ångpermeabla membranet

Ånggenomsläppliga vattentäta membran: typer, tillämpningar och recensioner

När du har värmde väggarna i huset, där billig mineralull, är ett problem kan uppstå har valt att vissa delar av väggarna dämpa. I syfte att undvika sådana negativa konsekvenser, är det nödvändigt att använda ett ångpermeabelt membran.

Process isolerande väggar och tak arrangemanget innefattar användning av sådana filmer är staplade under ett lager av mineralull. Om innan du värmer uppgift är inne, är det nödvändigt att tillhandahålla en barriär mot vattenånga. Det är inte rekommenderat att använda ett material som har perforeringar eller porer. vattenångpermeabilitet koefficienten hos detta skikt bör vara minimal. Det är föredraget att använda en film av polyeten, som kan förstärkas.

Och kommer inte att vara överflödig folie beläggning baserad på aluminium. Vi får inte glömma att när man använder en ångspärr är nödvändigt att tänka om förekomsten av ventilationssystemet. Det finns kommersiellt tillgängliga och speciell film, som appliceras anti-kondensbeläggning. Sådan ånga permeabelt membran kan bilda kondens på dess yta. Material är vanligtvis placeras under lagren som är benägna för korrosion. Dessa inkluderar galvaniserad plåt kakel och gallergolv (den senare har skyddande inre beläggningen).

Filmen tillåter inte de fuktiga ångorna att nå metallen. För detta ändamål, på den motsatta sidan har en grov vävskikt, vilket är nödvändigt för att samla fukt. Stapla film med antikondensbeläggning måste vävnadssidan nedåt, kliva ca 2-6 cm från mineralullsskikt. De som bygger ett membran som kan passera förångningen, används för isolering av väggar på utsidan, skydda de material från vindbyar och kan läggas i konstruktionen av lutande tak. Deras användning är lämpligt och i läckande fasader vid behov för att lägga ett skyddande lager mot fukt. För vattenånga på filmen ha perforeringar och mikroskopiska porer. Fukten som ackumuleras i isoleringen, måste passera genom ventilationssystemet.

De vanligaste typerna av ånggenomsläppliga vattentäta membran

Ångpermeabla membranet är av flera typer. De är:

 • presvdodiffuzionnogo typ material;
 • diffusionsmembran;
 • superdiffuzionnaya membran.

Den första typen är i stånd att passera 300 g ånga per dag. Denna indikator är relevant för varje kvadratmeter. Om det är ett diffusionsmembran, kan vattenånga permeabilitetskoefficienten variera från 300 till 1000 g / m 2. I denna figur superdiffuzionnye membran överstiger 1000 g / m 2. Av den anledningen att membran prevdodiffuzionnye skyddad från fukt, kan de användas under ett tak i form av det yttre skiktet. Det bör finnas en luftspalt mellan isoleringen och filmen.

När fasadisolering sådana material inte får användas, eftersom de inte passerar ånga. När allt kommer omkring, när det är tillräckligt torrt, från luften in i porerna av damm kan komma in. Detta kommer att vara anledningen till att filmen upphör att "andas", och kondensat lägger sig på lagret av isolering.

1

Omdömen om det ångpermeabla membranet

Ånggenomsläppliga membran bör läggas på särskild teknik. När det gäller diffusion eller Superdiffuzionnaya membran, porerna är tillräckligt stora, så att de ganska snart täppa. Detta nödvändiggör närvaron av luftgapet för ventilation vid den nedre sidan. Enligt användarna, det behöver inte bry sig om att installera och kontra svarvning. Försäljningen kan hittas inte bara spridning av filmen, men också tredimensionella variation därav. Som påpekats av konsumenterna, ett lager för ventilation de ligger inne. På grund av denna kondensation är det inte kan komma in i ett plåttak. Den operativa principen om ett sådant material samma som den för den anti-kondensatfilm. Men det finns skillnader. Som påpekats hem mästare volym membran kan ta bort fukt från isoleringen. Indeed, om metallen taket har en liten lutning i intervallet från 3 till 15 °, kondensatet från den undre sidan kommer inte att läcka nedåt. Det kommer att undergräva zinkbeläggningen och slutligen helt förstöra den.

Hur man installerar ett membran - med de inre eller yttre sidorna av isolering?

