Ångspärr för tak

Hur man väljer en ångspärr för tak och trägolv som film på rätt sätt

I konstruktionen av timmer trä absorberar fukt och förhindrar bildandet av kondensat. Men i de uppvärmda frame hus, där ångtrycket överskrider atmosfärstryck, ångspärr för tak trätak är relevant. Inte alla är lika effektiva ångspärr film under annan atmosfär i rummet. Att välja det bästa materialet för din specifika tillstånd och korrekt montera den, du skyddar strukturen från kondens och öka livslängden i hemmet.

Strukturen i taket och taket ↑

En trätak överlappning har en flerskiktsstruktur, varvid varje skikt utför sin egen funktion. Ångspärr typiskt fäst vid de tomma skivor eller isolering med hjälp av metall lattor eller lameller av trä barer, vilka passar över den slutliga efterbehandling. När du skapar en ångspärr ångspärr placering på annat håll inte kommer att ge önskad effekt.

Detsamma gäller, med undantag för vissa undantag, i byggandet av en ångspärr av taket. I konstruktionen av begreppet "tak" paj. Det innefattar: ett övre skikt av tätskikt, isolering och ångspärr för ett tak. Med denna konstruktion kan hålla värmen i byggnaden, för att förlänga livslängden på taktäckningen, för att ge ventilation och skydd mot kondens loft.

Typer och val av en ångspärr för trägolv ↑

Tills nyligen, de enda tillgängliga materialen var ångspärr takmaterial och asfalt. Modern film för ångspärr av taket har bättre prestanda, och tack vare byggmaterial marknaden område, väljer några. Många typer av filmer är lika effektiva när du skapar ånga barriär golv, väggar, tak.

Typer av ångspärrar på principen om åtgärden ↑

Rörelse principen för dessa material är:

 • Standard. Missa inte vattenångan inne i taket och inte ge för att bryta isoleringen. Strikt monterad med den inre sidan av strukturen. Dessa inkluderar Ecolife, Yutafol, Izospan, Technonikol.
 • Med reflex lager. Dessa membran har en reflekterande effekt (t ex folie). Dessutom behöver de inte passera ånga, sådana material reflekterar värmen tillbaka in i rummet och fungera som en extravärmare. Mest effektiva i områden med hög koncentration av ånga - till exempel, i badet. Den mest använda Alukraft, Armofol, Penofol.
 • Med kontrollerad permeabilitet. Dessa används för oregelbunden drift av byggnader - till exempel om ägaren av stugan på vintern kommer bara några gånger. Den resulterande ångan genom membranporerna vittrad utanför och på grund av egenskaperna hos det material, är det inte kvar i isoleringen. Ett exempel är den tyska Delta Luxx filmproduktion.
 • Med variabel permeabilitet. Den används vid reparation av vinden när ångspärren kan läggas endast upptill och en ventilationsspalt är frånvarande. Exempel - vindtät ångspärr film Delta-Sd-Flexx.

Rekommenderas isoleringsmaterial ↑

Ångbarriäregenskaper hos materialet uppnås på grund av deras sammansättning. Naturligtvis kan du spara och till exempel för köket i stället för kvalitet ångspärr film att köpa vanlig plast.

1

Inomhusklimat samtidigt skulle vara ganska obekvämt: Få förseglade "växthus", par som inte fly till utsidan, och lägger sig i form av kondensat. För en effektiv ångspärr, beroende på situationen, är det rekommenderat att använda dessa material:

 • Pergamin. Det är en tjock kartong impregnerad med bitumen. Vissa arter, såsom U-250 och U-300, som används i konstruktionen av flera decennier. Det är fortfarande relevant i dag: den kan användas som en ångspärr av taket i badet eller bastun. Det spelar ingen roll vilken sida av materialbunten.
 • Polyeten. Det används för att skydda de kalla ouppvärmda vinds. När man använder det inte heller någon roll vilken sida monteras på tak eller vägg. Det förstärkta (två skikt) polyetenfilm med en lång livslängd som är mindre skadade av gnagare. Folie ångspärr har god värmeisolerande egenskaper vid stapling metalliserade sidan ut de reflekterar värme.
 • Polypropylen. Den har hög mekanisk hållfasthet och motståndskraft mot ultravioletta vågor. Den optimala varianten i en utdragen konstruktion, när rummet är mer än ett år och står under bar himmel.
 • Membran. Det har dubbelsidig permeabilitet, så att de ska installeras i rätt riktning mot stödytan. Ånga passerar smidigt genom membranet, men fukten från att sippra tillbaka. Det finns "andningsbart" membran som tillåter ånga från botten till toppen, men behåller kondensatet. Deras användning kan minska värdet av ventilations lucka i taket.

Fördelarna med tunnfilmsmaterial ↑

Isolera film - är inte det enda möjliga alternativet. När ångan och tätskikt för ett trägolv kan du använda lämpliga kitt, men denna lösning har flera nackdelar.

Filmen bibehåller sin integritet även i händelse av mekanisk skada på takkonstruktionen. Installationen tar mindre tid än att tillämpa kitt, och behöver inte vänta tills väggen eller i taket är torr innan slutlig efterbehandling.

När du väljer uppmärksamma dess vattenånga koefficient. Detta värde anger antalet gram av ånga som kan tränga genom beläggningen under 24 timmar. Notera att denna siffra kan ha olika betydelser beroende på rumstemperaturen. Allmänt tillverkaren anger förpackningsfilmen Sd (diffusionsmotstånd motsvarande tjocklek). Ju lägre poäng, desto högre permeabilitet för vattenånga.

Hur man väljer isoleringsmaterial ↑

Going for en ångspärr för taket, vara uppmärksamma på att installationsmetod. De abstrakta stater kräver en eller två luftblåsning. Tänk på att även en enda leverantör produkter kan ha olika betydelser: en som lämpar sig för isolering av grunden, den andra - på väggen. När du installerar egna händer, försök att använda film, takmembran och tillbehör tillverkaren. Bör följa dessa rekommendationer:

 • För väggar och tak mansardtak ramkonstruktion mer lämpade förstärkt film, som är monterade på de inre ytorna av rummet.
 • I rum med stora temperaturvariationer och hög luftfuktighet (bastu) med användning av värmereflekterande membran med aluminiumbeläggningen.
 • Golven på marken isolera anti-kondensat ångspärr.
 • För ventilerade fasader och golvplattor diffusa ångspärr rekommenderas.
 • Vinden och källartaket isolerande polymer diffusa eller flerskiktsmembran.

Innan du väljer en ångspärr för taket, kontrollera installations egenskaper: mängden överlappning tillåtet att använda monteringsbandet, behovet av ventilationsspalt mellan filmen och isoleringen. Dessa nyanser påverka flödet av isolerande material, mängden av åtföljande material, kostnader och tid för arrangemanget av en ångspärr och ett tak platta. Om så önskas kan inte spara stöts från kostnaden av rullen, och kostnaden för kvadratmeter.

Installation av ångspärr med sina händer ↑

Innan du installerar ångspärren av taket med händerna bör utföra förberedande arbete: att rengöra den från damm, måla över sprickor med spackel eller en speciell tätningsmedel och tillämpa en primer. Stack ånga tätningsmaterial är möjligt först efter fullständig torkning av primerskiktet och isoleringssammansättningen. Om filmen och monterade på väggarna, är takmembran läggs med överlappning (men inte mer än 200 mm).

Regler som fast ångspärr material ↑

Det är bäst att lägga en ångspärr tre. Två sammansatta filmen, utjämning det, för att förhindra alltför stor nedhängning, medan den tredje säkrar materialet till substratet med hjälp av en häftpistol.

Att förhindra förstörelse av membranet vid fastställande parentes kan innesluta små bitar av kartong. Avståndet mellan fästpunkterna -. 30 cm membran är placerad utanför logotyp, till den rena sidan av isolanten.

