Ångspärr IZOSPAN i bruksanvisningen

Izospan: typer, egenskaper och instruktioner för användning

Företaget "Hex" 1998 började tillverka en ångspärr under "IZOSPAN" varumärke - funktionella material. Produkter på kort tid vunnit erkännande på grund av höga specifikationer och överkomligt pris. Bruksanvisning IZOSPAN gör det möjligt att välja ett membran i enlighet med villkoren för användning och korrekt montera ångspärr i isoleringssystemet byggnadskonstruktioner hus eller tak.

Ångspärr varumärke Izospan

Izospan - ett icke-vävt membran eller en film, som används som en del av isoleringsstrukturer för att skydda mot fukt värmeisolering, samt element av trä och metall från uppträdandet av röta och korrosion.

I att bygga tätskikt Izospan används, som är monterad direkt på takstolarna under lådan, ångspärren för installation av vinden för att skydda den fibrösa isoleringen från ansamling av fukt. Också ångspärr film används för värmeisolering av vinds golv, golv och tak, värmeisolering av väggar från lokalerna.

För väggarna av trä struktur, för att isolera utsidan, applicera ångpermeabla membranet som skyddar fibern isolatorn från vittring och förhindrar utsläpp av ånga.

EXEMPEL användning i isolerat tak

Innan du köper materialet måste du förstå vilka typer av erbjudanden IZOSPAN tillverkare i sina egenskaper och syfte. Sortimentet innefattar material i rullar av ovävda banor och filmer, inklusive ytterligare beläggning. Installation IZOSPAN utföras beroende på syftet med en viss typ av produkt.

Ångspärr egenskaper Izospan olika arter har betydande skillnader. Enligt klassificeringen finns det tre typer av material:

 1. hydro- och vetroizolyatsionnye membran;
 2. hydrauliska och ånga barriärfilmer med olika egenskaper;
 3. Ångspärr banmaterial, bidragande teplosberezheniyu.

material varumärke grupp Izospan IZOSPAN Varje typ har flera varianter. Till varje pris alfabetisk märkning, vilket förenklar valet vid köptillfället och hjälper till att förstå hur man ska tillämpas på ett eller annat material. Riktlinjerna för användning, kan du läsa mer detaljerade instruktioner.

1

Ångpermeabla membranet för tätning och vindskydd

Membranet av icke-vävt tyg för att skapa en vattentätning ånggenomsläppliga barriär är avsedd för utvändig värmeisolering av tak och väggkonstruktioner. Materialet sänder inte fukt och som kan skydda värmaren från att utsättas för regn och vind.

Förutom att tätskikt isolering, utför diffusionsmembran annan funktion - inte kondenserar fukt som kommer in i fiberisolatorn genom byggandet av väggen längs med ångan. Ångan snabbt ut till utsidan, så att träkonstruktioner inte hotade av svampen och isoleringen förlorar sina isolerande egenskaper.

EXEMPEL tak ångspärr

Diffusionsmembran är gjorda av polypropylen. De är säkra för människors hälsa och förebygger mögel. Användningsområde:

 • Värmeisolering av lutande tak med en lutningsvinkel mer än 35 °;
 • byggandet av ram hus;
 • sidospår väggbeklädnad eller foder;
 • hydro och värmeisolering under vindrutan ventfasada.

Izospan A, AM, AS, AQ Proff, A med UED

Linjal hydro vindtät ånggenomsläppliga membran innefattar icke-vävda material med olika densitet:

 • Izospan A (en densitet av 110 g / m 2) - det permeabla membranet av hela linjen, ger fukt att fly till utsidan, men sänder inte sin insida. Vid installation måste du lämna en lucka för ventilation.
 • Izospan AM (90 g / m 2) - de tre skiktsmembran. Specifikationer IZOSPAN AM tillåter montering av den skyddande vatten- och vetrobarer utan ventilationsspalt, eftersom luften cirkulerar mellan skikten av materialet och avlägsnar fukt.
 • Izospan AS (115 g / m 2) - och tre-skikt ovävt diffusion, men jämfört med AM tätare.
 • Izospan AQ proff (120 g / m 2) - professionell material. Izospan AQ proff har en treskiktsstruktur med en förstärkt armering. Användning Izospan AQ Proff rekommenderas om isolerade yttervägg eller tak för ett tag måste lämna utan yttre skyddande och dekorativa beläggningar. Funktioner IZOSPAN AQ Proff - ökad motståndskraft mot fukt, UV-ljus och mekaniska skador.
 • En Izospan med UED - från IZOSPAN Ett material kännetecknas av närvaron av brandhämmande tillsatsmedel. Oantändliga membran används, om det är tänkt för att genomföra svetsoperationer i närheten av den isolerade struktur, exempelvis installation av fasader med ventilation.

Tabell ångpermeabla membranet

Mikroporösa membran tillverkade av två eller tre skikt. Deras karakteristiska särdrag är olika kvalitet av material från de främre och bakre sidan. Ena sidan är slät, den andra - grov. Hydro vindtät Izospan till en varmare placerad vita sidan, när det kommer till membranen Izospan AQ proff, AM- och AS. Diffusionsbarriären Izospan A och en UED, enligt anvisningar monterade släta sidan utåt. Enligt henne ackumulerat kondensat bör rinna in i en utlopps dränering.

