Ångspärr för golv

Ångspärr för golv

Välja material för golv i huset av en ångspärr, som man välja material som det rätta

Att bygga ditt eget hem - besvärligt och ansvarsfullt. Du måste ta allt i beaktande och tillhandahålla den teknik som krävs för att observera att installera alla plan och ytor, oavsett om det är vägg, golv eller tak. Och allt för att få en hållbar och bekväm hem sina drömmar, snarare än att kollapsa och ruttna, fuktig och kall struktur.

Inte minst i skapandet av värme och komfort av alla hem är en sådan subtil men viktig - ånga. Och vi kommer att tala i denna artikel om vad som är sex, ånga, och varför det behövs.

Ångspärr: vad är det?

Det är tack vare ångspärren i byggnaden och varje rum bibehåller den optimala temperaturen och fuktförhållanden, vilket förhindrar bildandet av mögel och mjöldagg och gör det bekvämare för mänsklig bebyggelse och hållbarhet, hållfasthet strukturer.

Därför ångspärr - är ett obligatoriskt steg i byggandet av några låga byggnader och konstruktioner: hus på landet, bad, garage.

Ångspärr - en komplex skydd av strukturer och termisk isolering av väggar, tak och golv från effekterna av ånga och kondensat som uppträder i fallet, om ångspärren inte utförs eller inte utförs korrekt.

1

Till skillnad från vattentätningsmedel, förhindrar genomträngning av ånga endast ånga snarare än vätska (vatten). Därför är ånga monterad på den inre sidan av byggnadsytor och tätskikt - den yttre. Även om, i det ögonblick, många tillverkare av ånga och vattentäta material producerar universella material som används för både ånga och vattentätning av strukturer och anläggningar.

RÄKNING sig ångspärrsegenskaper material också stora: Polymera lacker, rulle och arkmaterial, isoleringsfilm och diffusa membran som används för tak och väggar, golv. Vi anser mer detaljerat alternativ ånga barriärmaterial appliceras på golvet, ånga organiserades i ett trähus.

Optimala material för organisationen av golv ångspärr i ett trähus:

Polyetenfilm: det billigaste, mest prisvärda, men också den minst hållbart material som används som en ångbarriär. Om en plastfilm används som en ångbarriär för trägolv, sedan för den fungerar kräver en ventilationsspalt. Laid plastfolie utan att följa parter - båda är samma. Plastfilm representeras av en stor variation av arter:

 • perforerade, oftast används som ett tätskikt.

 • inte perforerad, används som ångspärr i golvet av trähus, men kräver särskild uppmärksamhet åt installation: en bristning (spricker och det är mycket lätt), kommer det att föra alla ansträngningar på att organisera golv ångspärr - till noll.

 • Med omintetgjort (aluminium) skikt, Det används som en ånga barriärmaterial för golv i fuktiga - bad.

 • förstärkt, Den består av 2 skikt av plastfilm, mellan vilka det finns ett ytterligare förstärkningsskikt (mesh) - används både som en hydraulisk och ångspärr golv.

Polypropenfilm: enkel att installera, överkomliga och hållbara ångspärr material. Samt plastfilm, kräver en ventilationsspalt när man installerar en ångspärr golv.

 • inte förstärkta, billigare och mindre praktisk utföringsform av en ångspärr, som förstärkt polypropenfilm inte utsätts för uppkomsten av kondens från isoleringen.

 • förstärkt, skjuter ut i cellulosa viskosfibrer som ett förstärkningsskikt. Detta skikt bibehåller paren hindrar honom kondenserbar, följt av gradvis torkning, utan skada på det värmeisolerande materialet. Staplade armerad förstärkt polypropenskikt ner.

Diffus membran: den dyraste och högkvalitativ form av en ångspärr, men, av någon anledning, den minst ofta används är en ångbarriär trägolv. Skälen till detta är följande: par ofta kondenserar på taket (i taket ångspärren, tak och vindsvåningen - diffus membran - den obestridda ledaren), dvs, på golvet ångspärr kan sparas, eftersom är dessa "dyshaschie9quot; material tillräckliga. Även bygg praxis visar - spara på materialh - inte!

