bad, ånga,

Ångspärrsegenskaper väggar och tak Bad

Från antiken, våra förfäder gick till badet, som Vi förstår essensen av dessa behandlingar. För närvarande är nästan varannan person ett fan av behandlingar som utförs i den ryska badet. Men det är värt att notera att varje persons kropp reagerar olika på värme, som nås i ångbastun. En del människor föredrar att ge efter för parken och skapa en mycket varm atmosfär, medan andra trivs i miljön Nežárkou. Till bad mår bra och de båda behöver spendera i byggandet av en sådan anläggning kvalitet ångspärr.

Ånga utförs i badet för ett syfte: att upprätthålla en optimal temperatur. Att skapa hög kvalitet ångspärr med en speciell material, som allmänt representeras i moderna byggmarknaderna.

Vad är Steam? Detta är en speciell ånga ångogenomtränglig barriärfilm, som tjänar som skydd för ett aggregat, som ligger i väggen och takkonstruktionen bad. Filmen skyddar isoleringen från inträngande av vattenånga, d.v.s. Det förhindrar att fukt, som är i den varma luften att sippra igenom det.

Målet och syftet med ångspärr i badet

Varje konstruktion kan byggas i fara många olika faktorer som påverkar dess hållbarhet och styrka. Faktorer såsom:

 • aggressiv yttre miljön,
 • seismologisk fara
 • inslag i det lokala klimatet,

även vid den arkitektoniska skede måste vara helt reduceras eller tom elimineras. Denna så kallade yttre faktorer, men det finns inte mindre farliga interna faktorer. Under interna faktorer som påverkar livslängden på dina byggnader, särskilt bad, förstå:

För att förhindra sådana saker, har det varit speciellt utformade material som skapar en ångspärr för badet. nämligen kvalitet ånga för bad gör det möjligt att skydda golv, väggar, etc. från för tidigt åldrande och förslitning. Med andra ord kan vi säga att badet utsätts för fukt, både ute och inne. Vatten kommer in i rummet som den resulterande kondensat.

Det bör noteras att ångspärren också kan fungera som energisparande och mellanskikt. Om processen för utformning och konstruktion tillvägagångssätt din bad rätt sätt är det möjligt att avsevärt öka den så kallade enkelt att skapa den erforderliga temperaturen medelst värmeelementen på grund av korrekt val och montering av ångspärren. Med denna metod kan du avsevärt minska energi- och bränslekostnader, som ska spenderas på uppvärmning av lokaler, det vill säga ånga rum.

Också värt att notera är att installationen av hög kvalitet ångspärr i badet inte bara kommer att spara, men också skapa särskilda villkor, behaglig att människor. Detta beror på att ångspärren spelar en viktig roll för att skapa klimatet, på grund av vilka alla människor är så förtjust i ryska badet.

Moderna material av vilka ger en ångbarriär har flera ytterligare attribut, såsom hydroprotection och vindruta. Genom att använda vindtäta membran all den ånga som ackumuleras på toppen av rummet, vittrade ut. Det skapar också en barriär mot fuktinträngning från omgivningen in i rummet. Därför de tekniska utrymmen mellan golv och väggar är alltid torr, helt undviker bildandet av korrosion, och signifikant förlänga livslängden på byggtjänster.

Ångspärr för tak bad

Visst alla vet att varm luft tenderar alltid att stiga uppåt - mot taket. detta faktum måste beaktas när man bygger bad, och i förväg för att skapa ett pålitligt skydd av taket av ångan penetration.

1

Det har förekommit de senaste innovationer och förändringar i metoder för att skapa en ångspärr för taket i rummet badet. Men vissa byggföretag är ännu i modern tid teknologi föredrar beprövade sätt, så att säga, gammalmodiga metoder.

Till exempel, i logg bad tak suture blocket, d.v.s. brädor exemplifierande tjocklek av 6-7 cm, men kan också användas och tunnare bräda. Ånga utförs med användning av aluminiumfolien, som är fäst på toppen av dessa brädor. Förutom aluminiumfolie kan vara användningen av vaxat papper eller kartong, som är förimpregnerad med linolja. Efter fixering av den överlagrade folieskikt av mjuk lera och bärs tak isolering.

