Ångspärr för tak trägolv

Ångspärr för tak trätak: material, installation, recensioner

När uppföra huset första frågan ångspärr överlappning inte uppstår. I denna fråga börjar husägaren att tänka när det gäller värmeisolering i rummet. Det visar sig att inte alla inhemska mästare vet hur man utrusta en ångspärr. Det är också viktigt att bestämma vilket material som ska användas för detta ändamål. När allt kommer omkring, en enkel film, till exempel, används mindre ofta i dag.

Behovet av en ångspärr i taket överlappningen

Det krävs ångspärr för tak trätak. Detta kommer att undvika inträngning av ångan in i skiktet av isolering. Material kommer att skyddas från de skadliga effekterna av fukt. Detta kommer att undvika kontakt med fuktig luft värmare. Om vi ​​bortser från dessa regler, kommer det att täckas med mögel och svamp. Hela byggnaden kommer att pågå mycket mindre. När allt kommer omkring, bör konstruktionen skyddar mot de negativa effekterna.

Närvaron av en ånga barriärskikt kan inte bara skydda de material från vattnet, utan också minska värmeförlust. Om tillämpas beläggningsskikt folierad De återspeglar det mesta av värmen, skicka tillbaka in i rummet. Men fuktig luft kan fritt fly till utsidan. Huvuduppgiften för locket sticker ut från isoleringsskyddet ansamling av fukt däri.

Innan du kommer att genomföras i ångspärren för tak trägolv, måste du köpa materialet, med hänsyn till budgeten för arbetet, liksom mål. På grundval av detta, följande ämnen:

 • polyeten;
 • med membraneffekten filmen;
 • asfalt;
 • fernissor;
 • mastix;
 • foliematerial.

När det gäller filmer med en membraneffekt, kommer de inte att tillåta fukt inne i lokalen. Bland annat förhindrar de henne att komma ut. Lack och kitt har samma effekt. Och här är en av de billigaste materialet är asfalt. Ganska ofta, experter råder att inte använda den konventionella polyetenfilm ångspärr för installation. Den används bara i de mest extrema fallen. En sådan beläggning kommer inte att passera luft, vilket gör konstruktionen av en sluten låda. I detta fall rummet inte ventilerat samlar kondens på ytan av filmen. Som ett resultat - fukten ackumuleras inuti byggnaden, vilket bidrar till uppkomsten av mögel och mjöldagg.

Låt oss säga att du bestämmer du behöver en ångspärr för taket i trägolv. I detta fall kan asfalten endast användas om pengarna är inte tillräckligt för ett högkvalitativt material. Han är inte hållbart. Välj det mest på grund av att det har en låg kostnad. Enligt experter, är den bästa lösningen en ångspärr på basis av flytande pastor eller membranfilmer. De kan användas för att på ett tillförlitligt sätt skydda överlappningen ger utgångsvattenånga till utsidan.

Rekommendationer för montering ångspärr

Ångspärr för tak trägolv bör inte bara korrekt vald och installerad och teknik. Som regel är det material som placeras inne i lokalen. Om temperaturen sjunker i kyla tillräckligt stor och temperaturen når en punkt under 30 ° C, är ångspärren installerade på båda sidor. Detta kommer att förhindra uppkomsten av kondensation i isolering och behålla fler värme inomhus. Men det är inte allt. Man bör komma ihåg att ångspärren ska läggas i taket tills du utrusta ett lager av isolering. Duk sträckt utan att glida och rynkor. I närheten av bitar lappar överlappande. Alla skarvar är limmade med tejp konstruktion som gör det möjligt för passage av luft.

1

Ångspärr - folie, som är fixerad med speciella spik med ett brett hatt. Byt sådan hårdvara kan häftas häftpistol. Enligt dessa bör omsluta packningen gjord av kartong eller något annat liknande material, för att förhindra filmbrott. Steget mellan fästpunkterna bör inte vara mer än 30 cm. När filmplanen fållen överlappning till Draft, fastställande med hjälp av metallprofiler eller listelement.

