Ångspärr för väggar

Ångspärr för väggar av trähus

Bekvämligheter bostäder beror på temperaturen och fuktigheten i rummet. I ett trähus som kan uppnås genom uppvärmning och isolering kvalitet. Dessutom, för att minska de negativa effekterna av fukt på väggar, golv och tak, måste du kontrollera mängden ångspärr, och detta är en svår uppgift.

Fukt påverkar träkonstruktion i huset negativt. Fördelas med hjälp av duschen, matlagning, tvätt, våta rengörings par som söker efter en väg ut ur rummet. Eftersom det är mycket större än atmosfärstrycket, ångtrycket i taket, väggen, golvet, vilket tillsammans med den skillnaden i temperatur gynnar bildningen av kondensat. Långsamt impregnering träram och tätningsvatten snedvrider och förstör dem: material ruttnar, mögliga, faller deras prestanda.

Om i färd med att förbereda styrelserna för tak och väggar genomfördes av ånga och tätskikt material för eftersläpning och golvbrädor inte har detta skydd. Dessutom, sexuell golv av den första våningen i huset lösa på marken, vilket ökar de negativa effekterna av fukt på den. För att undvika processen för förstörelsen av trähus konstruktion, bör ta hand om en tillförlitlig ångspärr. Skyddsskiktet kommer isolering och förhindra fuktkontakt med ett träd, fritt släppa ut luft från inomhus för att utomhus. Tack vare denna livslängd hemma kommer att öka avsevärt.

Fördelarna med ångspärrsegenskaper trähus

Trä (även obehandlade) har en hög grad av värmeisolering och god permeabilitet. Naturlighet av detta material ger en möjlighet att bygga hus utan rädsla för att skadliga ångor i inomhusluften. Förutom de fördelar, har trädet betydande nackdelar. Förmågan att samla fukt innebär en minskning av värmemotståndsnivå och framkallar expansions timmer. Utseendet på mögel på väggarna och andra delar av huset försämrar estetiska egenskaper bostaden och kan orsaka olika sjukdomar hyresgäster.

Som ett resultat av den regelbundna vätning och torkning av trä struktur försämras tätningsfogar, så att de blir luft sköljs. Om ångspärren väggen för ett trähus inte tillhandahålls, de material som passerar fuktig luft genom den och behålla fukten därifrån. För att förbättra arbetsförhållandena av väggarna och andra delar av virket bör placeras parogidroizolyatsionny barriär vid korsningen av den varma luften och kall inmurning.

byggmaterial marknaden erbjuder olika typer av Hydro, som har utmärkta egenskaper. Normalt, för att skydda väggarna i trähus med hjälp av fukt andas mebrany och filmer, men det finns andra typer parogidroizolyatsii. Vilka material är lämpliga för termisk isolering och en ångbarriär hölje:

 1. Takmaterial. Fördelen med denna typ av material för tätskikt - är låg kostnad, men taktäckningsmaterialet mer lämplig för installation på tak i byggnader, i stället för att skydda väggarna i trähus. Dessutom är sådana medel inte lämpligt att använda som huvud ångspärr, utan som ett ytterligare skikt till de mer effektiva material.
 2. Aluminiumfolie. Filmen med en sida belagd med metall, den andra har en förstärkt rutnät. Detta arrangemang bidrar till att skapa inomhus ångspärr och ett skikt som reflekterar värme. Att isolera trähus, kryper folie ångspärr metalliska beläggningen till utsidan. För att sätta på väggarna i sådana material bör vara noga med att inte skada dess integritet. Om du väljer att omintetgöra hans hus, bostäder kommer inte bara skyddas från korrosion, men också isolerade.
 3. Diffusionsmembran. Det ångpermeabla material skyddar höljet från fukt, reglerar dess mängd på grund av dess förmåga att passera luft (med två eller en sida). Ångspärr membranet har en hög ånggenomsläpplighet koefficient, som orsakas av mikrostrukturen av materialet. En betydande fördel är avsaknaden av diffus film mellan isoleringen och membranventileringslumen ger maximal effektiv användning av utrymme. Sådan ångspärr för väggar av trähus ger god isolering av rummet. Till skillnad från andra typer av ångspärr har membranet ett högt pris - det är den enda nackdelen.
 4. Polyeten- eller polypropenfilm. Jämfört med polyeten, är polypropen mer hållbara, resistenta mot atmosfäriska fenomen. Emellertid ångspärren film av materialet som används för att ha en betydande nackdel - från isolering förhindrar kondensation på den, vilket leder till en snabb förlust av prestanda hos en sådan ångspärr vägg. Modern typ av material har ett speciellt lager av innehåll viskoscellulosa. Den absorberar stora mängder fukt, så småningom torkar i ventilation. De främsta fördelarna med filmer för väggar trähus är deras demokratiska kostnad, hållbarhet, enkel installation.

