Återställande av köksinredning

Hur återställa köket med händerna

När du köper ett nytt kök set, varje hoppas på hans långa tjänst. Men allt eftersom åren flyger förbi, och en gång omvandlas till helt nya skåp och ett gäng gamla skräp. Vad göra? Till att börja på en ny uppsättning av möbler? Ha inte bråttom att alla kök kan du uppdatera dina egna händer. Och för detta helt onödiga specialkunskaper och verktyg. Nog av din önskan och lite uppfinningsrikedom.

När ska man börja restaurering?

Kök enhet används i miljöer där hög fuktighet är närvarande, faller temperaturen. Dessutom är arbetsytan ständigt ackumuleras fett, vilket också leder till en snabb försämring av möbler. Och viktigast av allt, köksskåp kan hända kan skadas mekaniskt.

Restaurering av headsetet kan krävas i många fall. Överväga de viktigaste:

 1. Inkurans - alla möbler över tiden, förlorar den sin estetiska och funktionella kvaliteter. Och därför kräver en grundlig modernisering.
 2. Du översvämmade, och möblerna var illa skadad.
 3. Reparationer i köket. Allt har förändrats, och möbler förblivit densamma. Det är nödvändigt att "justera" till den övergripande stilen.
 4. Problem med tillbehör och slitytor.

Med en stark önskan, är detta listan är oändlig. Men faktum kvarstår densamma: att göra restaurering av möbler med sina händer snabbt.

Hur återställa det gamla köket? Detta kan göras på många olika sätt. Det beror på din fantasi, kompetens och kapacitet. Men oavsett vilken metod, behöver du dessa verktyg:

 • skruvmejsel;
 • en hårtork eller en gammal järn;
 • sticksåg;
 • punch;
 • tänger, skruvmejsel, syl, bågfil, som är i varje hushåll;
 • borrar för metall;
 • kronor för att bryta stora hål.

Detta är den billigaste och prisvärd metod för att uppgradera köket med händerna. Oftast används för restaurering av vinyl självhäftande film, som du kan köpa på någon järnaffär. Men köper inte det billigaste alternativet - det kan vara mycket dålig kvalitet.

Klistra in headset självhäftande film kommer att omfatta följande steg:

 1. Borttagning av fasaden. Demonteras alla dörrar och skåp är ytan tvättas och avfettas.
 2. Markeringsfilmen på cellen på dess baksida.
 3. Rulla av filmen på ytan av fasaden.
 4. Inriktningsytan genom händerna eller med roller.
 5. Om det finns luftfickor, då de behöver för att tränga igenom filmen och strukna igen.

Alla komplexitet med denna metod är att använda en självhäftande film helt platt. Om det inte fungerade första gången måste du kasta bort den skadade delen. Återanvända den längre.

1

Dessa klistermärken är gjorda av PVC-film. Det har en hög fuktbeständighet och hållbarhet, egenskaper som är ovärderlig i köket. Därför är restaurering av fasader av köksinredning med hjälp av etiketter mycket populära.

Regler sticker klistermärken är mycket enkel: du behöver för att noggrant avfetta och torka ytan som etiketten fastnar. Då måste du noga limma klistermärke, proglazhivaya honom upp och ner. Har inte bråttom, göra allt långsamt och då inte behöva kasta ut bortskämd klistermärke och köpa en ny.

När etiketten är vidhäftad, kan ytan beläggas med lack headset för att spara bilden och skydda den från förändringar i temperatur.

Idag decoupage teknik snabbt ökar i popularitet i möbel finish. Därför, om du undrar hur du uppdaterar köket snabbt och billigt, är det nödvändigt att tillämpa denna teknik. Decoupage - det är inte så enkelt som att använda självhäftande film, men resultatet är så att all flämtning, titta på ditt kök. Så, för det arbete du behöver bilder från tidningar eller tidskrifter, njuta av den vackra tyg, lim, sandpapper, sax, akrylfärg och en borste.

Först, att fasaden ytan bearbetas sandpapper och primas. Medan primern är torr, är det nödvändigt att göra beredningen av ritningen. Detta arbete är långtråkigt, men det är värt det. Efter det måste du applicera limmet på mönstret och på själva ytan. släta försiktigt den nödvändiga mönster på ytan, försöker undvika uppkomsten av luftfickor. När du är klar, gäller lack i tre - fyra lager. Endast måste komma ihåg att varje lager av lack datum måste torka i en timme.