Monterings diffusa membraner utförs med närvaro av ventilationsspalten. Diffusa membran är "dyshaschim9raquo; bilder: lätta penetration av luft, varigenom fukthalten är reglerad i en ventilerad gap som förhindrar kondensation och destruktion av isolering.

 • ensidige, diffusionsskikt å ena sidan, för att passa det diffusa lagret isolanten.
 • dubbelsidiga.

De mest använda och beprövade positiva diffusa membran som inte används enbart som en ångspärr könen - är en ångspärr IZOSPAN golv.

Ångspärr: om golvet ångspärr behövs

En sådan mängd av ånga isoleringsmaterial med en tillräckligt stor spridning i priset kan stiga till frågan: är det nödvändigt, i allmänhet, denna ånga sex?

Det borde vara ånga kön - särskilt trä, krävs!

Samtidigt är situationen ofta sådana väggar tak - isolerade och paroizolirovanny och golv - sparas bara isolerad.

Men paret bildas under golvrengöring, matlagning, bad och även andas behov av att gå någonstans, och att det inte tränga igenom väggar och tak, och genom några paroizolirovannye våningar - en värmare.

Om detta mineralull, eller miljövänliga - plockning av fukt från ångan det kommer att förlora sina isolerande egenskaper och blir en grogrund för mögel och mjöldagg. Om värmeisolering du väljer skum och dess derivat, kommer värmen i huset kvar, men fukten kommer att förstöra finish slutliga efterbehandling av väggar, tak och golv, och igen, rasen mögel och svamp.

Därför bör golvet vara en ångspärr, och det bör vara den korrekta ånga våningen: ett holistiskt, arrangerade i vanligt lager till värmaren, med närvaron av ventilationsspalten.

Annars riskerar vi här är de problem i form av ackumulerat kondensat och påverkas av svamp och mögel, röta bjälklag och golv i ditt hem.

Ångspärr: hur man lägga en ångspärr på golvet

Att lägga en ångspärr på golvet - en av de viktigaste stegen i golvisolering:

Enkla och snabba åtgärder för att installera en ångspärr på golvet, göra ditt hem bekväm och hållbar.

Vilket material att välja en ångspärr av kön och hur du packar ordentligt, säkert, pålitligt

Vapor försegla golvet först och främst är det nödvändigt i lokaler källare och ligger på 1 x våningar bostadshus eller industribyggnader utan källare. Vanligtvis denna teknik är roterande, om mineralull används för termisk isolering av golvet. Vid högre luftfuktighet materialet förlorar dämpa och isoleringsegenskaper. Dessutom är ånga utbredda vid installation golv i bastu och bad att minska ånga förlust till ett minimum.

Material för golv ångspärr ↑

Vilka material kan hänföras till det moderna? Naturligtvis filmen - den vanligaste och mest använda i dag. Fram till början av 90-talet. information om dem är praktiskt taget obefintlig i vårt land. Används huvudsakligen takläggning, asfalt, filt takläggning eller konventionell polyetenfilm (tubulär). Och ofta de gör och inte är tillämpliga. Utseendet på den ryska marknaden ett brett sortiment av ånga barriärfilmer i samband med utvecklingen av byggandet av eliten byggnader, för vilka den kvalitet som krävs materialy.Stoit noteras att ångspärr (som skyddar den från vattenånga), är dessa filmer delas ganska godtyckligt. Eftersom många av dem med framgång kan tillskrivas till tätskikt (skyddar mot vatten), och vice versa.

De mest populära är följande:

 • vind - ånga, - tätskikt «brane» (Russian-made);
 • vind - ånga, - tätskikt "DOMIZOL" (Russian-made);
 • vind - ånga, - tätskikt "IZOSPAN" (Russian-made);
 • ånga, - tätskikt "Tyvek" (danska produktionen);
 • konventionell polyetenfilm.