Vid montering ångspärren på väggen kan vara vertikal och horisontell installation. När efterbehandling taket spelar ingen roll i vilken riktning membranremsan belägen. Processen liknar tapetsering taket. Kan förklippt i erforderligt antal körfält, och kan skäras från rullen under passagen av serien (det alternativet är mer praktiskt om de två arbete).

Remsorna placeras med överlappning på 10-15 cm (beroende på typ av membran). Utsedda fogar vattentäthet limmade lämplig montering remsa med en bredd av inte mindre än 100 mm. De rekommenderas att förstärka klämstänger, speciellt på tak med en lutning på 30 grader, vars densitet ett litet aggregat. Dessa band fungerar som en låda för efterbehandling.

För att skydda mot kondens värmare ska uppnå absolut täthet ångspärr. Han måste vila fritt och utan störningar. Det rekommenderas lite slack: detta ger en säkerhetsmarginal, eftersom det inte går sönder vid plötsliga temperaturförändringar. Glöm inte att klämmor eller stänger före monteringen bör behandlas med antiseptiskt medel. Vid finbearbetning gipsskivor lokaler som används metallprofiler.

mount teknik och viktiga ögonblick ↑

För tak ångspärr materialet bör väljas åtminstone kvalitet och hållbara än takläggning. Annars kommer ångspärren fraktur irreversibel sönderfall värmare på grund av fukt eller förstörelsen av svampen och mögel. Detta är - en solid reparationskostnader: måste återmontera hela "tak pie".

Vid läggning ångspärren på taket för att följa samma rekommendationer som för dekoration av taket. Det finns dock vissa nyanser i den här situationen:

 • Fästa filmen följer brädden med den inre sidan värmeisolerande skiktet eller blind plätering loft.
 • Stapling bärs horisontellt uppåt. Överlappningen vid lederna bör vara minst 15 cm.
 • Sealed inte bara lederna i membranet, men också platsen för dess närhet till träytor.
 • Vid användning av foliefilm bör läggas sida spegel inuti vinden.
 • Vid korsningen till takluckor, takfönster och andra konstruktionselement använda medföljande ångspärr förkläde. Om det inte är på omkretsen av ramen stick-sidig butyltejp.
 • Så var är genom taket rör och annan kommunikation, film wrap ner för att linda runt röret och försiktigt isolera monteringsbandet.

Möjliga problem och deras förebyggande ↑

De mest "problematiska" platser - balkar, åsen, dalen och tröskeln. Ju mer komplexa formen på taket, ju längre du kommer att montera ångspärren. Löst anliggande membranet inte är tillåten. Det är inte nödvändigt att använda en förseglings smala (mindre än 50 mm) maskeringstejp. Den optimala bredden av den adhesiva tejpen 100 mm. Vid behandling av fönsteröppningarna inte glömma att lämna en deformation Marginal - faldigt 20-30 mm för krympning.

Med hjälp av plastfolie, försök direkt efter installationen går till den slutliga efterbehandling. Om du inte skyddar polyeten runt takkupor, under inverkan av solljus den är helt förstörd inom några månader.

Vid korsningen ångspärren till skorstenar, ventilationsschakt och andra element, uppmärksamma den råvara från vilken de är gjorda. I vissa fall kan användningen av en folie ineffektiv: Endast lämplig speciellt lim polyuretan eller akryl.

Video: Installation av membran Taket

Om det är bra att försöka försiktigt närma installationen av ångspärr, kommer det att fungera länge, väl skyddade mot fukt lager av isolering och inredning av taket och taket. Tyvärr är utan erfarenhet att göra det inte alltid är möjligt: ​​utvecklaren kan förhindra stackningsfel, i motsats till den professionella bygg-team.

Kanske är det vettigt att använda sig av experter: ekonomin i detta kan resultera i ytterligare kostnader för större reparationer inom en snar framtid.