Funktioner installation av en ångspärr för väggar av trähus

Ångspärr fäst inte bara för att skydda väggarna i hemmet från fukt, men också för att värma rummet. Mount Technology material beror på platsen för dess tillämpning. Byggare kan sätta en ångspärr på den yttre eller inre sidan av väggen, beroende på tillståndet av byggnaden, såsom stockar, andra faktorer. Det finns vissa egenskaper hos installation Parobarer på fästmaterial på insidan eller utsidan.

Om väggarna i huset är gjorda av rundtimmer, kan ventilationsluckor inte lämnas: deras funktion utförs av luckor vid korsningen av brädorna. Om strukturen är tillverkad av släta trä med en rektangulär eller kvadratisk sektion, sätta en ångspärr direkt på väggen kan inte vara - det kommer att leda till svårigheten att ångutloppet. I detta fall, den första timmer rack fyllda till 2,5 cm (steg däremellan är 1 cm). En gång installerat låda, som låg isoleringen. Det sträckte sig över tätskikt film, och först efter att du kan börja dekorera väggarna.

1

Om det görs på rätt sätt, det fungerar i rummet förblev inom normalklimat, vilket är idealiskt, inte bara för den typ av timmerhus, men också för ramkonstruktioner. Den beskrivna metoden för montering av den yttre ångspärr för väggar är enkel, så det kan göras oberoende av varandra, utan inblandning av kvalificerade byggare.

För invändig isolering av ett trähus

Den första etappen av den inre förpackningen medför stripp ångspärr väggyta följt av deras behandling med ett antiseptiskt. Vidare, enligt instruktionerna spalt låda. Den lumina skenor anordnade värmaren (t ex mineralull), över vilken spik eller häftapparaten är fäst ångspärr. Om för detta ändamål väljes diffusionsmembran, dess stele direkt med isolerande material eller lämnar mellan isolering och ångspärr i lumen av 5 cm. Filmen måste sträckas väl, annars de skyddande egenskaperna är dåliga.

Var kan man beställa och hur mycket ångspärr vägg

Materialet för isolering och ångspärr träväggar kan köpas i byggvaruhus. Det bredaste urvalet presenteras i specialiserade stormarknader. Dessutom kan ångspärren beställas på nätet, men se till att personligen en produkt som du kan köpa endast vid mottagandet. Hur mycket är en ångspärr för väggar av trähus? Nedan finns en tabell med exempel på priser för material från olika tillverkare.

Ångspärr vägg - pålitligt skydd från de fuktiga hus

När man bygger ett hus speciell plats tar det steg för att skydda väggarna från fukt och ånga. Gör det absolut nödvändigt, eftersom fukt kan leda till uppkomsten av skadliga mögel och mjöldagg. För att undvika detta måste du utföra högkvalitativ ångspärr. Vilka material används för detta ändamål, överväga ytterligare.

Isolering av väggar mot fukt - i alla fall det behövs?

Den viktigaste uppgiften som utför en ångspärr vägg, är förhindra ansamling av fukt i isoleringen. Anordning för värmeisolerande skikt appliceras material väl luftgenomsläppligt. Om fukt kommer in i isoleringen och ackumuleras där, ett skikt av isolering upphör att utföra sina funktioner. På platser där vatten avgår slutligen från väggarna tapeter, gips beläggning försämras, det finns svamp och mögel. Därefter kan mögel och svamp sprids på alla väggar. Sedan föra dem mycket hårt. Dessutom svampsporer är skadliga för människors hälsa.

