Ånggeneratorn bild

Ånggenerator för hemmet

Iron - en välkänd hushållsapparater. Men i vår tid blir allt populärare ånggeneratorer, som har uppenbara fördelar. Ånggenerator för hemmet kan avsevärt underlätta strykning av kläder och spara tid, och närvaron av vertikala ångfunktionen gör enheten oumbärlig i många fall. Utbudet av ånggeneratorn modell är stor, men valet av enheten för huset bör behandlas med största allvar.

Ånggenerator - aggregat med likhet med järn, men vari konstruktionen och de funktioner som utförs. Med hjälp av ånga, även hemma kan spendera samma effektiv rengöring, kemiska, men utan användning av skadliga ämnen. Tvivel om behovet av att köpa en ånggenerator? Observera att det är mycket mer kraftfull än en konventionell järn. Det betyder att du är mycket snabbare, utföra uppgifter som vanligtvis görs i timmar.

Att ta sig till valet av ånggeneratorn för huset med ett strykjärn, uppmärksamma de funktioner i enheten, som påverkar funktionalitet och kapacitet i enheten. Det är inte viktigt om du köper Kärcher ånga eller välj en modell från en annan tillverkare.

Video kommer att hjälpa dig att lära mer om ånggeneratorer och reda ut deras funktioner:

Utöver de funktioner ånggenerering enheten är i stånd att utföra andra uppgifter:

 • Att ånga saker i upprätt läge.
 • Ta bort fläckar från tyget och rengör den.
 • Avlägsna fläckar av något slag från olika ytor.
 • Rengör kakel och sanitetsporslin från smuts och bakterier.

Typiskt kan ånggeneratorns effekten vara mellan 800 - 3100 watt. För värmeapparaten behövs från 2 till 10 minuter, beroende på kapaciteten. Att köpa en generator är inte värt att spara, genom att välja en låg kraftenhet. För hem är bäst att köpa en enhet med en kapacitet på minst 2600 watt.

Ånga i ånggeneratorn kommer att vara tillgängliga med ett annat tryck, och ju högre den är, arbetar anordningen effektivt. Ångtrycket kan vara i storleksordningen 2-6 bar, men det är bättre att ge företräde åt enheter med den högsta, med den typen av press kommer du lätt klara av strippning av saker som kräver vertikala bearbetning (ytterkläder, gardiner, kostymer hänger på en galge).

För att välja utmärkt ånga, vara uppmärksamma på att intensiteten i närvaro av ånga och vertikal ånga läge:

1
 • Vid konstant tillförsel av ånga kapacitet av ånga är i intervallet av 90 till 140 g / min. Ju högre poäng - desto bättre.
 • Ångpuff - har maximal ånga. Indikatormärket är beläget vid 95-260 g / min.
 • Vertikal ånga - ångstrykjärnet i vertikalt läge.

En mycket betydande egenskap anses volymen av reservoar för vatten, som kan vara i området från 700 till 2200 ml. Vilken storlek behöver du en container, måste du bestämma, baserat på målen för förvärvet. Så om du behöver ånga för tillfällig användning, köpa en ånggenerator med en liten behållare. I detta kommer du att gynna: liten storlek enheter kommer att hålla det hemma i garderoben, och stryk du har tillräckligt med engångsbehållare fyllning.

Om du tänker permanent använda ånggeneratorn och järn med hjälp av ett berg av saker för en stor familj -I detta fall kommer det bästa alternativet vara en enhet med en stor reservoar. Med sitt centrala läge på enheter med en transparent vätskebehållare - så kommer du att kunna övervaka vattennivån, till exempel på de inlämnade bilderna.

Populära typer stryksula beläggningar är följande:

 • Steel. Denna beläggning glider perfekt över tyget, är inte föremål för repor och lätt att rengöra. Men till skillnad från andra beläggningar, är det svårt, och det krävs mer tid för uppvärmning. Ofta denna typ av tunga bearbetade fasta metaller, vilket förbättrar dess glidande.
 • Aluminium. Denna beläggning värms snabbt och kyler. Nackdelen av sulan aluminium anses vara en hög sannolikhet för förekomst av repor, samt möjligheten att lämna blanka märken på tyget eller puffar.
 • Kermet beläggning. Glider fritt, är resistent mot repor, och värms upp kyls snabbt, men den enda av det spröda materialet.
 • Titan. Denna produkt är täckta med dyra ustroystvapremium klass. Ihållande, tillförlitlig täckning, men dålig värmeledningsförmåga - behöver mer tid för uppvärmning och kylning.
 • Ofta en kombination av material: aluminium + Teflon (utmärkt glidning, men har hög sprödhet och scratch-benägen); aluminium + keramisk beläggning (inte heller tillräckligt starka kombination, men med utmärkt värmeledningsförmåga och glidning); aluminium + rostfritt stål (vinnande kombination - muskelbeläggning, som är utmärkt glid och lätt att rengöra och inte lämnar märken på tyget).

