Är det möjligt att sterilisera burkarna i mikrovågsugn

Hur man sterilisera burkar i mikrovågsugn

En av de viktigaste stegen i förberedelse för bevarande - steriliserade burkar. Detta viktiga steg kommer att rensa behållaren från mikroorganismer, bakterier, svampar och virus som kan skada ditt arbete. Tidigare är denna procedur tidskrävande, men nu hålls i en mikrovågsugn sterilisering, kraftigt accelererar detta skede av förberedelser.

Är det möjligt att sterilisera burkarna i mikrovågsugn

Mikrovågsugn - en kraftfull enhet som värmer maten i några minuter. De flesta hemmafruar verkar logiskt fråga: är det möjligt att sätta glasburken i mikrovågsugnen? Yes! Om du uppfyller villkoren för att använda denna metod är din maträtt inte i fara. Det är viktigt att använda en instruktion att inte bryta det - och du på kort tid prosterilizuete töms.

Hur man sterilisera burkar hemma

Sommar - det är dags att börja göra konserver skänkt av naturen -pomidorov, gurka, bär, frukt, och bör vara redo för denna behållare. Att hela förfarandet var framgångsrik, måste du veta hur man korrekt sterilisera burkarna i mikrovågsugnen. Innan du börjar är det viktigt att förstå hur det ware bearbetning. För att sterilisera burkar, kan du använda två alternativ:

 1. Med hjälp av vatten. I detta fall är insidan fylld vätska som under uppvärmning övergår till ånga, att bearbeta vägg och sterilisering dem. Du kan rita en analogi med rening av halsen vattenkokare med vatten. Den största skillnaden är att i mikron processen är mycket snabbare, enklare.
 2. På torr. Med denna metod, en behållare med vatten tillsammans med en tom behållare, vätskan direkt till väggarna på burkarna inte är i kontakt. Kan nämnas detta sätt kombineras, eftersom det finns en samtidig påverkan på sidoväggen av mikrovågorna och ett par separata behållare.

Innan burkar steriliseras i en mikrovågsugn, måste de vara beredda på förfarandet. Av detta beror på integriteten och kvaliteten på slutprodukten. Innan du lägger dem i mikrovågsugnen:

 1. Kontrollera om chips, sprickor, eftersom på grund av dem kan bryta banken. Spruckna rätter inte använder.
 2. Bra tvätt flaskor, använda bakpulver bör smaksatt rengöringsmedel inte användas, det bästa sättet är vanligtvis vatten på flaska. Torr brunn, bankerna var ren.
 3. Lock måste steriliseras separat i en kastrull, eftersom metallelement i mikrovågsugn inte kan ställas in.

Den viktigaste punkten i förfarandet, hur man sterilisera burkar i mikrovågsugn - tiden. Det är nödvändigt att strikt upprätthålla den tid som de inte spricker eller sprucken. följande förfarande:

 1. Häll på bäddplatta 10-15 mm vätska.
 2. Ställ ugnen läget på 700-800 watt.
 3. Ställ in timern i 2-3 minuter.

Under denna tid kommer vattnet att börja fördela ånga, som dödar alla skadliga objekt. Om mikrovågsugnen är liten och behovet av att sterilisera behållare 3-liters, häll upp ett glas vatten i närheten och sätta behållaren på sin sida. Därefter händer allt på samma sätt som med en halv liter eller burkar liter. I den torra metoden, måste hällas vattenbehandling i en separat skål och sätta på samma gång intill behållaren.

Alla som är intresserade av frågan om hur man sterilisera burkar i mikron göra det, eftersom det förenklar processen att förberedelserna för konservprodukter. Denna metod har fördelarna:

 • bearbetningstiden är mycket mindre än konventionell kokning;
 • köket bibehålls gynnsamt mikroklimat;
 • dubbel inverkan på mikroorganismer (ånga och ugnen våg).

Hur man sterilisera burkar med blank

1

Ibland finns det en situation när du bör veta hur man korrekt sterilisera burkarna i mikrovågsugnen, om insidan är redan skörd. I det här fallet, till undsättning igen kommer mikrovågsugn, eftersom dess ansökningsförfarandet kommer att ske mycket snabbare. Sterilisera enligt följande:

 1. Banker med innehållet (sallad, frukt, grönsaker, etc.) utan lock, placera jämnt över insidan av ugnen området. Se till att de inte stör spin monter.
 2. Sätta kapacitet står på 800 Watt för att föra innehållet till koka (3-5 minuter) för att ge steriliseras under 2 minuter.