Hydroprotective och ångspärr film

Hydroprotective och ångspärr film är avsedd för inomhusinstallation. Det används för skydds- och isoleringsstrukturer från fukt, vilket förbättrar den termiska ledningsförmågan hos den termiska isolatorn, bidrar den till destruktion av trä och metall. Användningen av film, ogenomtränglig för ånga och kondens och förlänger livslängden på isolering och byggnadskonstruktioner, om installationen har utförts korrekt.

Omfattning hydro och ånga barriärfilmer:

 • Golvarrangemanget bas;
 • montering av ett isolerat tak (skyddsmaterial, isoleringen plant eller sadeltak);
 • isolering inmurning från utrymme, ljudisolerande mellanväggar;
 • Överlappning Skydd - källare, mellanliggande, tak (serverar tätskikt barriär);
 • om trähaltigt eller trägolv (trägolv, golv lameller, laminat).

Läggning av en ångbarriär på golvet

Tillverkaren erbjuder ett brett spektrum av material, som fungerar som en ångbarriär och tätskikt. Alla typer IZOSPAN skiljer sig i densitet och deras funktioner:

 • I Izospan (en densitet av 72 g / m 2). Ångspärren Izospan är bland de mest populära typer av material på bekostnad av prestanda och ett överkomligt pris. Med den paroizoliruyutsya innerväggar, tak och källargolv, vindar och loft under taket isolering.
 • Izospan C (90 g / m 2). Film vattentät betonggolv. Materialet läggs för att skydda värmeisoleringen på lutande tak.
 • Izospan D, DM (105 g / m 2). Izospan D och DM - sorter av höghållfast material. Mark DM har anti-kondens yta. Izospan D, DM är avsedd för höga belastningar. Izospan D & DM används främst för tätskikt en plan eller sadeltak. Material som lämpar sig för användning som en tillfällig taktäckning. Även Izospan D kommer att bidra till att lösa problem med betonggolvet eller källaren taket, om mönstret kräver ett pålitligt skydd mot fukt.
 • Izospan RS (84 g / m 2), RM (100 g / m 2). Som Izospan D, är dessa varianter kännetecknas av hög filmstyrka. I synnerhet är det uppnås genom en treskiktsstruktur IZOSPAN RS och RM - ligger i mitten av polypropen mesh. Applikations IZOSPAN RS och RM - arrangemang av hydrauliska och ångspärr för tak- och väggkonstruktioner, golv, innertak, tak av något slag.

Brett spektrum av tillämpningar och materialspecifikationer Izospan D, C, B, Izospan RS och RM, vilket gör dem mest populära bland alla banmaterialen av märket.

Tabell ånga och tätskikt

Izospan D, liksom andra medlemmar i gruppen har två yttre skikt med olika funktioner. En av de släta ytorna, den andra - grov och fibrös. Grovheten hos utsidan hjälper till att hålla egenskaperna hos materialet och försvinna över ytan av sedimente ånga och kondensat, så att den snabbt avdunsta.

Tyger av hög hållfasthet (Izospan D, Izospan RS, RM) under tillverkning av beredda vattenavvisande kompositioner. Det hydrofoba materialet är lämpligt för användning som ett vattentätande skikt vid monteringsjordgolv, cementbetong för betong bas i våtutrymmen.

Vid montering av ångspärren som Izospan krävs slät yta material för att isolera. Beroende på utformningen driftsförhållanden kan det vara nödvändigt att åstadkomma en ventilationsspalt på 40-50 mm, vilket ger vittring fukt.

Värmeisolerade ånga vattentätningsmedel

Bland Izospan material separat är att åstadkomma en film, som anbringas genom shoopirovaniya (förstoftning) aluminidbeläggning. Ett inslag i foliematerial är förmågan att reflektera värmestrålning.

Inomhus foliefilm används för att skapa ånga och vattentätande barriär för skydd av värmeisolering, såväl som för att förbättra energieffektiviteten i isolering. Vid montering av folien på utsidan av konstruktionsmaterial kommer att skydda isoleringen från regn och vittring.

Användning av foliematerialet på vinden

Gruppen består av foliematerial, vars struktur gör det möjligt att minska värmeförlust uppvärmt utrymme. De specifika ändamål material med markeringar Izospan FB, Izospan FS, Izospan FD, Izospan FX väljs i enlighet med egenskaperna hos basen och locket.

 • Izospan FB (figur densitet 132 g / m 2). Grundval konstruktion är den tunna hög densitet kartong. Izospan FB på utsidan är försedd med Mylar belagd med en aluminiumbeläggning. Användningsområde - Headliner och väggar i bastu och bad. Izospan FB kan hålla 90% av värmestrålning.
 • Izospan FD (132 g / m 2). Detta vävd polypropylen basis, till vilken på den ena sidan av ett skikt av aluminium. Izospan FD skapar en skyddande barriär i taket och golvet i vinden används i arrangemanget enligt golvvärmesystem, vatten eller elektrisk.
 • Izospan FS (92 g / m 2). Basis IZOSPAN FS är gjord av icke-vävt tyg, som appliceras över foliering. Izospan FS - detta är rullmaterial, som inte är rädd för vatten, hållbara och lätt att installera. Används som tak och värme paroizolyator för lutande tak samt för skiljeväggar.
 • Izospan FX (145-175 g / m 2). Izospan FX skiljer skummat polymersubstrat 2-5 mm tjock aluminiumbeläggning. Izospan FX kan användas som en fristående eller monteras termisk isolator i kombination med andra typer av värmare. Omfattningen av användning - värmereflekterande, vattenkraft och ångtätt täckning av väggar, tak, vinden. Också, som värmereflekterande substrat placeras under laminatet.