Ångspärr hindrar fukt ackumulering i isoleringen

ångspärr apparat utförs i flera fall:

 1. 1. isolering inomhus. Detta är särskilt viktigt om isoleringen är tillverkad av material, som är baserade på ull. Glasull och mineralull är utmärkta termiska isolatorer, dessutom de ger "andning" av väggarna, låta luften. Deras huvudsakliga nackdel - de absorberar fukt. Ju mer det ackumuleras, desto värre dessa material behålla värmen och sålunda lätt skadas. Detta kan undvikas om ångspärren väggarna kommer att göras.
 2. 2. För byggnader med en väggstruktur gjord av flera skikt. Stratifiering innebär obligatorisk närvaro av skydd mot ångor och fukt. Detta gäller för hus ramkonstruktioner.
 3. 3. För ytterväggar och ventilerade fasader. Paroizolyator i detta fall är mer skyddad från vinden. Dess närvaro ger inte luftflöde aktivt cirkulerar. Tack vare denna yttre yta upplever mindre stress och bättre utföra sina uppgifter.

Vapor tätningsmaterial måste ha en bra luftgenomsläpplighet

För ånga barriärmaterial används, som förhindrar att fukt tränger igenom men detta passerat genom mikroporerna in i luftutrymmen. Som en ångspärr var maximal effekt, är det nödvändigt att anordna ventilationssystemet, som den naturliga luftcirkulationen inte kommer att räcka. Tillsammans med en kvalitativ ventilationsskikt av ångspärr material skyddar rummet från fuktighet. Men universell paroizolyatorov som kan skydda någon struktur från taket till källaren, inte existerar. Deras val beror på materialet och väggkonstruktioner. Om fuktighetsnivån inomhus är korrekt, är inte nödvändigt ångspärrlagret.

Typer av ångspärr - vad man ska välja för arbete ute och inne i huset

Flera typer av material används för att skydda väggarna från våta rök. För det första är det mastic. Sådana material appliceras direkt på väggens yta, vilket skapar ett skikt som inte bara effektivt skyddar mot penetration av fukt, men ger också väggarna "andas". Mastik appliceras på väggarna innan målskiktet på efterbehandling med dekorativa material utförs.

Mastiken appliceras på ytan innan du slutar.

En polyetenfilm med en tjocklek mindre än 0,1 mm används också. Detta är ett av de ofta använda alternativen för isolering av ångspärr. Vid en lagers enhet är det inte nödvändigt att dra starkt en film som den inte rivit. Nackdelen med den konventionella filmen är att den inte har en perforering och därför inte släpper in luften alls. Men nu har industrin börjat producera perforerad polyeten, som är andningsbar, vilket gör det möjligt att skapa ett bekvämt mikroklimat på bostadsorten.

Det mest fördelaktiga alternativet är en membranfilm. Det liknar en polyetenekvivalent, men den har flera lager som effektivt bibehåller fukt, så att tillräcklig luft passerar genom. Membran-typ filmer, på grund av deras driftsegenskaper, säkerställer maximal funktionalitet hos värmeisolatorn. Med deras användning kommer väggarna inte att frysa, bryta ner, vilket förlänger hela byggnadens livstid.

Den mest fördelaktiga varianten av ångspärren är en membranfilm

Membranfilmer finns i olika typer. I varje enskilt fall kan du välja en ångspärr som mest effektivt visar sina egenskaper under driften:

 • När väggarna är isolerade från byggnadens utsida placeras Isospan ovanpå värmeisolatorn med tillsatser som ökar brandsäkerheten, "Megaizol A", "Megaizol SD".
 • För intern användning används "Megaizol B" - det är en tvåskikts polypropenfilm med en anticondensatyta.
 • För strukturer med våtrum, till exempel bad och bastu, som kräver särskilt höga krav på ångspärr, används ång- och vattentätningsmaterial av typen "Izospan". Ett särdrag hos dessa material är närvaron av ett reflekterande skikt.

Alla polypropenfilmer bör förstärkas med glasfiber.

Anordningen av ett ångspärrskikt - vi studerar ordningsföljden

För att korrekt åstadkomma ångspärren är det nödvändigt att veta att den utförs annorlunda ute och inne i byggnaden. Uppvärmning av ramväggar är gjord från insidan, så parobarrier läggs också inifrån. På källarvåningen och i källaren exekveras ångspärrskiktet från utsidan. I poolerna är ångspärren nödvändig på båda sidor, staplingstekniken är densamma som för bottenvåningen.

