Ångspärr i IZOSPAN

Instruktioner för användning i ångspärr Izospan

Människan ständigt förbättra sina hem, försöker så mycket som möjligt för att skydda den från yttre påverkan. Detta är inte förvånande. När allt kommer omkring är desto bättre isolering skyddade hus med källare inifrån huset, desto längre kommer att pågå dig.

En viktig del av komplexet för fullständigt skydd mot yttre påverkan hemma betraktas som en ångspärr installation. Utan en ångspärr i byggisolering och även enkla strukturer kommer att vara i svårigheter.

Ångspärren Izospan per förpackning

Vid valet av en ångspärr rekommenderas att uppmärksamma filmen Izospan B, som kommer att diskuteras i denna artikel.

1 Funktioner Filmen Izospan

Företaget bedriver tillverkning Izospan ångspärr under ganska lång tid. På marknaden för inhemska material, killarna visade sin bästa sida. Det bara är det faktum att det för närvarande flera hundratusentals hem skyddade Izospan ånga tätningsmaterial.

Popularitet ångspärr är uppenbar. Den tillåter dig att skydda strukturen från en av de mest allvarliga och skadliga effekter - alltför utsläpp av ånga.

Det faktum att ångan själv var ursprungligen en produkt av mänsklig aktivitet. Och i motsats till samma fukt, passerar den lätt genom någon design, även betong eller tegel. De enda undantagen är helt ångspärrsegenskaper material.

Men sedan finns det ett annat problem - en komplett ånggenomsläpplighet negativt påverkar ventilations rummet, även om det görs utanför isoleringen basen. Huset blir instängt, det kan inte andas, och detta, som ni förstår, är inte den bästa utvecklingen.

Drabbats hårt av dessa villkor och värmarna själva. Egentligen är det att skydda dem och utformade ångspärr film Izospan B. Om värmaren inte skyddas, då förr eller senare kommer det att börja samla fukt. Kondense ackumuleras det innanför isoleringen, vilket minskar dess effektivitet.

Som ett resultat av allt detta kommer att leda inte bara till en minskning av kvaliteten på isoleringen, men även till dess fullständiga förstörelse.

1

Film Izospan B har unika tekniska egenskaper. Det producerar inte en polyeten, som gör ångspärren med billiga material och hundra procent av polypropenskiktet. Dessutom armerad polypropen. Bryt den eller orsaka allvarliga skador på mycket svårt.

Materialet i sig produceras genom smältning av kompositionen och sedan rulla den till en förutbestämd tjocklek och som rullar på speciella axlar. Observera att efter alla dessa förfaranden bildas mycket tät och helt jämn film.

Den grova ytan av membranet i Izospan

Här är bara en ångspärr Izospan i en lite annorlunda från resten. Det faktum att det har två sidor. Det är därför det finns även en guide till användning av filmen, där exakt ange vilken sida av produkten som skall fastställas värmare.

Och detta är mycket viktigt. Varför? Ja, eftersom olika sidor har olika funktioner. Ena sidan är slät IZOSPAN I nästan borstad polypropen. Den andra måste också grov yta.

Den släta sidan av filmen är alltid fixerad till isoleringen för den termiska isoleringen av fundamentet och det blinda området. Den grova sidan av filmen bör se upp, det vill säga den andra sidan av isoleringen.

Detta beror på att ojämnheter på Izospane ursprungligen tänkt för effektiv kondensat montering.

Under normala omständigheter, kondensatet, men kraftfull trycket inte skapa ånga strömmar alltid ner till golvkonstruktionen. Där absorberas i trä, lämnar långa spår, och faktiskt, allvarlig skada för alla strukturer.

Om de föreligger för att skydda material från den ojämna yttre sidan, och placera den motsatta av en varmare, då all fukt kommer kondensera direkt på filmen. Där hon kommer att stanna.

Beräkningar experter tyder på att vara på film, avdunstar fukt snabbt och inte har tid att göra mycket skada på den omgivande strukturen.