Ånggenomsläppliga vattentäta membran måste nödvändigtvis läggas på en särskild teknik. Om du vill isolera fasaden måste filmen för borttagning av paret placeras på utsidan. Medan om kommer isolera tak, filmen belagd med anti-kondensat eller bulk diffusionstyp staplas ovanpå mineralullen. Det är nödvändigt att följa den teknik som används i regenerering av ventilerade fasader. Om taket inte har en värmare, måste filmlagret vara i botten, under takstolarna. När den termiska isoleringen av de övre våningarna i rum under vinden ångpermeabla membranet som skall installeras under isoleringen. Ånggenomsläppliga vattentäta membran måste användas för invändig väggisolering. I detta fall bör det inte vara perforerad och lade det måste vara på toppen av mineralull inne i rummet.

Så att styla din membran - fel sida eller ansikte?

Som det visat sig, är det fortfarande en gåta vilken sida stapel ångpermeabla membranet för många människor. Om filmen kommer att ha samma fram- och ELÄNDIG sidan, frågan bort omedelbart. Men inte alltid har det möjlighet att hitta för försäljning dubbelsidig tejp. När det gäller anti-kondensat arter inifrån och ut är tyget sidan och vid montering måste vändas in i rummet. Här är det nödvändigt att dra metallbeläggningen på foliemembranet.

Om det förvärvades av diffusion membranet är vattenånga genomträngligt, då måste du läsa instruktionerna. Det indikerar vanligtvis tillverkaren av förpackningsmaterial teknik. Däremot kan en och samma företag producerar enkelsidiga och dubbelsidiga tejp. Definiera den yttre och inre sidorna kan vara i färg. Om membranet har två sidor, är en av dem färgat i en ljus nyans, typiskt den yttre sidomaterialet.

Om du behöver en vind vattentät ångpermeabla membranet, då kan du uppmärksamma den mest köpta av köparna alternativet "Izospan A", som är avsedd för placering i taket rymden. Det används för att skydda mot kondensationsprodukter och vind delar av väggar och tak under uppförandet av byggnaden. Membranet bör vara belägen under taket täckning eller yttervägg isolering. Den yttre sidan - är vattenavvisande slät yta, medan den interna anti kondensat har en grov struktur. Det är avsett att fördröja fukt följt av indunstning i luftströmmen. Detta vindtät ångpermeabel membranet har en bekvämlighet vid användning, den har hög mekanisk hållfasthet och miljösäkerhet. Ångorna är inga skadliga ämnen, och egenskaperna hos materialet kan bevaras under en lång tid. Materialet är beständigt mot effekterna av bakterier och kemikalier.

Funktioner stapling material "Izospan A"

Vindtät ångpermeabel membran "Izospan A" används som en vindtätt membran i regenereringsvärme isolerade tak, vilken vinkel inte bör vara mindre än 35 °. Som den yttre beläggningen kan agera profilerade ark eller bältros.

Funktioner membran "Megafleks9raquo;

Du behöver en ånggenomträngligt membran? Vilket är bäst, måste åtgärdas innan shopping. En typ av sådant material är "Megafleks9raquo;, som är en tre-skiktsstruktur. Två yttre skikt - ett mikroperforerat och ett inre skikt - förstärkt film. Förstärkande nät ge materialet styrka, medan den dubbelsidiga lamine ger vattentätande egenskaper.

Materialet har en mikroperforering som säkerställer ventilation av vattenånga som kommer från det inre. Denna VATTENTÄT ånggenomträngligt membranet är i stånd att skydda taket utrymme från fukt, damm och sot, för att skydda material från den inre och yttre fuktkondensering. Om du behöver skydd från vinden, bör du använda ett slags "Megafleks D 110 standard", som rullas horisontell panel med överlappning på 15 cm.

Hydro-ångpermeabelt vattentätt membran som skyddar materialet mot fukt, vind och ånga bör vara närvarande i isolerade tak och ventilerade fasader. I det första fallet, gapet sedimentemetod kontrobreshetki strukturer, under det att när kan fasaden isoleringsspalten erhållas genom att montera de horisontella profiler eller strävor.

Filmer och membran, hydrauliska vindtät, ångspärrsegenskaper.

Valssystem ånga-tätskikt används allmänt i byggnadskonstruktion. Till exempel anser ett system för inhemska producenter av material varumärke Izospan.

Izospan - detta är den materialsystemet, integrerad tillämpning av olika märken som löser alla problem med fukt och fuktskydd golv, tak och väggar, vilket resulterar i byggandet av byggnader och konstruktioner.

Varje enskild material rulle alla märken Izospan systemet har detaljerade instruktioner för användning och enkel montering schema.

Izospan systemet material har ett pris i halv till två gånger lägre än de importerade analoger (Tyvek, Yutafol).