Ganska ofta hantlangare tänka på hur man korrekt installera en ångspärr. Vilken sida att lägga material, är det viktigt att bestämma innan arbetet. Sålunda, den släta sidan av filmen avsedd att vetta utåt mot den grova plattan. Om förvirrad, då kan du få motsatt effekt. Det ligger i det faktum att vattenånga kommer att sedimentera inuti isoleringen. Detta kommer oundvikligen att leda till förstörelsen av materialet. Mellan ångspärren och takmaterial bör lämna ett litet gap. Detta är sant när det är planerat att lägga en ångspärr på båda sidor. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för fuktig luft kan cirkulera fritt och att gå utanför.

Expertråd för installation

Vid läggning en ångspärr är nödvändig för att utesluta förekomst av hål och luckor mellan banorna. Detta kommer att säkerställa skyddet av värmeisolering och konstruktionselement av byggnaden. Om du använder en ångspärr ark är installationen utförs från taket. Det ligger under ett lager av isoleringsmaterial, efter komplett installation. Utanför bör vara en mer skikt av en ångspärr. Detta kommer att garantera ett bättre skydd för isoleringen. Flytande tak ånga appliceras externt till den tidigare framställda design. Efter torkning av det första skiktet är nödvändigt att sätta två åtskilda för full torkning. Det är bättre att utföra sådant arbete i varmt väder. Det är viktigt att vänta tills regnet.

Under byggandet av varje hus kräver ångspärr. Vilken sida att lägga material, måste du fråga i början av arbetet. Exempelvis foliebanorna snarare aktivt används idag för vattenånga retarder skiktet. De har en fördel, som är förmågan att minska värmeförlusterna. För att göra detta, folie sidan vänd in i rummet för värme flyr tillbaka in i huset.

Recensioner av standard ångspärr för tak

Om du fortfarande tänker, vad man ska välja en ångspärr för tak hem, bör du lyssna på yttrandet från ägarna av egendom. De hävdar att standarden inte kommer att fungera korrekt om du placerar den på insidan av den omslutande struktur. Vattenånga kommer inte att flöda in i taket och isolering. De vanligaste materialen av denna typ är: "Tehnonikol9raquo;" Izospan9raquo; och "Ekolayf9raquo;.

Omdömen av ångspärren skiktet med reflex

Ångspärr - material som kan kombineras till en grupp. Som en underart välja varianter med reflex lager. Enligt användarna, de har en reflekterande effekt. Missa inte ånga strålningsvärme går in i rummet. De fungerar som tilläggsisolering. Deras användning, som hävdas av inhemska mästare, mest effektivt när indikerade en ökad ånga. Den mest använda "Penofol9raquo; och "Alukraft9raquo;.

Omdömen av ångspärren med kontrollerad permeabilitet

Om du undrar vad man ska använda som en ångspärr av taket, kan du se material med begränsad permeabilitet. Som påpekats av kunder, är detta synsätt rationell i de fall där höljet inte används kontinuerligt. Detta skulle kunna omfatta land hus. varvid förångningen cykeln inte är stabil. Och efter avgång värdarna i förnyelse av ångspärren lagret med begränsad permeabilitet ånga fly till utsidan. Enligt köpare, sådana membran kan bibehålla den önskade nivån av ångspärr. Deras permeabilitet är Sd = 2-4 m.

Omdömen av ångspärren med variabel permeabilitet

Den här typen kan användas när renoveringar pågår i vindsvåningen. I detta tillvägagångssätt kan endast ånga ligga ovanpå, ventilation gap utan lösa. Permeabilitetskoefficienten i detta fall varierar i ett intervall av 5 m, vilket är sant för en torr membran; om det är ett fuktigt material, är den nämnda parameter 0,2 m. Oftast konsumenter väljer Delta-Sd-Flexx, som hänför sig till den genomsnittliga ångspärren.

Membran betraktas som en ny typ av ång-barriärmaterial. Enligt köpare, de ger ånga och Gidrobarer. I jämförelse med de filmer, den senare inte passera vatten och ånga, som inte beror på riktningen. Om vi ​​talar om membranen, de kännetecknas av enkelriktad permeabilitet. Detta tyder på att det inte var likgiltigt vilken sida de är placerade. Fastighetsägare betonar att ångan kommer att passera genom materialet, medan vattenläckage inte kommer att kunna uppfylla. Det är anmärkningsvärt att membranen kan vara enkel, dubbel eller flerskiktad. Den mest ekonomiska är det andra alternativet. Effektiviteten milstolpar fall ligger kvar på samma nivå.

