Attachment att borra för trä

Sju av de mest användbara typerna av munstycken på borren för att utföra slipning arbete

Konventionell borrmaskin är ett mycket mångsidigt verktyg som kan utföra inte bara borra banal metall eller trä. På grund av det stora urvalet av tillbehör för detta verktyg, kan den användas till exempel för att polera ytan av någon av en mängd olika material. För detta ändamål ett brett sortiment av fäst på en borr för polering som kan ersätta nästan all utrustning av detta slag.

Tillämpningar av anordningar för slipning borrar

följande aktiviteter kan utföras med hjälp av olika slip- och polerverktyg:

 • polering av metallytor;
 • polering färg;
 • polerat trä, lackerade;
 • slipning av metallprodukter med utrudnennym tillgång;
 • slipning av små delar av metall och andra ämnen;
 • strippning av metallen från korrosion och gamla färgbeläggning;
 • Glas polering;
 • Slipning glaskanten;
 • rengöring svåråtkomliga ställen på skalan, grader och andra defekter.

För alla dessa studier använt en mängd olika munstycken. Efter att ha granskat de fördelar och nackdelar med sådana anordningar är de grundläggande typer och deras tillämpningsområdet för var och en av dem. Det kommer också att beskrivas flera utföranden av munstycken för improviserat slipning med hjälp av en borr.

Det bör omedelbart uppmärksamma användare på enheten för slipning på borr produceras av så många tillverkare. Vissa gör bättre produkter, medan andra kör efter kvantitet och låga priser. Därför kan när du väljer samma munstycken från olika tillverkare variera kraftigt deras kvalitet.

Fördelar och nackdelar med slip fästen för borrar

Fördelar anordningar för borrmaskiner, som används för polering och slipning, är listade nedan.

Det låga priset gör det möjligt för lite pengar för att klara av många utmaningar för slipning utan att köpa specialmaskiner och andra enheter. Vanligtvis även de högsta kvalitet enheter har en låg kostnad i jämförelse med köp av en speciell sliputrustning helt.

Det är värt att notera mångsidigheten och mångfalden av slipverktyg för borrning. Idag finns det så många att med deras hjälp kan även arbetet ska utföras, vilket är bortom makt standardmetoder för slipning och polering. Man bör dock komma ihåg att användningen av vissa typer av enheter för borrar kräver viss skicklighet och stor erfarenhet.

Inte mindre viktigt är användarvänlighet. Några tips för övningar gör det möjligt att rengöra, polera och zapolirovat yta på avlägsna platser, där inte är tillgängliga på konventionellt sätt. Även på detta sätt är mycket lättare att hantera små delar och produkter.

1

Tillsammans med dessa fördelar, slipverktyg för borrmaskiner har vissa nackdelar. Här är några av dem:

 • låg effektivitet av några munstycken på grund av deras ringa storlek;
 • obekvämt att använda några tips.

För en särskild operation kan kräva munstycken med borrar med olika storlek, kraft och med korrekt justering rpm. Men fördelarna med mer, och de är långt uppväger nackdelarna. Därför anordningar för slipning drill har stor popularitet bland konsumenterna.

Sorter malningsanordningar

Ett brett utbud av munstycken representeras av mer än tio slag. De mest grundläggande av dessa visas och beskrivs mer i detalj nedan. Slumpmässig packning är en stång med ett slipmaterial fäst på den, vilket kan vara slippapper och slip fast element, och den styva typen av filttyg, och speciella borstar. De mest populära är följande typer av slip fästen för borrar:

 • Cymbal - har flera varianter av plast för gummi;
 • pan - i form av borstar eller mjuk fyllning;
 • en metallskiva eller stoppad;
 • trumhuvuden med slipband, är uppdelade i flera undertyper, som är skrivet i detalj nedan;
 • fläkt - med fasta element hos sandpapper;
 • mjuka tips i form av polerskivor;
 • sluta i form av trummor och koner brickor av hårda och mjuka material.

