Ånggenerator på ved med egna händer

Contents

Ånggenerator med egna händer. Hur man gör en ånggenerator på ved med egna händer

En ånggenerator är en anordning som producerar ånga i olika mängder, beroende på applikationsplatsen. Ofta används dessa enheter i industrianläggningar. Ånggeneratorn har dock hittat sin applikation i vardagen, där den oftast installeras i duschkabiner och badrum. Tack vare den här enheten kommer du alltid att andas frisk och fuktig (och inte torr) luft, vilket uppskattas av sanna badälskare. Men innan du väljer en ånggenerator måste du vara uppmärksam på priset. Kostnaden för dem mäts inte ens av hundratals, men av tusentals amerikanska dollar. Därför, med en minskad budget måste du leta efter andra sätt, nämligen att göra en ånggenerator med egna händer. Så här gör du det, se den här artikeln.

Låt oss först titta på alla funktioner i denna enhet. Det är en enhet som väsentligt utökar funktionaliteten och möjligheterna i ett modernt badrum eller duschkabin. Med hjälp av en sådan enhet kan du enkelt återuppliva de gamla traditionerna i de gamla romerska baden, och allt detta bara tack vare ånggeneratorn.

Med sin storlek är den här enheten inte för stor, den är särskilt kompakt, vilket gör att du kan placera den nästan var som helst i badrummet. Även i små bastur med ett område på 9 kvadratmeter finns en plats där den kan installeras.

Det är värt att notera att ånggeneratorn inte bara är blygsam i storlek, utan också mycket lätt. Faktum är att en person kan klara av sin installation. Ja, och ånggeneratorens design är inte särskilt svår. Förresten består denna enhet av endast några få element. Dessa är:

Hur man gör en ånggenerator för ett bad?

Eftersom kostnaden för dessa enheter inte är överkomlig för de flesta ägarna av bastur, kommer den mest effektiva lösningen att göra dem själv. Så, låt oss räkna ut hur man gör en ånggenerator.

Propanttanken bör användas som bas. Dess dimensioner bör väljas, baserat på den mängd ånga som måste utarbetas för rummet. Glöm inte heller säkerhetsreglerna - innan du börjar arbeta ska cylindern vara helt tom. För att göra detta, skruva loss bara mässingsventilen. Därefter tvättas behållaren ordentligt. Insidan behandlas med diskmedel tills gasluften helt försvinner. Efter att cylindern har torkat, börja installera värmaren. Detta bör göras med en svetsmaskin. Monteringen för TEN är utvecklad separat. Men här är det nödvändigt att ta hänsyn till att värmaren måste stå emot en tryckbelastning på minst 6 atmosfärer. Du bör inte svetsa en rörformad elvärmare - installera det på ett sådant sätt att du har möjlighet att enkelt demontera och installera detta element vid utbrändhet. Dessa elvärmare väljs med beräkning av effekten på 3 kW per 10 liter vatten. Om du gör en ånggenerator på ved, behöver du inte installera värmeelementen själv och göra några beräkningar. Vi noterar emellertid omedelbart att det är extremt obekvämt att använda dessa enheter (speciellt om den här enheten är i huset), så det är bäst att designa elektriska apparater.

Hur mer är ånggeneratorn gjord av dig själv? Fyra rör med tråd installeras dessutom i ballongens övre del. De skruvas sedan på automationskomponenterna, samt ånggeneratorns laddningsventil och tryckavlastningsventilen. Men det är inte allt. På sidan, svets ett rör med en kulventil. I detta fall bör placeringen av detta element inte vara mer än 10 centimeter från toppen av ballongen. Ett rör med en kulventil fungerar som en vätskenivån och öppnas omedelbart efter att en viss mängd vatten har kommit in i behållaren. Så fort vätskan börjar strömma från den måste processen stoppas.

Även under arbetets gång bör propanflaskans mässingsventil raffineras. För att göra detta sås den i halva (samtidigt ökar den övre stången, och alla 15 mm hål är dessutom reamed). Skär sedan tråden och vinda kulventilen. Den senare kommer att tjäna oss för val av ånga.

Alla mätinstrument kan användas som KIPA-enheter för ånggeneratorn. En av dessa sensorer kommer att styra temperaturen och den andra - trycket. Instrument måste anslutas i serie. Detta är nödvändigt för att säkerställa att värmen i systemet automatiskt stängs av när gränslägesbrytarna är aktiverade. Returspolen hos den magnetiska starteren kommer att användas som en belastning.

