Ånggeneratorn för dusch

Ånggeneratorn för dusch: val och installation

Privat duschkabin, till skillnad från bastu, har en nackdel - det är omöjligt att på rätt sätt värma upp kroppen, men den moderna industriutsläpp på marknaden för sanitetsporslin ångdusch kabin, genom vilken du kan skapa en mini-bastu eller turkiskt bad.

De flesta av dessa mekanismer används i välutrustade sektioner där det sprutas munstycken, vattning burkar två typer (topp och bärbara), samt en djup sump obligatoriskt bottenventil, vilket tillåter användning av kapacitansen som ett bad. Vi kommer att försöka tala om för dig hur man väljer och installera en enhet, samt visa video i den här artikeln.

Dusch med ånga kan vara i ditt hem

val

Obs. All ånga som används för duschar kan klassificeras genom förfarandet enligt uppvärmning av vatten och släpp av ånga. Så det finns tre kategorier: elektroden, TENovye och induktionsverktyg.

På bilden - modell HygroMatik.

 • Elektrodanordningarna arbetar enligt den välkända principen kokande vattenblad, men här anoden tar metallstången, och som katod - det vatten som befinner sig i behållaren. Det visar sig att vatten med en kortslutningselektrod, varigenom det är uppvärmd och kokar, och denna process leder till ångbildning.
 • TENovye anordningar även enklare - en viss volym av reservoaren är integrerad rörformig elektrisk varierande effekt - det är, som i de andra enheterna, används för uppvärmning av vätske. Vid ankomsten till kokpunkten börjar att skilja par.

Manöverinduktionsprincipen panna

 • Mycket effektiv induktion paronagrevatel som fungerar enligt principen av induktion panna - när spänning appliceras mellan spolen och kärnan finns det de så kallade virvelströmmar eller Foucault-strömmar. De orsakar uppvärmning av kärnan och huset, som omedelbart väljer vatten når den kritiska temperaturen, dvs upp till kokning, som i själva verket, kräver manuell.
 • När man väljer en ånggenerator i första hand inte bör vara priset, och funktionaliteten införlivas i enheten av tillverkaren. Eftersom instrumentet skapar en speciell mikroklimat turkiskt bad, så ska du vara uppmärksam på närvaron eller frånvaron av vissa funktioner (du kan se dem i tabellen nedan).

Obs. Dessutom är enheten justeras beroende på rummets storlek, som bestäms av kapaciteten hos enheten - den 1 3 rum måste ha 1kW makt. Också uppmärksamma tillverkarens garanti, och möjligheten att tjänsten - det kan vara användbart för dig.

1

Tabell komplett HygroMatik

Dessutom kommer valet av en sådan enhet är beroende av klimatet, som erbjuds på denna modell - det kan vara en eller dessa alternativ kan vara flera.

Dessa kan omfatta:

 • Turkiska bad - temperatur 45⁰, luftfuktighet 80%, strömförbrukning 0,6-0,7kVt;
 • Ångbad - temperatur 45⁰, fuktighet 100%, den energi 0,7-1kVt;
 • Rasool Mud - 44-50⁰ temperatur, luftfuktighet på 80-100%, energi 0,7-1kVt;
 • Ångduschar - temperatur 40-50⁰, fuktighet 100%, den energi 0,6-0,7kVt;
 • Biobastu - temperatur 60-80⁰, luftfuktighet 50-60% energi 0,1-0,2kVt;

Total "fyllning" av boxning med en ånggenerator

Visst, är mycket bekvämt och effektivt att använda dusch med ångbastu och om du behöver installera en sådan anordning, då denna (utöver själva enheten), behöver du en borrmaskin, skruvar med plugg (eller inte) för montering, skiftnyckel, och rör vattenförsörjning och avlopp.

Om du har beslutat om och köpte kraftenhet, väljer installationsplatsen som motsvarar den instruktion, som tillämpas av tillverkaren.

Körning PG-anslutning

Med tanke på att installationen kan vara antingen golv eller vägg, ångdusch i detta fall kommer att genomföras i det andra utförandet, eftersom bås är oftast inte tillräckligt med utrymme, även om du har denna struktur gjord av godtycklig storlek (med hemlagad panna), sedan montering rum spelar ingen roll. Glöm inte att du behöver definitivt att ordna ett rör för dränering kondensat, som måste vara sluttningen.

När det gäller märkes duschar, då du inte behöver installera ånggeneratorn där med sina händer. Några av dem är utrustade med en sådan enhet redan från fabrik och det gav de flesta av ovanstående funktioner.

Har du fler frågor? Fråga dem i vår grupp VKontakte

Vad är badrum i ditt hus?

Ånggeneratorn för dusch

Installera dusch i badrummet har blivit en populär lösning i modern design. När många av dess förtjänster och det finns en nackdel. För många blir detta mindre avgörande i valet mellan ett bad och dusch. Stugan tillåter inte att skapa de förhållanden under vilka det är möjligt att värma upp bra. Men tillverkare av dusch fångade denna trend och vår uppmärksamhet som en ånggenerator för duschkabin.

