Ångspärr vägg ram hus

Contents

Ångspärr i ramen huset

Ångspärr i ett trähus. Den som bygger en tegelsten trähus frågade om det i första hand! Jag har redan skrivit om ångspärren och tätskikt, men bestämde sig för att separat offentliggöra temat kampen med ångan, eftersom fel i ångspärr är mycket avgörande för framtiden för huset.

ångspärr - varje film med låg ånggenomsläpplighet, som är monterad i en ram hus från insidan, för att inte ge paret komma in i en varmare och hålla den senare från den konstanta våt.

Inte förväxla den med tätskikt, som är placerad utanför och behovet av att skydda träram från fukt! Den använder ett speciellt membran.

Behöver jag en ångspärr ram hus

Ja. Teknik ramhuset nödvändighet kräver inverkan av ångor barriärmaterial i väggar, golv och tak! Vi måste skapa en komplett slinga ångspärr, så ofta karkasniki kallade "termos hus".

Vad är ångspärren filmen:

 • inte bli blöt isolerande (inte tillåta fukt till det)
 • stabiliserar klimatet ram hus

För detta ändamål en speciell ångspärr material, non-woven och andra filmer inte passar.

Vilken sida att sätta (som) ångspärr?

Och du tar vanliga ångspärr film, och sedan sido inte behöver titta på. Men om du redan har specialiserat paroplenku hänvisas till instruktionen. Allt är skrivet. Bara inte vara lat eller har din byggare.

Förutom tillverkaren hur man sätter en ångspärr av sin produktion, ingen vet var och en av dem sina egna anteckningar. Men det är logiskt att skiljas från sin varumärke var inne och vi såg det, försökte de också till oss!

i IZOSPAN-B det är enkelt. Den grova ytan av insidan, är det fortfarande är vått, att släta sidan av paroplenki sätta en värmare.

På frågan om hur man ska lägga en ångspärr slutar. Du kan klättra upp till platsen för tillverkaren att isolera filmen och se var korrekt information, såsom platsen Yutafol (IZOSPAN har ingen normal plats).

1

Ångspärr vägg ram hus

Inom väggarna i en trä- eller ram hus isolera paren från väggen, är att inuti. Utanför, det kan inte låsas, väggen kommer att ruttna.

Ångspärrsegenskaper väggarna i en ram hus

Partitioner paroizolirovat inte behöver, förutom undantag - våtutrymmen. Det är verkligen bättre att sätta PE-film inuti! Men inte på båda sidor av väggen.

Om du är orolig att isoleringen är damm och att du får i lätt - sätta in partitioner på båda sidor - ånggenomsläppliga membran till!

golv ånga, och tak ram hus

Paroizolirovat golvet kan vara en film (standard), men det är möjligt och lite enklare - lining ett laminat + en plywood eller OSB på golvet ger ett bra resultat. Eller ännu linoluem. Sex - inte en plats där det finns en stor del av ångan ånga i själva verket går oftast upp!

På taket är svårare. Tak behöver paroizolirovat film korrekt eftersom alla ånga kommer upp. Jag har en text om hur det ser ut i mitt hus - Installation av trälådor i taket.

Ångspärr i taket ram hus

Överlappningen mellan våningarna paroizolirovat inte nödvändigt, eftersom den övre och nedre delen av den varma luften. Men den översta våningen är en annan sak, och det vi arbetar som ett tak.

FAQ. Vanliga frågor om ångspärren ram hus

Ångspärr. Innanför eller utanför?

Naturligtvis inne! Ångan går från varmt till kallt.

Att välja en ångspärr vägg ram hus

För väggar och i allmänhet bättre för ånga ram hus - detta är en vanlig polyetenfilm av 200 mikron tjocklek (tunnare).

Men om du verkligen vill, kan du köpa en ångspärr eller IZOSPAN Yutafol, men för mig - det är ett slöseri med pengar. Amerikaner i allmänhet använda den utan någon polyeten och varumärken.

Är det möjligt att utforma ett hus utan ångspärr?

I vissa klimat, såsom i söder, är det verkligen möjligt att bygga ram hus utan att isolera film. Men dessa alternativ är unika och bör vara mycket tydlig lita pajer och daggpunkten. Jag skulle inte vara så experimentera

Behöver jag prokleivat ånga och hur?

Yes! Limnings film kan vara som en speciell butylgummi tejp eller lim. Endast på detta sätt är korrekt, är det omöjligt att inte prokleivat ångspärr.

Hur man gör en ångspärr på videon:

För att kunna bedöma skivan, måste du vara en registrerad användare av webbplatsen.

