Ångspärr tak

Ångspärr för tak trätak: material, installation, recensioner

När uppföra huset första frågan ångspärr överlappning inte uppstår. I denna fråga börjar husägaren att tänka när det gäller värmeisolering i rummet. Det visar sig att inte alla inhemska mästare vet hur man utrusta en ångspärr. Det är också viktigt att bestämma vilket material som ska användas för detta ändamål. När allt kommer omkring, en enkel film, till exempel, används mindre ofta i dag.

Behovet av en ångspärr i taket överlappningen

Det krävs ångspärr för tak trätak. Detta kommer att undvika inträngning av ångan in i skiktet av isolering. Material kommer att skyddas från de skadliga effekterna av fukt. Detta kommer att undvika kontakt med fuktig luft värmare. Om vi ​​bortser från dessa regler, kommer det att täckas med mögel och svamp. Hela byggnaden kommer att pågå mycket mindre. När allt kommer omkring, bör konstruktionen skyddar mot de negativa effekterna.

Närvaron av en ånga barriärskikt kan inte bara skydda de material från vattnet, utan också minska värmeförlust. Om tillämpas beläggningsskikt folierad De återspeglar det mesta av värmen, skicka tillbaka in i rummet. Men fuktig luft kan fritt fly till utsidan. Huvuduppgiften för locket sticker ut från isoleringsskyddet ansamling av fukt däri.

Innan du kommer att genomföras i ångspärren för tak trägolv, måste du köpa materialet, med hänsyn till budgeten för arbetet, liksom mål. På grundval av detta, följande ämnen:

 • polyeten;
 • med membraneffekten filmen;
 • asfalt;
 • fernissor;
 • mastix;
 • foliematerial.

När det gäller filmer med en membraneffekt, kommer de inte att tillåta fukt inne i lokalen. Bland annat förhindrar de henne att komma ut. Lack och kitt har samma effekt. Och här är en av de billigaste materialet är asfalt. Ganska ofta, experter råder att inte använda den konventionella polyetenfilm ångspärr för installation. Den används bara i de mest extrema fallen. En sådan beläggning kommer inte att passera luft, vilket gör konstruktionen av en sluten låda. I detta fall rummet inte ventilerat samlar kondens på ytan av filmen. Som ett resultat - fukten ackumuleras inuti byggnaden, vilket bidrar till uppkomsten av mögel och mjöldagg.

Låt oss säga att du bestämmer du behöver en ångspärr för taket i trägolv. I detta fall kan asfalten endast användas om pengarna är inte tillräckligt för ett högkvalitativt material. Han är inte hållbart. Välj det mest på grund av att det har en låg kostnad. Enligt experter, är den bästa lösningen en ångspärr på basis av flytande pastor eller membranfilmer. De kan användas för att på ett tillförlitligt sätt skydda överlappningen ger utgångsvattenånga till utsidan.

Rekommendationer för montering ångspärr

Ångspärr för tak trägolv bör inte bara korrekt vald och installerad och teknik. Som regel är det material som placeras inne i lokalen. Om temperaturen sjunker i kyla tillräckligt stor och temperaturen når en punkt under 30 ° C, är ångspärren installerade på båda sidor. Detta kommer att förhindra uppkomsten av kondensation i isolering och behålla fler värme inomhus. Men det är inte allt. Man bör komma ihåg att ångspärren ska läggas i taket tills du utrusta ett lager av isolering. Duk sträckt utan att glida och rynkor. I närheten av bitar lappar överlappande. Alla skarvar är limmade med tejp konstruktion som gör det möjligt för passage av luft.

1

Ångspärr - folie, som är fixerad med speciella spik med ett brett hatt. Byt sådan hårdvara kan häftas häftpistol. Enligt dessa bör omsluta packningen gjord av kartong eller något annat liknande material, för att förhindra filmbrott. Steget mellan fästpunkterna bör inte vara mer än 30 cm. När filmplanen fållen överlappning till Draft, fastställande med hjälp av metallprofiler eller listelement.

Ganska ofta hantlangare tänka på hur man korrekt installera en ångspärr. Vilken sida att lägga material, är det viktigt att bestämma innan arbetet. Sålunda, den släta sidan av filmen avsedd att vetta utåt mot den grova plattan. Om förvirrad, då kan du få motsatt effekt. Det ligger i det faktum att vattenånga kommer att sedimentera inuti isoleringen. Detta kommer oundvikligen att leda till förstörelsen av materialet. Mellan ångspärren och takmaterial bör lämna ett litet gap. Detta är sant när det är planerat att lägga en ångspärr på båda sidor. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för fuktig luft kan cirkulera fritt och att gå utanför.

