ägg från pärlor påsk

Vi lär tekniken att fläta påskägg med pärlor

I väntan på ankomsten av den stora fest påsk, vill jag uppmana er att göra påskägg från pärlor. Dessa traditionella gåvor i form av ägg, som förbereder sig för att fira hitta amuletter och symboler för nåd. Denna vackra artefakt, skapad av sina egna händer nödvändigtvis måste inta en särskild plats på påskbordet, för att inte nämna det faktum, som är den ursprungliga och minnesvärd present till dina nära och kära och vänner.

För att göra påskägg från pärlor, är det nödvändigt att arbeta hårt, eftersom beading är mycket tidskrävande process. Den föreslagna workshop visar steg för steg tvinnar ägg med foto exempel som kommer att vara användbart för nybörjare mästare.

Processen att fläta med pärlor påskägg

Ett av de enklaste sätten att du kan oplesti ägg är tekniken för hand vävning. Scheman henne vävning ganska enkelt att lära sig, men tidskrävande i det praktiska genomförandet. Enligt detta förfarande, hela ägg helt slutna pärlor, som måste dra en efter en. Men tack vare denna metod pärlorna ligger i prydliga rader på varandra. På ett liknande duk, kan du skapa en helt annan mönster, men för nybörjare det lättaste att lära Twining ägg av pärlor, vävda serien.

Så innan du börjar tvinna och master class, låt oss se vilka material och verktyg som vi behöver göra för att förbereda:

1
 • 1 № pärlor under lämpliga färger (i denna utföringsform används, gul (RC), orange (ORB), grön (ST), rosa (RB) och violett (FB) ston);
 • trä ämne i form av ägg;
 • monofilamenttråd;
 • nål.

Starta en process för att väva med en tråd på en meter lång. Just nu när det börjar ta slut, fixa det bland pärlorna, vilket gör sicksack genom ett par rader. Ta en ny och väl vävs in i tyget av henne bland pärlorna.

I det första steget av vävning är nödvändigt att göra ett slags bälte, som består av pärlor, en längd i två rader. Bredvid dessa linjer kommer successivt dra nästa.

Komma igång och börja beading och master class. Uppträdda på en tråd på två ISB och RC. Vi flyttar dem över ett avstånd av tio centimeter från spetsen av tråden (där nålen inte är inblandad). Sinnet uppräknade sedan pärlor: de två första är orange, respektive första och andra. Följande två gula - detta är den tredje och den fjärde (som på bilden).

nålen nu, behovet av att tråden genom de första och andra pärlor, genom att införa spetsen av en nål med en fri gänga, som på bilden.

Tråden dras åt och gula pärlor ligger på toppen av orange, det vill säga på den första - fjärde, på den andra - den tredje.

Följande är uppträdda på en ORB och RC, respektive, kommer det att vara nummer fem och sex. En nål förs in RC (tredje) och sedan till ORB (den andra och den femte). Hopdragbara vävning. Pärlor, som var rekryterade sist ligga nära den föregående. Bead apelsin nyans visas i den nedersta raden, gul - toppen.

På ett liknande sätt fortsätter vävning process genom tillsats av två funktioner pärlor gradvis podpletaya dem till pärlorna som tidigare typades belägna vid kanten. Gängan samtidigt visas i finalen av de Orange uppträdda pärlor. Vi ser hur denna process pågår i bilden.

Enligt detta system, måste vi göra ett bälte av längd lika med längden av median omkrets utvalda ägg för fläta.

Nästa steg. Master Class går till anslutnings ändar bandet. Threading nålen i den initiala vulsten (ORB) under nummer ett. Efter det, gå till RC, som är placerad ovanför (fjärde vulst), sedan RC, som ligger på kanten av bandet motsatt spetsen och in i två ORB vilka är kanten (detta är den slutliga ORB bland hela uppsättningen av den första). Sammandragbar väva en ond cirkel, som består av två beaded linjer.

Eftersom den inledande raden består av apelsin pärlor, i fortsättningen av flätning tråd måste visas till toppen via RC. Sålunda, är den efterföljande tredje raden placerad ovanför raden av gula pärlor.

I denna masterklass beading bordar den initiala fasen.

Vi går vidare till den andra, vilket är tillsatsen av beaded linjer med bevarande av antalet pärlor i den. Denna åtgärd kommer att tillåta bandet att expandera till önskad bredd och i stånd att anamma ett mittparti av äggen som produceras för flätning.

