Anslut golvvärme el schema

Anslutning golv elektricitet: systemet, enhetens funktioner och rekommendationer

Under eldningssäsongen, många ägare funderar på att installera alternativa uppvärmningsanordningar. Sådan utrustning bör vara energieffektiv och skapa högkvalitativa uppvärmning. En av de bästa lösningarna för idag är elektrisk golvvärme. Den förbrukar mindre energi, jämfört med andra värmeelement. Dess arbetssätt gör det möjligt att skapa den mest bekväm uppvärmning.

Mount sådant system är mycket enkel. Anslut golvvärme till el, är systemet som presenteras i detalj i tillverkarens instruktioner, kommer att bidra till detta. Innan installationen är det nödvändigt att undersöka installationsprocessen steg för steg. Om det görs på rätt sätt, att garantin från tillverkaren agera självständigt i driften av de anslutna systemen. För vissa producenter, når 20-25 år.

princip elektriskt driven uppvärmnings

golvvärme växer i popularitet för varje år. Orsaken är de många funktionerna i dessa system. Ställ elektrisk golvvärme kan vara praktiskt taget alla beläggning. I varje rum i det föreliggande systemet är monterat. Skillnad konvektorer, radiatorer och andra liknande anordningar, elektrisk tråd värmer golvbeläggningen. Därför, vid botten av rummet har den högsta temperaturen. Samtidigt taket kallare luft.

Därför sådan princip att värma det mest bekväma för individen. Konvektorer däremot främja maximal ansamling av uppvärmd luftmassa nära taket. Vid botten av den fastställda lägsta temperaturen. Men människor är i denna zon. Därför använder energi på ett effektivt sätt.

Anslut golvvärme till el, vars schema visas i anvisningarna, mycket lätt. Denna process är lätt att utföra på egen hand.

Att studera frågan om hur värma golvet för att ansluta till el, är det nödvändigt att undersöka den befintliga olika system. Oftast i lämnas till tråden som används. Denna produkt består av kromnickeltrådar, kring vilka är olika isolerande mantel.

Kabeln är en annan sektion. Om diametern på artikeln i sektionen når ca 7 mm, är den monterad i en kopplare. Som byggbestämmelser detta skikt varierar från 3 till 5 cm. Om skriden blir mindre värme är ojämnt fördelad. Kommer att känna varmare och kallare zoner.

Om rummet är inte möjligt att göra en slips (för att höja golvnivå på 5-7 cm) som används en tunn tråd. Dess diameter är 3,5 mm. Detta system är monterat direkt i fästmassa. Skiktet av lösningen i detta fall är endast 5-8 mm. Detta system värms upp snabbare men svalnar bara 30 minuter efter avstängning.

Klassiska versioner av golvvärme är fyllda med en lösning. Men om rummet är klar träsockel är denna typ inte lämpliga system. I detta fall appliceras infraröd golvvärme som en film.

Med fördel, värmeelementet i en sådan anordning agerar karboxylsyra pasta. Kopplingsschema av filmen golvvärme till el är nästan omöjlig att skilja från viran. Men här finns det några nyanser.

1

Jobb infraröd film liknar solens värme. Rays inte värmer upp luften, men de omgivande objekten blir varm. Det kan inte läggas på filmen lösningen lim. Sådana system är rent utformade för att torka installation. Kakellim eller avdragare korrodera småningom filmen.

Men under laminat, är linoleum eller matta tunn film mycket lätt att installera. I detta fall kommer dess effektivitet maximeras. Omfattningen av den infraröda värmeisolerade golv är omfattande. Hon var även monterade i höljen för djuren, för spegeln i inkubatorer och så vidare.

Golvvärme kan vara bekväm eller autonoma. Inte att använda i rummet inga andra än elektriska ledningar Värmeelement, de behöver för att täcka cirka 70% av rumsområdet.

Avjämningsmassa eller kakelfix kommer att värma upp och avger värme till omgivningen. Detta kan jämföras med den uppvärmda konvektorpanelen belägen över bottnen av rummet.

