Ånggenerator med sina händer

Ånggenerator med dina egna händer. Hur man gör ånggeneratorn på trä med sina händer

Ånggeneratorn - är en anordning som genererar vattenånga i varierande mängder, beroende på appliceringsstället. Ofta sådana anordningar används i industrianläggningar. Dock har ånggeneratorn funnit sin tillämpning i vardagen, som oftast installeras i duschar och bad faciliteter. Tack vare denna enhet du alltid andas frisk och fuktig (inte torr) luft, som särskilt uppskattas av älskare av dessa bad. Men innan du väljer en ånggenerator, är det nödvändigt att uppmärksamma priset. Kostnaden för dem inte ens mätas i hundratals, men i tusentals dollar. Därför när minskad budget måste hitta andra sätt - nämligen att ånga med sina egna händer. Hur man gör detta, se den här artikeln.

Låt oss först betrakta i detalj alla funktioner i denna enhet. Han är en enhet som kraftigt utöka funktionaliteten och kapaciteten hos moderna badrum eller dusch. Med hjälp av den här enheten kan du enkelt återuppliva den gamla traditionen av de gamla romerska bad, och allt detta bara på grund av ånggeneratorn.

För sin storlek, är denna enhet inte är för stor, den har en mycket kompakt, vilket gör att den passar nästan överallt i badrum. Även en plats där för att installera den i en liten bastu i 9 kvadratmeter.

Det bör noteras att ånggeneratorn är inte bara blygsamma storlek, men också mycket lätt. I själva verket, för att klara av sin installation kan och en man. Och i sin design ånggeneratorn är inte särskilt svårt. Förresten, denna enhet består av endast ett fåtal element. De är:

Hur man gör ett ångbad under?

Eftersom kostnaden för dessa enheter är inte tillgängliga för majoritetsägare av hembygds bastu, kommer den mest effektiva lösningen vara att göra sina egna händer. Så, låt oss titta på hur man gör ånga.

Som en bas som skall användas propan tank. Dess storlek skall väljas baserat på den mängd ånga som är nödvändig för att utveckla för rummet. Också glöm inte om reglerna för säkerhets - innan cylindern måste vara helt tom. Det räcker att skruva av mässing ventil. Nästa behållaren ordentligt rengjorda. Den inre delen behandlas med ett rengöringsmedel för servis så länge insidan försvinner slutligen lukt gas. Efter tanken är torr, börjar installationen av värmare. Detta bör göras med hjälp av svetsmaskinen. Montera för värmare utvecklats separat. Emellertid bör det noteras att TEN måste tåla tryckbelastningen av minst 6 bar. Fast svetsa rörvärmekroppen inte - installera det så att du hade möjlighet att lätt demontering och montering av elementet vid utbrändhet. Utvalda data värmare med beräkningen kraften av 3 kW per 10 liter vatten. Om du gör ånggeneratorn på trä med händerna är inte nödvändigt att montera värmeelement och utföra några beräkningar. Men när vi konstatera att användningen av dessa enheter är extremt besvärligt (särskilt om enheten är placerad i huset), så det är bäst att utforma elektriska apparater.

När fler blir ånga med sina egna händer? I den övre delen av cylindern är vidare installeras med fyra gängade rör. De sedan lindas kännetecken för automatisering och gäng ångventilen och tryckbegränsningsventil. Men det är inte allt. Sidan bör svetsade röret med en kulventil. Arrangemanget av detta element bör vara på ett avstånd av högst 10 cm från den översta punkten av cylindern. Röret kulventil kommer att fungera som en vätskenivå och öppnas omedelbart efter det att tanken har mottagit en viss mängd vatten. Så snart som vätskan börjar flöda med den, bör processen stoppas.

Även under arbetet bör slutföras mässing ventil gasolflaska. För detta ändamål det skärs i halv (i detta fall den övre staven avlägsnas, och de 15-millimeters hål ytterligare buntar). Nästa gängad och skruvas kulventil. Den senare kommer att tjäna oss för val av paret.