Kostnaden för ångspärr material

Ångspärr - en film som kan tillverkas av olika företag. När det gäller material gidroparoizolyatsionnom företaget "Izospan9raquo;, den typ som representeras av bokstaven B, konsumenten kostnaden för 1000 rubel. Om du vill välja vetrovlagozaschitnuyu membran "Izospan A", då det kommer att få betala för 1500 rubel. Vid försäljning kan du hitta mer produkt och för att skydda materialet från ånga och vatten. Om han har namnet "Izospan D», måste du betala 1400 rubel. Ångspärr för taket i trätak, är priset av vilka 1300 rubel., Det kan representeras också förstärkt film. Om du föredrar den här typen, då kan vi överväga Polinet Lux, som har följande dimensioner: 2x25 meter.

Vi har undersökt vilken typ av ångspärr för tak. Beroende på din budget och dina mål, kan du välja en av dem. Det är inte alltid klokt att spara, eftersom till exempel, kan en vanlig film inte fullgöra sina uppgifter.

Guide för säker ånga barriär trägolv

För att säkerställa tillförlitlig överlappning skydd mot fukt, måste den utföras vatten- och ånga. Det första materialet förhindrar att fukt i vätskeform, och tillåter inte det andra paret för att förstöra strukturen. Ångspärr för ett tak på ett trägolv är särskilt relevant när det är planerat isolering, dvs en tjockare struktur finns det en övergång mellan den positiva och negativa temperatur (kondensationspunkt).

Denna fråga är mycket viktigt, för om du sätter saker inte finns, kommer det inte att fungera eller kommer att bli, men det är fel. Det är viktigt att komma ihåg en regel: alltid passar ånga från den varma luften, och tätskikt från kylan. Normalt är dessa material arbetar tillsammans för att ge ett tillförlitligt skydd golv i huset från någon form av fukt.

Isolering film läggs över golvet isolering

Sålunda visar det sig att ångan trägolv av den första våningen som skall utföras efter installation av ett värmeisolerande material, och skydd mot fukt i luften för mellanliggande golv eller vinds placeras underifrån.

Isolering film interfloor och vindsvåningen isolering placeras under

Om du sätter rätt saker, kan du inte oroa sig för säkerheten av strukturer.

Ångspärr vid montering på utformningen av taket eller golvet i huset har inte bara ovan nämnda ändamål. Om materialet föreslår följande:

 • takkonstruktioner, utöver skydd mot fukt, ta emot beskydd från de flesta typer av organiskt skador (mögel, röta, svamp), som kräver varma och fuktiga förhållanden för reproduktion;
 • lägga en film i överlappnings källare eller vinds interfloor konstruktioner kan avsevärt öka den tid tjänsten av trä, för att minska frekvensen av reparationer (betydande besparingar drift);
 • Moderna material kan skapa ytterligare tak på skydd i händelse av brand och för att öka dess brandmotstånd, är det viktigt att se till att människor i huset måste evakueras;
 • förpackningsmaterial, som har god hållbarhet, - en enda händelse, ofta ersätta en ångbarriär inte krävs, behöver skiktet inte misslyckas.

Hydro kan säkert eliminera många problem med golv och tak. Valet av material i ett privat hus beror på de finansiella möjligheter och önskemål den framtida ägaren. Tidigare som Hydro, nästan överallt används plastfilm, men det är inte till fullo kan utföra båda funktionerna under installationen i taket.

Polyetenfilmen kan inte samtidigt fungera som Hydro

Bättre att föredra en mer moderna material, som säkerställer skydd hög kvalitet på tak och golv i huset. Det finns flera former av materialproduktion. Marknaden erbjuder följande typer av beläggning pastor för byggnation:

 • kall asfalt;
 • varm bitumen;
 • PVC;
 • Ling-sulfonat baserad på bitumen;
 • gummi;
 • kukersolnye bitumen.

Bearbetning i byggnaden tak sådana material kompliceras av det faktum att överlappn Hydro appliceras på en horisontell yta belägen ovanför mänsklig tillväxt. Arbetaren måste uppehålla sig med en upphöjd huvud. Dessa arbetsbetingelser väsentligen minska kvaliteten. rekommenderas att överväga denna möjlighet för att säkerställa ett tillförlitligt skydd som ångspärren membran (ej att förväxla med parodiffuzionnymi som tjänar som tätningssektionen och frigöra vattenånga utanför).

