Ånggenerator för hammam

Ånggenerator för hammam - gas eller el?

Turkiskt bad - ett bra verktyg för viktminskning och förnyelse hud. Du behöver inte tillgång till gym för att få harmoni. Installera hammam - och njuta av din semester för kropp och själ, och på samma gång, växa tunn.

Att arrangera ett bad i ett land hus eller en lägenhet, måste du välja en bra ånggenerator för hamam och en rad villkor för korrekt installation. Omedelbart man kan tänka på ångaren och Maxwell Kromaks, men de är inte lämpliga för badet. Vi anser också de typer av generatorer för ångbad och deras kapacitet.

Vad är ett hamam, och hur den skiljer sig från den traditionella ryska bad och bastu? Hela poängen med turkiskt inte är vid en hög temperatur och hög fuktighet, och som av ångan. Traditionell ånggenerator för Hamam - en enorm kokande gryta. Men för att uppnå "legkogo9raquo; ånga på traditionellt sätt är inte alltid möjligt.

För att få "legkiy9raquo; par med hälsofördelar, badet satt elektriska eller gasgenerator. Denna anordning underlättar i hög grad produktion av hög kvalitet avdunstning och reducerar området av ångan rummet självt. Nu hamam kan installeras i en enkel lägenhet!

Vad som utgör en ånggenerator för ett turkiskt bad:

Vattnet i tanken värms genom en termisk energi från förbränning av gasformigt bränsle eller värmeaggregat. Då vattnet förångas i kammaren och är i form av ånga in i rummet.

Hamama- Anggenerator för en anordning för alstring av ånga genom uppvärmning av vatten. Beroende på värmeelementet av anordningen, kan de delas in i följande typer:

I vardagen används allmänt i Europa elektriska ånggeneratorer eftersom bränsle gas i Europa är dyrt. För den ryska konsumenten är mer lönsamt att köpa en ånggenerator för hammam på gas, samt betalning av el mer.

För bildandet av en stor mängd ånga som erfordras hög energiförbrukning, respektive, är inte billig underhållskostnaderna för den elektriska maskinen.

Beroende på vilken typ av panna är ånggeneratorer för hamam delas in i:

1

I den fristående (lagring) anordningen fylls i vattentanken som avdunstning. Denna process ger en person. Automatiserad (flöde) ånggeneratorer är anslutna till vattensystemet, panna och fyllningsprocessen fortskrider automatiskt.

1. Harvia (Finland)

  • Harvia Helix HGX - kompakt elektrisk ånggenerator med en stor produktionskapacitet. Det används för hemmabruk. Anordningen är utrustad med en multifunktionsmanöverpanel kontakt-typ (som Iron brunt), som gör det möjligt att ställa in och samordna arbetet i ånggeneratorn lätt. Att öka prestandan Harvia utrustning utrustad med en automatisk tvättvärmare avkalkning. Prismodell - från 38 890 rubel.
  • Harvia SS-20 - en annan elektrisk generator för ångbad hem. Volymen hos lagringstanken - 6 liter avdunstning förmåga och kapacitet - upp till 2,5 liter per timme. Linjen består av två modeller: Harvia SS-20 och Harvia SS-20 Auto. Den andra modellen är utformad med ett automatiskt bevattningssystem. Pris, respektive - 28,463 rubel och 35,657 rubel.
  • Tylo VB - kompakt elektrisk ånggenerator för inhemska hammam med låg strömförbrukning. Denna ånga rengöringsmedel för hem skiljer noiselessness under drift och möjlighet att justera effekt (2, 4 och 6 kW). Det är också möjligt att växla mellan faserna. Prismodell - från 53 980 rubel.
  • Tylo VA - linjeanordningar för alstring av ånga med olika hastigheter av kraft och volymen hos lagringstanken. Tylo VA-enheter kan användas hemma och på offentliga platser. Strömindikatorer - från 6 till 24 kW. Volymen hos lagringstanken - 2 till 18,5 liter. Pris för hamam ånggeneratorn beror på tekniska data och är 79 980-231 940 rubel.

3. HumiSteam (Danmark)

Gas-ånga luftfuktare för hamam mjukvaruproducenten Carel kännetecknas av hög effektivitet och underhållseffektivitet. Enheten fungerar på huvud gas och gasol, vatten hårdhets siffror är irrelevant.