Allt vävning på denna nivå kan ske utan användning av ägg a (med jämna mellanrum genomför montering vävda delar av produkten), och arbetsstycket självt.

Braiding schemat är som följer: bead strängn till nästa rad och den gängade nål i motsatt riktning genom vulsten i den föregående raden, som är belägen på toppen av en ny sträng. Därefter återigen saknade en nål i en maskinskriven pärla. Som ett resultat har vi priplesti denna detalj till vad som motsvarar den i den nedersta raden. Fotot visas i detalj denna process.

Lägga till dessa pärlor, dra nålen i början i den motsatta riktningen genom vulsten i föregående rad som är belägen över den förflutna, och efter - direkt in i den.

Dra pärlorna före slutet av serien.

Efter att ha avslutat den nya linjen behöver göras med sina egna händer i en cirkel firmware genom alla pärlor, för att kunna gripa dem. Så vi får en mycket tät tvinna ägg.

På ett liknande sätt för att göra vävningen av de fjärde, femte och efterföljande rader.

Antalet linjer som behövs för flätning i detta skede, på grund av storleken och kaliber av utvalda ägg framställda pärlor. Den erhållna banan är i form av remmar bör tätt passa till mitten av ägget med någon av parterna att nå platser Produkt förträngning. I detta mästarklass kom elva sådana serier.

I nästa, den tredje etappen är det nödvändigt oplesti toppämnen med sina egna händer. Här, i var och en av linjerna finns det en minskning av basmaterialet.

Scheme väva liknande den som tidigare använts vid det sista steget. Tvinna börjar på vanligt sätt, genom pripleteniya pärlor en efter en på den respektive vulsten i den föregående raden. På den plats där du vill göra en minskning av pärlor, måste du snöre en nål och gå i de tidigare två serier.

Göra saker en minskning, förnya och börja dra slingrande pärla en efter en på toppen av respektive pärlor av den tidigare linjen till den punkt där en gång måste göra snittet.

Vävningsprocessen bör utföras på ägget för att kunna korrekt identifiera själva mängden material som behövs för att minska antalet. Detta antal kan bestämmas pärlor respektive rådande omständigheterna. Vi tror att på ena sidan, gjort ett antal skulle tätt passa till ägget, och i den andra - att det inte fanns några tomrum. I detta fall det ursprungliga antalet pass nio pärlor i ett konventionellt sätt, efter det att en på toppen av de två dra. Därför bör elva saker i den tidigare linjen har tio - att samla in en ny. I följande rader sker minskningen snabbare.

Avlagt ett antal, måste du göra din egen händer ring firmware genom alla pärlor. Som ett resultat av dessa åtgärder får vi en tät struktur av ägg fläta.

I slutet av toppen kan vara ganska varierande. När det slutliga antalet kommer ut av de fem eller sex stycken av basmaterialet, är det möjligt att inom den för att producera endast en pripletenie pärlor. I denna masterklass, det slutliga antalet gröna kulor består av nio pärlor, så det pärlor invävd i tre små kaliber.

När du är klar väva första spetsen, är nästa steg att oplesti annan enligt samma schema för handling. Vi fokuserar din uppmärksamhet på det faktum att en separat ände av den första raden, som går från den första zonen (tio centimeter i längd) du vill dölja, genom att väva det bland pärlorna. Och för att förnya vävning använda det nya segmentet.

I detta mästarklass är klar, Påskägg Bead redo. Således, ändra färgen på grundmaterialet, kan du göra dina egna händer mycket vackra hantverk till påskhelgen, vilket kommer att vara användbart för dig att dekorera påsk bordet eller som minnen till en ljusare semester för vänner och släktingar.

System för fläta påskägg

För mer erfarna hands, föreslår vi system för vävning, vilket kommer att bidra till att göra påskägg från pärlor med en mängd olika mönster.

Vi erbjuder dig ett intressant alternativ att överväga med ett vackert blommönster för flätning påskägg.

Sådana system är konstruerade huvudsakligen för broderi, beroende på deras storlek krupnovat för användning på vanliga billets av trä. Vi rekommenderar att du dra nytta av de stora trä eller plastdelar för jobbet, samt pärlor tjeckiska produktionen (det har en mindre kaliber än den kinesiska).