Funktioner som förbinder golvvärme måste beaktas, vilket skapar ett värmesystem i varje rum. Bekväm uppvärmning genereras när systemet är monterad under ett litet område av golvbeläggningen. Mönster fötterna på denna yta kommer att vara varmt, men bör använda andra instrument för uppvärmning.

Film varma golv ursprungligen tänkt för komfortvärme. En trä bas kräver ingen uppvärmning över 30 ° C. Därför infraröd film skapar bara en behaglig värme.

Oavsett vilket system ägare väljer en lägenhet eller hus, är det nödvändigt att ansluta till nätverket via termostaten. Denna anordning styr graden av uppvärmning. Vid försäljning finns olika termostater.

I sin enklaste version, har anordningen en inbyggd eller fjärrsensor som mäter temperaturen. I sin enklaste version, har anordningen en inbyggd eller fjärrsensor som mäter temperaturen. Vissa modeller är närvarande samtidigt båda typerna av mätning. Det finns också en två-band sort, som bara har två fjärrsensorn.

termoregulator kan styras mekaniskt eller genom att installera programmet för veckan. På den omvända sidan av anordningen kan vara från 4 till 9 terminaler. Men oftare är det bara sex stycken.

Två terminaler används för att ansluta en fjärrsensor. Om den är integrerad i huset, kommer slitsarna ansluter 4. De nästa två terminalerna är för anslutning av trådar från nätet (fas och neutrala).

Vidare är kopplingen golvvärme till elektricitet. Krets funktioner bestäms av den typ av styrenhet och själva systemet involverar anslutning av två kablar från värmeelementet till de senare 2 terminaler.

Försäljningen av befintliga single-core värmetrådar och en tvåtråds typ. Deras anslutning är något annorlunda. Valfri termostat är lämplig för sådana system. Oftast kan dessa enheter klarar en belastning på 3,5 kW. Men det finns termostater med färre parametrar.

Därför innan du ansluter nödvändigtvis ta hänsyn till den totala kapaciteten i systemet. Solid tråd har kontakter på båda sidor för anslutningen. Det är nödvändigt att tänka på när det gäller bedömning. Båda ändarna måste återvända till en termostat. Nästa det finns ett samband med golvvärme till elektricitet. Hur lätt att göra detta arbete, kommer det att hjälpa tillverkarens instruktioner.

Värmetråden är ansluten till den kalla anslutningen via kopplingen. För montering av systemet i ett enda kärntrådarna 3 går på varje sida (blå, brun och gul-grön). Innan anslutning av kontakterna hos de motsvarande färgerna kombineras och införes i termostaten terminaler.

Försäljning presenteras ofta partvinnad tråd. Det är lättare att installera. Dess första ände har en kopplare och en kall trådanslutning. Den andra regionen till skillnad från den single-core-systemet är förseglat. Därför inte gå för trådanslutning.

Därför kan änden förslutas med layouten av systemet lämnar bort från termostaten. Lämpliga kalla ledningar ingår i enhetsterminalerna. Det är enklare golvkopplingsschema (instruktioner alltid medföljer produkten tillverkaren).

Något annorlunda ansluter infraröd värmeisolerade golv. Filmen kommer ut på marknaden i form av en rulle. Det kan skäras på vissa platser att sätta filmen på önskat område.

Satsen innehåller också speciella clips. Behöver trådisolering och bitumen. På filmen kontakter bära metall klämmor, matas de tråd. Föreningarna isoleras med användning av ett bituminöst material.

Därefter ansluter du golvvärme till elektricitet. Kretsen är således fullständigt identiskt med ett trådbundet system. Två trådar som sträcker sig från terminalerna, som är anslutna till termostaten.

För värmerör, tankar som används på vintern självreglerande kabel. Hans vinst mindre än de listade systemen. Men i vissa fall är det nödvändigt. Denna tråd är inte rädd för överhettning. Den kan installeras utan slips.

Grund av den speciella anordningen är det i stånd att ändra nivån på uppvärmning, beroende på den omgivande temperaturen. Därför, i detta fall, termostaten är inte nödvändig.

Ansluter till golvvärme el (schema innebär tillämpning av temperaturkontroll) är lätt. Det kan utföra även befälhavaren, inte ha mycket erfarenhet av att genomföra liknande arbete.