Till modern membran för att skydda taket och golv i huset är följande typer av material:

 • Membran med en variabel kapacitet för ångtransmission. De kan arbeta för att förhindra passage av fuktig luft i båda riktningarna. Sådana Hydro golv kommer inte att bry sig om att ändra luftfuktighet i rummet, kommer filmen att kunna anpassa sig till sin egen.

Adaptiv filmen har en variabel kapacitet för ångtransmission

 • Membranen med begränsad vattenångpermeabilitet. Deras förmåga att avlägsna fukt är strikt reglerade och beror på valet av material. De är inställda på att sluta fukt från volymen av utrymmet.

  Film Limited ånga lämplig för bostäder med icke-permanent uppehållstillstånd

 • Membran med aluminiumfolie. Användningen av sådana material kommer att säkerställa en hög grad av skydd av bärande konstruktioner hemma med ett par. Vidare utmatning fukt såsom Hydro tillåter behålla värmen inne i byggnaden. Det reflekteras från ytan av folien och inte lämnar volymen i rummet. Speciellt en sådan egenskap viktigt när reparation och konstruktion av bad, badrum och andra rum där luften krävs för att upprätthålla en förhöjd temperatur.

  Värmereflekterande ångspärr håller värmen i rummet

 • Funktioner tak ångspärr av trä

  Installation av vilket material är ganska enkel. På grund av den sort det är svårt att ge ett universellt sätt. Oftast anger tillverkaren exakta rekommendationer för användning av dess material och kraven för att utföra arbeten.

  Tillverkarna producerar ofta både vattenkraft och parozaschitu. Det är bäst att isolera isolering och trä från fukt välja två filmer (ångspärrsegenskaper och vattentät) från ett företag. Detta gör det möjligt att tala om tillförlitligheten i skydd och efterlevnad av teknik.

  Körning taket ångspärr

  För hur man fäster inomhus materialet (och det alltid är monterad på insidan, att skydda elementen från den varma rumsluften, oavsett vilken struktur utsattes för efterbehandling) kan reduceras följande rekommendationer handyman:

  • Glöm inte de många skikten av taket design. Om listan skikt, fastsatt på insidan av botten och upp, får vi följande sekvens: foder, ångspärr, som överlappar den ram, isolering, tätskikt, golvkonstruktionen. Detta förfarande är lämpligt för inter och vindsgolv. Vid läggning av materialet från vinden läge ångspärr, betyder isolering och tätningssektionen inte att variera med avseende på varandra.
  • erforderliga ytan priming kompositioner innefattande en antiseptisk komponent Innan förpackningsmaterial.
  • Bifoga efterföljande skikt är möjlig först efter fullständig torkning av primern.
  • Ånga måste gå till väggen inte är mindre än 20 cm. Det är också nödvändigt att tillhandahålla överlappande banor av material (minst 10 cm) och dimensionering distansen och fästa vid ramen med tejp.
  • Ångspärr ovanpå den monterade lådan, som kommer att fastställas taket. Svarvning kan vara antingen trä eller metallprofil.

  Ångspärr för tak trägolv: tekniska regler anordning

  I syfte att minska värmeförlusten genom de byggnadskonstruktioner, utrusta dem ett skikt av isolering. Nästan alla typer av isolering behövs för att skydda mot inträngning av atmosfärisk vattenånga på utsidan och inne i hemmet. Med anordningen enligt ångspärr bör inte behandlas med förakt, eftersom denna isoleringssystem komponent spelar en mindre roll än tätskikt. Det är särskilt viktigt att veta hur man ska ånga, konstruerad för taket i ett trätak som används extremt känsliga för överskjutande vatten material i dess konstruktion.

  Den roll som en ångspärr i konstruktionen av

  På strukturer inuti ångflöden konstant utsatt delas när det är absolut nödvändigt hushållsarbete, andnings hushåll, mottagande hygien och så vidare. Penetrationen av vatten suspenderad i luften i klimatskalet och byggsystem för isolering av en negativ inverkan på deras tekniska och funktionella kännetecken.

  På fuktiga ytor i ångan rask takt fast kolonier av svampar, med otrolig hastighet vilket resulterar i olämplighet nästan alla typer av material. Rot och trasiga träelement. Soaked isolering förlorar ungefär hälften av isolerande egenskaper som finns däri vatten väsentligt ökar värmeledningsförmågan.

