Autumn beskärning druvor

Korrekt beskärning druvor i höst för nybörjare

Beskärning druvor i höst för nybörjare verkar verksamhet är mycket komplext och kräver många års erfarenhet. Hur man bildar en krona? När den bästa vinstockar och om att göra det alls nödvändigt? Sådana frågor som ställs ofta spirande vinodlare. Låt oss försöka besvara dem. Om du vill veta mer om detaljerna i processen, kan du se videon nedan.

Beskära druvor i höst

Varför skär druvorna i höst

Vine började i gamla tider, i länder där kulturen odlades konventionellt (Grekland, Italien, Frankrike, Mellanöstern). Gamla vinodlarna märkt att efter kapning vinstockar börjar bära frukt bättre, mindre sjuka. Fördelar med beskärning druvor kan grupperas enligt följande:

Som ni kan se, är mycket mer meningsfullt än bara bildandet av kronan, som fruktträd beskärning druvor. Conduct ska vara precis under hösten. Om snittet grenarna på våren, låt de saften, vinstockar förlorar värdefulla näringsämnen. Detta saktar inte bara ner mognad och kvaliteten på bär, men kan också leda till förstörelse av busken för att lansera den första skotten. I de södra regionerna ibland öva beskärning vingården i februari, men i norr här månaden blir för kallt.

På sommaren kan du nypa druvor, mynta, nyp. Detta är inte en typisk skär ganska bush uppdatering. Denna vård hjälper till att i tid upptäcka skadedjur och sjukdomar, för att framgångsrikt ta itu med dem. Under hösten göra två trim. Omedelbart efter uppsamling bären avlägsnas torra eller alltför tjocka grenar. Den andra beskärning gör ett par veckor efter det att alla löven faller av. Temperaturen bör inte vara lägre än -5 ° C Börja beskärning redan med ett år.

Fan beskärning druvor - den mest populära metoden, som används i de norra och tempererade breddgrader, till exempel i Moskva, Ural, Sibirien. Crohns bildas efter sådana skär grenar gör det lätt att dölja vinstockar på vintern. Bildas flera grenar som växer vertikalt i förhållande till huvud borrhålet och bildar en fläkt. Som vinodling antal armar kan justeras. En sådan beskärning system ökar väsentligt produktiviteten skyddar vinrankorna från att frysa. Andra namn metod - besshtambovaya beskärning druvor i höst.

Beskäras grenar, i andra fall, en månad eller ett par veckor efter blad falla. Detta är en ganska enkel procedur, dock, och det har sina egna regler. Om de håller sig till i framtiden kommer druvorna producera en stor skörd. Här är steg för steg guide för nybörjare:

 • Under det första året plantan skärs så att den förblir 2-3 knoppar (det tredje ögat reservdelar).
 • Under det andra året av plantor bör växa två armar (tredje nypa hylsa fjäder). Under hösten de skärs, lämnar 3-4 knoppar.
 • Under det tredje året av de två skotten ska växa ytterligare två hylsor. Genom nedgången av sin längd är en meter. Den nedre hylsan bör se ut från busken. När beskärning vänster ärm ca 50 cm lång.
 • Under de följande åren av dessa grenar bildar en fertil hylsa (7-8 vänster njure) och mote substitution (2-3 knoppar).

Fertile dragstång vara vertikal till vingården spaljé. Under de följande åren, när fläkten har bildat ett givande vinstockar på hösten klippt. I framtiden grenarna kommer att bildas från en knut av substitution. Det totala antalet fruktbärande hylsor på en buske druvor kan nå 6-8 bitar. På vintern, de bara gömma sig i skyddsrum. Tekniken lämpar sig för pålstek och skyddade sätt att odla druvor. Den används av odlare är inte det första året.

Ett annat sätt att skära druvor i höst - Shtambovji. Det används oftast i de södra regionerna, där buskarna på vintern inte hamnen. Det huvudsakliga syftet med cutoff - att forma en stark druva stam (trunk). Det sker under de första 5-6 åren. Shtamb börjar bildas under det första året, så kommer det att växa och producera nya skott. Genomförs regelbundet hösten skörd av unga druvor på följande sätt:

1
 • Det första året. Planta snitt, lämnar 2-3 knoppar. Av denna årliga escape senare bildade shtamb.
 • Andra året. Vinstockar ger två bihang, av vilka den starkaste väljs för att bilda en stam, en andra vänster för reserv. I höstlöv på huvudstammen 2-3 knoppar på reserv - 2 knoppar. Alla andra styvbarn från tvååriga växter tas bort.
 • För tredje året. Bildar den önskade höjden stammen. Barrel tre druvorna skärs, lämnar den övre delen av de två grenarna. De återstående skotten avlägsnas. På de översta ärmarna finns kvar när du klipper två ögla. På nivån av armarna dra kabeln, kommer det att knäppa givande grenar.
 • För fjärde året. Bildandet av en krona. Skotten beskärs så att det finns ett avstånd på ca 20 cm mellan de återstående. Rätt kronan kommer att ge goda resultat under många år.
 • Femte året. Skotten beskärs så att varje hade 2-3 knoppar.
 • Sjätte året. På fertila hylsor måste lämna 7-8 knoppar, ärmarna utbyte - 2 knoppar.

