Ångspärr Axton i bruksanvisningen

Vilken ångspärr bör ansikte mot en värmare

Ett vanligt problem efter uppvärmning huset är bristen på den förväntade effekten av det arbete som utförs. Det verkar som ett traditionellt material väljs till exempel mineralull, allt gjort på bygg lagar och kanoner, och fortfarande kallt inne. Anledningen till detta kan vara okunskap om "experter" grundläggande normer, inklusive vilken sida att sätta proizolyatsiyu korrekt. Låt oss titta mer i detalj på denna punkt.

Ånga divideras med två typer av ett förfarande för anbringande:

 • - ånga, flytande färg;
 • - ångspärr membran (film).

Färgen appliceras med ånga via borstar och rullar i de ställen där det är svårt att tillämpa rullen, ånga: ventilyatsonnye och skorstenar samt på vissa andra platser. Denna familj paroizolyatorov försedda med material såsom bitumen, tjära och stenkolstjära.

Först av allt, definiera vilka typer av ånga barriärfilmer i enlighet med deras syfte. I sina Specifikt membran som används i byggbranschen, finns i följande versioner:

 • - membran med ångspärrsegenskaper;
 • - ångpermeabla membranet.

För att skydda glasull från exponering för fukt från insidan måste dessutom läggas ångspärr. Medan isolera tak, golv eller utrymmena hem, som ligger direkt under det, är det rekommenderat att använda en riktig film. Observera att det isolerande skiktet har en botten, en fastställs mineralull (rumssidan).

I de fall där skyddet utförs utanför murarna, bör motsvarande komponenterna inte har perforeringar eller porer.

alltid uppmärksamma vikten av vattenånga överföringshastighet och mindre den är, desto bättre för dig. En utmärkt utföringsform är en konventionell plastfilm. Det ideala val skulle vara ett material med extra förstärkning. Närvaron av foliealuminiumbeläggning anses endast vara ett plus. Glöm inte att förekomsten av ångspärren yta leder till en multipel ökning av luftfuktigheten i det isolerade utrymmet, så du bör ta hand om en bra ventilationssystem.

Befintliga särskilda isoleringsfilm utförs med en antioxidant beläggning. På grund av att det inte händer fukt ackumulering. Typiskt, de fäster en komponent känslig för korrosion. Det handlar om en metallplatta, trall, galvanisering, etc. Tillgängligt på undersidan av filmen grov tygskiktet säkerställer effektiv utgångs fukt. Hon håller den behandlade sidan till värmaren, och vävnaden ut, så att mineralulls tvungen att distansera 20..60mm.

Utföra isolerings väggarna i huset från utsidan, med hjälp av en membrankonstruktion, som kan indunstning, skydda materialet från de starka vindbyar. Förutom att det är lämpligt att skydda den sadeltak typ, en fasad med en bas som läcker från fukt. Ofta ångspärren filmen har mycket små porer och perforeringar yta, varigenom vatten är effektivt matas ut från värmaren i ventilationskanalerna. Processen är bättre än urladdningen sker aktivt ångor. Det kommer snabbt och effektivt torr isolering.

1

Idag särskilja sådana ångpermeabla filmerna:

 • 1. Pseudo diffusionsmembran permeabelt inga fler 300gramm / m2 ångor under 24 timmar.
 • 2. Diffusion membran med vattenånga permeabilitetskoefficienten inom 300..1000gramm / m2.
 • 3. Superdiffuzionnaya membran med en förångning indikator 1000gramm / m2.

Eftersom den första typen av isolering anses bra skydd mot fukt, det ofta placerad under ytan av taket, som det yttre skiktet. Det kräver en extra programvara skikt mellan luftskiktet och filmen är isolerad. Samtidigt är den komponent inte lämplig för bearbetning av fasaden som tillräckligt dåliga ledarparen. Detta beror på att penetrationen av damm in i porerna i membranet och annat skräp i den torra säsongen, försvinner varför "andning" effekt och kondensation kommer att ackumuleras på ytan av isoleringsmaterialet.