  Mättad suspenderades i vatten det alltid riktar varm luft där mindre tryck och fukthalt. I våra breddgrader, det mesta av parametrarna för temperatur och fuktighet inuti byggnaderna är mycket högre än utomlands. Detta särdrag förklarar rörelseriktningen innefattande par av luftmassan som rör sig från lokalerna till den yttre miljön.

  Den dominerande mängd rök i enlighet med sin egen fysiska natur går upp till "gå" till atmosfären genom den omslutande systemet. Mest aktivt innefattande par luftflöden "attack" takbjälkar, det övre segmentet av väggar och takkonstruktionen. De är något och behöver kraftfullt försvara sig mot inträngning av vatten som finns i luften.

  Flödesprocessluftmassan i zonen med ett lägre tryck och vattenmättnad kallas diffusion. Det finns inget särskilt fel om under byggandet av byggnadskonstruktioner fick inte fel. Fuktig luft bara inte passera in i det inre av värmeisolerande pan eller flytta ut utan att skada strukturen.

  Men om under byggandet av hus med isoleringssystem var brott mot tekniska föreskrifter, vattnet kommer att behållas i bygg kuvert. I bästa fall kommer resultatet att ökad värmeförlust, en känsla av evig kall och fuktig. I värsta - kommande förstörelse av eller skada på strukturer som dikterar obligatorisk översyn.

  Skydd av Garret överlappande par

  Funktion att isolera filmen i värmeisoleringen kakan är att förhindra inträngning av vatten suspenderad i luften i byggnadskonstruktionen. Så det är en ångspärr måste stoppa avdunstning eller inte hoppa över eller minska minimivärden för det som lyckats få igenom det.

  Vi har funnit att i våra regioner ofta par med luftflödet bara rör sig från utsidan av byggnader. Endast i sommarvärmen kan vända strömmen. Det första sättet att fuktig luft bör vara en ångspärr. Därför är det läggs på en del av de exploaterade utrymmet framför isolering.

  Anordningen är en ångspärr på bjälklaget hållas om inte avsedd att värma vinden. I det här fallet gör vindsutrymmet ingen mening alls att isolera, eftersom det kommer inte att fungera alls eller kommer att användas som ett kylrum.

  Sann att skydda höljet material stingrockor och bjälke ram fortfarande behöver. Från yttre påverkan är inställd vattentätning av kondensation uppstår på grund av temperaturskillnaderna i och utanför strukturen, är ventilationssystemet anordnat.

  Enligt kraven i byggreglerna på vintern temperaturen i den kalla delen av vinden inte bör överstiga den på gatan för mer än 5 - 6º C. Märkt JV 17.13330.2011 regler anger att för att utjämna temperatur och luftfuktighet i och utanför parametrarna för vinden är nödvändig för att arrangera den naturliga typ av ventilation.

  Detta betyder att takkonstruktionen krävs för att tillhandahålla lufthålen, takfönster, luftare och andra. Den totala ytan av ventilationsöppningarna, oavsett deras typ och destination, ska i genomsnitt 1/300 av det överlappande området eller den horisontella projektionen av taket. Beskrev de åtgärder är tillräckliga för att upprätthålla balansen av temperatur och fuktighet, specificerade konstruktionsstandarder.

  Specificitet ångspärr anordning

  Som fuktbarriärskydd vindsvåningen använder material med lägre ånggenomsläpplighet. Denna karakterisering indikerar förmågan att utföra avdunstningen i en specifik volym per enhetsarea är betecknad i mg / m ^ per dag. Den till en större eller mindre utsträckning, har alla grindar.

  Trots möjligheten för trä för att passera fritt avdunsta fukt på det inte är önskvärt. Naturligt organiskt material är instabil i de linjära dimensionerna, expanderar den i vått tillstånd. Naturligtvis är den här egenskapen brukar beaktas av designers, men oönskade förskott på trä strukturella element inte gå för dem, dessutom ofta leder till förfall.

  För normal drift av taket placerad under den kalla vinden måste korrekt placera komponenterna i enlighet med deras förmåga att passera fuktad luft. Den första komponenten bör placeras så lågt som möjligt för att utföra ångan, därefter med vattenånga permeabilitet, som är större än den föregående.