I enlighet med instruktionen, sådana material som Izospan FB, Izospan FS, Izospan FD, Izospan FX stapeln så att värmereflekterande foliesidan vänd mot rumssidan.

Installation av hydro-vindskydd och ångspärr på isolerade lutande tak

Med tanke på de tekniska parametrarna för materialet, så som en vindruta för tätning och isolerade sadeltak takläggning paj används Izospan märket A. För att hitta den erforderliga mängden av material som krävs för att beräkna arean av alla de strålar och för att beräkna antalet rullar.

Om IZOSPAN för vattentätning av tak (varumärke urval mellan A och liknande typer av material - AM, AQ proff) utförs med användning av ett dokument:

 • Vid den inledande fasen av de fibrösa isoleringsplattorna är insatta mellan spärrarna.
 • På träram av taket bör placeras utanför tätskikt valsmaterialet - horisontella ränder, med start från botten.
 • Det är viktigt att inte förväxla vilken sida som ska läggas Izospan isolering - tätskikt isolering sätta på den vita sidan omarkerad.
 • Stapling är överlappande med det övre bandet till den nedre 15-20 cm utan banspänningen, men också att undvika nedsjunkning - annars under stark vind materialet kommer att göra en buller.
 • I processen för att lägga materialet är fixerat till brädden med användning häftklamrar häftpistol.
 • Det övre bandet är monterad i åspartiet är vikt på den andra rampen i bruksanvisningen IZOSPAN indikerade att det är önskvärt att undvika att förena banor sadeltak åspartiet.
 • Av taksparrar packade rack för att skapa en ventilationsspalt (tjocklek stavar - 40-50 mm) till luftflödet främja utsöndringen av fukt från isoleringsskiktet. Rack fastsatt under pre-vidhäftande tätningstejp, nedan dem ribba monterad på tak.
 • Alla skarvar och knutpunkter tätskikt material limmas till strukturer för montering av förseglingstejpen.

Om det vattentätande barriär isolerat sadeltak vald Izospan DM, bruksanvisning som krävs för att åstadkomma isolering mellan den och ventilationsgapet. Detta kan göras, fyllda kontra takbjälkar. Dessutom bör Ridge ventilationsöppningar tillhandahållas. Takläggning paj isolerat sadeltak

Sadeltak, isolerade fiberisolator, behöver kvalitet ångspärr från loft eller vindsutrymmet för att förhindra att fukt från skadad isolering. För dessa ändamål kan du använda isolering film klass B eller RS, eller välj ett lämpligt foliematerial.

Överväga hur man sätter ångspärr, följande instruktioner:

 • Filmen Izospan varumärke, har RS en slät och en grov sida. Att lägga det bör vara en jämn yta för att värmeisolatorn, och grov - rumssidan. Vid läggning, en webb horisontellt överlappande sömmar prokleivaya speciell tejp. Material är fäst till taksparrarna medelst konsoler.
 • Folie Izospan enkel tillämpning - oftast finns det inga frågor, vilken sida lägger materialet, eftersom det är underförstått att den metalliserade sidan bör återspegla värmestrålning från värmekällan i rummet. Överlappande banor (FX-butt) och är fäst vid ramens parentes. Installationsanvisningar kräver användning av aluminiumtejp för limning lederna.

System isolerat tak

Installation av tätskikt för oisolerade lutande tak

Att skydda trä ramelementen oisolerade taket från regn, vind, kondensation, som en vindspärr hydroprotective rekommenderade skikt Izospan märke D eller DM (anti-kondensat skiljer yta), och RM eller RS.

På tak av komplex konfiguration, eller föremål för ytterligare värmeisolering av taket, är det rekommenderat att använda en ångpermeabelt material förstärkt grad AQ proff.

Eftersom varm tak tätskikt före läggning krävs inte materialet rullas en gång över takstolarna och tillskuret. Remsorna är monterade horisontellt uppåt med häftpistol med häftklamrar eller spik med stora huvuden. Överlappa alla horisontella och vertikala fogar -. 15 cm och angränsande fogar bör prokleivat med en speciell monteringstejp. Självhäftande tejp är monterad på toppen av tätskikt längs takstolarna för att täta fästpunkten. Ovanför kontra fyllda under kontinuerlig eller glesa låda för montering på taket takmaterial.

Takläggning paj oisolerade sadeltak

Vilken sida av stapeln hydroprotective vindbarriär:

 • i film D, DM, RM, RS släta sidan uppåt, till taket däck;
 • Appliceras som ett vattentäta membran, inklusive AQ proff, vit stele ner.

Hydroprotective applicerade filmen D, DM, RM eller RS ​​arrangemang kräver dessutom ventilation i åssektionen.

