Ångspärr för väggar av trähus

Ångspärr för väggar av trähus

Bekvämligheter bostäder beror på temperaturen och fuktigheten i rummet. I ett trähus som kan uppnås genom uppvärmning och isolering kvalitet. Dessutom, för att minska de negativa effekterna av fukt på väggar, golv och tak, måste du kontrollera mängden ångspärr, och detta är en svår uppgift.

Fukt påverkar träkonstruktion i huset negativt. Fördelas med hjälp av duschen, matlagning, tvätt, våta rengörings par som söker efter en väg ut ur rummet. Eftersom det är mycket större än atmosfärstrycket, ångtrycket i taket, väggen, golvet, vilket tillsammans med den skillnaden i temperatur gynnar bildningen av kondensat. Långsamt impregnering träram och tätningsvatten snedvrider och förstör dem: material ruttnar, mögliga, faller deras prestanda.

Om i färd med att förbereda styrelserna för tak och väggar genomfördes av ånga och tätskikt material för eftersläpning och golvbrädor inte har detta skydd. Dessutom, sexuell golv av den första våningen i huset lösa på marken, vilket ökar de negativa effekterna av fukt på den. För att undvika processen för förstörelsen av trähus konstruktion, bör ta hand om en tillförlitlig ångspärr. Skyddsskiktet kommer isolering och förhindra fuktkontakt med ett träd, fritt släppa ut luft från inomhus för att utomhus. Tack vare denna livslängd hemma kommer att öka avsevärt.

Fördelarna med ångspärrsegenskaper trähus

Trä (även obehandlade) har en hög grad av värmeisolering och god permeabilitet. Naturlighet av detta material ger en möjlighet att bygga hus utan rädsla för att skadliga ångor i inomhusluften. Förutom de fördelar, har trädet betydande nackdelar. Förmågan att samla fukt innebär en minskning av värmemotståndsnivå och framkallar expansions timmer. Utseendet på mögel på väggarna och andra delar av huset försämrar estetiska egenskaper bostaden och kan orsaka olika sjukdomar hyresgäster.

Som ett resultat av den regelbundna vätning och torkning av trä struktur försämras tätningsfogar, så att de blir luft sköljs. Om ångspärren väggen för ett trähus inte tillhandahålls, de material som passerar fuktig luft genom den och behålla fukten därifrån. För att förbättra arbetsförhållandena av väggarna och andra delar av virket bör placeras parogidroizolyatsionny barriär vid korsningen av den varma luften och kall inmurning.

byggmaterial marknaden erbjuder olika typer av Hydro, som har utmärkta egenskaper. Normalt, för att skydda väggarna i trähus med hjälp av fukt andas mebrany och filmer, men det finns andra typer parogidroizolyatsii. Vilka material är lämpliga för termisk isolering och en ångbarriär hölje:

 1. Takmaterial. Fördelen med denna typ av material för tätskikt - är låg kostnad, men taktäckningsmaterialet mer lämplig för installation på tak i byggnader, i stället för att skydda väggarna i trähus. Dessutom är sådana medel inte lämpligt att använda som huvud ångspärr, utan som ett ytterligare skikt till de mer effektiva material.
 2. Aluminiumfolie. Filmen med en sida belagd med metall, den andra har en förstärkt rutnät. Detta arrangemang bidrar till att skapa inomhus ångspärr och ett skikt som reflekterar värme. Att isolera trähus, kryper folie ångspärr metalliska beläggningen till utsidan. För att sätta på väggarna i sådana material bör vara noga med att inte skada dess integritet. Om du väljer att omintetgöra hans hus, bostäder kommer inte bara skyddas från korrosion, men också isolerade.
 3. Diffusionsmembran. Det ångpermeabla material skyddar höljet från fukt, reglerar dess mängd på grund av dess förmåga att passera luft (med två eller en sida). Ångspärr membranet har en hög ånggenomsläpplighet koefficient, som orsakas av mikrostrukturen av materialet. En betydande fördel är avsaknaden av diffus film mellan isoleringen och membranventileringslumen ger maximal effektiv användning av utrymme. Sådan ångspärr för väggar av trähus ger god isolering av rummet. Till skillnad från andra typer av ångspärr har membranet ett högt pris - det är den enda nackdelen.
 4. Polyeten- eller polypropenfilm. Jämfört med polyeten, är polypropen mer hållbara, resistenta mot atmosfäriska fenomen. Emellertid ångspärren film av materialet som används för att ha en betydande nackdel - från isolering förhindrar kondensation på den, vilket leder till en snabb förlust av prestanda hos en sådan ångspärr vägg. Modern typ av material har ett speciellt lager av innehåll viskoscellulosa. Den absorberar stora mängder fukt, så småningom torkar i ventilation. De främsta fördelarna med filmer för väggar trähus är deras demokratiska kostnad, hållbarhet, enkel installation.