Av alla dessa material, den mest populära ånga golv Izospan. Den universella Izospan, ett tvåskiktsmembran av polyetenfilm som oftast används för golv. En av dess sidor - grov, som syftar till att hålla kapillär avdunstning och den andra - en slät, som vetter mot golvet. Alltid fäst till insidan av materialet - en värmeisolator.

Det skyddar mot avdunstning Isolerat utförande, förhindrar bildandet av kondensat, skyddar de delar av strukturen från svampangrepp och korrosion, är skyddad mot ingressImproveisoleringsfibrer. Denna film kan användas i alla byggnader och med någon form av värmare. Vanligtvis läggs på takbjälkar. Sedan paroizoliruyuschego mellan överfoliematerialet och isoleringen och är anordnad i ventilationsspalten av 4-5 cm och en ångspärr mellan det färdiga golvet.

Nu finns det fyra huvudsakliga typer av material som används för ångspärrsegenskaper papper (används både i och utanför byggnaden):

Den vanligaste plastfilmen ↑

Den har ett antal nackdelar. Det viktiga är att detta material framkallar växthuseffekten i rummet. Men hans anhängare innehåller ofta en liknande effekt på plussidan. De hävdar att på vintern på grund av att filma minskade uppvärmningskostnader, och på sommaren är inte ett problem, eftersom alla använder luftkonditioneringar.

Har filmer annan minus. Vid installation är det nödvändigt att lämna en liten lucka som krävs för avdunstning av kondensat. Men på grund av jämnhet av materialet på båda sidor, inte kan hållas kondensatet, så rinner ner. Det är delvis absorberas in i isolatorskiktet. I det här fallet kan det senare så småningom förlorar alla sina isolerande egenskaper.

Moderna plast ångspärr ↑

Det är smidigt, bara en sida, och den andra är täckt med liten villi. Dessa råhetsfördröjnings kondensat kommer att en vertikal yta paroizolyatora skiktet. Följaktligen undviker det absorbera det in i isoleringen. Den största nackdelen med en sådan ångspärr material är att det inte tillåter ytan att andas.

Membran ångspärr - ledaren ↑

Denna tredje typ av material som i allmänhet används vid arbete i lokaler med eller bostadsändamål. Hittills är detta det bästa av deras art ånga barriärmaterial. Han bidrar till bevarandet av natur inomhusklimat. Par av varm luft när dess användning inte är i stånd att nå det värmeisolerande skiktet. Tyvärr är kostnaden för det tillräckligt hög, så det är tillgängligt för högteknologiska membran är inte för alla.

Ibland användningen av filmbelagda folien reflektera infraröd strålning. De kan fånga värme i rummet, vilket är särskilt värdefullt.

våningen enhet med ångspärr ↑

Ånga våningen börjar med nedmontering tidigare beläggningar, substrat beredning eller reparation vid behov. När allt arbete har slutförts - kan du gå direkt till installationen av tätskikt.

1. Avlägsnande av den gamla beläggningen, nedmontering. Det är nödvändigt att eliminera alla lagren att knyta / beklädnadspaneler. Avdragare är det nödvändigt att noggrant rengöras med en borste eller dammsugare. Då, inspektera den för defekter (bucklor, små och genom sprickor, stora oregelbundenheter). Om en sådan förekommer i stort antal, kommer att kräva vissa reparationer. Det kommer att bli nödvändigt att räta skriden att förhindra direkt inträngning av fukt som kan tränga igenom sprickor i marken.

2. Installation av tätskikt. Detta är nödvändigt eftersom ett extra skydd mot fukt. Om vattentätning materialrullen, placeras den överlappande fogar limmas konventionell tejp eller särskilda band.