Det finns en annan inte mindre populär metod för att skapa en ångspärr tak bad. Med kantbrädor FÖRHYDA botten takbjälkar, är plankor tjocklek ca 5-6 cm. Från sidan av paret är monterat på Glukharev exakt samma kort. Med denna metod den inre dekoration utförs med hjälp av kalk eller foder asp. Och beläggen bör fastställas genom att skapa en luftspalt. Ånga i form av impregnerade kartong lack appliceras över sargen. Därefter överlagrade skikt av mjuk lera och resa längs isoleringsskiktet.

Det är värt att notera att under de senaste åren har blivit mindre använda mjuk lera. Modern ersättning av detta material var de polystyrenplattor, som har utmärkt ångbarriäregenskaper och förlorar dem när de utsätts för fukt. Dessutom har användningen av sådana plattor i konstruktionen undviker smuts produceras när arbetar med lera. I allmänhet avancerad teknik är bra.

Det bör noteras att skapandet av en ångspärr av taket nödvändig endast i ångbastun, eftersom i andra delar av badet får direkt montera foder styrelser, utan att lägga en ångspärr lager.

Före den slutliga efterbehandling av väggar, det vill säga kantar väggarna foder, måste du noga ge termiska, vattenkraft och ångspärr rum. När allt kommer omkring, utan det är helt enkelt omöjligt att kvalitativt ger värme i badet. mest vanliga material för ångspärr De är:

 • takmaterial,
 • aluminiumfolie,
 • pergamyn,
 • polyeten.

Att skapa en ångspärr väggar i ångbadet takmaterial och asfalt är inte att rekommendera, eftersom genom upphettning av dessa material kan avge skadliga ämnen, samt skapa dålig lukt. Typiskt ånga som används speciella folieånga barriärmaterial.

Det vanligaste sättet att skapa en ångspärr väggar i ångbastun, det är en metod som bygger på användning av polyetenfilm. Varvid densiteten hos filmen bör inte vara mindre än 140 mikron. brukar använda folien och kraftpapper är perfekt för omklädningsrum eller rekreation rum för tvätt bay. Den vanligaste och billigaste sättet att isolera rummet - det är en lera beläggning, i vilka den involverade sågspån tjocklek av 1-2 cm.

För närvarande den mest populära har hittat sådant material som ångspärr film och Armiteks Izolteks. Izolteks film ska installeras ovanpå värmeisolering på utsidan bad och Armiteks film som under huden in i rummet.

det finns också speciella kompositmaterial, som samtidigt skapar en ångspärr och isoleringsutrymmet. Denna enkla att använda material som har visat deras tillförlitlighet och hastighet installation och montering.

Sådana material kallas teploparoizolyatsionnymi. Det vanligaste materialet - polypropylen SPE kallas Penoterm NPP LF. Ett sådant material mycket effektivt användas i par. Det tål lätt de betingelser med hög fuktighet, samt lätt tolerera exponering för höga temperaturer. Sale Penoterm NPP LF i form av plattor, som är monterade på väggen eller i taket av badet med användning av häftpistol eller med spik.

På grund av sådan laminefolieplattor förhindra uppkomsten av fukt och mögel bildning och ger inte den värmda luften för att kyla snabbt. Strukturen hos sådana plattor innefattar kraftpapper som på ena sidan är täckt med folie.

det finns traditionella ånga barriärmaterial, såsom rullen av folien och glasplatta. Dessa material är liknande i sina fastigheter med penotermom. Med hjälp av plattor av glas, kan du skapa en ångspärr är inte bara väggarna, men golv och tak. Dessutom betyder glasfiber inte lämpar sig för förbränning och är inte rädd för vatten, och har en hög motståndskraft mot frost.

Sömmar och fogar, som bildas genom att installera en ångspärr plattor, förseglades med användning av folieklisterremsa. Monteringsplattor i taket badet att utföra för att skapa ett gap av 2 cm mellan ångspärren skiktet och ytbehandlingsmaterial. Således kan du undvika den ökade fukt i slemhinnan i takmaterialet.

När du installerar en ångspärr bör noteras endast en viktig punkt. Det är viktigt att veta, inte försöker dölja det så djupt som möjligt när du sätter ångspärren på väggen eller taket i ditt badkar, försöker hålla med tanke bara dekorativa efterbehandling material. Således kan du försämra egenskaperna för din ångspärr. Lycka till i era ansträngningar.

frågor besvaras

maila för samarbete:

#&400; 2018. All rights reserved

Kopiering av material är möjlig utan preliminär förhandling i fallet med en direkt länk till vår webbplats.