Ordentlig tak ånga. Ångspärr trätak

Tak - är en komplex multi-layer design. Vacker finish - inte en indikator på kvalitet och funktionalitet. Att upprätthålla optimal fuktighet i rummet, för att förhindra uppkomsten av mögel och mjöldagg korrekt tak ånga utföras. För att undvika misstag när man arbetar kommer att studera alla aspekter och efterlevnad teknik stapling material.

Varför taket ångspärr?

I varje rum har sin egen mikroklimat. Beroende på årstid och väder temperatur och luftfuktighet förändring med jämna mellanrum. Under uppvärmningssäsongen, är den varma luften blandas med kall och övergår till ånga, stiger den uppåt. Ständig exponering för fukt är skadlig effekt på taket, med tiden kommer strukturen försämras och röta, kommer mögel börjar visas, vilket är mycket skadligt för människors hälsa. Ångspärr taket fungerar som en barriär mot inträngande av ånga i taken. Det bidrar till att bilda den korrekta inomhusklimat.

Steam isolering tak - vid första anblicken oansenliga förfarande i hela huset, men att det kommer att behålla den rätta atmosfären och integritet av byggnaden under många år.

 • Livslängden på taksystem och golv mycket mer.
 • Uteslutna uppkomsten av mögel och mjöldagg.
 • Värmeförlusterna är minimala faciliteter.
 • Ökad brandsäkerhet.
 • Vapor tätningsmaterial kräver inget underhåll under hela livscykeln.

I modern konstruktion, tillåter ånga tak hem användning av ett tillräckligt brett spektrum av material, men de är inte alla lika väl utföra sina uppgifter. Så du bör noga överväga valet. Ta hänsyn till behovet av att inte bara material utan även har en takkonstruktion.

Ångspärr tak i ett trähus tillåter endast speciella material. På ytfilmen ackumulerar en enkel kondensat, inte dess struktur inte tillhandahålla en fukt utsignal. Engineered material har en porös struktur som ger optimal fuktighet.

Specialiserad ångspärr polypropenfilm

Den största fördelen med detta material - en hög hållfasthet, hög temperatur och ljusresistens. Under byggandet av taket, kan en sådan film skydda huset från snö, regn och andra naturliga influenser. När du arbetar med dessa material, många svårigheter när ånga produceras direkt tak. Vilken sida av staplade filmen? Detta är den viktigaste frågan för nybörjare. Polypropenfilm ensidig och planka grova sidan nedåt och glansig upp. När en ångspärr ventilation tak gap måste tillhandahållas i konstruktionen. För närvarande är materialet ganska ofta. Hög ånggenomsläpplighet och överkomligt pris gör det mycket populärt.

takläggning fiberduk

Denna typ av ångspärr armerad duk eller nät, som ger extra styrka. Takläggning fuktånga barriärmaterial kan vara av olika typer.

Icke perforerad film är bäst lämpad för isoleringsarbete. Men deras förmåga permeabilitet mycket lägre än för polypropen vävda motsvarigheter. Det finns också utföringsformer med ett reflekterande skikt. De är inte längre lämpar sig för bostadsutrymmen, och för användning i bad, simbassänger eller badrum.

Har utmärkta ånga permeabilitetsegenskaper. Gjord av syntetiskt material med en specifik struktur. Ångspärr trätak med andningsaktivt membran ger hög kondensation utrymme. På senare tid har en ny typ av sådant material. Kapaciteten beror på temperaturen och fuktigheten i rummet.

Om taket i en byggnad kan göra utan en ångspärr, i badet, är nödvändigt detta steg. Heta ångor koncentreras främst på den övre delen av rummet, är deras inträngning i överlappningen inte tillåtet.