Framställning, installation och anslutning av elektrisk golvvärme

Anslutning av elektrisk golvvärme reduceras praktiskt att ansluta den till elektricitet och värmestyrenheten.

Jag måste säga att dessa operationer är så enkla att de på ett säkert sätt kan utföra de flesta, men som med alla andra företag, finns det några hemligheter.

Att värma golvet var verkligen effektiva, måste det först rätt att "samla in", och sedan ansluta.

Hur man ansluter en elektrisk golvvärme på rätt sätt?

 1. Rikta grov beläggning och för att eliminera defekter såsom sprickor.
 2. Låg isoleringsfolieytan till taket.
 3. Låg själva systemet, golvvärme - kablar, värmemattor eller infraröd film.
 4. Kabellås kopplare, värmemattor - adhesiva grund, medan filmen kan vara omedelbart sätta topcoat.

I en tid när ett varmt golv redan lagt, måste den vara ansluten till termostaten och kontrollera service.

Placera termostaten att välja innan installationen golvet eftersom det är hela systemet startar från honom. Termostaten är behövs för att hålla reda på temperaturen i rummet och dess stöd på lämplig nivå, såväl som för att ansluta hela kretsen till nätverket.

 1. Mekanisk typ.
 2. Programtyp.

Nyligen oberoende övervaka temperaturen hos både golvet och luften, och om den faller under en förutbestämd, önskad punkt i systemet är påslaget och upphettning.

Varje Termostaten har ett kopplingsschema, och i vissa modeller, visas det direkt på kroppen:

 1. Den valda platsen för enheten på väggen är nödvändigt att göra ett hål och bära honom ner till golvet av fördjupningen.
 2. Sedan föra honom till golvvärmekablar, kablar nätverket och termostaten.
 3. För läggning av trådar är det rekommenderat att använda ett korrugerat rör med en propp.
 4. När enheten är installerad, är det nödvändigt att ta med marken, och fasen är noll.

Normalt är sådant arbete bäst avgörs av proffs, men om du vill kan du göra anslutningen av elektrisk golvvärme oberoende:

 1. Temperatursensorn av värmesystemet måste vara "förpackade" i det korrugerade röret och tas i den förberedda väggen Stroebe.
 2. Ansluta kabeln från sensorn till termostaten, och han själv var att fixa golvet mellan värmeelementet.
 3. Sista steget - skanna av hela systemet med hjälp av provaren, och en avstämning av siffror med de data, anges av tillverkaren i bruksanvisningen.

Efter ett varmt golv kabel visat sin effektivitet, är det placeras skriden, och efter dess fullständig torkning av golvvärme kan slås på.

Läs på vår hemsida om tekniken och sekvensen att lägga elektrisk varmt golv under:

Och ta reda på i den här artikeln om hur man gör en elektrisk varmt golv med sina händer.

Kopplingsschema för värmemattor är ganska enkelt:

 1. Den plats där termostaten är installerad.
 2. Mattorna är staplade, enligt en tidigare skriven mönster. Bekvämligheten med denna typ av golvvärme är att mattorna kan skäras och staplas i enlighet med formen och området av rummet.
 3. Temperatursensorn måste lägga på ett korrugerat rör och fäst till golvet mellan varven i systemet, och en kabel ansluten till termostaten enligt schemat av den.

Enkel installation av värmemattor är att genom att beräkna i förväg makt och tvättstuga område, kan du köpa en uppsättning med lämplig effekt och steglängd.

Infraröd film är ett exempel på det faktum att anslutningen av elektrisk golvvärme till nätverket kan vara ett test av tålamod.

Den är utformad så att var och en av dess sektioner 2 kablar ut, och om det finns en hel del avsnitt, då de också, respektive, och allt de behöver ta till termostaten:

 1. För att underlätta arbetet, Det rekommenderas att installera kopplingsdosor, och varje tråd märke, om det inte gjort av tillverkaren.
 2. I rutan trådarna är kopplade i fas i enlighet med den fas, noll till noll via spikar så att de vände två. Dessa 2 trådar och ansluten till termostaten.
 3. Varje värmeledande remsa med en sida av filmen måste isoleras och kopplas till andra effekt bly. Att ansluta alla de rätta arken staplas parallellt med varandra.
 4. Spåren termostat och från det görs på samma sätt som beskrivits i tidigare system, och temperatursensorn är placerad i det korrugerade röret är fäst vid golvet och anslutet till en termostat.