När det gäller specifika tillämpningar, instruktionen till filmen i Izospan säger att det kan användas för efterbehandling:

 • Takkonstruktioner och rockor;
 • Paul;
 • Väggar, både utanför och innanför;
 • Laminatgolv och parkett.

Som ni kan se, är ganska bred tillämpningsområde av detta material. Inte överraskande, det inte kosta något modern värmeisolering kaka utan ångspärr.

Vi noterar bara att varje design, oavsett hur svårt eller lätt det är, har sin stapling teknik och undervisning IZOSPAN B på den yttre isolering ett trähus foundation visar att i varje enskilt fall är det nödvändigt att hålla sig till olika installationstekniker. Dock kommer alla av dem övervägas i framtiden.

Användning av ångspärr Izospan till innerväggen

Vi plockar nu ut de viktigaste fördelarna och nackdelarna med en ångspärr Izospan B. Undervisningen säger att filmen Izospan det finns massor av fördelar. Och det är sant. Särskilt jämfört med konventionella material ånga tätning.

 • Den lätthet;
 • Hög hållfasthet;
 • Dubbelsidig yta;
 • Höga tekniska egenskaper;
 • Utmärkt avskärning het ånga;
 • Den enklaste installationsprocessen, kan läggas med alla tillgängliga lösningar;
 • Överkomligt pris som granulerad skumglas.

När det gäller nackdelarna, har de sett detta material nästan inte. För en del kan det tyckas att priset är lite överskattad, men det är det inte. För kvalitet har ett pris. En Izospan in - det är verkligen hög kvalitet och tillförlitlig material.

Han är mycket bättre klara av alla belastningar som är avsedda för det, samtidigt som den är mycket tålig och bekväm att använda.

Instruktioner för användning av detta material ger vägledning som avser det ordningen stapling av filmen i värmeisoleringen kakan.

Och det innehåller information av en anledning. Det är viktigt att ta hänsyn till alla de tekniska specifikationerna för produkten och avyttra den på rätt sätt. Annars maximal effektivitet du inte kommer att få.

Sålunda består varje termisk isolering kaka vanligtvis av följande nivåer:

Ordningen för placering av element kan variera. Till exempel när efterbehandling ett tak tätskikt bör alltid vara mellan takbjälkar och isoleringen. Som för övrigt är ganska uppenbart. När allt kommer omkring, är dess uppgift att skydda isoleringen från vatteninträngning, för att vara exakt, nederbörd.

Placering av skyddsfilmen i ramen för golv

Men när den yttre efterbehandling tätskikt fasader Izospan AM redan vara utanför isoleringen, medan ångan sker mellan väggen och isolering. Återigen, vända logiken nog och allt faller på plats.

Ångspärr ska skäras bort den ånga som kommer ut ur rummet. På exemplet fasad det kommer att passera rakt igenom väggen. Waterproofing måste också skydda strukturen från direkt fukt. En stor källa till vatten på gatan - detta nederbörd.

Det är därför den isolerande filmen, och byter plats. Som ni kan se, är mycket viktig tid med korrekt placering av material. Inte undra på att under Information instruktionsblocket identifierar så mycket utrymme.

2.1 Finishing betongkonstruktioner

När du arbetar med ett tak Izospan Formen av konventionell teknik. Först montera tätskikt under hålrum takstolarna. De är placerade under isoleringen. En värmare är fastsatt under redan mycket isolering film.

Och säkra den inuti den grova sidan av rummet. Det vill säga, bör den släta sidan IZOSPAN B röra värmaren.

När de inre väggarna på många sätt teknik upprepas, bara här för tätskikt inte behövs. De enda undantagen är badrummen.

Här ångspärren på samma sätt fast i isoleringen på insidan. På sidan väggisolering kommer inte alls, eller kommer att bli, men en enkel membranskydd som utför funktioner försäkring snarare än något riktigt viktigt.