Installation av ånga tätskikt platta tak isolerade

Om det platta taket kräver extern isolering, används Izospan märke D eller RM, är det också tillåtet att använda en film RS och C. Materialet rullas på en bas av betongplattor lappande Val sidopaneler 15-20 cm. Stapling irrelevant. tillämpar fast anslutning av tejp för sammanfogning band tillsammans och för att fästa dem på betongkonstruktioner. Monterad på toppen av isoleringen och taktäckningen.

Cake platt tak

Apparaten i vinden golv

Det är viktigt att använda rätt material för arrangemang av vindsgolv, välja dem i enlighet med driftsförhållandena och användningsändamål:

 • Om man vill skydda värmeisolator i överlappningen mellan den icke-isolerat och uppvärmt rum vinden från vittring och fukt, för att säkerställa avlägsnandet av ånga därifrån, membranet används AQ proff, AM eller AS. Stela trasa bör vara vita sidan till värmeisolator, ände mot ände, med några luckor.
 • Ångspärr samtidigt skydda mot inträngande av partiklar i luftvärmaren är monterad på den del av bostaden. bör sättas Varumärket film, RS, C eller DM mellan grov- och målgång tak trim. Den grova sidan vänd nedåt. Det är önskvärt att åstadkomma en ventilationsspalt (40-50 mm) mellan taket och den grovbearbetning paroizolyatorom.

Körning vindsvåningen

Ångspärr på rumssidan till den grova taket kan installeras från foliematerial. Det reflekterande skiktet ska vara vänd nedåt. Mellan honom och efterbehandling material bör lämna en spalt på 40-50 mm.

Alla typer av tyger lappar med 15-20 cm leder och platser av omedelbar närhet limmade relevant material monteringsbandet.

Beskrivning Izospan material gör det möjligt att förstå vilka typer av membran och filmer för att förstå hur man väljer och hur man stapla ånga och tätskikt.

Instruktioner för användning i ångspärr Izospan

Människan ständigt förbättra sina hem, försöker så mycket som möjligt för att skydda den från yttre påverkan. Detta är inte förvånande. När allt kommer omkring är desto bättre isolering skyddade hus med källare inifrån huset, desto längre kommer att pågå dig.

En viktig del av komplexet för fullständigt skydd mot yttre påverkan hemma betraktas som en ångspärr installation. Utan en ångspärr i byggisolering och även enkla strukturer kommer att vara i svårigheter.

Ångspärren Izospan per förpackning

Vid valet av en ångspärr rekommenderas att uppmärksamma filmen Izospan B, som kommer att diskuteras i denna artikel.

1 Funktioner Filmen Izospan

Företaget bedriver tillverkning Izospan ångspärr under ganska lång tid. På marknaden för inhemska material, killarna visade sin bästa sida. Det bara är det faktum att det för närvarande flera hundratusentals hem skyddade Izospan ånga tätningsmaterial.

Popularitet ångspärr är uppenbar. Den tillåter dig att skydda strukturen från en av de mest allvarliga och skadliga effekter - alltför utsläpp av ånga.

Det faktum att ångan själv var ursprungligen en produkt av mänsklig aktivitet. Och i motsats till samma fukt, passerar den lätt genom någon design, även betong eller tegel. De enda undantagen är helt ångspärrsegenskaper material.

Men sedan finns det ett annat problem - en komplett ånggenomsläpplighet negativt påverkar ventilations rummet, även om det görs utanför isoleringen basen. Huset blir instängt, det kan inte andas, och detta, som ni förstår, är inte den bästa utvecklingen.

Drabbats hårt av dessa villkor och värmarna själva. Egentligen är det att skydda dem och utformade ångspärr film Izospan B. Om värmaren inte skyddas, då förr eller senare kommer det att börja samla fukt. Kondense ackumuleras det innanför isoleringen, vilket minskar dess effektivitet.

Som ett resultat av allt detta kommer att leda inte bara till en minskning av kvaliteten på isoleringen, men även till dess fullständiga förstörelse.

Film Izospan B har unika tekniska egenskaper. Det producerar inte en polyeten, som gör ångspärren med billiga material och hundra procent av polypropenskiktet. Dessutom armerad polypropen. Bryt den eller orsaka allvarliga skador på mycket svårt.

Materialet i sig produceras genom smältning av kompositionen och sedan rulla den till en förutbestämd tjocklek och som rullar på speciella axlar. Observera att efter alla dessa förfaranden bildas mycket tät och helt jämn film.

Den grova ytan av membranet i Izospan

Här är bara en ångspärr Izospan i en lite annorlunda från resten. Det faktum att det har två sidor. Det är därför det finns även en guide till användning av filmen, där exakt ange vilken sida av produkten som skall fastställas värmare.

Och detta är mycket viktigt. Varför? Ja, eftersom olika sidor har olika funktioner. Ena sidan är slät IZOSPAN I nästan borstad polypropen. Den andra måste också grov yta.

Den släta sidan av filmen är alltid fixerad till isoleringen för den termiska isoleringen av fundamentet och det blinda området. Den grova sidan av filmen bör se upp, det vill säga den andra sidan av isoleringen.

Detta beror på att ojämnheter på Izospane ursprungligen tänkt för effektiv kondensat montering.