Expertråd för installation

Vid läggning en ångspärr är nödvändig för att utesluta förekomst av hål och luckor mellan banorna. Detta kommer att säkerställa skyddet av värmeisolering och konstruktionselement av byggnaden. Om du använder en ångspärr ark är installationen utförs från taket. Det ligger under ett lager av isoleringsmaterial, efter komplett installation. Utanför bör vara en mer skikt av en ångspärr. Detta kommer att garantera ett bättre skydd för isoleringen. Flytande tak ånga appliceras externt till den tidigare framställda design. Efter torkning av det första skiktet är nödvändigt att sätta två åtskilda för full torkning. Det är bättre att utföra sådant arbete i varmt väder. Det är viktigt att vänta tills regnet.

Under byggandet av varje hus kräver ångspärr. Vilken sida att lägga material, måste du fråga i början av arbetet. Exempelvis foliebanorna snarare aktivt används idag för vattenånga retarder skiktet. De har en fördel, som är förmågan att minska värmeförlusterna. För att göra detta, folie sidan vänd in i rummet för värme flyr tillbaka in i huset.

Recensioner av standard ångspärr för tak

Om du fortfarande tänker, vad man ska välja en ångspärr för tak hem, bör du lyssna på yttrandet från ägarna av egendom. De hävdar att standarden inte kommer att fungera korrekt om du placerar den på insidan av den omslutande struktur. Vattenånga kommer inte att flöda in i taket och isolering. De vanligaste materialen av denna typ är: "Tehnonikol9raquo;" Izospan9raquo; och "Ekolayf9raquo;.

Omdömen av ångspärren skiktet med reflex

Ångspärr - material som kan kombineras till en grupp. Som en underart välja varianter med reflex lager. Enligt användarna, de har en reflekterande effekt. Missa inte ånga strålningsvärme går in i rummet. De fungerar som tilläggsisolering. Deras användning, som hävdas av inhemska mästare, mest effektivt när indikerade en ökad ånga. Den mest använda "Penofol9raquo; och "Alukraft9raquo;.

Omdömen av ångspärren med kontrollerad permeabilitet

Om du undrar vad man ska använda som en ångspärr av taket, kan du se material med begränsad permeabilitet. Som påpekats av kunder, är detta synsätt rationell i de fall där höljet inte används kontinuerligt. Detta skulle kunna omfatta land hus. varvid förångningen cykeln inte är stabil. Och efter avgång värdarna i förnyelse av ångspärren lagret med begränsad permeabilitet ånga fly till utsidan. Enligt köpare, sådana membran kan bibehålla den önskade nivån av ångspärr. Deras permeabilitet är Sd = 2-4 m.

Omdömen av ångspärren med variabel permeabilitet

Den här typen kan användas när renoveringar pågår i vindsvåningen. I detta tillvägagångssätt kan endast ånga ligga ovanpå, ventilation gap utan lösa. Permeabilitetskoefficienten i detta fall varierar i ett intervall av 5 m, vilket är sant för en torr membran; om det är ett fuktigt material, är den nämnda parameter 0,2 m. Oftast konsumenter väljer Delta-Sd-Flexx, som hänför sig till den genomsnittliga ångspärren.

Membran betraktas som en ny typ av ång-barriärmaterial. Enligt köpare, de ger ånga och Gidrobarer. I jämförelse med de filmer, den senare inte passera vatten och ånga, som inte beror på riktningen. Om vi ​​talar om membranen, de kännetecknas av enkelriktad permeabilitet. Detta tyder på att det inte var likgiltigt vilken sida de är placerade. Fastighetsägare betonar att ångan kommer att passera genom materialet, medan vattenläckage inte kommer att kunna uppfylla. Det är anmärkningsvärt att membranen kan vara enkel, dubbel eller flerskiktad. Den mest ekonomiska är det andra alternativet. Effektiviteten milstolpar fall ligger kvar på samma nivå.