På fasaderna är vi också sagt några ord ovan. När dekorera fasaden, Izospan ånga passar mellan väggen och isolering. Till sin vägg, vrid den grova sidan.

Om situationen golvet är mer tvetydig, men instruktionerna i detta hänseende talar tydligt. När efterbehandling golvet ångspärren Izospan Värmaren måste placeras ovanpå.

Det vill säga, först det finns en netto bas, därefter tätskikt ovan som låg isolering. Men ännu större är själva Izospan B.

Enligt laminat och parkett polypropen ångspärr Izospan I helt och hållet kan fästas till ett substrat, bör det noteras, är mycket bekvämt. Men på jobbet, är det önskvärt att vara mycket noga med att inte skada filmen. Gör det svårt, men möjligt, det är därför vi rekommenderar dig att vara mycket försiktig.

Izospan passa in mycket lätt. Sedan följer du bara instruktionerna, och det är mycket enkel.

Tejp för limning ångspärr skarvar Izospan I

Izospan låg på en värmare, försöker placera den släta sidan av det som med isolering cap polystyren. Montering utförs av en häftapparat eller naglar. Det är önskvärt att använda speciella monterings naglar plankor av trä, som förbehandlats med konserveringsmedel.

Filmen överlappas av 15-20 cm. Varje gemensamt och täta hålet behöver särskild tejp, som kan köpas i processen.

Det är viktigt att konsolidera materialet ordentligt så att den kunde riktigt hålla och samla fukt på sig själv.

Över rälsen redan monterat frontstrukturen för den konventionella tekniken. Det är önskvärt att lämna en spalt på 1-2 cm mellan film och en främre ytan. Detta beslut kommer att underlätta ventilation IZOSPAN.

Nu återstår bara att se recensioner av filmen Izospan B.

Denis, 29 år gammal, Kamenka:

Izospanom använda i många år. Dess specifikationer är helt nöjd. Särskilt nöjd med möjlighet till enkel montering - fäst häftapparat, stängt band leder upp och du är klar. Mycket praktiskt.

Nikolai, 59 år, Kiev:

Izospan köpte ungefär tre månader sedan. Jag köpte med rädsla som inte är helt trodde på behovet av en sådan stor utgifterna för en ångspärr. Men nu förstår jag att pengarna är värt isoleringen helt.

Ännu mer än så, jag har bara ingen lust att arbeta med något annat, eftersom jag kan stöta på problem, som i efterbehandling Izospanom inte förekommer.

2,4 Laying ångspärren Izospan B (video)

Beräkna isolering i sina hem

Heise Ruslan Teymurovich

Ställ en fråga

I "Story-LESA9raquo; Det fungerar min bror, så jag är alltid informerad om försäljning och kampanjer på byggmaterial, vilket ger bra räddning och ibland återförsälja köpas.

Nikita har du en allvarlig sak, naturligtvis, inte säga något.

Daria varje snurra som du kan, så att din sarkasm finns det absolut inte är lämplig.

Jag är en förman gäng engagerade i isolering av privata hem. Termiska isoleringsmaterial köper alltid "Sibekse9raquo, arbetar med dem i nästan sex år. Totalt har företaget aldrig svikit - allt utföra sina arbetsuppgifter i 5+

Hello. Fråga om IZOSPAN behöver för isolering av andra våningen med skummet och om du behöver något att sätta ett ansikte till isoleringen. Tack

Mycket trevlig utsikt, kunskap och erfarenhet av befälhavaren! Tack!

Förra året, min man isolera fritidshus TECHNOPLEX 5 cm. Men i år fick vi inte åtminstone en gipsvägg. Den övre skyddande skikt utsätts för solljus och vind kollapsade och enkelt raderas i kontakt med honom. Prompt, vare sig det är i stånd att spara för isolering. Tack på förhand för ditt svar.

Det bör noteras denna butik som "BAUTsENTR9raquo;. alla Omsk reste nyligen att hitta tvåhundra gjuten skumdensitet - kunde köpa den bara BAUCENTER, med det, är priset mycket nöjd.

