Ångtvättar för hem, hushåll hur man väljer

Ångtvättar för hem, hushåll - hur man väljer den bästa modellen? Topp 10 bästa ångtvättar

Idag säljs i ett stort sortiment av ångtvättar för hushålls hem. Hur man väljer en specifik modell från ett stort antal, kan du bestämma bekanta med de egenskaper, som speciellt rekommenderas att uppmärksamma.

Beskriver en anordning som ursprungligen användes för desinfektion inom medicinska institutioner. Utformningen av denna anordning är ganska enkel, är belägen inuti en ånggenerator, som avger ånga under tryck genom ett munstycke. Om ytan är nödvändig för att bli av med allergener, damm, smuts, bakterier och bakterier, perfekt för denna ångtvätt.

Om du är intresserad av ångtvättar för hushålls hem, hur man väljer det alternativ du vill, måste du bestämma innan shopping. För att göra detta, för att förstå vilka typer av sådana enheter, som representeras av handhållna modeller, ångtvättar och kompakt enhet som kombinerar funktionerna hos en dammsugare och ånga renare. I det första fallet talar vi om en produkt som är enkel att använda och lagring och drift klarar avlägsna platser. Som ett extra plus fungerar rimligt pris. Det finns emellertid också nackdelar, som uttrycks i den imponerande vikten av produkten, enhetsvikt upp till 2 kg. Håll i handen sådan utrustning under lång tid kommer att bli svårt.

Med tanke på ångtvättar för hem, hushåll, hur man väljer det alternativ du vill, du förmodligen kommer att tänka. Gyllene medel är en kompakt ånga renare, som är en korsning mellan en dammsugare och en handhållen anordning. För att behandla ytan, kommer ägaren inte att hålla utrustningen i sina händer. En nackdel är den liten längd av linan, som synd alla tillverkare av sådana anordningar. Om du gillar att hålla huset rent och imponerande bor i ett stugområde, är det bäst att välja en ångtvätt som en dammsugare. Denna modell ger hög prestanda, men kostnaden kommer att bli dyrare.

Modell val för kraft och volym av tanken

När konsumenterna ser ångtvättar för hem, hushåll, hur man väljer en specifik alternativ? Det första du kommer att märka är makt. Om du inte vill att maid drog ut på tiden under en lång tid, är det bäst att välja en modell som har en parameter som anges ovan 1000 watt. Tankvolym kommer att avgöra hur länge du kommer att kunna använda enheten utan att fylla den med vatten. För en timme rengöring kommer att behöva 2 liter vätska. Det är denna volym bör följa när man köper en ångtvätt modeller. Det är viktigt att uppmärksamma även materialet vid botten av tanken, är det bäst att ha visat sig i drift är aluminium fack.

Valet av tryckmodellång och närvaron av ytterligare funktioner

Ångtvätt hushåll måste ha en viss funktion, det enda sättet att vara effektiv rengöring. Om du väntar ett positivt resultat, är det viktigt att kontrollera om modellen ångkraft regulator. Med hjälp av detta tillägg kan du välja generering av torr ånga, vilket är användbart i det fall när det gäller att behandla kläder eller möbler. Efter rengöring av ytan kommer att vara helt torr.

Som ytterligare funktioner, kan du överväga att skydda barn. I närvaro av en sådan ånga renare tillägg kommer att kosta mer. Om du måste ha en säkerhetsventil och ett par låsfunktionen är det viktigt innan man köper för att bekanta sig med ditt pass för varor. Om du vill välja den bästa ångtvätt är det viktigt att notera att varje modell präglas av ett visst tryck. Konsumenter som inte kommer att engagera sig i professionell rengöring, är det bäst att ge upp alternativ, som ger ca 6 bar. Men för hemmabruk perfekt utrustning med en kapacitet som överstiger 3 bar. Du ska inte frestas av den låga kostnaden, att välja modell med mindre tryck, eftersom de är ohållbara i att ta bort smuts och bearbetning av gamla fläckar.