Film-golv måste vara särskilt försiktiga, liksom, kan du ansluta dem endast en gång. Om något gick fel, kommer det att behöva ändra hela arket.

Hur ansluta till elektrisk golvvärme

Under installationen av elektrisk golvvärme, anses det mest tidskrävande strömanslutningar. Direkt till enheten med händerna könen är inte svårt, även för nybörjare, men om du har anslutit den infraröda värmeisolerade golv, antingen kabel eller stång, som produceras felaktigt, kommer systemet inte att utföra sina uppgifter eller inte. Bör vara uppmärksamma på jordningsdonet, annars kommer systemet att "slå" chock.

Elektrisk golvvärme kräver termostatinställningen. behövs denna anordning för att upprätthålla en stabil uppsättning rumstemperatur. Termostaten stänger av golv och innefattar en indikering från temperatursensorn.

Ansluta golvvärme är möjlig utan användning av en termostat. Men i det här fallet måste du manuellt organisera driften av systemet. Det första är det obekvämt; För det andra, husägare förlorar följande fördelar:

 • Upprätthålla den önskade temperaturen i den automatiska moden;
 • golvvärme i vissa tidsintervall;
 • Energibesparing;
 • Att upprätthålla en behaglig temperatur dygnet runt.

När du väljer en termostat är nödvändigt att ta hänsyn till energiförbrukningen för golvvärmesystem. Vanligtvis använda anordningar med kapacitet på 3 kW. Anordningen kan ansluta direkt till skärmen eller genom utloppet. Till enheten alltid kommer med instruktioner i vilken ordning för att ansluta strömkablar och jordfasen och noll.

Termostaten är placerad på ett avstånd av 1,2-1,5 m från golvet. Vissa typer av kontroller kan fastställa lägre - ca 30 cm från ytan, de är oftast utrustade med ultratemperatursensorer.

 1. Ställ in termostaten. Det finns två monteringsalternativ: yta och dolda. Således är det för infällt montage i en vägg som krävs för att göra ett hål för kabeln och Stroebe. För bifogade montering - endast Stroebe.
 2. Till kopplingsdosan tillföres jordledningen, fas, noll av sockeln.
 3. I Stroebe en värmekabel från golvvärme och massiv tråd temperatursensor.
 4. Anslut ledningarna enligt schemat (med systematiken i instruktionen fäst till termostaten).
 5. För att utföra anslutningsgolvsystem till termostaten.

Om termostaten är avsedd att användas i ett stort rum (20 kvm. M. eller mer), befälhavaren rekommenderas att installera enheten på separata kraftledningar. I fallet med att ansluta direkt genom skölden, steg det liknar ovanstående schema (jordkabel, och fas på noll) med den skillnaden att kräver installation av RCD (jordfelsbrytare). RCD är installerad i ett skåp. Efter fixering termostaten bör vara hur du ansluter golvvärme.

Ansluta golvvärme utan termostat

Det finns en möjlighet för installation av golvvärme utan användning av en termostat. I detta fall, vanligtvis, är värmetråden ansluten till en dedicerad linje och användning av RCD golv arbetsläge på / av. Enkelt uttryckt, händerna måste ständigt övervaka systemet. Under "manuellt" operation av elförbrukningen ökar betydligt. Dessutom är det nödvändigt att lösa jord problemet.

Anslutning infraröd film golvvärme termostat med sina händer

Film IR golv representerar värmematta på vilka de avsatta kol polymerremsor. Före installationen av systemet är nödvändigt för att jämna till ytan och lägga isoleringen.