Överväga alternativ för sulorna av den enhet du kan på bilden nedan.

För en god stripp bra om parovyvodyaschie hål är belägna längs hela längden av sulan (inklusive näsan).

I ånggeneratorn bör vara ett system för skydd mot skalning. Sådana system kan vara annorlunda, det viktigaste - det faktum att dess existens. Exempelvis kan stängerna användas, i stånd att samla avskum eller pann sig från tid till annan kräver rengöring, för att förhindra uppkomsten av skalan. Tja, om enheten är utrustad med en indikation på att det är nödvändigt att rensa enheten från skalan.

I dagens värld ånggeneratorer är indelade i enheten:

 • I vilken det är möjligt att reglera ångtillförseln.
 • Utan tillsynsmyndigheter.
 • Som har möjlighet att själv anpassa sig till den typ av tyg, automatiskt välja sättet att stryka.

Växla lägen genom att välja den önskade temperaturen, är det möjligt med hjälp av knapparna eller vridomkopplare. Bättre att köpa en enhet med förmågan att kontrollera och välj strykningsläge.

Inte försumma säkerheten. Till ånggeneratorn var säkert för dig, bör följande punkter beaktas:

 • Enheten måste vara utrustad med automatisk avstängning vid överhettning.
 • Iron fixering på stativet bör vara så pålitligt.
 • Stå inte glida på alla underlag.

Om alla dessa villkor, du eller ditt hem, kommer ingenting att hota.

Typiskt väger ånggeneratorn i intervallet 3-4 kg (Stand + järn). Detta är en viktig punkt när man väljer en enhet, eftersom det kommer att hålla i handen när du stryker. Kom ihåg att järn viktökning på grund av vatten tanken fylls.

Köpa bättre ånggenerator, som varken är lätt eller svårt, men med den bästa vikt för dig. Från tunga järnhand blir trött snabbt, och strykning kommer att orsaka endast negativa känslor.

Välja ånggeneratorn för huset, bättre att ge företräde åt dessa enheter tillverkare och företag som har visat sig på marknaden frisättningen av tillförlitlig och högkvalitativ utrustning. Ledare vid tillverkning av ånggeneratorer anses vara varumärke:

Innan transporten till affären för att köpa ånggeneratorn för huset, rädda dig själv och skriva ut de viktigaste punkterna och funktioner som är värt att överväga när man väljer en panna:

 • Effekt - ju mer desto bättre.
 • Producent - välj den bästa enheten ett pålitligt företag, vilken teknik är beprövade och kännetecknas av utmärkt kvalitet.
 • Vikt - Det rekommenderas att uppmärksamma vikten av järn i sig, och inte hela systemet. Det är värt att komma ihåg - vikt kommer att öka med tillsats av vatten.
 • Säkerhet - Tillgången till automatisk avstängning vid överhettning och tillförlitlig fastsättning av strykjärnet på plattformen - de viktigaste säkerhets prestanda enheter.
 • Volym rezervuara- det bör väljas beroende på den avsedda användningen. tankstorleken påverkar storleken på anordningen som helhet.
 • Controller och switch lägen - en viktig punkt i arbetet av enheten.
 • längd av slangen, munstycket set.
 • Konstruktionsmaterial av sulan - valet är rent individuellt, beror på vad du föredrar mer.

Du kan köpa en ånggenerator för hemmabruk butik till ett överkomligt pris, eller beställas på nätet.

Ånggeneratorn har ett antal fördelar jämfört med järn och förlorar det bara i storlek. Därför förvärva enheten kommer du vara nöjd exakt.

Om vår information var användbar för dig och hjälpte dig att välja ånga - lämna dina kommentarer eller feedback längst ner på sidan.