3. Montera en eftersläpning i designläge. Det är nödvändigt att anpassa nivån för varje lag till horizontality var perfekt. I detta fall bör alla träelement behandlas med antiseptiskt medel. Det kommer att skydda träet från uppkomsten av mögel och mjöldagg, insekter skadar dess yta.

4. Installation av en värmare. Han passar in i utrymmet som sitter mellan reglarna. Om kakel-isoleringsmaterialet, är det nödvändigt att eliminera den befintliga klyftan mellan honom och bjälklag, för att inte skapa köldbryggor.

5. Att lägga ångspärren på golvet. Om den tillämpas vid förläggning-skikt polypropenfilm (andra skiktet - antikondensantnaya yta), är den monterad på den släta sidan av en varmare och in i rummet - grov. Om den metalliserade filmen, det gå till en värmare metalliserad sida. Paroizolyator - polypropen, vilken har en ensidig beläggning av den laminerade polypropenfilmen sätts till den släta ytan av isolanten, vide sidan ut. Om användning av en treskiktsfilm med förstärkt nät som en två-sida av polyeten laminerad film, måste den hålla sig till värmeisolator är tät och har obligatoriska ventilationsluckor av 2-5 cm.

6. Läggningsgolvbrädorna. Vid montering notera att ytan till golv paroizolyatora önskade gap av 1-2 cm.

Om rätten att göra allt den tekniska arbete, att kunna undvika betydande förlust av värme isoleringsvärden i denna situation kommer att vara på hög höjd. Detta kommer att säkerställa en konstant behaglig temperatur i rummet även i extrem kyla.

I allmänhet är ånga golvet i ett trähus inte till skillnad från liknande teknik i andra områden. Tekniken kan användas på stockar, på marken, på trä eller armerad betongplattor. Sekvensen av ansökan material är praktiskt taget överallt densamma, vilket möjliggör endast mindre variationer.

Till exempel, på stockar:

 1. Första lagret - sidospår brädor
 2. isolering
 3. eftersläpning
 4. ångspärr
 5. trägolv

Ångspärr på w / w-plattor eller valv ↑

Denna fråga bör behandlas separat. Om du vill installera en ångspärr på w / w plattor eller bågar, kommer den att behöva några andra material, till exempel, roller - som baseras på bitumen och liknande kitt. Också lämplig polyeten baserat på bitumen-polymer mastix. Ibland används en konventionell polymer-bitumen mastix och dess yta är belagd flera gånger, varvid man erhåller ett kontinuerligt, likformigt skikt.

Gör så här:

 1. Skrapning taket i tidigare beläggningen, om någon (t.ex. underskikt, målning, etc.)
 2. Ytinspektion, klättra avlägsnande av alla defekter såsom sprickor och bucklor.
 3. Ytrengöring damm
 4. Tillämpning av kitt
 5. Stapling av valsade material. De bör spridas ut och säkras i överlappande.

Trägolv och flytande ↑ gummi

Det finns ett annat sätt att golvet ångspärren, vilket skulle täcka 100% av dess yta, paroizolyator limmas till basen med god vidhäftning. Du kan använda flytande gummi - Advanced Polymer-bituminöst material. Denna mycket flexibla, sömlösa ren beläggning, tillämpas effektivt som en vatten-, ång- och ljudisolering av trägolvet.

Flytande gummi är:

 1. Tillämpas på ett automatiserat sätt. Används som en ångspärr stor yta - hundratusentals m2. Vanligtvis inom industrin.
 2. appliceras manuellt på golvet i några tiotals m2.

Gör så här:

 • öppnade en hink med mastix;
 • blandat innehåll;
 • rulle eller pensel (tillgängligt spatel) material anbringas på substratet.