Detta är ett enkelt alternativ, men du kan använda andra stängningsmetod. Fyll burkarna liten volym av ämnet, placeras i en mikrovågsugn och vänta tills kokt vätskan. Häll sedan det kokande sirap eller sås omedelbart rulla upp. Ställ burken upp och ner på duken, låt helt svalna och sedan lägga på plats för lagring av bevarande.

Lär dig att laga en god sallad på zucchini Uncle Bens för vintern.

Video: steriliseringsburkar i mikrovågsugn

Mikrovågsugn - ett bra alternativ för att sterilisera burkar för sylt. Jag kommer att göra 3-4 burkar för vintern, för ett så litet antal rätter med mikrovågsugn metoden är idealisk. Jag har 5 minuter att få färdiga konserverade steriliserade burkar. Den enda synd är att locket fortfarande kokas separat i en kastrull.

Det viktigaste med denna metod för sterilisering - att inspektera alla behållare försiktigt. Jag förbisett en spricka och bara bröt banken under en lång tid och sedan plockas glaset ut ur ugnen hörn. Om detta beaktas, är metoden egentligen mycket enkelt, vilket kraftigt minskar tiden för utarbetandet av rätter för stängning. Jag var den enda incidenten.

Victoria, 40 år gammal

Jag ville använda den här metoden, men var besviken med volymen av dess ugnen. Det placerade högst 1 liters burkar, så jag kan inte säga att beredningsprocessen tog mig mindre tid än någonsin tidigare med hjälp av plattorna. Jag kan komma tillbaka till den här metoden, när man ser att köpa en modern, stor mikrovågsugn. Hittills har jag sterilisera rätter gammaldags i en kastrull.

Steriliserings burkar i mikrovågsugn - det snabbaste och enklaste sättet att förbereda behållare för ämnen

Hej kära läsare! Förmodligen var hemmafru bekant med processen för bevarande. Och vi vet alla att det ger ganska jobbigt. Förutom beredningen av själva produkterna, måste du ta hand om förpackningen. Jag har nyligen lärt sig om minst arbetskrävande, och det snabbaste sättet att förbereda behållaren. It - sterilisering burkar i mikrovågsugn. Jag vill berätta för dig i detalj hur man gör det, vad är hemligheten, fördelar och nackdelar med metoden.

Varför sterilisering före konservering

Det viktigaste steget för konservering - sterilisering. Och du kan inte hoppa över detta steg i alla fall. När allt kommer omkring, funktionen av denna process - säkerhet.

Även om du noga diska, är det inte tillräckligt. Det återstår fortfarande vissa makro- och mikroorganismer. Av sig själva, att de inte utgör fara. Men deras metaboliska produkter kan orsaka allvarlig skada om den kommer in i människokroppen. Sådana gifter ackumuleras under längre tids lagring i utrymmet utan luft.

Även om produkten inte ser helt bruten, kan den innehålla giftiga ämnen. Den största faran är botulinumtoxin. Infektion botulism kan vara dödlig.

Därför bör steriliseringsbehållare för förberedelser ägnas särskild uppmärksamhet. Om det görs på rätt sätt, det finns inget att oroa sig för. Du kan hjälpa video och foton nedan.

Bankerna bör vara väl tvättas, även om de är rena. Tvätta bort kvarvarande tvättmedel med rikligt med vatten. Du kan använda tvättsoda.

Kapacitet torr och kontrollera sprickor och chips. Den minsta skada kan leda till att banken kommer att brista. Därför är en sådan kapacitet inte används.

Jag minns, efter skörden, mor och mormor alltid börjat konservering grönsaker. Zasalyvali gurkor, tomater, zucchini, kokt Lecho. Men mest av allt jag älskade surkål. Mormor eget hus och rymligt kök. De tog kål och började strimla på en stor rivjärn. Det var en lång träskiva med flera metallblad. Till sist var hon någonstans i 50-70 cm. Men kål skär mycket snabbt.

Jag var som alltid i vingarna och de största bankerna i tvål, eftersom hon kunde tvätta dem i och vuxna steriliserades över en kastrull. Några dagar i köket var varm, full gång arbete. Men på vintern, få en burk surkål, lägga lök, Solrosolja icke raffinerad. Med kokt potatis är det en behandling ... yum-yum

Hur man sterilisera burkar i mikrovågsugn

Skapa en inhemsk förberedelser - tillräckligt tidskrävande process. Så vi vill spara en bit av sommaren. När som helst kan du njuta av sylt, grönsaker, frukt, kompott, helt enkelt genom att öppna burken. Men det är ofta svårt att hitta tid och energi för att bevara flera olika godsaker. Dessutom tar det över av pokoldovat produkter, se till att noggrant sterilisera behållare.