Hur man installerar en ånggenerator för en bastu med egna händer?

Särskild uppmärksamhet bör ges på var exakt platsen kommer att varaÅnggeneratorn är i badet. Ofta installeras denna enhet i närheten av ångrummet, men i ett separat rum. Platsen där ånggeneratorn ska placeras måste uppfylla följande regler: den måste vara torr och väl ventilerad. För att undvika kondensering bör ångrörets längd beräknas korrekt. Den ska vara så kort som möjligt - endast då minskas risken för fuktbildning till ett minimum.

1

Montering av enheten i duschkabinettet

Om det är en duschkabin, måste du säkerställa maximal täthet och tvungen luftkonvektion. För att göra detta monteras en speciell förseglad huva ovanpå duschen. Konventionella kommer att vara en konventionell fläkt. Du kan installera flera enheter samtidigt, men i duschen är det inte nödvändigt att göra ett utkast. Ett helt optimalt alternativ är inköpet av flera 12-volts enheter av den typ som används för att kyla datorns kvarter (kylare).

Därefter måste du ansluta ånggeneratorn själv till elen. Men eftersom badrummet är det våtaste och fuktiga rummet i huset, av säkerhetsskäl, i likhet med föregående fall, placera enheten på ett separat ställe eller rum (det är viktigt att det är torrt). Om du bestämmer dig för att köpa den här enheten i butiken, bör du, innan du väljer en ånggenerator, vara uppmärksam på de olika typerna. Automatiska enheter är de mest kompakta och tar nästan inte plats.

I allmänhet bryts denna enhet ganska sällan (på grund av dess primitiva design). I de flesta fall bryts ånggeneratorn på grund av dålig vattenkvalitet. Det höga innehållet av järn-, klor- och saltföroreningar leder till en snabb bildskala, vilket är orsaken till att denna enhet misslyckats. Därför, även under installationen, bör du överväga att köpa speciella fina filter. Med dem kommer ånggeneratorns fel att uteslutas. Och en sak - att denna enhet har fungerat så länge som möjligt, dränerar regelbundet vattenresterna från det.

Så vi räknade ut hur man gör en ånggenerator med egna händer och undviker sitt för tidiga misslyckande.

Hur man tillverkar en elektrisk och fast bränsleångaggregat med egna händer och vad det kan vara användbart för

Denna översyn kommer att vara av intresse för alla som är intresserade av hur man gör ånga med sina egna händer hemma. Traditionellt är detta verktyg för ånga utrustning, men när jag blev intresserad av detta ämne visade att en hemmagjord ånggenerator också kan användas för andra ändamål, som du lär genom att läsa artikeln ända till slutet.

Inmatning av ånggeneratorn nära spisvärmen.

Vid en tid hade jag en önskan att utrusta i min lägenhet en individuell mikrobe eller phyto-te, som det också kallas, tyckte mycket om min fru.

Med problemproblemen uppstod det inte mycket, för att slå ner trästrukturen från det plana skivbordet är det mycket att tänka och speciell skicklighet behövs inte, men för ångbastun behöver du en ånggenerator. Den första tanken var att köpa en seriemodell.

Moderna ånggenerator för badanordningen är pålitlig och hållbar, och de flesta av dessa enheter har många driftssätt, de har sofistikerade skydds- och kontrollsystem, men då var jag inte redo att betala för sådana pengar.

Väggmonterad ånggenerator "Harvia".

För de som är intresserade har jag minskat de populära modellerna i tabellen nedan och lagt också ett diagram som tydligt visar principen om en industriell ånggenerator.

Arbetsplanen för en av dampgeneratorens seriemodeller.

Efter att ha granskat enheten, insåg jag att han gjorde med händerna är inte så svårt en ånggenerator, i själva verket en sådan anordning inte skulle vara ute i vedeldad bastu, plus i mitt fall, det kan vara användbar i bigården för smältning ut vaxet ur ramarna.

Tyvärr skulle den universella hemlagade ånggeneratorn, som skulle vara lämplig för alla tillfällen, jag inte kunde göra, istället samlade jag flera ånggeneratorer, var och en var "jordad" för ett visst ändamål.

Detaljer om en av ånggeneratorens seriemodeller.

Så här monterar du ånggeneratorn själv

Först och främst måste du förstå varför du faktiskt började göra en ånggenerator.