Många kommer att undra vilken väg till värmaren och hur man sätter de två återstående typer av isolering. Av erfarenhet kan vi säga att det är ganska enkelt. Närvaro av stora porerna i membranet eliminerar risken för förslutningar, varför det inte finns något behov av att lämna ett luftventilationsskikt vid botten. Som ett resultat, behöver den inte monteras och kontra svarvning.

I kommersiellt tillgängligt diffusion film surround prestanda. Innanför membranet redan tillhandahålls för ventilationsskiktet, varigenom fukt kan inte komma till metallytorna. Specificitet filmsanordning liknande den antioxidant. Skillnaden är bara i ett tillbakadragande av vatten från värmaren. Detta är fördelaktigt, eftersom även när taket är lutad med en liten vinkel i grader 3..15, utesluta möjligheten att droppa från botten. Därför kommer korrosion inträffa gradvis galvaniserade beläggningen, följt av dess slutliga förstörelse.

Vilken sida att en varmare för att fixera ångspärr

Först måste du förstå i vilka platser kan behöva lägga ångspärr membran, och sedan bestäms med en sida av ångspärren.

 • 1. Om isoleringen är placerad från framsidan av väggen, är ångspärren filmen fixerad till den yttre delen, kommer det hydroprotection.
 • 2. Behandling av taket och taket kräver användning av antioxidant ångspärr. volym och diffusionsbeläggningar används ofta. De är staplade ovanpå mineralull, på grundval av organisationens ventfasada.
 • 3. I avsaknad av ytterligare uppvärmning av taket och taket ångspärr filmen är monterad på de nedre sido takstolar.
 • 4. Isolering som täcker den övre delen av rum, tak, som anordnas enligt vindsutrymmet, kräver stapling ångspärr membran vid den nedre sidan av en värmare.
 • 5. Att uppfylla isolering inuti väggar och golv, är det lämpligt att lägga ytterligare isolerande film på utsidan av mineralull.

Många "expert" byggare har ens någon aning om hur man fästas ångspärr membran på väggen: fram- eller baksidan.

Den bästa lösningen skulle vara att använda ett material med samma ansikte och undersidan.

Och vad man ska göra i händelse av en ensidig, i synnerhet antioxidant isolator? Du ska veta att fel sida är tyget yta, som är belägen vid tidpunkten för att placera det inre av rummet.

I samma riktning som dragen metall planet foliemembran - blanka sidan inne i lokalen.

för någon filmånga barriärmaterial gäller följande: slät sida passning till en varmare, den grova sidan som är vänd mot rummet.

Detsamma gäller penopropilenovyh paroizolyatorov, vilka är placerade med den släta sidan till värmaren.

Välja en diffusion komponent, rekommenderas att studera på sin ansökan manual i detalj. Det bör vara mycket försiktig, eftersom en och samma företag kan göra bilaterala och unilaterala isolatorer.

Det bör framhållas att när rullen sträckt, till exempel på golvet - insidan ska vara på golvet.

Dessutom ofta en mörkare sida är utsidan.

Behöver jag ett lager av luft nära membranet?

lämnar alltid henne. På den nedre sidan av speciella filmer anordnade bredd på upp till 50 mm gap. Detta kommer att förhindra kondens på väggarna, golvet och isoleringen. Det är viktigt att undvika kontakt med de motstående ytorna av membranet. Tillämpa en diffusion film för golv, vägg eller tak, eliminera dig en hel del problem på grund av sin fixering kan göras direkt på den termiska isolator, fuktbeständig OSB eller plywood. Ventilationsskikt krävs på utsidan av membranet. I utföringsformen med antioxidanten komponent av luftgapet bör vara inom 40..60mm på båda sidor.

Om väggar och golv allt är klart, från taket och taket av situationen hållas isär. När ventilationen gapet kommer att kräva ytterligare installation kontrobreshetki av trä barer. I att organisera den ventilerade fasad gapet är kvar i konstruktionen av horisontella profiler och strävor anordnade vinkelrätt mot väggen och filmen.

Fixering av membranet till väggar, golv eller tak kan utföras med hjälp av spikar med bred hatt, en häftpistol. Men naturligtvis skulle det bästa valet vara kontraproduktivt användning.