Moderna hytter är utrustade med en sådan inbyggd generator, men tyvärr är det omedelbart återspeglas i priset.

Varje ånggenerator i sin komposition inkluderar en styrenhet och ett hus, som innefattar en vattentank, vattenpump och värmeelementet självt. Med så mycket att fylla den med inslag av inhemska bostadsmarknaden ånggeneratorn inte tar upp mycket plats i motsats till sina kommersiella motsvarigheter. Placerade utanför kranar för inmatning och utmatning av vatten. Styrenheten är att hjälpa till att ändra temperaturen, för att styra flödet av vatten och ånga.

Förmåga att göra likheten av dusch bastun där. Och kostnaden ser mycket mer intressant än det färdiga cockpit med inbyggd sådan gadget. Du behöver bara köpa en liten ånggenerator med listan över funktioner. Tillverkas nu aggregat som skiljer sig i det sätt värme vatten och producera ånga.

 • Elektrod ånggeneratorer. Vattnet värms upp av elektroderna. När ström flyter, vattnet omvandlas till ånga. Kalk på elektroderna visas inte i detta sammanhang, att de inte brinner. Otvivelaktigt är den största fördelen att prislappen på dem, den lägsta bland ånggeneratorerna.
 • Tans ånggeneratorer. De producerar par speciella värmeelement. Sådana generatorer kan drivas med destillerat vatten, vilket möjliggör en ny användningsområde den återstående kondensatet. Men denna fördel är blockerad nära minus - komplexiteten i strukturen och som en följd av ett högre pris.
 • Induktions ånggeneratorer. Såsom framgår av titeln, finns det en uppvärmning på grund av elektromagnetisk induktion. Den stora fördelen med dem är att de saknar de förbrukningsmaterial såsom elektroder eller värmeelement.

Främst ånggeneratorer drivs med el. Deras största skillnaden är det enda sättet att omvandla vatten till ånga.

Innan du gör ett val, först och främst titta på hur mycket energi som förbrukas dem. För det andra, i sin egenskap. Det är också viktigt att uppmärksamma dess funktion.

 • En mycket viktig funktion är vattentrycket i vattnet. Ju högre poäng, desto större volym av ånga som skall matas. Den normalt tryck av 2 till 10 atm.
 • Av särskild betydelse är det material av vilket höljet är tillverkat av ånggeneratorn. Företrädesvis, om den är av rostfritt stål. Eftersom hon är inte rädd för korrosion och är mycket tålig. Även tung.
 • Ju högre makt - desto snabbare värma upp vattnet, men ju högre strömförbrukningen.

Med det rostfria stålet inte klara konkurrensen eller plast eller aluminium, så som den första kan vara oförmögen att klara av höga temperaturer och avge giftiga ämnen, och aluminium är i stånd att oxidera och deformeras.

Alltför kraftig ånggenerator kan vara ofördelaktig ekonomiskt. Experter rekommenderar att välja kraften i 1,5-6 kW.

Omedelbart det bör noteras att experterna rekommenderar inte att utföra installationen av ånggeneratorn i direkt anslutning till stugan. Det är separat och tillföres kabinen endast för ångtillförselröret.

Men det maximala avståndet från duschen till generatorn installationsplatsen - 10 meter! Om den är monterad på en vägg, höjden av inte mindre än 0,5 meter. Om apparaten placeras på en vägg, är den monterad på skruvarna.

Sedan, med hjälp av en metallslang ansluter kulventilen till vattenförsörjningen. Ångledning dockad till generatorn via ett kopparrör. Och plaströr, anslutningar till avloppssystemet.

Endast efter slutförandet av dessa manipulationer tillförs elproducent.

Med hjälp av styrenheten sker kommunikation med ånggeneratorn. Slå på och av, ställa in lägen - alla dessa funktioner är inställda på kontrollpanelen. Proffs rekommenderar att placera den bredvid generatorn.

Temperaturkontroll Läget ändras. En sådan operation kan genomföras för att slå på enheten och under drift.

Installation och konfiguration har slutförts. Detta bevisas av uppkomsten av ånga när du stänger av och tvärtom, efter ångan försvinner. Nu kan du njuta av badhus direkt i duschen. Ljus du ånga!

Efter det att temperaturen var satt, och generatorn fylls automatiskt med vatten i flera minuter för att vänta på ångtillförseln.

Flytande spikar för keramiska plattor

kakel Tubadzin

All rights reserved, 12+

Kopiering av material är möjligt om du installerar en aktiv länk till vår hemsida.

Hur man väljer och installera en ånggenerator för duschen?

Duschkabin har många fördelar. Det finns dock en nackdel - i motsats till badrummet, i duschen är omöjligt att korrekt värma upp. Denna situation har tvingat många att överge förvärvet dusch. Idag har många tillverkare eliminerat nackdel släppt en ånggenerator för duschkabin. Moderna VVS enheter de redan bemannad.