Efter sex år, storleken och formen av kronan stöd utan att göra några ändringar. är det således möjligt att trimma bordsdruvor, såsom aleshenkin, Laura. Det är också lämplig för tekniska typer: Isabella, Lydia, odlas under neukryvnyh och båge vinodling. För en flicka druvor i de nordliga breddgraderna är lämpligare med fläkt beskärning med ytterligare ympning.

Hur gröda som odlas vinstockar och varför göra det? Beskärning hjälper till att hålla kronan i sitt normala tillstånd, det tillåter inte busken växa slumpmässigt. Med en sådan manipulation kan föryngra druvor göra det mer givande. Det är bäst att hålla den i höst, 2-3 veckor efter alla löven faller av. Vid denna tid, vinstockar juice upphör att cirkulera, det kommer inte att förlora värdefulla näringsämnen. Och växer ärmarna efter nedgången grödan bättre.

Förberedelser inför vintern druva hösten, nämligen ett täckande

Förberedelser inför vintern druva hösten, nämligen ett täckande

En av de svåraste händelserna i druvorna är det,

En av de svåraste händelserna i druvorna är det,

Forming "tvåarmad cordon".

Forming "tvåarmad cordon".

Om du odla druvor i landet eller på gården

Om du odla druvor i landet eller på gården

Den slutliga bildandet av kronan vinstockar förekommer i 5-6 år efter plantering. Efter det bär vindruvor 20-25 år, behöver bara rätt att ta hand om det. Beskärning hjälper till att hålla produktiviteten och tillåter inte grenar växer slumpmässigt. Höst kan ta bort 70% till 90% av grenar. Således helt avskurna den gamla, upphör att bära frukt. Välj och lämna de unga och starka skott. Hur man skär druvorna odlas i höst? Årlig höst gröda, enligt schemat består av följande steg:

 • Klipp gamla skott, stubbar, extra bihang.
 • Välja en gren av vilka kommer att bildas virvlar av substitution. De lämnar vid 2 njurar.
 • Fullt betalda svaga skott.
 • På vänster frukthylsor 7-8 knoppar, och resten är avskuren.

Om bussningen är gamla och dåliga frukter, kan det uppgraderas. För att göra detta, skär hela kronan, bole gräva till ett djup av ca 15 cm. På ett djup av cirka 10 centimeter från stammen kapas i det återstående området göra flera snitt. cut site bestrukna lera och hälls över honom högen. Spring shtambe vinstockar skott visas där du kan skapa en buske. Således kan startas från en gammal vingård, göra en ny, för att förlänga tiden för dess fruktkroppen. Parallellt med trimmern kan ingjuta nya sorter, mer produktiva och resistenta mot sjukdomar.

Korrekt beskärning vinstockar - en viktig och nödvändig process som börjar med en ettårig ålder. Det bidrar till att bilda kronan, ökar produktiviteten, hjälper till att även uppdatera gamla buskar. Det är bäst att göra det falla till nästa år, Bush gav nya skott. Det finns olika sätt att beskärning, är det bäst att välja en som är lämplig för din klimatzon, skyddad och neukryvnyh metod för vinodling. I norr och i tempererade klimat som använder besshtambovuyu gröda, och i söder - stam. Den unga och gamla busken skär också annorlunda.

De skurna grenar bör vara lika, i alla fall inte slits, eftersom du behöver arbeta med skarpa verktyg. Bäst av allt, om snittet är avsmalnande något och vände sig mot insidan av busken. Tonvikten pruner bör tas bort från den del av vinstockar, och ön - från resterna. Klipp för att få en plan och jämn. Till andra grenar av busken inte är skadad och att lämna tillbaka sin hand (isolerad).

Om tjockleken är större än 3 cm vinrankor, dess sågade verktyg med små tänder, inte avskurna saxen. När de tas bort några grenar, är alla sektioner belägna på samma sida. Särskild försiktighet efter kapning behövs inte. Under sommarhalvåret kan du nypa vinstockar, för att ta bort torra och sjuka skott. För mer information om beskärning druvor kan lära genom att titta på video tutorials för nybörjare eller en steg för steg guide med detaljerade bilder, ritningar och diagram.

Druvor: korrekt beskärning höst- och vinter skyddsrum på nyanserna

Till vinstockar - en källa till goda och nyttiga bär från ett år till glädjande en god skörd, för det är nödvändigt att korrekt vård och underhåll som utförs inom tidsramen. Grape beskärning höst och skydd för vintern - en viktig del av vården, utan denna manipulation är inte nödvändigt att vänta på en stor, översållad med klasar av bär.