Ånggenomsläppliga membran används för skydd mot vind, vattendroppar, snö (blåsa ut under taket eller mantel) i takkonstruktionen, golv och väggar.

ParoomNitzan membran installeras alltid på utsidan, externt till de lokaler som skall uppvärmas, sidor av isoleringen.

En Izospan och en UED Izospan A - är en mikroperforerad polypropenfilm vars ena sida har en vattenavvisande slät yta.

Den inre sidan har en grov struktur anticondensate, avsedda att försena kondensatet följt av indunstning av droppar i luftströmmen. Ogenomträngligt material bevaras under förutsättning att filmen inte kontakt med någon yta.

En Izospan används i tak med lutningsvinklar av taket är större än 35 °. Vid installation av taket med hjälp av ett membran Izospan ett behov att tillhandahålla ett ventilerat spalt på båda sidor om membranet. Den sträckta filmen får inte vidröra andra ytor.

Behovet av att skapa ytterligare luftkanaler, vilket ökar kostnaderna för konstruktion, en nackdel med detta material. Under installation i takläggning filmstrukturer inte skyddar underliggande ytor från nederbörd.

En Izospan producera i rullar av 1,4 eller 1,6 m., På en rulle 35 eller 70m2. rulla Pris Izospan A 70m2 - 1500 rubel. Roll Izospan Och UED värt 1700 rubel. (Beräknad i september 2012)

Izospan AM och Izospan AS - tre skikt ångpermeabelt diffusionsmembranet.

Membran Izospan AM (AS) skyddar taket eller fasad struktur, inte bara från atmosfärisk fukt och kondensat, utan också på vinden. Membran Izospan AM (AS) har den bästa prestandan av vattenbeständig än Izospan A.

Bland de stora fördelarna med denna typ av diffusionsmembran är nödvändigt att utföra möjligheten att införa direkt ovanpå isoleringsskiktet, utan ventilationsspalt mellan membranet och detta skikt. Skapandet av ett sådant gap, såsom är känt, kräver ytterligare tid, utrustning och material, och närvaron av ett diffusionsmembran frisätter nödvändiga. Detta gör det möjligt att minska kostnaderna för hela strukturen, liksom att förenkla och påskynda dess installation.

Installationsmaterial Izospan AM (AS) kan utföras under alla väder på vägg- och takkonstruktioner av olika slag - såsom ett sadeltak och loft, ramväggar, väggarna med utvändig isolering och ventilerade fasadsystem. På samma gång, är diffusionsmembranet inte en oberoende takmaterial och använda den för framställning av en temporär tak är förbjuden.

Diffusionsmembran Izospan AM (AS) arbetar normalt vid temperaturer från -60 till 80 grader, och kan tjäna för 50 år eller mer utan förlust av deras funktionella attribut.

. Material Bredd Izospan AM - 1,6 m, på en rulle 35 eller 70m2. Pris Roll 70m2 - 2000 rubel. (Beräknad i september 2012)

. Material Bredd Izospan AS - 1,6 m, i rullar med 70m2. Pris Roll 3000 rubel. (Beräknad i september 2012)

Ångtäta vattentätningsmedel

"I Izospan" - hydro- ångspärr material med en grov yta, vilket förhindrar vattenånga mättnad av konstruktioner från insidan (Ej avsedd för låga negativa temperaturer). Det används för tak och väggar i en ångspärr, isolering av vindar (vindar), i källare och mellanbjälklag, mellanväggar och golv.

"Med Izospan" - vind vattenkraft och ånga. Det används för att skydda taket och vindsvåningen i paret. undertaks kondensat och atmosfärisk fukt, och som ett tätskikt i betong och Cementgolvavjämning golvet i anordningen. Materialet har en tvåskiktsstruktur, en sida är slät och den andra - med en grov yta för hållande av kondensatdroppar och efterföljande vittring.

"Izospan D» - en två-lagers vindhydro ångspärrsegenskaper material baserade på höghållfast polypropen vävt tyg, som används för att skydda takkonstruktioner från inträngning av vattenånga och kondensat. På grund av den ökade hållfastheten hos materialet kan motstå avsevärda mekaniska påfrestningar under installation och drift kan bära snön belastning.

"Izospan D» kan fungera som tillfällig väggelement.

"Izospan DM" - tre skikt hydro vind ångspärr lamin material baserat på tyg med hög vävd polypropen med en yta anti-kondensat, används som underlag film för skydd från atmosfärisk fukt, vind och snö. "Izospan DM" kan också fungera som en tillfällig skydds design. Den isolerade takkonstruktionen mellan Izospanom DM och isolering och takläggning, måste ventil luckor på båda sidor av membranet.

