Ånggeneratorn eller ångaren att välja

Det är bättre att köpa ett hem - eller ånga ångbåt

Tiden för enkla strykjärn gradvis försvinner och ersätts av modernare utrustning för textilvård - ånggeneratorer och ångfartyg. Utan kunskap om skillnaderna mellan dessa enheter till varandra och vad deras styrkor och svagheter, att göra rätt val är svårt. Så, vad är dessa mirakel ingenjörs tanke och vilken av de två enheterna är bättre att stanna?

Ånggeneratorn - är en anordning som utgör en vattenbehållare, slang, och strykjärn. I andra modeller, i stället för järn vid spetsen av slangen kan bäras borste för rengöring eller koniska munstycke för att ta bort svåra fläckar.

Algoritmen av ånggeneratorn är enkel: kokande vatten i reservoaren omvandlas till ånga, som utmatas under tryck in i slangen. Innan du arbetar i rent vatten tank häll vända enheten och vänta 5-10 minuter. Under denna tid kommer det att skapa det nödvändiga trycket i tanken. Ånggeneratorn fram torr ånga, temperaturen varierar från 140 till 160 ° C. Denna ånga enkelt bort med tjockt tyg. Med hjälp av ånga kan ta bort fläckar från textilier utan att radera det, eller för att rengöra mattor, kakel, kakel, sanitetsporslin. Ånggeneratorn under kraften av ännu svåra fläckar såsom kroniska spår av rött vin, kaffe eller blod. Vissa erbjuds idag på marknaden modellen ger funktionen hos den vertikala ånga, som hjälper till att snabbt städa upp gardiner eller kläder utan användning av en strykbräda.

Ånggeneratorn - är en anordning som utgör en vattentank, en böjlig slang och järn

Utbudet är extremt breda ånggeneratorer modeller varierar i pris och kvalitetsegenskaper. Sålunda, ånggeneratorer varierar i effekt - vid 1,6 kW eller högre; storleken av tanken - 0,7-2,2 l; Prestanda ånga - 70-140 g / min; Ånga strömstiftet (speciellt läge kan en mycket slät tjock duk) - 130-360 g / min.

Steamer - är ett hem elektrisk apparat avsedd för snabba stryk poster av textilier. Våt ångaren producerar ånga, vars temperatur är omkring 98 ° C. Enheten är klar att använda bara en halv minut efter påslagning. Skilj manuella modeller och vertikalt.

Den första är oftast köps för resor eller att ta hand om kläder gjorda av lätta tyger. Vikt handen ångbåt inte överstiger 1,2 kg, är det överkomligt och mycket lätt att använda. Använd den för att snabbt järn kläder direkt på galgen, uppdatera och sanera stoppade leksaker, stoppade möbler ren och bli av med obehagliga lukter (mustiness, tobak), envis i olika typer av vävnad. Handen ångaren kan urskilja en relativt låg nivå av kraft och liten volym av vattenbehållaren (typiskt överstiger den inte 500 ml) av downsides.

Vertikal ångbåt är idealisk för användning med mycket tätt vävt, dessutom är det ett oumbärligt verktyg för rengöring av fönster. Hem vertikal ångaren väger 6-8 kg. Priset för denna enhet är mycket högre än den manuella motsvarigheten dock skillnaden i kostnad lätt förklaras av den större funktionalitet och prestanda vertikal ångbåt. Sålunda, i den vertikala reservoarmodellen rymmer några liter, vilket räcker för 2-3 timmars kontinuerlig drift, och kraftenheten når 1,6 kW. Nästan alla modeller kan vara självreglera effektnivån hos ångan beroende på vilken typ av yta som ska behandlas.

Hur tar man bort glansen från järn med kläderna?

1

Hur man rengör järnet med teflonbeläggning?

Hur att stryka efter tvätt tyll?

Välja vilket är bättre - eller ånga ångbåt - du behöver veta exakt vad dessa enheter skiljer sig från varandra och vilka är likheterna. Fattar ett beslut, hänvisas till jämförelsetabell - det kommer att hjälpa dig att stanna på den version som krävs.

readiness tid

Behovet av en strykbräda

Ja (nästan alla modeller)

Förmåga att skapa veck i tyget (kragar, manschetter, etc.)

Ja (manuell modeller)

I Garment Steamer ånggeneratorer och har sina plus och minus. Man kan inte säga vilket är bättre, det beror på vilka mål du bedriver. Så välja en strippa, om du behöver en liten enhet för snabb och enkel rengöring strykning enfärgade tyger, och köpa en allvarligare ånga, om du arbetar med en nyckfull tyger. För effektiv hemmabruk bäst lämpad hand ångbåt, för en stor familj eller företag (en butik eller klädaffär) - en vertikal ångbåt eller en stor ånga.

När du väljer en lämplig hushållsapparat för strykning och textilvård styrs enbart på deras behov och önskemål, mål och omfattningen av den planerade användningen av enheten.

Hur man gör ett val mellan ångan och ånggeneratorn?