Alla växlarna mätare kan användas som en bal med anordningar för ånggeneratorn. En av dessa sensorer är att övervaka temperaturen, och den andra - trycket. Produkterna skall seriekopplas. Detta för att säkerställa att när den utlöses, stoppar värmesystemet stängs av automatiskt. Sårhaken hjuls magnetiskt ställdon används som en belastning.

Hur man installerar en ångbastu med dina egna händer?

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt där det kommer layoutendix ångbad. Ofta denna enhet installeras nära ångbastun, men i ett separat rum. Den plats där kommer att ligga ånggeneratorn måste uppfylla följande regler - det bör vara torrt och väl ventilerat. Också, för att undvika kondensering måste korrekt beräkna längden på ångröret. Det bör vara så kort som möjligt - endast om risken för fukt reduceras till ett minimum.

1

Pådragare shower

Om detta dusch, kommer du behöver för att maximera sin täthet och tvingade konvektionsluft. För att göra detta, på toppen av dusch installerade speciella lufttät lock. Konvektion kommer också att genomföra en vanlig fläkt. Du kan installera flera enheter, men själen är inte nödvändigtvis att ordna utkast. Det kommer att vara fördelaktigt att köpa flera 12-volts enheter per typ som de som används för datorer kylaggregat (kylare).

Då måste du ansluta ånggeneratorn med sina händer till elektricitet. Men eftersom badrummet - den mest fuktigt och fuktigt rum i huset, av säkerhetsskäl i det tidigare fallet, placera enheten i en viss plats eller rummet (det är viktigt att det var en torr plats). Om du väljer att köpa denna produkt i butiken, innan du väljer en ånggenerator, notera typ - automater mer kompakt och praktiskt taget inget utrymme.

I allmänhet misslyckas enheten sällan (på grund av deras primitiva konstruktion). I de flesta fall bryter ånggeneratorn ner på grund av dålig vattenkvalitet. Den höga halten av föroreningar av järn, klor och salter resulterar i en snabb skalning och att en anledning till brott av enheten. Även om installationen skulle överväga att köpa speciella finfilter. De skadar ånggeneratorn kommer definitivt att uteslutas. Och en sak till - att denna enhet har tjänat så länge som möjligt, med jämna mellanrum tömma det kvarvarande vattnet från den.

Så vi räknat ut hur man gör ånga med sina egna händer och för att undvika förtid.

Hur man gör el och fasta bränslen ånga med sina händer och vad det kan vara användbart

Denna översyn kommer att vara av intresse för alla som är intresserade av hur man gör ånga med sina egna händer hemma. Traditionellt är detta verktyg för ånga utrustning, men när jag blev intresserad av detta ämne visade att en hemmagjord ånggenerator också kan användas för andra ändamål, som du lär genom att läsa artikeln ända till slutet.

Att sätta ånggeneratorn nära spisen.

Vid den tiden hade jag en önskan att utrusta enskilda mikrobanyu fitobochki eller som det kallas i hans stad lägenhet, är det mycket min fru gillade.

Ända sedan tunnan var inga problem att få ner träkonstruktion av inte behövs hyvlade trall mycket intelligens och speciella färdigheter, men ångbad behöver en ånggenerator. Min första tanke var att köpa en produktionsmodell.

Modern ångbad enhet för pålitlighet och hållbarhet, och de flesta av dessa enheter har flera driftlägen, installerade de sinnrikt system av skydd och kontroll, men på den tiden var jag inte beredd att betala dem så mycket pengar.

Vägg ånga «Harvia».

För dem som är intresserade, nedan jag tabell populära modeller, samt sätta systemet, som tydligt visar principen för industriånga.

Systemet för arbete på en av seriemodellen ånggeneratorn.

Efter att ha granskat enheten, insåg jag att han gjorde med händerna är inte så svårt en ånggenerator, i själva verket en sådan anordning inte skulle vara ute i vedeldad bastu, plus i mitt fall, det kan vara användbar i bigården för smältning ut vaxet ur ramarna.