Om du tänka kreativt, kan du redan tänka på hur man kan använda för att återställa kök set tapeter. Deras ansökan är så enkelt som att klistra fasader av självhäftande film. Den enda skillnaden är att utrymmet för fantasin mycket mer.

Hur uppdaterar köket? Byt fasaden. Men att göra det själv rekommenderas inte. Bättre i detta fall litar de yrkesverksamma. Detta är inte en film inslagning fasaden finns en gammal fasad kommer att vara helt demonteras och installeras en ny. Det kommer helt ändra utseendet på headsetet.

För att byta fasaderna som normalt används spånplattor som är mycket krävande när det gäller sjukvård, MDF paneler, vilket för priset är mycket billigare än trä, men kvaliteten inte medge henne, liksom glas. Men om du har små barn, är det bättre att använda akryl - det är fastare och inte rädd för strejker.

Optimal och billigt sätt för restaurering av köksinredning kan kallas målning fasader. Det räcker med att ta bort den gamla beläggningslagret tyg, hela grundade ytan och applicera två lager färg. När färgen har torkat, kan du fästa den nya maskinvaran och installera möblerna på plats. Det kommer att se ut nya. Men målningen är bra bara för en stund - färgen tenderar att så småningom svälla från fuktförändringar.

Det råkar vara så att den mycket fall i utmärkt skick, men bänkskivan skulle vara lämpligt att ersätta. I det här fallet, att det enklaste sättet att ändra trä bords eller tillverkade av MDF paneler. För att göra detta, klippa ut med en sticksåg bänkskiva rätt storlek, pre-mätningar av den gamla. Fäst bänkskivan till skåpet och ställ den på ändarna av de särskilda kuddar som kommer att förhindra inträngning av fukt i den öppna sågsnitt MDF-skivor.

Byt ut bänkskivan med händerna lätt. Nog att ha en önskan och en del skicklighet med sticksåg.

Restaurering av köksmöbler - är det hårt arbete som kräver en viss fantasi och önskan att göra ditt kök unik. Och att det kommer att omfatta: måla skåp, omslags film eller bara en önskan att ändra hårdvara - det beror bara på dig. Det viktigaste är att ditt kök har blivit en ovanlig och mysig.

Kopiering av material är möjlig utan preliminär förhandling i fallet med en direkt länk till vår webbplats.

Restaurering av köksmöbler: fasader Headset

När köket slitaget når en viss kritisk punkt, börjar sökandet efter lösningar: antingen att köpa en ny eller återställa denna. Naturligtvis minst tidskrävande och mer tillförlitlig alternativ - att köpa en ny uppsättning, och kasta bort den gamla eller att ta till stugan. Men vad händer om möbler kan pågå i mer än ett år, vill inte skiljas från det? Ställ sedan in kan återställas. För övrigt kan denna lösning användas i de fall där du bara vill uppdatera utseendet.

Därför anser vi mer i detalj hur du kan genomföra förfarandet, vilka är de tekniker och material, vi ge instruktioner till Mästarklass videor och foton.

 • målning - kanske den mest ekonomiska och lätt konstruktion alternativ;
 • lackering - ett liknande sätt som målningen;
 • klistra in en film, en duk - en komplex process, utan snarare ett billigt och effektivt;
 • limning faner - kräver omsorg åtgärder tillräckligt dyrt sätt;
 • Byte av köksluckor - det dyraste alternativet, men du kan få nästan nytt kök.

Restaurering av möbler som används för spånskivor eller spånskiva (laminerade skivor). För att utföra det förfarande som krävs för att ta bort fasaden köket först. För detta arm med en skruvmejsel eller en skruvmejsel. Det bör noteras att skjuta locker (om monterat) valfritt. Nästa du behöver för att skruva gångjärn och handtag som återstod bara det material som ska återställas.

Och sedan måste du göra återställningen. Det är ingen hemlighet att efter operationen av möblerna kan bära ganska snabbt: det kan vara sprickor, bucklor och repor. Därför har vi först titta på hur fel kan elimineras.