En mer detaljerad beskrivning av varje typ av slip- och polerverktyg används endast i ett par med en borr.

Cymbal fäste för borrar är gjorda i analogi med de som används i konventionella slipmaskiner. Skillnaden mellan dem är bara att i stället för tråden har ett stift för att säkra munstyckena i kassetten. Dessa stift kan vara fasta eller justerbara. De senare är mer praktiskt att använda på en borr som den rörliga fästet kan du smidigt följa konturerna av den yta som behandlas och för att kompensera misslyckade borravvikelser.

Eftersom dessa munstycken kan också användas är de som används för kvarnen. För att säkra dem till de borrar är specialadapter används i form av en gängad tapp som är fastklämd på konventionellt sätt i verktygshållaren. Detta är dock inte det mest bekväma alternativet för borren som en stel infästning förhindrar ibland och kan förstöra allt arbete.

Mer framgångsrika munstycken cymbal typ är de som är gjorda av ett mjukt material. I grund och botten är de presenteras på gummimarknaden. Detta material medger en mild arbete med ett munstycke utan att kompromissa bytet den behandlade ytan av överdriven pressning.

Gummi Cymbal munstycken har en fast stift för fixering i chucken. I det här fallet kommer strikt endast gynnas. Oavsett cymbal infästning på en borr användes inte för slipning, de alla arbetar tillsammans med sandpapper, som är fäst med kardborreband. För detta ändamål, av vilka har kommersiellt tillgängligt slippapper i form av skivor, från baksidan en speciell beläggning. Vanligt papper används inte för dessa ändamål.

Tillägg till borren för den typ slipkoppen har flera alternativ för prestanda. Den vanligaste av dem har ett metallhölje med ett stift, som lätt kan monteras i chucken. shell själv är fylld med en styv borste gjord av metall eller ljus - mässing. Appliceras så fäste för slipning av metall, trä och andra material. Det är också ofta används för borttagning av färg och korrosion på metall.

En annan subtyp av sugmunstycken i form av en dyna för polering det mjuka materialet, och en mjuk rengöring. För att göra detta, använd antingen foam eller filt, eller annat liknande material. Huset hos sådana munstycken är ofta gjorda av lätt och hållbar plast. Användningen av denna typ av munstycke kräver lite träning, så ganska lätt att bryta önskat läge och borra förstöra detta arbete yta.

Cirkulära munstycken är nära släktingar till ovanstående anordningar för slipskålen. Skillnaden mellan dem är endast i riktningen för fyllning eller av borst. Skiv munstycken den avviker från mitten till kanterna på skivan. Som borst används också ståltråd eller mjuk mässing borste.

Användningen av sådana munstycken kräver också en viss skicklighet och erfarenhet, så klumpigt att använda sådana enheter kan inte bara leda till skador på det bearbetade materialet, men även till allvarlig skada.

Men ibland är de oumbärliga för behandling av svåråtkomliga områden och små områden. Den yttersta spetsen av denna typ är fäst att borra genom en konventionell tapp, som är införd i verktygschuck.

Trummunstycket är en cylinder på sidoväggarna av vilka sandpapperet är fäst. De kan vara fast eller tillverkad av ett mjukt material, en uppblåsbar gummi trummor.

Beroende på utförandet av munstycket kan variera fästmetod sandpapper. Slippapper röret kan fästas till munstycket uppblåsningsmetoden eller special Bult. Dessutom kan papperet dras med en speciell pressverktyg.

Sådan fastsättning kan bearbeta material av trä, metall och även glas. Mycket ofta de används för planglas slut. Genom skicklig användning av trummunstycket kan också bra att hantera runda hål av lämplig diameter, eller formade produkter tillverkade av metall eller trä.