Ångspärr ångbad - valet av material och installation

Det viktigaste för en rysk bad - så att den kan hålla en viss tid par som behövs för att upprätthålla en optimal mikroklimat. Nedan är en titt på hur man väljer en ångspärr för badet, liksom system för väggar och tak.

Vad är ånga,

Enkel ånga filmen är vitt eller blått, som är likformig och med förstärkningsfibrer. Materialet har en tät struktur, kan ytan vara antingen slät eller strukturerad. Isolering för bad och bastu kan vara ett membran, en korrugerad yta, och en profilerad täck.

Speciell film för badkar som produceras med en beläggning av folie eller metalliserad mylar.

Varför använda en ångspärr material

För att skapa förutsättningar i ångbastun med hög luftfuktighet och temperatur måste göra betydande insatser och kunskaper. Särskild uppmärksamhet ägnas åt att skydda isoleringsskiktet från fukt. Värmeisolering i badet, som regel, basalt ull. I torra förhållanden, behåller det värme bra och är inte rädd för höga temperaturer.

Men under påverkan av fukt försämras dess värmeisoleringsegenskaper väsentligt - bastun börjar förlora värme. Och om värmaren i detta fall också påverkas av frost, då kommer det att kollapsa mycket snabbt. Det är av denna anledning, och det är nödvändigt att lägga ett lager av ångisolering av badet.

Orsaker till värmeisoleringsfel:

 • På grund av fukten som finns inne i rummet. Det ryska badet kännetecknas av dess ganska höga fuktighet, så ångan försöker alltid komma in i rummen intill ångrummet. Dessutom går det på gatan genom värmeisolatorn. Detta kan inte tolereras.
 • På grund av fukt som uppstår vid temperaturskillnaden i ångrummet, i gatan och på vinden. Kondens visas före ångan levereras, när luften i ångrummet värms upp i sig.

Hur man korrekt packar en ångspärr i ett bad

För att detta material ska fungera korrekt behöver du:

 • så mycket som möjligt för att täta sömmar och leder;
 • Ge avstånd mellan efterbehandling och folie.

Absolut försegling av isolationssömmen, sannolikt inte fungerar, men i stor utsträckning minskar mängden ånga som kommer att komma in i värmaren, det är ganska möjligt. Det kommer att vara nödvändigt att folja ångspärren för badet överlapp, någonstans på 5-10 cm.

Fogarna måste limmas antingen med dubbelsidigt band eller med folieband. Du kan köpa den på vilken byggnad som helst.

Isolering med folie för badet kan inte skadas. Där filmen kommer att fixeras med brusks kommer hål också att visas. För att minimera dem borde du använda en bygghäftare. För att uppnå maximal kvalitet, på platsen för fastsättning, kan du återigen gå över ytan med skivband.

Det finns en annan bra metod att fästa paneler - träklämmor. Naglarna drivs i var 15-20 cm. I detta fall uppnås utmärkt skydd mot ångpenetration.

Skapande av utrymme för ventilation

Avskiljningen tillhandahålls under avfrostningsprocessen för målbeklädnaden. Den ska överstiga 2 cm. Efter att stavarna väljs, spikas de över ångspärren. Därefter fastar de träbeklädnaden. Återigen, kom ihåg att folien borde förbli helt hel.

Som ett resultat kommer en del av ångan som kommer upp att falla på ångspärrfilmen med kondensat. Dropparna bildas omedelbart torkas med naturliga luftströmmar som passerar genom utrymmet mellan isoleringen och fodret. Med korrekt utförda arbeten med förfall kan det inte ifrågasättas.

Det bästa ång- och vattentätet är materialet på en foliebaserad basis. Den behåller perfekt ånga och reducerar samtidigt förluster genom att reflektera värmeböljor inuti rummet. Det finns människor som är säkra på att folien inte påverkar någonting, och det här är ett extra slöseri med pengar, men som praktiken visar, nästan allt när man bygger bad använder bara material med foliebeläggning.

Naturligtvis kommer ingen att använda en enkel tunn folie, eftersom den är mycket lätt skadad. Företrädesvis är en byggfolie med ett papperssubstrat.