Funktioner installation av en ångspärr för väggar av trähus

Ångspärr fäst inte bara för att skydda väggarna i hemmet från fukt, men också för att värma rummet. Mount Technology material beror på platsen för dess tillämpning. Byggare kan sätta en ångspärr på den yttre eller inre sidan av väggen, beroende på tillståndet av byggnaden, såsom stockar, andra faktorer. Det finns vissa egenskaper hos installation Parobarer på fästmaterial på insidan eller utsidan.

Om väggarna i huset är gjorda av rundtimmer, kan ventilationsluckor inte lämnas: deras funktion utförs av luckor vid korsningen av brädorna. Om strukturen är tillverkad av släta trä med en rektangulär eller kvadratisk sektion, sätta en ångspärr direkt på väggen kan inte vara - det kommer att leda till svårigheten att ångutloppet. I detta fall, den första timmer rack fyllda till 2,5 cm (steg däremellan är 1 cm). En gång installerat låda, som låg isoleringen. Det sträckte sig över tätskikt film, och först efter att du kan börja dekorera väggarna.

1

Om det görs på rätt sätt, det fungerar i rummet förblev inom normalklimat, vilket är idealiskt, inte bara för den typ av timmerhus, men också för ramkonstruktioner. Den beskrivna metoden för montering av den yttre ångspärr för väggar är enkel, så det kan göras oberoende av varandra, utan inblandning av kvalificerade byggare.

För invändig isolering av ett trähus

Den första etappen av den inre förpackningen medför stripp ångspärr väggyta följt av deras behandling med ett antiseptiskt. Vidare, enligt instruktionerna spalt låda. Den lumina skenor anordnade värmaren (t ex mineralull), över vilken spik eller häftapparaten är fäst ångspärr. Om för detta ändamål väljes diffusionsmembran, dess stele direkt med isolerande material eller lämnar mellan isolering och ångspärr i lumen av 5 cm. Filmen måste sträckas väl, annars de skyddande egenskaperna är dåliga.

Var kan man beställa och hur mycket ångspärr vägg

Materialet för isolering och ångspärr träväggar kan köpas i byggvaruhus. Det bredaste urvalet presenteras i specialiserade stormarknader. Dessutom kan ångspärren beställas på nätet, men se till att personligen en produkt som du kan köpa endast vid mottagandet. Hur mycket är en ångspärr för väggar av trähus? Nedan finns en tabell med exempel på priser för material från olika tillverkare.

För vad och hur man gör ånga, väggarna i trähus

Ångspärr för ytterväggar i ett trähus behöver för isolering av mineralull. Denna isolering är mycket mottagliga för fukt. På grund av den höga hygroskopiciteten det är möjligt att samla en vatten. Detta reducerade signifikant de värmeavskärmande egenskaper hos materialet. För att förhindra obehagliga konsekvenser måste skydda mot fukt mineralull på alla sidor.

utsidan med vind- och vattentäta för skydd mot vatten. Det hindrar erosion av isolering och slog honom regn. Också kan tillhandahålla ett ventilerat luftskikt tjocklek av ca 50 mm, vilket gör det möjligt för ytan isolering avleda farliga kondensat.

Utnämning av en ångspärr vägg

Men utformningen av kakan väggarna i huset, observera att fukt kan strömma från insidan av byggnaden. Detta gäller särskilt för trä eller någon annan struktur konstruerad av ånggenomsläppligt material (t ex ram). För skydd mot fukt inuti ångspärren appliceras. Det är nödvändigt för att förhindra förflyttning av ångor innanför väggarna i huset och tillåter inte mineralull typ fukt.