"Izospan RS»- tre skikt hydro vind ångspärr material från en sida med en grov yta för hållande av kondensatdroppar och deras efterföljande förångning. För att öka styrkan är det förstärkt med en polypropylen nät. Används i ventilerade förvärmda och kallt (ej värmd) för att skydda taket från ångkondensat taket och atmosfärisk fukt, och som en ångspärr i väggar, värmeisolering av tak och mellanbjälklag.

"Izospan RM» - tre skikt hydro vind ångspärr material armerat polypropen mesh. Används som hydro ångspärr i tak och tak, samt det vattentätande skiktet vid anordningen på betonggolv, jordnära baser och andra vätskepermeabla och våtutrymmen.

Ånga vattentätningsmedel med värmereflekterande skikt

"Izospan FD» - komplex hydro- ångspärr material och polypropen vävt tyg, dubblad metalliserad polypropenfilm, som har förmåga att reflektera värmestrålning, vilket utför funktionen av värmeisolering och skydd av inre element av tak och väggar av ångan från insidan. Det kan användas som en skärm som återspeglar värmeflödet från värmesystemet.

"Izospan FS» - komplex hydro- ångspärr materialet är tillverkat av polypropylen fiberduk, dubblad metalliserad polypropenfilm, som har förmåga att reflektera värmestrålning och skydda isoleringen och innerväggelement av taket från insidan ånga. Det kan användas som en skärm som återspeglar värmeflödet från värmesystemet.

"Izospan FX" - komplex hydro ångspärr av polyeten skummaterial tjocklek av 2 till 10 mm, fördubblades från ena sidan metalliserad mylarfilm. "Izospan FX" används för att värma hydro- ångspärr i tak, väggar och tak i byggnader och konstruktioner. Materialet kan användas som ett substrat för någon golvbeläggning och systemet "varma golv" för att reflektera värme riktas in i rummet. Det kan användas som en skärm som återspeglar värmeflödet från värmesystemet.

"Izospan FB» - en integrerad vattenkraft och ånga baserad på kraftpapper, dubbat metalliserad Mylar film. Används som ångspärr i områden där höga driftstemperaturer (upp till + 140 ° C) bad, bastu etc. På grund av dess struktur "Izospan FB» kombinerar egenskaperna hos en ångspärr och förmågan att reflektera värme.

Tätningsband och anslutning

Tejper appliceras för en tillförlitlig bindning mellan banorna av material "Izospan", och säten för tätning anslags banor av material "Izospan" till de andra elementen i taket eller väggarna.

Följande varumärken ska användas:

"Izospan SL» - ånga-butylgummi tätskikt förbindningsbandet - (5772-002-25687015-99 TU) används för bindning av de förseglade banorna hydro ångspärr "Izospan" i fält överlappar materiala.Imeet ensidig klisterskikt.

Specifikationer Izospan SL band:

Fukt absorption 0 - 0,2%

Driftstemperatur: från -40 ° C till + 80 ° C. installationstemperatur som inte är lägre än 5 ° C

Bredd 15 mm Tjocklek 45 mm Längd 1 m

"Izospan KL» - förbindelsesilvertejp med dubbelsidig självhäftande, avsedd för limning paneler av hydro ångspärr "Izospan" material inom området för materialöverlappningar.

Specifikationer Izospan KL tape

Sammansättning: Fiberduken med det adhesiva skiktet i vattenbaserade dispersionen av modifierad akryllösningsmedelsfritt;

Skyddande skikt: silikonbehandlat papper

Temperaturbeständighet: Från -40 ° C till + 100 ° C

Vidhäftning (Enligt AFERA ​​5001) min 21 N / 25 mm (kontakttid: 1 timme) Bredd 15 mm Längd 100 mm Tjocklek 50 lm

"Izospan FL» - anslutning av tejp med limskiktet och det metalliserade beläggningen är avsedd för anslutning av banor av material "Izospan" varumärke «FS», «FD», «FX». Den "Izospan FL» skapar termiskt en kontinuerlig yta.

Izospan FL kan också användas för att avlägsna fint material banor skador Izospan FS, FD, FX.

Specifikationer Izospan FL tape

Sammansättning: Metalliserad polypropylen klisterskikt (akryl) Gain styrka: 100 N / 25 mm Brottöjning: 140% Temperaturstabilitet: Från -40 ° C till + 80 ° C

Klibbigheten till stål 6,5 N / 25 mm

Bredd 50 mm Tjocklek 51 mm Längd 50 m

"Izospan FL Termo» - anslutning av vidhäftande aluminiumtejp med hög termisk stabilitet med ensidig klisterskikt avsett för sammankoppling av banor "Izospan" material märken «FB», liksom «FS», «FD», «FX». När de blir materialbanor "Izospan" termiskt skapar en kontinuerlig yta.

