Arbetsbord för skolbarn

Ett skrivbord för skolbarnet - tips och 50 bilder i inredningen

En gång för ungefär 30 år sedan symboliserade skrivbordet en viss status, familjen intelligens. Idag lyckligtvis lyckas nästan alla familjer att köpa ett skrivbord för barnet.

Om i din familj växande skolpojke, ett sådant bord är helt enkelt nödvändigt för att organisera bekvämligheten i att behärska vetenskaperna. Att barnet hade en bra hållning hälsosam utveckling, skrivbordet ska vara bekvämt och funktionellt. Detta är inte värt att spara.

Innan du köper ett bord ska du bestämma vilka funktioner den ska utföra. Det kan till exempel vara avsett för läsning, ritning, andra yrken och kan samtidigt ha ytterligare utrymmen för lagring av skolmaterial.

Definierar det funktionella syftet med bordet, du behöver förstå det optimal storlek. Ett viktigt kriterium i denna fråga är bänkens storlek. Det är tillrådligt att tänka över bordets allmänna utformning, nödvändigheten av att ha nattduksar, dörrar i dem eller lådor och deras antal.

Du kan välja ett skrivbord i "klassisk prestanda", men i det här fallet tydligt tänka över så att barnet bekvämt kan få böcker, bärbara datorer etc. För detta måste det finnas hyllor bredvid vilket du kan lägga allt du behöver.

Som regel köps ett bord som köps av en första- tjänar honom till själva prom, eller ännu längre. Därför måste vi närma oss kvaliteten på möblerna. Det är inte nödvändigt för ett barn att köpa ett bord av värdefullt trä, men ett bord med en polymerbeläggning är inte önskvärt.

Det är osannolikt att barn, i synnerhet första-graders, borde förvänta sig särskild vård. Välj något som inte är väldigt dyrt, så det var inte synd om bordet kommer att förlora sin presentation, men av högkvalitativa material. Enligt medicinska rekommendationer bör bordet ha en bredd på minst en meter, ett djup på 60 cm, ett utrymme under bordsskivan minst 50x50 cm.

1

Skrivebordstabellen för skolbarnet - Arbetsplatsens organisation

Det är bra att välja ett bord med möjlighet höjdjustering av benen. Gå till affären vid skrivbordet, ta ett barn med dig. Han kommer att kunna testa bordet på plats, kontrollera dess bekvämlighet och helt enkelt bedöma den totala attraktiviteten, så att långa lektioner hålls med nöje, vilket är mycket viktigt. Försök inte spara genom att lösa två problem med ett inköp: att köpa ett skrivbord för studier och för en dator. Närheten till datorn och frestelsen att spela först kommer att förhindra att barnet koncentrerar sig på läxorna.

Barn måste genast undervisas för att korrigera Arbetsplatsens organisation. För placering av alla skolmaterial i bordets design finns olika lådor, bord, hyllor. Ta en närmare titt på dem, hur de fördelas, hur bekväm de är för att ge de mest bekväma förutsättningarna för barnets klasser.

Nu ett stort urval från små bord med individuella rörliga moduler till hela uppsättningar. Det finns modeller av bord med överbyggnader ovanför bänkskivan i form av hyllor, där du kan placera böcker och andra tillbehör. Det är mycket praktiskt för studenter eller studenter: allt kommer att finnas tillgängligt vid rätt tidpunkt. Ett mycket originellt och bekvämt alternativ för gemensam träning av två skolelever är närvaron av en gemensam, lång bordsskiva vid bordet. Utrymmet under bordet har en zonavdelning genom kantstenar eller skiljeväggar.

I moderna variationer har skrivbord en varierad form: klassisk rektangulär, vinkelformad L-formad, halvcirkelformad. Valet beror på platsen där du planerar att placera bordet. Med hänsyn till den allmänna inredningen och stilen hos andra möbler eller, som ett självständigt ämne, bör skrivbordet ordnas för att säkerställa en bra arbetsplatsbelysning. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till särdrag hos arbetsförhållandena, om barnet är vänsterhänt.