Före värmeisoleringen av källaren bör arbetsytan vara förberedd. Först ska det rengöras, applicera sedan en skyddande beläggning. Svårare för applikationstekniken är flytande gummi, eftersom det kräver användning av specialutrustning. Kompositionen av materialet innefattar två blandningar, vilka efter polymerisering direkt polymeriseras. Därför bereds lösningen rätt före användning och appliceras med användning av en sprutvätska med två munstyckspistoler under tryck.

När skyddsskiktet är gjord av vattenånga med bitumen utförs följande åtgärder:

 • Det första skiktet appliceras med mastic, som utför funktionen av en primer;
 • Bituminösa material i form av spolar eller mastik appliceras sedan i två lager.

För byggnader ovanför källaren och bottenvåningen utförs väggens ångspärr inomhus. Vid byggande av en inre ångspärr bör ett antal regler observeras:

 • För det första är det nödvändigt att montera lådan;
 • Värmeisolatorn läggs i lådan;
 • då läggs filmen, och om den har en reflekterande yta, ska reflektorn vändas inåt;
 • för tätning av lederna är limmade
 • för polypropen är en skärm anordnad;
 • I slutskedet utförs efterbehandling.

Vid konstruktion av ett skyddsskikt från fukt och ånga är det önskvärt att lämna ett ledigt utrymme för luftrörelse och avlägsnande av överskott av fukt.

Funktioner av tekniken för ångspärren av ram och träbyggnader

I ett hus av trådkonstruktioner tar isoleringen upp en tredjedel av alla väggar med en tjocklek av minst 150 mm, så det är absolut nödvändigt att arrangera ett lager av ångspärr. Om ångspärren är svag börjar värmaren att ackumulera fukt, förlora värmeisoleringskvaliteter och börja bryta ner. Monterad ångspärr på rammen och bandning. Den är fastsatt med en bygghäftare. Skarvarna är förseglade med tejp eller smält med mastik.

Ångisolering av väggar är monterad på värmarens inre sida, så att ett mellanrum bildas mellan skikten, vilket ger den nödvändiga ventilationen, vilket ger ett optimalt mikroklimat i rummet.

För trähus är ångspärren också nödvändig. Men det fungerar inte genast. Faktum är att när man bygger hus från stockar och stockar beaktas faktum att träet torkas i viss utsträckning redan före byggandet, och slutligen torkar det redan med det färdiga huset i drift. Före fullständig torkning av träkonstruktioner rekommenderas inte att utföra ångspärr.

I ett trähus kan ångspärren för väggar vara interna eller externa. Med yttre värmeisolering överlappar ångspärren. Samband är förseglade med tejp. Vidare är ett värmeisolerande skikt anordnat, vilket måste skyddas med en vattentätningsanordning. I sista steget är utsidan färdig.

Om isolering utförs inomhus, så är kassen först ordnad. Det fungerar som grund för installationen av ett vattentätlager. Därefter monteras en metallprofil på väggen, på vilken värmeisolatorn läggs. Nästa lager är gjord av en ångspärrfilm. Skarvar ska försiktigt förseglas med tejp. Till sist är inredningen färdig.

Så vi fick reda på varför vi behöver ett ångspärr för väggarna. Dess huvuduppgift är att skapa ett hinder för penetration av fukt och skydd av isoleringen och inre strukturer. Om du överensstämmer med tekniken och använder lämplig ångspärr, kommer strukturerna att vara tillförlitligt skyddade mot fukt och byggnadens livslängd kommer att förlängas.

Fullständig eller delvis kopiering av information från webbplatsen utan att ange en aktiv länk till den är förbjuden.

Anordningen av ångisolering av väggar i konstruktioner av olika syften

En av huvudarbetena vid varje byggnadsstadium är skyddet av alla strukturella element i strukturen från direkt exponering för vatten. Dess destruktiva kraft kan negativt påverka byggmaterialet. Men det finns en annan, mindre uppenbar, men inte mindre farlig fiende - ånga eller fukt. Svamp, fukt och mögel är konsekvenserna av att försumma åtgärder som kan förhindra att dessa faktorer påverkar byggnadens väggar.