Intressant! Växande druvor jämförs med förståelsen av invecklade österländsk filosofi och dess skärning - med meditation.

Lämnar på vintern uncut vinstockar kan vara för nästa säsong att skadas av frost buske med små bär, om inte stanna utan dem.

De främsta orsakerna till genomgår vinstockar beskärning på vintern:

 • formhållningsbussning eller dess förbättring;
 • befrielse från improduktiva skott;
 • etablera den rätta balansen tillväxt frukt och skjuta;
 • bestämning av antalet blomknoppar;
 • justering av rotutveckling;
 • säkerställa en enhetlig belysning och ventilation av alla skott;
 • ökande motståndskraft mot externa vine skadliga effekter;
 • föryngring av vinstockar, utan att det påverkar fruktkroppen.

Viktigt! vinstockar beskärning beror på syftet med hennes ålder.

Under det första året efter plantering är beskärning utförs för att forma kronan. Ibland är det nödvändigt för bildandet av kronan och vuxna druvor.

Vuxna buskar, frukt under flera år, kräver beskärning för att öka utbytet och varaktigheten av fruktkroppen. Dessutom kan den avlägsnas skadade eller sjuka skott.

Fördelar med beskärning vinstockar på vintern

Hösten beskärning druvor har många positiva resultat:

 • ökad produktivitet;
 • förbättrad smak och storlek av bär;
 • mognad sker snabbare;
 • lättare skörd.

Dessutom, korrekt och aktuell beskärning utförs för att skydda fler unga skott från effekterna av förkylningar och lindra vinstockar skydd för vintern.

Metoder beskärning vinstockar

När det gäller vinter druvsorter kan delas in i två grupper - en beläggning eller en beläggning. Dessutom, beroende på den växande region, denna uppdelning kan inte vara. Till exempel i de södra delarna av druvorna på vintern inte hamnen, med undantag kanske endast mycket nyckfull och ovanliga sorter. I nordliga breddgrader, druvorna måste täcka i alla fall. Behovet att täcka (eller avsaknad därav) definieras de termer och metoder för beskärning vinstockar före vintern.

 1. Kort beskärning - en metod som vanligtvis används för sorter med riklig fruktkroppen. Som vanligtvis används för neukryvnyh sorter. Med denna metod ett och två års skott skärs omvänt förhållande till storleken på druvor: de är större än den kortare trimning.
 2. Den genomsnittliga skörden genomförs för att balansera antalet produktiva skott och knoppar på dem. De flesta sorter av pilar fruktbärande motsvarar 6-8, vilka var och en är 6-8 knoppar.
 3. Långa grödor kräver svag eller kraftig och frukt sorter. I detta fall, skotten lämnar hålen 10-15.
 4. Blandad beskärning innebär förkorta frukt pilarna till 6-8 knoppar, och på en gren av substitution i detta fall är kvar endast två eller tre ögla.

Autumn beskärning datum för det mesta bestäms av vädret. Många sorter av druvor kan överföra fryst till -10 ° C, men till fördröjning är oönskad, eftersom vinstockar blir spröd, lätt skadas och därmed minska möjligheten att erhålla en god skörd under det kommande året.

Bäst av allt, om efter att plocka bär för att ge Bush en paus i 3-4 veckor, och sedan utföra beskärning. Många experter rekommenderar att du börjar denna process i två veckor efter nedgången av bladen från vinstockar.

Körning beskärning druvor och foton

vanligtvis två trimningskrets som används för en täcker druvsorter - med fläkt och cordon. Neukryvnyh typer av snitt att shtambovoy och pålstek scheman.

Fläkt eller krets besshtambovaya

Detta alternativ lämpar sig väl för de nordliga regionerna. I detta fall är hylsorna bildas som växer från basen av busken. Riktning och antalet armar justeras så att alla grenar som saknar ljus och luft.

Viktigt! Fan beskärning system är perfekt för föryngring av busken. När detta inte minskar dess avkastning.

Användningen av fläktarrangemanget är i bildandet av flera armar - stjälkar, vilket är grunden för fruktkroppen. Skär redan i den första höst plantor, lämnar två eller tre knoppar. Under våren måste du lämna två av grodden, som är belägna på olika sidor av huvudgrenen. Under hösten vuxit upp och blev starka skott skurna på en lem ersättning med 2-3 ögon. Bildning ärmlös våren börjar tredje säsongen.

När fläkten skära trimningskrets under hösten från frukt gren och bilda nya skott från dem som gick från knut substitution.

Det används för inte ukryvnyh art är utbredd i de södra regionerna. Den första höst fröplanta skärs, lämnar ovan jord 2-3 knoppar. Av dessa är våren valt den starkaste som faktiskt kommer Böle, och den andra kommer att vara backup.