Till att börja med bör ytan torkas av med en fuktig trasa. Om det finns en repa, kan det lösas med ett vax penna. Detta sker på följande sätt. Rastoplyaem den över defekten för att fylla buckla. Naturligtvis måste du använda en färgpenna som matchar färgen på fasaden av köket, men det beror på vad som är nästa steg. Jag menar, om på den yta som ska målas över då vaxa färgen spelar ingen roll. Om ytan som skall lackeras eller återställande avslutas vid det skede av eliminering av defekten, då färgen är viktig.

Materialet torkar snabbt, måste du klippa extra lager. Efter denna del kan torkas av med en fuktig trasa. Om du vill uppnå ett attraktivt utseende efter restaurering, kan du använda en polish. Hans sätt kan du använda ca 4 gånger per år.

Nu en master class vid behov med händerna för att utföra denna procedur för varje teknik, har en förteckning över vilka presenterats ovan.

Men låt oss börja med de allmänna riktlinjerna för utarbetandet av köksluckor headset. Så måste de tas bort, ligger på ett bekvämt plan yta, avlägsnande av slingan. Då ytan bör rengöras möjliga raid, varefter processen sandpapper. Det bör säkerställas att ytan är matt, fullständigt poleras. Detta kommer att förbättra vidhäftningen med efterföljande efterbehandling material. Rekommenderas också grundade ytan.

När den främre av köket headsetet är helt förberedd, är det möjligt att bedriva målning. Det är bäst att använda moderna färgprover som är bättre bärs av stiftelsen, torkar snabbare. Applicera rollern är nödvändigt att pre vykatav det i en särskild bricka undvika ränder och körningar.

Färgen måste appliceras i flera lager. Deras antal kommer att bestämmas av skillnaden mellan nyanser av färg tillämpas och basen. När den främre delen av köksinredning som ska återställas, kan du använda en mängd olika schabloner färger av andra färger. Detta kommer att få den ursprungliga utseende. Det viktigaste du behöver tänka på en kombination av färger.

Tillvägagångssättet liknar måla med den skillnaden att i detta fall inte använda färg och lack. Om du använder en akrylkomposition, är det möjligt att undvika en obehaglig lukt, vilket är en lång tid inte urholka.

Använd en vävnad - en mer komplicerad process än att använda film. När allt kommer omkring är det självhäftande. Detta innebär att använda speciella lim är inte nödvändigt. Detta kräver dock omständighet viss utbildning och skicklighet. Därför är det bättre först att träna på något. Det är nödvändigt att gradvis sakta dra bort underlaget och limma filmen mycket noga proglazhivaya mjuka rörelser och hur man gradvis avancera på den del som inte har fastnat, men befriad från underlaget. Det är bättre att använda en trasa. Starkt behöver inte trycka för att inte skada ytan och inte göra plats för filmen.

När du behöver tänka på hur nära kommer ändarna och hörn, eftersom dessa platser är de mest problematiska i limning händerna.

Om du använder en vävnad, är komplexiteten endast tillämpningen av limmet. det är därför nödvändigt att övervaka densiteten hos materialet, eller limmet kan blöda igenom till fasaden. Mästarklass på videon kan ses separat.

För en del kan det tyckas otroligt, men fastnar faner kan också vara deras egna händer. Faner kan appliceras antingen varm eller kall metod. En förenklad version - användning av järn.

Först måste du klippa arbetsstycket, borsta PVA lim. fasad beläggning behöver också lim. När limmet torkar lite, är det möjligt att stapla fanér. Då är det nödvändigt att täcka pappersark vit och järn varmt strykjärn. Används sedan för att jämna ut balk av trä. Därefter måste arken läggas överlappande. Onödiga saker skär av en vass kniv.

Om efter limning verkade löst sittande plats, kan du avsluta med en spruta lim igen smidig järn. Det återstår att avslöja ytan av lack för att skydda och säkra resultatet.

Och slutligen, en annan version av restaurering - ersättningsköksluckor med nya. Det är nödvändigt att ta bort mätningen från de gamla prover, ta hänsyn till deras speciella och beställa nya produkter på en möbelfabrik. Med denna metod, vi faktiskt få ett nytt kök. För att göra detta, behöver du bara byta tillbehör. Förresten, är denna åtgärd rekommenderas för alla andra beskrivna utföranden av möbler restaurering.

Hur man återställer och göra reparationer fasader köksinredning

För att ändra eller uppdatera köket inte nödvändigtvis ändra den inställda, desto mer att dessa kostnader påverkar kraftigt på budgeten. En av fördelarna med moderna möbler - hög underhåll, och köket är inget undantag.