Tack, vi fick en bra överblick. Jag förstår att man väljer rätt hem järn ånggenerator är nödvändigt att uppmärksamma dess parametrar. Kommer han eller multifunktionella endast för strykning, har flera lägen eller ett. För tre år sedan tog jag en fancy (Varumärke - betygsatt) sedan Bosh, men denna beskrivning ser jag att det redan är föråldrad. "Låt oss se" nytt.

Finns det något bättre ånga? Att göra rätt val!

Ånggenerator - en anordning som omvandlar vatten till ånga upphettas till 140-160 grader. Vid denna temperatur blir det egenskaper hos torra och perfekt avskalade saker. Många hemmafruar som är trötta på den dagliga tidsförlust vid strykbrädan, väljer att köpa en modern ånggenerator. För att köpa verkligen nytta och hjälpte i utförandet av hushållsarbete, måste du bestämma vad som är bäst ånga.

Typer av hushålls ånggeneratorer

Ånggeneratorer används i många områden av mänsklig aktivitet. Det är inte bara hushållsapparater, för att underlätta hushållssysslor, men också en kraftfull enhet som arbetar i olika företag för produktionsändamål.

När det gäller de ånggeneratorer som används i det dagliga livet, kan dessa typer av identifieras:

Hastigheten och principen om bildandet av ånga ånggeneratorer alla modeller kan delas in i följande typer:

 1. En enhet med en panna. I denna ånggenerator, är vatten kokas i full skärm, bilda par. Panna i dessa enheter är oftast stora.
 2. Enheten med utbildningssystemet instant ånga. I en sådan ånggenerator, en viss mängd vatten rusar till värmeelementet, varefter ångan visas direkt. Dessa anordningar är utrustade med små pannor.
 3. Ånggenerator med två vattentankar. Från ackumulator med kallt vatten dozakachivaetsya det med jämna mellanrum in i pannan med varmt och kokas. processen för bildandet av ånga är sålunda snabbare.

För att avgöra vilken ånggenerator är bättre, är det nödvändigt att lämna de ändamål för vilka den förvärvas. Om du planerar att permanent stryka en massa saker, ska du köpa en enhet med en stor panna-enhet. Steam generation kommer att ta lite tid, men temperaturen blir högre och kommer att möjliggöra snabbare och få jobbet gjort bättre. En sådan anordning är nödvändig sömnads verkstäder, butiker av kläder och tyger.

Järnet är ett litet antal saker, och enkel användning i hushållet lämplig ånggenerator med momentan bildning av ångsystem. En sådan anordning kan börja några minuter efter påslagning.

Så har ni beslutat om vilken en ånggenerator är bäst lämpad för strykning mängden saker som du vill. För ytterligare urval måste överväga några av de tekniska parametrarna för enheten. En av de första egenskaper som är värt att uppmärksamma är dess makt. Om det är mer än 1800 watt, är denna enhet som lämpar sig för alla typer av material och har många funktioner. Stripped material, kommer en sådan anordning vara mycket snabbare. Ånggenerator med upp till 1800 watt och klarar sin uppgift att strippa så gott som alla vävnader, men det mest tät. Dock kommer dess hastighet vara lägre. För dagligt bruk är bättre att välja en ånggenerator med en liten kapacitet. Detta kommer att spara pengar, och kvaliteten på arbetet kommer att drabbas.

Denna siffra kan delas i tre komponenter:

 • Kontinuerlig ånga som produceras i processen att fortsätta strykning. Ju högre poäng, desto större är mängden ånga i strålen. Parameter anges i gram, typiskt 80-140 per minut.
 • Det tryck vid vilket ångan tillföres till tyget. Anges i barer. Ju högre trycket är, desto mer kraftfull stråle av ånga erhålles. Funktion vertikal strykning avsedd för ånga gardiner eller objekt på galgar, tillgänglig på enheter med kraftfull ånga.
 • Steam - en funktion som syftar till att beröva mycket över torkade saker, veck där det är svårt att räta den ordinarie processen för strykning. Vid tidpunkten för verkan av ångan funktionen serveras i en mängd av från 90 till 360 gram per minut.

Man kan inte säga vilken ånga är bra, och vad värre är, om de skiljer sig i det maximala ångtrycket. Det beror helt på de ändamål för vilka anordningen är avsedd.