Ångisolering behövs speciellt i fuktiga och samtidigt varma rum. Till exempel gäller detta för badhus och uppvärmda källare, som ligger under marknivå och är därför mottagliga för fukt. Inuti sådana konstruktioner finns det bildande av varmluft med droppor av vatten, för vilka flygvägar behövs. Dessa sätt och bli väggar och tak. Eftersom förångningen i det här fallet är en konstant process, börjar gradvis ångan förstöra ytan av byggnadsstrukturerna, vilket leder till att konsekvenserna för huset blir skadliga. Ångisolering och barriären som är utformad för att skydda väggarna från att penetrera ångan i dem, och följaktligen deras efterföljande förstöring.

Anordningen för ångspärrisolering är en händelse som inte bara hålls för lokaler som ett badhus eller en källare. Behovet av sådana arbeten försvinner inte ens i de fall där byggnaden är isolerad från utsidan med material med låg diffusionsbeständighet eller väggarna är konstruerade av ett homogent material.

Ett universellt ångspärrmaterial, lika effektivt för alla byggnader från byggnaden från taket till källaren, existerar inte. Vilken typ av ångspärr att välja, bestämma de strukturella komponenterna i väggstrukturen.

När du placerar ångspärren på väggarna är det nödvändigt

Det finns ett antal fall där ångspärren är obligatorisk:

 • När väggarna är isolerade från insidan, speciellt om isoleringen är gjord av bomullstypmaterial. Mineral- och glasull har utmärkta värmeisoleringsegenskaper, dessutom hör de till kategorin "andningsmaterial". Emellertid har bomullsull en mycket viktig nackdel - rädslan för fukt, under vilken de blivit våta, förlorar sina värdefulla egenskaper och förstörs gradvis. Ångisolering, anordnad inomhus, gör det möjligt att undvika dessa negativa konsekvenser.
 • Flerskiktiga väggkonstruktioner i ramhus måste nödvändigtvis innehålla ett ångspärrmaterial. Detta fall liknar det föregående - strukturer med inre isolering.
 • För ventilerade fasader och ytterväggar utför ångspärrskiktet en vindbeständig roll. Ångisoleringsdoser och mjukar utflödets flöde, skyddar utomhusvärmaren från överbelastningar och ger honom fri "andning". Ett exempel på ett sådant fall är en tegelvägg, isolerad utifrån med en bomullsvärmeisolator och täckt med sidospår. Parobarrier, som spelar rollen som ett vindspärr i denna situation, förhindrar ökad blåsa av väggkonstruktioner. Ventilationsluckan tjänar till att avlägsna överskott av fukt från ytan av det vindtäta skiktet.

En viktig faktor som tjänar till att säkerställa ett normalt mikroklimat i rummet, tillsammans med värme- och ångisoleringsenheten, är tillgången till effektiv, ständigt fungerande ventilation.

Vilket byggmaterial är den bästa isoleringen och ljudisoleringen för väggar? Läs vad du ska välja för att skydda lägenheten från buller!

Innan du utför installationen av ljudisolering av väggar, noga studera hur det utförs. I denna artikel samlade vi råd från yrkesverksamma.

Material som används för ångspärr

Termen "ångspärr" betyder inte alls att barriären inte alls ska passera ånga. Moderna membranmaterial kan säkerställa passage av en minimal mängd "kontrollerat" luftflöde, vilket säkerställer att det inte finns någon "växthuseffekt" i rummet. För mycket fukt behålls av membranet, och luften som släpps ut från det kan inte skada väggstrukturen och isoleringsmaterialet. Isoleringsmaterial, utrustade med en intern "coat", förmedlar huvudströmmarna av fuktig luft längs den önskade vägen - genom avgasventilationssystemet.

Typer av ångspärr material:

 • En traditionell ånga isolerande material betraktas polyeten. är inte bruten vid montering måste hanteras varsamt utan att dra starkt till filmen när den säsongsmässiga förändringar av klimatet. Men om polyeten inte är perforerad, det kommer inte att missa inte bara par, men även i luften. Bekväm mikroklimat under sådana omständigheter är det helt enkelt omöjligt att skapa. Och eftersom polyeten inte kommer att passera luft, såsom ett membranmaterial, eftersom det är en ångspärr är inte nödvändigt.

Vissa forum uppmanas att perforera polyetenfilm med en rulle drivs in sina naglar eller andra enheter. Emellertid sådana "modernisering" av polyeten inte kunna ge en ångspärr och isolering av byggnadsstrukturer. Membranmaterial liknar polyetenfilm utseende men radikalt annorlunda till den flerskiktade strukturen.