På grund av dess sammansättning "Izospan FL Termo» kan användas i miljöer med höga temperaturer: bad, bastu etc.

Izospan FL Termo kan också användas för att avlägsna små lesioner målningar Izospan FB material, liksom Izospan FS, FD, FX.

Materialspecifikationer Izospan FL Termo

Ingredienser: Aluminiumfolie, ett bindemedelsskikt, silikonpapper

Vinna styrka: 200 N / 25 mm Brottöjning 6% Temperaturstabilitet: Från -40 ° C till + 180 ° C

Klibbigheten mot stål: 3,8 N / 25 mm

Bredd 50 mm Tjocklek 50 mm Längd 40 m

"Izospan ML proff» - tejp på en polyetenbaserad fiberförstärkt mesh. Ansökan: för sammanfogning och limning tillsammans banor när vnugrennih och utomhusbruk, för fastsättning av panelerna till de förslutningar (för betong, plywood, trä, gips, gipsfiber och gipsytor) för tätning närbelägenhet till rör närhet till vinden fönster och fönsteröppningar, till locket.

Tape Izospan ML proff används:

1. För anslutning och förbindning mellan banorna är åtmin Izospan interiör och exteriör.

2. För att fixera adjacencies till: betong, plywood, trä, gipsskivor och gipsfiberskivor.

3. I anslutning till röret.

4. Junction med fönsteröppningen vindskupa och.

5. Junction till locket.

Izospan ML proff uppvisar en hög initial vidhäftning både vid omgivande och vid låga temperaturer. Det är bra lim och PE-PP-filmer och även mycket porösa och grova material.

Materialspecifikationer Izospan ML proff

Sammansättning: PE / PVA- diagonal nät med ett självhäftande skikt baserat på vattenhaltig dispersion av modifierad akryl lösningsmedelsfri

Skyddande skikt: silikonbehandlat papper

Temperaturbeständighet: Från -40 ° C till + 100 ° C

Vidhäftning (Enligt AFERA ​​5001) min 23,3 N / 25 mm

Bredd 60 mm., Tjocklek 300 m., Längd 25 lm * - utom Izospan FB

"Självhäftande tätningsband" - ett band av polyetylenskum med ett klisterskikt. Tejpen är avsedd att skydda takstolarna eller fast golv från inträngning av regn och smältvatten genom sätesmonterings counter-naglar. Är limmat ovanpå det vattentätande film längs takstolarna och andra strukturella element innan monterings mot-. Speciellt lämplig för tak med en liten vinkel (mindre än 22 ° C.)

Tekniska egenskaper för den självhäftande förseglingstejpen

Dimensionerna tjocklek 3 ± 0,35 mm bredd, 50 mm längd, 30 m + 0,3

Ytdensiteten av 0,1 + 0,05 kg / m2

Draghållfasthet vid likformig separation, kg / cm minst 5 Temperaturprogramläge, ° C -40 till + 100

Vindtät ånga hydroprotective isolerat tak membran

Den yttre väggen finish betongblock

Happy Holidays, kära läsare!

Titta på den här roliga video

I kommentarer att utvärdera användbarheten av artikeln.

Ställ en fråga om artikeln ämne, tillägg, förtydliga eller invända mot författaren.

Parogidroizolyatsiya Izospan: tekniska egenskaper och programfunktioner

Brand "IZOSPAN" representerad på den inhemska marknaden sedan 2001, produkter som tillverkas av det ryska företaget HEXA i Tver. Inneboende varumärke Izospan materialspecifikationer, hög kvalitet och hållbarhet gör det möjligt att leverera produkter för byggandet av Tver i nivå med utländska motsvarigheter i Europa. Det är värt mödan Izospan billigare som ger inhemska märket fortsatta popularitet bland professionella byggare och ägare av hus på landsbygden. Se skillnad mellan en impregnerande Izospan av ångspärr, betrakta utbud av produkter, inklusive byggandet av filmen ökad styrka. A säregna Izospan tekniska egenskaper möjliggöra användning av materialet som ett tillfälligt taktäckning.