Maxim Kazakov

Oberoende utformade och bygga med sina egna händer ram hus alla regler ram bostäder. Jag bloggar om rätt karkasostroenii på den kanadensiska och skandinavisk teknik. Jag bygger och design-frame hus. Mail för kommunikation: [email protected]

Registrera ram hus som en olaglig byggnation i domstol

Godkännanden för byggandet av en ram hus

Installation av fönster i ramen huset (inte bara sina egna händer)

Förra året var jag under september och december uppfördes ram hus, som en dåre, frågade jag honom en gång inne hela FÖRHYDA OSB, DSP.

1. reglar, ytterväggar, golv - 200x50, mellanväggar - 100 * 50

2. Alla täckt med en ångspärr på insidan, väggarna och taket för de reglar / dubbar, etc. OSB 9mm utan luftspalt

3. Värmare 150 är helt fylld med alla eller 200 mm.

4. Anordning av sex enligt följande: på toppen av reglar sängen, ånga, etc. 150h40 bräda med ett gap mellan dem av 3-4 cm, från topp till 18mm OSB .. och en DSP (till su)

Frågor från läsekretsen: Jag har följande problem. Eftersom skivorna var naturligtvis fukt, plus deras fortfarande täckt ognebiozaschitoy alla redan byggt på en sval / våt, våt period, visade det sig att skivorna (150h40) tydligen sängen var våt och stängas omedelbart (golvet). Resultatet blev en termos: Lägre ånga topp OSB, som inte heller överföra fukt.

Jag klättrade upp och kom att kontrollera vad brädorna gick till mögel / svamp. Nu tvingas att skjuta OSB / DSP-behandling ombord med två vätskor (Neomid blekmedel och biosäkerhet för arbeten utomhus), förutom att behöva riva av styrelsen sedan det nedre planet inte bearbetas. I samband med denna fråga: om du vill behålla ångspärren eller ta bort den, eller ersätta det med ånggenomsläpplighet membran, till exempel IZOSPAN A? Att lägga en ångspärr eller membranet på stockar eller plankor Jag har tre våningar, är den högsta kallt. Således rör min fråga golvet första och andra våningen.

Den andra frågan. Hur man ventilera avståndet mellan brädorna och om det är nödvändigt? Kanske är det vettigt att ta ångspärren väggen bara till golvet (till toppen eller OSB / DSP botten), och sedan lämna att cirkulera luft från ventilations gapet mellan skivorna (150h40) i väggen / partition? Nu ångan från väggarna i övergången till golvet. Det finns några luckor.

golvet i andra våningen - filmen inte behövs där. filmen av den första våningen - du behöver en film. styrelsen kan behandlas och luta dig tillbaka, låt fukten kommer att urholka och stänga den igen, tror jag, inget dåligt ska inte vara med dem i slutändan. ventilera golvet är inte nödvändigt, bör ram hus kan germitichnym själv och ventileras ventilation.

Ångspärr i ramen huset

Ångspärr i ramen huset utförs för skydd av värmeisoleringsmaterial från fukt, vilket kan påverka dem inomhus. Det är värt att notera att det grundläggande kravet på någon installation av isolering är dess kvalitet och maximal passform på väggarna och golvramen. Vid kontakt med vatten kommer det att förlora sina goda materialegenskaper, ändrar form och dess effektivitet.

Naturligtvis den totala isoleringen av huset kommer också att drabbas. Den enda riktiga och rimlig lösning för att undvika sådana situationer är att tillämpa en ångspärr. Artikeln beskriver i detalj hur man stil det, särskilt byggnadsverk och att det i själva verket är denna komponent.

På egenskaperna hos ångspärr material

Ångspärr kallas en speciell komposition med en porös struktur, därigenom möjligt att avsevärt minska hastigheten hos genomträngningen av vattenånga och dess inverkan på den termiska isolatorn. Det är viktigt att förstå att materialet bara kan avsevärt minska, men inte eliminera den negativa processen. Den har ett membran med en slät och grova sidan, "polaritet" som är extremt viktigt när man installerar. Den senare är utformad för att visa och avdunstning av fukt.

Genom att implementera den beskrivna fixeringsisolatorn, bör vägledas av regeln: Den grova sidan sänds in i rummet, och smidig för att isolera komponenten. Det är önskvärt att alla komponenter i den tätt vidhäftade till varandra och till väggen eller golvet.

