Anslutning i garaget

Kabeldragning i garaget: självmontering

Garage för alla förare är ett extremt viktigt rum, vilket ger skydd och lagring av bilen från regn, kapning och skada. Vissa gör det till en reparationsplats för att självständigt byta delar och ta hand om bilen. Men för dessa verk behövs belysning. Därför borde alla veta hur man gör en ledning i garaget.

Elektrifiering utrymme för parkering bilar är ett ansvarsfullt arbete som det är nödvändigt för att locka en professionell eftersom vissa manipulationer kan utföras endast med tolerans och upplösning av den lokala regeringen. Det är därför kablarna i garaget med egna händer är färdiga om bilisten har viss kompetens och kunskap. Elektrifiering av denna byggnad genomförs på följande sätt:

 1. Extern. I detta fall dras kablar från den centraliserade överföringsledningen till garageväggarna. För att utföra sådant arbete är det nödvändigt att utarbeta ett utkast och godkänna planen. Utför extern installation kan endast kvalificerad elektriker med licens.
 2. Interna ledningar i garaget är dolda eller öppna. Dess genomförande innefattar installationen av de ingående elementen av strömförsörjningen inuti byggnaden. Dessa arbeten kan utföras för hand, förutom att installera mätare, automatiska enheter och ansluta kabeln till instrumentbrädan, där närvaro av en specialist är obligatorisk.

För att skapa konstgjort ljus inuti garaget måste du rita ett diagram i form av en färdig ritning.

För många bilentusiaster blir denna byggnad inte bara en plats för att lagra ett fordon, utan också en verkstad där de spenderar all sin fritid. Det är därför att funktionaliteten och bekvämligheten hos ledningarna ska vara i första hand. För att göra garaget mer attraktivt och ge maximal säkerhet, är det nödvändigt att använda olika sätt att kamoufla och installera kablar.

Till exempel kan de läggas på väggar eller gömma i speciella plaststrukturer. För sådana ändamål används överliggande lådor. Det är sant att det är förbjudet att bygga på brandfarliga väggar: trä eller plywood. Dessutom är det här alternativet osäkert. Det är bättre för dessa ytor att använda metallkasser.

Hur man gör ledningar i garaget med egna händer enligt ordningen?

Undvik fel i installationen, om man i förväg ska utarbeta en plan för framtida elkablar. På det är det nödvändigt att notera alla ställen för montering av strömbrytare, kablar, uttag och även arrangemang av lampor. Ledningselementen måste endast fästas med raka linjer. Samtidigt starta anslutningen från växeln. Planen anger alltid sätten för varje anslutning.

När kablarna är färdiga i garaget, ska omkopplarna med indikatorn alltid anslutas i serie, och uttagen måste monteras framför dem. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till att avståndet från kabeln till taket bör vara ca 100 mm, och kontaktdonet för anslutning apparater till golvet - 500 mm. I rummet finns en gemensam omkopplare vanligtvis på höger sida av garagedörren på en höjd av ca 1,5 meter. Man bör komma ihåg att garaget inte kan monteras strömbrytare och uttag, är 220V tillåten endast genom att installera lampor 12 upphängd från utsidan anläggning som är utrustad med hermetisk eller nyanser.

1

Innan du utför ledningarna i garaget bör du förbereda på förhand:

 • Stans eller borra.
 • En skarp kniv och skärare.
 • Phillips skruvmejsel.
 • Boxning.
 • Belysningsenheter.
 • Counter.
 • Växlar.
 • Outlet.

Vilken kabel för att välja ett garage?

Din huvuduppgift är att posta i garaget. Men innan du gör väljer du kabeln du behöver. Det är önskvärt för sådana ändamål att använda en koppar multicore tråd. När du köper, var uppmärksam på kabelns märkning, vilket indikerar tvärsnittet av varje kärna, liksom deras nummer. Antag, på tråden är det skrivet 2x0.75. Därför finns det två vener i tvärsnittet 0,75 kvadratmeter. mm. Denna kabel är tillräcklig för belysning.

Förinstallation av ledningar själv

Från garaget är det nödvändigt att ta ut kapslar med petroleum, bensin eller färg innan du lägger kabeln. Men enligt brandsäkerhet kan du inte tanka fordonet i den här strukturen, och även använda fotogen för att spola motorn. Om alla dessa regler bryts kommer garaget att tillhöra klassen B-la, med andra ord att vara ett explosivt rum. Därför är det nödvändigt att placera strömbrytare och säkringar från ljuskretsar separat, till exempel på gatan.

Stages of electrical work

Det första i garaget är en elektrisk maskin som skyddar mot överspänning. Det lämpligaste alternativet är en tvåfasbrytare. Inuti byggnaden är en skärm monterad, där disken och maskinen kommer att placeras. När man väljer det, bör man styras av dimensionerna av dessa elektriska element. Sedan är en kabel ansluten till lådan, vilken sträcker sig till garaget från gatan. Den är ansluten först till disken, och sedan till strömbrytaren. För toppbelysning och uttag kommer det att räcka för att göra två maskingevär.