Izospan: vad är det? ↑

Izospan - en konstruktion filmer, membran och band för att skydda fiberisolering och trästrukturer från blåser vinden och vatten, både i flytande och i ångform. Omfattning - flerskiktskonstruktioner, huvudsakligen exteriör. Dessa inkluderar sadeltak, systemet för utvändig isolering av byggnader (ventilerade fasader). Det går inte att göra utan filmer och membran i byggandet av moderna ram hus. Och deras användning i enheten trägolv däck. Låt oss betrakta området och har Izospan, låt oss tala om funktionerna i produkterna under de särskilda villkoren för den privata småhus.

Flerskiktskonstruktioner och fukt ↑

För att förstå hur man korrekt använder Izospan, måste reda ut några frågor om byggnadsteknik:

Modern byggnad teknologier omfattar olika flerskiktade konstruktioner. Mest populära de är motiverade och låga konstruktion. Denna ram väggar, lutande tak, golv, ventilerade fasader. Lager del av strukturen - pelare, tak, etc, är ofta gjorda av trä. Intervallen mellan dem är fyllt med effektiv termisk isolator. Typiskt är de fibrösa materialen används: mineralull ecowool (fluffmassa).

Sådana värmare, tillsammans med användbara egenskaper och har nackdelar: blåst under inverkan av vind och bli blöt i en fuktig miljö. Som ett resultat av deras isolerande egenskaper reduceras avsevärt. Träram, alltför "rädd" av vatten. Den träder in i det porösa materialet av luften i form av vattenånga. Större delen av året i huset fuktigheten är mycket högre än på gatan. Följaktligen är det nödvändigt att förhindra genomträngning av ånga in i flerskiktsstrukturen inifrån huset. Isolerad från paret. luften utanför byggnaden är i allmänhet mindre fuktig, vilket gör det möjligt att ventilera, torr isolering.

Om god ventilation, fri fukt ut ur aggregatet och träram, är deras fukt minimal. I enlighet därmed, i en sandwichstruktur måste placeras utanför ånggenomsläppliga material. Ovanstående gäller för uppvärmning av bostäder. För icke-uppvärmd och väl ventilerade byggnader vattenånga inte spelar någon roll.

Notera: I flerskiktsvärmeisolerade struktur inuti - PAROZASCHITA och utanför - vattenånga. I varje fall inte vice versa. Om, till exempel, blanda ihop Izospan Izospan A och B, en vägg eller ett tak vattendränkt, som oundvikligen tillfogar skador på byggnaden.

Insidan skyddar dem från fukt i ångform barriärfilm (ånga), och ger ventilation utanför ånggenomträngligt membran (vindrutan). Observera att vetroizolyatsionnaya membran får inte komma i kontakt med tak och väggar. Att härleda vattenånga måste placeras däremellan ventilationsgapet med hålen i botten och toppen av väggar och tak.

Skillnader ångpermeabla membranet från ånga barriärfilmer ↑

På okolostroitelnyh platser och forum kan läsas, och mynningen av byggare och privata utvecklare att höra termer som "Izospan tätskikt", "Izospan parogidroizolyatsiya" och "Izospan film." Och säljarna av byggmaterial fortfarande talar om "superdiffuzionnye membran Izospan".

Det händer att högtalarna själva inte förstår skillnaden mellan materialen eller fel terminologi används. Ofta denna förvirring leder till ett felaktigt val av material, vilket resulterar i en försämrad termisk prestanda byggnad kuvert och minskar deras livslängd. För att undvika sådana fel, måste du tydligt förstå skillnaderna mellan materialen Izospan och deras analoger, liksom vad som används. I enlighet med det ändamål de är uppdelade i två grupper: ångspärren filmen och ångpermeabla membranet:

Ångfilm ogenomträngligt för vatten, vattenånga och vind. Det vill säga, de är nästan lufttäta. Tillverkad vanligen av polyeten och polypropen mer hållbara, för förbättring av hållfastheten kan förstärkas. De kallas också "parogidroizolyatsiya Izospan", men denna definition är sant endast till viss del. I själva verket är filmen vattentät.

Om den används i "pie" sadeltak, kondens eller läckage från en läckande beläggning kommer inte att tränga in i vinden. Men för underjordiska strukturer och platta tak, standardfilm för tätskikt Izospan i inte den bästa, är det inte tillräckligt stark, och väderbeständighet. Men egenskaper Izospan I den mest billig film, lågt, har de bästa materialen som kan användas för tätning av betonggolv. Men inte mer.