Denna typ av anordningar för slipning utförs i form av en skiva, är kanterna på vilka fasta bitar av sandpapper eller annat slipande material. De har en stor fördel vid bearbetning av svåråtkomliga ställen, samt ger dig möjlighet att på ett effektivt sätt slipa de inre hålrum små hål.

På grund av dess design med fläktmunstycket under drift kan appliceras på praktiskt taget vilken form som tillåter bearbetningsytor med komplexa geometrier. Fästes enhet med en standard stift, enkelt installeras i en borrchuck.

Denna typ utförs i form av skivor av ett mjukt material, som är fästa vid en borr speciell pin med fjäderbrickor i slutet. Material för tillverkningen av sådana skivor kan tjäna som skum, filt, läder, eller någon annan.

Med sådana anordningar kan ge högkvalitativ polering färg eller behandla metall till glänsande lyster. Du kan också göra en slip bättre och föra den till det önskade tillståndet. Det beror helt på uppgiften och skivan använda materialet.

Denna typ av munstycken för borrning utförs i form av ett stift fäst i en hållare, vid vars ände det napajka av hårt eller mjukt material i form av en kon. end produkter har också en kula eller en rundfil. För tillverkningen av spetsen kan ha olika legeringar av metaller med hög hållfasthet.

Detta tips fungerar som en vanlig rund fil, bara arbetet mycket snabbare och mer effektivt. På detta sätt är det möjligt att lätt till hålet till den önskade diametern och för att behandla den till en slät tillstånd, för att ta bort grader och andra defekter.

Ofta hamnar slip infästning på en borr är oumbärlig i smycken affärer. Vid användning av en liten handborrar lätt kan behandlas med hög noggrannhet även de minsta ädelmetaller.

Hemlagad slipmaskiner till borrar

Slutligen kan du ge några exempel på hur av skrot för att producera en rad olika verktyg för slipning på de flesta konventionella borr. De används inte så ofta det är mycket lättare att köpa en färdig och utformade för detta tips. Lyckligtvis, de flesta av dem har ett relativt lågt pris och god kvalitet prestanda.

Det enklaste alternativet - det är en normal rundfil. För att tillgodose en fil, helt enkelt ta bort den med en trähandtag och minska den plats där den trycks. Klänger sålunda framställda filen in i patronen, kan den helt användas som en slutförlängningsmunstycke eller andra bearbetningshålen och trånga utrymmen.

Det är också bara möjligt att göra en anordning för polering av konventionella filtskivor som säljs för polermaskiner och maskinverktyg. För detta är det nödvändigt att göra diametern hos motsvarande tapp på änden av vilken tråden appliceras. Gängorna hos muttern placeras restriktiva, sedan en bred bricka, polering skiva, igen, brickor och muttrar.

En sådan anordning är mycket lätt att göra själv hemma. Tillsammans med ett sådant borrhuvud kan användas för läppning eller polering respektive ytor. Ofta med munstycket verktygssats orörlig på bänken, förvandlas till en fullfjädrad slipmaskin i det fasta version.

Enkelt kan du göra din egen trumma och munstycke. Då trumman kan ta en bit gummi skrot stång eller trä i form av en cylinder, vilken justerar stiftet för fixering av munstycket i patronen. Sandpapper kan fästas med hjälp av inlägg av gummi, eller på något annat sätt.

Jag köpte mig något liknande. Perfekt för slipning av små repor och bucklor efter uträtning hammare.

Mjuka munstycken kan poleras plastytor i bilen? Och vilken typ av material för en sådan munstycke är bättre att välja - en filt eller skum?

Som regel, jag själv använder bara tre munstycken, och inte ens vet att de är så många. Nästa gång du behöver köpa några fler alternativ och försöker arbeta med dem!

Slip munstycke på borr: typer syfte

Drill - ett oumbärligt verktyg i reparation och konstruktion. En mängd olika beten hjälper till att bära en stor mängd arbete. Denna borrteknik öppningar, och montering av möbler och knåda murbruk. Mångsidigheten hos en borrmaskin kan spara på inköp av ett ganska brett intervall razlichnyhdopolnitelnyh verktyg.