1

Ranking de 10 modeller av ångtvättar

Om du behöver en ångtvätt för hemmet, verkliga priset som du bör definitivt vara intresserad av, bör du vara uppmärksam på de mest populära modellerna, som har valts ut av konsumenterna. Ledaren för försäljning är Karcher SC 2 Premium, som kostar 11.000 rubel. Vid utgången från denna anordning är i stånd att leverera ett ångtryck inom intervallet 3 bar. Inne i fall liters vattentank är enheten power 1500 watt. För att underlätta rengöringen kan du använda en av de sju munstycken.

Mer kraftfulla modeller från tillverkaren är SC 4 Premium, som har en mer imponerande kostnad - 25 000 rubel. Ångtryck tillverkaren ökade till 3,5 bar, att volymen av vattenbehållaren förblir densamma. Power är lika med 1800 watt, som ett komplement fungerar järn.

Hög kvalitet och rimliga priser ångtvätt av märket Philips

Om du väljer en ångtvätt för hemmet, verkliga priset som du bör undersökas före köp kan du uppmärksamma den version av Steam Plus FC7020 / 01, som skulle behöva betala 7500 rubel. Tillverkaren levereras anordning reservoar för vatten, som uppgår till 0,45 liter. Inuti huset är byggt en dammsugare och apparaten effekten är 1300 watt. Vid driften av utrustningen, kan du använda en av två munstycken. Denna ånga renare, förutom alla de ovannämnda fördelarna, har en, som uttrycks i ett attraktivt utseende. Bostäder målade i vitt och blått.

Konsumenter som vill spara pengar, kan du köpa FC7012 / 01 MultiSteam, vars pris är 4900 rubel. Volymen av behållaren är obetydlig - 0,06 liter. Men kapaciteten av enheten är tillräckligt imponerande, det är 1200 watt. Utrustningen är försedd med sex munstycken, till försäljning presenteras i en vit och blå.

Budget och funktionalitet

Steam Cleaner "Kitfort CT&089raquo; Det kan hänföras till ett alternativ för budgeten. Denna modell kostar 5700 rubel, men det är en universell enhet, så att du kan desinficera och rena Temperaturbeständighet yta. Du behöver inte använda kemikalier. Unit strömförbrukningen är 1500 watt, volymen av behållaren är 1,5 liter. Steam Cleaner "Kitfort9raquo; Det kommer att kunna ta itu med den känsliga och tät väv.

En annan modell som nämns tillverkaren CT-903, som också kan kallas ett populärt alternativ. Detta beror främst på det faktum att denna enhet har det tillgängliga värdet, som är 10 500 rubel, denna apparat skiljer mångsidighet och kan ersätta detergenten renare, Vindrutetorkare, desinfektions ångaren och vävnader. Vatten uppvärmningstid på endast 3 minuter och enhets makt är 2000 watt. Utrustningen kännetecknas av ett arbetstryck i området av 4 bar, är ångtemperaturen vid utloppet 145 grader. Kapaciteten i pannan 1,5 liter ger ren, utan att fylla på tanken under en längre tid. Setet kommer kapaciteten utbytbar reservoarvolym på 1 liter. Om du är intresserad tillverkare Kit, kommer ovannämnda ångtvätt varumärke vara en bra lösning.

Om du vill följa upplevelsen av de flesta, är det möjligt att välja mellan följande modeller: Redmond RSC-2010 Blue värde på 4500 rubel; ZELMER VC1260, som har ett pris som motsvarar 6500 rubel; eller Vitesse VS-330, som skulle behöva betala 3800 rubel. Men ånga renare Endever, trots den höga kostnaden, har tjänat de mest positiva omdömen, eftersom det ger höga ångtryck 3,5 bar, uppvärmningstiden för endast 3 minuter, samt en imponerande flöde av ånga, vilket är 17 gram per minut.

De bästa ångtvättar för kunders recensioner

Vill du ditt rum mousserande på renheten? Sluta slösa tid på hushållskemikalier och svåra att skura smutsen! Modern enhet - en ångtvätt, har länge vunnit hjärtan miljontals användare. Med en sådan anordning, prodezinfitsiruete du avlägsna platser, men på grund av den varma par - bli av med virus, bakterier och allergener. Tänk, renlighet, och även med hälsofördelar. Lika bra enhet för att köpa är svårt, och inte alla vet vad man ska leta efter, kommer vi att hjälpa dig att förstå och beskriva i detalj i artikeln, hur man väljer en ångtvätt för hem och rankas bäst i 2017!

