ångrengöring

ångrengöring - Hydrolytisk rengörande ugn

Det enklaste sättet att rengöra ugnen - hydrolys. Precis som det också kallas ångrengöring. Du behöver inte tillgripa användningen av olika kemikalier. Automatisk process för rening av ugnen inte startar, och du kommer att behöva göra en insats för att rengöra ugnen.

Alla ugnar, som är gjorda av emalj enkel rengöring ånga ochistka- Aquaclean. Definiera det mycket enkelt. Längst ned i ugnen det finns en liten fördjupning. Om inte detta urtag, är det möjligt att sätta en bricka eller platta.

Innan du börjar att rengöra ugnen är det nödvändigt att ta bort alla onödiga. Bör släppas ur ugnen vertla, teleskopskenor, bakning galler. Häll sedan vatten i spåret med ungefär ett halvt glas och några droppar vinäger. Exponera temperaturen vid 100 - 120 ° C och inkluderar en ugn i 20 minuter. Under avdunstningen av vattenånga mjukar upp fettdepåer på ugnen.

Efter avslutad rengöring med ånga behöver du bara en fuktig trasa för att torka av ytan av ugnen.

Med fördel hydrolysbehandlingen kan hänföras vad:

 • Det kommer inte att behöva ta till användning av kemikalier
 • ugn med hydrolys rengöring är mycket billigare än ugn med katalytisk och pyrolysprocessen
 • effektförbrukningen är också betydligt mindre
 • Ugnen värms inte upp mycket bostäder

nackdelarna vad:

 • grillar, stekpannor, kommer spotta måste rengöras manuellt
 • ugnen måste också rengöras manuellt
 • fortsätt till endast rengöra efter att ugnen har svalnat sig efter tillagning

Hur man ansluter en oberoende ugn och spis

Ugn med hydrolys läget, hur man använder den?

Aqva Clean funktion är knappast självrengörande process sker vid låga temperaturer på 60-80 grader, längd 15-50 minuter. Efter att den inre ytan har svalnat rester av fettet avlägsnas med en fuktig trasa. För denna typ av anordningar som används syrabeständig emalj av hög kvalitet, är denna metod lämplig för alla skåp ugnar, förutom katalysatorn. Vi vill berätta mer om vad hydrolys rengörande ugn.

1

Just nu, i hushållsapparater, det fanns många användbara extrafunktioner. Till exempel: självrengörande ugn av olika typer kan spara mycket tid och energi, som tidigare spenderas på att tvätta feta inälvor i ugnen. De mest populära typer av självrengörande är:

 • hydrolys - fungerar enligt principen av rengöring med ånga, i en särskild panna eller urtagningen är fylld med vatten, processen varar 30-50 minuter vid en temperatur på 60-90 grader. Efter det har den uppmjukade fett sköljas manuellt.
 • Pyrolytisk rengöring äger rum vid en temperatur på 500 grader Celsius, de organiska resterna omvandlades till aska, som är lätt att sopa borste eller duk. Processen tar 1,5-3,5 timmar och är ansluten med extra effektförbrukning.
 • Katalytisk rening sker av sig själv, medan under matlagning. Detta är på grund att de bakre och sidoväggar är täckta med ett speciellt poröst emalj, som innehåller en katalysator (sönderdelas kontaminering och vatten sot) och nanopartiklar absorberar lukter. Det kräver känslig hantering av emalj, ersätta katalytiska paneler gång i 5 år. Galler, bakre väggen, dörren är brickorna rengörs manuellt.

Hur enkelt och snabbt tvätta gasspis fett och brända livsmedel, besök webbplatsen "Modern hushållning."