Ångspärr tak i badet görs helt olika metoder: den gamla, beprövade till innovativa, med hjälp av moderna material:

 1. Log FÖRHYDA takskivan eller ribba tjocklek av åtminstone 6 cm. Som material för ångspärren appliceras impregneras (vaxat) papper eller aluminiumfolie. Efter montering av valda materialet hela omkretsen av taket är täckt med ett skikt av lera, och isoleringen läggs ovanpå.
 2. En annan metod innebär användning av oomskurna styrelser. Balkar mantlad takskivan, efter vilken passar fuktångbarriär material täckt med lera och isolering. Därefter monteras design för hud foder. För att avsluta bastu används oftast träreglar Basswood eller asp.
 3. I modern konstruktion använder ofta föråldrade material och lera, de ersätts med en ny ånga barriärmaterial. Badet användes ångspärren membranbaserad folie, polyeten eller bitumen. Installationsproceduren är densamma som i andra växter, är den enda funktionen Slip tjockt skikt av isolering och efterföljande trä trim.

Innan lagt en ångspärr på taket, vill du se till att du har en värmare eller skapa en grov struktur, som är placerad inuti värmeskölden material. Det är nödvändigt för en väl fungerande av taket systemet.

För fullgott skydd av värmeisolering tak ånga måste utföras i enlighet med följande regler:

 • Innan installationen påbörjas bör producera en försegling av alla delar av taket (skorsten, ventilationskanaler). Detta för att förhindra att fukt tränger in utifrån.
 • Ångspärr läggs mellan isoleringen och plats.
 • De flesta av de material som är kopplade på samma sätt. För montering på träkonstruktioner som används naglar med en stor hatt eller häftklamrar för att hamra häftapparat. Vid fastställandet till betong eller metall med speciella band.
 • Om ångspärren filmen har ett reflekterande folieskikt, detta skikt bör den placeras inne i rummet. Mellan isoleringen och filmen bör lämnas bort för ventilation.
 • Filmen ska täcka hela omkretsen av taket utan luckor och pauser. Vid korsningen av överlappningen bör lämnas (minst 10 cm). Rader av ångspärr material bundet konstruktion tejp eller förstärkningsremsor.
 • Fast membran bör måttligt tight utan slack.

Tak ångspärr är en komplicerad process. När du börjar arbeta måste du lära dig alla detaljer och installation av teknik, eller använda sig av kvalificerad personal.

Genomgång ångspärr

Liksom taket har trähus tak en flerskiktsstruktur. Varje lager utför sin funktion:

 • Det övre skiktet tjänar vindsvåningen. Den skyddar hela takkonstruktionen mot inträngning av smuts och damm. Även våningen vinden gör det möjligt att resa utan att skada värmeisoleringsmaterial taket.
 • Golv vinden över balkarna på staplarna. Dessa stänger pressas mot det första skiktet paroizoliruyuschey membran. Resultatet är ett gap mellan den och golvet.
 • Mezhuyev reglar läggs isoleringsmaterial. I sin roll kan vara en mineralull eller skum. Mineralull absorberar fukt, men dess fördel är brandsäkerhet. skumegenskaper tvärtom: det absorberar inte fukt, men bra brandfarligt.
 • På rumssidan av balken är fäst grov tak. Det är en byggnadsställning för finbearbetning, ångspärr membran fäst därtill.
 • Om den slutliga efterbehandling utförs gipsskivor, är ångspärren fäst vid de oavslutade tak stänger eller skenor.
 • Den slutliga finishen kan utföras med användning av något material foder, stavar, gipsskivor eller träskivor.

Metoder för slut efterbehandling paroizolirovannogo tak trähus

Det finns flera sätt att efterbehandling taket:

 • Med trä panelning eller sidospår.
 • Avstängd gipsskivor system.
 • Avsluta polerad bar.
 • Podshivnoy tak.

För montering helt slät undertak, ark OSB, plywood eller liknande arkmaterial. De är fast fixerad till strukturen intill varandra. Fästdon väljs beroende på vikten av materialet, huvudsakligen skruvar. All kommunikation sker före den slutliga finishen. utrusta ytterligare fästdon Vid montering av upphängningssystemet.