 • En av ånga barriärmaterial är speciellt utformade för dessa syften mastix. Appliceras på ytan väggar och tak mastix kommer att passera genom själva den luft och fukt för att bara fördröja. Producera bearbeta ytor före slutbehandling.
 • En ny generation av material för ångspärren är en membranfilm. De har förmågan att stoppa fukt, samtidigt som passerar luft. Membranen har en viss, korrekt för att säkerställa korrekt drift av isolerings ånggenomsläpplighet. Bomull isolering med en ångspärr som inte bli blöt, inte frysa "andas" väggar, samtidigt som dess integritet och förmåga att fungera under lång tid.

Vid användning av membranmaterialen ofta en luftspalt anordning krävs.

Gemensamma varumärke membranånga barriärmaterial

Membranmaterial tillverkas i ett brett område. Och varje modell är konstruerad för specifika användningsområden där det kan visa den maximala fastställas i dess egenskaper:

 • Ånga Isoleringsmaterial installerade på utsidan av isoleringen, relativt den yttre uppvärmt utrymme - "Izospan A", "Izospan A" med UED (hämmande tillsats brand), "Megaizol A", "Megaizol SD». Dessa material används för att skydda strukturer från de yttre väggarna av balken, panel, ram, kompositstrukturer från snö, vind, atmosfärisk fukt för alla typer av utomhus finish - ytterväggar, paneler, med den yttre isolerande väggar utföringsformen.

Det är viktigt att ångspärr membranet är tätt mot värmaren, var fast fäst på monteringselementen i systemet, hade knäppte zoner eller nedhängning, vilket kan orsaka en "plopp" under inverkan av plötsliga vindstötar.

 • gäller "Megaizol B" för att lägga inomhus - två lager polypropenfilm med anti-kondensat yta. På vintern, hindrar detta väggmaterialet från kondensationen, svamp, frätande förstöring av strukturella element. "Megaizol B" skyddar också det inre av rummet från att komma in i de isoleringspartiklar. Den utför en liknande funktion "Izospan B".
 • Material för hydraulisk och ångspärr med reflekterande skikt - "IzospanFD", "IzospanFS", "IzospanFX" - konstruerade för en ångspärr enheter i rum med särskilda krav på sina värmeisolerande egenskaper, exempelvis i bad och bastu.

Regler ångspärrsegenskaper ramväggar

Ångspärren i ram hus är särskilt viktigt att göra det rätta: att ställa in önskad sidan av membranet försiktigt fast den till inlägg häftapparat, bindnings lederna i särskilda band eller kittet promazyvat.

I de fall där som värmare används ecowool, polyuretan, polystyren, och rummet är anordnad effektiv ventilation i ramstrukturer kan ske utan en ångspärr. Om beslutet om behovet av ångspärr enhet, är det möjligt att använda en av de två befintliga konstruktionssystem:

 • Under det första systemet, en ångspärr sys på räkneverket. Ovanför ångspärren membranutrymme är fodrad gipsskivor, paneler eller andra väggmaterial som är avsett för inredning. Detta alternativ lämpar sig bäst för byggnader, som är utformade för en säsongsbetonad bostad och upprätthålls inte på vintern. It - villor, lägenheter eller butiker, förenad med en parkeringsplats. I en sådan utföringsform bör den effektiva ventilationen i rummet tillhandahållas.
 • Den andra konstruktiva schema för anordningen tillhandahåller ångspärr membranet över vertikal eller horisontell ribba som tillhandahåller ett luftgap på 30-50 mm från väggen. Denna konstruktion lämpar sig för hem permanent uppehållstillstånd eller långvarigt bruk på vintern, eftersom det i det här fallet en hög luftfuktighet inne i huset.

Enhetens funktioner en ångspärr väggarna i ett trähus

Permeabilitets träväggar överskrider avsevärt de karakteristiska väggar av tegel eller stenmaterial och beror på tjockleken av stockarna eller timmer, tätningsspåren, närvaro av sprickor.

Limträ, används för konstruktion av väggar, torkades under produktionsförhållanden till en låg fuktnivå, har spår för tätningen, låg krympning, och därför ångan tillförs till värmaren i en begränsad mängd.