Ett skrivbord för en skolbarn - material

De huvudsakliga materialen som används vid tillverkning av skrivbord är spånskiva, spånskiva, MDF och massivt trä.

spånskiva - det vanligaste materialet för skåpmöbler. Styrka och hållbarhet samt modern teknik som garanterar kvalitet och harmlöshet gör det optimalt när det gäller priskvalitet.

spånskiva ännu billigare, men också mer hälsofarligt för hälsofrågor. Det måste nödvändigtvis ha ett intyg om överensstämmelse för säkerheten.

MDF är det dyraste och högkvalitativa materialet, inte sämre än naturligt trä för miljöskydd.

Skrivebordstabellen för skolbarnet - foto i inredningen

Efter att ha blivit bekant med ovanstående tips, gör de rätta slutsatserna för att välja ett bord, för vilket ditt barn lätt och bekvämt ska arbeta.

Hörnbord för skolbarn

För närvarande finns det många olika tabeller för studenten, men det är inte så lätt att välja en viss modell. I de flesta fall är inköpspriset och dimensionerna. Föräldrar glömmer ofta några andra saker, inte mindre viktiga än kostnaden och storleken.

Den vanliga rektangulära formen på skolbordet till hemmet köps av föräldrar ganska sällan. Nu kan du köpa ett bord, helt annorlunda och form, och funktionellt från originalet. Tänk på de positiva och negativa punkterna för ett sådant förvärv.

 • För det första är den godtyckliga formen av bänkskivan utan tvekan ett intressant alternativ. Men detta faktum kan utveckla en dålig hållning för studenten, för att den bara bildas.
 • För det andra är det mest lämpliga och ekonomiska alternativet i barnrummet att köpa ett hörnskola bord. Detta gäller särskilt för små lägenheter. Förutom arbetsområdet för lektioner kommer tonåringen också ha ett hav av utrymme för andra, lika viktiga saker. Till exempel kan han inte lägga sina läroböcker och anteckningsböcker på arbetsområdet, utan i skåpet. Han kommer också att tycka om hyllorna, där du kan gömma de mest intima.

Bland kraven för ett sådant bord kan följande aspekter särskiljas:

 • Bekvämligheten för hörnmodellen för studenten kommer att garanteras om längden är minst 1 m. Dessutom måste det finnas ledigt utrymme till vänster och höger om arbetsområdet, som kan användas för exempelvis en dator eller en mobiltelefon. Skolbarns armbågar ska inte hänga.
 • Också värt att uppmärksamma bredden. För en första grader är det vanligtvis 60 cm tillräckligt för äldre studenter - 80 cm. Vid installation av en dator ska bredden vara ännu mer - ca 1 m.
 • Det är värt att uppmärksamma skolbordets höjd. Det optimala alternativet är avståndet från golvet i 70-90cm. Annars förväntas barnet ha konstant smärta i backområdet, eftersom det kommer att vara obekvämt för honom att studera vid ett sådant bord.
 • En annan inte mindre viktig punkt är frånvaron av skarpa hörn. I annat fall kommer hörnen att vara dolda och barnet kan bli skadad.

Utseendet i barnens rum på ett bord för en tjej är en fortsättning på en tidigare uppfunnad saga. Ett nytt attribut ska uppfattas med glädje och tjäna som ett visst föremål för spelet. När man fortsätter att demontera leksaker börjar en liten flicka gradvis involvera sig i utbildningsprocessen, och att spela ett spel i skolan hjälper henne. Trots allt kan hon fungera som lärare och fråga läxor till sina djur och valpar.