Efter att ha granskat alla de beskrivna funktioner och milstolpar, kan du manuellt skapa en ångspärr av taket i ett trähus. När du köper material, för att undvika onödiga kostnader, måste du mäta kvadratur och på grundval av detta, för att köpa rätt mängd. Korrekt ånga är nyckeln till en hälsosam atmosfär i huset.

isoleringsmaterial

För att åstadkomma ordentlig isolering i rummet måste skyddas mot inträngning av taket ånga utrymme. Kvalitet ångspärr förhindrar värmeförluster och ökar livslängden av värmeisoleringsmaterial. Om du vill veta hur man utför en ångspärr i taket på huset, titta på nästa.

tak ångspärr - nödvändighet eller lyx

För att i den termiska isoleringsmaterialet inte ackumuleras fukt innan om det i taket, måste du utföra en ångspärr. Annars, på grund av temperaturfallet i det inre utrymmet värmaren kommer att ackumuleras kondensat som leder till dess förtidiga försämring. Närvaron av kondensat i isoleringen resulterar också i bildning däri av mögel och svampar som försämrar kvaliteten på luften i rummet och ger upphov till allergier.

Även hög kvalitet möblerad ångspärr förhindrar kontakt av fuktig luft med olika objekt på taket, samtidigt, det ger dem skydd och ökar livslängden på hela huset.

Också, ångspärren material förhindrar ytterligare värmeförlust i rummet. Det finns material med foliebeläggning, de hjälper reflektera värme och hålla den i rummet. Samtidigt, fuktig luft ut ur rummet till utsidan.

Emellertid, är den viktigaste funktionen av en ångspärr skydd av isoleringen från exponering för fukt, som så småningom kommer att förstöra det, särskilt viktigt för mineralull, som är ömtålig för fukt i rummet och i behov av ytterligare skydd.

Ångspärr är viktigt i det fall när rummet fuktighet är närvarande, är det särskilt sant för bad, badrum och kök. Bland fördelarna med allt ångspärren bör noteras:

 • Längre värmare livet;
 • förhindra uppkomsten av mögel och mjöldagg på taket;
 • takskott ångspärr;
 • öka brandsäkerheten av taket;
 • varaktigheten av drift och inget behov av ytterligare service dem.

De viktigaste sorterna av material för taket ångspärr

Valet av en eller annan variant av en ångspärr för taket beror på de individuella egenskaperna i rummet, placera en ångspärr installation och materialstatusen hos dess ägare.

De mest populära alternativet - en film av polyeten. Till detta material var mer hållbara, de förstärks av en speciell armeringsnät destination. Det finns två varianter av armerad polyetenfilmer:

 • perforerad typ;
 • operforerad typ.

Med det första utförandet sedimente tätskikt filmer, och icke-perforerade versionen - används i arrangemanget enligt ångspärr förbättring. Med användning av polyeten möjligt att förhindra genomträngning av vattenånga in i rummet. Även bland fördelarna med detta material, noterar vi dess låga kostnader, vilket är särskilt viktigt när begränsat material kapacitet.

Emellertid har polyetenfilm också sina nackdelar. Dess installation är ganska komplicerad, eftersom det är lätt skadas och blir obrukbar. För att installera den här typen av ångspärr kommer att kräva flera personer.

För fixering av filmerna mest använda häftpistol, är intervallet mellan de punkte ca 100 cm. För limning av fogar mellan filmen och punkteringsstället med en speciell monteringstejp.

Således bland fördelarna med ångspärren av polyeten anmärkning:

 • överkomligt pris;
 • Låg nästan noll nivå av vattenånga.

Bland nackdelarna kan vi konstatera:

 • svårighet att utföra anläggningsarbeten;
 • Låg hållfasthetsnivå;
 • låg längd för användning;
 • ansamling av fukt på filmen.

Förstärkt version av polyetenfilmer - ett praktiskt sätt att åstadkomma en ångspärr. Detta material är tillverkad av samma polyeten staplade i flera skikt, varvid den är närvarande speciellt armerade beläggnings baserad på polypropen. Sålunda, blir filmen mer robust och motståndskraftig mot mekanisk skada.

