Bad volym i liter

Hur många liter i badet?

Ta bad i gamla tider var en lyx och en hel del rika adelsmän, vanligt folk var nöjda med dammar och bad. Idag är vatten nästan överallt, är inte längre nödvändigt att värma vattnet för att ta ett bad, men är fortfarande betraktas som en fråga av dyra och kostsamma.

Värt att undersöka, bad - chic eller hygienisk nödvändighet? Så det finns stora kostnader och om volymen av badet påverkar dem?

Vilka data som behövs för att beräkna?

Om tillverkaren inte anger i passet av produktkapacitet (och brukar skriva volymen till overflow), eller ett dokument har gått förlorade, och du tror att värdet för det som står i ditt hem, är det möjligt att självständigt beräkna volymen av badet.

För att göra detta måste du veta längden och bredden av skålen, dess djup. Och tänk på att en liter är lika med 1 dm eller 1000 cm³ eller 0,001m³.

Volymen av standarden och inte så kapacitet kan mätas som Arkimedes, eller använda matematiska formler. Den sista kommer närma resultat som noggranna mätningar gå tillbaka till området integralkalkyl. En vanlig människa att tappa intresse för ämnet, om du inte använder den förenklade formeln:

V - önskad volym

H - höjd eller djup av skålen,

S - bredden av skålarna (avståndet mellan flänsarna).

1

Beräkning av sfäriska modeller som påminner om antalet pi (ca 3,14), eftersom du behöver första att beräkna arean av en halvcirkel, och sedan multiplicerat med längden eller djupet (beroende på den särskilda formen), då formeln kan ändras:

Till exempel, för en standard badkar längd 170 cm, djup 50 cm, 70 cm breda, en sådan beräkning skulle vara: V = 170 * 50 * 70 = 595 000 = 595 l cm ^.

Denna volym av vatten innebär full kapacitet för geometriskt regelbunden parallellogram-bad, i själva verket människor använder ungefär hälften av badet, med hänsyn till sin egen dyk och behöver "subtrahera" avrundning socklar och minska till botten av badet.

Tabellstandardvärden (standardstorlek baljor och antalet liter i en tabell).

Att vara tacksam visionära metrologists som har skapat en volymtabell för standardgjutjärnsbadkar:

Längden av den inre tub, mm

L (dm) för bredden på 650 mm

L (dm) för bredden på 700 mm

Gjutjärn bad finns i versioner 1-2 m, en bredd av 65-75 cm, de flesta löpande modeller av 150-170 cm lång, 70-75 cm bred. Nyligen har en efterfrågan för modellen 180 * 80, för komforten av nya byggnader, deras volym på 195 liter . De flesta modeller av bredd 65 cm och 70 skiljer sig endast i bredd flänsarna, de är nästan samma volym, därför tabellen innehåller sådana värden. Storlek 100cm * 75cm i själva verket inte förekommer.

Gynnade dimensioner förekommer i många material (stål, akryl), kan deras volym skilja sig från den form, ett större djup. För de flesta beräkningar dessa värden är tillräckliga.

Hur man beräknar mängden icke-standard bad?

Egen bad varierade: Detta inkluderar barns bad volym på 20-40 liter, liksom flera sits modell med hydromassage. Eftersom de senare ofta görs på beställning, måste deras kapacitet anges i dokumenten. Populär hörn modell med sido 1,5-1,8m och djup upp till 65cm kan innehålla upp till 400 liter vatten. Förskjutnings exklusiva bad kan nå 900-1100 l, kan totala beräkningen också utföras enligt ovanstående formel.

Den genomsnittliga vattenförbrukningen

Inom bostadssektorn anses vara att en person dagligen konsumerar upp till 300 liter vatten. Varifrån kommer denna siffra?

Ungefär 40 l kan "undkomma" under tvättning, halv - 20 liter används för kök och matlagning, 30L - tvättning, -dusch 70, 140 - ta emot bad, 15 l - felaktig VVS. Eftersom tvättbaljan är inte varje dag, då produktionen av 305 liter Sovjettiden standarder, och denna siffra har länge ingen kontrolleras eller utreds. Men srednestaticheskogo familj på 3-4 personer förbrukar cirka 20 kubikmeter, vilket är ungefär 170L per person och dag.