Stapling utförs ångspärr överlappade med en överlappning av åtminstone 10 cm. Efter fixering ångspärren lederna är limmade eller special tejp till ångspärren.

Sammanfattningsvis, att membranen tillåter en byggnad struktur för att tjäna mycket lång tid. Andra sätt att uppnå en positiv korrelation med temperatur och fuktighet, tyvärr, inte uppnås. Förutom allt detta - inte glömma reglerna för att lägga en ångspärr. De flesta tillverkare tillsammans med varorna och distribuera installationsanvisningarna. Detta gäller särskilt för diffusion och superdiffuzionnye membran. Så var inte lat för att kolla med köpet av en expedit på alla dina frågor.

Vi hoppas att du gillar artikeln, rösta i början av artikeln och lämna dina synpunkter och förslag i kommentarerna!

Installation av ångspärren: hur?

När man bygger ett privat hus, är det viktigt att inte bara bygga väggar, golv och tak, bör du ändå sätta rätt isolering. Om detta inte görs, kommer byggnaden inte användas under en längre tid. Det är viktigt att veta vilken sida för att lägga en ångbarriär för att tillhandahålla nödvändig isolering för att atmosfären i rummet.

Vad gör ångspärren på isoleringen

För att skydda isoleringsmaterialet från den våta exponering tillämpa en särskild film. På vintern, rumsluftens temperatur och utanför det är mycket olika, så att det bildas kondens inträffar på ytorna av väggarna och taket. Detta leder till en vätande värmeisolator och ett slut till utförandet av dess uppgifter. Rummet blir kallt, bortskämda konstruktionsdetaljer i byggnaden.

Börja bygga ditt eget hem, får förvaltaren inte glömma denna viktiga aspekt byggs bostäder hyresgäster nöjda hemtrevnad, komfort och en vänlig atmosfär.

Vilka typer av ångspärr filmen är hennes mount

Skydda mineralull och expanderad polystyren från vått exponering med hjälp av filmen. Det kan vara:

 1. Folgirvannoy. Detta är ett dyrare material. Med den kan du inte bara ångspärren, men också reflektion av värmen i rummet. Det är också viktigt, vilken sida för att sätta en ångbarriär på golvet eller väggen.
 2. Standard. Denna variant av den vanliga tjock plast filmen - är den dyraste och inte hållbart, och lade den på golvet ett nöje.
 3. Membran. Begränsad ångbarriäregenskaper tillåter kontroll av kondensatet utgång.

Så att styla din ångspärr

Innan du köper filmen, bör alla beräknas. Det finns inget komplicerat här.

Ibland anges i instruktionerna, vilken sida interiör och några yttre. I avsaknad av sådan information, är det nödvändigt att titta närmare på de yttre faktorer för att avgöra vilken sida att sätta en ångspärr för isolering.

I fallet där filmen på varje sida har en annan färg sedan ljusa sidan IZOSPAN A bör läggas på en värmare.

För att ta reda på vilken sida att sätta en ångspärr på golvet, kan du titta på följande faktorer. Om tätskikt tittar på golvet, då det innebär den inre delen. Det måste läggas åt sidan av värmaren.

På den yttre sidan av tyget har en stapel för att inte passera fukt, och på den inre sido luddfri film. Släta sidan av ångspärren är placerad i en varmare.

Att veta vilken väg att fixa ångspärr för isolering, kommer allt arbete ska utföras mer effektivt. Installera någon isolering, monterad ångspärr. Utan detta element inte göra mer än en del av strukturen, inte bara väggarna och golvet, men taket, fasaden.

Den huvudsakliga funktionen för byteshandel ångspärr är att förhindra bildningen av fukt inuti. I processen för livet, luften i rummet börjar som skall befuktas och bildningen av ånga tränger in efterbehandling och isolering.

De isolerande skikten bildas ackumulering och retention av fukt. På vintern den varma ångan från kontakt, kalla väggarna och luftkondensering. Egenskaper i en fuktad material går förlorat.

Från den ackumulerade fukten, framväxten av svampen börjar med mögel. Som ett resultat av denna värmeisolerande material försämras och kan inte skapas från Hydro ventilation.

