Arkstorlek OSB 9mm

OSB Ark: tjocklek och mått, priser och specifikationer

OSB ark används i stor utsträckning konstruktion för uppförande av väggar, svarvning under taket, installation av väggar, såväl som för foder och packning andra material. De tekniska egenskaperna är de vida överlägsen den redan bekanta spånskivor och fiberskivor. Att välja och köpa OSB ark: tjocklek och dimensioner, priser - är avgörande. Förvärva lämpliga material kommer att hjälpa dig bekant med klassificering, egenskaperna hos varje produktgrupp och deras omfattning.

Tillbaka Oriented strand board är ett bra alternativ till trä

Klassificering av OSB blad och deras tillverkningsmetoder

Förkortning OSB står för "Oriented Strand Board". Material för att göra det är flis eller splitter. I produktionsprocessen pressas flera skikt av sådana chips i inbördes vinkelräta riktningar. Till detta sätts ett speciellt polymermaterial är ett hartsbindemedel och andra tillsatser.

Tillverkning av OSB-skivor

Beroende på nyanser i tillverkningen, och de resulterande egenskaperna erhållna destinations OSB, kan delas in i fyra grupper:

 1. OSB-1 - används för att skapa artiklar avsedda för användning i miljöer med låg luftfuktighet. Till exempel, är sådana plattor används för tillverkning av möbler, trä eller som förpackning.
 2. OSB-2 - används i byggandet av interna stödstrukturer. Endast i torra utrymmen kan du använda denna produktgrupp.
 3. OSB-3 - används för att skapa väggar, mellanväggar och kapital bärande strukturer i fuktiga förhållanden.
 4. OSB-4 - den mest hållbara och fuktresistent grupp. Används som en specialiserad byggmaterial. Dessa plattor tål tunga laster.

Pros användning av OSB inom bygg

Det är värt att notera att ca 90% av alla produkter på marknaden upptas av OSB-3. Eftersom dessa plattor har de mest universella egenskaper som gör deras användning i ett brett spektrum av verk, bland annat byggandet av låga byggnader.

1

Tjockleken och storleken på en plywoodskiva: pris, variation och tillämpning. Dragen av produktion, egenskaper, huvudtyper, fördelar och nackdelar. byggmaterial marknaden översikt.

Funktioner och standardstorlek ark OSB

I länderna i det forna Sovjetunionen, är detta material relativt ny, men i USA och Europa, OSB ofta används i byggandet på grund av ett antal unika egenskaper:

 • bekväm storlek plattor. Standardparametrar 1,22h2,44 m;
 • lätthet för applicering och bearbetning. OSB ark är helt mottagliga för mekanisk stress, såsom sågning. Med hjälp av manuell eller elektrisk verktyg, kan man enkelt skära av en nödvändig del smidigt, samtidigt som man undviker uppträdandet av sprickor eller chips, och erhållande av den önskade arkstorleken RSD;
 • materialhållfasthet. Plattor av spån tål tunga laster. Men gör sin styvhet för att montera dem på något fästelement, såsom spikar, skruvar, skruvar. På grund av detta, kan de enkelt förbindas med varandra och bildar en konstruktion i ett stycke. För denna indikator behöver OSB-skivor inte medge ens en massiv träskiva;

Huvuddragen i OSB

 • lätt finish. Efter slutförandet av monteringsarbete, plattorna kan helt enkelt målas eller användas för att tillhandahålla alla fasadbeklädnadsmaterial;

Tips! Innan du använder gips på OSB-skivor var noga med att ta bort alla yttre defekter på ytan och grundligt primas med hela planet.

 • lätt vikt. I standard arkstorlek av 9 mm OSB plattan väger endast 18 kg. Detta gör det enkelt att transportera material och höja den till önskad höjd;
 • låg kostnad. OSB-skivor är billiga byggmaterial, priset per kvadratmeter i genomsnitt 150 rubel.

Användningsområden OSB-skivor

Ovanstående egenskaper hos denna typ av byggmaterial gör det tillämpas i många arbetsområden. OSB används inte bara för uppförande av byggnader, men också i möbeltillverkning och förpackning, liksom för efterbehandling insidan av lastbilar, fartyg och tåg.