I en andra nedgång Shtambovji groddar förkortas genom att skära i två eller tre knoppar på stöd är kvar samma antal knoppar, som bildar en knut substitution. Unga skott helt bryta ut under denna period. Följande år, i bålen, och nyp ut den växande punkten bort alla Pasynkova skott.

För tredje året kan det kallas en milstolpe i livet för stammen - det skärs i önskad höjd och tog bort alla sidogrenar, med undantag för de två översta - de kommer att spärra axlar. Galgar skär också två njurar. Och även skära ner en gren, väljer de två mest kraftfulla flykt. På en av dem bibehålla viss njure (6) och den andra bildad knut igen substitution.

Eftersom vinstockar varje höst, tills den 6: e året. Det är därför nödvändigt att ta hänsyn till alla högkvalitativa råd om bildandet av Bole. Senare shtambe trimning det består av att ta bort från fruktkroppen grenar och frukt bildas enhet knut substitution.

Beroende på klimatförhållanden, typ och ålder vintage, det finns tre grundläggande sätt isolering stav, och även i samband med de material som används för detta ändamål:

Hilling används främst för att framställa de plantor för den första vintern, liksom för värmeisolerings buskar i regioner med milda vintrar. Metoden är enkel och inte kosta. Basen av bussningen är fylld med torr jord på en höjd av 10 till 25 centimeter. Men om frosten kommer in - 20 ° C och därunder, är detta inte tillräckligt.

Poluukrytie skyddar vinrankorna i den nedre delen - ärmarna, chef för buske, basen av skotten. Typiskt, som täckningsmaterial tjänar torr halm eller Argotyg att linda den nedre delen av vinstockar, och sedan sträng fastspänd. "Coat" tjockleken bör vara 4-5 centimeter. Men när allvarliga frosten oskyddade övre delen av vinstockar kan drabbas.

Shelter innebär avlägsnande av vinstockar från spaljé, prigibanie henne till marken och faktiskt skyddar vinstockar. Oftast det första täckskiktet med hjälp av gamla saker. Det viktigaste kravet för detta skikt - tyger ska vara naturligt. Därefter vinrankorna är täckta med en film.

Viktigt! Filmbeläggningen i alla fall bör inte röra stången, och dessutom njurar. Detta kan leda till en debatt.

Skapad av samma sätt designen fästs band till marken och täcktes med jord. Som en värmare kan också använda halm eller hö, skal av solrosfrön, kartong eller tjockt papper. Om sorten är resistent mot frost, kan vi begränsa takmaterial. I områden med kalla vintrar shelter plantor det första levnadsåret gör i första hand.

Hur man utför en vinstock skydd för vintern

Vanligtvis shelter vinstockar starta efter flera dagar av frost, när lufttemperaturen faller till -5-8 C. Detta befrämjar härdbarheten druvextrakt.

Viktigt! Under trimningen är nödvändig för att överväga behovet prigibaniya vinstockar till marken.

Förberedd för vintern och koppla stången prydligt lade på marken, på en i förväg förberedd "kudde" - ett lager av halm eller lapnika. Sedan, för att vinstockar inte rätas upp hennes fasta hängslen.

Som på toppen av vinstockar igen täckt med gran grenar och draperade träbrädor, så att mellan den och sköldarna förblev luftspalt. Fasta täck presenningar, folier eller takmaterial - Allt material som inte sänder fukt. I detta fall ändarna måste vara noga med att ge ventilationshål för att förhindra dämpning-off av vinstockar.

Basen i busken är också föremål för isolering. Först väl lossnade marken runt den, och sedan helt torr torv kompost eller sågspån.

Viktigt! När trimning utförs som druv katarovku - beskärning "rosyanyh" fina rötter anordnade i ytskiktet av marken.

Beskärning druvor och skydd för vintern i Sibirien

För säkerheten för vinstockar och fortsätta sin aktiva fruktkroppen i Sibirien är nödvändig inte bara för att plocka upp speciella, köldtålig sorter, men också rätten att utföra beskärning druvor och husrum.

Hösten beskärning utförs vanligtvis efter druvorna kommer att återställa alla bladen. Detta tar bort inte bara från grenen att bära frukt, men inte mognat skott. Graden av mognad vinstockar definierar mycket enkel. I tillräckligt kall dag när lufttemperaturen är nära noll, utförs på sidan escape cortex. I den mogna bark fly vid beröring blir varm, men inte mognat skott blir kallt.

Under trimning på en gren ersättning bör förbli en övre flykt, som garanterar arts fruktbildnings, desto lägre flykt klippt på substitution knut. Plantor av samma ålder, inte utsattes för skärning, endast avlägsnas försiktigt de återstående bladen. Under två års buskar lämnar två skott, skurna till 3-4 knoppar.