Fläta teknik alltför hand vävning.

Således är arbetsstycket och haft ordning ut för användning. Innan man fortsätter, är det nödvändigt att beräkna längden och bredden av bandet och, om nödvändigt, en justeringskrets. Enligt färgpaletten i bilden, är det nödvändigt att genomföra valet av pärlor och påbörja processen.

Inledningsvis vävt bälte. Därefter prova den till ägget, och om du är nöjd, sy och klä på arbetsstycket.

Efter start av vävning övre och nedre delarna och symmetriskt genom minskning i rader, om det är nödvändigt.

Välja plast preform av de två delarna, fixera dem med tejp, eftersom det kan falla öppet enligt gjorts av flätning.

Du kan göra en särskild påskägg för shnurochek och klistra intressant tunt rep eller garn i lumen vid den övre delen av plastelementet. Det måste göras innan fläta toppen och botten av enheten.

Dessa hantverk, tillverkade av högkvalitativa pärlor ser dyra och likna gnistrande juveler. Om du är intresserad av en sådan intressant hantverk som skapandet av påskägg från pärlor, är det lämpligt att först undersöka flera mästarkurser i form av rullar, kommer författarna som hjälper dig att räkna ut hur man gör en av de viktigaste symbolerna för påsk fantastiska pärlstav kant sina egna händer.

Skapa ägg från pärlor påsk

Acid färg påskägg, eller transfer har ingen ska bli förvånad. Men pärlor dekorerad trä ägg, om de är noggrant och med fantasi för att fånga uppmärksamheten hos någon estet gjorts. En sådan gåva, om du gör det sin egen, skulle vara ett välkommet påsk souvenir.

Även om du aldrig har gjort någon beading, men vill göra påskägg från pärlor med händerna, det finns 2 typer av registrering "för lat", som vävning som processen inte förutses. Ursprung - linda tom pärla tråd. Vi behöver:

 • mångfärgade pärlor;
 • sytråd (fiskelina bättre att inte ta, eftersom det är svårare att hålla exakt);
 • trä blank ägg (företrädesvis en bas);
 • universell lim som "sekunder" eller "Moment"
 • träpinne med en spetsig ände.

Mekanismen för "vävning" är mycket enkel: den yta av arbetsstycket från den övre änden till applicera lim (i små portioner), och på den spiral spole efter spole, placeras pärlor uppträdda på en tråd. Till varv gick smidigt, korrekt pärla tråd vass pinne slut. stick också adhesiv som fördelas över ytan av arbetsstycket. Växelvis färger pärlor i svängarna, bildar ett mönster för framtida hantverk (se. Video 3).

Kör dekoration påskägg teknik för att klistra in är inte svårt, men för att göra processen snabb misslyckas. Att tvinna visade sig snyggt, utan luckor och gupp utskjutande lim måste noggrant räta varje varv (särskilt i den breda delen av arbetsstycket) staven. Gör en souvenir fullt möjligt för i genomsnitt 7-8 timmar.

Ett annat sätt att dekorera ägg med pärlor utan vävning - ritning ämnen från remmar, som kan broderade med pärlor eller pärlor några mönster. Dessutom kräver vi smal förformen (1 cm), dekorativa band, pärlor, nål och tråd.

 • Det första steget - att slå ägg sidenband. Hur man utför en klistra så noggrant som möjligt, utan att böja, titta på video 4. Hemligheten är i ständig spänning band.
 • Det andra steget - att sy pärlor på bandet. Alla nyanser av processen, se videon 4. I princip på grundval av bandet kan broderas med pärlor av någon design - från enkla till komplexa geometri och sammansättning, det beror på skicklighet av befälhavaren. Det enklaste sättet att dekorera tomma pärlor satin - sy det i linje med läggnings band.

Aerobatics anses ägg påsk från pärlor, dekorerade helt pärlstav nät. Vid första anblicken kan det tyckas att tvinna av ägg på detta sätt - en svår och tidskrävande procedur, men det finns en enkel teknik för nybörjare. Kör det kan väva sina egna händer, även en nybörjare, viktigast av allt, följ video instruktioner.