Det är möjligt att skilja flera namn på sådant material som finns på marknaden:

 • Rufisol S. Har en fuktavvisande grund av kraftpapper. Kan användas vid temperaturer från -60 till 120 o C.
 • Alukraft. Denna typ av material har ett ytterligare mellanlager mellan folien och kraftpapperet i form av en polyetenfilm.
 • Isospan FB. Det är ett kraftpapper med ett lager av metalliserad lavsan. Det anses inte som metall, vilket väcker frågor om dess lämplighet att använda i en terma. Enligt tillverkaren är emellertid materialet kapabelt att motstå temperaturer upp till 140 ° C.
 • Megaflex KF. Analogen av den tidigare versionen.
 • Yutafol H170 AL. Det har ett membran bestående av 4 lager, och en ångspärr för bastur och bad är lämplig.

Det finns också en ångspärr för ångbadet i ett bad med en glasdukbas. Den har ökad styrka och kan tåla upp till 450 ° C (kort upp till 600 ° C), vilket till och med är ett övervärde. Sådana indikatorer låter det användas för att isolera skorstenar.

Naturligtvis kommer kostnaden för sådant material att vara mycket högre. Det har förbättrade värmeisoleringsegenskaper, så det blir möjligt att spara på ytterligare isolering (minska skiktet).

Enligt tillverkarna är glasfiberisoleringen miljövänlig vilket gör den idealisk för att bada. Även om du betalar för det kommer det att bli tre gånger mer än för materialet på kraftpapper.

Nästan allt material på marknaden är obrandat.

Bland de kända märkena kan noteras:

 • Thermophol ALST - upp till 400 о С;
 • folie isolerande;
 • Armofol - upp till 150 о С, det finns variationer på självhäftande basis.

Det är fortfarande möjligt att använda foiled värmeisolering. Sättet är detsamma som för enkel isolering, så du kan spara på installationstid.

Det finns sådana märken av foliematerial:

Det är också värt att notera att vid val av material är det viktigt att ta hänsyn till dess brandfarlighet. Det är bättre om det är ett brännbart eller något brännbart material, eftersom baden hör till brandfarliga strukturer, och i detta fall är det önskvärt att återförsäkrad.

Installation av ångspärr på taket

När du monterar ångspärren för badet i taket, titta på lederna nära det - materialet ska läggas med ett överlag på väggen för att minimera värmeförlusten. Du kan fixa materialet med samma dubbelsidiga tejp eller trycka det med lameller. Sålunda säkerställs maximal tillförlitlighet.

Ofta lägger de, i tillägg till de viktigaste isoleringarna på vinden, också ett lager av fuktavvisande material. Där är det speciellt nödvändigt, för efter fällningen kan droppar av fukt penetrera genom taket. Under alla omständigheter kommer det inte att skadas för att återförsäkras. Endast i detta fall kommer det att kräva en ånggenomsläpplig vattentätning - den låter tränga igenom värmeparet för att komma till vinden och fördunsta där.

Att göra en ångspärr av ett tak i ett bad är det möjligt och med användning av offentliga material. Denna metod innefattar arkivering av takstrålar tjocka, mer än 50-60 mm, brädor, ibland oförsedda. På vinden är det ett ångspärr på brädorna.

Om budgeten är allmänt snäv, kan den i sin kvalitet användas impregnerad med linfröer, vaxat papper, glassin eller annat material som liknar egenskaper. Kanterna och lederna bearbetas noggrant, varefter en blandning av pastelläger sprids överst. Ibland läggs det till halm eller sågspån för att göra det färdiga materialet mer visköst och bildandet i framtiden av ett minimum av sprickor.

Efter det att lerskiktet har torkats helt, täcker de nybildade sprickorna och väntar igen tills materialet torkar. Vidare passerar de redan till värmeisoleringsskiktets läggning, och taket i det parade sig sys med ett träfoder.

Klädsel av väggar med ångspärrmaterial

Ångisolering i ångrummet på väggarna utförs på nästan samma sätt som takets arrangemang. Skillnaden är bara tjockleken på detta mycket isoleringslager (för väggar är det hälften så mycket). I det här fallet är en folie eller membranfilm också lämplig, vilken något pressas på taket (läs också: "Hur man gör ett tak i en terma och passerar en skorsten genom det").