Volymen för tanken. viktenhet

Typiskt är volymen av ångan ackumulatorn är från 500 ml till 2 liter. Om en metod är nödvändigt att stryka ett mycket stort antal saker, bättre att välja en stor container. Enheten är också betydligt ökat i volym och kommer att ta upp en hel del utrymme. Dessutom kommer ånggeneratorn vara ännu svårare. Om enheten kommer att bli en gåva till en äldre person, är det knappast nödvändigt att välja en modell med en stor massiv lagring av vatten. Det som ånga är bättre beror även på järn handtag. Efter strykning process tar ganska lång tid, och det bör vara så användarvänligt.

Som svar på en fråga om vad ånggeneratorn är bäst, måste du tänka på det material som den är gjord sulan. De material som används vid tillverkningen av stryksulan, är mycket olika. Den vanligaste:

 1. Rostfritt stål. Denna beläggning är stark och hållbar, snabbt värms upp och kyls ned efter avstängning järnet från elnätet.
 2. Aluminium. Detta material minskar avsevärt kostnaden för systemet, men det har en betydande nackdel - det är lätt att skada. En sådan beläggning kan repas av misstag slå skarp knapp. Ånggenerator - något ganska dyra, och från den förväntade lång livslängd, gör det inte snåla på detaljerna hos individen.
 3. Keramik. Det är en modern rock snabbt ren konventionell duk glider lätt över tyget, utan att böja det snabbt värms upp och sedan har svalnat. Under drift måste vara försiktig, eftersom den keramiska stryksulan ganska bräcklig, och om de tappas på en hård yta från en höjd kan spricka.
 4. Glaskeramik, teflon. Dessa material har mer än andra, kostnaden, men de skiljer sig felfri prestanda. De är hållbara, lätta att använda och ger ett bra resultat strykning.

Det är alltså en ånggenerator är bättre att köpa, det beror på många parametrar. Det viktigaste - korrekt bestämma i vilket syfte enheten köps och uppmärksamma de specifikationer som tillverkaren anger en viss modell.

 • Prenumerera
 • del
 • del
 • rekommendera

1.parovaya dränera röret och har ingen tråd. dvs normalt är det omöjligt att ansluta, endast homutom.No för ett par av gummi (silikon) slang är inte ansluten-smält.

2. Om längden av ångröret >6m- tank ånga börjar flöda! Det visar sig inte avloppsrör svetsade till tanken, som i drugih.Ya han var förvånad!

3. Ingen fri tillgång till TENam våningen måste ta isär generatorn

En samling svar på dina frågor

I Ryssland för strykning med konventionell pan. Hundratals år har gått, det fanns elektriska strykjärn, men principen om deras arbete har förblivit densamma: effekten av glödheta metallytan på tyget. Det var inte förrän nyligen, medan invånarna i moderna städer inte vet vad en ånggenerator. Det gör att ett helt annat sätt att se på den vanliga läxor.

I hemmiljö här enheten är följande applikationer:

 • Borttagning av veck på saker efter tvätt. Tack vare sin speciella konstruktion kan inte utföra denna uppgift mycket snabbare och effektivare än den genomsnittliga järn;
 • Ta bort smuts från tyger. Undrar anordning som kan eliminera dessa fläckar, som inte klarat tvättmaskin;
 • Borttagning av obehaglig lukt;
 • Med ångstrålen kan rengöras och andra hushållsytor (t ex en platta eller kakel). Temat är alltså möjligt att minska användningen av giftiga kemikalier i hemmet till ett minimum;
 • Desinfektions ansökan: på grund av att ångan med hög temperatur kvarstår även de flesta mikroorganismer från VVS-enheter.

Enheten har nyligen dykt upp i de lokala butikerna, men intervallet av dess redan häpnadsväckande. För att inte gå vilse i en mängd olika modeller, är det värt att uppmärksamma dess viktigaste egenskaper.

Så när du köper bör överväga följande nyanser:

 1. effekt. På marknaden är matade maskiner som sträcker sig från 800 till 3100 watt. Preferens ges till modeller med index på minst 2,5 kW;
 2. tillverkarens varumärke. Great Deals samla in sådana världskända företag: «Tefal9raquo;,« Philips9raquo; och «Bosch9raquo ;;
 3. vikt strykning enheten är av stor betydelse. Man måste komma ihåg att arbeta med ånggeneratorn vara grunden bräckliga kvinnliga händer;
 4. brandsäkerhet. Vissa dyrare modeller har automatisk avstängning i händelse av överhettning. En viktig roll är tillförlitligheten hos järn lås på plattformen;
 5. Displacement Vattentank. Den enda riktiga lösningen här finns inte: det beror på de specifika hushållssysslor, eller mer exakt, antalet familjemedlemmar;
 6. längd anslutningsslang;
 7. Enhetskonfiguration. Vissa tillverkare utrusta kompletterande uppsättning av munstycken, vilket gör en enkel ånggenerator i en multifunktionell enhet för alla tillfällen.