Konstruktion och drift av ånga renare

Observera tillverkarna varje år bara för att förbättra sin produktionsteknik. Och låt ånga renare är inte en ny enhet, den nya generationens modell - en perfekt assistent i varje hushåll. Utformningen av den moderna ångtvätt inkluderar:

 • Beslag och tillbehör
 • Ett element för uppvärmning av vätske
 • vattentank
 • trigger pistol
 • flexibel slang

Innan du börjar arbeta med den här enheten måste fyllas med vatten ångpanna. Först då ansluta till elnätet. Efter några minuter, kommer det att ses som vattnet kokar och övergår till ånga. Observera att på avtryckaren och lägen som så att endast efter pressning, släppa en ångström, når temperaturer upp till 100 grader Celsius. Kan inte ens orolig för att skada hälsan het ånga! På grund av den lösa strukturen av utflödet, kommer du att bränna och i fullständig säkerhet.

Se även - Vilken är den bästa ånga mopp - rating 2017

Ångtvätt är en av de mest effektiva och mångsidiga verktyg i vår tid. Inledningsvis var den anordning som används på sjukhus och vårdinrättningar för desinfektion av golv, men med tiden har tillämpningsområdet utökat sin horisont. Nu, med hans hjälp kan du ta bort inte bara rummet, men också användas för rengöring av en bil eller hushållsapparater. Vald ångtvätt används ofta för rengöring av alla badrum, men det finns många andra möjligheter för användning, inklusive:

 • Rengöring av glasytor
 • Borttagning av härdat lera med redskap och apparater
 • Desinfektion och rengöring av mjuk möbel
 • Rengöring sängkläder från kvalster och allergener

Med tanke på alla ovanstående möjligheter, kan enheten vara stolt att kallas mångsidig och praktisk att använda. Den enda rekommenderas inte för användning på vax och ånga renare lackerade ytor, och glas rent kallt på vintern (när temperaturskillnad möjligen glas krackning).

Ett brett utbud av hushållsapparater för hemmet, kommer att glädja både dyra och budgetmodeller. Beroende på dina önskemål och applikationer, yrkesverksamma urskilja tre huvudtyper av ångtvättar:

 1. Dammsugare. Anordningar av denna typ är bäst lämpade för professionellt bruk. Ytterligare analoger apparaten har höga effektegenskaper och effektivitet. Med tanke på den höga bygga kvalitet, hållbarhet och förpackning, anses det den dyraste. Vill du välja en partner än ett dussin år? Då är det bättre att spendera pengar en gång, än att tillbringa nerver och pengar för att reparera.
 2. Compact. Mount popularitet är en kompakt modell typ. På grund av placeringen av tanken på golvet, kan de jämföras med dammsugare. Detta är en fördel, eftersom du inte behöver hålla enheten under en längre tid på vikten. Innan du väljer, väl förtrogen med montering och en lång slang och kabel. Tänk på att denna typ av modell bör ha slangen är inte mindre än tre meter lång, och sladden - ju längre, desto mer bekväm att använda. Typiskt, kompakta ångtvättar utrustad med munstycken för rengöring av olika ytor.
 3. Manual. Många kommer att fråga: "Vad är bättre att köpa en ångtvätt för hemmet till ett överkomligt pris och med ett bra resultat? - Självklart manual. Denna unika uppfinning möjliggör snabb och enkel att utföra rengöring av alla ytor. Låg vikt och utrymmesbesparande design är enkel att använda och lätt att förvara.

Hur man väljer en ångtvätt för bästa huset?