 • trä ägg (storleksstandard). Du kan också använda plastväska från kindera- "jätte", men erfarenheten visar att det är mest bekvämt för nybörjare att arbeta med arbetsstycken av trä.
 • silver pärlor №10 - 1 pack (25 g)
 • blå pärlor 3x4 mm - 230 delar;
 • silver pärlor rr 3x4 mm - 100 delar;
 • monofilamentfiske d 0,25 mm - 1 nystan;
 • tunn nål för pärlorna;
 • saxar,
 • Lättare svedning tips.

Twining ägg på detta system är universell, som är lämpligt för toppen och botten av arbetsstycket. Att väva hantverk behöver tre grundläggande element - ett bälte och två kåpor från vilka äggen bildas genom flätning av pärlor.

Detaljerad beskrivning av väven schema hattar se nedan. Försöka följa samma vävning densitet (pärlor, vilka bildas från färgen på kärnan får inte hänga på linjen), men förformen måste vara plan, måste dess kanter inte skall böjas.

En detaljerad schema för vävning bälte titta på bilden nedan. Tekniken är liknande - tvinna runda pärlor.

När alla tre komponenterna är redo att fläta, fallet för små - att kombinera sin fiskelina. Du kommer att få en utsökt souvenir skapas inom loppet av några timmar.

Lite mer komplicerat, men det är tillgängligt för utvecklingen av "odezhek" vävteknik för ägg från pärlor kallas peyote (peyot). Till skillnad från brutna mesh det ger en perfekt passform pärlor till varandra (ett annat namn för teknik - "tegelsten" stygn). Tvinna ägg som produceras direkt på trä, i processen för att arbeta på det bokstavligen växer odezhka av pärlor (Figur 1-8).

Fläta teknik påskägg med pärlor för nybörjare

Traditionen att måla påskägg hårdkokta rötter i dimmor tid. Märkning den dag då den uppståndne Jesus Kristus, kristna dekorera semestern bordet och ge varandra målade ägg, uppfatta dem som en symbol för nytt liv, godhet, nåd, rikedom och välstånd. En underbar gåva till de viktigaste ortodoxa semester påskägg kan vara en pärla, gjort med sina egna händer.

De som aldrig deltar i beadwork, ha tålamod och lära skicklighet från grunden. Eller välj en enklare version av dekorera påskägg med pärlor - metoden limning.

 • Att arbeta behöver riktiga ägg, karamellfärg, salt och vinäger, PVA lim, tandpetare, tunn fiskelina (nylon garn), pärlor, pärlor. Ägg innan dekorera att laga mat som vanligt kokt.

pärlor och pärlor vinäger salt

Bead sträng i en rad skruvas helt enkelt på ägg, försmorda med lim. Starta klistra är möjligt som ett mål, och från mitten av ägget. Det viktigaste - en bra fix och limma änden av tråden.

Om Fenichka bred, i sluten form dess diameter måste matcha exakt med diametern på ägg i den bredaste delen. Band med en färdig mönster sätta på och binds fast vid skalet av ägget i mitten. Därefter, från "band" till avsmalnande ändar, klistra över med ägg enda pärlstav eller bundna lång rad pärlstav trådar.

 • Ett mer sofistikerat sätt att dekorera påskägg - tvinna pärlor.

ägg braiding teknik beaded nät eller duk kan vara olika. Välja mönster och temat handarbete begränsas endast av fantasin och skicklighet mästare. Men i alla fall så symboliska souvenirer ser bra ut, festligt och mycket elegant.

Enkelt mönster fläta ägg för nybörjare mästare - video tutorial

Innan du fortsätter till handarbete, är det nödvändigt att köpa material för att göra pärlstav påskägg. De är desamma oavsett de valda beading tekniker. I arbetet på hantverk behöver:

 • Ämnena i form av ägg.
 • Pärlor i olika färger och storlekar.
 • Clay.
 • Nål munstycke och uppsamling pärlorna i mönstret.
 • Tunn nylontråd eller lina.

För att göra påskägg från pärlor, kan användas av hela skalet av äggen:

 1. För att göra detta, är innehållet i råa ägg blåses genom de små hål stansade i ändarna.
 2. Shell "stärka" sitt obkleivaya bitar av mjukt papper (tidningar, servetter) i papier-maché.