På byggmarknaden utgjorde en stor variation av material för enheten eller en ångspärr träram hus. Alla av dem är indelade i två huvudgrupper:

Dessutom har det nya materialet dykt upp, vilket är en obmazochnuyu isolering. Det är ett flytande gummi. Lösningen består av polymererna och används i ett flytande tillstånd. Efter applicering av ytan måste tillåtas att torka. Resultatet av det arbete som kommer att vara den film som är ogenomträngligt för ånga eller vätska. Men väggarna i ett trä eller ram hus sådan ångspärr inte är tillämplig. Det kommer att bli ett modernt alternativ till de vanliga materialen i byggandet av byggnader av tegel och betong.

För det aktuella fallet behöver traditionella isolering rullmaterial. Innan arbetet påbörjas, krävs för att ta reda på vilka filmer skiljer sig från membranet, och vad bättre att göra ångspärr för isolering av mineralull.

Användningen av material av denna typ har blivit populär under en lång tid. Som de enklaste utförings byggare använda alla bruk film av polyeten. Polyeten i detta fall kan vara slät eller perforerad. Experter rekommenderar att använda den första typen av ångspärr. Godstjockleken får inte vara mindre än 0,2 mm. En ångspärr väggarna i huset rekommenderas att välja en två-skiktsfilmer.

Monterings polyetylenfilm

Plastmaterial har ett tillräckligt stort antal nackdelar. Nackdelarna är:

 • låg draghållfasthet materialet lätt skadas under installationen;
 • Låg livstid;
 • förhindra luftflöde (genererad växthuseffekten) är det nödvändigt att ta större hänsyn till bostadsventilation.

Om filmen under monteringshålen eller sprickor visas, kommer den skyddande kapaciteten sjunka avsevärt. Av denna anledning är det nödvändigt att utföra arbetet korrekt även med förstärkta filmer. fördel av polyeten - låg kostnad och hög tillgänglighet (kan köpas i nästan vilken järnaffär).

Andra utförande filmer - polypropylen. De liknar i utseende och egenskaper till polyeten, men förnekade ett antal brister:

 • ökad hållfasthet;
 • längre livslängd;
 • beständighet mot överhettning;
 • minskad risk för sprickbildning.

polypropenfilm

Nackdelen är den högre kostnaden och samma låg luftpermeabilitet, som propen.

Vapor väggar av trähus av polypropen kan ha en särskild anti-kondensbeläggning. Å ena sidan materialet har en grov yta. Fukten behålls, och efter avdunstning. Vid användning av en sådan film måste åstadkomma spelrum mellan väggen och fodret inne i huset.

För områden där det erfordras för att åstadkomma ökad effektivitet i värme bevarande, ofta applicera en film med ett aluminiumskikt. Sådana material är i stånd att reflektera värmen tillbaka in i byggnaden än säkerställa hög värmeisolering. Denna ånga är lämplig för vägg bad eller bastu.

Bästa utföringsformen för att skydda isoleringen mot fukt ångspärr membran skulle vara inuti. Det är viktigt att inte förväxla den med andra material med liknande namn:

 • parodiffuzionnaya membran;
 • superdiffuzionnaya membran.

Dessa material används endast för vattentätning och isolering fäst externt. De är utformade för att förhindra inträngning av fukt i isoleringen, men hindrar inte rörelsen i paret. Denna möjlighet behöver ånga vätska inte samlas inuti mineralull. Vid installation av tätskikt av allvarliga problem i driften av byggnaden i stället för ångspärren kan uppstå.

Ångspärr membran är inte bara för att skydda isoleringen mot fukt, men också låta huset för att "andas"

Produktion av ånga barriärmembran är engagerade i många företag. Ofta finns i sortimentet av företag som sysslar med tillverkning av mineralull och vattentätt skydd. Detta material är en fiberduk och har följande positiva egenskaper:

 • tillförlitlig barriär farligt för ett par av isolering;
 • bra luft permeabilitet, inte leder till växthuseffekten i byggnaden;
 • säkerhet för människors hälsa,
 • miljövänlighet.