Under normala omständigheter, kondensatet, men kraftfull trycket inte skapa ånga strömmar alltid ner till golvkonstruktionen. Där absorberas i trä, lämnar långa spår, och faktiskt, allvarlig skada för alla strukturer.

Om de föreligger för att skydda material från den ojämna yttre sidan, och placera den motsatta av en varmare, då all fukt kommer kondensera direkt på filmen. Där hon kommer att stanna.

Beräkningar experter tyder på att vara på film, avdunstar fukt snabbt och inte har tid att göra mycket skada på den omgivande strukturen.

När det gäller specifika tillämpningar, instruktionen till filmen i Izospan säger att det kan användas för efterbehandling:

 • Takkonstruktioner och rockor;
 • Paul;
 • Väggar, både utanför och innanför;
 • Laminatgolv och parkett.

Som ni kan se, är ganska bred tillämpningsområde av detta material. Inte överraskande, det inte kosta något modern värmeisolering kaka utan ångspärr.

Vi noterar bara att varje design, oavsett hur svårt eller lätt det är, har sin stapling teknik och undervisning IZOSPAN B på den yttre isolering ett trähus foundation visar att i varje enskilt fall är det nödvändigt att hålla sig till olika installationstekniker. Dock kommer alla av dem övervägas i framtiden.

Användning av ångspärr Izospan till innerväggen

Vi plockar nu ut de viktigaste fördelarna och nackdelarna med en ångspärr Izospan B. Undervisningen säger att filmen Izospan det finns massor av fördelar. Och det är sant. Särskilt jämfört med konventionella material ånga tätning.

 • Den lätthet;
 • Hög hållfasthet;
 • Dubbelsidig yta;
 • Höga tekniska egenskaper;
 • Utmärkt avskärning het ånga;
 • Den enklaste installationsprocessen, kan läggas med alla tillgängliga lösningar;
 • Överkomligt pris som granulerad skumglas.

När det gäller nackdelarna, har de sett detta material nästan inte. För en del kan det tyckas att priset är lite överskattad, men det är det inte. För kvalitet har ett pris. En Izospan in - det är verkligen hög kvalitet och tillförlitlig material.

Han är mycket bättre klara av alla belastningar som är avsedda för det, samtidigt som den är mycket tålig och bekväm att använda.

Instruktioner för användning av detta material ger vägledning som avser det ordningen stapling av filmen i värmeisoleringen kakan.

Och det innehåller information av en anledning. Det är viktigt att ta hänsyn till alla de tekniska specifikationerna för produkten och avyttra den på rätt sätt. Annars maximal effektivitet du inte kommer att få.

Sålunda består varje termisk isolering kaka vanligtvis av följande nivåer:

Ordningen för placering av element kan variera. Till exempel när efterbehandling ett tak tätskikt bör alltid vara mellan takbjälkar och isoleringen. Som för övrigt är ganska uppenbart. När allt kommer omkring, är dess uppgift att skydda isoleringen från vatteninträngning, för att vara exakt, nederbörd.

Placering av skyddsfilmen i ramen för golv

Men när den yttre efterbehandling tätskikt fasader Izospan AM redan vara utanför isoleringen, medan ångan sker mellan väggen och isolering. Återigen, vända logiken nog och allt faller på plats.

Ångspärr ska skäras bort den ånga som kommer ut ur rummet. På exemplet fasad det kommer att passera rakt igenom väggen. Waterproofing måste också skydda strukturen från direkt fukt. En stor källa till vatten på gatan - detta nederbörd.

Det är därför den isolerande filmen, och byter plats. Som ni kan se, är mycket viktig tid med korrekt placering av material. Inte undra på att under Information instruktionsblocket identifierar så mycket utrymme.

2.1 Finishing betongkonstruktioner

När du arbetar med ett tak Izospan Formen av konventionell teknik. Först montera tätskikt under hålrum takstolarna. De är placerade under isoleringen. En värmare är fastsatt under redan mycket isolering film.

Och säkra den inuti den grova sidan av rummet. Det vill säga, bör den släta sidan IZOSPAN B röra värmaren.

När de inre väggarna på många sätt teknik upprepas, bara här för tätskikt inte behövs. De enda undantagen är badrummen.

Här ångspärren på samma sätt fast i isoleringen på insidan. På sidan väggisolering kommer inte alls, eller kommer att bli, men en enkel membranskydd som utför funktioner försäkring snarare än något riktigt viktigt.

På fasaderna är vi också sagt några ord ovan. När dekorera fasaden, Izospan ånga passar mellan väggen och isolering. Till sin vägg, vrid den grova sidan.

Om situationen golvet är mer tvetydig, men instruktionerna i detta hänseende talar tydligt. När efterbehandling golvet ångspärren Izospan Värmaren måste placeras ovanpå.

Det vill säga, först det finns en netto bas, därefter tätskikt ovan som låg isolering. Men ännu större är själva Izospan B.

Enligt laminat och parkett polypropen ångspärr Izospan I helt och hållet kan fästas till ett substrat, bör det noteras, är mycket bekvämt. Men på jobbet, är det önskvärt att vara mycket noga med att inte skada filmen. Gör det svårt, men möjligt, det är därför vi rekommenderar dig att vara mycket försiktig.

Izospan passa in mycket lätt. Sedan följer du bara instruktionerna, och det är mycket enkel.