Kostnaden för ångspärr material

Ångspärr - en film som kan tillverkas av olika företag. När det gäller material gidroparoizolyatsionnom företaget "Izospan9raquo;, den typ som representeras av bokstaven B, konsumenten kostnaden för 1000 rubel. Om du vill välja vetrovlagozaschitnuyu membran "Izospan A", då det kommer att få betala för 1500 rubel. Vid försäljning kan du hitta mer produkt och för att skydda materialet från ånga och vatten. Om han har namnet "Izospan D», måste du betala 1400 rubel. Ångspärr för taket i trätak, är priset av vilka 1300 rubel., Det kan representeras också förstärkt film. Om du föredrar den här typen, då kan vi överväga Polinet Lux, som har följande dimensioner: 2x25 meter.

Vi har undersökt vilken typ av ångspärr för tak. Beroende på din budget och dina mål, kan du välja en av dem. Det är inte alltid klokt att spara, eftersom till exempel, kan en vanlig film inte fullgöra sina uppgifter.

Ångspärr tak

Taket för moderna hus är ganska komplex multi-layer design. Det är viktigt att förutse och utföra alla bearbetningssteg i syfte att rummet är alltid vid den optimala fukthalten och eliminerar bildningen av sjukdomsalstrande bakterier, mögel och mjöldagg på isoleringen. För dessa ändamål krävs en ångspärr av taket. Det bör omedelbart noteras att material bör staplas enligt vissa regler och tekniker, eller eventuella fel gör ytterligare skydd värdelös.

För vilket ändamål är taket ångspärr?

I något slutet utrymme värme som alstras ånga, varigenom luftfuktigheten inomhus bildas. Skiftande väderförhållanden och temperatur avsevärt påverkar värdet för rumsfuktighet. Dessutom, efter uppvärmningssäsongen, är den varma luften blandas med kall, och därigenom bilda vattenånga.

Ångan vars tryck över atmosfärstryck, försöker komma ut. Eftersom taket regelbundet utsätts för fukt.

Om ångspärr krävs när ytan på den ena sidan fungerar den varma luften, och på den andra sidan - den kalla luften. Ångspärr alltid utförs vid takisolering, samt källargolv. Under byggandet av privata hem med ouppvärmd vinden (kallt tak), ånga tak är ett måste.

Att lägga en ångspärr på taket kommer att undvika många problem. Det kommer att göra det omöjligt att komma åt ånga till bjälklaget och bilda den korrekta bildandet av mikroklimatet i området.

Trots att taket ångspärren kan tyckas onödigt och diskret alternativ i ditt hem, att det ger den optimala atmosfären i hemmet behåller sin integritet och hållbarhet.

Taket i ett privat hus, liksom dess tak, har en flerskiktsstruktur. Varje lager har sin egen specifika ändamål:

 • 1. Det första övre arket är vindsvåningen, som har en skyddande funktion mot genomträngning in i det nedre rummet damm och smuts.
 • 2. Installation utförs på golvet tvärbalkar och stänger - balkar. De är grunden för framtida ångspärr membran, vilket ger den nödvändiga godkännande.
 • 3. Nästa är isolering, och som ett värmeisolerande skum eller agerar som utgör mineralull. Trots att mineralullen är hygroskopisk uppfyller det de ökade kraven på brandsäkerhet. Skummet praktiskt taget inte absorberar fukt, men några typer kan stödja förbränning.
 • 4. På den inre sidan av utrymmet är fäst på balken blister taket som därefter kommer att sätta ångspärr membran och efterbehandling.
 • 5. Om den slutliga behandlingen görs med användning av gipsskivor, är installationen av en ångspärr tillhandahålls till den oavslutade taket medelst stänger och barer.
 • 6. Fina efterbehandling utförs med användningen av beklädnader, stavar, plattor av trä, etc.

Översikt ånga barriärmaterial

Välj material för tak ångspärren är nu ganska enkelt. Utbudet av produkter av inhemska och utländska tillverkare har dussintals förslag, som alla förtjänar särskild uppmärksamhet och en separat artikel. Man bör dock veta att varje komponent i dess funktionella komponenten kan vara väsentligen skild från de andra. Det rekommenderas därför ansvar och rätt inställning till valet av ånga barriärkomponenter för den specifika tak typ och specifika konstruktioner.

När du väljer en ångspärr är nödvändigt att ta hänsyn till alla nyanser för att bygga operation. Observera att användningen av konventionella filmer på grund av sin struktur, inte skulle tillåta att eliminera kondens i vinden. Det är därför tillrådligt att använda komponenter som har en porös struktur.

Bondad duk typ av tak

Om ångspärr på taket åtföljas av förstärkning förstärkning nät eller tjockt tyg som ger utmärkt strukturell styrka. Takläggning är tillåten att använda olika fuktånga barriärkomponenter.