För att styra den flytande kristallskärmen är anordnad för att underlätta arbetet med anordningen (som i samtida trådlösa strykjärn). Förångning power - upp till 3 liter per timme. Prismodell - 92 940 rubel.

När du väljer baseras på följande indikatorer:

  • effekt;
  • resurs bränsle;
  • tekniska indikatorer;
  • känd tillverkare;
  • närvaron av fjärrkontrollen;
  • ytterligare alternativ.

Och ja, om du valt att köpa järn i Moskva, det är i Moskva bättre att köpa och ånga.

1. Kraften av anordningen måste motsvara det område av bastun. För att göra detta måste du korrelera prestanda och beräkna erforderligt antal. Du bör också skilja mellan ångbastu för hem och kommersiellt bruk hemlagad utrustning köpt låg effekt. Glöm inte att relatera storleken på enheten med ett rum för installation av ånggeneratorn: det måste passa.

2. Bränsle resurs är viktigt. Om det inte finns någon central gasledningen bör ta elektrisk apparat. Om det inte finns några problem med gas, bättre att välja en gas ånggenerator för Hamam: det är billigare.

3. Att tänka på i detalj specifikationerna för maskinen:

A.) Du måste bestämma vilken typ av panna - autonom (kumulativ) eller automatisk (flödet). Det vill säga, du kommer att ansluta enheten till vattensystemet eller inte.

b.) i förhållande till röret för ett par. Välj den kortaste röret, inte ackumuleras kondensat i den. Och när du installerar ta hand apparaten inte böja röret av samma skäl: för att undvika att gå till kondensat och ånga som kommer ut ur apparaten är lätt.

c.) Finns det en försäljning av reservdelar till denna modell? Fråga din konsult om möjligheten att köpa maskinen bruten.

g) Säkerhet anordningen skall vara på en hög nivå (som för övrigt huvudregeln av ångstrykjärn Bosch). Fråga om tillgången på en automatisk avstängning system för överbelastning och möjlighet för interaktion mellan enheten med brandsäkerhetssystem.

4. Styrenheten kan vara tillval enhet, därför är det nödvändigt att köpa det separat. Fjärr koordinater procent fukt och kvalitet (densitet) par distans. Det vill säga, behöver du inte lämna bastun för samordning av tekniska parametrar.

1 kommentar till "ånggenerator för hammam - gas eller el"

Elektriska ånggeneratorer är väl används i mindre bastur 20 kuber, bastu om mer och mer så uthyrda, är det mycket mer lönsamt att sätta i hammam ånggeneratorn gas. Nu på marknaden fanns en rysk modell - Orlik KPM-50, så jag rekommenderar att titta närmare på denna utrustning när man bygger ett hammam för kommersiella ändamål.

All rights reserved © - Kopiering av material är tillåtet endast med aktiv länk till källan.

Hammam ånggeneratorer för ryska produktionen

På marknaden för ett hammam (turkiskt bad) finns en hel del ånggeneratorer tillverkade i Ryssland. Sinsemellan modeller skiljer sig i kapacitet, märkspänning, storlek och pris. Pannor är vanligen tillverkade av rostfritt stål. Ventiler av olika tjocklekar används.

I genomsnitt tycker de att hålla trycket vid 1,4 bar. Ström kvalitet modeller är 12 kW. Genom design, är enheten ganska lika. Många modeller ingår en fjärrkontroll med display. Det bör vara en ånggenerator i butiken cirka 70 tusen. Rub.

Gör hammam ånga med sina egna händer är ganska enkel. Den första modellen är vald kamera. Pannan är installerad med ett utlopp. Värmeelementet är monterat i botten av strukturen. Att styra anordningen temperatursensorer används. I detta fall måste utloppsventilen vara konstruerade för ett tryck av 3 bar.

styrenheten är inställd för att styra temperaturen. Monteringsskruvar lämpligt att välja rostfritt stål. Efter installationen sätta dräneringsventil. Vidare, i syfte att samla in ånggeneratorn för hammam med sina händer, skulle kräva att kontaktbryggor. Vid slutet av hålet är att spola modell.

Nämnda ångbad under-hamam har en effekt av 12 kW. Performance är på en hög nivå. Pannan är konstruerad i detta fall i två kamrar. Om vi ​​tror fackmannen använder temperatursensorn hög kvalitet. skyddssystem i ånggeneratorn används KR20 serien.