Nackdelarna inkluderar relativt höga kostnader. Välja vilka membranet behövs är det nödvändigt att uppmärksamma dess styrka. Det finns arter som inte har god motståndskraft mot bristningar, montera dem behöver särskild vård.

Vid montering är det viktigt att strikt följa ordningen, vilken sida är vänd mot materialet isolering. Det är nödvändigt att strikt hålla sig till tillverkarens rekommendationer.

Under byggandet av trähus, ånga fästs från insidan, vind och vattenkraft - utanför. Undantaget kan finnas fall där värmaren är fixerade på rumssidan. Men detta alternativ för nybyggnation är önskvärt. Detta beror på det faktum att reglerna för isoleringsmaterial måste säkras genom den kalla luften. Avvika från detta är möjligt endast om det finns en övertygande skäl.

Krets skikten av väggen i trähus

Innan du börjar arbeta uppvärmning väggarna i ett trähus bör rengöras på utsidan från smuts och damm. Att fixera ångspärr material som krävs för framställning av de metallklammer eller spikar. Alla fästen måste skyddas från korrosion av zinkbeläggningen.

Dimensionering leder materialbanor behöver en speciell tejp. Vid montering av filmen för att spara pengar ofta använda tejp konstruktion.

Limning tejpen

När filmerna och membran monterade utanför och inne i lokalerna krävs för att följa några regler:

 • banorna fäst på väggen i någon riktning, mönstret;
 • överlappning av ett skikt till ett annat bör vara minst 10 cm;
 • remsbredd dimensionering av leder - av minst 10 cm;
 • nära fönstret öppningarna nödvändigt att tillhandahålla en liten marginal med tanke deformationen (det är ett veck);
 • Konami nära materialet bör skyddas från solljus (detta är särskilt instabil polyeten).

Ångspärr väggarna i huset är fast tandställning på den rengjorda ytan. Efter det, är materialet i stommskenan installerad för att täcka isoleringen och installation. Kompetent skydd av mineralull från alla typer av fukt kommer att förlänga livslängden på byggnaden.

Ångspärr för väggar av trähus: material och funktioner i installationen

Mode för att bygga miljövänliga bostäder förutsägbart återfått sin forna popularitet hus av trä. Denna naturliga material har obestridliga fördelar: det är ekonomiskt, hållbara, estetiska, som kännetecknas av låg värmeledningsförmåga och låter dig skapa rummet en mycket speciell mikroklimat. Däremot kan svamp, mögel och fukt förneka alla dessa fördelar. Vägen ut ur situationen blir ångspärr för väggar av trähus.

Isolering film är fäst till en träram med hjälp av konsoler

Varför behöver vi en ångspärr för väggar av trähus

En av de utmärkande dragen av trä är dess förmåga att "andas". De enkla trähus byggda på det gamla sättet, är det tillräckligt för att ge tillräcklig ånga cirkulation mellan insidan och på gatan.

I moderna hus spelar en viktig roll inte bara miljövänliga, värde och skönhet, men också överensstämmer med energisparstandarder. På grund av detta, har en vanlig trä väggen blir, i själva verket, i det av flera skikt bestående kaka gjord av balkar, isolering, vattentätningsmedel och efterbehandling.

Sådan skiktning förhindrar fritt flöde av ånga. Som ett resultat, ackumuleras det i isoleringen, deformera den och minska de termiska isoleringsegenskaper, och kondensatet gradvis förstör trädet, vilket orsakar bildning av mögel och svampar, ändra form av stockar, provocera utvecklingen av sprickor och fogar täta. Således blev det nödvändigt att lägga till en mer skikt i väggen kaka - skikt ångspärr.

Exempel på ett arrangemang av isolering och ångspärr väggen i trähus

Men även i ett modernt trähus, ånga krävs inte alltid. Flitches, polulafet, hackad med en yxa eller en hand-sågat virke från sin inneboende naturliga hög fuktighet kan torka i många år, inte tillåts röra sig till det inre arbetet. I detta fall, inställning ångspärren gör det möjligt att spara betydande byggtid, skydda materialet från röta och mögel, som isolering - ansamling av fukt.