Det optimala alternativet för att skapa ett bord för en tjej är en liten bordsskiva, en byrå eller ett sängbord med anteckningsböcker och leksaker på toppen - en hylla och igen med leksaker. Valet av färger - föräldrarnas smak. Och det behöver inte vara rosa toner. Bordet kan också väljas för inredningen i rummet. Huvuddelen är att det här attributet inte är dyster: det är önskvärt att använda en ljusfärgspalett.

Möbler för lektioner är alla för senare. Först placerar förstegångaren ett garage för maskiner i lådorna på bordet, bordsskivan kommer att gå som ett springbräda för montering av den nyaste rymdskeppsmodellen, och bokhylla kan användas för flygfältet. Tja, naturligtvis, under bordet kan du lägga designer eller sätta i garaget mycket utrustning.

Gradvis kommer olika brevpapper att ersätta skrivmaskinen, och hälften av arbetsutrymmet kommer att ockuperas av anteckningsböcker. Det viktigaste är att få barnet i tid, så att processen med bekanta med studier inte varar.

Tänk på exempel som kan hjälpa till att utrusta arbetsytan i ett barnrum med två barn. Glöm inte att varje arbetsplats, förutom konstant tillgång och utmärkt belysning, ska utrustas i enlighet med varje barns individuella behov.

 • Om storleken på rummet inte är för liten kan du skapa två oberoende jobb för var och en av killarna. Ett dubbelrum med samma skolattribut är det bästa valet för ett stort rum. När allt kommer omkring borde varje barn ha sitt eget personliga utrymme. Det är önskvärt att placera borden från olika sidor så att killarna inte stör varandra.
 • Längs väggen kan du placera ett långt rektangulärt bord, avskilt av en hylla i två arbetsområden. Detta val är lämpligt för barn som inte stör varandra.
 • Den tredje modellen av produkten för två barn ser ut som en lång bordsskiva med en separator i form av en partition eller piedestal. I det här fallet för varje barn är det nödvändigt att justera en separat hylla.
 • För ett skrymmande rum skulle det bästa alternativet vara en bordslängd på 1,6 m, vilket skulle dela rummet längs fönstret i två halvor.
 • Lång L-formad version. Barn kan placeras i olika ändar av bordet på ett sätt som inte stör varandra.

Barnet växer upp - han behöver mer utrymme. En dator visas på bordet, vilket kräver utrymme för systemenheten, bildskärmen, tangentbordet och musen.

Dessutom behöver en gymnasieelever en plats för läroböcker och böcker, och en hobbyistskolbarn är intresserad av sina ämnen.

Flickor i denna ålder är lämpligaste bord med hemliga lådor och hemligheter. Här kommer de att kunna lagra de mest intima: anteckningar, dagböcker och mycket mer. Oförglömlig och om kosmetika - det kan också ta upp det mesta av utrymmet som är avsett för studier, om det naturligtvis inte finns något alternativ för att installera ett toalettbord.

Det finns flera sätt att bestämma rätt höjd på ett barns studiebord för ett hus:

 • Höjden på bordsskivan och solens plexus ska ligga på samma nivå.
 • Avståndet mellan armbågen sänks händer student sitter och botten av bordsskivan bör vara 5 cm.
 • Om stillasittande elev lade händerna framför sig, bör axlarna vara i sitt naturliga tillstånd.
 • Mellan bottendelen i skolan möbler och knän mest bekväma avstånd varierar från 10 till 15 cm.

En mängd olika barn tabeller för klasserna är inget nytt. Du kan dock skapa en egen bild av spädbarn, och detta kommer att spela en viktig roll utbildning bord.

Det finns flera varianter av detta attribut, som kan hittas nedan.

Påminner om en skolbänken. Om dess storlek är inte särskilt stor, är den lämplig för små barnrummet.

Denna typ av barnmöbler har flera funktioner. Till exempel modellen bordet ofta utrustade med hyllor och nischer nedan, vilket innebär gratis bordsskivan. Överbyggnad tillåtna, men endast på hörnet, för att inte stänga ljusflöde. Placering av tabellen nära fönstret är bäst - få något som en barnhörna.