  Därför, för att skydda anordningen från paret av material huvudsakligen valda från förmågan att passera par, nära noll eller lika stora fraktioner om enhet. Observera att det kan finnas flera dussin, men är skyldig att vara mindre än isoleringen. Även om man tar hänsyn till det faktum att trä är ganska hög förmåga att leda ånga material för att skydda anordningen får inte passera från det mer än ett par tiotals mg / m per dag ångor.

  Körning isolerade trägolv, sett från sidan att utrusta lokalerna ska det se ut så här:

  • Parozolyatsiya. Skikt gjort av glassin, diffusionsmembran, en polypropen eller polyetenfilm. Under byggtiden är toppen läggs på golvet. Vid reparation det tak som fastställts av rummen, limmas eller fästs remsor.
  • Värmeisolering. Layer utförs Sediment, rulle eller skiv typer av värmare. Oftast fyller utrymmet mellan reglarna, ibland staplas ovanpå överlappningen på den grova golv eller avjämningsmassa. Om det inte är tänkt att fungera på vinden, är isoleringen läggs utan tätskikt och vindskydd.
  • Tätskikt. Skiktet utfördes från ett diffusionsmembran eller perforerad polyeten. Arrangeras endast vid drift loft placerad under golvet eller golvbeläggning.

  Om användningen av vinden inte är planerad, är inte nödvändigt tätskikt enheten ovanpå isoleringsskiktet. Hon överförs till stingrockor, som utför arbete för att skydda hela taksystem från atmosfärisk vatten. Övermålningsisoleringsskikt också inte behöver vind skydd, eftersom genom värme blåsa ut sin kolumn skyddar manteln själv.

  För underhåll taksystem inom oexploaterade vindstrappan är installerade. De är placerade direkt på stockar, i förekommande fall platta eller rullmaterial. Fällor som i benen, om isoleringen bildas genom att fylla den expanderade leran. Fritt lagd på vinden isolering för att med jämna mellanrum "lossna" till sammanbakning av inte minskat isoleringsegenskaper.

  Tekniska detaljer lägger ångspärr

  Ångspärr under isoleringsskiktet är placerat på en bricka form med inställningen av ursprungliga lister väggarna. dvs så att denna barriär inte bara mellan taket och isolering, men också mellan isoleringen och i kontakt med honom en del av väggarna. Täck skyddande material erfordras varje syll eller väggpaneler.

  Om ångspärr materialet överlappning görs:

  • På avrundning varje stråle. "Utan interferens" materialet läggs i längd ränder vinkelrät mot balkarna med en urtagning i mezhdubalochnoe utrymme. Cutting en ångspärr görs med detta i åtanke. Om längden av en remsa är inte tillräckligt, det utförs limning paneler.
  • På vända, kokkärl inuti varje fack-sköld cap. Materialet skärs i bitar som motsvarar storleken av skärmen och höjden av dess väggar.
  • Med läggning ovanpå grov golv eller fastsättning på den inre sidan till taket, om isoleringen utföres för att förbättra de isolerande egenskaperna hos strukturen under reparationer.

  Oavsett överlappningskretsanordning för ånga under vinden tak i ett trähus bör bilda en kontinuerlig matta, inte vatten permeabel eller ledande i sin minsta volym. För detta ändamål banan materialbanor staplade överlappning med nämnda producent vars storlek indikeras i instruktionen, och är limmade till varandra druzhkoj enkel- eller dubbelsidigt vidhäftande tejp.

  Kavla ut överlappande ångspärr material bör vara så det avvecklades av tillverkaren. Inget att vända, och behöver inte spola tillbaka. För att inte blanda ihop den del av läggning av tillverkaren anges i kontakt med sidoöverlappning.

  Hur man väljer rätt material

  Ångspärr är viktigt att inte bara kompetent sätta, men också att välja den mest lämpliga material för sina enheter. Tandem ånga - värmare krävs för att köra perfekt, vilket förhindrar möjligheten av våt värmeisolering kaka.

  Det äldsta paret skyddsanordning är en fett lera, som behandlades med en överlappning tak under eller över. Tillsammans med lera används torr matjord, som förhindrar inträngning av varm luft i värme och kyla i kylan. Istället finmalen torv, spån, sågspån, torra löv och liknande kan användas.