Det kommer också att vara nödvändigt att lima lederna av ångspärrskarvarna med dörr- och fönsteröppningar, liksom andra konstruktioner. Ju mer kvalitativa ångspärren är desto längre kommer badet att fungera utan paus, och det kommer inte vara nödvändigt att ersätta några av värmebetingelserna före tid.

Montering av ångspärrskiktet i tvätten

För att säkerställa att bastun har fungerat utan problem så länge som möjligt måste det finnas en ångspärr i tvättrummet. Det har också hög fuktighet, och temperaturvärdena är mycket lägre, vilket är långt ifrån normala förhållanden.

Därför är det viktigt att tillhandahålla inte bara en högkvalitativ ångspärr av ångbastu, men också en tvättning. Även om det i det här fallet är möjligt att dispensera med foliebaserat material. Utmärkt passningsdiffusionsmembran. De kommer inte att låta ångan tränga in i värmaren, och om membranet från insidan är utrustat med ett hygroskopiskt skikt, behålls den fukt som lagras i isoleringen.

Detta föreslår att om droppar bildas på membranens grova yta, behålles de tills de förångas under påverkan av luftströmmar. För att denna krets ska fungera, lämna en lucka för ventilation mellan klädseln och ångspärrskiktet.

Se till att ångspärrskiktet är fastsatt på ytorna med höger sida - folien är vänd utåt. Annars kommer materialet att kollapsa mycket snabbt, och det måste bytas helt, annars kan det inte vara möjligt att använda badet.

Möjlighet att installera ett ångspärrlager i andra rum

Huruvida att utföra installationen av en ångspärr på andra områden, upp till dig. I samma omklädningsrummet efter badet förfaranden som är nödvändiga luftfuktigheten kommer att stiga. Om ditt rum är gjorda av trä, och du inte planerar att spendera någon av dess isolering från utsidan, från insidan, är det möjligt och inte lägga en ångspärr - torkning kommer att genomföras på ett naturligt sätt, eftersom trädet andas, och det kommer att gå igenom ett par. Men i detta fall är det inte stör den normala installera ett ventilationssystem, eller över tid kan också orsaka problem.

Men om ditt rum byggt av tegel eller skumblock, är det nödvändigt att fastställa en ångspärr inom hela badet är obligatoriskt. Dessutom utforma ventilationssystemet, är det nödvändigt att ta hänsyn till att kommer att behöva torkas inte bara lager av isolering och ånga - och giroizolyatsiyu, men väggarna, på grund av det faktum att de är tillverkade av absorberande material.

Följaktligen kompletteras ångspärrskiktet med ett skikt av fuktavvisande material. Det finns två metoder för uppvärmning av tegelstenen, och båda innebär att man lägger på foliematerial, vilket kommer att utföra funktionen av ångspärr, samtidigt som den håller kvar värmen.

Lägger en ångspärr på badets tak

För att säkerställa ett normalt ångspärr i badet måste du installera det inte bara på väggar och tak, men också på taket. Därför läggs ett ångspärrmembran ut på träramen på vinden och en värmare och vattentätning appliceras ovanpå. Och redan vid montaget av en motgalleri med efterföljande fastsättning av ett takmaterial tillverkas.

I artikeln ovan, ansåg vi i detalj hur man gör en ångspärr i badet. Vi måste tydligt förstå skillnaden mellan ånga från tätskikt, för att förstå deras egenskaper att ha i slutet av alla fungerar inte oförutsedda nyanser. Om det görs på rätt sätt, kommer det färdiga rummet varar mycket lång tid.

Hur man utför en ångspärr bad

Varje bad förfarande kräver en stor mängd ånga. Naturligtvis är detta användbart, och mycket trevlig. Men när det gäller konstruktionsdesign, är ånga skadlig. Å ena sidan razogretaja fukt och förnyar hudens cellförnyelse, å andra sidan - golvet, är väggar och tak utsätts för hårt prov, vilket leder till åldring och nedbrytning av materialet.

Hitta rätt sätt är detta inte en enkel dilemma kommer användningen av särskilda hinder för att skydda utformningen av badet eller bastun faror. För dessa ändamål utföra installationen av speciella ånga barriärmaterial, är valet av vilken hittills ganska stor.

Vad du behöver isoleras i första hand?