Det finns undantag från regeln: ta ett bad kan vara annorlunda. Européerna inte sänka vattnet från tanken och badade i den i tur och ordning. Bortskämd ryssar hygien är helt annorlunda. Standard bad mottagning "äter" till 150 liter, vanligen efter att ha tagit en dusch (50 liter). Spa behandlingar i badrummet kommer att kosta 180 L (120 L fortfarande preliminär tvättning och 50 liter per sköljning).

Med ett ord, deprimerande beräkningar.

Många familjer kunde avsevärt spara genom att byta till betala med mätaravläsningar. Tvätta européerna - den tvivelaktiga ekonomin, även om många mödrar och barn tvättar: samla vatten och starta ett band av sjöborrar på 2-3. Så du kan säkert tvätta barnen att 5-6 år: barn roligt, sparar mamma vatten och tid.

Det finns andra sätt som är användbara för alla:

 • Genomförande Rychagova mekanismer som fångar "favorit" för att bibehålla optimal vattentemperatur.
 • Dusch själv är mer lönsamt att badet, dock, och det kan göras ekonomiskt. För att göra detta, stå i 1 minut under trycket av vattnet och bli blöt. Stänga av vattnet namylitsya ordentligt igen och sedan komma under strömmen att skölja skummet och smuts.
 • På samma sätt kan en tvätta och rengöra tänderna. Vissa tandläkare även anser att det är nyttigt för dessa förfaranden att använda kokt vatten, inte igång. Glas flytande tandpastan är tillräcklig.
 • Framgångsrika versioner duschmunstycken kan du använda det nödvändiga trycket och volymen av vatten. De kommer att spara ca 20% av vätska för varje duscha.
 • Kära sensoriska modeller av kranar och bilagor också spara vatten eftersom regnet blir det bara när sensorn utlöses.

Många vodoberezhlivye enheter är dyra eftersom tillverkarna förkroppsligar idén om bevarande. Den genomsnittliga förbrukningen av vatten i hemmet reduceras med minst 30%. Det är bara logiskt rekommendation är möjligt att lägga till ytterligare en klok råd: om du vill spara på vattnet - kommer att reparera den felaktiga VVS!

Romantik i vattnet - bad för två yin-yang

Färg bad - en ljus accent och uppsluppen!

Rostfria bad stål för badrum

Vilket är bättre: ett bad eller dusch?

All rights reserved, 14 +

Kopiering platsmaterial är möjlig endast vid installation av en aktiv länk till vår hemsida.

Hur många liter i badet?

Hur många liter vatten i badkaret?

Vad är vattenvolymen i liter placeras i badet?

Bad är helt annorlunda i termer av volym. Dessutom måste du överväga den totala volymen och användbar.

Standard Gostovskaya bad är från 100 till 250 liter totalt.

Baths tillverkade av TU kan ha andra standarder. trots skillnaden i skala, är storleken på badkar stående inte så mycket.) Från 20 till 50 cm (längd / höjd)

Här är några exempel på olika bad med en indikation på volymen:

 • "Sibiryachka" bad dimensioner: 1700H750 mm; volym: 245 liter; Vikt: 115 kg; GOST 1827-1896;
 • "Nostalgie" bad dimensioner: 1700H750 mm; volym: 235 liter; vikt: 110,5 kg; GOST 1827-1896;
 • "Sibiryachka" bad dimensioner: 1500H750 mm; volym: 195 liter; vikt: 94 kg; TU 441-006-00288411-09;
 • "Sibiryachka" bad dimensioner: 1700H750 mm; volym: 245 liter; Vikt: 115 kg; GOST 1827-1896;
 • "Eureka", bad dimensioner: 1700H750 mm; volym: 210 liter; Vikt: 116 kg; GOST 1827-1896;
 • "Nostalgie" bad dimensioner: 1700H750 mm; volym: 235 liter; vikt: 110,5 kg; GOST 1827-1896;
 • "Classic" bad dimensioner: 1500h700 mm; volym: 169 liter; vikt: 92 kg; GOST 1827-1896;
 • "Grace", bad dimensioner: 1700h700 mm; volym: 196 liter; Vikt: 105 kg; TU 441-004-00288411-02;
 • "Eureka", bad dimensioner: 1700h750 mm; volym: 210 liter; Vikt: 116 kg; GOST 1827-1896;
 • "Caprice", bad dimensioner: 1200h700 mm; volym: 148 liter; vikt: 77 kg; TU 441-001-00288411-98;
 • "Bliss" bad dimensioner: 1500h700 mm; volym: 153 liter; Vikt: 100 kg; GOST 1827-1896;
 • "Grace", bad dimensioner: 1700H700 mm; volym: 196 liter; Vikt: 102 kg; TU 4941-004-00288411-02.

Vanligtvis den tidigare kraftfulla tillstånd var den vanligaste badet med en volym på cirka 100 liter till 250 liter.

Men dessa är medelvärden för slagvolym, som används i våra lägenheter, har ett bad och en liten volym - endast 67 liter, samt med ett stort genom våra normer volym 1750 liter, såsom bad PoolSpa Waterspace är det torg och har en storlek - 2 meter och 23 centimeter runt, och dess höjd på 1 meter och 8 cm, vikt omkring 460 kilo.

Kanske finns det fler stora bad, men jag vet inte om, för mig, och detta - en jätte, jag har alla badrummet mindre.

Bad är oftast gjutjärn, är de mest praktiska och traditionella. De är hållbara, vatten i dem under en lång tid inte svalna och ställ in vatten, det finns ingen obehaglig ringning från vattenstrålar som i järnbadet. Deras brist på - en hel del vikt.

Modeller sådana bad är 150 cm lång, 170 och 180 och en bredd av 65, 70 och 75 cm.

Det finns också ett bad av icke-standardstorlekar. Den minsta modellen är den standard storlek bad (1500h650) placerade 140 liter vatten. I andra modeller, naturligtvis, mer. I de största standardvattenmodell rymmer upp till 170-195 liter.

Men akryl badkar är en stor variation av former, så volymen av badet är nödvändigt att titta på databladet.

Badkar tillverkas av olika tillverkare av olika material för olika tekniker och olika former. Som ett resultat - i baden kan vara helt annorlunda antalet liter. Till exempel, ett barn bad av 20 liter i den andra - kan 30. I den vuxna badet vara från 100 till 250 liter. Så det är nödvändigt att mäta antalet liter eller hitta ett pass i badet, om sådana finns.

Bad är olika och därför mängden är olika för alla.

Standardstålbadet 150 cm rymmer ca 170 liter.

Gjutjärn bad (gammal stil) lång 170 cm volym av 200-240 liter.

Alla nuvarande modeller av bad - här kan du ange volymen på tillverkaren eller säljaren.

I liter bad vatten kan vara ett annat antal.

När allt idag badet i sitt slag, storlek, kommer funktionaliteten förvåna någon.

Om vi ​​talar om kapaciteten av vattnet i badet varierar den från 30 liter (baby bad) till 245 liter (bad för vuxna eller hela familjen).

Om du menar den vanliga standarden badrum utgivna av olika inhemska företag, kan volymen variera från 140 till 250 liter. Det finns fortfarande speciell, behandling bad, till exempel för undervattensmassage och andra ändamål.

Fylld med vattenbad kan innehålla olika mängder vatten, beroende på dess storlek. 1700H750 mm storlek bad kan således innehålla en volym av från 200 till 250 liter vatten, och storleken på badet 1500H700 mm innehåller typiskt 150-170 liter.

Om du är nyfiken, som om att hälla på yttersta kanten av ansluten dräneringshålet - de liter 250 lätt, är det en vanlig liggande 170 cm lång, men om i Utsläpp sedan liter 150 inte mer, och det finns mindre bad med en längd på 150 cm och en allmänt stillasittande sådan liten.