En av de intressanta tillämpningsområden - slipning borr. Och munstycket finns på marknaden får arbeta med betong och trä och metall, och putsytor. Skulle detalj detta ämne.

Om ni minns det gamla verktyget, Chuck det ändras endast med en nyckel. Nuvarande modeller som redan är utrustade med snabba huvuden.

Det finns flera grundläggande alternativ för det här verktyget:

 • Shock. Bearbeta mekaniska slagegenskaper. Utformad för användning med material som har goda styrkeegenskaper.
 • Obelastade. Används för att borra hål i en mindre fast mark.
 • Corner. De används i ett begränsat utrymme.
 • Blandare. Utrustad med extra handtag, vilket ger ytterligare bekvämlighet vid blandning murbruk.
 • Diamantborrning.

När du väljer en borr bör vara uppmärksamma på de viktigaste egenskaperna:

 • Ström. Lämplig för hemmabruk takt 1500 watt.
 • Rotationshastigheten (upp till 3000 W karakteristiska borrmaskin för hemmabruk).
 • borrdiameter. För hemmabruk kräver inte stora parametrar.

Ju större område för varje värde, desto mer universell blir ett verktyg. Varje plockar upp en borr, baserat på deras behov. Någon behöver en professionell, någon - en mångsidig hushåll. Men en sak är säker: om det finns en möjlighet att en mekanisk process för att övergå till "plechi9raquo; makt, kommer ingen att vägra att göra det. Ja därmed också spara en betydande summa på inköp av ytterligare utrustning.

Mångsidigheten hos borr och en mängd olika beten kan använda den för att:

 • polering av metall, träprodukter, glas, färg, lack;
 • strippning av metallen från korrosion, gammal färg (bas träning);
 • oshlifovaniya metall, träartiklar, glaskanter;
 • Stripp skala, grader, slapp på metall, trä, betong.

Detta är bara en liten lista med aktiviteter som du kan använda en borrmaskin och specialiserade komponenter. I själva verket, i händelse av eventuella problem detta verktyg är ett måste.

Klassificering av slip koppar

Det finns ett antal modifieringar av sådana anordningar: Cymbal, skålformade, slutet, trumma, disk, mjuka, slipmedel, fläkt.

Slipning fastsättning på en borr liknar det insticksenheten för de specialiserade maskiner med den enda skillnaden är att i stället för en gängad anslutning är utformad för att fästa stiftet i chucken hos en elektrisk. Beroende på verktygs storlek, styrka, snabbhet rotations är drift skicklighet kvalitet slipning eller polering. Vissa hantverkare har kommit fram till ytterligare enheter för att säkra borren i drift, vilket avsevärt underlättar hanteringen av delarna.

Varje listade ovan slip fäste på en borr har i sin modifiering av ett antal varianter. Det bör övervägas alla slag, och deras omfattning.

Detta fäste för slipning i två versioner - plast och gummi. En allt populärare alternativ anses vara den andra basen. Med det är det göras mer skona processdelar. Följaktligen kommer skador på grund av övertryck minimeras.

Polering base sådana munstycken täcker slippapper, som är fäst genom dess klisterskikt.

Den största svårigheten i arbetet - oförmågan att hålla verktyget exakt vinkelrätt mot ytan, vilket leder till defekter på den behandlade ytan.

För sådana fall, tillverkarna tillgänglig slip fastsättning på en borr med en justerbar vinkel på fästtappen. Dock är kostnaden för en sådan anordning ganska hög. När du väljer tips bör vara uppmärksamma på förekomsten av ett mjukt lager mellan ett slipmedelsskikt och substratet. Detta bidrar till att undvika stora fel vid slipning.