Restaurering av köksbänkar, faktiskt - arbetet är mycket intressant, men svårt.

Restaurering köksluckor beror på grundmaterialet, och av en avslutande lager. I de flesta fall, om den drabbade basmaterialet kommer fasaden måste bytas ut helt och hållet. Undantagen är små repor och chips, som kan repareras speciella kitt för trä eller vax penna.

saker är inte så enkelt när skadade trim.

 • PVC-film. MFörpackningsmaterial är inte mycket väl hålls på spånskiva eller MDF på grund av annan karaktär. Över tiden, och under inverkan av fukt och temperaturvariationer filmen skalas. Plus materialet kan anses att utvinningen av en sådan beläggning är möjlig.

För små defekter PVC-film är vidhäftad helt enkelt: i en sprutnål av PVA lim, "Moment" och fyllda delen under filmen. Då beläggningen glättas och säkras med tejp för 4 h. Om skadan är stor, är det möjligt att ta bort en gammal film med hela fasaden, dess värmetork och en ny pasta på samma sätt. I detta fall är det bättre att använda flytande naglar.

 • Melamin och akryl filmer har mycket bättre vidhäftning till trämaterial, så exfoliera sällan. Limmade små områden på samma sätt, men med omfattande skador på fasaden reparation i hemmet kan inte vara beläggningen bör ändras i en verkstad.
 • Akryl panel. Renoverat kök av detta slag omöjligt. Med starka chips, repor flik behöver ändras till en ny.
 • Faner limmas så lätt som PVC-film. Ersätt det också är inte alltför svårt: Låt materialet redan avsatts på baksidan av limmet.
 • Emalj.Reparation av köksluckor med händerna fullt möjligt, men det kräver yttersta noggrannhet. För det första är det nödvändigt att rensa upp repor eller peeling, och för det andra att plocka exakt samma nyans, och för det tredje, mycket noggrant tillämpas. När ett stort område av skada är bättre att överlåta jobbet till proffs.

Uppdatering med PVC-film

Inte alltid vid restaurering av fasader förstår bara återgå till sitt ursprungliga utseende och hårdvara ersättare. Moderna metoder för dekoration gör det möjligt att ändra utseendet på köket oigenkännlighet, med hjälp av fullt tillgängliga medel.

Ett sådant alternativ - vinyl, rättare sagt en etikett med bilden av PVC-film. Dessutom kan bilden vara vad som helst - från ved bild prydnad till någon svårighet eller liggande.

Ganska ofta tillgrep ett sådant receptionen att ändra stilen på mat eller helt enkelt för att diversifiera designen. För denna klistermärke dekorera zon eller två dörrar. Om vi ​​vill uppdatera hela ditt set, alla fasader klistras vinylfilm. Val helt bestäms stilen i rummet.

Mycket lämpligt för sådana reparationer kök panel fasader. Ramar med färg eller annan film klistra över samma färg, och det inre planet dekorera adhesiv film.

På bilden - en bra lösning i jugendstil.

Restaurering kök fasader med hjälp färgning - den näst mest populära metoden. Det bör noteras att det är inte så enkelt som det verkar vid första anblicken. Målade alla fronter utom MDF luckor med akryl paneler.

Eftersom föredragna material för köket, emalj polyuretan. De är resistenta mot fukt och temperaturförändringar, inte rädd för ljuset, torkar snabbt och är säkra. Dessutom palett av färger inkluderar olika nyanser och texturer - från matt till högglans, bara glans.

Hur återställa köket med hjälp av färg?

 1. Bort från vingarna alla tillbehör, då de skjuter sig fasader.
 2. Ytbeklädnadsskiktet avlägsnas fullständigt, ytan rengörs med sandpapper.
 3. Material progruntovyvayut - rekommenderas att använda polyuretan primer är vattenbaserat. Proceduren bör upprepas och vänta tills grundfärgen har torkat.
 4. Applicera färg med hjälp av en rulle och borstar av olika storlekar. Färgen bör appliceras i flera lager, varje lager tillhandahåller pre helt torr. Speciellt noggrant huggen färgade del av produkten. Med schablonen kan bilda ett mönster, mönster eller bild på bågen.
 5. Återställa fasaden, inte glömma det sista steget - en lackbeläggning. Oavsett hur bra emaljen, lack varna sin mekaniska skador.