  I stället för omoderna versioner av det isolerande materialet används nu specifikt avsedd för skydd mot värme och ånga läcker. Deras styling görs betydligt enklare och betydligt högre pris. Men isolerande egenskaper är sämre än de gammaldags metoder.

  För enhet skydd ångspärr vindsvåningen används nu:

  • glassin. Budget utförande med ånggenomsläpplighet av ca 70 mg / m per dag. Den används främst i hushållsbyggnader som inte involverar att öka nivån av fukt över standardvärden.
  • Filmer av polypropen och polyeten. Permeabilitet är beräknade enheter, ca 3 - 5 mg / m per dag. De flesta av dem är förstärkta material som är motståndskraftiga mot termisk chock, mekanisk belastning och UV-bestrålning. Lämplig för att dekorera träbjälkar under fyllnings isoleringen.
  • Ånga membranfoliehölje. Permeabilitet är ett genomsnitt av 0,04 till 2,55 mg / m. Används för att dekorera rum med hög fuktigt och instabil termisk Bakgrund: bastu, ångbastu ryska bad, simbassänger, badrum med toaletter.
  • Anti-kondensation diffusionsmembran. Dess förmåga att föra paren varierar i ett brett intervall av 3 till 15, eller flera tiotals mg / m. Detta är den senaste multi-purpose sorter. I drivs vinden taket kan monteras med den nedre och övre sidan av isolering.

  Anti-kondensationsprodukter sorter finns i form av bilaterala polymermembran. Å ena sidan, som skall placeras ut till paret, de är grov, varigenom man undviker bildandet av dagg. Den motsatta sidan är slät, det förhindrar inträngning av fukt från utsidan.

  Videor om reglerna för ångspärr enheter

  EXEMPEL stapling ångspärr banmaterial i ett tak:

  Film om detaljerna i om isolera film:

  Till skillnad från en vattentätning ångspärr material alternativ:

  Anordnad i enlighet med de tekniska kraven i ångspärr eliminerar för tidigt slitage och förstörelse av byggnadskonstruktioner, eliminera kostsamma läckor värme, eliminera möjligheten av fukt i ett hus på landet.

  Det är också måste vara säker på att bygga så skiktad "kaka" för ånga och värmeisolering av taket i en liten privat hus för en sådan ett stort antal olika material? Våra förfäder (min farfar gjorde det) maximalt tak fylls av vinden torr sågspån eller sand. Inget mer är gjort, och alla isolerande egenskaper av taket är på högsta nivå!

  Förra året gjorde en ångspärr i landet med hjälp av en polypropenfilm med anti-kondensbeläggning. Beläggningen skyddar mot kondens, huvudregeln här - en slät yta sätta upp en grov ner, utvidga den åt sidan rum. Överlappa med, prokleivaya dubbelsidig självhäftande, ta 10 cm bred. Till spjällåda crepe häftpistol. Vid slutet av vintern, kan jag säga att bli blöt med frysning inte var ingen svamp.

  Jag arbetar med taket första året. När du utför en ångspärr i taket trägolv för första gången gjorde jag ett par misstag. För det första, inte hållit isoleringsmaterialet, och för det andra, inte vet vad du behöver för att göra ett litet ventilations staket, ja, jag glömma problemet med ångspärr integritet. Liksom alla små saker, men i slutändan allt arbete måste göras om.

  Själv arbetar i ett företag för att bygga hus, villor, bad, etc. Men nyligen jag beslutat att bygga sitt hus. Jag gör allt som det ska, i enlighet med reglerna, men när det kom till taket, började jag tvivla på frågan om isolering. Länge sökt lika bra att göra, och i den här artikeln för att upptäcka så många nya saker. Jag använde för polypropenfilm. Allt är perfekt, taket är redo för ett år huset byggdes. Mycket användbart artikeln.

  Jag stod inför behovet av att göra en ångspärr där byggde badet. Det skulle vara möjligt att komplettera ovanstående material (specifikt om bad) information om de individuella material för barriäranordningen från ångan. Deras egenhet är att på framsidan är täckt med folie höljet, som ofta leder till en mycket god energieffektivitet. Detta beror på det faktum att isoleringen med aluminiumfolie på kompetent installation fungerar som teploreflektor, det vill säga Den reflekterar värmevågen i den motsatta riktningen. Känslig tidpunkt, när du gör en sak och sedan du vet att det påverkar en mängd olika faktorer.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 84 = 94