Tips! Limmas eller CYLINDRISK timmer även på produktionsstadiet förlorar det mesta av fukten, fabriksstandardstorlekar och spår för att uppnå avsevärd täthet vid montering väggar, vilket gör att inte använda en ångspärr.

Alla ytterväggar i en ram hus bör skyddas från fukt

Också uppmärksamma det material som används som isolering. Exempelvis mineralull, en av de vanligaste isoleringsmaterial som absorberar fukt, börjar gradvis att sedimentera, deformeras, och dess skyddande egenskaper minska. Detta innebär obligatorisk användning av en ångspärr. I motsats till mineralullen, är skumplast placeras på ett sådant sätt att fogarna är tätade, och ångspärren materialet helt ogenomträngligt för fukt.

De vanligaste typerna av material som används för ångspärr trähus

Valet av material för ångspärr väggen beror på många faktorer: hur du planerar att isolera huset - från utsidan eller från insidan, från villkoret av byggnaden, på den finansiella kapaciteten, vilken typ av isolering.

Förstärkta filmen har en ökad densitet

Mest demokratiska vy av ångspärren är polyeten (företrädesvis förstärkt) film. Det finns ett pris, men det är inte annorlunda styrka och hållbarhet. Dess huvudsakliga nackdel - full av luft och fuktbeständighet, vilket leder till ansamling av fukt på ytan och avsevärt minskar dess ångspärrsegenskaper.

Tips! Polypropenfilm saknar några av nackdelarna med den polyetenfilm. Det är starkare, och dess ingående cellulosafibrer förhindra bildandet av kondensat.

Ångisoleringsplast finns i rullar, vilket gör det enkelt att arbeta med

Den laminerade plastfilmen belagd med aluminium eller aluminiumfolie (tjocklek av mer än 0,02 mm) inte bara ge en ångspärr, utan också reflektera värmen inne hus, vilket garanterar en optimal nivå för att spara energi.

Isolering för väggar i huset från utsidan under sidospår: välja material och metod för installation. Välj typ av isolering. Dragen av materialen, deras fördelar och nackdelar. Grundläggande installationsstegen.

Kombinera ånga och värmeisoleringsegenskaper folie polymerer (skummade poliprofen och penofol) och glasfiber.

utanför också ofta används takmaterial, och valet är att stanna på bitumen, på båda sidor överdragen för ångspärren väggen i trähus.

Pie väggarna i en ram hus

Utmärkta prestanda har diffusionsmembran. Denna hållbara luftgenomsläppligt material kan ha flera lager, är det en ensidig och tvåsidig, och tillhandahåller vidare vattenkraft och värmeisolering. Dess nackdelar inkluderar den höga kostnaden. Dessutom är det inte lämpligt för ånga isolering ytterväggar.

Viktigt! Förväxla inte en ångspärr och tätskikt. Vattentätning förhindrar inträngning av vatten och ånga kondensat bildas förhindrar och främjar god luftcirkulation.

Kanterna av ångspärr filmen kombinera lappande

Nyligen vinner popularitet ångspärr för väggar av trähus izospanom - kvalitets ånggenomsläppliga membran och filmer med olika styrka och densitet. Enkel och tydlig vägledning i användningen av en ångspärr izostan instruktioner som gör det enkelt att utföra installationen även oerfarna byggare.

Funktioner installation av en ångspärr för väggar av trähus

Ångspärr - en viktig milstolpe på uppvärmningen hem. Teknik dess installation beror på om det är en extern eller intern isolering av hus, vilket i sin tur beror på tillståndet av byggnaden, vilken typ av stockar och så vidare. D. Så om du vill värma gamla trähus och förbättra sitt utseende, en varmare monterad utanför. Om ett hus eller en ny fas av exteriör trim är klar huset isolerad från insidan.

Ångbarriäregenskaper på de isoleringsmaterial kompletterar och förlänger livet på hela strukturen

Installation av en ångbarriär för utvändig värmeisolering av ett trähus

När du installerar en ångspärr på utsidan husväggen av rundtimmer, kan du inte lämna ventilationsluckor. Deras roll är att uppfylla tomrummet vid korsningen av stockarna själva. Om huset byggdes av glatt balk med ett kvadratiskt eller rektangulärt tvärsnitt, att ångspärren läggs direkt på träet kan inte. Detta kommer att leda till att ånga cirkulationsstörning. Till stockar måste fylla lameller tjocklek 2.5cm med en stigning på 1 m. Och först då kan sätta ångspärr material, fastställande den med häftpistolen.