Hur man använder hydrolys funktion

Ett annat namn för hydrolys behandling: function Aqva Clean, tillverkare markera det på en annan panel. Antag ugnar Electrolux målade moln med regn och Gorenje Företaget använder palm och släpp ikonen. Läs noga instruktionerna enheten, står det hur man hittar hydrolys av programmet på kontrollpanelen. Hittade? Du kan börja städa upp:

 1. Den djupa pan eller en inbuktning pour 1 liter filtrerat vatten, tillsätt det särskilda medlet för hydrolysen, om det finns ingen, häll sedan några medel för rengöring av ugnar fett.
 2. Vänd Aqva Clean program, om du har en vanlig ugn, slå sedan på "Undervärme" -läge.
 3. Termostaten inställd på ett tecken på 60-80 C, en timer för 30-50min.
 4. När enheten har svalnat grundligt tvätta alla ytor med en mjuk trasa.
 5. Torka med alla enheten och låt stå i en timme med dörren öppen, så att allt är väl torr.

För att vara objektiv, är hydrolys knappast självrengörande. När allt kommer omkring, efter ingreppet är nödvändigt att avlägsna mjuk fett Handtvätt galler och brickor, gnid väl under grillen, men säkert är det mycket lättare än att skrubba bort envisa fett.

Enheter med ångrengöring gas finns både sinsemellan och mellan elektriska ugnar. Emalj av dessa enheter är mycket hög kvalitet, har en "varumärke" namn Ecoclean, är det plan och slät, hänför sig till en beläggning som har en pH-nivå "AAA" - vilket innebär att denna typ av emalj är utformad så att efter det kommer att vara försiktig med användning av produkter som innehåller syra.

I själva verket kan du städa upp någon hydrolys av ugnen själv, oavsett om det finns i funktionen Aqva Clean eller inte. Häll bara i pannan eller någon annan behållare av ättika per liter vatten, ställa in timern på 50 minuter, tempera på 60-80 grader och slå på ugnen. Torka efter trasa mjuknat fett.

Det är önskvärt att genomföra hydrolys förfarandet så snart föroreningen finns, desto snabbare du gör detta desto lättare blir det att ta bort fett och mindre tid (och därmed effekt) kommer att spenderas, kan hydrolys ta så lite som 15 minuter om du börjar det direkt efter tillagning.

Författarna av portalen "Modern hushållning" förberett för dig en överblick av effektiva industriella medel för rengöring av ugnen och 12 människors sätt att rengöra ugnen.

Denna metod bör inte användas i ugnen med katalytisk emalj, eftersom det överflöd av ånga och vinäger ångor kan skada den känsliga beläggningen.

Spara och dela information på sociala nätverk:

Ställ din fråga på artikeln

© 2013-2017 Den moderna ekonomi. Kopiera artiklar är strängt förbjudet!

Speciellt hydrolys rengörande ugn

Hydrolys behandlingen utförs av ugnen med vatten. Denna process är inte automatisk, men ganska komplicerat och det är lätt att utföra hemma. En liknande metod kallas också ångrengöring.

Vad är hydrolys och när det händer

I en ugn pan häll en speciell vätska hydrolys, efter vilken enheten är stängd och återigen innehålla en kort tid. När ugnen är uppvärmd från det varma vattnet börjar att separera par kapabel mjukna en torkad fett stadigt håller fast vid sidorna av anordningen. Fett börjar strömma in i en särskild bricka med vatten, men det är mycket smutsig, så städning är sannolikt att vara otillräcklig och måste ta till manuell rengöring.

Typiskt, apparater utrustade med en funktion av hydrolys rengörings emalj tillverkad av hög kvalitet, beständigt mot livsmedelssyror. Detta görs för att förhindra infiltrationen av fett inuti enheten. Premium modeller är utrustade programvara hydrolys, dvs aktiveringen av timerfunktionen, samt möjligheten att justera dess intensitet och varaktighet.

Men inte tar sig tid och anser att denna funktion en komplett rengöring. Snarare kommer det att bli utbildning, eftersom efter ångbehandlingen, kommer den inre ytan av ugnen fortfarande måste torka en trasa eller en fuktig trasa för att avlägsna smuts och fett fuktig. I allmänhet är hydrolys snarare ett sätt som underlättar rengöring av plattan, men ersätter inte den helt.