Vilken typ av material är en ångspärr

Betrakta vad används uppvärmningsmaterial, kan barriär installationen utföras innan inför yta kommer att göras. Gäller även utomhus skydd. Sant har sina egna egenskaper. Ångspärr gör målning eller film.

Färgprodukter är: bitumen, tjära, tjära.

Sådan ångspärr appliceras på ventilationsrör, skorstenar, taklutningar metall och ett begränsat område för att använda en annan IZOSPAN A.

Av den vanligare ånga tätningsmaterial innefattar film som har en komplicerad flerskiktsstruktur, genom vilken ångan inte kan tränga igenom. Sådana produkter erbjuder i form av diffusionsmembran, polypropen, polyeten.

Plastmaterialet är inte hållbart. I detta avseende, är den gjord eller flerskikts förstärkt med tillsatsen av nätväven. Detta material inte passerar ånga.

Filmen kan ha en reflekterande folieskärm, som stöds på en sida. Denna isolering är lämpliga utrymmen med hög fuktighet och hög temperatur för en ångspärr: video.

Hög hållfasthet kvalitet markerade i en polypropylen-produkt med en vävd bas och polypropen skikt på varje sida. UFPh strålar kan inte arbeta med detta material. Speciell komposition belagd på den skyddande produkten, förbättrar kvaliteten på materialet och förmågan att motstå förekomsten av fukt.

På ena sidan av filmen besitter antioxidant skikt med förmåga att producera den formade fuktabsorption och snabb avdunstning av att producera det i närvaro av ventilationssystemet.

Begränsad ånggenomsläpplighet av ångspärren har diffusionsmembran. Detta material är en polymer och polypropen. En annan typ av membran är olika energibesparande förmåga och beständighet mot höga temperaturer och förmågan att producera reflekterade strålar UFPh. Den kännetecknas av ett metalliskt yttre skikt.

Hur man lägger en ångspärr på olika material

Första, ta reda på vilken sida är staplad isolerande film till en värmare på väggen eller i taket. För att bestämma vilken sida för att montera en ångspärr bör användas för att förstå särdragen hos ångspärren materialet. Vi måste titta på utsidan och insidan av produkten.

Produkter med en ullig yta - det yttre. Den inre delen kan hittas på den släta sidan: videon nedan.

Hitta insidan i rullen kan rulla på golvet. Materialet kommer att vara vänd mot den inre sidan av golvet.

Om man tittar på färg, är den yttre delen mörkare än insidan.

Naturligtvis hur man sätter en viss typ av ångspärr bör bestämmas i förväg. Du kan behöva ställa in lådan och göra installationen av arken med skruvar och lim tejp på lederna.

Vissa produkter har samma ytor. I detta fall, montera ånga kontrollramarna kan vara på endera sidan. Vanligtvis händer detta fenomen på en polyeten ångspärr.

Om A har IZOSPAN folie, då är det möjligt att definiera en yttre del av materialet.

Slät grov yta som kännetecknas av polypropen och membranovye produkter. Det är nödvändigt att sätta den släta sidan av detta material till isoleringen.

För membran med dubbelsidig andas yta spelar det ingen roll vilken sida av tyget, så det var okej.

Så att styla din ångspärr på väggen

Om att göra utan att bryta mot de grundläggande kraven. Det är viktigt att utföra arbetet så att ångspärren förlorat sin integritet. På materialet bör inte vara sprickor och nedskärningar. Uppfyller alla dessa krav är möjlig om:

 • producera remsor dockning överlappning;
 • lederna används för att ansluta band bredd över hundra millimeter;
 • fastställande att göra med användningen av trälister;
 • Dra inte mycket material.

Korrekt uppfyllde alla dessa krav, i isoleringsmaterialet inte kommer att bilda ett kondensat.

Gå vidare till installationen bör endast vara, när kommer att slutföras isoleringsarbeten. Oavsett var montera IZOSPAN Och på golvet, väggen eller taket användning. Arbete är vertikalt och horisontellt, beroende där det bör säkerställas ånga. Så att styla din saker på golvet eller annan yta?

Om du arbetar på väggarna, placera materialet vertikalt bör spröjsarna vara med trä takbjälkar. Band ska blockeras med tio centimeter. Ett lägre värde kommer den defekta fogen. Varje söm ska tätas. För att göra detta, applicera tejp. I horisontell placering av band producerades stapling från den övre sidan.