Det finns tre alternativ:

 1. För phyto-te eller ett turkiskt bad det är tillräckligt att ånga i tanken med en temperatur av 45-50 ° C;
 2. Att göra en högkvalitativ hembrävd maskin kräver en kraftfullare ånggenerator, kan utfärda upp till 100 ° C;
 3. Och när det gäller att mata ånga i ett riktigt högkvalitativt ångbad eller stark uppvärmning av vissa föremål, till exempel bikupor i apiaryen, behöver du överhettad torr ånga, Följaktligen kommer enhetens kraft att vara helt annorlunda.

Det finns många modeller av liknande strukturer med olika dimensioner, men principen om operation är överallt en. Du erbjuds att köpa eller samla egna händer en trälåda med ett hål för huvudet, som en våt ånggenerator är ansluten till.

Detaljer om serien för lådan för phyto-fat.

På lådan, kommer vi inte att stoppa detta är ett ämne för en annan artikel, men om du i 2 ord är det en reservoar där att sitta bekvämt, och hela proceduren är baserad på tillförsel av ånga underifrån, från under den flyttbara golvet i en trä stege.

Hemlagad box fitobochki.

Vi måste höja enklaste ånggeneratorn som kan vara. I själva verket är detta en gemensam väl tillsluten potten. I denna panna och värmeelementet är satt så snart vattnet kokar börjar extraktion ånga.

Denna apparat är bra att det inte är nödvändigt att installera en övertrycksventil och andra liknande skydd, eftersom trycket i sig inte kommer att vara där. Så snart som vattnet kokar börjar ångan omedelbart att strömma genom ångledningen i en tunna som stod i närheten.

Kretsarrangemanget med en hemlagad minibani ånggenerator.

I teorin kan grunden ta någon tank, även en gammal vattenkokare, men inte göra några onödiga rörelser, och inte ständigt övervaka vattennivån i arbetstanken använde jag en metallhink på 20L.

I dessa hinkar säljer färg, kitt och andra flytande blandningar. De främsta fördelarna med sådana behållare är metallkropp, tättslutande lock, och, naturligtvis, omotiverat pris.

Säkerhetstank av plastburkar.

Nätverket jag har sett råd att använda som den primära reservoaren behållare av tjock plast. Teoretiskt tjock plast tål lätt kokande vatten vid 100 ° C. Men plast är i alla fall, kemi och vem vet vad gifter han börjar att fördela långvarig uppvärmning och eftersom du fitobochki att förbättra hälsan.

Som värmeelementet jag använde en vanlig elektrisk värmare med en kapacitet på 2 kW, är det möjligt att ta en kurs och mer kraftfull, men för uppvärmning 10 - 15 liter av vatten är tillräckligt 2kW.

Sådan sida skär värmare på ett avstånd av 25 mm från botten. Processen är ganska enkel: borra ett hål diameter av kronan av grundvalarna för PETN, genom en tätningspackning är insatt i hålet och fixa hans värmare kommer i den kompletta muttern.

Box PETN i en metalltank.

Locket borra ett annat hål och likaså två muttrar via distansorgan fixera däri ett metallrör med en gänga. Som ångledningen, jag beslutat att använda en flexibel rörsektion av metall och plast 16 mm.

Detta rör är ansluten via adapter med ett utlopp hos ånggeneratorn och går till hålets botten fitobochki. Inuti en ånga vi gör från samma metall-plaströr genom ringen och tee ansluta den med ångrör. I ringöppningen nasverlivaem ångutlopp.

Ånggenerator tillverkad av en tryckkokare.

Kom ihåg, i syfte att badet inte ska ta kranvatten, är dess kvalitet nu långt ifrån idealiskt, och när den förvandlas till ånga, du allt detta "gäng" och sedan andas. Helst bör du använda destillerat vatten, men om det inte gör det, så ta åtminstone rengöras.

Ånggenerator för hembränt

Många av våra landsmän föredrar att inte klokt att vänta tills staten slutligen vinna "brända" alkoholhaltiga drycker, flaska är inte klart var och design hembränt för personligt bruk. Så det är en av de modeller av dessa enheter ger en ånggenerator.

Idén är att Braga inte koka upp, som sker ofta i det förflutna, och indunsta alkoholinnehållande komposition försiktigt värma det med ånga. Diagrammet nedan visar principen för ett sådant system.

Manöverprincipen hembränt med en ånggenerator.

I det här fallet är ånggeneratorn redan nödvändigt att utrusta större allvar. Som i den tidigare utföringsformen bör kapaciteten tas inte mindre än 20 liter används vanligen för detta ändamål på den mjölk burkar 40l.