Tejp för limning ångspärr skarvar Izospan I

Izospan låg på en värmare, försöker placera den släta sidan av det som med isolering cap polystyren. Montering utförs av en häftapparat eller naglar. Det är önskvärt att använda speciella monterings naglar plankor av trä, som förbehandlats med konserveringsmedel.

Filmen överlappas av 15-20 cm. Varje gemensamt och täta hålet behöver särskild tejp, som kan köpas i processen.

Det är viktigt att konsolidera materialet ordentligt så att den kunde riktigt hålla och samla fukt på sig själv.

Över rälsen redan monterat frontstrukturen för den konventionella tekniken. Det är önskvärt att lämna en spalt på 1-2 cm mellan film och en främre ytan. Detta beslut kommer att underlätta ventilation IZOSPAN.

Nu återstår bara att se recensioner av filmen Izospan B.

Denis, 29 år gammal, Kamenka:

Izospanom använda i många år. Dess specifikationer är helt nöjd. Särskilt nöjd med möjlighet till enkel montering - fäst häftapparat, stängt band leder upp och du är klar. Mycket praktiskt.

Nikolai, 59 år, Kiev:

Izospan köpte ungefär tre månader sedan. Jag köpte med rädsla som inte är helt trodde på behovet av en sådan stor utgifterna för en ångspärr. Men nu förstår jag att pengarna är värt isoleringen helt.

Ännu mer än så, jag har bara ingen lust att arbeta med något annat, eftersom jag kan stöta på problem, som i efterbehandling Izospanom inte förekommer.

2,4 Laying ångspärren Izospan B (video)

Beräkna isolering i sina hem

Heise Ruslan Teymurovich

Ställ en fråga

I "Story-LESA9raquo; Det fungerar min bror, så jag är alltid informerad om försäljning och kampanjer på byggmaterial, vilket ger bra räddning och ibland återförsälja köpas.

Nikita har du en allvarlig sak, naturligtvis, inte säga något.

Daria varje snurra som du kan, så att din sarkasm finns det absolut inte är lämplig.

Jag är en förman gäng engagerade i isolering av privata hem. Termiska isoleringsmaterial köper alltid "Sibekse9raquo, arbetar med dem i nästan sex år. Totalt har företaget aldrig svikit - allt utföra sina arbetsuppgifter i 5+

Hello. Fråga om IZOSPAN behöver för isolering av andra våningen med skummet och om du behöver något att sätta ett ansikte till isoleringen. Tack

Mycket trevlig utsikt, kunskap och erfarenhet av befälhavaren! Tack!

Förra året, min man isolera fritidshus TECHNOPLEX 5 cm. Men i år fick vi inte åtminstone en gipsvägg. Den övre skyddande skikt utsätts för solljus och vind kollapsade och enkelt raderas i kontakt med honom. Prompt, vare sig det är i stånd att spara för isolering. Tack på förhand för ditt svar.

Det bör noteras denna butik som "BAUTsENTR9raquo;. alla Omsk reste nyligen att hitta tvåhundra gjuten skumdensitet - kunde köpa den bara BAUCENTER, med det, är priset mycket nöjd.

Jag har nyligen föreslagit isolera finska thermopanels SPU SPU Renovering styrelse och SPU Vintti-Iita. Säker på att detta material är obrännbart, icke-toxisk, i allmänhet parktichen och miljövänliga. Jag vill gärna veta om det här i din åsikt. Tack!

och har certifierat det faktum att detta material kan användas i barnomsorgen? Om så är fallet, kasta bort länken, vänligen.

Egenskaperna hos alla typer av ångspärr Izospan och instruktioner för användning för taket

Izospan - isolerande film inhemsk produktion från "Hex" används ofta i tak. Vad är det här, vilka typer är det, i förekommande fall, och om så effektiv faktiskt, som tillverkaren påståenden? Ta itu med dessa frågor, samt att studera de tekniska specifikationerna och att lära sig om nyanserna av urvals- och installationsregler måste vara långt innan du köper. Gör det just nu.

Omfattningen av de ång-fuktig-proofing membran ↑

Filmbas - polypropylen beläggningen ger styrka, motståndskraft mot brott och tryck. Bestrykningsvalsen isolering förlänger livet på flerskikts byggnadskonstruktioner och bidrar till att uppnå det optimala förhållandet av fuktighet och temperatur i huset.

Med användning av modifikationer IZOSPAN är den optimala lösningen i följande situationer:

 • skydd av värmeisolerande material och interna konstruktionsdetaljer av penetrationen av ånga och fukt;
 • arrangemang "takläggning paj";
 • tillhandahålla ånga motstånd av vinden, tak- och golvbrädor;
 • isoleringsstrukturer från regn, UV-strålning inom områdena otillräckliga ingriper takelement;
 • ytterligare tätskikt källare av olika slag;
 • att förbättra effektiviteten av värmeisolerande material.

Höga prestanda och rimlig kostnad var de viktigaste faktorerna för den ökade efterfrågan på material "Hex".

Klassificering och egenskaper hos rullen av isolering ↑

Tillverkaren har utvecklat en rad tätskikt material. Vissa arter IZOSPAN och deras användning är ganska universella. Andra modifikationer av de produkter och maximera motsatsen -uzkospetsializirovannye beskriver skyddande egenskaper under vissa monteringsförhållandena.