OSB-skivor är en av de viktigaste konstruktionsmaterial inom bygg

Typer av arbete, kostnader producerade flest OSB:

 • installation av tak och mellanväggar, konstruktion av både interna och externa väggar i låga byggnader. För detta ändamål, plattan av den andra och tredje klass tjocklek på 9 till 12 mm. Sådana paneler kan monteras antingen vertikalt eller horisontellt;

OSB-skivor används i ram husbyggnad

 • golvytan. I detta fall är plattan placeras vinkelrätt mot speciella stockar som tjänar som grund. För detta ändamål, de tjockare plattorna - 18-22 mm, vilket gör det möjligt att tillhandahålla ytterligare termisk och tätskikt;

OSB-skivor används som ett substrat under golv, laminat

 • fasta läkten. Det är bäst lämpad för denna storlek och tjockleken av de fuktresistenta arken RSD-3. Pris och kvalitet är förenliga med alla nödvändiga krav. Ovanför kan du ordna skiffer, metall eller material i rullar;

OSB som kontinuerliga flexibla reglar under bältros, söm tak

 • uppförande av tillfälliga stängsel. Fuktbeständighet OSB-skivor Grupp-3 gör det möjligt att använda dem för att dekorera staket eller skyddskonstruktioner.

Tips! Om du använder OSB du planerar att FÖRHYDA väggarna, då måste du först korrekt inställd speciella metallkonstruktioner, som kommer att ligga till grund för fastställandet. I detta steg släpar eller lådor bör inte vara mer än 400 mm.

Välja OSB ark: tjocklek och dimensioner, priser

Definieras med det ändamål för vilket den plåt som skall användas, kan fortsätta till val av tjocklek och storlek av ark RSD. Priset beror inte bara på dessa parametrar, men också på den valda tillverkaren. Hittills, priset per sidor av OSB 3 mm och storleken på 2440h1200h9 varierar från 500-650 rubel styck. Kostnaden för en tjockare plåt högre pris och storlek 1250h2500h18 mm OSB-plattor göra ca 1000 rubel styck.

OSB är mycket tillförlitlig, beprövad för tillverkning och reparation

Därför är det inte nödvändigt att köpa plattor högre klass än vad som är nödvändigt. Detta kommer att leda till finansiella kostnader, som inte behövs. Bättre att ta en lämplig storlek, pris och tjockleken på plywoodskiva OSB rekommenderas för denna typ av arbete från en ansedd tillverkare.

Tips! Om du är en lekman i byggbranschen, är det bättre att köpa en platta med standardstorlek. Så det kommer att bli lättare att beräkna rätt mängd. Och där det behövs, kan du alltid vidare skuren i ark. De flesta av de instruktioner som ges till Internet, standardplattor orienterade dimensioner.

Creative interiör lösning med OSB

Efter att ha granskat den föreslagna olika storlekar och priser OSB, kommer du att se att det är en billig och mångsidig byggmaterial som tillåter dig att utföra en hel del olika jobb lätt. Och med allt detta, dessa skivor är säkra för miljön och hälsan.

Specifikationer, dimensioner och priserna på skumblocken

DSP brädor: storlek, pris och egenskaper hos material

Väggplatta MDF: priser, katalog foto idéer och grundläggande specifikationer

Mått aska block och specifikationer

Tjockleken och storleken på en plywoodskiva: pris, variation och tillämpning

Vattentät laminatgolv 12mm 33 klass, Tyskland: specifikationer, tillverkare och pris

mått OSB

Mått OSB är inte strikt reglerad och varje tillverkare kan produceras annorlunda.

Standardstorlekar OSB (Oriented strand board):

- Längd: 2500 (mm), bredd 1250 (mm), tjocklek: 6 (mm) 25 (mm);

- Längd: 2440 (mm), bredd: 590 (mm), tjocklek: 6 (mm) 25 (mm).