Tyvärr, en universell hemgjorda ånggenerator som skulle passa alla tillfällen misslyckats med att göra med mig, utan jag samlat några ånggeneratorer, där var och en har "inlåsta" för ett specifikt ändamål.

Detaljer i en av produktionsmodellen av ånggeneratorn.

Hur man själv montera ånggeneratorn

Först av allt måste du förstå vad som faktiskt igång en produktion av ånga.

Det finns 3 alternativ:

 1. För fitobochki eller turkiska bad hamam tillräckligt uppsamlingstank till ånga med en temperatur av 45 - 50 ° C;
 2. För att göra högkvalitativa hembränt kräva en mer kraftfull ånggenerator, som kan leverera upp till 100 ° C;
 3. Och när det kommer till ångtillförseln i denna höga kvalitet ångbad eller stark uppvärmning av vad vissa objekt, till exempel bin i bigården av ramar, måste du överhettad torr ånga, respektive, och kapaciteten av enheten kommer att vara helt annorlunda.

Det finns många modeller av liknande mönster med olika dimensioner, men principen fungerar överallt densamma. Du erbjuder sig att köpa eller bygga sina egna händer en trälåda med ett hål för huvudet, som är ansluten till våt ånggeneratorn.

Information om produktionsmodellen låda fitobochki.

På lådan, kommer vi inte att stoppa detta är ett ämne för en annan artikel, men om du i 2 ord är det en reservoar där att sitta bekvämt, och hela proceduren är baserad på tillförsel av ånga underifrån, från under den flyttbara golvet i en trä stege.

Hemlagad box fitobochki.

Vi måste höja enklaste ånggeneratorn som kan vara. I själva verket är detta en gemensam väl tillsluten potten. I denna panna och värmeelementet är satt så snart vattnet kokar börjar extraktion ånga.

Denna apparat är bra att det inte är nödvändigt att installera en övertrycksventil och andra liknande skydd, eftersom trycket i sig inte kommer att vara där. Så snart som vattnet kokar börjar ångan omedelbart att strömma genom ångledningen i en tunna som stod i närheten.

Kretsarrangemanget med en hemlagad minibani ånggenerator.

I teorin kan grunden ta någon tank, även en gammal vattenkokare, men inte göra några onödiga rörelser, och inte ständigt övervaka vattennivån i arbetstanken använde jag en metallhink på 20L.

I dessa hinkar säljer färg, kitt och andra flytande blandningar. De främsta fördelarna med sådana behållare är metallkropp, tättslutande lock, och, naturligtvis, omotiverat pris.

Säkerhetstank av plastburkar.

Nätverket jag har sett råd att använda som den primära reservoaren behållare av tjock plast. Teoretiskt tjock plast tål lätt kokande vatten vid 100 ° C. Men plast är i alla fall, kemi och vem vet vad gifter han börjar att fördela långvarig uppvärmning och eftersom du fitobochki att förbättra hälsan.

Som värmeelementet jag använde en vanlig elektrisk värmare med en kapacitet på 2 kW, är det möjligt att ta en kurs och mer kraftfull, men för uppvärmning 10 - 15 liter av vatten är tillräckligt 2kW.

Sådan sida skär värmare på ett avstånd av 25 mm från botten. Processen är ganska enkel: borra ett hål diameter av kronan av grundvalarna för PETN, genom en tätningspackning är insatt i hålet och fixa hans värmare kommer i den kompletta muttern.

Box PETN i en metalltank.

Locket borra ett annat hål och likaså två muttrar via distansorgan fixera däri ett metallrör med en gänga. Som ångledningen, jag beslutat att använda en flexibel rörsektion av metall och plast 16 mm.

Detta rör är ansluten via adapter med ett utlopp hos ånggeneratorn och går till hålets botten fitobochki. Inuti en ånga vi gör från samma metall-plaströr genom ringen och tee ansluta den med ångrör. I ringöppningen nasverlivaem ångutlopp.

Ånggenerator tillverkad av en tryckkokare.