Den traditionella metoden för sterilisering av pannan eller i vattnet tar lång tid. Och ökar fuktigheten och temperaturen i rummet, vilket är mycket obehagligt i sommarvärmen. Här kommer till hjälp av en sådan prestation av civilisationen som en mikrovågsugn.

Många är inte säker på om du kan sätta en glasburk i en mikrovågsugn. Inte bara möjligt, det är också ett bra sätt att sterilisera. Det viktigaste inte sätta burkar med lock.

Mikrovågssystem kan steriliseras tomma burkar med eller utan vatten, och med förformstyckena. Låt oss ta en närmare titt på dessa metoder.

 • Tvättade banker häll en liten mängd vatten. Tillräckligt med vätska för att täcka botten av ett par centimeter. Det är bättre att använda rent filtrerat vatten. Koka, kommer hon inte lämna kalk.
 • Placera behållaren i en mikrovågsugn. Täck inte med ett lock.
 • Sätt ugnen till kraften i 700-800 watt.
 • Process förpackningar i 2-3 minuter. Ju större bank, behövs mer tid. För tre-liters kan behöva 5-6 minuter. Hur många minuter är nödvändig i ett särskilt fall - styras av kokande vatten. När vattnet började koka, vänta 1-3 minuter och stänga av spisen. När kokande ånga släpps, vilket desinficerar rätter.
 • Ta den bearbetade behållare med torra handdukar eller speciella tack. Du kan inte använda den våta tack, kommer detta att leda till förändringar i temperatur. Så glaset kan gå sönder. Av säkerhetsskäl, och bör inte tas av halsen. Nå med båda händerna.
 • Häll resten av vattnet och omedelbart fylla burkar för livsmedel bevarande. Om du behöver en hel del burkar, kan de placeras upp och ned på en ren handduk. Sväng höger innan du fyller tanken. Den varma preformen porslin som varm och kyls till - kyla. Detta kommer att eliminera temperaturskillnaden.

Mikrovågsugnen bryter upp till 5 små burkar. Om du behöver för att bearbeta en stor tre-liter, bara lägga den på sin sida. Häll även lite vatten och placera i mikron horisontellt. Advance podstelil handduk att åtgärda. Du kan också lägga behållaren i en skål.

Se mer detaljerade video instruktioner för sterilisering i mikro:

I vissa fall behöver vi helt torra sterila behållare. Använd sedan följande metod. Ren, torr burkar, placera i mikrovågsugn. Bredvid dem placera glas fyllt med vatten med ungefär två tredjedelar. Häll inte ett fullt glas, annars vattnet kokar när fyllda.

Slå på mikrovågsugnen. Behandlingen fortsätter tills vattnet kokar bort i glaset. Detta tar vanligtvis upp till fem minuter. Ta bort tanken med hjälp av tack.

Behandling med ämnena

Sterilisera burkar kan chatta med arbetsstycket. För vissa förpackningssteriliseringsämnen tillräckligt, måste de bearbetas ytterligare. Först av allt det gäller ämnena med svamp, grönsaker sallader, juicer, kompotter. För sylt och pickles med vinäger ytterligare bearbetning är inte nödvändigt. Samt upphandling av gurkor och tomater.

Men i mikrovågsugn, kan du helt sterilisera alla ämnen. Eftersom processtiden är således mycket kort, inte påverkar kvaliteten på konserver. Till exempel, gurka, tvärtemot vad många tror, ​​inte förlorar sin hrustyaschest och kommer inte att "kokas".

 • Fyll luckorna förberedda burkar, tillsätt lite vatten.
 • Placera den fyllda porslin i ugnen i 5 minuter. Täck inte med ett lock.
 • Ta burkarna och tillsätt kokande fyllning.
 • Stäng locken behandlats i förväg.

Fördelar och nackdelar i mikrovågsugn sterilisering

i en mikrovågsugn behandlingen är populär bland många samtida hemmafruar. Denna metod har väsentliga fördelar. Även om han har och nackdelar.

Mums notera. I mikrovågsugnen kan sterilisera nappflaskor. För att göra detta, placera flaskan tom demonteras i ett kärl fyllt med kallt vatten. Slå på spisen. Processen tar 6-8 minuter. Vid försäljning är en speciell autoklav för mikrovågsugn pechey.Kak du sterilisera behållare för konservering, försökte ovanstående metod? Om artikeln var användbar för dig, dela med dina vänner. Även jag kommer att vara glad att nya abonnenter.