Att installera och film interconnect använda speciella självhäftande tejp material som förenklar monteringsprocessen. Bland fördelarna med taket ångspärr film med användning av denna anmärkning:

 • hög hållfasthet;
 • god tillförlitlighet;
 • lätt vikt;
 • Låga nivåer av genomtränglighet för vattenånga;
 • bekvämlighet under installationsarbetet.

På samma gång, har en ångspärr förstärkt polyeten, finns det nackdelar:

 • på filmytan kondensation, som så småningom rinner från den.

Filmen av polypropen - polyeten och också förstärkt film består av flera skikt, är det emellertid närvarande vid mer präglad yta som förhindrar ansamling av kondensat. Det ytterligare skiktet som är baserade på cellulosa och glukos, och förhindrar ansamling av kondensat absorberar den, gradvis förångning. I detta fall måste en grov sidan av filmen vara inomhus, och den släta utsidan. I vilket fall som helst före installationen, måste du läsa instruktionerna från tillverkaren som tydligt anger rätt plats för ångspärr material.

Bland fördelarna med en ångbarriär bör noteras:

 • hög nivå av styrka och tillförlitlighet;
 • enkel installation;
 • den låga nivån av vattenånga permeabilitet.

Nackdelar film av polypropen med anti-kondensskiktet inte. Därför är det rekommenderat att använda ett tillförlitligt ångspärr material. Kostnaden för ett sådant material är mycket högre än de vanliga polyetenfilmer.

Folie material utgör en film av polyeten eller polypropen med ett skikt folierad på ena sidan. I detta fall finns det en reflektion av infraröd strålning, som förblir inne i rummet, inte gå utanför. Folierad aluminiumbeläggning väsentligen förhindrar värmeförlust på vintern. Särskilt relevant i detta ångbad, varvid värmeläckage minimeras.

För att åtgärda detta, ett speciellt vidhäftningsmaterial film, varvid beläggningen av folien måste monteras inne i rummet. Dimensionering av lederna när installationen är klar, en speciell aluminiumtejp. Emellertid, installation av en sådan ångspärr framställts under viss luftspalt som främjar reflektion av värme.

Bland dess fördelar, noterar vi:

 • hög hållfasthet;
 • enkel installation;
 • förmåga att reflektera värme och minska värmeförluster.

Emellertid är kostnaden för sådant material ganska hög, även om det är helt och hållet kompenseras minska värmeförlusterna med 15%.

Membran som andas såsom en ångbarriär för att förhindra inträngning av fukt från utsidan, och på samma gång utmatar den från insidan. För tillverkning av sådana membran används fiberdukar av syntetiskt ursprung. Om andningsaktivt membran tillverkade direkt på värmaren, varvid, en ventilationsspalt i det fallet krävs inte.

Ett annat alternativ för att ge en ångspärr - glassin. Sedan impregneringen av det material som används vlagootalkivayuschee substans i form av flytande bitumen, motstår det perfekt fukt och inte passerar ånga. Dessutom detta material är miljövänlig och avger inte giftiga ämnen för människors hälsa. Under taket på vinden ångspärr av trä - pergamyn ideal, eftersom de inte har en negativ inverkan på träbjälklag. På grund av den höga elasticiteten hos utläggning av materialet den utförs ganska snabbt. En annan tydlig fördel med glassin - rimligt pris. Därför är detta material särskilt populär under exekveringen av en ångspärr trätak.

Pastor och lack som ger samma effekt som ett membran som andas är också speciell typ ångspärr. Tak mastix beläggningen ger skydd mot fukt, vilket således, utmatning av överskott av fukt utåt. Oftare än inte, som används för tillverkning av gjutasfalt kallt. Efter härdning, liknar beläggningen ett flytande gummi, som skyddar rummet från inträngning av fukt och ånga.