Jag har nyligen föreslagit isolera finska thermopanels SPU SPU Renovering styrelse och SPU Vintti-Iita. Säker på att detta material är obrännbart, icke-toxisk, i allmänhet parktichen och miljövänliga. Jag vill gärna veta om det här i din åsikt. Tack!

och har certifierat det faktum att detta material kan användas i barnomsorgen? Om så är fallet, kasta bort länken, vänligen.

Hydro - och ånga isolering "Izospan B». Funktioner och guide var och hur man ansöker isoleringsmaterial

Takten i teknik och modern konstruktion innebär användning av innovativa lösningar i alla stadier, inklusive förbättring av byggnader. Det viktiga är att isolera lokaler från fukt och kyla. För detta ändamål den isolerande filmen på marknaden flera varumärken.

Den optimala pris-prestanda är ånga, "Izospan9raquo;. Detta material är praktiskt när det gäller installation, har en hög prestanda och rimligt pris lockar köpare. Tänk på viss film "Izospan9raquo; Klass B.

Mängd olika produkter "Izospan9raquo;

Ångspärr representeras på byggmarknaden ett brett modellprogram. Varje typ har sina egna specifikationer som definierar omfattningen av materialet. Totalt isolerande membran av detta märke, det finns cirka 14 arter. Överväg 4 huvudkategorier. I synnerhet:

Filmen är utformad för värmeisolering av byggnader och de skyddsväggkonstruktionerna från fukt och kondens. Materialet är utformad som ett dubbelsidigt membran, vars ena sida är isolerad från vind och fukt, och den andra - avlägsnar avdunstning. Att filma klara sin funktion, är den monterad på utsidan av isoleringen.

En av de mest populära och vanligaste kategorierna "Izospana9raquo;. Den egenheten av materialet i denna kategori är den absoluta ånggenomsläpplighet. Dessa egenskaper är beroende på strukturen av det isolerande membranet. Ena sidan av filmen är slät och den andra har en uttalad ytråhet. Slät struktur skyddar det inre av vinden, och ett indraget villi främja fukt.

Denna produkt utför samma funktion med "Izospanom9raquo; Grupp B, men har en högre kostnad. Grundval materialet är ett superfast polypropenbana som tillförlitligt skyddar designelement från eventuella yttre påverkan. Filmen är lämplig för användning i kalla områden och ger utrymme isolering, även om gapping väggpaneler eller takelement.

Det är en universell film som är lämplig för inomhus och utomhusbruk. Ett nyckelsärdrag hos materialet är hög motståndskraft mot mekaniska skador och till neutralitet till direkta UV-strålar.

Det är värt att notera att marknaden fann filmen klassen «A. M »« A. S »« A. Q Proff ». Till skillnad från grundläggande prototyper, filmer har en tätare datastruktur för membranet (ofta treskiktad) och har en större motståndskraft mot rivning. Naturligtvis, förbättrad prestanda och kostnaderna ökar proportionellt material.

Om vi ​​talar om tekniska parametrar, kan vi urskilja följande egenskaper:

rivhållfasthet

22,4 gr. / M2 per dag

1000 mm. vatten. Art.

Den appliceras vid ett temperaturområde av -60 till 80 grader Celsius.

Med tanke på dessa egenskaper, som är lagrade i det fria materialet inte rekommenderas för att hålla de operativa egenskaper.

Fördelar och nackdelar med vattenkraft - ångspärr

Isolering "Izospan9raquo; Det tillhör den kategori av byggmaterial, så har fördelar och nackdelar. Denna funktion är kännetecknande för en produkt, men i fallet med en ångspärr av detta märke, plus märkbart större än nackdelarna. Tänk på styrkan i materialet.

De obestridliga fördelar inkluderar följande egenskaper:

Hög vattenavvisande.

Resistens mot eventuella externa faktorer och mekaniska skador.