Färgningstekniker är olika. Beroende på dina egna kunskaper, kan du enkelt måla fasaden av samma färg, kan du måla det, du kan måla köket "metallic" måla - den består av aluminiumpulver.

Mode aging effekt erhålles sålunda: belagda fasadfärg i två skikt av olika färger, och efter torkning av lösningsmedlet anbringades på ytan. Det övre skiktet var täckt med sprickor. Med kan erhållas på grund av skicklighet och effekten av "Chameleon" för även detta kommer att kräva färgning med två färger, men efter torkning fasader täckta med glans lack.

För restaurering av fasader av köksmöbler och ibland tillgrep utanför de traditionella metoderna. Decoupage har blivit en fashionabel touch till köket i en retrostil. Men i praktiken är det sällan eftersom det kräver smak och noggrannhet i utförandet.

Material för decoupage finns särskilda våtservetter med ljusa originalbilder. I själva verket kan detta användas som tidningsklipp, tygbitar, bitar av spetsar, sina egna gamla foton, den slutliga bilden av album eller böcker. Köket är mycket praktiskt att decoupage med småsaker: kaffebönor, grässtrån och öron, torkade blommor och liknande.

decoupage teknik är ganska enkel: köket med händerna oshkurivayut stor, och sedan fint sandpapper. Måla bakgrundsfärgen - appliceras akrylfärg och sedan använder papper lim bilder eller föremål är bundna till ytan. Hantverk som krävs efter torkning lim är belagt med flera lager av klar lack möbler.

På bilden - "växt" decoupage cuisine.

Reparation av köksmöbler i trä reduceras till restaurering, i synnerhet om materialet är trä ganska dyra. Och gamla trämöbler idag och ett sekel sedan, ses som en symbol för soliditet. Dessutom är trä köksutrustning inte alltför svårt att uppdatera.

De mest populära tekniker - måleri och toning, är de ofta kombineras. Lack kan användas som det transparenta matt och glansig eller färgad. Radical färgpalett möbler det inte ändras, men en nyans bifogas. Stain används i de fall då du verkligen vill ändra färgen på fasaden på ett par toner.

båda processer liknande teknik.

 1. Fasader bort från sina gångjärn bort hårdvaran.
 2. Ytan rengörs av gammal färg eller annan finish, behandlas med sandpapper, stora och små, och sedan försiktigt slipas.
 3. Progruntovyvayut rengjorda ytan.
 4. Efter fullständig torkning av primern på fasaden borsten anbringade skiktet av lack. Efter torkning lack procedur upprepas minst två gånger.

Fläck appliceras på samma sätt efter jorden torkar. Beroende på hur illa vill ändra färgen på möbler, rendering utförs från en till fyra gånger. Produkten öppnas sedan lack minst två gånger.

Att diversifiera typen av förnyelse kommer Form - Möbler lister i olika former. Han är mycket olika i storlek och form. Gjutning fästs vid fasad yta och kan målas och lackas med fönsterbågen.

Fantasy hus mästare har bokstavligen inga gränser, så att materialet för renovering av köket kan fungera som oväntade saker.

 • Mural - materialdensitet och styrka ingalunda underlägsen PVC-film. Till ytan av spånskiva, MDF och även plast den är fixerad med flytande naglar. Vägg cut-to-storlek fasader och klistras det vanligaste sättet. Produkten efter torkning lim du behöver lackering. tapeter med bilder från arkivet kan beställas om så önskas.
 • kakelplattor. Som regel keramiska vägg trim. Men ingenting hindrar användningen av denna vackra material som dekoration för slät eller panel fasad. Brickan skars och fixerades med användning av samma flytande naglar.
 • Ännu mer intressant, men också tidskrävande alternativ - porslin mosaik. Trasiga porslin från en lägenhet till detta inte räcker, så att bitarna kommer att komma någonstans, om ett avtal med närmaste kafé och restaurang, kommer materialet skrivas ganska snabbt. Splitter sorteras efter färg, bildar med dem eller helt enkelt dra en färggradient och binds till ytan av fasaden. Gapet mellan splitter inbäddade injektering.

Restaurering av köksmöbler måste först återställa funktionaliteten. Dock är processen en kreativ, spännande, med resultatet att köket helt kan förändra sitt utseende.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

53 − 48 =