Kom ihåg, i syfte att badet inte ska ta kranvatten, är dess kvalitet nu långt ifrån idealiskt, och när den förvandlas till ånga, du allt detta "gäng" och sedan andas. Helst bör du använda destillerat vatten, men om det inte gör det, så ta åtminstone rengöras.

Ånggenerator för hembränt

Många av våra landsmän föredrar att inte klokt att vänta tills staten slutligen vinna "brända" alkoholhaltiga drycker, flaska är inte klart var och design hembränt för personligt bruk. Så det är en av de modeller av dessa enheter ger en ånggenerator.

Idén är att Braga inte koka upp, som sker ofta i det förflutna, och indunsta alkoholinnehållande komposition försiktigt värma det med ånga. Diagrammet nedan visar principen för ett sådant system.

Manöverprincipen hembränt med en ånggenerator.

I det här fallet är ånggeneratorn redan nödvändigt att utrusta större allvar. Som i den tidigare utföringsformen bör kapaciteten tas inte mindre än 20 liter används vanligen för detta ändamål på den mjölk burkar 40l.

Kraschade in i ånggeneratorn elektriska värmeelement (värmare) ofta inte vettigt, eftersom hela processen äger rum i köket och vår ånggeneratorn är lättare att sätta på spisen. Förresten, om ugnen gas, skulle ett sådant tillvägagångssätt vara mycket mer ekonomiskt.

Mjölk burkar har bra lufttätt lock och livsmedel aluminium, varifrån det görs tillräckligt tjock för att tåla det ökade trycket i reservoaren.

Produktionsmodellen med en ånggenerator.

Locket av tanken lika väl skuren i ett metallrör övergång, men det är bara det inte bara skruvas rör ångrör och metall tee. På tee, kommer vi att skyddsgrupp från en standardpanna värmesystem med överströmningsventil, tryckmätare med termometer och faktiskt han trycker för extraktion av ånga.

Ångledning vi stötte i botten av behållaren på grund av Braga. Denna förmåga har installerats bredvid ugnen på ungefär samma nivå som vår ånggeneratorn. Processen kommer att gå snabbare om tanken med Braga placeras i en induktionsugn och inkludera den från 2000.

Värmare, inbäddade i mjölktanken.

Inuti behållaren på grund av, återigen via en adapter in ånga distributör. Den kan göras i form av ett kors med hål eller böja ringen på samma princip som i de fyto fat.

Gapet mellan botten och ånga distributör måste vara inte mer än 10 - 15 mm. Och hål genom vilka ångan strömma bättre att skicka ner, annars kan bli igensatta.

Hela produktionsprocessen är ganska lång och du kommer antagligen att tillsätta vatten till ånggeneratorn. För att återigen inte för att minska trycket från Braga som kan gå tillbaka in i ångledningen, jag bearbeta vattenpåfyllning automatiserad.

Drämma tank i mjölkburkar.

Bredvid ånggeneratorn ställa in en annan tank. Inte så viktigt, vad han skulle ha kapacitet, huvudsaken är att han var samma höjd som ånggeneratorn. Jag använde ett metallrör 200 mm tvärsnitt, såsom en förseglad botten av glaset.

Nedanför ånggeneratorn och tanken är anslutna dolivnoy metallrör, kan den svetsas eller permanent göra hoptryckbara, skär röret vid ett avstånd på 10 - 15 mm från botten.

Allt detta fungerar på principen om kommunicerande kärl. Vid toppen av tanken dolivnogo jag slog flottörventilen från tanken till skålen och anslutit den till vattentillförseln. Som ett resultat, så snart vattennivån sjunker, öppnar ventilen och vattnet laddat.

Hemlagad maskin med en ånggenerator.

Eftersom vi har att göra med någon form av mat-installation, alla rörledningar och anslutande rören skall vara av livsmedelskvalitet rostfritt stål eller åtminstone av mat aluminium. I det här fallet, plast och icke-järnmetaller såsom koppar eller mässing Jag använder inte och inte ge dig råd.