Trots det badrummet, jag tror att från 200 liter och uppåt.

Hur många liter vatten i badrummet

Bath volym - en åtgärd som påverkar vattenflödet. Det är av denna anledning är det viktigt att förstå när man väljer hur många liter i ett badrum eller den storleken. Det är ofta tillräckligt för att veta om badet volymen 170 cm i liter, eftersom denna egenskap är en standard och den vanligaste. Dessutom ganska populär och 150 cm-bad.

Nyfiken på hur mycket vatten kan passa i badet, tror att vi först och främst om ekonomin

Hittills är mycket brett valet rörmokare i butikerna. Att köpa ett bad är inte alltid lätt att göra en omedelbar val, eftersom marknaden erbjuder en hel del varianter av modeller som kan ha inte bara en annan volym, men också en annan form, bredd och längd av skålen.

De flesta av dem kan ta en daglig dusch, samt njuta antagandet av vatten behandlingar. Vad det än var, är de flesta människor styrs av mycket praktisk fråga: hur många liter i badet? Samtidigt bör det förstås att alla hygienprodukter kan vara olika, både standard och icke-standard.

Det visar sig att den ekonomiska förbrukningen av vatten i lägenheten blir en mycket viktig parameter. Tillväxt av taxor har lett till att människor började att installera vattenmätare, som för övrigt är ett av sätten att rädda familjens utgifter för underhåll av lägenheten och kan minska kostnaderna för verktyg. Samtidigt måste besparingar i driften av toaletter motiveras: det är omöjligt att erkänna att hon hade en negativ inverkan på nivån av komfort i badrummet.

Kom ihåg! vattenförbrukning när du tar ett bad är alltid tillräckligt stort. Det är svårt att tala om att minska vattenförbrukningen i dessa fall, om du har för vana att regelbundet ta ett bad.

Ett stort antal olika konfigurationer

Det är också en av anledningarna till att du behöver veta hur mycket vatten som förbrukas under påfyllnings skål. Naturligtvis till stor del beror på beräkningen av storleken på produkten, liksom på storlek och konfiguration. Vi talar om sådana former som:

 • Triangulär (hörnbadkar).
 • Med anatomiska prognoser.
 • Runda och ovala, inklusive stillasittande.
 • Också, enheten (avlånga).

Dessutom kan det vara så stor och miniatyr, som i princip skulle vara tillräckligt för en bekväm tar vatten behandlingar. I vilket fall som helst, de flesta experter är överens om det faktum att förutom rent pragmatiska syften, såsom en klar uppfattning om hur många liter vatten i badrummet, är det nödvändigt att ta hänsyn till att underlätta för att använda det, tänker inte bara kubikmeter, men också om njutning.

Bra rinnande vatten var något som underverk för våra farföräldrar. Eftersom allt har ändrats. I dag tar vi alla sådana strukturer som en självklarhet. Emellertid leder en sådan inställning ofta på det faktum att vi inte vårdar vattnet. Exempel: använd vatten, många av oss används av många, särskilt utan att behöva oroa ekonomin. Som ett resultat - högre räkningar för vattenförbrukningen. Det visar sig att varje användare är ansvarig för hur mycket pengar, totalt betalar han.

Ofta på vattenflödet påverkas inte av hur många liter vatten i badet, oavsett om det är små, medelstora eller stora, och den del av VVS kan vara felaktig. Vi talar om en bländare som kan läcka vid en inställd vattenkranen är inte stängd, otillräckliga installationskvalitet utrustning badrum, läckande lock och andra eventuella problem med avlopp och vattenförsörjning, som inte är direkt kopplade till sådana indikatorer som volymen av badet. Vattnet strömmar helt enkelt bort och går genom felaktiga eller inte slutna sanitära anordningar. Dessa problem är naturligtvis bör undanröjas så snart som möjligt.