Användning av flytande material särskiljas primärt genom enkel installation, eftersom de inte är fast i väggen av särskilda fästelement eller filmer och appliceras med pensel eller roller.

Även för tillämpningen av emulsioner som används kall sprutning. Men i ett litet område av taket, tillräckligt för att använda kitt, som appliceras med en borste. Således, behöver föreliggande kompositioner behöver inte ytterligare uppvärmning eller utspädning. Efter att ha öppnat hinken, de är omedelbart klar för användning. Men de är mycket lämplig för applicering på substratet med hög styvhet, sålunda, är den lägsta lufttemperaturen för arbete 6 grader.

Bästa ånga, taket väljs uteslutande från personliga preferenser för ägarna av lokalerna. För varje blir det annorlunda, eftersom valet av material är baserad på ett flertal faktorer, såsom pris, förmågan att reflektera och behålla värmen, tillämpningsområdet och funktioner i takkonstruktioner.

Hur man lägga en ångspärr i taket: allmänna riktlinjer

Standardinstallation av en ångbarriär på taket involverar om på den inre sidan av taket. Emellertid, i svåra klimatförhållanden, när utomhustemperaturen på vintern når 32 grader, är det rekommenderat att installera en ångspärr på båda sidor: insidan och utsidan av taket.

Installera en ångspärr filmtyp består av att lägga isolering. Försök att lägga en ångspärr för att förhindra den från att slapp. Överlagra de intilliggande kanterna hos filmmaterialen utförs med överlappning. Efter att ha avslutat installationsarbetet producerade dimensionering av förband med tejp. Att fixera ångspärr material med användning av speciella spikar med breda hattar eller en standard häftpistol. För att förhindra filmbrott enligt konsol monterad kartong liner. Intervallet mellan konsolerna är maximalt 30 cm.

När suturering film på blister taket fastställa det med hjälp av en stål planka profil. För att säkerställa korrekt ångspärr av taket, måste du först läsa instruktionerna från tillverkaren ångan tätningsmaterial. Om materialet upp och ned, kommer att leda till motsatt effekt ångspärr. I detta fall kommer kondens ackumuleras under isoleringen, ge snabb dess förstörelse.

ångspärr teknik tak i badet

Ånga i badet bör utföras av en särskild teknik, eftersom den varma luften i rummet som en ånga stiger till toppen, och därigenom genom ångspärren är nödvändig för att förhindra dess läckage. Om det material som används för tillverkning av badet timmer, så borde det vara en början sy använda tunna timmer eller skivor.

Nästa är att installera en ångspärr. De mest populära material för att ge en ångspärr är en folie, vaxat papper eller kartong med ofiloy. Vidare är det tak täckt med lera och lämnas att torka. Efter det att installera isolering i taket.

Vidare varianten taket ångspärr i ett bad med en blandning av lera och sågspån. De är väl hålls i taket, det är lätt att applicera och ger hög kvalitet ångspärr.

Använda stizola inte bara ger en ångspärr, men även värmeisolering i rummet. Det finns två alternativ stiloza - standard och självhäftande. Det andra alternativet är mer praktiskt att installera och kostar lite dyrare. Detta material är motståndskraftigt mot höga termiska belastningar och temperaturfall.

Användning av en ångspärr polypropen skum bad så olika fördelar:

 • Temperaturanvändningssätt till +160 grader;
 • en hög nivå av inte bara ångspärren, utan även termisk och akustisk isolering;
 • motståndskraft mot korrosion, röta;
 • miljösäkerhet;
 • värmereflektion;
 • enkel installation.

Också ganska populärt material för ångspärrar bad är IZOSPAN, det har också en folie omslag, som reflekterar värme.

Video tak ångspärr:

relaterade artiklar

© Building portal StrPort 2011-2016. Artiklar om reparation, konstruktion och byggmaterial.

Kopiera information från sajten är möjligt endast med tillåtelse av utgivaren eller en direkt hänvisning till källan. rättslig logik

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

63 − 53 =