Storleken på spannmål och hårdhet sandpapper kommer att bero på tillämpningsområdet för den här enheten. Detta kan vara en grov- och finbearbetning trä, metall yta. En annan intressant användning - slipning väggarna efter putsning eller shpatlevanija. Processen är ganska dammiga på jobbet nödvändigtvis kräva användning av PPE andnings- och öga.

Enheterna är utformade som skålar. Detta kan vara en borste med metallborst, och den mjuka fyllningen, t ex skumgummi. Det beror på det planerade arbetet.

Metallborstar används för rengöring av produkten från den gamla färgskiktet, rost och shkureniya träd. Till exempel, för isolering process texturer. Borste ruffle träfibrer, och sedan försiktigt polerad plan har trayed munstycke. Och sedan appliceras färg och lack. Sådana poster efter avslutad är tydliga trämönster textur. Fyllning mjuka skålanordningar används för finpolering och rengöring.

Vi kan säga att denna typ av sugmunstycken, med den enda skillnaden att borsten är riktade från mitten till kanterna. Det vill säga, kommer processen att genomföras mekaniskt sätt.

Skivan kan tillskrivas också ett slags fläkt. Detta är när kronbladen är fästa parallellt med basen. Dessa enheter använder strippa otillgängliga platser produkter från den gamla finish, korrosion. För drift med sådana munstycken kräver en viss skicklighet.

Enheter finns i form av cylindrar. Arbetsområdet ligger på mantelytan, som bärs slippapper. Det kan vara oändlig och ändelementet. Fixering utförs genom uppblåsning (med pneumatiska gummiblock) eller fästbultar.

Sådan slipning infästning på en borr används för metall, trä, glas. Den viktigaste ansökan - shkurenie av radiella hål och slutelement.

De representerar en slipskiva, på vilken klistras runt ett flertal kronblad av sandpapper eller annat slipande material. Sådana anordningar ofta används för behandling av träytor. Det finns ett annat alternativ när kronbladen är säkrade i en cylinder. På grund av sin infästning rörlighet för slipning av trä används för geometriskt komplexa delar.

Dessa munstycken används för mjuka polerprodukter. Gjord av skumgummi, filt eller tvinnat rep material hud. Fästas med hjälp av två brickor. Dessa produkter är utformade för mjuka polerarbeten målade ytor, samt rengöring skräp från utsatta för nötnings plan.

Den levereras i form av en cylinder, sfär, kon. Producerad från slipstenen eller mjukt material. Dessa element används för svåråtkomliga ställen, fina detaljer, även för behandling av ädelmetaller. Avnötningsspetsen på en borr kan användas för ytbehandling av metall, glasytor. I själva verket är fil ut, bara hastigheten shkureniya många gånger mer. Soft tjänar för polering.

Denna utbytbar enhet slipas och rengöras felet inte bara metall, men också med betongfundament. Till exempel trimning hängande vid användning av fyll golv. Storleken på slip fraktioner är ansvarig för kvaliteten på slipning och polering.

Beroende på det material valda slipskivan. Identifiera flera grundläggande typer:

 • Sandpapper. Sådant material har en rad olika kornstorlek och hårdhet. Ju större slipmedlet, den råare den yta som skall slipas. Det finns också en inomhus och utomhus papper. En första utföringsform används för metallbearbetning, och den andra - för trä. Utomhus version av avståndet mellan smula mer, och hjälper dig att inte samlas på plan träspån, sågspån.
 • Mjuka material. Såsom redan nämnts, kan det vara ett skum, filt, flätat rep ytan av huden. Munstycken med sådant material tillåter tunn utföra polering arbete.
 • Grinder. En annan typ av slipande beläggning, som kan avlägsna de fel, med mer komplexa planet. En sådan anordning kan bearbeta metall, betong.

Utföranden av material för en rad olika munstycken och själv enheter tillåta användning av en borr för slipning och polering en mängd olika material, inklusive användning i smycken.