Baserat på fysikaliska egenskaper och egenskaper hos ånga, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt isolering tak och väggar. Normalt är dessa element FÖRHYDA timmer som har flera slitsar, vilket bidrar till penetreringen av oönskad fukt isolant. Inte svårt att gissa att mellan dessa material och nödvändig ångspärr. Att han kommer att hålla isoleringen torr, med en svampliknande struktur, främjar absorbera stora mängder vatten. I bästa fall - förlusten av goda isoleringsförmåga, och på vintern frosten kommer att skapas.

Glöm inte om sex, vilket också är utsatt för kondens och vatten som kräver väl hand om tätskikt ytan och fungerande dränering.

I duschrum fuktighet och temperatur är betydligt lägre än i ångbad. Het ånga gör sin väg genom dörröppningen i ångbastun, vilket orsakar fuktutjämning i de kommunicerande utrymmena. Detta innebär att ångspärren är absolut nödvändigt att utföra, men det är möjligt att använda material mycket kritiska för temperaturförändringar.

Ångspärr utförs också i det gemensamma rummet. I detta rum får även ånga, om än i små mängder, men det är fortfarande ganska varmt och fuktigt.

Organisation av regelbundna ånga ångspärr - är att skapa ett slags "ångspärr", vars huvuduppgift är att skapa i rummet "termoseffekten". Detta kan uppnås genom att använda reflekterande ångspärren materialet.

Aluminiumfolie - ett utmärkt material som inte är rädd för höga temperaturer, ingen fukt, ingen extern kraft, så att den läggas i alla rum. Dessutom har folien inga kontraindikationer och är helt ofarligt. En stor fördel är också det faktum att folien inte sänder infrarött ljus, vilket innebär att uppvärmningen av ångan kommer att bli snabbare. Det rekommenderas att montera överlappning, varvid lederna fixa termostabilt band ytterligare.

Kraftpapper. Den representerar en normal kartong, förmågan att minska passagen av ånga till väggarna i badet (bastu). Materialet används i områden med en genomsnittlig fuktighet. Lämplig för dekoration lounger.

Ånga material baserade bitumen Kitt - takmaterial och asfalt, samt produkter baserade på trätjära - takläggning rekommenderas inte för användning som isoleringsmaterial för ånga. Vid drift i miljöer med höga temperaturer dessa material avger giftiga ämnen med obehaglig lukt. Dessutom kände tak och tak kan så småningom lossna, och det är inte önskvärt att bad och bastu. De används normalt för efterbehandling lounger.

Polyeten filmer - är en av de prisvärda och enklaste sätten att ångspärr. Det finns tillräckligt med material för att klä alla ytor. Filmen tillåter inte fukt tränga in till isoleringen och behålla värmen. Nackdelen är oförmågan att bibehålla sina egenskaper vid hög temperatur, och långvarig är det inte kallas. Därför är det lämpligt att avsluta hennes duschrum och ett relaxrum. Krävs spalt kvarhålles mellan en värmare och filmen, eftersom kondensation på den omvända sidan är i stånd att absorberas in i materialet, att förstöra den.

Separat vill notera speciella flera lager film. På grund av att flerskiktsstrukturen och armeringsnätet aluminiumbaserade filmer är mer hållbara och tillförlitliga än andra material. En utmärkt utföringsform kan vara foliefilm med en enkelsidig luggyta. Fördelarna med detta material är följande:

 • - Folie är en utmärkt fukt isolator;
 • - luddigt del av kondensatet kan fördröja, inte samtidigt som den kan penetrera isolatorn;
 • - förstärkt förstärkning gör material hållbara, starka och resistenta mot extrema temperatur.

Ångisolering efterbehandling taket

Eftersom taket upplever maximal exponering för hög temperatur och fukt, måste det isoleras i första hand och därmed hantera speciella material som är resistenta mot dessa faktorer.

Ångspärr material placeras på en plan yta. Det rekommenderas att använda en folie av minst 100 mikron. Om taket bildas från badet timmer, före FÖRHYDA sina styrelser.

Alltmer finns det sätt att tak ånga barriär bad med hjälp av glasfiber. Detta innovativa byggprodukter, som samtidigt kombinerar egenskaperna hos ett böjligt material och glas. Det är känt att glas är absolut inte rädd för höga temperaturskillnader och fukt, just för att den används som redskap som är avsedda för kokande vatten eller mikrovågsugnar.