Det är värt att notera: det oftare producerade liknande behandling, desto lättare blir det hand om spisen (ugn, grill, rökeri).

Typiskt, efter ångbehandlingen ugnsutrymmet ytan gnids med en duk, är den återstående vätskan avlägsnades och tilläts torka med dörren på glänt. Torkugn för ungefär en timme.

Trots att denna behandling anses endast som en kompletterande och stödjande behandling, har det obestridliga fördelar:

 1. För de allra första fördelar innefattar den relativa lätthet med denna metod.
 2. Den andra fördelen är dess låga kostnad.
 3. För det tredje, lika viktig fördel är möjligheten att utföra rengöring utan användning av starka kemikalier som kan skada inte bara hälsa, men också på ytan av ugnen.

Vi bör också överväga fördelen med relativt låga temperaturer vid vilka hydrolysen utförs rengöring. Vid måttliga temperaturer inuti skåpet inte utsätts för en kraftig stöt, allt sker i energisparläge.

Nackdelar med de typer av behandling kan anses dess smalt spektrum av tillämpningar. Inte varje yta från vilken ugnar är tillverkade, utformade för bearbetning ånga eller aktiva våtrengöring i en sluten cykel, under tryck och vid förhöjd temperatur. Oftast dessa modeller en klass över genomsnittet. Men på tillräckligt detaljerad studie Oven marknaden kan hitta en låg kostnad enhet som kommer att kunna hydrolys rengöring.

Ett antal modeller har en funktion rengöring, och kräver användning av ytterligare sprayer som ersätter verkan av ånga. Denna teknik fungerar enligt följande: ugnen upphettas till en temperatur av 90 grader och håller den i 15 minuter, sedan pipa. Då, på ytan av sprut tillämpas. Det säregna ligger i det faktum att de medel som krävs för att tillämpa tillräckligt snabbt, inte mindre än fem minuter, eftersom den interna skåp belysning är programmerade enbart för denna term. Om du inte uppfyller den inställda tiden, kan du hoppa över hålrummen. Efter slutförande av rengöringscykeln är viktig, såsom i fallet med hydrolys av skåpet för att rengöra ytan från förorening och överflödig vätska.

Rengöring av ugnen med funktions

Det finns också enheter med funktionen Aqua ren, de arbetar vid lägre temperaturer. Att starta rengörings kräver en temperatur på 50 grader och omkring 0,5 liter vätska (och kan använda vanligt vatten). Programmet löper under 30 minuter. Efter den automatiska avstängningssystem kan du öppna ugnen och torka torrt med lämnar dörren på glänt.

I hydrolys, finns det flera typer (art) rengöring, men inte har grundläggande skillnader. De alla har liknande principer som bearbetar den inre ytan av ugnen, och kräver efterföljande rening, trots det faktum att huvudkomponenten: ånga eller vattenspray.

En av de vanligaste och finns på marknaden rengöringsmetoder var och är fortfarande hydrolys, och det var hans förkärlek för de flesta användare av köksmaskiner. Dessutom, användarvänlighet, tillförlitlighet och behovet i frånvaro av ytterligare resurser, göra en ren hydrolys det mest ekonomiska.

Idag finns det många varianter av ugnen behandling, till exempel, den katalytiska och pyrolys, men det hydrolys rengörande ugn är den mest enkla och populära. Ett antal tillverkare ger hydrolys av alternativ i sina modeller, så någon efterfrågan är mer benägna att vara nöjda. Således hydrolys av den möjlighet som ges modeller av populära märken Bosch, Electrolux, Gorenje.

Betyg ugnar 2017, priset och kvaliteten på olika modeller. Jämförelse, tekniska egenskaper och ytterligare funktioner. Fördelar och nackdelar med de bästa modellerna.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 − 26 =