Anslutning av elektrisk golvvärme:

 1. Varje infraröd film matta kapas till önskad längd och rulla mot väggen på vilken termostaten.
 2. Fogar IR duk lim bandet inte nå kanterna av 10-20 cm. Termopodlozhka bör också förenas med trasan tejpade lederna.
 3. Sätta en ände av terminalen mellan skikten i IR-film. Den andra änden av varje terminal måste vara från toppen, från kopparbussen.
 4. Tång klämma terminaler.
 5. Märke massiv tråd och ansluten till de terminala klämtång.
 6. Varje infraröd värmematta kopplade i serie så att "fas" och "noll" två trådar anslutna till termostaten. därefter jordpluggar.
 7. Isolera terminaler bitumen tejp.
 8. isolerar också samlingsskenor slutar på andra sidan av IR filmremsan.
 9. Att lägga en slutlig beläggningsytan är så rak som möjligt, gör öppningarna i det isolerande skiktet och "drunknar" i deras terminal till ledaranslutning.
 10. Ansluta kabeln till termostattemperatursensorn.
 11. Fästa sensorn till undersidan av IR-film med hjälp av tejp.
 12. Kontrollera driften av systemet.
 13. Proceduren för installation av infraröd film golv är klar. Nästa utfört lägga linoleum, laminat, etc.

Tips! Det är starkt rekommenderat att använda tät skum termopodlozhku innan du installerar infraröd golvet. Detta material är bekvämt att göra hål och spår för att kunna dölja tråden och förbindningspunkten. Värmemattan filmen kommer "jämna" och toppbeläggningen ligga perfekt.

Anslutning Strezhneva varmt golv med händerna

Rod golv - ett slags värme-IR-system. Den representerar mats på vilka är fixerade parallella stänger av kol, koppar och silver. Till skillnad från film golv, ansluter massiv tråd stavarna till varandra som ett rep stege. Instruktioner för att ansluta med sina händer:

 1. Sönderdela varje matta parallellt med varandra.
 2. Ansluta trådar sekventiellt med användning av termobrunn, isolera det värmekrympbara röret och "baka" förening hårtork konstruktion.
 3. Säkra varje värmetejp på golvmattan, som tidigare belagts med värmereflekterande material.
 4. Ansluta kabeln till termostaten på den första mattan.
 5. Ställa in temperatursensorn mellan två stänger karboxylsyra median matta.
 6. Anslut givaren till termostaten.
 7. Kontrollera driften av systemet.
 8. Häll stav golv eller avjämningsmassa kan läggas ovanpå en keramiska plattor.

Tips! För perfekt vidhäftning av efterbehandling skriden och grov yta, värmereflekterande material som är nödvändigt för att göra de rektangulära hålen. Per kvadratmeter - 3-4 snitt.

Termostaten också ansluta jordledningen. Vanligtvis tillverkare gäller detaljerade instruktioner till enheten, där alla väl målade.

Anslutningskabel golvet med sina händer

Installation av kabel golv måste börja med att lägga isolering. Materialet kan spridas direkt på skriden skiktet att dölja eller självnivellerande golvfyllmedel. Det finns 2 varianter av kabel golvvärme: i form av en enda tråd eller det matta med en kabel ansluten till den. Som begagnad banmaterial förstärkt mesh.

Installation av golvet i form av en enda kabel:

 1. Få en speciell metallremsa tvärs över rummet med ett avstånd på 50 cm och fäst med skruvar (du kan spika).
 2. Placera kabeln på en i förväg utformad mönster, undvika områden under möbler. Spolarna inte överlappar varandra, steg - 25 cm.
 3. Fäst kabeln till monteringsbandet (det finns speciella clips, häftklamrar).
 4. Mellan kabelledningarna är inställd på temperatursensorn tråd som passar in i korrugeringen.
 5. Ena änden av den isolerade kabeln. Till en termostat ansluter den inkommande ände, en temperatursensor tråd, noll, fas och jord.
 6. Kontrollen styrsystem.
 7. Topp system gjuten betong eller en blandning av utjämning eller limmade plattor.

Värmemattan är ansluten med samma system, men det finns ett viktigt förbehåll. Kabeln kan inte skäras! Det kan skäras endast rutnät som den är fast. Så vi har att beräkna i förväg där kommer styckningsdelar av mattan och i vilken riktning att expandera dess delar. Vidare, alla av ovanstående schema: Anslut direkt till termostaten kabel fasledare noll, sensorn och marken.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 61 = 70