Absolut inerthet till utvecklingen av patogen mikroflora (vägg mögel, svamp).

Kontinuerlig drift - minst 50 år.

Nackdelarna är de höga kostnaderna för en del av modellgrupper och bristen på brandmotstånd.

Denna grupp av "B" (B) anses vara universell, så det tar en mångfacetterad i omfattning. Den enda begränsningen på installationen är inre utbyggnad. För extern isolering "Izospan9raquo; B är inte lämplig för detta ändamål finns det andra grupper. När en intern isolering, är isoleringsmaterialet anbringas på sådana ytor:

Golv i rum med hög luftfuktighet.

Substratet för parkett eller laminat.

Detta krav härrör från det faktum att isoleringen kakan inte kommer att klara av sina funktioner utan paroizoliruyuschey film.

Vilken sida av stapeln till en värmare?

Enligt det officiella uttalandet:

För tak. Den jämna sidan av en värmare.

För väggar. Den jämna sidan av en värmare.

Vindsvåningen. Filmen placeras mellan efterbehandling material lokaler och grov tak tak (släta sidan till den oavslutade taket).

Sockel överlappande. Grova sidan till värmaren.

Instruktioner för användning av det isolerande materialet

Trots den mångfasetterade användning av byggmaterialet, ställer tillverkaren ett antal krav för installation, som krävs för att följa, oavsett omfattningen av applicering av materialet. I synnerhet:

För vertikala och lutande ytor (tak, väggar) är installationen utförs från topp till botten med horisontella ränder läge.

Staplas överlappning med samtal minst 15 centimeter.

Fogar ytterligare isolerande tejp.

Den släta sidan är alltid intill en värmare, grov ser in i rummet.

Om vi ​​talar om detaljerna, beroende på applikation utrymme "Izospan9raquo; monterad i följande scheman.

Ånga placeras direkt på takstolarna, mellan vilka är lagt ett skikt av isolering. Fast film spännskenor, toppen går mantling och takmaterial. "Izospan9raquo; steplperom är fäst vid värmaren inte sjunka in, från vinden sträckt tråd eller installera ytterligare lattor.

Izospan AQ proff, AM, AS

Innerväggar med isolering kommer följande schema:

Ljudisolerande materialskiktet.

Låsning ångspärr till den yttre huden kan vara galvaniserade profil.

Ånga golv monterat på ett sådant system, mellan reglarna är tätskikt och isoleringsplattor. Ovan är ångspärrsegenskaper remsor som är fästa till stängerna i reglarna för att åstadkomma en ventilationsspalt mellan isoleringen kakan och golv. I slutskedet monterade golvbrädorna.

Paro-vattentätning av serien D, RM

Reflekterande värmeånga tätskikt FX-serien

"Varmt golv" system

Reflekterande ånga tätskikt klass FD, FS, FX

Här är installationen liknar det tidigare systemet. Den enda skillnaden är tvåsidig installation av ångspärrar: från vinden och interiör.

Membran Izospan AQ Proff, AM, AS

Ångspärr Izospan RS, The

ventilerade fasader

Isolering Serie AF +

Elementen i monteringssystemet

Minns att "Izospan9raquo; B är avsedd för internt bruk, den yttre väggen, ånga utförs typiskt material annan grupp. Men användningen av "Izospana9raquo får tempererade områden; B utanför. När de utför ett sådant system bör följas:

I väggkonstruktioner installerade mantling av stängerna 3-5 cm tjocka. Detta är nödvändigt för att säkerställa ventilationen gapet. Då, är en ångspärr remsa spänd, är fixerade till barer kontrobreshotkoy.

Hydro-vattentätt membran klass AQ proff, AM, AS, A

Staplade isoleringsskivor.

Observera att ett sådant system är lämpligt för trähus.

Tillverkning av alla typer av "Izospana9raquo; engagerad LLC "Geksa9raquo, som har egen produktion i Tver-regionen. Företaget har producerat filmer med olika membran paroizoliruyuschimi, fuktavvisande och energibesparande egenskaper.