När du har anslutit ledningen till skärmen kan du gå till ledningarna inuti rummet. Det rekommenderas att driva kabeln genom väggen med en stängd eller öppen metod, med hjälp av speciella klämmor för fastsättning. Det första alternativet innebär att ytan stryks, om garaget är byggt av tegel eller installation av speciallådor för att maskera ledningarna. Men den andra metoden låter dig spara tid och ansträngning, men tyvärr inte så estetiskt.

Då installation av glödlampor och uttag. Du kan göra detta inte bara från en elbox, utan tvärtom till det. I det första fallet leder ledningarna direkt till lampan eller uttaget, och i andra - till skärmen. När du placerar fasadelen på strömbrytaren, glöm inte att stänga av garaget. Efter elinstallationsarbete är det nödvändigt att utföra en testbrytare på maskinen.

Utför eventuellt arbete som ska bytas ut, leda elektricitet i garaget, reparera och installera lökar eller installera uttagen bara med spänningen avstängd. För att göra detta sänker du omkopplarna i kontrollrutan. Ledningar ska endast utföras i bekväma skor och kläder som inte hindrar rörelse. I inspektionshålen rekommenderas det inte att installera uttaget, eftersom det här är en hög luftfuktighet. Det är bättre att föredra ett trefaset nätverk än ett enfasigt nätverk, vilket anses vara osäkert. Kabeln måste läggas strikt vertikalt eller horisontellt och vrider sig i en vinkel på 90 grader.

Pavement bör läggas en kort bit från radiatorer och tak. Socklar och växlar ska också installeras på bekvämt höjd från golvet. Ledningsverktyget måste vara komplett med isolerade handtag, utan utsatta ändar och dåliga anslutningar. Vid arbete med hög höjd måste det finnas särskilda getter eller plattformar. Det är förbjudet att använda skumblock, fat och andra självbyggda strukturer. Kabeldragning i garaget med rätt installation kommer att ägna ägare i minst 30 år.

Hur man gör ledningar i garaget med egna händer

Är det svårt eller enkelt - ledning i garaget med egna händer. Om vad som nödvändigtvis måste innehålla ett kopplingsschema i garaget, vilka material som ska användas och vilka elektriska apparater som ska installeras, kommer du nu att ta reda på det.

Om du inte är rädd för tänger, är ord SAE inte ett fult ord, och PUGNP förkortning inte introducera dig till ett tillstånd av djup trance, så ledningar i garaget med händerna, det system som kommer att diskuteras i denna artikel, kommer det att vara inom räckhåll.

Vi kommer inte att utforma en minibilservice med hissar, maskinpark och flera svetsposter. Vi kommer inte heller att begränsa oss till "farfarversionen" med en ensam glödlampa i takets mitt och ett uttag för att ansluta "bärande". Så, låt oss börja.

Standard kopplingsschema i garaget ingår:

 • installation av skydd mot elektrisk stöt
 • kablage;
 • belysning anslutning;
 • Placeringen av försäljningsställen.

I mörkret kan du arbeta, men utan mycket nöje. Och vi måste se till att vistelsen i denna heliga plats för bilisten ger bara positiva känslor. Dessutom är krypning med en ficklampa på jakt efter en ruttmutter i våra planer inte inkluderad, och därför börjar vi med belysning.

Ju mer ljus - desto bättre, men det finns absolut ingen anledning att täcka hela taket med lampor. Du kan ordentligt ordna flera lampor för att få jämn belysning.

För hushållsbruk är det tillräckligt att vi har:

 1. Allmän belysning, så att du normalt kan se vad som händer i rummet.
 2. Lokal belysning i arbetsbänken.
 3. Belysning i observationsgropet vid dess närvaro.

Elektrisk ledning i köket. Är du intresserad av hur man gör det? Läs.

Om du inte vet vilka typer av ledningar för ledningar, men du är väldigt intresserad av det, titta här.

Givetvis måste armaturerna skyddas mot förstöring vid mekanisk påverkan och säkerställa användarens säkerhet om fukt inte faller sämre än IP65.

Som ett av systemen för installation av armaturer kan du rekommendera placeringen av linjära fluorescerande armaturer nära taket närmare väggarna. Dessa lampor ger allmän belysning. På ett standard garage på 4 x 6 meter räcker det för 2 lampor på 36 watt på varje sida och en på bakväggen och nära grinden.

Belysning av arbetsytor i arbetsbänkar som vi utför med skyddade riktningsljusdioder med en arbetsspänning på 12 volt.

De värms ej, vilket eliminerar risken för bränning, och spänningen under 36 volt utesluter elektrisk stöt vid lampfel. Dessutom använder de el mest rationellt.

Observationshålen är upplyst med anti-vandal LED-lampor med diffust ljus. Matningsspänningen är 12 volt, transformatorn placeras i elpanelen vid ingången till garaget. I en medelstor grop, 1 x 4 meter, är det tillräckligt att installera 3-5 små lampor på ett förskjutet sätt.

Placera uttaget så att de var lätta att använda, men platsen bör utesluta möjligheten för oavsiktliga butiker skada själva. Typiskt i placeras på 60 inches från golvet.