Ånggeneratorn gör det möjligt att aktivera dusch i en mini-bastu, som kan utföras samtidigt varma och aromatiska behandlingar. Enheterna blir allt populärare på grund av dess effektivitet och funktionalitet. Men till ånggeneratorn har tjänat under en lång tid och fortfarande fungerar, är det nödvändigt att kompetent utföra installationen.

Rekommendationer för självinstallation

Kostnaden för duschen, utrustad ånggenerator, ganska hög, inte alla hon skulle bli för dyrt. Därför är de flesta konsumenter föredrar att köpa separat och oberoende håller installations ångdusch.

Specialitet butiker erbjuder ett brett utbud av utrustning, som kännetecknas av makt, funktionalitet och värde. För standardduschvägg lämplig ånggenerator med den vanligaste minimi uppsättning funktioner, som kostar mer än tillgängliga.

Innan du börjar installera pannan, se till att dusch läcker och säkerställa forcerad konvektion av luft. För att göra detta, på toppen av dusch (om enheten är öppen) cap set 1-2 på fläkten 12B, genom vilken kyld dator hårddiskar. Om du gör fläkten installationen är inte svårt, sedan ansluta till ånggeneratorn till den elektriska dusch kan vara svårt, eftersom den förbrukade tråden i badrummet är en källa till nödsituation.

På grundval av detta är det rekommenderat att installera en ånggenerator i det andra rummet, och en duschkabin bara ta röret till ångtillförseln.

Anordningen kan anslutas direkt till vattenförsörjningen. För att göra det fungera och sista år, måste det rengöras regelbundet av avskum och häll det kvarvarande vattnet.

Välja en ångdusch installation

Moderna ånggeneratorer brukar köra från elnätet. De kan vara oberoende enhet eller vara en del av den utrustning som finns presenteras komplett med kaminer avsedda för befuktning.

Det finns en viss klassificering av ånggeneratorer, beroende på metoden för uppvärmning av vattnet och följaktligen ånggenerering metod:

 • elektrod - värmer vattnet med hjälp av elektroder. Efter det att vattnet passerar elektrisk ström och omvandlar den termiska energin.
 • TANS - uppvärmning av vatten äger rum på grund av att värmeelementen med olika kapaciteter.
 • induktion - Vatten temperaturökning inträffar på grund av högfrekvent strålning.

Oavsett konstruktion typ av ånggenerator för en duschvägg består av två delar - kroppen och kontrollpanel. Följande är anordningskroppen:

 • förångare tank utrustad med ett värmeelement;
 • temperatursensor;
 • kamera, som kontrollerar vattennivån;
 • enhet med ansvar för framställning av det magnetiska vatten, och andra smådelar.

Den yttre ytan av höljet är försedd med en anslutningsanordning för anslutning av vattentillförseln, en dräneringsventil, ett kontaktdon för anslutande sensorer och effekttillförsel och ångröret enhetens anslutning.

Med hjälp av kontrollpanelen för att växla läge, för att kontrollera vattennivån och temperaturen, såväl som ånga.

För att utföra installationen av ånga duschvägg behöver följande material och verktyg:

 • ånga och instruktioner för dess installation;
 • borra med olika borrkronor;
 • skruvar;
 • pluggar;
 • skiftnyckel;
 • kopparrör;
 • plastavloppsröret;
 • flexibel metallslang.

Först måste du besluta om installationsplatsen för enheten. Detta skulle kunna vara vilken som helst helt torrt rum nära badrummet, bör avståndet mellan dem inte överstiga 10 m Monteringsprocessen beror på vilken typ av enhet -. Golv eller vägg.

Det minsta avståndet av ånggeneratorn från golvet och väggarna. - 50 cm För att säkerställa dränering av ånga, är det nödvändigt att utföra installationen av ångan linje med en vinkel mot badrummet.

För att installera ånga duschvägg typ, Borra hål i väggen, placera dem pluggar och skruva i skruvar. Efter skruvarna på enheten kan hängas. För golv generator krävs endast att hitta en lämplig plats.

Som regel är alla kommunikationsenheter placerad till vänster om den. Användning av en metall flexibel slang, är det nödvändigt att ansluta en vattentillförselröret och en kulventil recipienten. Kopparrör ångledning är förbunden med ånggeneratorn, och ett plaströr - är ansluten till avloppsbrunnen. Åtminstone en del av den anslutna elektriska utrustningen.

Före start av ånggeneratorn måste fyllas med vattentillförselröret och aktivera det. Magnetventil automatiskt träder i kraft efter 3-4 minuter kommer att börja bilda par och gå utanför på denna punkt måste du stänga av enheten och på den igen. Detta krävs för att bilda par kvar. Om allt gick bra - kan tas i drift ånggeneratorn.

Artikel Kategorier:

duschrum hytt Det har många fördelar. Men det och en nackdel - i motsats till badrummet, i duschen

Det erbjuder ett brett utbud dusch bås. Varje modell är olika funktioner och yttre egenskaper

rum i alla hem - ett särskilt rum. Det var med henne och börjar i själva verket varje dag varje människa. från henne

därför duschar hytt ganska snabbt vunnit stor popularitet. Naturligtvis installation av dusch hytt genom

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

47 − = 39