Dela länken till artikeln på sociala nätverk

recensioner

Lägg till en kommentar avbryta svar

Hej, jag heter Olga. Söker hälsosamma recept för hälsa och skönhet? Sedan välkommen till min blogg. Mer om mig

Hur man sterilisera burkar i mikrovågsugn

Under hela sommaren, den vise hemmafruar bråttom att förbereda sig för vintern något gott. Denna hemgjorda kompotter och saltning och läckra svamp. Men tar detta arbete alltid en lång tid. Steriliserings burkar i mikrovågsugnen lite hjälp för att underlätta detta förfarande. Det viktigaste att strikt följa instruktionerna. Överväga hur man sterilisera burkarna i mikrovågsugn på rätt sätt.

Varför behöver jag att sterilisera rätter

inhemska förberedelser teknik överförs från generation till generation. Ofta importerar vi helt enkelt hela processen, inga frågor. Samma sak händer med desinfektionsprocessen. Utföra detta arbete behöver många inte tänker på deras syfte.

Sterilisering krävs för:

 1. Bevarande av skördade produkter på lång sikt.
 2. Säkerhet kokta snacks.

Det faktum att snurra kan lagras under lång tid, de vet allt, men att i ett dåligt tvättade behållare kan bilda dödliga bakterier - inte många. I frånvaro av luft, kan normalt ofarliga bakterie utveckla till farliga toxiner.

För större effekt, är det viktigt att inte bara producera sanering process, men tvätta själva produkterna och förpackningen, och att endast använda kokt vatten.

Många undrar om det är möjligt att sterilisera burkarna i mikrovågsugn? Praxis visar att det inte bara möjligt, men nödvändigt, eftersom det förenklar algoritmen arbete och lämnar en hel del ledig tid.

Hur man sterilisera burkar i mikron, för att inte skada dem och framtiden för ämnena?

 1. Behållare måste sköljas innan desinficering. För att uppnå bästa resultat, använd bakpulver.
 2. Inspektera burkarna för sprickor och chips.
 3. Place rätter som tillagas i mikrovågsugnen, utan att glömma att fylla burkar 50 ml vätska.

Ugnen kan placeras bara 4 små porslin. Arbeta med behållare på mer än två liter, måste den placeras horisontellt, eftersom det inte kommer att gå ner i höjd.

Sterilisering av de fyllda rätter

Det speciella med denna metod är att det säljer även de fyllda rätter. Hur man sterilisera burkar med blank i mikrovågsugn? Följ bara instruktionerna nedan:

 1. Skölj Matdisk noggrant för snurrar.
 2. Fyll den med den önskade produkten.
 3. Tillsätt lite vatten, bara ett par matskedar.
 4. Skicka in mikrovågsugnen i 5 minuter.
 5. Ta sedan bort behållaren, häll kokande vatten steriliserade produkter och skruvlock.

För livsmedel såsom morötter eller sallad, är varmfyllning krävs. Så bara sätta de fyllda burkarna i mikrovågsugn, slå på den i några minuter, och sedan in i arbetsstycket.

Den tekniska processen utvecklas ständigt och förenklar det som en gång betraktades nästan omöjligt. Så är det med sterilisering av redskap. Ingen tidskrävande process tar nu minuter. Den steriliserade produkten lagras mycket längre.

Fördelarna med mikrovågsugn steriliserings burkar inkluderar:

 1. Betydande tidsbesparingar jämfört med den vanliga ånga teknik.
 2. Samtidig arbeta med flera banker.
 3. Köksutrymme inte utsätts för höga temperaturer och det samlar inte in ånga som gör arbetet i det omöjliga rummet.

Mikrovågor fast fastnat i köket. Deras funktion är så varierande att de tränger ut många andra enheter. Om du inte vet hur man sterilisera burkarna i mikrovågsugn, tänk på några praktiska råd:

 1. Glöm inte lägga till i en skål vatten, annars banker kommer att explodera.
 2. bör hällde vatten i bankerna i alla storlekar, även de som du placerar horisontellt.
 3. Metall och låg kvalitet plast placeras i en mikrovågsugn förbjudet, så täcka kokt separat.

Process burkar steriliseras i en mikrovågsugn hjälper till att spara tid. Det kräver inte mycket ansträngning och lätt att genomföra. Dessutom kommer du inte kvävs av värme och ånga som bildas under konventionell teknik.

De bästa modellerna av mikrovågsugnar: den märkström av 2017. Jämförelse av mikrovågsugnar från olika tillverkare som bygger på teknisk kapacitet, kostnad och kvalitet. De mest populära modellerna, deras för- och nackdelar.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

97 − 96 =