Fortfarande vet inte vad en ångtvätt är bättre? Du behöver inte åter läsa massor av information, vi behöver bara bestämma programmet. Den bästa ångtvätt - en som helt kommer att tillfredsställa önskemål och kundens behov, så du bör vara uppmärksamma på följande parametrar:

 • Ström. Bland de flesta av de parametrar, anses det ett stort och viktigt när man väljer hushållsapparater. Ju större kraft, den högre hastigheten prestanda och effektiv rengöring med ånga. Den bästa ångtvätt omdömen om köparna vars makt är över 1000 watt. Observera golvrengöringsmedel har en kapacitet på 1300-2300 watt, men manualen är i sin tur - från 700-1600 watt.
 • Volymen hos ångpannan. Detta index sträcker sig från 0,5 och upp till flera liter. Observera att ju mindre kapacitans, desto mer måste fylla den med vatten. Med tanke på den mängd arbete, kommer du själv att plocka upp lämpligt alternativ. Sålunda, är en kapacitet på 1 liter med huvudet tillräckligt för 30-40 minuter i den icke-stoppläget.
 • Hävdade vikt. Med fördel, ångtvättar för manuell och varierar från 1,6 kg (vanligen mätt i en tom form).
 • Beslag och deras syfte. När du köper dyr utrustning, uppmärksamma de komponenter, bland vilka måste vara: punkt munstycke, ett munstycke för rengöring av golv och kakel, rak och handverktyg för rengöring av penseln, ett munstycke rengöring fönsterytor. Det minsta antalet ytterligare komponenter, bör vara minst 3 st.
 • Kabellängd. Det är bäst att välja en enhet med en maximal längd av linan (4-6 m). Det är också värt att överväga funktion kabelvinda. Det är mycket bekvämt och inte behöva manuellt riva och linda sladden.
 • Längden på slangen. Som framgår av långvariga praktiken är slangen inte alltid en god effekt på kvalitet och effektivitet i arbetet. Om vi ​​tar hänsyn till betyget ångtvättar, nästan alla modeller har en genomsnittlig längd på slangen. Detta åtföljs av det faktum att vid låga effekter, ångan passerar genom öppningen - svalnar. Som ett resultat, det finns ofta förekommande stänkning av vatten, vilket inte är önskvärt att hantera ömtåliga ytor.
 • Dimensionerna hos strukturen. I genomsnitt, mobila och handhållna ångtvättar uppnår en storlek 20h15h25 cm och nu anordningens inre, till exempel: Karcher SC 1702 (som ingår i de översta ångtvättar) har en storlek 50h33h33 cm.
 • Uppvärmningstiden och maximal temperatur. Notera att, beroende på utgångskarakteristiken hos tanken och volymmedeluppvärmningstiden är från 10 sekunder till 10 minuter. Om du vill ha den mest snabb uppvärmning, finns det möjlighet att fylla behållare förvärmd vatten. Vid full värme vattentemperaturen når 140 ° C, varvid ångtrycket av ca 3,5 bar. På grund av att indikatorer de höga temperaturer, vilket ökar kvaliteten på rengöring och baktericida egenskaper.
 • Ångtryck. Gradering ångtvättar visade att dagens modeller har ett ångtryck av 2-6 bar. Egenskaperna hos dessa siffror kan ses ofta, men det är viktigt att förstå att trycket inuti tanken, och levereras inte ånga. Också, ångstråle beror på längden av slangen och munstycket. Om du är osäker på frågan, vilket är bättre att köpa en ångtvätt för hemanvändare omdömen Orient, och i synnerhet ge råd.
 • uppvärmningstypen. En viktig parameter som är en gång-genom eller med genereringen av ånga i pannan. Den andra utföringsformen anses mest behövs och rekommenderas för inköp, eftersom strömförsörjningen av ånga och temperatur är mycket högre.
 • Izgotovitelny material. Högkvalitativ design - nyckeln till hållbarhet och bekvämlighet. Det är bäst att köpa utrustningen, grunden för som är gjord av värmetålig plast. Yrkesverksamma rekommenderar att en ånga renare med aluminium vattentank. På grund av den goda värmeledningsförmågan hos den metall, är vattnet värms snabbare och skalan sitter inte på ytan.
 • Ytterligare bekvämligheter. Många dyrare modeller, har en utökad funktionalitet som gör det möjligt att övervaka strömningshastigheten, justera effekten, etc. Men för att förstå vilken som är bäst ångtvätt kommer verklig kundrecensioner göra rätt val.