Nestle druvor i Siberia olika sätt, med användning som de som beskrivits ovan och andra. Till exempel, en frekvent metod för gömma - återfyllning vinstockar fallna löv skiktet 35 centimeter. Fyllning utförs vanligtvis på förekomst av stabila frostig väder. Då alla täckta med polyetenfilm, som bombarderas med torra stjälkar hallon eller toppar för att tillhandahålla en snö retentionstid - dess skiktet bör inte vara mindre än en halv meter.

också ofta praktiseras och omslags vinstockar takmaterial, varefter den släpps ut på de låga stöden (lådor eller tegel) och stänger bondad duk. Fördelen med denna metod är att stöden ligger på vinstockar inte smältvatten missar.

Ibland ett dike som används för att täcka de druvor, vilket som vinstockar, insvept i flera lager av non-woven täckmaterial. Därefter diket är täckta med en kontinuerlig golv läggs sedan på en värmare. Som värmare kan användas hushålls påsar, kartong, polystyren. Isolering stänger en fuktsäker film.

Viktigt! nödvändigt att ventilerna till druvor under perioder med töväder inte lider av dämpning av i någon metod att dölja.

Hur att dölja för vintern druva i Ural och i Bashkortostan

För betingelser Preduralja (Basjkirien) Ural och den maximalt acceptabel form av druv odling - stam solfjäderstråle (typiskt 4-hylsa), höst gröda som syftar till bildandet av den motsvarande bussningen.

De första beskärning vinstockar och y knut 4-6 substitution vänster njure, ta bort alla kvarvarande Suckers löv, mustasch. Efter det är vinstockar lutas till marken för ytterligare skydd. Bästa kvalitet och kvantitet gröda avlägsnas vanligen från den mellersta delen av stången, så tre- eller fyra-gren under hösten gröda förkortas till hampa.

Genom druv skydd i Ural börjar i mitten av november, när lufttemperaturen faller till -5 C, och det övre skiktet av jord podmerznet. Vines bort från spaljé, som på spalt trägolv eller en kudde från lapnika. Övre luckan lapnikom, då fiberduk eller presenning i flera lager.

Små buskar ofta rullade ring läggs på granris och täckt med en trälåda. En låda med ett tjockt lager kastar torra skörderester - halm, toppar och grangrenar. Avslutar täckfilmen, takmaterial, kan du använda skiffer.

Viktigt! snö skiktets tjocklek vid skydd bör inte vara mindre än 40 cm, det kommer att ge konstant temperatur inuti den.

Med en brist på snötäcke, måste det vara podgresti med andra webbplatser.

Förbered druvor för vintern i Moskva

Beskärning druvor i Moskvaregionen utförs vanligtvis i oktober, med början i mitten av månaden. Det är därför nödvändigt att återställa efter blad från vinrankan höll 10-14 dagar. Den bästa indikatorn på tiden för beskärning är färgen på skorpan - det förvärvar en ljus brun färg.

Hösten avlägsnades beskäras vinstockar, som otplodonosivshie. Frukt element bildat på hylsan av andra ordningen. Vid sågning det tillåtna antalet av hål, som bestäms av egenheter av sorten.

När man närmar liten buske frost bas strös eller torrt torvmark vinstockar avlägsnas från stöden och placeras på lapnikom eller annat stativ. Då vinstockar täckt med halm eller grangrenar. vinstockar skydd från kylan ofta i diken eller diken, Skott botten av en torr halm. Vinstockar täckt med en organisk täckmaterial och beströdda med jorden.

I båda fallen, när snön faller, stav dessutom hyser en snö skikt genom att lägga till den när det behövs med andra delar.

Vanliga misstag nybörjare odlare

När beskärning druvor ofta misstag görs, inte bara nybörjare, men även mer erfarna trädgårdsmästare. De är ofta resultatet blir en betydande minskning av frukt vinstockar.

skära topparna . Det trimning, och det var tops, inte en full skörd. Anledningen - den vanliga synd. Det är synd att skära av vackra, starka skott, som bara skulle producera grödor ... Resultatet är en stark förtjockning buske skjuter avmattning i tillväxt på grund av bristen på ljus och kraft.

Viktigt! måste kasseras varje år för den normala utvecklingen av vinstockar med honom från 50 till 90% årlig tillväxt.

Väljer att inte trimma skotten . Nybörjare trädgårdsmästare tror felaktigt att det är nödvändigt att lämna de tjockaste skott som starkast. Det finns en motsatt uppfattning: det är nödvändigt att endast lämna de unga skotten. Båda synsätten är felaktiga. Vinstockar, som gav en god skörd i år, kommer att ge en svagare skörd under de kommande åren. Tunn, inte mognat skott kommer inte heller att kunna bilda en komplett kluster.

Normalt, om efter trimning är shtamb ha flera tjocka skott åldern flera år - ärmar, och flera högkvalitativa unga skott av innevarande år.