På torkning, den bitumen-polymermaterialet bildar en gummifilm. Hon limmas fast i golvet, och upprepar sin lättnad. Det sänder inte någon fukt: underifrån i form av ånga, och från ovan i form av flytande gummi vody.Raskhod för trägolv ångspärr blir 1 kg (eller 1,5 kg) per m2. Filmtjockleken är ungefär 0,70 mm. En skopa (10 kg) som är tillräcklig för att åstadkomma en sömlös 10m2 ångspärr beläggning såsom betong, och ett träd med utmärkt vidhäftning. För tätskikt ändamål bör öka sin konsumtion av 3-4 kg / m2.

Observera också att färgen på en ångspärr gummi - svart, det spelar ingen roll om det är stängt och osynlig. Därför bör det alltid stänga färdiga golvet.

För att sammanfatta det ovanstående, och noterar att köns tätskikt - inte är extremt komplicerat och dyrt förfarande. Ibland är det inte nödvändigt alls. Men i klassisk uppvärmningen golvet teknik är det i allmänhet användas, särskilt när det gäller områden med hög luftfuktighet. Särskilda material hjälper behålla värmen i hus och avsevärt förlänga livslängden på golv.

kön, ånga,

Golvet i alla hem - en komplex flerskiktsstruktur, som är en viktig del av ångspärren. golv ångspärr skyddar det värmeisolerande materialet, såväl som hela golvkonstruktionen som helhet, dvs. golvbrädor och reglarna av ånga. Och eftersom i processen för mänskligt liv i alla bostadshus alltid något som tillagas, tvättas och rengöras, är golvet utan en ordentlig ångspärr riskerar att bli en källa till konstant fukt. Detta i sin tur leder till uppkomsten av mögel, mögel och röta av träkonstruktioner.

För att undvika detta är korrekt ångspärr krävs golvet i huset, som kommer att förhindra inträngning av fukt i rummet, fuktig och cool, inte tillåta bildandet av kondens. Särskild uppmärksamhet bör ånga, trägolv, som också diskuteras i den här artikeln.

När och varför sex ångspärr?

I något slutet utrymme värme som alstras ånga, varigenom luftfuktigheten inomhus bildas. Skiftande väderförhållanden och temperatur avsevärt påverkar värdet för rumsfuktighet. Dessutom, efter uppvärmningssäsongen, är den varma luften blandas med kall, och därigenom bilda vattenånga.

Ångan vars tryck över atmosfärstryck, försöker komma ut. Så på golvet hemma hela tiden utsätts för fukt i form av vattenånga.

golv ångspärr är unikt nödvändigt att utföra:

Valet av material för golv ångspärr

För att tillhandahålla sådant skydd, är stapling utförs ett av följande material: polyetylen film, polypropen film, den flytande gummi.

Det är viktigt att notera att användning av alla typer av filmer (inga membran) antyder närvaron av ventilationsspalten!

Vanligtvis, en polyetenfilm - den mest kända och billigaste material för en ångspärr.

Professionella byggare delar polyetenfilmer i tre grupper:

I själva verket kan golvet ångspärren göras med någon form av plastfilm.

Men på samma gång, görs icke-perforerad polyetenfilm att använda som en ångspärr. Perforerad plastfilm - som tätskikt. En polyetenfilm med ett aluminiumskikt är föredraget att använda arrangemanget för golv i fuktiga områden.

Populära märken av plastfilmer:

 1. 1. Polinet - operforerad polyetenenkelskiktsfilm;
 2. 2. Geotex - operforerad polyetenenkelskiktsfilm;
 3. 3. TechnoNICOL - treskikt polyetenfilm armerad med ett nät av polypropen filament;
 4. 3. TERMOFOL90 - treskikt polyetenfilm förstärkt med en maskstorlek av polypropenfilament med ett aluminiumskikt.

Nackdelen av plastfilm är deras dåliga hållbarhet. Denna begränsning kräver noggrann hantering av material av denna typ under installationen.

Skillnad polyetenfilmer, polypropenfilmer har högre hållfasthetsegenskaper. Men samtidigt är mer benägna att kondens. Lösningen är att ge företräde polypropenfilmer med ett förstärkande skikt av viskos cellulosa.