Rating ångtvättar för hem 2017

Ångtvättar serien är ganska bred, men det är värt att komma ihåg att hög kvalitet och hållbara enhet endast kan köpas från välkända tillverkare i betyget som inkluderar: Kärcher, DeFort, le, Kifort, Endever, stormästare, Philips.

 • Grand Master GM-Q1 Multi Elite - den bästa ångtvätt för huset 2017. Multifunktionell modell kommer inte bara rengör golvet, men också resultera i ett skrynkligt sak i ordning. Det finns möjlighet av järn-anslutning (ingår). Effekt 1950 watt och kapacitiva reservoaren för att producera 2,3 liter tillåter rengöring med maximal effektivitet och komfort.
 • Kitfort KT- 903 - en av de bästa modellerna i kvalitet-pris förhållandet. Den har ett brett användningsområde, som begåvad med hög effekt egenskaper - 2000 watt. Små ångtvätt och elegant komplement alla inredningar och uppskattar förlängd upp till 60 minuter.
 • Ångtvättar, rankad bäst för rengöring möbler och golv - Endever. Modell Odyssey Q-410 - det bästa bland sina jämnåriga. Anordningen har en stor reservoar av vatten (1,5 L), som upphettas på bara några minuter upp till 130 ° C. Även olika munstycken medföljer, gör det möjligt att rengöra och städa upp en mängd olika objekt.
 • Vilken ångtvätt innehåller funktionella "skydd av barn"? Naturligtvis Karcher SC 2! Modellen har en låg effekt, men det är inte ett hinder för kvalitet för att klara av rengöring. Tank kapacitet på 1 liter är helt i stånd att värma upp efter 6,5 minuter. Det finns också skydd mot skala och lägen för justering ångtillförseln.
 • Ofta tvätta fönster och glasytor, men vet inte vad en ångtvätt är bättre? sedan betala uppmärksamhet till modellen Smile ESC kompakta och prisvärda assistent med en effekt på 1000 W och kapacitet av reservoaren - 220 ml. Observera att modellen har en ganska lång sladd, vilket är användbart för storskaliga miljöer. Utrustad med två munstycken för rengöring av glas och städprodukter.
 • DeFort DSC-1200 - en kompakt modell med genomsnittet 1200W. Ånga renare av högvärdig termoplast med en kapacitet av 300 ml. Fullbordade anordningen bägare och olika munstycken.
 • Om du behöver en multifunktionell enhet för strykning och ångande, då det bästa i branschen är Philips GC660 / 05. Ångtvätt, det bästa betyg tar flera år redan. Tillverkarna har tagit hand om maximal komfort och är utrustade med en löstagbar apparat vattentank. Det finns också den automatiska sladdvindan. Glöm inte om effektegenskaper - de är maximum. Hårdvaruprodukter bilagor, klädhängare och skydds vante.
 • Smile ESC 924 - modern modell av små dimensioner, med en 800-watts kapacitet Vatten - 250 ml. Med det kommer du glömma att sådana saker skrynkliga och smutsiga rum. Ett bra resultat för mina pengar!

Var vaksam och kom ihåg att läxor med hjälp av en ångtvätt kräver särskild uppmärksamhet. Följ alla instruktioner och följa säkerhetsinstruktionerna och resultatet kommer att överträffa alla dina förväntningar.

Vi hoppas att du nu inte kommer att ha problem med noggrannhet och du vet hur man väljer en ångtvätt för huset 2017!

Hur man väljer ett hushåll ångtvättar för hem - typer av instrument och urvalskriterier

Den initiala omfattningen av användningen av ångtvättar - Rengöring och desinfektion av medicinska institutioner. Men under de senaste åren har dessa enheter har flyttat i kategorin hushållet. De tillåter dig att klara av rengöring av olika ytor i hemmet utan kemikalier. För att enheten har tjänat tillräckligt länge och effektivt hantera sitt ansvar, är det viktigt att engagera sig köpa det medvetet. Vi kommer att förstå hur man väljer ett hushåll ångtvättar för hemmet, samt överväga beskrivningen av några populära modeller.