Bas-landsbygd "skjul" är en blandning av sågspån och fet lera som ingen tillfällighet, eftersom värme och fukt endast härda sådana ytor. Som ett exempel, lerjord den plats där vattnet är tillräckligt lång i förhållande till humus eller andra strukturer. För närvarande är denna metod används fortfarande, men på lera ersattes i de flesta fall kommit till betong.

Den bästa lösningen för efterbehandling taksystem är användningen av en kombination av folie (eller glasfiber) och lera (eller betong). Speciellt sant lösning appliceras på trägolv.

Ett av materialen styling alternativ:

 1. 1. På en trä bas monterad folier (glasfiber).
 2. 2. Placering flytande massa, på basis av betong (lera) och sågspån (ibland till det torkade halm) inte mer än 30 mm tjocka.
 3. 3. Applicera glinopeschany flytande komposition av leror och vermikulit.
 4. 4. ges tid att slutföra torkningen av komponenter, ett genomsnitt av 2 veckor under de varmare månaderna, upp till 2 månader i kyla.
 5. 5. Fäst det termostabila polymerisoleringen.
 6. 6. Vid slutet av injekteringsbruk läggs med skumchips.

I så fall, om vindsutrymmet inte senare används för bostäder, då detta fungerar på ångspärren kan betraktas som avslutad. I ett annat fall, har den avslutande trägolv loft sätta ytterligare tätskikt, och först därefter gå vidare till den efterföljande arrangemang.

Ensidig glasfiber folie. Material mångsidig, förmåga att samtidigt och isolera utrymmet och för att säkerställa en hög kvalitet ångspärr, eftersom den består av glas och folie, vars kännetecken har beskrivits tidigare.

Det vanligaste materialet för isolering av väggar, finner sin tillämpning pergamynpapper, aluminiumfolie och en polyetenfilm som de mest prisvärda och praktiska material. Om budgeten inte är begränsad till konstruktion - det är möjligt att titta i riktning av hög kvalitet och dyra produkter.

Skummade polymerer baserade folie. Produkten är utformad som en implementering med två skikt och kan bestå av polymerskum, innefattande polypropen eller penofol, och aluminiumfolie. Aluminium kan inte bara fälla fukt, men också för att reflektera infraröd strålning, upprätthålla en behaglig temperatur, som garanterar snabb uppvärmning, eftersom bad och bastu.

Tillsammans med detta expanderade polymer har utmärkta prestanda värmeisolerande egenskaper, och har inga biverkningar, inklusive när de utsätts för fukt. Trots att tillverkarna hävdar att förmågan att motstå temperaturen i folie isolering upp till 140 grader, för att uppleva den till gränsen är inte nödvändigt. Såsom visas, vid upphettning över 100 grader börjar gradvis förkolning och smältning av polymererna med frisättningen av skadliga giftiga ämnen, men att tillämpa en sådan isolering för att skydda taket rekommenderas inte.

Det är mycket viktigt att uppnå ett kontinuerligt lager av isolering - utan skarvar. För att göra detta, gå igenom alla sömmar speciell aluminiumtejp.

Mellan folien och fodret måste skapa en ventilations gap av minst 1 cm. Detta gap kondensation kan torka ut. Detta kan uppnås genom att välja stavar av lämplig tjocklek. De bör säkras horisontellt och reglar tvärtom - vertikalt. Detta arrangemang kommer att tillåta vattnet att glida på ytan av fodret längs de trä stenfibrer.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att utföra en ångspärr och placering av relevant material bör behandlas mycket försiktigt och ansvarsfullt sätt, eftersom det enda sättet att få tillförlitlig och hög kvalitet ångbad för att skydda mot fukt och dess efterföljande förstörelse.

Vi rekommenderar andra artiklar:

En kommentar på artikeln "How att utföra en ångspärr bad"

Strange naturligtvis människor bygger badhus, ett gäng onödiga och dyra material, och i själva verket om man tittar på historien om våra ryska bad, är det fortfarande, men gjorde en massa saker fanns ingen ånga Gud förbjude! Så jag förstår inte varför man ska göra det, om det är möjligt, allt är mycket enklare och ännu viktigare, mycket billigare! Bara att gå med sinnet, det viktigaste kriteriet - bygger för dig eller någon annans farbror? Och guld kan fortfarande obbit, emissionskurs och förmåner! Steam, och om de respektive materialen är lättare, är det inte nödvändigt att uppfinna hjulet på nytt och leda nybörjare på fel väg.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 2 =