Kraftfull fast-ånggenerator

Vi vana vid att i detta bad bör spis-värmare, där stenarna hällde vatten och producera ånga. Naturligtvis så det är, men det är bara om ångbastun även ta överhettad ånga från ånggeneratorn av den fasta hastighets ånga uppvärmning kommer att öka med cirka 3 gånger.

På denna kraft för att upprätta ett elektriskt värmeelement är för dyrt, för här i stället för med 2 - 3 värme kW element kommer att behöva installeras för minst 12-16 kW. Så jag bestämde mig för att göra en ånggenerator är solid, enklare, med ved eller kol.

Produktionsmodellen fastbränslepannan.

Detta system I "skissade" med så kallade reaktiva spisen. Den enda nackdelen med denna konstruktion är att det saknas instrument för övervakning och reglering av ångtillförseln. Även i stort de är egentligen inte ens behöver.

De flesta detaljer i konstruktionen monteras från skrot:

 • För huvudbrännaren använde jag en rörsektion 300 mm;
 • Under varmt vatten tanken I anpassad rörets tvärsnitt 200 mm;
 • Skorstensröret svetsades sektion av 75 mm;
 • En kammare för överhettning röret jag använde 110 mm.

Naturligtvis allt detta stål. Instruktionen sig för produktion av ånga anges nedan, plus att jag har dragit för er denna design system. Till höger har vi en vy från ugnen, och den vänstra sidan.

Ånggenerator för solid kapital bad.

 • Först gjorde jag mycket ångkokning kammaren. Till detta rör längd av ca 30 cm och en tvärsektion av 200 mm jag bryggt tätt på båda sidor;
 • Efter det, toppen Jag borrade i en linje på båda sidor om öppningen av tanken och svetsade till tum rör;
 • Genom röret, som ligger närmare till ugnsöppningen kommer vattnet hällas på den, knackade jag i locket;
 • Samma rör, som är närmare till skorstenen jag böjda i 90 ° till sidan av skorstenen, genom ångan kommer att levereras till ytterligare uppvärmningen kammaren;
 • Nu den övre bågen av ugnen göra nödvändiga grinder rektangulär utskärning på ett sådant sätt att bredden av kontakt av lågan i ugnen och botten av arbetskammaren ångan inte är mindre än 100 mm. Du kan göra mer, men du måste titta på, för att göra plats för lastning ved;
 • Den rektangulära bit av rör som har skurits från kroppen av ugnen, var jag på ett par ställen hål rakt igenom kvarn och släpps ut på botten av eldstaden. Detta gap måste vi spela rollen av fläkten, är det inte nödvändigt att svetsa, och det är besvärligt att rengöra ugnen aska;

Anordningen är svetsad från metallskrot.

 • Naturligtvis vår eldstaden dörr krävs, finns det heller ingen big deal, bara svetsas på kanten av slingan ugnen och hängde på dem en metallplatta med en fällbar krok som kan vara dörren öppnas och stängas;
 • Då kan vi samla in ytterligare ångsystem uppvärmning. Detta är en ganska vanlig design, det ser ut som ett rör i ett rör. Rör som sträcker sig inuti skorstenen är vår och den yttre konturen på detta är den ytterligare ånga uppvärmningen kammaren. Ofta detta system används för att värma upp vattnet från skorstenen;

Dörrar på en provisorisk ånggenerator.

 • Eftersom den yttre konturen på skorstenen ska tätas, vi brygger upp tätt på båda sidor;
 • Nu har vi borrat i botten av den yttre konturen av hålet under tums rör som lämnar ånga arbetskammare, samma en som var vikt under vi &0º;
 • I den övre delen av den yttre konturen, från andra sidan halv tums hål borras och svetsas till den till en horisontellt rör med en gänga. Genom samma rör och lämnar vår slutprodukt - överhettad ånga.

Denna ånggenerator kan användas på två sätt, större delen av året jag har det installerat i hjälp rummet bad villa, nära ugnen värm och ytterligare värmer ångbastu. Och när det blir dags vytaplivat celler, jag översätta det till bigården.