Syfte och funktion av enheten

Innan du ta reda på hur man väljer en ångtvätt för hemmet, bestämma vilka funktioner utförs av den här typen av hushållsapparater. Ångtvätt (ånga) - en anordning avsedd för rengöring av olika ytor med hjälp av het ånga.

Dess mekanism för drift är följande. Vatten hälls in i reservoaren med värmeelementet under inverkan av elektrisk energi kokar och omvandlas till ånga. Han går in i slangen och ut genom munstycket ut. På grund av närvaron av ångventiler ackumuleras och bildar ett övertryck. När du trycker på knappen, slutaren öppnas kommer ut luften med hög hastighet och i stora volymer.

Renings ytor uppstår på grund av kontaminering av vätning mikroskopiska droppar av varmt vatten, såväl som på grund av mekanisk nötning av ångflödet som "slår ner" av skräp. Förbättra effekten uppnås genom en mängd olika borstar och munstycken.

Vad kapacitet gör hushålls ångtvätt för rengöring av hus eller lägenhet? Dess funktioner är:

 • avlägsnande av smuts från någon yta beständig mot fukt och höga temperaturer, - keramiska plattor, fönster, speglar, kylare, toalett, badkar, handfat, köksapparater (ugn huva).
 • rengöring av svåråtkomliga ställen - slots, slitsar, smala öppningar, kakelfogar;
 • förstörelse av dammkvalster, vägglöss, nits, löss;
 • hand om möbler, mattor, gardiner, kläder (inte alla modeller).

Rengöring möbler ångtvätt

Het ånga är bra på att smuts som består av fetter, oljor, paraffin, vax, lim, socker och glycerol utan ytterligare detergenter. Men om det är nödvändigt att ta bort kalkavlagringar, rost eller urin stenen till ytan bör gälla rengöring förberedelse och sedan behandla det med ånga.

Obs! Desinficerande effekt av ånggeneratorn är inte universell. Mögel och vissa är instabila i miljön virus och bakterier dödas, slår under ångtemperatur av ca 100º. Men för förstörelsen av många andra patogener kräver långvarig kokning.

Struktur och utrustning

Undrar hur man väljer en ångtvätt att städa huset, är det viktigt att veta att utrustningen kan variera i design och en uppsättning tillbehör. Den grundläggande paketet ingår:

 • en ångpanna (panna) - en vattentank;
 • ett elektriskt uppvärmningselement;
 • flexibel slang med en ventil, som tar emot ånga från pannan;
 • utlösa pistolen med knappen ånga;
 • munstycke.

Vissa modeller har funktionen av absorption av vatten där upplösa smutsen. Genom spåret i munstycket blir det till en separat tank. Också en del av professionell apparat utrustad med en injektor och en pump för tillförsel av rengöringsmedel till munstycket. Dessa alternativ gör det enklare reningsprocessen, men betydligt öka kostnaden för ångtvätt.

Funktionaliteten av enheten bestäms av antalet tillbehör. Typer av beten:

 • borstar i olika storlekar för kakel, sten, stoppade möbler, mattor,
 • metallskrapytor är inte repad;
 • frottéhanddukar;
 • tips för rengöring av fönster;
 • ett munstycke med en smal slits munstycke för rengöring;
 • punkt krom munstycke, de dräneringshål, kran;
 • järn för strykning saker,
 • utyuzhok för ångkokning;
 • munstycke för vård av textilier;
 • Turbo-borste, som roterar vidare och skura ihållande kontaminering;
 • gun freshe växter.

Olika munstycken för ånga renare

Analysera hur man väljer den bästa ångtvätt för hemmet, tänk på att de är manuella, golv och multifunktionell.

Moderna hand ånga rengöringsmedel för hem är en kompakt enhet som en elektrisk vattenkokare. Den kan användas för ytrengöring litet rum. Funktioner i enheten:

 • relativt låg kostnad;
 • lite makt - 600-1600 W;
 • en liten tank med vatten (0,5 L) för att tillhandahålla kontinuerlig drift i ca 15-20 minuter;
 • väger ca 1 kg - efter ett tag manöverarmen blir trött.