Användningen av ånga barriärfilmer:

 • Skydd mot fukt flerskikts isolerade strukturer monterade på insidan, rumssidan. Denna ram väggar, sadeltak truss och trägolv på bottenvåningarna av byggnader utan källare.
 • Skydd mot kondens och eventuell läcka truss neuteplonnogo ventilerade vinden. I detta fall är ångan ligger på den yttre sidan, under taktäckningen.

Notera: ångspärren kan placeras i "pie" sadeltak från gatan endast när vinden är väl ventilerat och neuteplon.

Ånggenomsläppliga membran representerar en mono- eller flerskikts ovävda banor som har de minsta öppningarna. Storleken av hålen och deras antal är sådant att membranet inte blåses av vinden, men med den skillnaden av relativ fuktighet på sidorna av filmen finns det en diffusion av vattenånga till den sida där lufttorkaren. Detta gör det möjligt att visa en fukt från att bygga strukturer för att ventilera dem. Vätskan är vatten, att komma på det ångpermeabla membranet inte kan penetrera barriären förhindrar ytspänningen. Detta, naturligtvis, det finns en relativt liten mängd vatten och tryck: individuella små droppar eller ett regn. Om de lämnas oskyddade taktäckningsmembran eller -väggar under tung nederbörd faller vattnet genom genom den.

Användningen av ånga barriärmembran diffusion:

 • Ventilation flerskiktsväggelement och deras skydd mot flytande vatten (kondensat). Ligger utanför, på gatan. Frame väggar, sadeltak takbjälkar, trägolv på bottenvåningarna av byggnader utan källare.
 • Membranet kan användas i de förbindelse trägolv, men filmen Izospan billigare.

Obs: Den ångpermeabla membranet skiljer sig från ångspärren folie förmåga att passera vattenånga. Det är viktigt att förstå denna skillnad.

Vilka är de tekniska egenskaperna är viktiga för att bedöma egenskaperna hos bygg membran och filmer ↑

För att förstå skillnaderna mellan Izospan material, samt kunna jämföra dem med produkter från andra företag, är det önskvärt att veta vilka mått som är viktigast för att bedöma egenskaperna hos bygg filmer. Gå in på detaljer, mätmetoder och beräkningsformel, vanlig konsument till någonting, men efterlyser Izospan viktiga egenskaper bör:

 • Permeabilitet - förmågan hos membranet permeabelt för vattenånga under villkoret att det atmosfäriska trycket från båda sidor av samma membran, och ånga partialtryck omväxlande. Egenskaper - ångpermeabilitet koefficient mätenhet - mg / (m * h * Pa).
 • Beständighet mot vattenånga - förmågan hos filmen att fördröja vattenånga, mätt i m2 · h · Pa / mg.

Som den för vattenånga och vattenångan diffusionsmotståndet beroende av materialegenskaper och dess tjocklek. Metoder för att bestämma och beräkna de värden som ges i SP 50.13330.2012.

 • Vattentät - tryck av vatten, som är i stånd att motstå nätet tills läckaget mäts i millimeter vattenpelare.
 • Brotthållfasthet karakteriserar styrkan i nätet. Detta är den maximala belastning som klarar filmen eller membranet, utan att riva. Mätt i centinewton (H x cm).
 • UV-stabilitet - Tid (månader), under vilken materialet kan exponeras för ultraviolett strålning utomhus utan försämring.

Range och specifikationer Izospan ↑

Beroende på användnings materials företag HEXA är indelade i fyra grupper.

Tillsättning ångpermeabelt diffusionsmembran vi redan vet: de skyddar flerskiktsstrukturen från vind och yttre fukt på utsidan av byggnader, vilket ger utmatningen av ångan värmare och en träram. membran förkortning av "Hex" innehåller bokstaven "A". Jag upprepar att konstruktionen av membranet och filmen - ett fundamentalt olika material. Om säljaren eller blivande entreprenören använder en felaktig term "Izospan En film" eller ofullständig definition av "tätskikt Izospan A", är det en anledning att tvivla på hans kvalifikationer. Tillverkaren producerar fem typer av ånggenomsläppliga membran Izospan A specifikationer skiljer sig åt. Det finns också skillnader i användningen av:

 • IZOSPAN A - enkelskiktsmembran, den mest enkla och billiga. Låg vattenbeständiga naturen Izospan En harakteristikipo ånggenomsläpplighet medger inte användning av materialet i de sluttande tak, är det bara används i de vertikala väggkonstruktioner, inklusive ventilerade fasader.

 • IZOSPAN A med brandhämmande tillsatsmedel. Specifikationer Izospan Ac UED är nästan identiska till märket A, men banan har egenskaper brand. Det rekommenderas för användning i enheten utvändig isolering av trähus.

