Area färg rör kalkylator

Måla kalkylator för att beräkna

Färgtuber - ett obligatoriskt steg i installationen förlänger som avsevärt livslängden och ger en fin utsikt. För att utföra detta arbete bör vara att köpa förnödenheter: primer och måla. Hur man bestämmer hur mycket att köpa det, det var nog, men det var inte överdrivet. När allt kommer omkring, idag högkvalitativa grundfärg och måla - att ganska dyra material och att betala för resterna bli dyrt. Det är en sak när man måste måla röret i huset, och en helt annan - när stora volymer - till exempel pumphuset eller en distributionsstation.

För att hjälpa ingenjörer Azmen utvecklat en kalkylator för beräkning av färg för målning rör, som du kan använda online chatt på vår hemsida - bara mata in data och program snabbt och exakt beräkna den nödvändiga mängden färg, beroende på rördiametern och dess längd.

Programmet utför omräkning med bläckförbrukningen per ytenhet - i gram per 1 meter (i ett eller två skikt).

Du gör inget behov av att bry sig bara behöver ange önskade inställningar. Dessutom bör det noteras, på vilket sätt kommer beläggas: manuell, pneumatisk eller lufttomt. Calculator kommer att göra resten.

För vilka ändamål kan behöva räkna för målning rör?

Det är inte bara för att spara på material kostar själva. Och även hjälpa till att kontrollera arbetarna som utför målning. Det är ingen hemlighet att vissa skrupelfria människor ofta anser att det är tillåtet att överlåta en del av material som valts för jobbet, och skriva dem som de som används för andra ändamål. Beräkning av bortkastad färg, primers eller bituminösa material gör det möjligt att hålla denna situation under kontroll, och därför inte betala i slutändan.

Calculator rör för målning område

Vid påfyllning till ett utkast till specifikation som använder stålrör måste ange den totala arealen av rör för färgning.

Projektet, som regel rör av olika diametrar används. Jag erbjuder att hjälpa andra designers online-kalkylator för att beräkna den totala ytan av röret.

Tabell välja den önskade rördiametern och film kommer att fastställas i kolumnen röret. Tryck på "Beräkna" och du får en total yta på alla rör.

Tabell läggas ofta använda diametrar av stålrör. Men du kan lägga till den önskade diametern av jaget i den nedersta raden i tabellen.

1

Området av röret som skall målas: calculator på nätet

Att veta hur mycket bläck kommer att spenderas på röret av en given längd, är det nödvändigt att göra några beräkningar. Det är nödvändigt att beräkna det område av röret över hela, och sedan multiplicera det med en koefficient som beskriver bläckförbrukningen och att införa olika ändringar. Detta kan göras manuellt, men kommer att spendera mycket tid, eftersom formeln för geometri, som studerade i skolan, minns inte allt. Området av röret under färgen kalkylator kan hjälpa till att avgöra mycket snabbare än manuellt, vilket sparar tid och nerver, eftersom inte behöver kontrollera beräkningarna och omräknat vissa delar av ekvationen.

Hur man beräknar den kvadratiska röret

Metoder för att bestämma området beror på vilken typ av rör. För fyrkantiga och rektangulära rör med användning av formeln S = L * (B + H) * 2.

Symbolerna i dessa formler anger:

B - bredden av den rektangulära eller kvadratiska rör;

H - höjden av ett rektangulärt eller kvadratiskt rör;

* (Asterisk) - multiplikation tecken.

Måla rör med komplex form

För en korrekt bestämning av antal färger, vilket är nödvändigt för röret, är det nödvändigt att inte bara räkna ut det senare området, men också för att ange rätt priser, toleranser och ändringar. Det beror i första hand på formen av röret. När allt kommer omkring, varje kurva, är det en extra kostnad av färg, som måste beaktas. För det andra är det nödvändigt att beakta funktioner i målningen. Om röret är nytt och inte täckt av rost, kommer färgen förbrukningen vara 5-10% lägre än vad som krävs för rostiga rören. Om färgen roller eller pensel röret, är den färg som krävs till 5-10% mindre än vid användning av en sprutpistol. Detta beror på att mindre dispersion av färg, även när ett tjockare skikt. Beräkning allt för hand lång och mödosam, så profilen av röret område som ska målas kalkylator beräknar mycket snabbare än du.

Rör med kran

Vad är fortfarande nödvändigt att bestämma området av rörledningen

Under byggandet eller reparationsarbete bör ta hänsyn till sådana faktorer som kostnaden för mantimmar för att utföra vissa åtgärder. När allt kommer omkring, det påverkar inte bara kostnaden för arbetet, utan också på antalet anställda som kommer att krävas för att slutföra en uppgift. Om du måste måla ett par rör 5-10 meter lång, skulle de särskilda betalningarna krävas, som en person utför detta arbete för dagen och tillbringa en eller två av färg. Om antalet rör i de hundratals, och det totala antalet footage kilometer, röret område som ska målas kalkylator bestämmer hundra gånger snabbare än vad du hittar manuellt. Detta gäller helt profilerade rör (rektangulära) eller cirkulär form.

Rör av stor diameter

Volymen av cylindern och dess ytarea (video)

Du kanske också är intresserad av:

S = L * B * V - FORMEL FÖR DENNA V (volym), och området - S = ((B + H) * 2) * L

Vladimir, tack för det upptäckta felet. Korrigeras.

Lämna en kommentar avbryta svar

© 2017 Aquatic-Home.ru. All rights reserved

Internet uppslagsverk om verktyg hemma

  • sitemap
  • Fråga en expert
  • Villkor och upphovsrätt
  • Kontakta administration

Kopiering och användning av material är förbjudet!

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 1 = 4