Hur mycket är RSD 2500h1250 9 mm tjock

OSB plattan är redan ca 35-40 år ofta används i byggnadsarbeten. I Ryssland är den här typen av material relativt ny, så några wizard "old school" behandlade honom med fördomar, utan föredrar att använda klassiska spånskivor. Och yrkesverksamma, hålla jämna steg med den tekniska utvecklingen, används aktivt för OSB vägg mantlar, golv arrangemang tillverkning av flyttbara form och många andra processer.

Amerikaner kallade platta med chips placerade vinkelräta skikt, oriented strand board. Följaktligen engelska förkortningen registreras som OSB och på ryska - RSD. Men den bokstavliga översättningen av namnet skulle låta "oriented strand board", det vill säga den gemensamma jordbrukspolitiken. använde också termen "plywood OSB". Därför bör de ryska konsumenterna vet att vi talar om ett och samma material.

Finns 4 grundläggande typer. Klassificeringen grundar sig på två kriterier: styrka och fuktbeständighet.

Av dessa kategorier av skivor har störst popularitet OSB-3. De kan kallas universell. Tillämpningsområden:

 • Den yttre och inre manteln;
 • arrangemang av taket;
 • "Rough sex";
 • återanvändbar formsättning;
 • behållare till transport;
 • skapa utomhus skyltar;
 • tillverkning av kommersiella hyllor;
 • Cabin byggandet av lekplatser och idrottsplatser.

Plate fördel är dess relativt låga pris. Köp OSB ark kan vara mycket billigare än liknande parametrar spånskivor eller plywood.

OSB-skivor tillverkas i flera grundläggande storlekar. 2500h1250h9mm - en av de mest populära typer. Sådana paneler väger 18 kg, har en densitet från 650 till 670 kg / m ^, vilket är jämförbara barrträd. Emitterade ark av andra dimensioner på marknaden flesta utföringsformer presenterade 2440h1220, 2500h1250 eller 2800h1250 vid en tjocklek av 9, 12, 15 och 18 mm.

Grossistpris börjar från 360 rubel styck. plattor Kostnaden beror på tillverkaren. Således budget RSD av Kronospan. Produkten ska 2500h1250h9mm säljare från 520 rubel. Det kommer att bli mycket dyrare att köpa en platta Egger. OSB samma storlek som erbjuds för 700 rubel och uppåt.

Rekommendationer när man köper OSB-3

Med tanke på att 2500h1250h9mm skivmaterial och har olika tjocklek, blir det mer populärt att öppna några av dess hemligheter.

1. Termen "vattenavvisande" tillämpas inte till den spånskiva fyllmedlet och bindemedlet. Detta betyder att hartset inte förlorar dess bindningsegenskaper i kontakt med fukt. Den lilla kort väta, men direktkontakt med vatten för OSB-3 bör uteslutas.

2. De relevanta normerna på den nordamerikanska och europeiska företag är olika. Europa får svälla med 15% efter den dagliga vistelse i vattnet, och för USA och Kanada - 25%. Därför majoriteten av amerikanska och kanadensiska plattor uppfyller EU: s kriterier RSD-1 och RSD-2. Endast nordamerikanska produktion med lim Exteriör Bond möter europeiska märkning OSB-3 enligt EN 300.

3. Modern produktion av plattor har nått en högre nivå av miljöprestanda. Många företag använder inte skadliga formaldehyd som bindemedel, och andelen trä i arket når 95%. Därför är det den här typen av RSD kan köpas för innerfodret. Lämplig för utomhus spis med formaldehyd lim, som har en lägre kostnad.

4. I Ryssland finns det en viss inkonsekvens i de statliga standarder och specifikationer på OSB, som på olika sätt tolkas av tillverkarna. Köpa material måste kunden be säljare certifikat, som upptar de exakta egenskaper (hydrofoba egenskaper och formaldehydavgivning klass).

Priserna på SIR-3 2500h1250 9mm (oslipat, EN300 standard):

Den äldsta byggnaden materialet traditionellt anses trä. Det är upp till vår tid används för konstruktionen.

Spånskiva är en typ av populär modern naturmaterial finder ansökan inom byggefterarbete.

Handel nätverk av byggmaterial erbjuder ett stort utbud av olika sätt kön enhet i huset. Respektive.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 28 = 29