Vindtätt membran kategori A ↑

I kategorin A representerade ångpermeabla polymera membran, som är avsedda att skydda inre element. Materialet underlättar tillbakadragande av ånga till atmosfären. Isolering som används vid regenerering av den isolerade tak, ramväggar och ventilerade fasader.

En Izospan avvisande har en slät yttre yta och den inre sidan - det porösa substratet. På grund av denna struktur, är fukt från värmaren snabbt absorberas in i membranet och stöts ut. Vid installation av isolering kategori A bör följa två regler:

 1. Acceptabel användning på ett tak med en lutning av 35 ° eller högre.
 2. Installationsarbetet sker i lugn och torrt väder.
 3. För högkvalitativ är nödvändig utmatning av ånga för att åstadkomma ett luftgap. För detta ändamål fyllda takbjälkar styra järnvägs.

Modifieringar IZOSPAN AM och AS - är en tre-skiktsmembran diffus. Från sina medmänniskor, de skiljer sig i en minskad vattenånga och möjligheten att lägga utan reglar.

Varumärke tätskikt filmer B och C ↑

Membran isolering kategori B har en struktur liknande den hos gruppen A. Den största skillnaden mellan materialen - hög resistens vatten (inte mindre än 1000 mmAq). Ångspärr klarar uppgiften - att skydda trä och metallelement från effekterna av kondensation och fuktigheten inne i byggnaden.

I Izospan anses mångsidig och lämplig för isolering av väggar, tak och interna golv. Den har följande egenskaper:

 • längsgående och tvärgående dragbelastning - 130/107 N / 5 cm;
 • densitet - 72 g / m ^;.
 • temperaturområde - från -60 ° C till + 80 ° C.

Ånga tätskikt filmer av grupp B är inställda för att uppfylla luftgapet är 5 cm över luggsidan ångspärr. Det hindrar den grova sidan av kondensavlopp på finish. Förbättrad kvalitet ånga isolerande förklara relevansen av detta material vid förläggning parkett och laminatbeläggningar.

På liknande sätt, har strukturen och egenskaperna hos S. Izospan utmärkande isolering - stor säkerhetsmarginal och, som ett resultat, - hög tillförlitlighet och hållbarhet. Belastningen vid brott av 197/119 N / 5 cm, och densitet - 90 g / sq. m. tätskikt typ värdet överstiger analoger av grupp B.

Kategori C Izospan struktur helt isolat från kapillär fukt och kondensat.

 • Skydd "kall" och isolerat tak;
 • ånga och Waterproofing platt tak;
 • Fukt horisontella trägolv och betonggolv.

Tunga tyg kategori D ↑

Ånga Izospan D är en två-skikt vävt tyg av högteknologiska polypropen. Multifunktionell film är resistent mot solstrålning, tåla stora mekaniska stress och snölaster. Hydrauliska och ångspärr seriell typ D eller DM superlegering kännetecknad av - en remsa 5 cm brett tyg inte deformeras av vikten till 106 kg.

Höga tekniska och funktionella kännetecken förklarar mångsidighet isolering film kategori D. Material ersätta ett tillfredsställande sätt någon av de ovan beskrivna analoger och för att klara mer komplexa uppgifter:

 • tätskikt golv på mark och konkret underlag;
 • plattor källaren isolering vid en hög luftfuktighet;
 • förbättring och skydd av tillfälliga takkonstruktioner av regn.

Ny utveckling - sparar material ↑

Ångisoleringsplast Izospan FB varumärken, FD, FS och FX - är moderna högteknologiska vattentätningsmedel som kan reflektera 90% av infraröd strålning. Progressiv isolering fungerar som en pålitlig barriär mot kondensation, vind, fukt och samtidigt - ökar energieffektiviteten.

Det termiskt isolerings FD och FS kategori är tillverkad av en tvåskikts polypropenfilm. Basis IZOSPAN FX - polyetylenskum med varierande tjocklek och varumärket FB - kraftpapper. Oberoende av subtyp isolering ena sidan metalliserade. Reflektions av material som används i stora mängder i arrangemanget av "varma hus", det vill säga:

 • som ett underlagsskikt för de isolerade golv;
 • beklädnad för radiatorer;
 • isolering av källare, vindar och mellanbjälklag;
 • byggandet av bad och bastu.

Viktigt! Energisparande film klarade inte vattenånga. Med tanke på de egenheter deras användning är möjlig endast i byggnader där ett system för forcerad ventilation.

Högkvalitativ analog eller varumärke: nyanserna i urvals ↑

I Ryssland, den stora efterfrågan på varor "Hex", utgiven av "Izospan" varumärke. Det finns dock mindre kända och dess analoger på marknaden:

 1. "Megaspan" specialiserat sig på produktion av byggnads membran och isolerande filmer. Lineup upprepar linje Izospan ångspärr för tak, väggar, tak, fasader och så vidare. D. Materials Megaspan prisvärd och inte sämre kvalitet till sina huvudkonkurrenter från "Hex".
 2. "Keramospan" producerar isolering film, hävdade egenskaper som liknar den ursprungliga.
 3. Axton - utländska tillverkare av byggmaterial, inklusive Hydro-ångspärr. Särskild uppmärksamhet ägnas åt hälso- och miljösäkerhet av deras produkter.