Lägg till att operforerad film med isoleringsarbeten beter sig perfekt. Men, kan det betraktas som ett minus låg bandbredd jämfört med polypropylen erbjudanden.

Närvaron av den reflekterande ytan är optimalt lämpad för en ångspärr:

Materialet väl beprövad vid användning i fråga om tillförlitlighet, motståndskraft mot temperaturförändringar, styrka, okänslighet för ljus. Även under byggfasen ångspärr film för att vara ett effektivt skydd av hus och träkonstruktioner från atmosfärisk nederbörd.

För den oinvigde är det oklart när det är nödvändigt att lägga isolering och vilken sida av sin guide. Svaret på dessa frågor är enkel.

Polypropen komponenter, på grund av deras ensidiga utförandet rätt låg grov plan inre utrymme, och en glansig yta till utsidan.

Var noga med ångspärren i byggandet av tak bör lämnas ventzazor, vilket gör att fukt som effektivt visas i miljön.

Membran av denna typ uppvisar god ånggenomsläpplighet. De är baserade på syntetiskt vanligtvis ligger med en speciell struktur. Materialet ger utmärkt kondensat ut från lokalen. Den har flera alternativ, som vart och ett har sin egen bandbredd. Detta är fördelaktigt för utrymmen med olika förhållanden mellan den inre temperaturen och fuktigheten.

Läggning av en ångbarriär på taket i badet

Om hyreshus ångspärr behandling i vissa fall inte kan krävas, för badet är det mycket viktigt steg i byggandet. Det är känt att varm fuktig luft alltid stiger, vilket skapar en oönskad effekt på överlappningen, och detta är oacceptabelt.

Installation av tak isolering i badet kan göras på flera sätt, bland annat traditionella och nyskapande:

 • 1. Taket av virket dekorerad med ytterligare lameller eller plankor med minst 60 mm tjock. Ånga isolerande material verkar såsom aluminiumfolie eller vaxad. Efter att den applicerats till hela takplanet bör lägga ett tunt lager av lera. Det sista steget är tillämpningen av värmeisolering.
 • 2. Tak balkar FÖRHYDA oomskurna brädor, följt av installations ångspärr. Liksom i den föregående utföringsformen är det tak täckt med lera och bära ytterligare isolering. Placerades sedan under britsen ramkonstruktion. I fallet med badet rätt betoning på träpaneler i asp eller lime.
 • 3. Modern konstruktion innebär användning av mer avancerad teknik och komponenter. I detta fall talar vi om en polyetenfilm, asfaltkompositioner, folier och membran. De måste läggas, liksom i andra byggnader. Skillnaden ligger endast i det ytterligare golvmaterial för isolering och efterföljande timmer finish.

Användbara tips om att lägga en ångspärr på taket

Först av allt måste du kontrollera om isolering och hur det görs klart. I vissa fall krävs det skapandet av en grov struktur, som kommer att utgöra grunden för installation av värmeavskärmningselementet. Detta kommer att säkerställa att den nödvändiga operation utförs av taksystem.

De grundläggande kraven för ångspärren, termisk isolering för att skydda komponenterna:

 • - en ångspärr bör sättas mellan det inre utrymmet och en varmare;
 • - taket över hela området för att vara en fullständig tätning som kommer att förhindra inträngning av fukt från utsidan;
 • - en filminstallation gjort reflekterande del inne i lokalen, och mellan den och värmaren är kvar ventilationsspalt;
 • - oacceptabel nedhängning av membranet, så det rekommenderas att applicera en önskad spänning;
 • - fästmaterial till träkomponenter ger klammer eller spikar med en bred hatt, men om konstruktionen av betong eller metall - du ska välja speciella lim och band;
 • - filmen appliceras över hela ytan av taket kontinuerligt skikt och diskontinuitet på området bör vara tillverkade av material som överlappar med åtminstone 100 mm.

Ångspärrstejp för Delta-Duo Tape

Vid montering ångspärren filmerna i taket alla skarvar och överlappningar bör limmas. Förstärkt band av polyakryl Delta-Duo Tape kan du tätt ansluta banorna överlappar ånga barriärfilmer. Just Delta-Duo Tape används för att ansluta tätskikt filmer och membran. Bandet har en hög vidhäftningskraft, har längsgående och tvärgående armering av 38mm bredd.