På grund av närvaron av det porösa skiktet och ytan av hela ram hus kan "andas". Således är en erforderlig ventilation, cirkulation av luften i utrymmet elimineras och växthuseffekten. Ventilation sker inte bara genom öppna dörrar eller fönster, men golv och väggar i huset. Enligt forskning av experter i en log struktur, vertikala konstruktionselement som kan överföra upp till 35% luft.

kategoriskt förbjudet inuti ramen huset används vanligen med en fast ett stycke polyetylen om på golvet och väggarna. Det faktum att i kommer en sådan situation mellan dessa bindningar så småningom bildas och stagnerande fukt. Detta kommer med nödvändighet att leda till skadlig röta och förstörelse av hem mönster. Separat säga om det faktum att betongväggar och passera genom en fukt och luft.

Vi betonar att en ångbarriär inte förstår polyetenkomponent med många hål, och en flerskiktspaket med en porös struktur. Befintliga membran i deras kapacitet och prestanda kan allvarligt skiljer sig från varandra, som beaktas vid beräkningen och planera arbetet.

Idag paroizolyatory funktioner som kan användas i bostadshus och andra bostäder utrymmen. Dessutom skiljer de sig i användningen av typen lokaler, inklusive minimum, genomsnittlig och hög luftfuktighet. Det slutliga materialet valet bör baseras på driftsfrekvensen för strukturen, säsong, speciellt klimatzon, omgivningens fuktighet, etc.

Av det föregående framgår det att membran skydd krävs för att delvis förhindra att fukt och vattenånga i huset struktur, inkluderande väggar, golv och tak. Fullt processen på detta sätt stoppa, tyvärr, är omöjligt.

Om ångspärr ram hus

Ångspärr ram vägg genom en ångbarriär väggar av vanliga hus är annorlunda i det att en flik värmaren inte på en plan yta, och på den låda, som bildas av träkomponenter eller profiler. I tvärsnitt liknande struktur kan se ut så här:

 • 1 - behandling av de yttre beklädnadsytor, sidospår eller OSB-plattor;
 • 2 - isolering mot fukt och vind;
 • 3 - chassielement;
 • 4 - ångspärr material;
 • 5 - komponenter spara värme;
 • 6 - låda;
 • 7 - inredning hem.

Vi uppmärksamma det faktum att ca 65% av "kakan" av värmeisolering. Maximal uppmärksamhet till sin förbättring, efterlevnad stapling teknik, användning av hög kvalitet ångspärr och gör det möjligt att spara material och ramorganen hemma.

Specificiteten för läggning av ett ångspärr

Det kan tyckas att allt är enkelt, det är bara nödvändigt att fastställa försvaret på en vertikal yta och kontrollera vilka sätt att förvandla det i förhållande till det inre utrymmet i rummet. Fäst utförs av en häftapparat konstruktion och lederna är förseglade med tejp. I själva verket finns det ett antal nyanser som bör beaktas. Följande är vanliga misstag som inte är tillåtna under arbetet:

 • - åsidosättande av även mindre isolator luckor;
 • - installation en komponent med minimala veck;
 • - dålig limning och tätningar;
 • - fel val av arbetsgruppen;
 • - användningen av icke bygga, och packtejp.

Närvaron av åtminstone en given felbedömning kan leda till vad som redan är ett par år isolering blir värdelösa, absorberar fukt och kommer att upphöra att utföra sin primära funktion. I slutändan måste du åter isoleringen av huset, inklusive väggar, golv och tak. Naturligtvis kommer detta att resultera i en betydande ekonomisk investering.

Enligt mount technology ångspärr membran appliceras på ytan från topp till botten, och skärs i strimlor. Det rekommenderas att kanterna inte överlappar varandra åtminstone 100 mm. Var noga med att göra dimensionering av dessa platser speciell tejp för ångspärr, som ger skydd för läckage.

Angränsande materialet till de träelement av väggarna och golvet är mycket noga övervakas. Är linda och bindande runt kanterna. Montering av membranet till träet Frame komponenten konstruktion utförs av en häftapparat eller av galvaniserad spik.

Vi hoppas att informationen på sekvensen att lägga en ångspärr i frame hus, kommer detaljerna i installation och drift av produktionsteknik tillåter alla att komma till insikt om ärendet till frågan om isolering, ångspärr och skydda ditt eget hem.

Ångspärr vägg ram hus: Hur man gör

För att maximera livslängden på frame hus, är det viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt sin ångspärr i byggskedet. I den här artikeln kommer du att ta reda på vilka material är bäst att använda för att undvika obehagliga konsekvenser av exponering för fukt, samt bekanta sig med de vanligaste felen i processen att lägga ånga barriärmaterial.

Välja material för en ångspärr

Överväga de specifika exemplen varje material, dess fördelar och nackdelar.

En välkänd, men mindre vanligt material som tidigare har använts för att skapa en ångspärr i trähus. Idag dess tillämpning är praktiskt taget inte ge ordentlig effekt och tillförlitlighet.