Här valet är mycket bredare. Är det möjligt att ge företräde åt någon märken klass «B» eller «C» Följande specifika producenter:

Ångdiffusion membran är av tre typer:

 1. 1. Psevdodiffuzionnye - passerar åtminstone 300 gram vattenånga per kvadratmeter.
 2. 2. Diffusion - ledes från 300 till 1000 gram vattenånga per kvadratmeter.
 3. 3. Superdiffuzionnaya - ledes över 1000 gram vattenånga per kvadratmeter.

Här kostar det bara att konstatera att inte alla typer av diffusion filmer är lämpliga för ångspärr golv.

Diffusion ånga barriärmembranet av de dyraste, men samtidigt högsta kvalitet ånga barriärmaterial. Vid installation av sådana membran inte behöver göra ventzazor, så spendera pengar på installation kontrobreshetki.

Installationsanvisningar golvånga barriär

Installation och golvmaterial, såsom ånga, till marken beror på vilken typ av golvbeläggning. Överväga de olika alternativen. Vilken typ av teknik är rätt för ditt golv kan du välja.

När du skapar en ångspärr i ett våningshus innebar en särskild teknik för sin utrustning.

Det första steget - framställning av ytan

Det första steget är att förbereda ytan, avlägsnande av den gamla beläggningen. Om huset är nytt, skall ytan vara möjligt att justera, ren och ta bort damm och smuts. Om golven finns vissa brister, bucklor, skulle det då måste anpassa skriden golv.

Det andra steget - installation av tätskikt

Härnäst kommer du att behöva tätskikt, tjänar en extra skydd mot fukt. I själva verket är det lite av en grov skikt, men mycket viktigt. Kärnan i sin styling beror på typen. Om denna film i rullar eller något annat banmaterial, det är strikt läggs med överlappas av 15 till 20 cm, och är vidare överlappade fogar lägger särskild konstruktion tejp för tätskikt.

Det tredje steget - utarbetande och installation av eftersläpning

Nästa fas - installation av denna eftersläpning. Att ånga under golvet har högsta kvalitet, måste du exakt justera varje enskild lag, att uppnå en perfekt horisontellt läge. Förresten, att din ånga varar länge, varenda lag nödvändigtvis behandlas med en antiseptisk som förhindrar bildandet av mögelkolonier och bildandet av kolonier av svampar.

Den fjärde etappen - installation av isolering

Härnäst kommer du att behöva en värmare, som i likhet med tätskikt, ska vara av hög kvalitet och tillförlitlig. Endast i detta fall kommer ånga i huset kunna utföra sina uppdrag funktioner.

isoleringsplattor läggs strikt mellan reglar vraspor. Detta kommer att bli av köldbryggor bör inga luckor inte vara.

Det femte steget - installation av en ångspärr

Och nu monterade ångspärr under golvet. Det finns olika alternativ:

Om du använder en speciell dubbelsidig polypropenfilm, då den är placerad på värmaren är strikt slät sida och en grov inomhus.

Unilaterala polypropenfilmer är också placerade med den släta sidan till värmaren, och rotting - rumssidan

I det fallet av så kallade metalliserad film (aluminiumskikt), är den sida med metallen placeras inne i rummet. Aluminiumskiktet reflekterar infraröd värmestrålning.

Också, som vi har sagt, det kan användas som en ångspärr i en plastfilm, eller en film med tre skikt:

 • - det finns två yttre skikt av ljus-stabiliserad film av polyeten med hög densitet;
 • - är anordnad mellan dem ett armeringsnät skikt av polypropen.

I detta fall spelar det ingen roll vilket håll du sätter en ångspärr. Det är viktigt att inte glömma att lämna en ventilationsspalt!

Det bör noteras att dessa riktlinjer när du väljer sidan ångspärr arbete i de flesta fall, men inte alla. Exempelvis ånga Izospan B passar grova sidan av värmaren, och jämna in i rummet. Därför rekommenderar vi alltid studera installationsanvisningarna.