Röret på skorstenen för att värma upp ånga eller vatten är 2 till 1.

Vilken typ av ånggenerator modell är rätt för dig, bestämmer naturligtvis själv, fann jag att använda alla tre alternativen, desto mer de kostar inte dyrt. Fotot och video i den här artikeln belyser visas grafiskt montering. Om du har några frågor, skriv dem i kommentarerna, låt oss tala.

Ånggenerator med sina egna händer: monteringsanvisningar, och de främsta orsakerna till haverier

Den mest skonsamma av de klassiska bad (finska, ryska, turkiska) - en turkisk hamam, där en liten temperatur (cirka 40 °), men en hel del ånga, som ofta är smaksatt, serveras med olja eller salt.

Delta i ett ångbad läkarna tillåter även de som av hälsoskäl ryska eller finsk bastu är förbjuden.

Det sprutar en stor mängd ånga i ångbastun vanligtvis. Med sina händer sådana pribordlya bad gjort mycket enkelt.

Det kommer att kosta mycket billigare och köpa de delar du behöver på närmaste butik. Hur man gör ånga med sina egna händer, se nedan.

Vad är Steam?

Denna elektriska ångpanna, vilken avdunstar vatten hälls in i den, och matar den alstrade ångan till badet.

Den består av följande komponenter:

 • elektriskt motstånd;
 • vattenbehållaren;
 • förångningskammaren;
 • kontroller på huset eller fjärrkontrollen.

Vissa modeller är utrustade med ytterligare funktioner, såsom en pump för aromaessentsy, dräneringsventil.

I motsats till den vanliga metoden för framställning av ett par av fuktig luft (sprayning på värmaren), kan ånggeneratorns utgångspar förutbestämd temperatur.

Sorter och specifikationer

Genom tillförsel av metod:

först ansluta till vattenförsörjningen eller matartanken och inte kräver mänsklig övervakning. Den andra användningen är obekvämt och mycket farligare.

Efter typ av mat har utformats för 220 V och 380 V.

Observera att kapaciteten hos enheten är inte direkt proportionell mot volymen av badet! Till exempel är ånggeneratorn kapacitet på 15 kW avsedd för rumsvolym 22 m 3 och 3,5 kW till 3,5 m 3.

Ånggenerator för hammam gör med sina egna händer

På marknaden fabriksutrustning fyra stora tillverkare:

Kostnaden kan nå upp till 190 tusen. Rub. (I genomsnitt - .. ca 60 tusen rubel) Det är tydligt att köpa en fabrik modell, kan inte alla har råd med. Men gör dig själv, speciellt i närvaro av lämpliga delar, är ganska verklig. Betrakta den gradvisa skapandet av en ånggenerator.

 • behållarkropp;
 • back-up kapacitet för toppning;
 • värmeelement eller värmeelement;
 • rör med en utvändig gänga i båda ändar;
 • lämplig för ett rör mutter;
 • distansorgan (4 stycken i ett värmeelement, och 4 enheter till röret ..);
 • rör för extraktion av ånga;
 • slang, bärande ånga i ångbastun;
 • borr;
 • nycklar.

Volymen av grunden för enheten kommer att bero på storleken av bastun. Detta kan vara en gascylinder, men om ett par inte behöver en hel del, passar spisen potten.

Gasflaska ska fungera tvätta SMS. Och när du använder processen lite komplicerat (behöver svetsning).

Montering av värmeelementet

Ovanför den valda bottenförsedda tanken (ca 1 cm) borrade hål för fastsättning PETN eller mer. I det senare fallet, inte rusa: hål har borrats för första PETN, prova på det, dra åt skruvarna på värmebeständiga packningar.

Först då kan borra hål för andra PETN, plocka upp plats så att de inte stör varandra.

Värmeelementet i botten av tanken

Organisationen av tillströmningen av färskvatten

Bredvid arbetskapaciteten hos den andra uppsättningen, för påfyllning (det faktum som inte bör öppnas under drift omslaget till ånggeneratorn). Två tankar kommer att anslutas med varandra och vattennivån i den andra, kommer det att bedömas hur mycket vätska som finns kvar i den första.