På grund av den snabba tillväxten av teknik, är det redan möjligt att föreställa sig ett liv utan vikt enheter. Och ibland sina blad så mycket, är det mycket svårt att räkna ut vad som fungerar bäst i ett enskilt fall. Detta är just den situation med en ånggenerator, som ofta förväxlas med ångan. Så vad gör du väljer att strykas sina kläder och lägga den i ett snyggt utseende?

Som ni vet, båda dessa enheter är utformade för att hjälpa hemmafruar i "stryk" och rengörings lokaler, men det är mer passande?

Skillnaden mellan ånggeneratorn och ångan

Innan du bestämmer vad som är bäst buy - ångbåt eller ånga, bör du vara bekant med egenskaperna hos instrumentet:

 1. Den största skillnaden mellan dessa enheter är i princip att skapa ånga. I ånggeneratorn tillföres torr ånga under tryck, medan den är våt strippa och matades utan tryck.
 2. Skillnader finns också i ett temperatur: i ånggeneratorn, når det 160 grader, och en stripper - inte mer än 99 grader.
 3. Tid att förbereda utrustning olika, också, i det första fallet, det tar ca 8 minuter och 60 sekunder är tillräcklig ångare.

Välj ånggenerator är nödvändigt om:

 • du ofta strök en massa kläder;
 • Du måste göra det mycket snabbt;
 • att arbeta med fina tyger: syntetmaterial, siden, etc.

När du väljer en ånggenerator, är det nödvändigt att förstå dess väsen och specificitet arbete. I själva verket är det kännetecknat av att ånga bildas i en separat anordning i en speciell behållare, och matas sedan genom ett rör. Saker och ting mycket bättre jämnas ut med ett minimum av ansträngning och ett slöseri med tid. Om vi ​​jämför med den klassiska järn producerar ånggeneratorn nästan fyra gånger så mycket ånga. Detta är den optimala lösningen för alla vävnader. Grund av den stora tryck, ångan mycket snabbt och tränger djupt in i tyget, vilket innebär att även jämnas mest tät vävnad.

Med hjälp av ånggeneratorn kan snabbt ta itu med en massa kläder, eftersom du kan stryka den viks i flera lager.

Du kan välja någon modern maskin som lämpar sig för din plånbok och mål. Det blev tillgängliga på grund av det stora antalet modeller från olika tillverkare.

När det gäller ångbåt, kommer köpet vara motiverat i händelse av att:

 • du har en massa saker med komplexa delar;
 • huvudsakligen sker strykning nyckfull och ömtåliga föremål. ull, silke, etc;
 • du inte bara strök saker, men också försöker ta bort dem från obehaglig lukt.

Moderna ångfartyg alltmer ökar i popularitet. Detta beror på deras effektivitet och möjligt på kortast tid för att jämna ut eventuella rynkor och praktiskt taget alla vävnader. Dessutom är den idealisk för dem som är professionellt engagerade i sömnad. Nu finns det ett stort utbud av dessa enheter, som har olika lägen för olika ändamål.

Steamer är inte bara kan eliminera rynkor och föroreningar, men också för att ta bort en mängd olika lukter från kläder och även desinficera det med vad som inte är kapabla att hantera ånggeneratorn.

Den absoluta plus är det faktum att denna enhet är i stånd att klara av saken snitt och för detta finns det inget behov av att lägga dem på strykbrädan. Detta kan göras i limbo, precis trempel. Den enda protest är att det är mycket dåligt att klara tuffa tyger som linne. Men med någon topp klädångare att klara på bästa sätt.

Vad det än var, men processen att strykning bör behandlas med stort ansvar. Och mer uppmärksamhet bör ägnas åt förvärvet av apparat som kan klara av de tilldelade uppgifter. Bör lita enbart till pålitliga tillverkare som erbjuder kvalitet utrustning.

Vi erbjuder dig en liten videorecension på ämnet.

Betyg plagg ångbåt 2017, de viktigaste tekniska egenskaper, särdrag, fördelar och nackdelar med modellerna. Beskrivning Manuell och golv Garment Steamer, rekommendationer för val, priserna varierar från lägsta till högsta.

Ånggeneratorn eller ångaren att välja

Hur man väljer: steamer eller ånga?

Garment vård kräver att applicera ett allvarligt försök, men på senare år en del av vården får en speciell teknik. Förutom de vanliga järn, dök upp på marknaden ångaren och ånga. Det är bättre att köpa? Vad är skillnaden mellan alla dessa enheter?

Ångaren är en elektrisk anordning som består av tre huvuddelar: en plast pannrör och den teleskopiska munstycke med den flexibla slangen. En kokande vatten "släpper" ångan som stiger och går ut genom behandling av tyget.