Det mest bekväma sättet att placera 2-4 uttag på bänken, en socket nära strömbrytare och en vid grinden.

Det bör skyddas från fukt uttag med jordkontakt med och lock. Installera uttaget i inspektions grop är inte önskvärt, det är bättre att använda tillägget om det behövs.

För att spara energi, ställa omkopplarna med två nycklar, så att vi kan justera intensiteten av belysning i arbetsområdet. Byta plats 15 inches bort från dörröppningen på en höjd av 1,5 meter ovanför golvet.

På den upplysta tittar väl etablera en separat brytare så att den strömlös vid avstängning transformator.

Om det vid tidpunkten för byggandet av muren i garaget lades dold kabeldragning - använd den. Men i avsaknad av en sådan, inte slösa din styrka på att Stroebe väggar. Gjorde ledningar upptäckt.

Kablar i metallröret korrugering, kabel - kanaler eller i självslocknande rör. Det är lämpligt att använda icke-brännbart kabel VVGng eller NYM.

För belysning tillräckligt att använda en kopparkabel 3 x 1,5 mm 2; över bänk för behållare - 3 x 2,5 mm 2; för hylsor som utformats för att ansluta hög effekt belastning - 3 x 4 mm 2.

Ledningsnätet i garaget - skyddskretsen

Eftersom inte bara sätta bilen i garaget, men ändå ibland fungera är det nödvändigt att garantera säkerheten, både elektriska och brand. För att göra detta, se till att använda med markdifferentialbrytare eller RCD.

Jordförbindningstråden ledande skärm av den totala, bör virapartiet vara minst 6 mm2. I avsaknad av paneljordbussjordpunkt gör.

Vid ingången till garaget set platta på vilken vi monterar RCD med en märkström som inte är mindre än tillåtet i ditt garage kooperativ. I fallet med ett garage i ett privat hus i bästa vore 32A. Differentialström välja högst 30 mA. Temperaturförhållanden - som motsvarar den lägsta temperaturen i ditt område.

Ideal - att använda separata RCD för belysning och uttag. Om det fungerar Outlets skydd, då du kommer att kunna förstå i ljuset av vad som hände i orsakerna.

Nedan en bild av garaget skyddskretsen.

Men om du planerar att använda en separat RCD vid 32-40 A, inställd efter sina uttag vanliga "automat" till 25A och belysning - 10A. Detta är fullt tillräckligt för att vara ansluten till ett uttag i sin tur grundläggande verktyg.

Om du vill bo i garaget och göra något med sina egna händer, efter en tid kommer du att möta den minimi makt.

För att vara redo för det, är det bättre att planera i förväg belastningen på nätet och ta hänsyn till vid utarbetandet av kopplingsscheman i garaget.

Nedan följer en exemplarisk strömhushållsapparater:

 • Laddare - 0,2 kW;
 • electrofret - 0,6 kW;
 • LBM ( "Bulgariska") - 1 kW;
 • borrmaskin - 1 kW;
 • slipsten - 1 kW;
 • Högtryckstvätt - 2 kW;
 • halvautomatisk svetsning - 2,5 kW;
 • värmepistol - 3 kW.

Som ni kan se - ingenting tunga vi har inte förväntas, och därför kabeltvärsnitt 4 mm 2 och brytaren 25 A, valde vi på rätt sätt.

Följande tabell välja trådstorleken av den tillåtna effekt och ström.

Sammanfattningsvis är det värt att notera att deras tid, ansträngning och pengar som krävs för att ge dig den tillfredsställelse utfört arbete. En hög kvalitet handgjorda sele gör att du kan vara säker på el- och brandsäkerheten i ditt garage.

Videor om oberoende produktion av garaget belysning.

Video: ledningar i garaget med händerna

Till garaget var bekvämt reparation och underhåll av bilen, måste du ta hand om bra ljus i denna byggnad. Det första steget på vägen till garaget belysning - dragningen av ledningar. Om du står inför detta problem, titta på video om ledningar i garaget med händerna. De kommer att hjälpa dig att förstå den invecklade processen.

Allmänna regler för kabeldragning, som gäller för garage arbete visade i filmerna presenteras nedan. I den första videon hittar du rekommendationer för märkning väggar.

Denna video visar processen att lägga ledningar.

Nästa steg i arbetet - installation av kopplingsdosan.

Denna video är tillägnad den sista etappen av arbetet med installation ledningar.

Vi tar er uppmärksamhet en organisation ledningar i garaget.

Om du behöver byta ut gamla ledningar i garaget för en ny, kolla in denna video. Författaren talar om hur du ändrar mätaren och ledningar i garaget.

Denna video är tillägnad en modernisering av belysningen i garaget och överföring växlar.

Mästaren fortsätter att arbeta om organisationen av belysning i garaget.

Senaste redigering: 2016/02/26

Författare: Julia Romanenko

Copyright © 2014-2015. Helt eller delvis kopiering av material tillåts endast med en direkt aktiv länk.

Den information som publiceras på webbplatsen är bekanta karaktär.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 + = 28