En orsak till det ökade flödet vatten kan vara den aktuella kran

Vad det än var, enligt flera standarder, antas det att den genomsnittliga förbrukningen av vatten per person och dag är cirka 250 liter. Samtidigt bör det förstås att en stor del av dessa utgifter faller på vattenrening för bad. Av denna anledning, är frågan om hur mycket vatten som konsumeras dagligen det extremt viktigt för att kunna beräkna den ungefärliga förskjutning (kan mätas i kubikmeter) för både fyllning och bad, samt en helhet.

Kom ihåg! Naturligtvis avkastningen i en liknande situation - det. Det första som kommer att tänka på är möjligheten att starta så mycket som möjligt att använda den vanliga dusch. I det här fallet kan du spara en hel del liter vatten (i tärningar). Vissa säger experterna - ungefär hälften av den totala volymen.

Denna siffra är oerhört viktigt. Många människor har inte ens föreställa sig hur många liter vatten de kan spara, ge upp så dyrt när det gäller rutiner för konsumtion.

Å andra sidan är det många som helt enkelt inte är villiga att ge upp en sådan trevlig rutiner som att ta ett bad. Vad vi kan göra i det här fallet? Kanske en av de metoder som kan påverka lägre förbrukning är det rätta valet av rätt modell rörmokare? Vad det än var, många professionella rörmokare rekommenderar köpare att ta reda på innan de köper för att ta reda på hur många liter i ett bad med 170 cm, 150 cm., Och så vidare kan passa. Således kommer du vet mer exakt hur mycket av de vanliga bad kuber. Dessutom kan du räkna ut hur mycket vatten placeras i en skål med standard och specialstorlekar och kostnader för den genomsnittliga mottagning. Naturligtvis är denna beräkning mycket ungefärliga. Men även han skulle göra beräkningen av hur mycket vatten passar in i badet, att veta dess grundläggande egenskaper.

I många byggvaruhus, liksom på marknaderna och Internet presenterar ett brett utbud av bad. Deras viktigaste arterna är följande:

EXEMPEL klassisk bad av råjärn

Det bör dock förstås att dessa modeller är först och främst till en mer eller mindre prisvärd och populär. Åtminstone till att göra, kommer du att kunna hitta en produkt till ett mycket högre pris. Exempel är material som granit, marmor och andra, som i allmänhet används i enlighet med önskemålen från köparen i de enskilda ordning. Låt oss titta kort på alla de mest populära sorterna och försöka avgöra kapaciteten hos var och en av dem, baserat på kuber.

Denna typ har både sina fördelar och nackdelar. Således är en fördel att de har en lång livslängd, bra att lagra önskad temperatur och snabbt värma upp. Samtidigt, dessa bad finns också vissa nackdelar, den viktigaste av dessa är den ökade vikten. För övrigt bör det sägas att kapaciteten inte beror på materialet.

Om vi ​​talar om parametrar såsom längd och bredd, enligt tillverkarens pass, det vanligaste är små och medelstora produkter. Till exempel om användning räkna i centimeter, är längden typiskt 150 eller 170 cm och bredd -. 65, 70 och 75 cm, åtminstone, detta gäller för de flesta tillverkare. På samma gång, är inte ovanliga inte endast CD (120 cm.) Och en konventionell 1,5 och 1,7 meter, men de större modellerna med större kapacitet, av vilka är längden 190-200 cm. Mängden av sådan plan badet kommer , respektive, mer.

Med tanke på den lilla badet 1500 till 650 millimeter, är dess kapacitet cirka 140 liter vätska, så det ingår. Om vi ​​talar om hur många passar i större föremål, kan du ta siffror som 170, 180, 195, 200 och 250 liter vätska. När du väljer en VVS anläggningar för badrum Större prover VVS större storlek tillgängliga. Respektive, och de innehåller också mer.

På grund av en sådan parameter som rimligt pris för stålbadet är ganska populär. På grund av den mindre betydande vikt som den för motparter från gjutjärn, är installationen enklare. Detta - plus. Men det finns vissa nackdelar. Till exempel, de är inte så bra och länge håller värmen. Dessutom, när hälla vatten kan höras ganska märkbar buller. Emellertid kan bullerproblemet lösas genom att använda speciella pluggar kan absorbera extra ljud.