Hampa på unga skott . De är kvar bara med en helt mogen grenar, bör deras längd inte överstiga 1 centimeter. Årlig piska klippa till marken för att undvika uppkomsten av röta på resterna.

Felaktigt valda tidsramen trim . Den andra halvan av hösten - den bästa tiden för beskärning vinstockar. Du kan dock inte bråttom med detta förfarande. Efter blad är det nödvändigt att ha passerat minst 10 dagar. Den här gången är nödvändigt vinstockar att tillförseln av näringsämnen till rotsystemet för vintern. För att göra detta måste hon alla sina delar - och blad och unga skott. Skärpa frost under -5 C, är också omöjligt, som vinstockar blir sprött och sprickor kan uppträda i dess beskäras.

givna styvbarn . Styvbarn - skott av andra ordningen, som bildas under växtsäsongen i axils av blad, kan du inte lämna. Om de lämnar de tjockare busken tar från den produktiva delen ljus, luft och mat. Samtidigt är det viktigt att trimma dem Pasynkova fly nypa när det växer ut igen två blad.

Druvor kan odlas utan alltför mycket besvär under alla klimatförhållanden. Nyckeln till hög avkastning och hög kvalitet utveckling är lägligt, eftersom reglerna för höstens skörd och korrekt organiserade shelter vinstockar för vintern.

Video: beskärning druvor på hösten och förberedelser inför vintern

När och hur man beskära hösten hallon REMONTANTISK

vitlök plantering på hösten enligt reglerna för vintern och underhåll

Vad annat att kontrollera?

Lägg till en kommentar avbryta svar

© 2018 Om färger, allt och alla · Kopiera material utan tillstånd är förbjudet

Beskärning druvor i höst för nybörjare i bilder

 • Vinodling - en fristående gren av jordbruket med specifika jordbruksmetoder regler som måste vara strikt efterlevs. Den viktigaste punkten i bildandet av busken, upprätthålla kvalitet och att få en god skörd är beskärning. För att hålla denna händelse måste ske i tid, med hänsyn till de fysiologiska egenskaperna hos kulturen.

  Beskära druvor produceras årligen, och det viktigaste arbetet sker i höst - efter skörden. Vanligtvis är den andra halvan av oktober, då den passerade de första ljus frosten och huvuddelen av bladen vissna bort.

  Under sommaren förvaltar vinstockar ganska bra att tjockna, så hösten gröda - är oerhört viktigt, eftersom nästa års Oklippt buske med överflödiga skott långsam i sin utveckling och ger en liten skörd, eller liten borste.

  Lämpliga gröda före vintern, eftersom på detta sätt är det lättare att göra ett härbärge vinstockar från frost.

  Utför beskärning och vid andra tillfällen, men detta förfarande har en något annorlunda inriktning:

  • kallas fjäder gröda och senare använda den om det blir nödvändigt att fördröja knopp (t.ex. förväntade vårfrost); förfarande bör utföras under de svällande knoppar;
  • För vissa kvaliteter som krävs för att genomföra en värdering av äggstockarna på grund av risken för överbelastning skott; efter blomningen skott på vardera av den vänstra borsten 1-2, överskott avlägsnas;
  • under hela växtsäsongen bör vara att skära av skott styvbarn, så att de inte hindrar utvecklingen av kluster av;
  • i början av augusti genommynt - Klipp skjuta tips innan det första hela arket; Detta kommer att bromsa den fortsatta tillväxten av vinstockar och ge en bättre mognad av druvor;
  • jagar ger impulser till tillväxt laterals, så de måste ständigt nypa;
  • till bär fyllda med solsken, under 2-3 veckor före skörd utförs gallring, putsning onödiga och gamla blad.

  Under hösten gröda skörd fruktbärande buskar är Chubukov förökning vingård.

  Basal (höst) beskäras Bush startar inte på en gång - först genomförs före borttagning gröna steg som förekommer på varje skott, under sommaren. Om vinstockar återstående platserna lövverk, också måste tas bort.

  Revision av busken vinstockar att identifiera patienter som borde skäras först. Synas under innevarande år, är sidoskott beskäras till 3 blad.

  När dessa preliminära arbeten kommer att slutföras, kan avlägsnas från huvudtråd vinstockar (omväxlande) och fortsätt till huvudrutinen.

  Grundläggande verktyg vinodlare - Clippers och kvistning saxar. Men om för trimning andra frukter och bärbuskar att använda en enda modell av skärverktyg nog, men för vinstockar bör ha flera.

  Den lämpligaste alternativet pruner - bypass plan verktyg med 2 böjda skovlar. Det ger en möjlighet att varsam beskärning vingården. Är det nödvändigt att uppmärksamma materialbladen - rostfritt stål korroderar inte, men har en svag skäregenskaper vid hög kolstål ovanför denna parameter, men det snabbt rosta.