Arbetsstycket kan göras helt i papier-maché, vilket ger formen av ett ägg. För att underlätta för sin verksamhet bas platta till "ägget" var stabil. För skönhets- och estetik skikten torkades papperet är i linje med fint sandpapper och belagd med en akrylfärg.

skal, berikade tidningen skapa tomma ägg från tidningen i papier-maché

 • Pärlor för att dekorera påskägg kan köpas någon. Högre kvalitet är den som tjeckiska glas, men om det inte finns där, är det ganska lämpligt och kinesiska.
 • Färgpaletten, liksom pärlor storlek bestäms baserat på den valda kretsmönstret, mönster.
 • För bakgrunden brukar använda vit, grädde, blå pärlor, alla pastellfärger. För mönster - ljus flerfärgade, på flera sätt.
 • Genom att köpa pärlor, måste vi komma ihåg att det inte säljs individuellt och vikt. Därför är det enklaste sättet att bestämma rätt mängd pärlor på en särskild tabell, efter att ha nu valda framtida kretsmönster (mönster).
 • Tråd och nålar för beadwork kan hittas i samma butiker. Garner bör väljas mycket tunn, men robust, med en tvärsektion som är lämplig för storleken hos hålen i pärlorna. Nål för ett särskilt behov - en mycket tunn, flexibel, med en miniatyr öra.

vävning maskiner diamant mesh pärlor

En ganska enkelt sätt att väva, som man kan lära sig på kort tid. Oplesti Påskägg mesh "diamant i" kunna även nybörjare needle.

 1. Arbetet börjar med det faktum att linjen få pärlor i en mängd så att diametern hos den slutna-serien matcha diametern av äggen i dess bredaste del. Antalet pärlor bör vara en multipel av 6 m. E. 24, 30, 36, 42 och så vidare. G., Beroende på storleken av preformen och pärlor. Kortkedjig, som har en nål med fiskelina i den första vulsten.
 2. Vidare få pärlor 5, 6-räknade i den färdiga kedjan och föda sin nål. Det visar diamant. På samma sätt avslutande resten diamanter som avslutar en serie av den första pärlan.
 3. Den andra raden i rutnät av romber börja snurra, en diamant nål passerande utbyte i mitten, tredje, bead. Garnet 5 skjuts pärlor, nålen leds in i den tredje vulsten intilliggande romb. Att följa stegen nedan, skapa en andra och flera efterföljande rader av rutnätet av romber, som kommer att kors och tvärs median delen av ägget.
 4. Ready bälte läggs på arbetsstycket och börja fläta avsmalnande delar. Uppsättning pärlor och fäst utförs på samma sätt som antalet flätning 2, men nålen trycks inte 5, och 3 pärlor. Genom att minska diametern på arbetsstycket tar bara en pärla.

Det finns ett annat sätt att väva den konvergerande nätet. Uppsättning av pärlor fortsätta att göra 3 saker, men nålen träs genom diamanten, flyter i närheten. Kors och tvärs i slutet av ägget, kan systemet inte fastnar och anslut pärlorna i valfri ordning.

På samma sätt gör den flätade mesh "diamant i" den andra delen av ägget. Vävas in i mönstret för den sista pärla, gör låsning knut, klipp tråden och gömma sig.

Teknik för bilateral netting

Metoden är idealisk för dem som bara behärska beading. Denna teknik - bilateral nät eller handvävning - även erfarna yrkesarbetare ofta väljer att dekorera påskägg med pärlor.

Det enklaste sättet att lära sig på pärlorna i två kontrasterande färger. En jämna väva rader, den andra - udda. De första 2 raderna väva så här:

 1. Gängade gänga 2 pärlor.
 2. Återvunnet och injiceras in nålen i den 1: a pärlan.
 3. Återigen sträng på en tråd 2 pärlor.
 4. Gör nålen med en fiskelinje i 3: e pärlan.
 5. Enligt detta schema vävs två rader. I den första pärlan

är anslutna till varandra, i den andra är de fästa vid pärlorna i den första raden.

 • För att inte misslyckas med måtten och väva en vacker, tätt vidhäftande pärlduk nära ytan av ämnet, rekommenderas att väva de två första raderna av bältet, lägg det på ägget och sedan väva nästa rader. Ändarna på bältet ska förenas, tätt åtdragna, binda ändarna på tråden.
 • När bältet är helt klart och ordentligt fastsatt på arbetsstycket, är det möjligt att börja fläta de avsmalnande delarna. Du måste göra detta försiktigt och minska antalet pärlor i varje efterföljande rad. Till kanfasen ligger exakt, bör antalet pärlor minskas jämnt och passera tråden genom ett lika stort antal pärlor i föregående rad.