Dränera ventilanordningen utformad för att 2 bar. Kontrollpanelen är gjord med en digital display. Monteringsskruvar ingår som standard. Totalt har modellen ett värmeelement. Hållspänning av ånggeneratorn är lika med 230 V. Huvudkameran anordningen är tillverkad av rostfritt stål. Köp ånggeneratorn på marknaden kan vara så låg som 72 tusen. Rub.

Detta är en billig och effektiv ånga. Först och främst är det viktigt att notera att kapaciteten av utrustning lika med 13 kW. Värmeelementet den är monterad nära utloppsventilen. Huvudkameraanordning är 12 liter. Om du tror att köparna, tvättas det mycket lätt. Väger ånggeneratorn 16 monterade kg.

skyddssystem han använde KR20 serien. Temperatursensorn har ett filter. Monteringsskruvar ingår i satsen. Omedelbart pannan är i den bakre delen av strukturen. Utloppsventilsystemet är utformat för att 2 bar. Styrenheten är försedd med en fjärrkontroll. Digital nivåsensor är placerad bakom huvudkameran. Stycket används kontakttypen. Köp ånggeneratorn i vår tid kan vara så låg som 66 tusen. Rub.

Nämnda ånga produceras med kapacitet på 14 kW. Anordningen arbetar vid en frekvens av 12 Hz. Systemet med skydd som föreskrivs i modellen KK20 serien. Styrenheten används med en fjärrkontroll. Den digitala displayen i ånggeneratorn är inte tillgänglig. Utloppsventilsystemet är utformat för trycket av 2,2 bar. Värmeelementet är monterat i den nedre delen av strukturen.

Huvudkameran används med filter, men den är gjord av rostfritt stål. nivåsensor belägen ovanför utloppsventilen. Skydd mot överhettning i ånggeneratorn är tillgänglig. Systemets prestanda är 13 kg ånga per timme. Dräneringsventil vid modellen kan motstå ett tryck av 3 bar. Systemet med skydd mot läckage av modellen där. Monteringsskruvar är tillverkad helt i mässing. Köp ångan i vår tid kan vara så låg som 78 tusen. Rub.

Enhetsinställningar "Catharsis 5"

I denna ånggenerator, är de två kamrarna anordnade. Pannan används med en effekt av 10 kW. Frekvensgräns är 50 Hz. Om vi ​​tror fackmän inom nivågivare används kvalitet. Utloppsventilen ligger i närheten av styrenheten. Digital visning av modellen där. Remote som standard ingår inte. Det system för skydd mot läckage med hjälp av KR202 serien. Spännskruvar av rostfritt stål. Plattan i denna ånggenerator klarar tunga laster.

Dräneringsventilanordning är utformad för tryck av 3,4 bar. värmeskydd används PP21 serien. Höjden av nämnda mönster är lika med 512 mm. Upprätthålla temperatursensorerna är installerade i de två kamrarna. Begränsningsanordning spänning lika med 230 V. Ångan temperatur vid utloppet är 100 grader. Utförande av modellen är ganska hög. Det är dock viktigt att komma ihåg att som standard ändringar finns inga hoppare. Köpa ånga i nämnda serie kan användaren till så lågt som 80 tusen. Rub.

Denna ånggenerator för hammam (Russian-made) är gjort med en enda kamera. Utloppsventil som används i systemet för att 2,5 bar. Hydraulvätska tillämpas i enlighet med GOST 2874. Fästskruvarna för modellen är tillverkade av rostfritt stål. Huset används med system för skydd mot läckage. I detta fall är temperaturen fick justera kontrollpanelen. vid modellen nivåsensor monterad inuti kammaren. Utloppsdiametern lika med 23 cm.

Skydd mot överhettning med hjälp av KK19 serien. Nämnda modell endast väger 17 kg. Avtappningsventil i ånggeneratorn är utformad för tryck av 2,6 bar. Värmeelementet är beläget i den nedre delen av kammaren. Det system för skydd mot fel i offline styrenheten. Köp ånggeneratorn på marknaden kan vara så låg som 76 tusen. Rub.