En uppsättning handenhetsfunktioner är beroende av tryckkraften. Vissa modeller klara uppfriskande mjuka möbler, andra - kan rensa plattor och sanitetsporslin.

Rengöring av glasrutor manuell ångtvätt

Funderar, hur man väljer ett hushåll ångtvättar för ett stort hus, bör du vara uppmärksam på den utrustning som används utomhus. Genom design, de liknar dammsugare. Deras kropp är på golvet och rör sig med hjulet. Under drift har värdinnan att hålla i händerna på endast slangen med munstycket. Utmärkande egenskaperna hos enheterna:

 • hög effekt - 1500-2300 W;
 • rymlig reservoar (1,5-3,2 liter), vilket tillåter att arbeta i 30-60 minuter utan tillsats av vatten;
 • flera munstycken, vilket möjliggör rengöring av olika ytor;
 • det höga priset.

Golv enheter är mer praktiskt och mångsidigt

Multifunktions modeller är en förbättrad version av golvet. Till kropp ånggeneratorn kan fästas en mängd tips för rengöring av ytor och för utjämning järn saker med ånga. Sådana anordningar är kännetecknade av hög effekt, signifikant ångtryck och en stor tank. De är den dyraste kategorin ångtvättar.

Dessa enheter kombinerar funktionerna av ånga för att rengöra huset och ångaren vård J. OJEDA

Hushållens ångtvätt för hemmet, hur man väljer som anses i artikeln har ett antal fördelar:

 • snabb rengöring, som tillbringade ett minimum av ansträngning;
 • destruktion av patogena mikroorganismer och parasiter;
 • möjlighet att vägra hushållskemikalier, vilket är särskilt viktigt för familjer med små barn och allergiker;
 • avlägsna obehagliga lukter;
 • rengöring av golvbeläggningar och stoppade möbler från envisa fläckar, även i trånga utrymmen;
 • Mattan uppfriskning;
 • kampen mot fett och kalk beläggning på köksmaskiner och VVS.

Ångtvätt är klara rengöring av spiskåpor

 • höga kostnader multifunktionella enheter kända märken;
 • på många ytor efter ångande fläckar kvar, bör de rengöras med en mikrofiberduk;
 • För envis smuts du behöver för att göra en insats, dessutom kan kräva användning av hushållskemikalier,
 • plast kan inte bearbetas, ömtåliga tyger, målade ytor;
 • Det kan skada fibern klädsel och mattor om de samtidigt processånga och gnugga kraftigt;
 • enheten kan inte klara spår av fasta färgämnen, vissa typer av lim, gips, cement och andra.

Notera: Under inverkan av föroreningar med hög temperatur innehållande animaliska proteiner är "konserverade", som är att bli en icke-härledas. Ånggenerator kan inte hantera blodfläckar, ägg, mjölk, såser.

När man väljer en ånga renare de viktigaste kriterierna är effektivitet, hållbarhet och enkel användning. Med tanke på de olika alternativen, bör du vara uppmärksam på:

 • effekt;
 • tryck, matningshastigheten och ångtemperaturen;
 • tankvolymen och det material av vilket den är gjord;
 • storleken av slangen och sladden;
 • ytterligare funktioner.

Effekt påverkar den tid under vilken vattnet i anordningen bringas till ett gasformigt tillstånd, såväl som nivån av el som förbrukas. Den optimala hastigheten:

 • för hand - 700-1600 watt;
 • Flooring - 1300-2300 watt.

Tryck, matningshastigheten och ångtemperaturen

Från ånga direkt kvalitet parametrar beror rengöring. I inhemska ångtvättar varierar trycket från 1,5 till 5 bar. Ju högre den är, desto snabbare och i större utsträckning den varma luften som kommer ut ur munstycket. En tillräcklig nivå för rengöring - 3 bar. Det ger en ångtillförsel hastighet av ca 200 gram per minut.