Tekniken för handvävning passar inte bara för att dekorera påskägg. Med ett liknande system kan du skapa en vacker inredning för alla andra hantverk och souvenirer. Till exempel gör dekorativa påskpärlor, som kan användas för att dekorera interiören eller gåva som en gåva till vänner, släktingar, kollegor.

En väldigt enkel metod för mosaikvävning är perfekt för nybörjare. Duken är vadderad utan ett schema, det är inte nödvändigt att beräkna hur många ägg pärlan ska lämna för hela flätan. Det är nog att förbereda pärlor med utvalda nyanser, tunn linje och nål.

Om det här är den första erfarenheten av att göra pärlor, välj inte de komplexa mångfärgade mönstren. Det räcker att begränsa sig till några pastellnyanser.

Mosaikpärlor för att dekorera påskägget utförs i följande ordning:

 1. Gör en blomma med en pärla i mitten och med 6 kronblad runt.
 2. Pärlor i andra raden sammanväxlas mellan "kronbladet". För att göra det lättare att förstå var den andra och första raden av vävning är det rekommenderat att använda pärlor av annan färg.
 3. Antalet pärlor i 3: e raden ökas genom att expandera området av duken. Därför väver mellan pärlorna i den andra raden inte en, men två pärlor. För att kedjan ska vara jämn måste tråden passeras i samma pärla som den uppföddes, och sedan tråden i den första pärlan på 3: e raden.
 4. För att skapa den 4: e raden av en mosaikflätta på en nål, planteras en pärla, som vävlar dem mellan pärlorna från föregående kedja.
 5. Den femte kedjan går till förlängningen, så du måste rekrytera minst 3 pärlor i taget.
 6. Den sjätte raden är vävt, strängar på en sträng av 2 pärlor. För att sticka var likformigt, passerar nålen genom 3 pärlor i 5: e raden.
 7. Efter att ha avslutat den 6: e kedjan av mosaik från pärlor, kan du börja smida ägg. För att göra detta fixas den färdiga plåstret exakt i mitten av en av arbetsstyckets ändar. Fästning kan göras med en stift eller lim.
 8. Den sjunde raden är för expansion. För att säkerställa en enhetlig bindning passerar nålen genom 2 pärlor av den 6: e raden, strängad på en fiskelinje en pärla, nålen trängs igenom varje tredje pärla av 5: e raden.
 9. Plocka upp den 8: e kedjan, du måste fokusera på avståndet till föregående rad och storleken på pärlorna som används för att väva mönstret. Utgående från detta, ring 2 och 3 pärlor i sin tur. Trä genom varje andra pärla i föregående rad.
 10. Kedjorna nr 9 och 10 är skrivna i samma ordning men för 9 rad på strängsträngen på en pärla, och för den 10: e - omedelbart på 2.
 11. Efter avslutning av 10: e kedjan av mosaiken är det möjligt att väva i en pärlstavs flätad mönster eller mönster. I detta skede är fantasi obegränsad - du kan säkert välja något schema och skapa ett mönster för att dekorera påskägget på det.
 12. Förbi mitten av ägget bör fläkten gradvis minskas. Set och väv av pärlor producerar i en liknande ordning, men i riktning mot minskning. Att rita (mönster) var symmetrisk från alla sidor, du borde navigera axlarna som passerar genom 6 kronblad av blomman.
 13. Avsluta påskäggets mosaikflätning på samma sätt som det började - skapandet av en blomma med en enda pärla i mitten. Gängan är fixerad och har tagit den i flera pärlor av de övre kedjorna.

Påskägg från pärlor kan anses vara komplett. Men du kan dessutom göra ställning för en souvenir. Denna del kan tillverkas av samma pärlor eller andra dekorativa material - pärlor, färgade satinband, folie, färgat böljat papper etc.

Det enklaste sättet att hålla ställning för ett påskägg, flätat med pärlor, kan tillverkas av en remsa av kartong och spets. För att göra detta limmas en remsa av kartong med önskad bredd i en cylinder och en spets "kjol" är limad ovanpå. Dessutom kan kantens kant dekoreras med pärlor, pärlor, rhinestones, satinblommor, fjädrar.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

84 − 74 =