Som tidigare nämnts, en borrmaskin - ett multifunktionellt verktyg som kan ersätta ett antal andra enheter. Och om försäljningen inte har de mest nödvändiga redskap för borrning, kan tas som liknar bulgariska och säker, med hjälp av en adapter.

Den är gjord i form av en gängad stång.

Den största svårigheten vid slipning elektrisk borr - Håll anordning med avseende på polerytan. Om produkten erfordras, med användning av slipskivor av 150 mm, medan att inte hålla en tydlig horisontell riktning, då planet kan visas radiemarkeringar. I vilket fall som helst, första grov tåg på ytan.

Två metoder borrmaskin slipning kan identifieras:

 • Håll verktyget i vikt. Nackdelar med denna metod har redan meddelat. En fördel är möjligheten oshlifovyvat avlägsna platser och produkter med komplex geometri.
 • Med hjälp av en borr fäst vid snickeri bordet. Denna metod är bra att nu otshlifovki kvalitet förbättras genom att fästa verktyget och i vissa fall - och den del själv. Nackdelarna är bara frånvaron av en elektrisk mobilitet. Det kommer att behöva tas bort ur hållaren för rengöring svåråtkomliga ställen.

När startknappen via reglerad rotationshastighet, och följaktligen intensiteten av slip eller polerytor. Det rekommenderas att se till att verktyget inte överhettas. Ge tid att svalna.

Vid slipning och polering är nödvändigt att använda personlig skyddsutrustning: skyddsglasögon, mask, handskar. Alla dessa Siza kunde kvalitativt skydda andningsorganen, hörsel, syn av damm, som genereras under slipprodukter. Detta bör göras särskilt i bearbetning av glas, sten, metall, trä. Ignorera inte användning av personlig skyddsutrustning.

Drill - det är verkligen mångsidigt verktyg. Med användning av det för slipning ytor är helt motiverat i hushålls isolerade fall. Det är ett bra alternativ till de manuella slipytorna. Om krävs intensiv användning under lång tid, är det bättre att köpa en separat kvarn, de olika modeller som är tillräckligt bred.

Så fann vi ut vilka slip infästning på en borr. Valet av en viss typ av produkt beror på de särskilda målen för arbetet.

Tillägg till borren för slipning och polering

Den mest oumbärligt verktyg under reparation eller anläggningsarbete anses vara en borr, elektrisk eller batteri. Att det hjälper till att tillbringa en hel del förberedande arbete, som börjar med den omrörda lösningen och den avslutande slipning trä eller betong. För den sista operationen kommer att behöva slipa infästning på en borr som har en hel del ändringar, som du kan producera arbete för metall, trä, betong och putsade ytor.

Borrar med olika Grinds munstycken används för att utföra följande uppgifter:

 • polish olika ytor - metall, trä, glas och färg;
 • trimning Korrosion på metallytor, avlägsnande av gamla beläggningen;
 • slipning vara av metall, trä och kompositmaterial;
 • rengöring av ytor av metall, betong och trä Burr, sag.

Dessa är bara de grundläggande typer av operationer, för att utföra en borr som används med en mängd olika tillbehör, i praktiken, har denna enhet helt enkelt inget alternativ i många situationer.

Tillägg till borren för slipning kan vara aktiva hemma arbetare vid arbete på trä är de praktiskt taget inga alternativ. Slip koppar skiljer sig från varandra i storlek, form eller ytegenskaper, experter dela in dem i dessa kategorier:

 • platt - på den yttre formen av en cirkel med en bunden slippapper;
 • slip~~POS=TRUNC mopp - den centrala delen av metall, och fästes därtill stigning av olika material.

Den första utföringsformen har olika versioner:

 • Hard - sådana kretsar som säljs speciellt material med självhäftande baksida, vilket möjliggör snabb ersättning, om det är nödvändigt;
 • Liknande fästen för borrar på en gummibasis - med hjälp av fästskruven för att fästa det i förväg skära tomt.