Bland fördelarna kan identifieras endast av det tillgängliga materialet kostnad.

 • Maximal vård i förpackning. Polyeten kan inte dra, stretch för att undvika deformation eller tårar. Dessutom kraftigt sträckt det kan lätt förlora sin funktionsförmåga och integritet under den årliga temperaturdifferensen.
 • Ofta missbruka filmen vänder trähus i ångbadet, inte ge väggarna normal "dyshat9raquo, ackumuleras inne i huset fuktig luft, vilket gör vistelsen i det bekvämt och inte obehaglig.

Finns särskilda blandningar som tillämpas på golv och väggar i huset före skapandet av exteriör trim. Det låter dig skapa en tillförlitlig ångspärr på ytterväggarna i en ram hus. Kukersolnaya bituminösa mastix - en av de mest populära. För dess tillämpning inte kräver skapandet av läkt väggar. Det kan appliceras i flera lager, men var och en måste kvalitativt torr.

 • Bra andas och låta väggarna i en ram hus för att "andas".
 • Prisvärd.
 • Stort sortiment val av kitt.
 • Mastic håller säkert fukten och håller trähus och isolering från skador.
 • Maximal noggrannhet under applicering.
 • Förutsätter på förbehandlade väggar, polerade ytan.
 • Applicera ett mycket tunt lager, undvika uppkomsten av ojämna områden.

Det är en modern och prisvärd byggmaterial, vilket gör det möjligt att skapa en tillförlitlig ångspärr. För att skapa en extern ångbarriär vägg ram hus. Kräver pre-glespanel av staplarna längs omkretsen av hela väggen inte är större än 50 gånger 50 cm.

 • Den relativt låg kostnad.
 • Tillgängligheten av materialet.
 • Noggrannhet i arbetet för att undvika ojämna skarvar och defekta svetsar.

Det optimala materialet för ångspärr vägg ram hus. För funktionella egenskaper är de också kallas ångspärr membran. De skyddar tillförlitligt huset från penetration av oönskade fukt i isoleringen och i rummet självt, samt att ge bekvämt boende i en träbyggnad i många år.

Den enda nackdelen - ganska höga kostnaderna för detta material, men det lönar sig i driften av en ram hus, inte behöver oroa sig för att ersätta isolering, liksom förstörelsen av träram av hela huset, eftersom speciellt membran film kommer att ge honom ett långsiktigt maximalt skydd mot fukt från utsidan och ett par sido - på insidan.

 • Lång livslängd.
 • Lätt att installera.
 • Tillförlitlighet.
 • Hög funktionalitet.
 • Den viktigaste funktionen av en ångspärr installation utanför är att undvika vanliga misstag under installationen av dubbel isolering, som ofta bidrar till stommen att ruttna och fukt ackumulering inuti värmaren.

  1. Stapling görs mellan värmaren och väggen.
  2. Det är särskilt viktigt att se till att det finns en speciell luftspalt emellan.
  3. Filmer med ett speciellt bindemedelsskikt placerat på den sida innerytan av isoleringen. Det är viktigt att se till att det vattentäta membranet kvar på toppen.

  Stadier insidan av ångspärren

  expertråd om ångspärren väggramen

  1. Det är viktigt att använda en speciell isolerande vindtätt membran på utsidan väggen, så att de på ett säkert sätt kan hoppa fukt, och inte hålla den i en värmare.
  2. Om du bifogar en ångspärr på båda sidor av isoleringen, väggarna snabbt bli blöt och förlorar sin isoleringsförmåga. Ha detta i åtanke när man väljer material och dess efterföljande installation.
  3. Om den inte används, ånga och värmeisolering begraver bara externa efterbehandling material, är det troligt att isoleringen (särskilt på bomull basis) blir snabbt våt och förlorar sin förmåga.

  Besparingar på ånga barriärmaterial är förenat med allvarliga finansiella investeringar i framtiden. Överväga denna faktor, och väljer material av hög kvalitet för ångspärren väggen ram hus.

  Ångspärr för småstugor

  Vindrutan. Den klassiska versionen

  Förbättrad vindruta. Lämplig temporär tak

  Ställ din fråga

  Om du inte hittar svaret på din fråga i vår kunskapsbas, kan du be oss. För att göra detta, helt enkelt fylla i formuläret nedan.

  Vänligen skicka din fråga, ha tålamod. Vi anser att frågorna kommer så långt som möjligt och ansträngning. Ibland problemet kräver mer konsultationer med specialister. Men vi kommer att besvara din fråga.

  Genom att trycka på knappen "Skicka" godkänner du användarvillkoren.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  70 + = 78