 • IZOSPAN AM - ett flerskiktsmembran har en hög vattenavvisande natur, vilket gör det möjligt att inte bara tillämpa den på "kaka" sadeltak med hög kondensatoobrazovaniem men placeras direkt på isoleringen utan luckor. Detta förenklar konstruktionen av taket, vilket sparar pengar.

 • IZOSPAN AS, den tekniska delen av harakteristikikotoroy paropropuskaniya sammanfaller med av märket AM, något starkare, vilket är viktigt för tak stora ytor med ett betydande steg takbjälkar.

 • IZOSPAN AQ proff - särskilt hållbara membran med hög paropropuskaniem och vattentät. Rekommenderas för alla typer av flerskikts ventilerade väggar och tak av viktiga objekt. Den mest effektiva, hållbara och inte billig från membranen.

Ogenomtränglig för vatten, ånga och vind konstruktionsfilm. Installeras inuti de flerskiktsväggar och tak i uppvärmda byggnader används också för väder skyddsväggar och tak i byggnader ouppvärmda utanför.

 • IZOSPAN B - den minst hållbara, men billig ånga. Räkna med att specifikationerna i Izospan vara hög, inte värt besväret. Izospan I, vars egenskaper när det gäller styrka och hållbarhet är dålig, passar perfekt för inhemska byggnader, golv. Ansvarig för objektet, är det huset där du kommer att leva länge nödvändigt att tillämpa en mer tillförlitlig och dyrare film. Till exempel C Izospan vars specifikationer är högre.

 • IZOSPAN C - film, som kan användas inte bara som en ångspärr, utan även som ett tätskikt golv när anordningen på marken och underbetongen.

 • IZOSPAN D - extra stark dubbla lager ångspärr film. Specifikationer Izospan Dpozvolyayut det att motstå en snöbelastning, banan kan användas som en tillfällig övertäckning lutande tak. Men inte mer än en period av UV-stabilitet, och det är 3 månader på sommaren och fyra vintern.

 • IZOSPAN RS armerade med glas, som ökar dess draghållfasthet. Som varumärke «C», kan den användas i anordningen enligt golv på marken och även för vattentätning av platta tak. Emellertid, inte som en beläggning, men endast under den laminerade "cirkel", för att skydda isoleringen från vattenånga.

 • IZOSPAN RM - tre skikt förstärkt ångspärr film, avsedd för tak och golv.

Izospan Reflective isolering - film specifikationer som tillåter oss att säga att materialet kombinerar fyra funktioner: isolering av ånga, vatten, vind och värmeskydd för byggnadskonstruktioner. Den kan inte fungera som en komplett isolering, men reflekterar infraröda strålar inne i lokalerna folielagret minskar värmeförlusten från byggnaden. arter:

 • IZOSPAN FB är tillverkad av kraftpapper och metalliserad mylar, för bad och bastu.

 • IZOSPAN FS är framställt av polypropen, den har en metallisk beläggning. Används i flerskiktsstrukturer och golvvärme spackel.

 • IZOSPAN FD FS liknar varumärket, men har en hög hållfasthet.

 • IZOSPAN FX tillverkad av polyetylenskum, orsakar det lavsan metalliserat skikt. Isolering Izospan FX, teknisk harakteristikikotoroy ganska högt när det gäller värmeisolering, är inte särskilt stark. Därför är det mer rationellt att använda som substrat för golvvärme.

Band är konstruktion tejp på ad hoc-basis, är avsedda för sammanbindning av olika typer Izospan banor, tätning filmer och membran. En separat fråga är JFM - självhäftande tätningsband. Hon har en annan funktion. JFM limmas till brädden ovanpå den redan monterade membranet. Tejpen är utformat för att förhindra inträngning av fukt i virket genom fästdon (spikar, skruvar). Rekommenderas för taklutning på mindre än 22º.

Vi är bara i allmänna ordalag nämnda intervallet av isolering material företaget HEXA, mer om deras tillämpning kan hittas på tillverkarens webbplats.

Sammanfattningsvis säger vi att vi har sagt bara en bråkdel av vad du behöver veta för att framgångsrikt bygga ditt eget hem med hjälp av flerskiktade byggnadskonstruktioner. Denna uppgift kräver en viss kunskap om konstnärer och noggrann håller sig inom givna byggnormer och tillverkarens rekommenderade teknologier. Om du inte kommer ensam att studera på djupet denna fråga och utföra arbetet med sina egna händer, anförtro konstruktion och tillverkning av hans hus endast till betrodda proffs.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 27 = 37