Skyddsfilmen förhindrar inträngning av vattenånga på värmeisoleringsmaterialet

Ange sedan låda, som är placerad isolering, topp spänd vattentät film slutligen överförs till en extern fin finish.

Med det här alternativet kan du spara en speciell atmosfär i rummet på grund av det faktum att trädet inte gömma sig under målet inne i huset. Den lämpar sig inte bara för loggen, men också för att rama in hus är tillräckligt annorlunda enkelhet som gör att ångspärren på utsidan av väggarna i trähus med sina egna händer.

När korrekt installerad membranet, kommer fukten ur lokalen och inte komma tillbaka

Det finns dock vissa nackdelar. Träet måste vara helt torr, vilket kan ta mer än ett år. Därför är detta alternativ inte mycket lämplig för den nya byggnaden. Dessutom lederna måste tätas, diktas spår på båda sidorna, och endast vattenavvisande material kan användas som värmare. Livslängden på en sådan struktur är annorlunda hållbarhet.

Installation av en ångbarriär med en inre värmeisolering av ett trähus

Det är också ett sätt att skapa en ångspärr för utläggning av träväggar inne i huset. För att göra detta, är väggarna rengöras noggrant och behandlas med en antiseptisk sammansättning. Beläget på toppen av lådan lameller. Mellan värmeremsor staplas, och en ångbarriär är monterad på toppen av det. Det är fäst med häftklamrar eller häftpistol naglar med breda hattar.

Exempel arrangemang för att inrama en ångspärr vägg och väggen av virket

Om en ångspärr används som ett diffusionsmembran, placeras direkt på isoleringen. Annars måste du lämna mellan isolering och paroizolyatorom ett avstånd av ca 5 cm. Filmen ska vara spänd, annars dess skyddande egenskaper minska. Vid en ångspärr fäst beklädnad och har lagt på det målet inredningen. Avståndet mellan fodret och filmen bör vara minst 3 cm, annars fri omsättning kommer att brytas, och den ackumulerade filmen på fukten kommer inte avdunstar.

Allmänna regler allt ångspärr för väggar av trähus

Det finns några generella regler för att möjliggöra väl välja material och utföra sin installation.

Canvas ångspärr rekommenderas att montera en metallisk tejp eller häftklamrar

För att förhindra inträngning av fukt, är filmen fast lappn minst 2 cm. Stack det kan vara i flera lager, men den totala ångspärr skiktet bör inte överstiga 4 mm. Fogarna ska tätas med en speciell tejp. Om en ångspärr folie används, tillämpa en metalliserad tejp.

Det är också viktigt att ta reda på vilken väg att lägga en ångspärr. Med andra ord, bestämma vilken sida av ångspärren väggen i ett trähus är en interiör och vad det yttre. Till exempel, är filmen som skall installeras i en ljus sida till värmaren. Likaså den släta sidan paroizolyatora alltid passar till isolering och ulliga - ut. passar alltid inuti den blanka sidan av ångspärren som består av ett aluminiumskikt. När isoleringen av ytterväggar den släta sidan av materialet att vara mot väggen, och den grova bör alltid inför gatan.

Metalliserad grova sidan av banan bör riktas till rummet

Således fann vi hur viktigt det är att förhindra uppkomsten av mögel och fukt i trähus. Ångspärr för väggar, under förutsättning att en kompetent arrangemang inte bara förlänga livet av byggnaden, men inte låta det förstöra det estetiska utseendet.

Isolering för väggar i huset från utsidan under sidospår: välja material och metod för installation

Banar plattor för innerväggar. Typer och egenskaper installation

Isolering för väggar i huset inomhus och har ett urval av material

Efterbehandling ett trähus inuti. Foto ursprungliga interiörer

Uppvärmningen av trähus från utsidan: valet av material och teknik

Vattenförsörjning av privat hem brunnen, särskilt monteringssystem

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 31 = 40