Efter det, fixa lederna. Träklossar görs med galvaniserad klammer och spik. För fixering klämskenan används på de platser där anslutna remsan. Ställa stroybond gör packa trä barer för att fästa paneler. På grund av barerna kommer att säkerställa ventilerade gap nära målet och film.

Hur man behandlar svåra områden ånga isolerande skikt inne i rummet

På vissa ställen sätta skyddsmaterialet kan vara svårt. Där taket är ansluten och ventilationsröret, som producerar lindningsröret, och fixerades med tejpmaterial, kan band drywall sömmar tillämpas.

Öppningarna nära luckan, takfönster, måste du använda en speciell förkläde. Fäst produkten bör också använda tejpen. Fönsteröppningar nära taket är stängt så att det fanns deformation gånger till tjugo millimeter. Detta görs för att förhindra drag.

Utrusta ånga styrsystem i huset måste vara en ansvarstagande. Steam har en hög permeabilitet. Att han kunde inte tränga igenom en särskilt viktig plats i rummet är ett bra skydd mot vattenånga måste säkerställas.

Korrekt isolerande alla ytor inne i byggnaden, kommer det att ta lång tid att leva tryggt hemma utan att behöva oroa sin förtid.

Kopiering av material är tillåtet endast med aktiv länk till källan. Integritetspolicy Användaravtal

Översikt ångspärr Leroy Merlin (Axton): det erbjuder fransk DIY-återförsäljare?

Modern franska företaget Leroy Merlin, som har sitt kontor i många länder runt om i världen, känd för sina miljövänliga produkter för sin egen produktion och förmågan att bygga affärsrelationer med andra tillverkare. På grund av detta, efter att ha besökt självbetitlade stormarknad i Moskva, helt enkelt på en gång för att plocka upp och köpa vad som är nödvändigt för att bygga och ytbehandling av det nya huset. Inklusive - vattenkraft, vindkraft och ångspärr till ett överkomligt pris.

Det är därför ibland kan du se bilder från arrangemanget av vinden, som appliceras en tunn film i utseende, men i praktiken, som visade sig plötsligt säker och problemfri, och ägaren-utvecklare av alla frågor om varumärket rycker: "Jag köpte i Leroy Merlin». Men du vill veta mer i detalj! Det är därför, det är verkligen en ånga, Leroy Merlin och vad det är bra, kommer vi att berätta just nu, och illustrera.

Ångspärr från Leroy Merlin: hur man kan förstå de olika?

Kända företag Leroy Merlin idag erkänd som den första i Europa när det gäller försäljning av produkter för konstruktion och dekoration. All den franska DIY-återförsäljare inkluderar 183 stormarknader i Grekland, Ryssland, Italien, Polen och många andra länder. Dessutom är dessa produkter presenteras som sin egen produktion, samt att beställa från andra märken.

Det är därför, om en oerfaren person, höra om ångspärren från Leroy, besök snabbköpet, kommer du bli förvånad. Och faktiskt, det på grund av vad förvirrad: på displayen Leroy Merlin och den berömda Izospan och en föga känd Texibit och Axton, och även en del produkter Tyvek! Hur kan detta vara?

I själva verket är den franska GDS-återförsäljare arbetar med flera internationella företag som erbjuder sina produkter i sina stormarknader. Och eget varumärke i detta avsnitt - det Axton, som producerar byggmaterial specifikt under ordningen Leroy Merlin, men i Ryssland. Därför, om du letar efter recensioner om ångspärren från Leroy Merlin - detta är bara om de tre typer av Axton ångspärr film.

Mark Axton: prisvärd, pålitlig och miljövänlig ånga

Som ett varumärke Axton tilldelas det franska företaget Leroy Merlin. Hon är känd som en tillverkare av ett brett spektrum av byggmarknaden produkter, och det är i detta bolag producerade mest populära blandningen och locket. Idag Axton varumärke har en ledande position på marknaden, eftersom den franska tillverkaren kända för kvalitet och hållbarhet på sina produkter:

Men de flesta av ångspärren från Leroy Merlin vet en hel del människor, överraskande, är det praktiskt taget omöjligt att möta World Wide Web de detaljerade recensioner av sådana filmer. Även om det är en relativt bra material för skydd av konstruktionselement mot kondens och fukt.