Nämnda ånggenerator är gjord med tre kameror. Utloppsventilsystemet är utformat för trycket av 2,5 bar. Enhetens prestanda är lika med 12 kg ånga per timme. Det system för skydd mot läckage den har. Avloppsventilen är installerad i huvudkammaren hos apparaten. Fästskruvar från ånggeneratorn är tillverkade av rostfritt stål. Tröskelspänningen är lika med 220V-modellen nivåsensorer är placerade intill utträdesöppningen. Fjärrstyrning som standard tillgängliga. Skydd mot överhettning av kroppen används KK20 serien. Tröskeleffekten av ånggeneratorn är exakt 15 kW. Köp modell, kan användaren för 75 tusen. Rub.

Dessa ånggeneratorer för Hamam under de senaste åren i hög efterfrågan. Ett utmärkande drag av ändringen är förekomsten av mässing ventiler. Utloppet av modellen är lika med 2,4 cm. Maximal kapacitet av ånggeneratorn är 14,6 kW. Frekvensen är cirka 30 Hz. Det system för skydd mot läckor med märkt KR20. Prestanda ånggeneratorn är lika med 13 kg ånga per timme.

Temperaturgivare installeras endast i den första kammaren. Pannan i anordningen är tillverkad av rostfritt stål. Höjden på strukturen är lika med 540 mm. Vanliga modifieringar vikt - 14 kg. Hålla temperaturen sensorer installeras nära värmeelementet. Dränera ventilanordning avsedd för tryck 3,3 bar. Köp ånggeneratorn kan vara för 68 tusen. Rub.

Du vill bygga en hammam? Ånggenerator gas i nämnda serie har många fördelar. Först och främst är det viktigt att notera att det har tre kameror. Systemet med skydd mot läckage klass RK20 används. Bibehålla temperaturgivare installeras i alla celler. I detta fall pannan har en kapacitet på 12 kW. Det fungerar med en frekvens på 30 Hz. Fästskruvar av modellen är tillverkade av rostfritt stål.

Nivågivare finns som standard, nära värmeelementet. Stycket i detta fall använde en kontakt typ. Styrenheten används tillsammans med den digitala styrelsen. På gasmarknaden ånggeneratorn för hammam kan hittas för 88 tusen. Rub.

Dessa ånggeneratorer för hamam säljs med pannan till 10 kW. De verkar vid en frekvens av 30 Hz. Det system för skydd mot läckor i modellklassen används KK20. Monteringsskruvar ingår i enhetsuppsättning. Totalt har ånggeneratorn en två-nivåsensor. Styrenheten används med en fjärrkontroll.

Om du tror experterna problemen med misslyckanden är sällsynta. Utgångsventilen är utformad för tryck av 2,2 bar. Enhetens prestanda är lika med 13 kg ånga per timme. Tömningsventilen används vid 3 bar. Evaporativ vätska i modellen motsvarar GOST 2874. Byglarna i standardpaket inte tillhandahålls. Köp ånggeneratorn kan vara 90 tusen. Rub.

Dessa ånggeneratorer säljs till Hamam med två kameror. Pannan är den modell som används med en kapacitet på 13 kW. Det fungerar vid en frekvens av 35 Hz. Det system för skydd mot läckage med hjälp av KR202 serien. Nivåsensorer är belägna intill värmeelementet. Om du tror experterna är kameran väldigt lätt att rengöra. Dräneringsventiltillverkaren är anordnad på de 2 barer. Nackdelarna med modellen inkluderar en liten utlopp.

Det system för skydd mot överhettning i en enhet offline. Utloppsventilen 3 anbringas till baren. Monteringsskruvarna är fästa till ånggeneratorn. Värmeelementet i anordningen motsvarar 13268. STATE upprätthålla temperatursensorerna är installerade i styrenheten. Fjärrkontroll i en standardmaskin levereras med. Omedelbart kammaren är gjorda av rostfritt stål. Köp Data för hammam ånggeneratorer kan vara 77 tusen. Rub.

Data för den ryska ånga hammams gjorda med en enda kamera. Pannan har en hög effekt används. Modellen fungerar vid en frekvens av 30 Hz. temperatursensorn är monterad med utgångs fläns. Det system för skydd mot spänningsavbrott använder RR25 Series. Kammaren i detta fall är utformad för 13 liter. Prestanda modifiering är 14 kg ånga per timme. Nivågivare ligger nära pannan.

Om du tror att experternas utlåtande kan temperaturen ställas in utan problem. Totala enheten använder två fästskruvar. Byglad kontakttypen. Avtappningsventil i systemet är utformad för tryck av 3,2 bar. Sensorerna är installerade för att hålla temperaturen vid utloppet. Huvud ångkammare är tillverkad av rostfritt stål. Köpa enheten, kan användaren för 78 tusen. Rub.