Kraschade in i ånggeneratorn elektriska värmeelement (värmare) ofta inte vettigt, eftersom hela processen äger rum i köket och vår ånggeneratorn är lättare att sätta på spisen. Förresten, om ugnen gas, skulle ett sådant tillvägagångssätt vara mycket mer ekonomiskt.

Mjölk burkar har bra lufttätt lock och livsmedel aluminium, varifrån det görs tillräckligt tjock för att tåla det ökade trycket i reservoaren.

Produktionsmodellen med en ånggenerator.

Locket av tanken lika väl skuren i ett metallrör övergång, men det är bara det inte bara skruvas rör ångrör och metall tee. På tee, kommer vi att skyddsgrupp från en standardpanna värmesystem med överströmningsventil, tryckmätare med termometer och faktiskt han trycker för extraktion av ånga.

Ångledning vi stötte i botten av behållaren på grund av Braga. Denna förmåga har installerats bredvid ugnen på ungefär samma nivå som vår ånggeneratorn. Processen kommer att gå snabbare om tanken med Braga placeras i en induktionsugn och inkludera den från 2000.

Värmare, inbäddade i mjölktanken.

Inuti behållaren på grund av, återigen via en adapter in ånga distributör. Den kan göras i form av ett kors med hål eller böja ringen på samma princip som i de fyto fat.

Gapet mellan botten och ånga distributör måste vara inte mer än 10 - 15 mm. Och hål genom vilka ångan strömma bättre att skicka ner, annars kan bli igensatta.

Hela produktionsprocessen är ganska lång och du kommer antagligen att tillsätta vatten till ånggeneratorn. För att återigen inte för att minska trycket från Braga som kan gå tillbaka in i ångledningen, jag bearbeta vattenpåfyllning automatiserad.

Drämma tank i mjölkburkar.

Bredvid ånggeneratorn ställa in en annan tank. Inte så viktigt, vad han skulle ha kapacitet, huvudsaken är att han var samma höjd som ånggeneratorn. Jag använde ett metallrör 200 mm tvärsnitt, såsom en förseglad botten av glaset.

Nedanför ånggeneratorn och tanken är anslutna dolivnoy metallrör, kan den svetsas eller permanent göra hoptryckbara, skär röret vid ett avstånd på 10 - 15 mm från botten.

Allt detta fungerar på principen om kommunicerande kärl. Vid toppen av tanken dolivnogo jag slog flottörventilen från tanken till skålen och anslutit den till vattentillförseln. Som ett resultat, så snart vattennivån sjunker, öppnar ventilen och vattnet laddat.

Hemlagad maskin med en ånggenerator.

Eftersom vi har att göra med någon form av mat-installation, alla rörledningar och anslutande rören skall vara av livsmedelskvalitet rostfritt stål eller åtminstone av mat aluminium. I det här fallet, plast och icke-järnmetaller såsom koppar eller mässing Jag använder inte och inte ge dig råd.

Kraftfull fast-ånggenerator

Vi vana vid att i detta bad bör spis-värmare, där stenarna hällde vatten och producera ånga. Naturligtvis så det är, men det är bara om ångbastun även ta överhettad ånga från ånggeneratorn av den fasta hastighets ånga uppvärmning kommer att öka med cirka 3 gånger.

På denna kraft för att upprätta ett elektriskt värmeelement är för dyrt, för här i stället för med 2 - 3 värme kW element kommer att behöva installeras för minst 12-16 kW. Så jag bestämde mig för att göra en ånggenerator är solid, enklare, med ved eller kol.

Produktionsmodellen fastbränslepannan.

Detta system I "skissade" med så kallade reaktiva spisen. Den enda nackdelen med denna konstruktion är att det saknas instrument för övervakning och reglering av ångtillförseln. Även i stort de är egentligen inte ens behöver.

De flesta detaljer i konstruktionen monteras från skrot:

 • För huvudbrännaren använde jag en rörsektion 300 mm;
 • Under varmt vatten tanken I anpassad rörets tvärsnitt 200 mm;
 • Skorstensröret svetsades sektion av 75 mm;
 • En kammare för överhettning röret jag använde 110 mm.

Naturligtvis allt detta stål. Instruktionen sig för produktion av ånga anges nedan, plus att jag har dragit för er denna design system. Till höger har vi en vy från ugnen, och den vänstra sidan.

Ånggenerator för solid kapital bad.