Information. Företag använder en enda märkesvaror. Exempelvis egenskaper Megaspana I de tekniska egenskaperna hos ångspärren IZOSPAN B.

Prisskillnaden mellan märkes isolering och analoger är ibland mycket märkbar. Emellertid kan skäl billighet vara för låg kvalitet. Skrupelfria tillverkare njuta av följande trick:

 • Minska densiteten hos materialet. För blotta ögat Detta lugnt, men vattnet motstånd och hållbarhet försämras.
 • Avsaknad av UV-stabilisator - filmen blir utsatta för solljus.
 • Användning vid framställning av återvunna råvaror reducerar livslängden hos beläggningen.
 • Ersättning av polyeten eller polypropen vid tillsats av krita råmaterial leder till en "svimning" filmstruktur och minska driftstiden.

stapling teknik takläggning hydro-ångspärr ↑

monteringsteknik av olika typer av isolering film liknar varandra. Sekvensen av arbetet beror på efterbehandling av betongkonstruktioner. Nedan följer en steg för steg guide om användningen av en ångspärr IZOSPAN in för att skapa "tak pie".

Instruktioner för installationsarbetet ↑

Innan du börjar måste du ha en uppfattning om strukturen av taket och placeringen skiktsekvens "tak pie". Isolering är nödvändigt att täta den övre och nedre monterade ångspärr. Båda filmerna är fixerade till brädden av taket.

Viktigt! Ånga Izospan I monterat i riktning uppåt. Typiskt är en roll band inte tillräckligt för att täcka lutningen på taket. Därför är filmen rullas ut först i botten av taket, och efter - på toppen.

 1. Öppna rullen och säkra den fria kanten av filmbanan till det yttersta bjälke. Utför fixerings fästen med ett brett hatt. För att påskynda arbetet kan användas häftpistol med häftklamrar.
 2. Öppen IZOSPAN vals för taket och stretchtyget parallellt med golvet till den motsatta kanten av takstolarna. Det är nödvändigt att kontrollera att ångspärren filmen lite slack. Under verkan av materialet vid låg temperatur är något komprimerad och reducerad.
 3. Skära filmen med en liten spalt, och fäst till kanten av taket systemet.
 4. Dessutom fixera ångspärr i de mellanliggande takstolarna.
 5. Fortsätter med installationen av den andra banan. Izospan lappade bredd B av 10 cm.
 6. Fästa remsan till fackverksstrukturen.
 7. Skarvarna mellan banor av bind limtejp Izospan SL-tejp eller ML proff.

Viktigt! Innan du använder Izospan och slutligen fäst till brädden, är det nödvändigt att se till att filmen är fodrad med mjuk sida som vetter mot värmaren, och den grova insidan av byggnaden.

Ångspärr tak: expertråd ↑

Ångspärr tak - viktigt steg i byggandet av huset. byggare misstag är kostsamma hushåll. Par efter bad och matlagning höjs upp, tränga igenom isoleringen och minska dess isolerande egenskaper. Med tiden leder detta till en hydra fackverk, mögel, frysning på vintern och tak skador på bilinredning.

För att förhindra negativa konsekvenser vid installation ångspärrar är viktigt att tänka på vissa nyanser:

 1. Innan installationen bör du noga läsa bruksanvisningen IZOSPAN för tak. Izospan kategorierna A, B, C är fixerad i rummet.
 2. När stapeln och fixering av en skyddsfilm material är nödvändigt för att undvika spänningar, förekomst av hål och andra defekter.
 3. Ånga och tätskikt taket vinden kontra låst. I framtiden är det back utförs installation inredning. Dessutom skenorna åstadkomma tätningar mellan taksparre och isoleringsfilmen.
 4. Arbetsmån sidorna av varje tyg bör vara åtminstone 15 cm. Detta är tillräckligt för att göra en ångbarriär på gavlarna eller angränsande ramper.
 5. Det spelar ingen roll vilken sida av stapeln Izospan AM. Det viktigaste kriteriet - installation av membranfilmen direkt på värmaren.

Ångspärr olika utföranden: layout ↑

kön, ånga, nödvändigtvis utförs i bad, bastu, pooler och rum, som ligger över en källare. Ångspärr läggs över den vattenkraft och värmeisoleringsmaterial.

Isoleringsväggarna av penetrations ånga kan utföras med både den inre och den yttre sidan av byggnaden. Valet av metod beror på placeringen av värmeelement. När utvändig isolering ångspärr ska placeras på båda sidor om isoleringen - denna åtgärd kommer att avsevärt minska värmeförlusterna.

Monolitisk betongfundament har en porös struktur och behöver kvalitets vatten- och ångspärr. Den skyddande barriär placeras över betongfundament före isolering. Tjock film minimerar inträngning av smuts och fukt hindrar fukt i källaren.

Izospan rättmätigt erkänd ledare av filmen av fukt och ångspärr för takläggning.

För att göra det mesta av deras materiella skyddande egenskaper, måste du ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till frågan om valet av modifieringar och utföra installationen i enlighet med de tekniska kraven. Ideal - att anförtro detta svåra arbete för yrkesverksamma med ett gott rykte.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

57 − 56 =