På denna våning, ånga faktiskt klar. Du kan börja lägga isolering och efterbehandling.

Om tätskikt och ångspärr placerades korrekt i enlighet med tekniken, kan du vara säker på att du kommer att kunna att inte bara hålla rummet varmt. Ångspärr under golvet kommer inte att tillåta fukt att tränga in i rummet och fuktig, vilket ger maximal komfort i hemmet mikroklimat, även i den kalla vintern eller regnigt höstdagar.

Ångspärr förstärkt betonggolv

Men ångspärren på armerad betong golvet skapar en lite annorlunda. Dessutom kan du använda en flytande ångspärr:

Dessa material appliceras med en borste eller en metod för "abryzgom", och i fallet med gjutasfalt - manuellt. Skikttjockleken beror på det använda materialet och i området av 1 till 10 mm.

Det är också möjligt att använda en rulle ångspärr:

Rulle ångspärr ska anslutas överlappning, och alla sömmar tätas varm svetsning med ett lösningsmedel eller ett vattentätt lim. Svetsning är mer effektivt än lim. Isoleringen måste fås på den intilliggande väggen.

Ångspärr läggs på den nya cement-sand avdragare minst 40 mm tjock. Slutligen får från golvet omedelbart efter torkning avdragare.

Som ett resultat, lyckas det för att skapa ett sammanhängande skikt, saknar även minimala defekter.

Om du behöver en ångspärr under golvet av trä, som garanterar 100% skydd av alla golvbeläggning, rekommenderar vi att uppmärksamma den flytande gummi. Detta är en relativt ny, men mycket effektiv och tillförlitlig material på basis av bitumen och polymerer.

Det används i många fall - och vid behov tätskikt, och när du behöver en ångspärr under golvet, och ibland när man ska utföra ljudisolering. Gummi, liksom filmen, är det ganska effektivt och tillförlitligt, och det är av flera typer:

 • - som skall tillämpas på golvet med en speciell teknik - Denna teknik är idealisk för stora ytor när du behöver för att bearbeta flera hundra till flera tusen kvadratmeter,
 • - som ska tillämpas för hand - när du behöver för att behandla golvet i ett privat hus.

Manuella metoden är ganska enkel och kräver inga speciella färdigheter och kunskaper. Särskilt med tanke på det faktum att filmen anbringas ännu något mer komplext än det flytande gummit.

materialfördelning teknik enligt följande:

 • 1 - framställd genom golvbeläggningen, befriat från damm, smuts, etc;.
 • 2 - ingen blåsskiktet dessutom inte är tillämpliga,
 • 3 - skopa öppnas till gummit;
 • 4 - innehållet i behållaren blandas grundligt;
 • 5 - med hjälp av en borste eller spatel vanlig byggnads däck fördelade över ytan av trädet;
 • 6 - efter torkning på trä omslaget visas fast gummifilm - är inte bara vattenånga utan även vattentätning;
 • 7 - på toppen av styrelsen skyddas från de negativa effekterna av fukt.

Det bör noteras att konsumtionen av en relativt stor gummi - för varje kvadratmeter av den nödvändiga kilo och en halv kilo material. Det vill säga, en hink kapacitet på 10 liter skulle räcka bara 10 kvadratmeter. Men effekten till den högsta, bör konsumtionen gummi öka minst tre gånger den på varenda kvadratmeter beläggning konsumeras omkring fyra kilo material.

På toppen av ångspärren gummiskikt erfordras för att sätta Finish golv.

Om du bor i ett privat hem, utan hög kvalitet, kan tillförlitlig ångspärr av sex inte. Vilken typ av ångspärr att välja - det är upp till dig, baserat på vad ditt golv. Vi är övertygade om att våra tips och tricks som hjälper dig i skapandet av isolerade och skyddade mot fukt, fukt och mögel golv.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

70 − 61 =