Produkter under strikt kvalitetskontroll i alla led i produktionen, har de internationella intyg om överensstämmelse. Tack vare dessa egenskaper, produkter av företaget "Geksa9raquo; Det har stor efterfrågan på den inhemska och europeiska marknaderna.

hälso råd

Cement slurry kan vara mer djärva, är att mer smidig och lätt att använda. För att göra detta genom att lägga till tvättmedel - alltid på basis av tvål, såsom "Fairy", snarare än en syntetisk tvättmedel.

Ånga IZOSPAN A, B, C, D instruktionsböcker

Ånga - en typ av specialiserad proofing, skydd konstruktionselement som används för olika ändamål från fukt och ånga, och även mot kondens. Ångspärr material är inte bara förlänga STROYKONSTRUKTSIYA service, men också på ett tillförlitligt sätt skydda dem från exponering för mögel och mjöldagg.

Idag, en mängd olika tillverkare är tillgängliga legkokrepyaschiesya fuktångbarriär filmer och membran för skydd av tak, väggar, golv och tak. Tech däck ångspärr varierar beroende på materialet och den struktur som skall skyddas, men det är säker på att följa de allmänna reglerna.

Hur man passar ånga. instruktion

När du installerar en ångspärr måste ha följande:

 • nödvändiga verktyg och fästelement: träribbor, skruvar, metall profil, ångspärrsegenskaper för skärning sax, häftpistol och konstruktionstejp för att ansluta delar av en ångbarriär;
 • ångspärr material för beräkning av den totala arean av överlappande ytor, plus en överlappning på alla sidor av minst 15 cm.

När du installerar en ångspärr är nödvändigt att iaktta följande regler:

 1. fästen av alla material som behövs endast inifrån. Tillåten ångspärr fäst från både insidan och utsidan av rummet när utomhustemperaturen är under (─25 ° C) och tillräcklig för att skydda väggarna tjocklek. När skydda taket ångspärr fäst endast inne hela låg "pie";
 2. ångspärr bör fastställas stroysteplerom endast längs yttre murar. Varje efterföljande arket läggs överlappande (genom 15 cm), och limmade fogar stroyskotchem. Det är nödvändigt att se till att det inte fanns någon störning av materialet till några hål och andra defekter. Vid fullbordandet av ångspärren kan fixeras med trä (plast) tunna remsor, spikning dem till väggytan (eller tak till brädden) med spikar;
 3. rack bör spikas med en stigning av 30 cm, varefter isoleringsstapeln. Utrymmet mellan skenorna med den önskade ventzazor form för lätthet och snabbhet av fukt indunstning;
 4. ångspärr arket placeras på den förmonterade på en skyddad yta spetskarkas av metalliskt (trä) profil, som är fäst med skruvar till en vägg. Ångspärr är fäst vid skelettet, leder nödvändigtvis limmade stroyskotchem. Ångspärrsegenskaper arken är fäst med skruvar som bibehåller integriteten av materialet;
 5. för ventilerad fasad isolerad ånga staplas två gånger under ett lager av isolering, och på den, och bildar sålunda en effektiv teploparoizolyatsionnuyu tre-skiktsystem.

Var noga med att använda en ångspärr för betongkonstruktioner - golv och väggar.

Idag många olika typer av producerade ångspärrar, var och en har olika egenskaper och funktioner i programmet.

Izospan specifikationer

Izospan A är ångpermeabla membranet för att skydda taket och bygga väggar, tak och fasaden av kondensatet. Således effektiv vattenavdunstning inne plankan "pie" det förhindrar skador stroykostruktsy. Tak sådant membran användes i sina kvaliteter upp till 35 grader.

Izospan B representerar en universell tvåskikts ångspärr uteslutande för montering inomhus. Det används för att skydda basen, väggar, tak, vind eller vind, samt en värmare. Den har en hög densitet och hög effektivitet.