Det är möjligt att automatisera processen genom att använda avstängningsventil med en flottör (exempelvis från dräneringstanken till toalettskålen), och ansluten till vattenförsörjningssystemet.

 • Storlek kan vara en andra kastrull och mindre volym, om bara tillräckligt med vatten.
 • För rör borrade hålet under värmeelementen.
 • Röret är infört och dra åt skruvarna på distansorganen.
 • För smidig drift tillförselröret för att vrida spolen inuti kärlet till en färsk sats av vattnet hade tid att värma upp.

Inne i reservkapacitet kan användas för att markera lägsta och högsta mängder vätska.

Om du väljer att installera ett bad panna, i stället för ugnen, kan du spara om izgtovite sina egna händer. Panna för badet med händerna: instruktioner för tillverkning samt nödvändiga verktyg och förnödenheter.

För information om hur man gör en fastbränslepanna lång brinnande händerna, läs här.

Elektriska och gas uppvärmning har länge varit en ledande uppvärmningsmetoder. Men ved uppvärmning är också fortfarande populära. Http://microklimat.pro/otopitelnoe-oborudovanie/pechi/drovyanye-dlya-doma.html Här får du lära dig varför vedeldning är fortfarande giltig och vilka typer av vedspisar där.

Om du använder en gasflaska:

 1. Ventilen, som är för-vridna, modifieras. För att göra detta, skär den övre delen, vilket innebär att endast tråden och kanten nyckelfärdiga. Buntar hålet för att kunna skära gängtapp till ½ tum. Separat måste installera en lämplig mätare tapp diameter och automatisk tryckavlastningsanordningen.
 2. Eller i stället för en ventil genom en tee skruvas säkerhetsgrupp från värmepannan. Elbow tee är för val av paret, och en manometer är inte nödvändigt att svetsa ytterligare munstycket i tanken kroppen. Detta alternativ är enklare att tillverka, men lite dyrt.

I fallet med användning av en dubbel panna, är ett hål i locket, skruvas hylsan och spända slangen, vilken matas ut till paret separation på den.

Hemlagad apparat är inte rekommenderat att installera och använda direkt i ångbastun. Hög luftfuktighet gör dess användning osäkra. Därför är anordningen placerad i ett angränsande rum själv, men så att matnings ångröret var så kort (ingen tid att kyla ner ånga) möjligt.

Före installation och användning av den resulterande strukturen måste kontrolleras med avseende på läckage och att det är mycket viktigt system drifttryck för att påverka ventilen omstörtande. Se också till att alla värmare är intakt och ger den nödvändiga kraften.

Vanliga orsaker till haverier och reparera sina egna händer

Oftast ånggeneratorer misslyckas av samma skäl är det:

 1. Arbete på torr (om vattnet har avdunstat och en ny sats är inte hälls).
 2. Tio brinner på grund av skalning.
 3. Factory äktenskap.

Industriella modeller är utrustade med skyddsmekanismerna mot torr värme och strömavbrott, och den tid enheten är avstängd.

Med hjälp av hemlagad utrustning, var försiktig!

För förhindrande av skalning för att periodiskt koka vattnet med ättiksyra eller citronsyra. Och använda "mjukt" vatten.

Sålunda, en liten anordning, en ånggenerator för bastu, lindra skötare från att behöva övervaka mängden ånga och "läsbarhet" kontinuerligt, kan anordningen upprätthålla en viss lufttemperatur, och badet var utrustad med en egentillverkad anordning kan vara vilken värd.

Om du vill ordna en torrbastu i stället för ett bad med fuktig luft, är det vettigt att sätta ugnen med en värmeväxlare. Ugn med en värmeväxlare för ett bad med händerna: steg för steg instruktioner för att göra och rutiner, läs noga.

Om du vill veta hur man tillverkar kakel för ugnen, läs det här avsnittet. tillverkningsteknik med sina egna händer.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 4 =