Praxis visar att flikhjulen kännetecknas av hög prestanda, är de allmänt används i produktionen.

Alla alternativ möjliggör arbete på alla ytor: slät eller har en sofistikerad utskjutande delar. Sköljmedel är inte värt ansträngningen - du behöver bara köra ett munstycke på ytan, och den höga hastigheten kommer att göra jobbet för polering. För en ideal polering yta används filt eller filtar tillverkade av anordningar, och för att ge produkterna av särskilt bruk glans trä munstycke täckt päls. Liknande anordningar används och när de appliceras på den skyddande struktur - används ofta för detta ändamål kronblad cirkel.

Klassificering slipning bilagor ganska konventionell. Som regel är de delat med sitt utseende och det material som används:

 • slipmedel - används för gradning, gammal lack;
 • slipskiva - används för slutbehandling av ytan av produkter till önskad kvalitet;
 • polering cirkel - används för att ge den önskade ytfinishen.

slipning kvalitet med hjälp av en borr beror på storleken av verktyget, dess tjocklek, spindelrotationshastighet och skicklighet arbeta.

Varje munstycke har en viss mycket specifik typ, så det är nödvändigt att undersöka dem separat, med tanke på tillämpningsområdet.

Sådana polerhuvuden finns i två typer, beroende på grunderna - plast eller gjuten gummi. Det senare alternativet används oftare, t. Om du vill. Ytskador, särskilt från trä, på grund av den starka påtryckningar kommer inte. Basen anordningen är täckt med ett speciellt papper, fäst ganska tillförlitliga eftersom det adhesiva skiktet.

Av stor betydelse är styvheten hos sandpapper - Det kan vara ett förberedande eller yrkesmässiga språk byggare grovbearbetning olika ytor. Samma munstycke, men med en mjuk och fin slippapper som används för den avslutande behandlingen före målning. Innan du ansöker gipsväggar eller fyllningar med sådana munstycken är gjort slipning. Processen är mycket dammig, så se till att ha att använda andningsskydd och skyddsglasögon.

Bitar som har formen av en inverterad skål, där metallborste att avlägsna skala, rost eller spår slip träytor. När snickeri används för att belysa speciella konsistens av träd. Metallkomponenter ruffle fibrer och användes sedan buff. Applicera sedan bets och lack, som ett resultat av objektet har en unik trä mönster, struktur under lackskiktet framträder tydligt.

Fyllning av koppar av ett mjukare material används i det fall där det är nödvändigt att utföra polering tunn arbete.

Poler hjulet är i form av skivor monterade på borren. Den skiljer sig från de ovan beskrivna strukturerna av att tråden har en annan riktning från centrum till kanten. Dessa munstycken är fläkt och sort eller kronblad cirkel (som av smärgelduk kronblad är fästa parallellt med basen). Dessa produkter används för rengöring svåråtkomliga ställen och kräver ett visst mått av skicklighet och fingerfärdighet.

Det tillämpas i praktiken och tusenskönehjulet en annan utföringsform, när alla dess mindre komponenter är fixerade i en gemensam cylinder. Sådana munstycken används vid rengöring av aluminiumradiatordelar för maskiner, änd- och sidoytor av det stelnade flussmedlet efter avslutas en särskild ugn, där de är fastlödda.

Till utseendet är de mycket lik den roterande trumman. De är gjorda av durum gummi, bearbetningsytan är på utsidan. Från smärgelduk bälte av en viss diameter, något mer än cylinder - de bär på munstycket, och sedan åtdragning av fästbulten. Som ett resultat, är munstycket ökas i diameter och säkert håller slipbandet.

Dessa munstycken används för slipning av glas, trä och metall, topisk applicering i praktiken - slipning krökta hål.

Till denna art kan hänföras till sliptrumman för batteri eller en elektrisk borr, vilka variationer visas i fotot.