  När du väljer en sekatör bör uppmärksamma de designfunktioner:

  • Unga skott med en skärdiameter av 20 mm är bättre att använda sekatör med utbytbara blad;
  • för gamla grenar med en diameter större än 22 mm är bättre att använda ett verktyg med städet;
  • Pruner Spärr lämplig för både tunna och tjocka grenar.

  Med hjälp av olika verktyg för att genomföra bättre beskärning vinstockar.

  Lopper - är i själva verket samma sekatören, men med en längre handtag. Använda den för beskärning tjocka grenar upp till 5 cm i diameter Dessa verktyg är uppdelade i 2 typer .:

  • 2 har plana böjt blad används för att skära och "live" skott;
  • kontakta bladet utrustad med en övre och undre plattan, som fungerar som ett stopp; uppgifter använda Sekatör att trimma döda grenar.

  Grensaxar är skyldiga att arbeta på hög höjd, så att ta hand om perenna buskar, är det önskvärt att köpa en teleskopisk instrument.

  Hur man skär de unga vinstockar

  När beskärning druvor är viktigt att ta hänsyn till ålder busken. Under de första åren efter plantering, det huvudsakliga målet beskärning - bildandet av en buske, inte bry sig om skörden (druvorna börjar föröka sig med 3-4 år). Därför kommer beskärning utrustning vara annorlunda.

  Under hösten engagerade det första året enbart vegetativa skott för att skapa framtidens hylsan. Av skott odlas på chibouk lämnar två stark med en diameter av åtminstone 6 mm, och resten måste avlägsnas. På de återstående skotten producera beskärning 6-8 knoppar, varpå buskar täcker mark, mound bildar en 25 cm lång.

  Det bör också uppmärksamma ytan rötter som den första och andra levnadsåret är bättre att ta bort, så de är inte kylda på vintern. För att göra detta runt stammen göra hålet till ett djup av 20 cm och avbröt alla rötter här. gräva sedan ett hål på grön tillväxt. Förfarandet genomfördes i juli eller augusti.

  Följande år på våren när knopparna sväller på vinstockar på skotten vänster öga 3 på den övre, den andra måste brytas av. Och i höst gör beskärning att bilda frukt nivå. Det bör bestå av frukt vinstockar till 6-8 knoppar och knut substitution på 3-4 njurar.

  Om Bush att falla var svaga skott, de beskäras till 2-3 knoppar, och sedan strö på vintern marken. Fjädern är absolut nödvändigt att gödsla buskar såsom kväveinnehållande gödningsmedel.

  Vid den 2: a året och övre rötterna måste tas bort, men först nu släpps fat är inte komplett och lämnas hål djup av 10 cm.

  Från och med det tredje året med hjälp av metoden för "frukt nivå" försöker att hålla placeringen av busken inom det markerade området under hans makt, inte gör det möjligt att växa utöver 2 m. Vid vart och ett av de grenar av vinblad 2-3, som kommer att bära frukt, och 1 ersättningsknopp med 2-3 knoppar.

  Antalet ögon som ska lämnas direkt beror på vinstens diameter vid basen - ju tunnare stammen, njurarna ska vara mindre.

  Att bilda fruktlänkarna bör man komma ihåg att i det tredje året bör de inte vara mer än 2 på vinstocken, i framtiden - högst 4.

  Ytterligare länkar bildas av fröet som sprutas från under marken vid bushens botten. På hösten måste de skäras till 6-8 njurar, och på våren fördjupa ögonen och lämna de tre bästa. Det rekommenderas att ta bort de tunna och svaga tillväxterna helt.

  I det följande året, när frukten bärande vinstockar är nog fortfarande behöver juni skörd av gröna skott - på busken bör lämnas upp till 20 vinstockar om växterna är mindre än 5 år och upp till 30 skott i en mer vuxen buske.

  Beskära en vuxen druvbuske

  Vinstocken har en fantastisk förmåga att växa väldigt snabbt. Hon klarar sig av allt som möter på vägen. Oavsett om det är grenar av träd eller väggar. Och om du låter utvecklingen gå på egen hand, kommer skörden att minska avsevärt, eftersom bären blir mindre. Dessutom kommer ett stort antal trappsteg och tjockt löv att gömma bunkarna från solen, vilket i sin tur kommer att påverka grödans kvalitet.

  Hur man klipper en gammal druvbuske

  Grooming är nödvändig under hela växtsäsongen.

  På sommaren tas stegen bort och kläms för långa skott.

  I början av hösten, efter full skörd, utförs den första beskärningen. Det består av att ta bort torra och skadade grenar. Och även för tjocka, vävande skott bör tas bort.

  Det huvudsakliga arbetet med att bilda vinstockar börjar med tillkomsten av ett stabilt, varmt väder. Lufttemperaturen bör vara ca -3 ° C. Vid den här tiden kommer växten att kasta bladen, och de årliga skotten kommer mogna bra. Det kommer att bli ett utflöde av arboreal juice från kronan, druvorna kommer in i viloläge, och förkortning av skott kommer att passera för det smärtfritt.