Izospan C är hydrauliska och ångspärr tvåskiktsmembran avsedd för golv på neuteplyaemyh tak, och även för vindar.

Izospan D representerar en universell membran för vattentätning ånga och eventuella byggelement på baser anordning neuteplyaemyh tak, betongfundament, mellanliggande golv;

Izospan AM representerar spetsmaterial hög hållfasthet av membranfilmer, förstärkt material för att skydda den från mehpovrezhdeny. Han passar precis isolatorn och skyddar den från vittring och kondens.

Izospan FB är en speciell parobarerom baserad på kraftpapper, metalliserad på ena sidan lavsan. Detta är både en ång- och tätskikt, perfekt lämpade för golvbeläggning på komplexa lutande tak, såväl som bastu, där man måste ständigt hålla en hög temperatur och fuktighet. I ett sådant membran och det högre priset, men det är ofta helt enkelt oersättliga för taket.

Ångspärr IZOSPAN bruksanvisning

1. En Izospan annorlunda mekanisk draghållfasthet och spricker, miljövänlighet, brandsäkerhet (det inkluderar spetsdobavka för provocera självsläckande när de antänds), god bearbetbarhet, eftersom det lätt kan skäras, inte rivs sönder och har inte fastnat.

Det används för att skapa en ångbarriär på taket, på vinden och källarutrymmen för att kompensera för skillnaden mellan de uppvärmda och ouppvärmda rum. Dess densitet är 110 g / sq. m, valslängd - 50 m, bredd -. 140 cm Izospan A är resistent mot ultraviolett strålning.

2. I Izospan appliceras vid behov termisk isolering av väggar, golv inuti byggnaden tak. Vanligtvis är det läggs på lager av isolering från lokalerna.

Lay "pie" kommer att innehålla följande sekvens av skikt från utsidan till insidan:

 • takmaterial;
 • skikt IZOSPAN A (eller AS);
 • för montering av kontra IZOSPAN A och skapa ventzazora;
 • IZOSPAN skikt B;
 • fackverksbalkar;
 • inredning skiktet.

Denna typ av ångspärr förhindrar inträngande av partiklar renovering fibrösa isolering och fuktdroppar.

Tehharakteristiki IZOSPAN B: en densitet av 72 g / m, rullens längd - 50 m, bredd - 140 cm.

3. Izospan C skiljer sig från andra typer av ångspärr material så att den kan användas för att skydda tak, lutning skridskor som är mindre än 35 grader. I de flesta fall är det på grund av dess användning gör det möjligt för ouppvärmda vinds förblir torra, medan källare - förhindra uppkomsten på väggar och tak i kondensatdroppar bidrar till bildandet av obehaglig lukt och mögel.

Tekniken att lägga detta material är ganska enkel:

 • börja lägga en ångspärr (på taket) nedan, varvid materialet inte är starkt bör dra, vilket lämnar ett fritt utrymme;
 • längs omkretsen av taket trasa ångspärr fäst stroysteplerom i lederna är limmade stroyskotchem;
 • vid förläggning observera storleken på de överlappande materialhorizon och vertikaler från 15 till 20 cm;
 • Efter sträckning av materialet och fixera den dessutom fast räknare sektion med 5 x 4 cm. Fäststavar som bärs av spikar eller skruvar.

Vid låg lutning tak planka IZOSPAN Med bara trägolv, monterade på takstolarna.

Såsom kan ses, användning av ångspärr tekniken skiljer yttersta enkelhet. Det är genom ångspärren konstruktionselement är skyddade från fukt, effektivt avlägsnande av kondensat. Ångspärr membranet mycket ökar livslängden av byggmaterial, som har en positiv effekt på driftskostnaderna.

Med hjälp av olika typer av IZOSPAN beror på villkoren för dess installation på betongbyggelement, så innan du köper bör noggrant granska utnämningen av materialet och dess användningsmöjligheter.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

61 − = 57