Men även sådana filmer skiljer sig i en så viktig kvalitet för EU-medborgare som miljövänlighet. Europeiska köpare betalar alltid uppmärksamhet åt säkerhetsföreskrifterna och risken för skador på hälsan. Vi kan säga att utseendet på shopping Axton varumärke på den ryska marknaden ett fåtal förändra situationen till det bättre tack vare leverans av kvalitetsmaterial och säker konstruktion. Och så de som redan har förvärvat ångspärren till sitt eget hus, var mycket nöjda och positivt överraskad, eftersom priset är ganska små!

Axton B: ånga för hus och budgetalternativ

Axton B - ren vattenånga barriärmaterial, som skyddar byggnadskonstruktionen eller isolering av ånga och kondensat. Den är gjord av hög kvalitet polyeten och levereras i rullar med en bredd av 1,5 meter. Vikten av en sådan rulle är 4, 2 kg. fungerar också som en lång tid och är tillämplig på alla typer av byggnader:

Axton B är märkt "B", vilket innebär att det är endast avsedd för att skydda isoleringen från insidan av rummet. Lämplig för golv, väggar och golv, och taklutningar. Men i detta fall, kom ihåg att materialet "B" används uteslutande i isolerade tak, och för icke-isolerade eller isolerade platt utvecklat sin materialen C och D, medan typ B ånga tät nog för sådan gidronagruzok.

Och nu - de tvivel kunder. Det är effektivt både i själva verket en så fin, enkel, ånga, frågar du? Ja, för deras specifika uppgifter. Låt oss titta på den här frågan mer i detalj.

Såsom redan har bevisats genom många studier, de ideala ångspärrsegenskaper är endast glas och metall. Alla andra material, inkluderande både konventionell isolering film typ Axton B, och vattentätnings bituminöst membran eller, fortfarande har en genomsläpplighet för vattenånga faktor - mer eller mindre. Därför är det viktigt att dessa lager av isolering, vilka är anordnade inomhus, en ångbarriär har ett större motstånd än de som är närmare till den kalla zonen designen.

Enkelt uttryckt, desto större hinder möter ångan på väg, desto mer kommer att stanna där under en lång tid. Och ångspärr ska vara den mest stabil och pålitlig barriär i detta avseende. Men ibland, särskilt vid användning av bomullsvärmare, följt av den kalla sidan av taket utrusta en ventilationsström och en liten del av fuktig luft läckte ut genom ångspärren är inte särskilt tillförlitliga, lätta att härleda där.

Vad gör det? Och varför är det inte lättare från början sätta samma snäva Axton D? Ja, sedan skapar vi maximal luft och ånga permeabilitet, men också att vända på vinden i en "termos". Men klimatet är viktigt! Speciellt om vi talar om ram hus fyllt med stenull, som alltid har haft en hög koefficient av vattenånga. I sådana fall är det lättare att bokstavligen "blåsa ut lite ånga" utan att skada strukturen, samtidigt som väggarna "andas". Och budgeten Axton B på detta problem är ganska galet.

Låt oss tala om Axton B. monterings funktioner Här ligger den betydande nackdelen med detta ångspärren: ovarsam hantering det tårar lätt! Därför är det inte nödvändigt att sträcka och känna styrkan, att veta att han alltid kommer att vara budget alternativet sådana defekter:

Installationen av Axton B finns det en annan viktig punkt. Du kanske har märkt från steg för steg illustrationer som fångar film häftpistol? Faktum är att även tillverkaren inte rekommenderar att du använder fästen för detta ändamål, men bara speciella naglar med platt hatt.