Bad volym i liter, liksom andra analoger, beror också på dimensionerna (längd, bredd och höjd). Och för honom att ta reda på, är det nödvändigt att multiplicera alla dessa värden. Naturligtvis är den siffran, som du får genom att använda denna formel mycket ungefärliga, eftersom badet har en rundad och det är inte helt slät. Däremot kan en mer eller mindre exakt värde beräknas, och en sådan "gammaldags metod."

Akrylbaserade icke-standardiserade former ofta produceras, inklusive jacuzzi

Det bör noteras att akryl - är en relativ nyhet. Men produkterna av akryl lyckats vinna många beundrare. Bland de viktigaste fördelarna kan nämnas låg vikt, lätt att transportera och installera. Å andra sidan, är vilken som helst akryl skål mer mottagliga för alla typer av lesioner jämfört med motsvarigheter järn- och stål.

Det är intressant att veta! Trots exponeringen av sådana bad mekaniska skador (repor, flisor, etc) från lätt att åtgärda genom att ta bort sådana defekter. Och kan du göra det själv, göra reparationer hemma.

Hur många liter är i badrummet 170 cm, tillverkade av akryl? Detta är hur man ska bemöta omedelbart på denna fråga är ganska svårt. Och allt eftersom materialet antar den största mängd olika former och konfigurationer. Och om i fallet med den klassiska skålar avlång form är mer eller mindre lätt, om du försöker att bestämma förskjutningen (eller mängden vatten i kubikdecimeter) av produkten triangulära och andra sorter, som skiljer sig från den vanliga, kan du ha vissa svårigheter.

Bad volym i liter av 150 cm samt 170 cm (också populärt standardstorlek) bestämd baserat på deras typiska dimensioner. Om vi ​​talar specifikt om standarden inhemska bath (import kan vara något annorlunda), de har den typiska Sovjet-byggda hus Mått:

 • Längd: 150 till 170 cm (1500-1700, åtminstone 1800 mm);
 • bredd: 70 till 75 cm (700-750, åtminstone 650 mm);
 • djup: 40 till 50 cm (400-500 mm);
 • vinkel sidor: 50 till 80˚.

Kom ihåg! Beräkningen måste ta hänsyn till att en liter i volym motsvarar en kubikdecimeter.

Så vi tittade på de huvudsakliga alternativ bad, och kort berört ämnet volym, samt vattenförbrukning. I själva verket är denna fråga lite mer komplicerat sedan, hur mycket vatten som förbrukas, det beror inte bara på storleken och hur många liter i en vanlig bad, men även om intensiteten i användningen, och andra parametrar. I varje fall är det önskvärt att hitta sätt att spara (kvalitetsinställning sanitetsporslin, blandare tillförlitliga och så vidare. I sådana fall frågan om hur många liter bort medan ta ett bad, kommer du inte oroa dig så mycket.

Volymen av en standard bad

De flesta människor som föder stugan själv, är väl medveten om att det måste vara inte bara en plats att arbeta och odling av grödor, men flest hörnor där du kan koppla av från den livliga staden och njuta av vacker utsikt över naturen och marken.

Vilda djur och fåglar som lever i naturen, kan inte förlita sig på det faktum att i vintern någon kommer att hjälpa dem exakt hur deras domesticerade "bröder".

Var och en av oss älskar den vackert dekorerade interiören. Detta åtagande är särskilt efterfrågas i de fall där inredningslösningar påverkar gott humör och glädje för våra nära och kära.

Varje samvetsgrann ägare måste ta hand om bekvämligheten av sina husdjur, styrs av berömda citat från "The Little Prince": "Vi är ansvariga för dem som har tämjas."

Förr eller senare, innan de flesta av oss står inför uppgiften att köpa nya möbler, inklusive stolar. Samtidigt går det inte alltid vettigt att köpa nya möbler till en tillräckligt högt pris, eftersom vi kan återställa de gamla stolar.

 • Om projektet
 • annonsörer
 • återkoppling
 • sitemap

Citering av data är tillåten endast när man specificerar en aktiv indexerbart skrivning.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 4 = 4