Omfattningen av bandet - en förening olika takmembran: ångspärrar, vattenfasta och vindrutor. Limning trä kan vara en jämn, OSB eller metallytan vid temperaturer över + 5 ° C

Det sägs att studiet av inställda milstolpar garanterar alla möjlighet att självständigt producera en ångspärr i ditt eget hem. Vi fokuserar vår uppmärksamhet på vad som är viktigt för att beräkna ytan som skall behandlas, att bedöma karaktären och egenskaperna av lokalerna. Kom ihåg att ordentligt lagt skydd kommer att skapa en hälsosam och behaglig atmosfär i ditt hem.

Vi hoppas att du gillar artikeln, rösta i början av artikeln och lämna dina synpunkter och förslag i kommentarerna!

Ordentlig tak ånga. Ångspärr trätak

Tak - är en komplex multi-layer design. Vacker finish - inte en indikator på kvalitet och funktionalitet. Att upprätthålla optimal fuktighet i rummet, för att förhindra uppkomsten av mögel och mjöldagg korrekt tak ånga utföras. För att undvika misstag när man arbetar kommer att studera alla aspekter och efterlevnad teknik stapling material.

Varför taket ångspärr?

I varje rum har sin egen mikroklimat. Beroende på årstid och väder temperatur och luftfuktighet förändring med jämna mellanrum. Under uppvärmningssäsongen, är den varma luften blandas med kall och övergår till ånga, stiger den uppåt. Ständig exponering för fukt är skadlig effekt på taket, med tiden kommer strukturen försämras och röta, kommer mögel börjar visas, vilket är mycket skadligt för människors hälsa. Ångspärr taket fungerar som en barriär mot inträngande av ånga i taken. Det bidrar till att bilda den korrekta inomhusklimat.

Steam isolering tak - vid första anblicken oansenliga förfarande i hela huset, men att det kommer att behålla den rätta atmosfären och integritet av byggnaden under många år.

 • Livslängden på taksystem och golv mycket mer.
 • Uteslutna uppkomsten av mögel och mjöldagg.
 • Värmeförlusterna är minimala faciliteter.
 • Ökad brandsäkerhet.
 • Vapor tätningsmaterial kräver inget underhåll under hela livscykeln.

I modern konstruktion, tillåter ånga tak hem användning av ett tillräckligt brett spektrum av material, men de är inte alla lika väl utföra sina uppgifter. Så du bör noga överväga valet. Ta hänsyn till behovet av att inte bara material utan även har en takkonstruktion.

Ångspärr tak i ett trähus tillåter endast speciella material. På ytfilmen ackumulerar en enkel kondensat, inte dess struktur inte tillhandahålla en fukt utsignal. Engineered material har en porös struktur som ger optimal fuktighet.

Specialiserad ångspärr polypropenfilm

Den största fördelen med detta material - en hög hållfasthet, hög temperatur och ljusresistens. Under byggandet av taket, kan en sådan film skydda huset från snö, regn och andra naturliga influenser. När du arbetar med dessa material, många svårigheter när ånga produceras direkt tak. Vilken sida av staplade filmen? Detta är den viktigaste frågan för nybörjare. Polypropenfilm ensidig och planka grova sidan nedåt och glansig upp. När en ångspärr ventilation tak gap måste tillhandahållas i konstruktionen. För närvarande är materialet ganska ofta. Hög ånggenomsläpplighet och överkomligt pris gör det mycket populärt.

takläggning fiberduk

Denna typ av ångspärr armerad duk eller nät, som ger extra styrka. Takläggning fuktånga barriärmaterial kan vara av olika typer.

Icke perforerad film är bäst lämpad för isoleringsarbete. Men deras förmåga permeabilitet mycket lägre än för polypropen vävda motsvarigheter. Det finns också utföringsformer med ett reflekterande skikt. De är inte längre lämpar sig för bostadsutrymmen, och för användning i bad, simbassänger eller badrum.

Har utmärkta ånga permeabilitetsegenskaper. Gjord av syntetiskt material med en specifik struktur. Ångspärr trätak med andningsaktivt membran ger hög kondensation utrymme. På senare tid har en ny typ av sådant material. Kapaciteten beror på temperaturen och fuktigheten i rummet.

Om taket i en byggnad kan göra utan en ångspärr, i badet, är nödvändigt detta steg. Heta ångor koncentreras främst på den övre delen av rummet, är deras inträngning i överlappningen inte tillåtet.