Det faktum att häftklamrar från stapelvara och spiken är inte i grunden skiljer sig från något andra än storlek. Men det finns något som är av stor betydelse för tunn film: det är kraften i avgångs häftklamrar från häftapparat. Nästa är det allt beror på tätheten av trä, som du spika en ångspärr. Om genomsnittlig täthet av takstolarna, sedan fästet lätt flyga genom filmen och det inte gör ont, och om mer rock solid, då avgång kraft kommer inte att räcka, och kommer nepridavlennoy fästet på takstolarna ytan. I det här fallet måste du avsluta det eller att plocka ut, och varken det ena eller det andra är inte bra, eftersom Axton B film riktigt tunn och inte särskilt stark.

Den andra punkten: konsolen är vanligen tillverkade av svart metall, även om det är korrosionsbeständiga material rekommenderas i platser för fäst ångspärr. dvs Använd klamrar är inte förbjudna, men det är lämpligt att använda dem bara vid fastställande Axton B till brädden, men inte i mitten av filmen, annars undvika läckage.

Axton C: robust och tillförlitlig ånga

Som ni vet, de flesta av oss älska i byggmarknaden vid val av isoleringsmaterial alla känner styrka och bra utseende:

Axton C som en ångspärr typ "C" och är avsedd för endast en ångspärr isolering, vattenkraft och ånga isolering och oisolerade tak. Eftersom det är där han kommer att uppfylla båda mål: att inte låta ånga och hålla vattnet ute, bara från olika sidor av isoleringen.

Det är allt och attrahera ånga Axton C, bara titta på att när det står klart att hon inte är rädd för spänning och kommer inte att bryta under installationen:

Jämföra C med en ångspärr Axton Axton B, många förvirra att med en stramare känsla. I själva verket, så det borde vara, eftersom det beror på villkoren för arbetsmaterialet, och där en tillräckligt tunn film, och i vissa fall barriären bör poprochnee. När taket är alltid utsatt för negativa miljöpåverkan som regn, snö, vind utanför och aktiv vattenånga från insidan. En så beroende på uppgiften krävs någonstans nästan 100% ånga tätt material, och var tvärtom, är det tillräckligt, och 70% skydd.

Trots allt, i sig själv, ånga Axton C - detta är en två-lagers material med hög densitet, vilket kan användas som en ångbarriär för klassisk isolerat tak, och som en universell för oisolerade tak och isolerade platt. Det är även lämplig för källare och ouppvärmda källare!

Hela hemligheten av Axton Eftersom densiteten är att hydro-isolatorer gjorda av särskild hög kvalitet polypropenfiber, och används som skydd av takkonstruktionen från vatten och skydd mot ånga och kondensat. Denna typ av film är verkligen hållbara och förlorar inte sina egenskaper under hela driftsperiod. Dessutom är Axton C resistent mot bakterier och aggressiv främmande miljö, och det gör henne att använda absolut alla byggnader, även industriella.

Tja, plus miljösäkerhet, som skiljer alla produkter Leroy Merlin. Och arbeta med isolering - ett nöje:

Det är särskilt lämpligt att arbeta med Axton C när golv ångspärr, rulla behöver bara att distribuera:

Och nu har vi notera en betydande nackdel ångspärr Axton C från Leroy Merlin. Till exempel har många konsumenter klagar på att de får ångspärren och plötsligt märker att ena sidan av hennes släta, och den andra - grov, men inuti det finns ingen installation instruktioner! Och även försöka hitta en plats Axton ingenting bly, eftersom det är helt enkelt inte som om någon information om dessa aspekter på platsen för stormarknader Leroy Merlin.

Därför Axton C innehavare antingen måste våg av hans hand, för att stärka filmen hur det går, eller lyssna till råd från erfarna och jämföra Axton C med Izospanom C, som är mycket lik i fastigheter. Vi kan säga att både han och ett alternativ - höger och ångspärren kommer att bete sig oförändrad vid installation av grova sidan till värmaren, och smidig. Standard ångspärr fungerar lika i båda riktningarna, till skillnad Superdiffuzionnaya membran, som har en speciell struktur och vari de kondenshindrande egenskaper inte sker på "hårighet", men närvaron av särskilda kanaler för den utgående fukt. Det är därför i dag många tror att förekomsten av erfarna byggare i allmänhet några "olika sidor" har ångspärr enkel marknadsföringstrick.