Det finns tre huvudalternativ för denna tabell:

 • Classic.
 • Ovala eller halv oval.
 • Triangulär eller kantig.

De flesta modeller i denna kategori är utrustad med en mängd extramaterial: skjutbara hyllor, fotstöd, multi-level mini-hyllor. Här kan du placera och bärbara datorer, och pappersvaror. Ett utrymme räcker inte bara för datorn, men även under MFP eller skrivare. Men om så inte är fallet, föräldrarna har fortfarande att köpa ett skrivbord.

Experter rekommenderar inte att sätta barn att göra läxor för en dator skrivbord för två skäl: på grund av den begränsade arbetsutrymme och konstant distraktion av barnet från skolan.

För att få tillräckligt med utrymme för läromedel och inte bara till bordet för att öva ofta förvärva ytterligare attribut: hyllor, ställningar, skåp.

Hängande hyllor är bekvämt - nu allt inom räckhåll.

Den ursprungliga versionen av möbler som inkluderar en arbetsstation utrustad med bifogade lådor eller hyllor som ingår i en träningsutrymme. Denna designlösning passar bra i ett litet rum.

Ursprungligen utformad för att maskera designen gör bordet inuti skåpet, vilket sparar utrymme för något annat.

Uppmärksamma de material som möblerna görs är betoningen på dess säkerhet, lättskött och hållbarhet.

Nedan följer en lista över material som idag gör en mängd olika skolbänkar.

 • spånskiva - det bästa alternativet för de föräldrar som uppskattar kvalitet till ett bra pris. På grund av deras tillförlitlighet ett sådant alternativ inte bara möblerna kommer att tjäna dig troget under många år, men också överraska dig med dess mångfald av färger och former.
 • spånskiva - materialet är billigare spånskiva. Det är dock inte nödvändigt för honom att titta närmare på grund av två mycket goda skäl. Först efter ett tag börjar producera skadliga giftiga ämnen, som är osäker för att sitta vid bordet. För det andra, med tiden, förlorar denna tabell sitt utseende. När du köper be säljaren ett säkerhetscertifikat.
 • MDF - möbler gjorda av detta material ganska bra. Först, billigare än trä motsvarighet. För det andra har det ett stort antal positiva egenskaper: utmärkt kvalitet, presentabel utseende, hållbara, slitstarka, säkra och enkla att rengöra.
 • Naturligt trä eller matris - detta alternativ är bättre att köpa för gymnasieelever, eftersom de är mer exakt än skolbarn. Materialet skiljer pålitlighet, hållbarhet och miljövänlighet. Finns det dock ett sådant fall är ganska dyrt.
 • plast - en möjlighet att möbel av detta material är sällan till försäljning. Men om du inte hittar en sådan prov och bestämde sig för att köpa den, be säljaren ett intyg om kvalitet för varorna. Se till att den är säker och god kvalitet material.
 • Kombinerat bord kategori - vid tillverkning av denna typ av barn bänkskivan används metallram och av en trä bänkskiva komponent. I detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt hur de målade metalldelar, och tillståndet av beslagen och andra detaljer.

I plast har mycket påtagliga nackdelar: det är inte hållbart, efter en kort tid kommer det att vara synliga repor och andra defekter. Därför är denna tabell lämpar sig endast för de första-klassare, och en tid senare ersättas med något bättre.

Alla barn bord för sysselsättning måste ha sina funktioner: flera fack för förvaring av skoltillbehör, rack ryggsäck, benutrymme.

I tillägg till detta, är det lämpligt att en inbyggd hylla för litteratur, vinkel urtagningar för bildskärmen och en särskild avdelning för systemenheten. Denna metod kommer att bidra till att göra ett rationellt utnyttjande av tillgängligt utrymme, och föräldrarna behöver inte längre köpa en extra uppsättning av möbler.