Ångspärr tak i badet görs helt olika metoder: den gamla, beprövade till innovativa, med hjälp av moderna material:

 1. Log FÖRHYDA takskivan eller ribba tjocklek av åtminstone 6 cm. Som material för ångspärren appliceras impregneras (vaxat) papper eller aluminiumfolie. Efter montering av valda materialet hela omkretsen av taket är täckt med ett skikt av lera, och isoleringen läggs ovanpå.
 2. En annan metod innebär användning av oomskurna styrelser. Balkar mantlad takskivan, efter vilken passar fuktångbarriär material täckt med lera och isolering. Därefter monteras design för hud foder. För att avsluta bastu används oftast träreglar Basswood eller asp.
 3. I modern konstruktion använder ofta föråldrade material och lera, de ersätts med en ny ånga barriärmaterial. Badet användes ångspärren membranbaserad folie, polyeten eller bitumen. Installationsproceduren är densamma som i andra växter, är den enda funktionen Slip tjockt skikt av isolering och efterföljande trä trim.

Innan lagt en ångspärr på taket, vill du se till att du har en värmare eller skapa en grov struktur, som är placerad inuti värmeskölden material. Det är nödvändigt för en väl fungerande av taket systemet.

För fullgott skydd av värmeisolering tak ånga måste utföras i enlighet med följande regler:

 • Innan installationen påbörjas bör producera en försegling av alla delar av taket (skorsten, ventilationskanaler). Detta för att förhindra att fukt tränger in utifrån.
 • Ångspärr läggs mellan isoleringen och plats.
 • De flesta av de material som är kopplade på samma sätt. För montering på träkonstruktioner som används naglar med en stor hatt eller häftklamrar för att hamra häftapparat. Vid fastställandet till betong eller metall med speciella band.
 • Om ångspärren filmen har ett reflekterande folieskikt, detta skikt bör den placeras inne i rummet. Mellan isoleringen och filmen bör lämnas bort för ventilation.
 • Filmen ska täcka hela omkretsen av taket utan luckor och pauser. Vid korsningen av överlappningen bör lämnas (minst 10 cm). Rader av ångspärr material bundet konstruktion tejp eller förstärkningsremsor.
 • Fast membran bör måttligt tight utan slack.

Tak ångspärr är en komplicerad process. När du börjar arbeta måste du lära dig alla detaljer och installation av teknik, eller använda sig av kvalificerad personal.

Genomgång ångspärr

Liksom taket har trähus tak en flerskiktsstruktur. Varje lager utför sin funktion:

 • Det övre skiktet tjänar vindsvåningen. Den skyddar hela takkonstruktionen mot inträngning av smuts och damm. Även våningen vinden gör det möjligt att resa utan att skada värmeisoleringsmaterial taket.
 • Golv vinden över balkarna på staplarna. Dessa stänger pressas mot det första skiktet paroizoliruyuschey membran. Resultatet är ett gap mellan den och golvet.
 • Mezhuyev reglar läggs isoleringsmaterial. I sin roll kan vara en mineralull eller skum. Mineralull absorberar fukt, men dess fördel är brandsäkerhet. skumegenskaper tvärtom: det absorberar inte fukt, men bra brandfarligt.
 • På rumssidan av balken är fäst grov tak. Det är en byggnadsställning för finbearbetning, ångspärr membran fäst därtill.
 • Om den slutliga efterbehandling utförs gipsskivor, är ångspärren fäst vid de oavslutade tak stänger eller skenor.
 • Den slutliga finishen kan utföras med användning av något material foder, stavar, gipsskivor eller träskivor.

Metoder för slut efterbehandling paroizolirovannogo tak trähus

Det finns flera sätt att efterbehandling taket:

 • Med trä panelning eller sidospår.
 • Avstängd gipsskivor system.
 • Avsluta polerad bar.
 • Podshivnoy tak.

För montering helt slät undertak, ark OSB, plywood eller liknande arkmaterial. De är fast fixerad till strukturen intill varandra. Fästdon väljs beroende på vikten av materialet, huvudsakligen skruvar. All kommunikation sker före den slutliga finishen. utrusta ytterligare fästdon Vid montering av upphängningssystemet.

Efter att ha granskat alla de beskrivna funktioner och milstolpar, kan du manuellt skapa en ångspärr av taket i ett trähus. När du köper material, för att undvika onödiga kostnader, måste du mäta kvadratur och på grundval av detta, för att köpa rätt mängd. Korrekt ånga är nyckeln till en hälsosam atmosfär i huset.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 65 = 69