Ångkokare är indelade i två typer:

 1. Manuella modeller. De är kompakta och med låg vikt (0,6-1,2 kg), så perfekt för resande. Men den lilla storleken och låg kostnad - fördelar som "lysa" vissa brister. Bland dem:
  • begränsad effektnivån, som inte heller kan ändras. Som regel, hand ångfartyg klara väl med tunna tyger, men tjock tungt material - en omöjlig uppgift för dem;
  • "Modest" volym av behållaren. Standardvärdet är 200-500 ml vilket är tillräckligt för cirka 15 minuters kontinuerlig drift.
 2. Vertikala modeller. Typiskt hemalternativet: ångbåten väger 6-8 kg och jämfört med den plats som används med dammsugare. Den största nackdelen med en vertikal anordning är ett relativt högt pris, men anordningen kan skryta av sådana fördelar som:
  • Tankens kapacitet - fylld med flera liter i genomsnitt är tillräckligt för ett par timmar aktivt arbete.
  • hög effekt - siffran når 1,6 kW, på grund av vilken ångbåten kan hantera även med de mest komplexa vävnaderna;
  • möjlighet att ändra kraftnivån. På grund av detta kommer det att vara möjligt att välja det optimala läget beroende på vilken typ av yta som ska behandlas.

Manuella modeller köper vanligtvis för resor: De är oumbärliga i tåg, vandrarhem, i hyrda lägenheter. Dessutom köps sådana ångbåtar av människor som behöver regelbundet baka upp exceptionellt lätta saker - tunna blusar, sommarklänningar, silkeskjortor.

För arbete med täta tyger passar den vertikala enheten bättre: jeans, gardiner, jackor, rockar - ångbåten kan enkelt släta dem.

Vad är en ånggenerator? slingor

Det bör omedelbart beaktas - ordet "ånggenerator" betyder ett järn som är utrustat med en ånggenerator. Denna förenkling har blivit fast etablerad och används aktivt.

Utöver järnet förutsätter designen närvaro av en reservoar för vätska och slang, vilket ofta kan användas för dysor. I vissa fall ingår även en strykbräda.

Ånggeneratorns princip är extremt enkel: det kokande vattnet släpper ut ånga som frigörs under tryck. Skillnaden från ångbåten är redan uppenbar på detta stadium. För det första är ångan inte våt, men torr; för det andra - han stiger "tvungen", och inte på ett naturligt sätt.

Bland de viktigaste egenskaperna som bestämmer ånggeneratorns kvalitet:

 1. Ström. Ju högre värde, desto snabbare strykning inträffar. Standardnumret är 1,6-2 kW.
 2. Vattentankens storlek. Valet görs baserat på den planerade mängden strykning. För sällsynta "raser" med en eller två saker är det tillräckligt med 0,7-1 l; om det är nödvändigt att ofta ta med hela familjen garderoben, är det bättre att köpa en modell för 1,5-2,2 liter.
 3. Performance. Karaktäristiken för en konstant ångtillförsel är underförstådd. Parametern varierar från 80 till 140 g / min. Ett högt värde indikerar enklare och snabbare strykning, men också att vattnet i tanken kommer att sluta tidigare.
 4. Ångblåsning. Det är ett speciellt läge, som ingår i de svåraste stunderna att stryka, när det vanliga prestanda inte räcker. Minsta rekommenderade värde är 130 g / min. Även om marknaden erbjuder varianter med ett index på 90 till 360 g / min. Ju större antal, ju bättre är det täta eller överdriven tyget strykat.

En av fördelarna med ett järn med en ånggenerator är möjligheten att släta flera lager på en gång (till exempel sänglinne eller handdukar). En sådan anordning kan snabbt hantera ett stort antal saker, inklusive känsliga.

Vad man ska välja: ångbåt eller ånggenerator?

Valet av strykapparat är strikt individuellt. Men innan du fattar ett beslut bör du noggrant studera skillnaderna mellan ånggeneratorn och ångbåten.

Ångbåten och järn med en ånggenerator har liknande uppgifter, men dessa enheter är inte utbytbara:

 • ångbåten är alltid närvarande i butiker och andra ställen där det krävs att man regelbundet behåller i gott skick mer "komplexa" kläder - klänningar dekorerade med pärlor; stickade, siden eller ull saker; tunga lager etc. En ytterligare fördel med ångbåten är möjligheten att använda den i rengöringsprocessen.
 • Ånggeneratorn är främst avsedd för standard strykning av kläder. Du kan inte klara av det om du behöver ge sakerna en viss form: Till exempel kommer byxor med pilar eller en pläterad kjol att "ge in" bara till järnet.

Som regel är en bra vertikal ångbåt dyrare än ett strykjärn med en ånggenerator. Det är sant att priset inte kan spela rollen som huvudkriterium i urvalet, eftersom en relativt billig men inte lämplig i ett visst fall hushållsapparat fortfarande kommer att förbli värdelöst.

Det är bättre att noggrant planera de planerade uppgifterna och göra ett köp redan med hänsyn till dem. kläder hållare med dekorativa insatser och aktiva rengörings älskare gå för ånga, medan användare som i första hand är intresserade av hög kvalitet strykning följa järn med en ånggenerator. Det är enkelt.

Strykning - ett yrke, med nödvändigheten av vilken man måste förena. Men avvisa inte prestationerna från den moderna världen: om vardagen kan förenklas, varför inte ta chansen?

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 3 =