 • Först gjorde jag mycket ångkokning kammaren. Till detta rör längd av ca 30 cm och en tvärsektion av 200 mm jag bryggt tätt på båda sidor;
 • Efter det, toppen Jag borrade i en linje på båda sidor om öppningen av tanken och svetsade till tum rör;
 • Genom röret, som ligger närmare till ugnsöppningen kommer vattnet hällas på den, knackade jag i locket;
 • Samma rör, som är närmare till skorstenen jag böjda i 90 ° till sidan av skorstenen, genom ångan kommer att levereras till ytterligare uppvärmningen kammaren;
 • Nu den övre bågen av ugnen göra nödvändiga grinder rektangulär utskärning på ett sådant sätt att bredden av kontakt av lågan i ugnen och botten av arbetskammaren ångan inte är mindre än 100 mm. Du kan göra mer, men du måste titta på, för att göra plats för lastning ved;
 • Den rektangulära bit av rör som har skurits från kroppen av ugnen, var jag på ett par ställen hål rakt igenom kvarn och släpps ut på botten av eldstaden. Detta gap måste vi spela rollen av fläkten, är det inte nödvändigt att svetsa, och det är besvärligt att rengöra ugnen aska;

Anordningen är svetsad från metallskrot.

 • Naturligtvis vår eldstaden dörr krävs, finns det heller ingen big deal, bara svetsas på kanten av slingan ugnen och hängde på dem en metallplatta med en fällbar krok som kan vara dörren öppnas och stängas;
 • Då kan vi samla in ytterligare ångsystem uppvärmning. Detta är en ganska vanlig design, det ser ut som ett rör i ett rör. Rör som sträcker sig inuti skorstenen är vår och den yttre konturen på detta är den ytterligare ånga uppvärmningen kammaren. Ofta detta system används för att värma upp vattnet från skorstenen;

Dörrar på en provisorisk ånggenerator.

 • Eftersom den yttre konturen på skorstenen ska tätas, vi brygger upp tätt på båda sidor;
 • Nu har vi borrat i botten av den yttre konturen av hålet under tums rör som lämnar ånga arbetskammare, samma en som var vikt under vi &0º;
 • I den övre delen av den yttre konturen, från andra sidan halv tums hål borras och svetsas till den till en horisontellt rör med en gänga. Genom samma rör och lämnar vår slutprodukt - överhettad ånga.

Denna ånggenerator kan användas på två sätt, större delen av året jag har det installerat i hjälp rummet bad villa, nära ugnen värm och ytterligare värmer ångbastu. Och när det blir dags vytaplivat celler, jag översätta det till bigården.

Röret på skorstenen för att värma upp ånga eller vatten är 2 till 1.

Vilken typ av ånggenerator modell är rätt för dig, bestämmer naturligtvis själv, fann jag att använda alla tre alternativen, desto mer de kostar inte dyrt. Fotot och video i den här artikeln belyser visas grafiskt montering. Om du har några frågor, skriv dem i kommentarerna, låt oss tala.

Vedeldad ånggenerator: hur man gör en fungerande enhet

Hur man själv montera ånggeneratorn på trä för produktion av ånga under tryck, med hög renande kraft?

Det är inte så svårt som det verkar vid första anblicken.

Det räcker med att observera enkel teknik nedan.

Ånggeneratorn är gjord av sådana komponenter:

 • Varmt rör inuti vilket det finns delvis par.
 • Det övre hålrummet är en tank eller trumma för lagring av kallt vatten.
 • Lyftledningen (vätskemedium upphettas däri till dess går hela vägen).
 • Pumpar, genom vilka injektionsvätskan sker.
 • Rör leder från struktur (placerat under).
 • Den separationsanläggning, som redan har avdunstat vatten stiger.
 • Ångrör, som kommer färdig att använda ånga.
 • Firebox för ved.

Essensen av ånggeneratorn anordningen består i det faktum att det kalla vattnet som strömmar genom rören genom grenröret upphettas och bringas till ett tillstånd av högtrycksånga, som kan vara speciell ledning som leder från kärlet.

För att göra maskinen som genererar ångan måste du ha:

 • Rör med olika diametrar (som sträcker sig från 12-32 mm), som beror på den mängd ånga som behöver utföras samtidigt.
 • Rostfritt stål ark av 2 mm tjocka.
 • Asbest som brandsläckningsutrustning.
 • Skydda ventilen.
 • ångtryck indikator.
 • Line.
 • Bågfil.
 • svetsmaskin.
 • Hammer.
 • Mejsel.
 • Fil.
 • Fästelement.
 • Ånga generator på ved (ritningarna).