Alla lagerutrymmen ska vara lätt att öppna, om det är nödvändigt, och vara ihärdig.

Vi har förberett en rad tips som hjälper dig välja önskad låt för att dekorera ett barns rum.

 1. Först och främst är det viktigt att frigöra utrymme, som han kunde använda för sina egna viktiga tillbehör till det för barnet. Därför kommer ett viktigt steg för rätt val av möbler vara närvaron av en tonåring när man köper.
 2. Djup modell - det är obekvämt. För varje objekt måste studenten nå från "sitter". Bänkskivan är bäst placerad längs två vinkelräta väggar.
 3. En annan lika viktig aspekt - är materialet. Ska ge företräde åt modeller av trä. Sådan variant och länge och är mycket tålig. Dessutom, kan tillförlitligheten hos de höga bänkskivor trä. Undvik plast i attributen för akademisk förstärkning. Bättre att låta det vara glas eller metall.
 4. Men inte alltid har det möjlighet att köpa varor tillverkade av naturmaterial. Därför, från ovanstående kompositioner bäst lämpad spånskiva eller MDF.
 5. Det rekommenderas inte att göra ett val till förmån för glas bänkskivor: materialet är kallt, och detta kan påverka blodkärl och nerver av studenten. Dessutom är det inte säkert.
 6. Tänk på storleken på köpet. Eleverna måste vara bekväm att sitta vid ett nytt bord, inte bara nu, men om några år.

Om vad man ska tänka på när man väljer tapeter för ett barn, se sändningen "leva hälsosamt".

Värdefulla råd hittar du i överföringen av Dr. Komarovsky.

All rights reserved, 14 +

Kopiering platsmaterial är möjlig endast vid installation av en aktiv länk till vår hemsida.

Organisationen och utformningen av arbetsplats för en skol

På senare tid började ett nytt läsår. För att göra läxor var bekväm, föräldrar tänker ofta om organisationen och utformningen av arbets studieplats. Jag föreslår att tänka på, vad du bör uppmärksamma. Det finns ett antal grundläggande regler i organisationen av arbetsutrymmet för den studerande:

För att undvika problem med kroppshållning, plocka upp möblerna ska vara på barnets tillväxt. hörnet av tabellen ska vila i solar plexus på 5 cm ovanför armbågen, rak rygg, böjda knän 90 grader och fötterna platt på golvet. Barnet ska sitta djupt i sin stol. Därför bör du:

1. Köp ett bord och stol, som styrs av höjden.

2. Köp en stol med justerbar höjd och låsbara hjul, köpa ett fotstöd.

3. Köp en stol med justerbar höjd och en bordsskiva med en väggmontage. Ändra höjden på bänkskivor som barnet växer.

Du kan också ändra bord och stol som ditt barn växer. Ryggstödet av stolen bör vara styv. Om ditt barn kommer att vara bekväm att luta sig tillbaka i sin stol under operationen, kommer det att minska belastningen på ryggraden. Därför, för studerande möbler är bättre att välja med honom.

Detta är den andra mycket viktig faktor. Hans ögon blir trötta barn under studien, så ju mer naturligt ljus - desto bättre. Därför skulle det perfekta alternativet vara att sätta ett bord nära fönstret eller i sidled till fönstret.

Om barnet är högerhänt ska ljuset falla till vänster, för vänster - höger. Denna regel bör styras, och när du installerar skrivbordslampa.

Gör det enklare att följa order på bordet, är det nödvändigt att ta hand om var lögn läroböcker, anteckningsböcker, pennor, pennor, papper och en linjal.

1. Ju närmare bokhyllorna till bordet för att desto lättare boken införts.

2. Barn olika förvaringsutrymmen bör organiseras: öppna hyllor, slutna hyllor, skåp.

Ergonomi på arbetsplatsen, och råd om sin organisation i bilder:

Utformningen av arbetsplatsen för studenten:

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 1 =