Axton D: täta och hållbara Hydroisolering

Att gå vilse mellan valet av vilken typ av ångspärr föredrar den normala köparen i Leroy Merlin kollat ​​Axton D, eftersom det verkar den mest tillförlitliga. Men utseendet är det verkligen mycket som en mycket vanlig tält! Och det är verkligen inte mycket av det är annorlunda, men det är mycket billigare: lika gärna hålla vatten, slitstark och ser slags tät säckväv. Här är de tekniska egenskaperna hos ångspärren Axton D:

Vissa hantverkare rester även efter installationen av ånga tätande rester tillåts på trädgårds behov, vilket gör dem bra härdar. Och eftersom de får höra av Axton D är ganska aktivt växande gurkor! Varför inte, eftersom materialet är miljövänligt! Och han Axton D - är mycket slitstarkt polypropenplast, det huvudsakliga syftet med vilka - tål hög mekanisk belastning.

Å andra sidan Axton D som ett resultat är det mindre populär än andra filmer av detta märke på grund av det faktum att det ser lite konstigt och ovanligt för de vanliga ryska invånare - som en grov säckväv trasa, och eftersom vi är så vana vid att anti-kondensat grova sidan "rätt" styling. Och noggrant granskat Axton D kunderna lämnar ofta med en rulle Axton Bed Axton C eller under armen. Även i verkligheten, filmen har den djupa övertygelsen hos majoriteten av erfarna takläggare, i fallet med en ångspärr "behåring" ingenting att göra med effektiviteten i vattenånga, som vi har sagt ovan.

Här är ett bra exempel på installation av hydro-ångspärr Axton D med händerna:

Om regenereringen av vinden på toppen Axton D kommer att vara stängd gipsskivor eller ark uppsättning, använd sedan träribbor eller profiler, är fäst direkt till barriären. Om detta inte är möjligt, ska du inte oroa dig och fästas direkt på en ångspärr finish. Och på de platser där du behöver för att fästa på fönstret Axton D, se tillverkarens rekommendation till fönstret, som vanligtvis redan har sina färdiga lösningar.

Så vackert hävdar Leroy Merlin, under några dolda designen en hel värld av tekniska detaljer. rekommenderar därför vi dig att noga överväga budgeten, men den starka ångspärr Axton - kanske det är precis vad du söker!

Ångspärr - en viktig del av takkonstruktionen, eftersom fukt tenderar att förstöra Materialet. När taket på hans hus används ångspärr från företaget Leroy Merlin. Det var mycket lätt att använda och viktigast av allt, ofarliga miljömässigt. Sortimentet av företaget har en imponerande mängd ånga barriärmaterial, för att lösa olika problem i byggnaden, så tveka inte att kontakta tillverkaren.

När man bygger ett hus för att åstadkomma termiska isoleringsegenskaperna hos tak- och källargolv behövs för att skapa en ångspärr. Mitt val föll på butiken Leroy Merlin, som Det är känt för en mängd olika byggmaterial och andra varor för hem och trädgård. För mitt arbete valde jag en ångspärr Axton i sig är en rulle av fibertyg med isolerande egenskaper. Produktkvaliteten är tillräckligt med arbete som anförtrotts honom klarar "utmärkt". Dess mycket lätt att konsolidera, men vi måste vara noga med att inte dra.

Jag gjorde en ångspärr i landet, inte en massa pengar inte vill spendera, och chefen föreslog Axton B från Leroy Merlin. Jag hade tvivel, men det är billigt, så det tog. Till överraskning var en bra sak, med dess funktion klarar inte värre än dyra material, och viktigast av allt - mycket enkel att använda. Hon är tunn, det är lätt att hantera, jag har det i slutändan även väggen mot inhemska rök, förutom att det inte är otzhiraet mycket utrymme.

Vi lade materialet. Det faktum att du har skrivit det tårar lätt - det är en underdrift, mina herrar. Sådan schlock från Leroy inte förväntar sig. Vårdslöshet kommer att kosta dig bortkastade pengar och ogiltiga ångspärr. Jag skulle ändå rekommendera att använda en beprövad Izospan praxis. Rikare utbud av produkter, och kvaliteten är högre. Även Leroy, verkligen, alla typer av material finns i lager.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 1