Schema ångbad under

Genom att välja en av de schematiska bilder av intresse för enheten och förbereda alla de verktyg som kan vara användbara i arbetet, kan du starta tillverkningsprocessen.

Pre värt att kolla beräkningar för säker användning, väljer önskad storlek på enheten.

Om det finns en stor röravskärare, kan du enkelt använda den som grund för en framtida generator.

Det är också nödvändigt att förbereda tolv rökgaser rör och deras diameter bör inte vara mindre än elva centimeter. Sålunda, efter framställning av basenheten och böjning av stålplåt, är det nödvändigt att göra hål för den efterföljande införingen av de tidigare framställda komponenterna.

Därefter måste du sätta rökkanalen (varav kommer att gå rök) och flamröret. Använder svetsare razvaltsevav tidigare nämnda delar, svetsa dem till basen av pannan.

Ånggenerator för fast bränsle

Det förblir säkert fästa ångan samlaren och ventilen, som skyddar mot överdrivet tryck urladdning.

Detta kan göras med hjälp av speciella klämmor.

Arbete panna (ånggenerator), gjort kan sålunda tillhandahålla trycksatt ånga av omkring fem till sju kilogram per kvadratcentimeter.

Så gör dig själv en egen ånga endast om vi har åtminstone grundläggande kunskaper i användningen av svetsmaskinen och andra apparater och verktyg.

tillverkning av säkerhetsbestämmelser, som verkar ånggeneratorn

Du har gjort ånga på trä med händerna? För att garantera säkerheten och effektiviteten hos de färdiga hemgjorda produkter, kolla upp det på sådana indikatorer:

 • Locket stänger hermetiskt.
 • Tjockleken av det stål av vilket kroppen är gjord, är 2 mm eller mer.
 • Indikatorer för styrkan i produkten uppfyller de normer och tål de belastningar de kommer att uppleva som ett resultat av ångtryck.
 • en avlastningsventil anordnad i generatorkonstruktion.
 • Recoverer ved eller plats belägen direkt under pannans belastning eller säng medger en tillräcklig mängd av förbränning av ved.
 • Om ångventilen med redskap inte nödvändigtvis att åstadkomma en ventil, med vilken du kan justera trycket inuti maskinen.
 • Inte stark smak till botten av anordningen, är det rekommenderat att göra botten av en tunn metallplåt för att skala, som bildas på grund av de salter och andra ämnen som finns i vattnet - mindre än en millimeter. Denna iakttagelse förstärks av detta faktum: när kokande inträffar och därmed förångning en tunn botten kan inte vibrera, så insättningar inte enkelt kan bildas.
 • Om du har en fråga, är vilken form bättre att göra generatorhuset, är svaret: "den sfäriska eller cylindriska."
 • Fyll vattenbehållaren behöver inte mer än två tredjedelar av den totala volymen, för att undvika stänk.

Ånggeneratorn - är en unik enhet, vilket kan göra det kalla vattnet från högtrycksånga. Att produkten var den mest användbara och säkra, se till att läsa innan produktionen med viktiga regler för att övervaka dem.

Kontinuerlig ånggenerator - på video:

Har du hittat ett fel? Välj den och klicka Ctrl + Enter, att låta oss veta.

nya artiklar

Inne hörn kakel installationsmetoder och

 • Gatläggningsplatta veranda: har Urvalet och placeringen

 • Vad är laminatgolv: dess sammansättning och användbara egenskaper

 • Hur billigt att värma huset med uppkomsten av kallt väder

 • Att välja ett substrat för laminat: typer och styling

  Är det möjligt att sätta kakel på plywood och hur man gör det på rätt sätt

  Hur man limma epoxilim korrekt

  Sommar landskap med sina egna händer: de grundläggande reglerna

  Hur att plantera lavendel i landet, avel och användbara egenskaper

  Hur man gräva ett hål under toaletten, och att behovet av detta

  Högkvalitativa inrednings balkonger med sina händer Video

  Falsk fönster med händerna: extra komfort och bekvämlighet i lägenheten

  Vad bör trappan: standardstorlek stege, standarder, krav storlek beräkning

  Projektet är en liten en-plansvilla - nyanserna av konstruktion

  beräkning ledararea av ström: populariteten av den elektriska strömmen

  Copyright © 2015 - 2016 All rights reserved.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  7 + 1 =