  Det finns flera typer av kronformning av druvor.

  • Stam.
  • Fan.
  • Cordon.
  • Arch.

  I områden där vintrar är kalla (i Sibirien, i Uralerna, i förorterna) används fläktar. Den sålunda bildade växten är lättare att ligga på marken och täcka för skydd mot frost.

  1. Druvor beskärs från det första året av livet i trädgården. På plantor lämnar 3 knoppar, resten tas bort. Det tredje ögat är reserverat för försäkring. På våren nästa år bör knoppar dyka upp från njurarna. Om du vaknar alla vänstra ögon, raderas en skott. Grenar bör ligga på olika sidor av stammen.
  2. Under det andra året, med hösten beskärning, lämnas 3-4 knoppar på skotten.
  3. Under våren av det tredje året kommer dessa knoppar att ge liv till nya skott och till hösten kommer de att nå en längd av 1 m. Genom att bilda en druvbuske, på höst kortas de till 50 cm. Det här är framtida ärmar.
  4. Det fjärde året är finalen i bildandet av en fläkt av druvskott. Alla processer som visas på hylsan ska tas bort, utom de två övre. Den översta är skuren till 7-9 njurar (detta är en fruktbärande vinstock) och den som är lägre är 2-3 knoppar (det här är en substitutionsknut). Tillsammans utgör de en fruktlänk.

  Nästa år tas de skott som bär frukt under den aktuella säsongen bort. De kommer att ersättas med skott som odlas från knutar av substitution.

  Denna procedur för beskärning av druvor på hösten utförs under alla efterföljande år.

  Det är mycket svårare att klara av beskärning av en försummad druvbuske.

  Ofta får trädgårdsmästaren "ärvt" en villa med en vingård, vilket representerar ogenomträngliga tjocktarv. Följaktligen uppstår frågan: hur man ställer den i ordning, så att den fruktar och glädjer ägarna? Men först och främst måste du bestämma formen på trimningen. För dolda sorter krävs en fläktbildning av busken.

  För att förklara en övergiven växt rekommenderas denna sekvens.

  1. Under sommaren är det nödvändigt att ta bort de gröna skotten och stiftbarnen.
  2. I början av september avskurna de torkade, sjuka och brutna skotten.
  3. I oktober, när växten kommer i viloläge, fortsätt till den grundläggande beskärningen. Först bestämma vilka ständiga grenar som ska tjäna som en skelettskelett, d.v.s. ärmar och lämnar dem för två årliga skott. En är skuren till 7-9 njurar, den andra - 2-3poxen. Detta är fruktlänken: den fruktbärande vinstocken och förgreningsgrenen. Alla övriga måste tas bort utan medlidande.

  Tryckning av druvorna på hösten gör det möjligt att böja druvorna fritt i marken för att installera en skyddande struktur ovanför den. Nästa vår kommer vinstocken att tacka odlaren med snygghet och på hösten - en generös skörd.

  Trimning av en tom busk av druvor: video

  Om vårbeskärning genomförs, måste vinstockarna efter proceduren vara bundna på trellisen för att ge dem riktning för tillväxt. Då, under hela vegetationsperioden, kommer det att vara nödvändigt att periodiskt producera en "grön garter" av odlade skott. På trellisen är det nödvändigt att fästa varje 20 cm vuxet vin, vilket ger dem en vågrät position. I det här fallet borde kappret inte vara uttråkat.

  Huvudvården för buskarna är regelbunden bevattning, destruktion av ogräs, lossning av jord och utfodring:

  • Den första vattningen är viktig - strax efter våren beskärning, speciellt om vintern inte var tillräckligt snö. då fuktas jorden under blomningsperioden och i början av fruktens mogning;
  • topp dressing är nödvändig under den blötande perioden, liksom under mogning av bär; medan för rotgödselmedel tas endast vattenlösliga komplexa preparat; bladbladning innebär sprutbussar med infusion av träaska eller kaliummonofosfatlösning i mitten av augusti, vilket bidrar till ackumulation av socker i frukten.

  Druvor är benägen för sjukdomar och skadedjur, som är särskilt farliga vid beskärning av busken. Därför är det nödvändigt att inspektera vingården varje dag för att upptäcka problemet i tid. På sjuka buskar har bladen antingen ask-blight, karakteristisk för oidium eller gul (en mögelskylt). I det här fallet måste du spruta buskarna "Topaz" från äggstocken eller "Ridomil Gold" från mögel.

  För att förhindra skador på vingården, efter beskärning rekommenderas att förebyggande behandling av buskar med en lösning av mangan eller läskmat. Och för att undvika invasion av en spindmider är det rekommenderat att använda "Fufanon".

  Höst beskärning av druvor: video

  Tyvärr, inga kommentarer än. Var den första!

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  5 + = 6