Vad är en ånggenerator för Hammam turkiska bad att välja

På marknaden och används i stor utsträckning ett fåtal tillverkare ånggeneratorer för Turkiska bad (Hamam), ordna dem i den ordning de popularitet och tillförlitlighet av vår erfarenhet (Ltd "Våra Baths"): Harvia (Finland) Helo (Finland) Tylo (Sverige), HygroMatik (Tyskland) Eos (Tyskland). Naturligtvis är detta inte en fullständig förteckning över företag och har Ryska tillverkare "Paromaks" och kinesiska, men de har inte slagit rot på en konkurrensutsatt marknad.

arbete ånggenerator för badkar (hamam) och konstruktionsmässiga kraven för linjesystem, kan jämföras med en hushålls tvättmaskin, d.v.s. samla vattnet kokar vänder till ånga och efter arbetet övergår i avloppet. för att ansluta ånggenerator kräver kallt vatten (möjligt och varm), avlopp (40/50 mm diameter) och drivs genom skyddssystemet (RCD). allt ånggeneratorer för Turkisk bastu (turkiska bad) operera på förutbestämda temperaturen (sensor) för att styra manöverpanelen högst 55 C, såsom temperatur på grund att erhålla förvärmning ångkabin varma golv (säten, golv, vägg) av ca 30 C, och den återstående 20-25 C. uppnå på grund av generering ånggenerator het ånga, som ger 100% luftfuktighet.

Utformningen och typ av ångalstring alla ånggeneratorer är lika och är indelade i tre huvudtyper av varmvattenberedare: med elektriska värmare, uppvärmning vatten med hjälp av elektroder, och de mest exotiska - gaser. TANS metod för uppvärmning av vatten som vi alla vet, ett enkelt exempel på den inhemska situationen - el, men vid elektroden och gasen metoden kommer vi att fokusera mer i detalj. luftfuktare nedsänkt elektroder skiljer sig från de andra i att när effekt appliceras på en speciell cylinderelektroderna resulterar i slutning av elektrisk krets. Vatten innehållande upplösta mineralsalter, spelar rollen av motstånd, gradvis upphettning upp - detta leder till en längre livslängd för anordningen och minskar effektförbrukningen. Elektrod ånggeneratorer används sällan i konstruktionen av de turkiska bad (hamam) privata sektorn är mycket högre än standard TENovye. om gas ånggeneratorer säger inte mycket - mycket dyra och kräver projektet och samordning med lokala gasleverantören.

Vad är makten att välja ånggeneratorn för hammam

effekt ånggenerator under byggandet av hamam vanligen ut på grundval av rekommendationerna från tillverkaren, och för det förenklade urval av våra (Ltd "Våra Baths") Vana praxis följande standarder (vid standardbetingelser isolering ångkabin, sätesvärmare, golv, väggar och ventilationssystem) på golvet område i rummet S 3-4,5 m2 ångkapacitet - 6 kW, S 4,5-8 m2 kraft - 9 kW, S av 9-12 m2 kraft - 12 kW....

Konstruktion av turkiska hammam mest genomförs inom den privata sektorn (hus, stugor, lägenhet.. ) Och är den mest populära enheten i detta segment - företagets ånggenerator Tylö (Sverige) för optimal pris / kvalitet, ett brett utbud för alla volymer hamam, dvs. set and forget .. (glöm inte om underhåll på grund av vattenkvaliteten). Ånggeneratorer företag Harvia, Helo - lägre nivå och prissegmentet är också allmänt används i byggandet av privata hamam, men våra tidigare erfarenheter kräver mer frekvent övervakning av det elektriska systemet av instrumentet. vid konstruktion av ett turkiskt bad (hamam) för kommersiella ändamål (fitness, spa ....) valet av ånggeneratorn bör stanna vid den tyska tillverkaren HygroMatik, Eos.. eftersom Dessa modeller är konstruerade för ökad prestanda (24 timmar) av ånggeneratorn med avancerad automatiskt läge.

våra experter Ltd "Våra Baths" en prompt ånggenerator optimala valet för turkiskt bad och utföra hela skalan av byggnadsverk nyckelfärdiga perfekt!

Kontakter:

Kunder: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa.

Partners: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 45 = 51