Kände cirkel, huvuden av tvinnat rep, skumgummi, läder mjuk sorter som används i produktionen, när det är nödvändigt att utföra mjuka hanteringsytor. De är fixerade med hjälp av två mål, såsom slipstenen för borren när det är nödvändigt att göra en cameo slipsten för fina skärverktyg.

Mjuka enheter används för att arbeta med färgytorna, de skiljer sig från andra typer av delikatess poler bilagor i samband med material. De används ofta för att ta bort den tekniska avfallet efter behandling ytor utsatta för nötning.

Sådana anordningar är tillgängliga i form av olika geometriska former av en slipande sten eller mer mjukt material för känslig hantering av olika ytor. Begagnade munstycke på svåråtkomliga ställen för bearbetning av mindre delar av hög kvalitet och artiklar tillverkade av ädelmetaller.

Munstycken kan lätt bytas ut mot en slip fil och används för finbearbetning av metallytor och mjuka - betjänar endast för polering.

Sådana anordningar avlägsnas i produktionen av olika fel i hanteringen av olika metallstrukturer och betongprodukter, till exempel, noduler bildas under gjutnings golvet. Värdet av spannmål enhet påverkar avsevärt kvaliteten på slipning eller polering.

Typer av tillverknings munstycken material

Slipskivor väljs i enlighet med det material av vilket den är gjord.

 1. smärgelduk - det har ett stort utbud av spannmål och hårdhet.
 2. mjuka material, vilket innefattar vinyl munstycke på borr, är perfekt avlägsnas från metallytor spår av korrosionsangrepp, liksom primer och gamla kitt. I drift, metallen värms inte, ökade delikat behandling malningseffektivitet.
 3. slipstenar. Huvudsaken - för korrigering av komplexa fel under konstruktion, de är lätta att hantera metall- och betongytor.

Ett stort antal olika material och konfigurationer av munstycken möjliggör användning av en borr för polering av alla ytor. Till exempel kommer ett munstycke för en borr för att polera ett fordon leder till en hög glans målad yta, och fina munstycken som används i smycken industrin, rengöringsmedel mest otillgängliga platser.

Det största problemet när man arbetar med en borr - korrekt placering av verktyget i förhållande till arbetsytan. Om du inte tål den klara horisonten när man arbetar med en cirkel med en diameter på 150 mm, kommer ytan att visas spår i form av radiella repor. För att eliminera dessa negativa effekter måste utbildas på någon grov yta eller använda specialverktyg.

Det finns två huvudtyper av slipning med hjälp av en borr.

 1. Verktygsarbetare innehav - de negativa konsekvenserna som vi har nämnt ovan, de positiva egenskaper inkluderar dess användning i trånga utrymmen och i behandlingen av komplex geometri delar.
 2. verktyg stelt fäst till bordet - denna metod är bra att kvaliteten på slipning blir hög. Nackdelen med låg rörlighet borr.

Under drift är verktyget uppvärmd, så du måste ta pauser, till låt svalna värmas detalj. Det är obligatoriskt att behöva använda skyddsutrustning: Goggles, handskar, andningsskydd. Försummar detta, du sätter dig i riskzonen för skador, och dammet inte bidrar till den normala driften av det mänskliga andningsorganen.

Vid behandling av sten, glas och trä, måste all skyddsutrustning alltid användas, annars fungerar bör inte tillåtas i processen för slipning eller slipning.

Borrmaskin - en unik multi-purpose verktyg, dess användning för slipning och polering av olika ytor snabbar mycket upp hela processen. Men användarna måste komma ihåg att under en lång tid i det här läget kan instrumentet inte att fungera. Mångfalden och mångsidigheten hos verktyg som hjälper dig för tillfällig utförande av liknande arbete, för intensiv och kontinuerlig användning finns specialprodukter som kommer att tillfredsställa även de mest krävande herre, men det är en helt annan fråga.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

62 − = 56