Vad skiljer sig från ångan ångaren?

En annan modern elektronisk assistent värdinna - ångare. Dess arbetsprincip är ganska enkel:

 1. Efter vridning av vatten i plasttanken värms till kokningstillståndet. Processen tar mindre än en minut;
 2. Ånga, som är lättare än luft, stiger genom teleskopröret;
 3. Ånga strömmar ut genom munstycket, liknar den hos en dammsugare.

Ångaren är idealisk för strukna kläder komplex slipade, gardiner, etc. Anordningen har följande signifikanta skillnader från ånggeneratorn ..:

 • Endast lämplig för vertikal strykning;
 • Ånga matas utan tryck: han kommer till munstycket på ett naturligt sätt. Dessutom har den en väsentligt lägre temperatur jämfört med ånggeneratorn (jämförbar med kokpunkten för vatten). Detta gör hantering mer ömtåliga saker;
 • Price. Ångaren betydligt billigare, eftersom den har en mycket enklare konstruktion och relativt dålig funktion;
 • Steamer är tillgänglig för den avsedda användningen efter bara en halv minut efter påslagning. Hans rival det kommer att ta minst 5 minuter.

Materialet av sulan är kanske den viktigaste i valet ordningen. Följande alternativ är tillgängliga beroende på priskategori och uppgiften:

 • aluminium. Dessa sulor är utrustade med de mest skatteinstrument. De starka punkterna skrivs upphettningshastighet och lättheten att reningen av arbetsytan. Men en stor risk för fastnar;
 • rostfritt stål. Monterad på en mitten-marknadsinstrument. Högt uppskattad för tillförlitlighet. Ofta utrustade med en ytterligare beläggning (t ex sprayning med safir). Den största nackdelen är den avsevärda vikten;
 • keramik. Excellent "druzhit9raquo; med tyger: slides utan dröjsmål och vidhäftning. Uppvärmningshastigheten är också på hög höjd. Kritik är endast känslig för mekaniska skador, till och med lite;
 • Teflon. En av de bästa alternativen för strykning. Det enda negativa är det höga priset: enheter med en enda kostnad i genomsnitt 15.000 rubel.

Vilket är bättre: järn eller ånggeneratorn?

Ånggeneratorn är nästa ord i klädvård. Den skiljer sig markant från de traditionella medel för strykning och för bättre:

 1. Stor tankvolym frigör ständigt fylla det som behövs. Men i en konventionell strykbräda utrymme för detta mirakel kanske inte tillräckligt;
 2. Det uppnådde en mycket högre hastighet. Detta är särskilt viktigt i samband med professionella skräddarsy;
 3. Funktionalitet. Ångtryck jet kan användas inte bara för att eliminera oregelbundenheter i plagget, men också för att eliminera mikroorganismer på en mängd olika ytor;
 4. Det känsliga behandling av tyger. Utjämning sker utan kontakt med kläder som har en gynnsam effekt på dess utseende och hållbarhet.

Att förstå vad en ånggenerator, är det nödvändigt att införa en konventionell järn fäst vid den och plastbehållare. Det avdunstade vattnet under tryck rusar in kraftigt vävnads veck och lämnar en helt slät yta. Oftast är denna enhet köps för yrkesmässiga ändamål, men ingen bryr sig om att köpa den för hemmabruk. Om inte, naturligtvis, har i lager 15-20 tusen rubel.

Video på användning av ånggeneratorer

I detta klipp Sobolev Veronica berättar hur man använder ånga stryka kläder, vilket märke hon använder tekniker:

 • En samling svar på dina frågor

  Användning av material är tillåtet endast med samtycke av ägaren. Informationen på denna webbplats utforskande karaktär och är inte en vägledning till handling. Före användning av medicinska recept bör rådgöra med en läkare.

  Har du hittat ett fel? Låt oss veta! Markera den och trycka på Ctrl + Enter. Tack!

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  8 + 1 =