Väggarna i byggnader av timmer av naturliga fuktighet torkas i perioden för dess drift. Under 4-5 år som ett resultat av krympsprickor, deformationsegenskaper, brädor och stockar varierar i storlek, spåren täthet ständigt kränks. Under hela denna tid huset är omöjligt att genomföra inredning, eftersom tillgång till spåren för att återställa deras integritet skulle vara omöjligt. I det här fallet finns det två utgångar. Den första - vänta på fullständig torkning av trä. Den andra - att arrangera en ångspärr väggen genom, till exempel, membranfilmer "Izospan B", "Izospan FB" eller "Izospan FS».

Parobarer väggar bör bilda en enda slinga ångbarriär med ett slipat och överlappad vinden.

Om enheten fungerar på ångspärren väggen utförs kompetent och professionellt, då detta hus alltid att vara varm och mysig, och väggarna kommer att ha ett pålitligt skydd mot fukt. Detaljerade diagram och foton av ånga isolering av väggar:

Om efter att ha läst artikeln du har några frågor, föreslår vi att du tittar på den här videon, där experter kommer att tala om varför du behöver en ångspärr och hur man gör sina egna händer:

Berätta för dina vänner och kollegor via sociala nätverk knappar. Tack!

Kommentarer på artikeln "Enheten är en ångspärr väggar i byggnader för olika ändamål"

Jag trodde aldrig att ångan är så viktigt. Nu förstår jag varför min tegelväggar syreyut. Naturligtvis för att bli av med fukt i lägenheten liknande. Men jag insåg att det inte är lätt. Och det är nödvändigt att isolera och ångspärren att göra en särskild film, och även obligatorisk ventilation. Det visar sig, även på Windows enhet med forcerad ventilation set. I allmänhet visar det sig, en mycket allvarlig sak. Men, tror jag. Om du tar resultatet ska vara bra.

Bra nu argumentera vad som borde vara en ångspärr, det material som det borde vara, dess syfte, etc. Men även 15-20 år sedan om sådana byggteknik och inte tänka, sydde de upp väggarna med plywood eller masonit, och stannar vid detta. Och när ett år eller två började dyka upp svamp, blöta väggarna här är tänkande. Jag personligen lärde om ångspärren 2007 när ordna källaren i sitt garage, fann han en lapp där tidningen av "DIY" låda gjorde isolerad, gjorde luftspalter, tillbringade ventilation och nu allt är bra, bara kosmetiska reparationer och göra.

Den huvudsakliga funktionen hos filmen är paroizoliruyuschey nedopustit kondensatpenetrations tepoizoliruyuschy material. Fukt kan tränga in i mineralullen och det sedimentera i form av droppar. Det främjar fukt

Vi är alltid en ångspärr installeras i lokaler lokaler, där han började uppstå kondensat. Det finns de så kallade rå utrymme i rummet. För att göra detta måste vi först hitta orsaken. Om det är en dålig isolering eller tätskikt, måste denna webbplats först stänga dessa lager. Efter det kan du börja ånga isolerande verk.

Användning som en ångspärr material är polyetenfilm tror improduktiv. Hon är inte andas till skillnad från membranfilmen. Och om det är perforerad, kommer den tillsammans med luft och ånga passera. Då det inte finns någon mening med att installera den.

Författaren - en tvättad debiloid införa läsare vilse.

Först jag citerar, "termen" ångspärr "betyder inte att barriären absolut inte bör missa ångan." Upprörd. Termen "ångspärr" och det är en ångspärr, det vill säga par den inte passera.

Andra, citationstecken, "ång isoleringsmaterial installerad på utsidan av isoleringen, det yttre i förhållande till det uppvärmda utrymmet -." Izospan A "" Izospan A 'med UED (hämmande tillsats brand),' Megaizol A "" Megaizol SD »» Igen Rubbning . Enligt definitionen av producenterna av dessa filmer är de gidrovetrozaschitnymi höga ångkraft och ångspärr har ingenting att göra.

Den tredje citat. "I de fall, om de används som isolering skum ... ..." (c), byggare måste knulla avbryta sina händer, och förbryllad den normala funktionen ventilation.

Och dessa misstag hela artikeln - som en dåre shag.

Med vänliga hälsningar, anställd av det företag som tillverkar fasadmaterial.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 + = 43