Ångtemperaturen bör vara minst 110-140 ° C. Man bör komma ihåg att utgången är lägre än i pannan. Om indexet är mindre än 110 ° C, inte bli av med mögel, fett och annan envis smuts.

Vattentank kapacitet påverkar uppvärmningstiden och kontinuerlig drift. Tillräcklig kapacitet för rengöring av lägenheten för 30-40 minuter - 1,5-2 liter. Finns i friluftsutrustning med en kapacitet på 5 liter, men de värms under en längre tid.

Att välja en manuell ångtvätt, inte sträva efter mycket stora tankar. Vid fyllning med vatten av vikten av enheten kommer att vara mycket hög. Optimal - 0,3-0,5 liter.

Materialet i pannan kan vara stål eller aluminium. Den andra utföringsformen är att föredra eftersom den ger snabb uppvärmning och är mindre känslig för skalavsättning.

En liten ånga sugarslangen längd gör det omöjligt att rengjorda ytorna, som är på en höjd som att höja utomhusenheten hårt. Detta alternativ bör nå 1,5-3 m. Men det är nödvändigt att beakta att under passagen av ångslangen svalnat och kondenserar. Ångan renare med en liten kapacitet av slangen bör inte vara för lång.

kolonndimensioner definierar anordning manövrerbarhet. Den optimala längden -. 4-6 M Lämpligen när det finns möjlighet till automatisk lindning.

I sin strävan ett svar på frågan om vilka är bättre att köpa en ångtvätt för hemmet, verklig hjälp bestämmer valet. Ägarna pekar på det faktum att instrumentet måste vara utrustade med följande ytterligare funktioner:

 • regulator, vilket tillåter att välja temperatur och flödeshastigheten av ånga, och dess fuktmättnad;
 • avtagbara bränsletanken - det är mer praktiskt att fylla med vatten;
 • ventil, inte ger möjlighet att öppna tanken om den har ett övertryck;
 • skydd av barn - för att blockera frisättningen av ånga;
 • kontrollknappar på handtaget;
 • möjlighet till kontinuerlig ånga, som är användbar vid behandling av stora ytor.

Tips: När du köper en ångtvätt är det viktigt att hitta en balans mellan alla alternativ och välj enheten med en uppsättning nödvändiga funktioner. Ju mer kraftfull enhet, desto större är volymen av behållaren krävs för kontinuerlig drift.

Sammanställt av experter rankade ångtvättar för hem produkter inkluderar välkända varumärken såsom Philips, Kärcher, Ariete, Clatronic Mie, släppa enheter i olika prisklasser. Tänk på egenskaperna hos flera populära modeller.

Grand Master GM-Q7 Multi Elite - multifunktionella ångtvätt i ett komplett set som innehåller en mängd borsthuvuden och hår järn för att släta saker. Tack vare sin höga kapacitet, låter den enhet du ta bort kalkavlagringar i badrummet, även ur pälsen av tjockt tyg, rengöra stengolvet, och så vidare. Den är utrustad med den horisontella strippning.

Karcher SC 2 - golv ångtvätt med användbara ytterligare funktioner: justerbar ånga, skydd av barn, Skydd från skalan. Den är kompakt och lätt vikt (ca 3 kg). Satsen innehåller flera munstycken: en borste, ett munstycke, av frotté. Anordningen är klar för drift efter 6,5 minuter efter anslutning till nätverket. sladden lindningsmekanism är inte särskilt bekvämt.

MIE Bello - en kraftfull multifunktionell enhet. I paketet ingår en golvmopp, ett munstycke för fönster, möbler rengörings spets, borsta håret järn för stripp vertikal och horisontell järn för strykning. Användar recensioner tyder på att alla uppgifter enheten hanterar perfekt. Minus - plasthjul på botten av höljet, som knackar på rörelse på ett hårt golv.

Hög kvalitet och hållbara ångtvätt - en pålitlig assistent i hushållet angelägenheter. Bearbetning en mängd olika ytor med het ånga kan du snabbt bli av med smutsen utan aggressiva kemikalier och ansträngning. Men värme och fuktighet kan skada vissa material. För att undvika detta är det viktigt att följa bruksanvisningen för enheten.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 4 =