Bakgrund Loft

Inredning i loft stil: tapet design för lägenhet och hus

Hittills kan du säkert säga att det är stilen på loftet som är en av de mest levande och tvetydiga stilerna i designen av inredningen. En slående kombination av sådana saker som illusorisk chic, i kombination med gamla, till synes onödiga saker, är ett av visitkorten för detta tillvägagångssätt för inplanering. En av de viktigaste komponenterna i denna design är väggarna, liksom deras integrerade del - tapeter i loftstilen.

Idag finns det två huvudalternativ för utseendet på sådana interiörer:

 1. Rekonstruktion av gamla industribyggnader och andra liknande ändamål. De kan förenas av en sak: de var en gång icke-bostad, och därför har de en liknande layout och funktionell orientering.
 2. Reparation i moderna och inte mycket, lägenheter, såväl som hus, som ursprungligen planerades som bostäder och planeringen av dessa byggdes ut på grundval av lämpliga krav.

Innan vi fortsätter att beskriva några designmönster, liksom bakgrundsbilden i den här designen, låt oss se närmare på detaljerna i detta tillvägagångssätt för reparation av lägenheter och hus och prata lite om dess historia.

Dess överklagande är i många avseenden att det hjälper till att kombinera helt inkompatibla saker, till exempel en aning av chic och avantgarde med gamla och onödiga detaljer vid första anblicken. En oinitiativ person kan tro att många av deras liknande inre element helt enkelt hämtades i en soptunna.

Tack vare användningen av vissa konstruktionstekniker blir det möjligt att använda som bostad sådana lokaler som inte så länge sedan såg mycket oattraktiva ut. Dessutom blir de ett tecken på god smak och till och med bohemisk livsstil.

1

Namnet loftet (engelska loftet) kommer från den engelska beteckningen av vindar. Samtidigt, i bredare bemärkelse, tänker man inte bara på vinden, men i allmänhet alla delar av industribyggnader, lager och övergivna fabriker. Observera att vi som regel talar om de gamla föremålen och inte om sovjets era byggnader. Tillämpad på Ryssland och andra CIS-länder, det här är främst byggandet av kungen, som byggdes av industriister och handlare på den tiden.

Modern arkitekts uppgift var anpassningen av sådana byggnader till bostadsanläggningar. inklusive tack vare detta och det visar sig att uppnå en harmonisk kombination av grov och grov trim med iögonfallande intressanta tillbehör och inredningsdetaljer. Stora fria utrymmen kan sameksistera med smala gångar och små mysiga nischer.

OBS! Vad som än var, en sådan inredning kan skapas inte bara i den ryska industrins tidigare fabrikanter av Alexander II, men också i den vanliga moderna byggnaden. Så är inredningen i loftstilen i en liten lägenhet också mycket lämplig, eftersom även ett litet utrymme, om så önskas och tillgången på vissa färdigheter, kan utformas ordentligt.

Nå, nu, låt oss berätta historien om utvecklingen av denna arkitektoniska och inredningsstil.

Vad du behöver veta om utvecklingshistoria

Till att börja med måste det sägas att precis som en inredningsstil bildades loftet först om mitten av 20-talet.

Hemlandet i denna riktning är USA. Det hände sålunda att många stora städer, inklusive Boston, New York, Chicago, Detroit, etc. började ta industriella och industriella byggnader utanför stadens gränser. Rivning och ombyggnad av sådana territorier var ganska dyrt, och därför började många byggföretag enkelt konvertera dem till bostäder, vilket hyrdes till ett rimligt bra pris, främst för låginkomsttagare.

Nästan alla inredningar av sådana fabriker arvdes av nybyggda bostäder. Situationen var väldigt blygsam, och från livsstödssystemen var det bara nödvändigt. Följaktligen var det i de flesta fall inte meningsfullt att göra några skiljeväggar och andra tekniska "överskott", eftersom detta ledde till en betydande ökning av kostnaden för sådana bostäder.

Det hände så att lokalerna i ett stort område, med fönster av stor storlek, glada artister och andra representanter för kreativa yrken. Sistnämnda introducerade också en speciell zest i ren industriell stil, med tillägg av olika dekorativa element, målningar, designdetaljer och allt annat som vi kopplar in i detta arrangemang av inredningen. Bland sådana dekorativa element och möbler kan vi namnge följande:

 • Enkla och funktionella stoppade möbler, inkl. Soffor och puffer, stoppade i sammet och naturläder.
 • Forntida klassiska bad av gjutjärn.
 • Exotiska orientaliska mattor.
 • Bilder och fotografier i en enkel ram, stiliserad i gamla tider.
 • Ovanliga souvenirer av naturmaterial och mycket mer.

Senare började konstnärer gradvis arrangera sina studior i sådana utrymmen där, förutom den kreativa processen, fanns många mode- och prestigefyllda utställningar. Dessutom samlades ofta kända artister, vilket i sin tur påverkade bildandet av prestige och elitismens aura.

Som vi kan se har populariteten hos loftstil i interiören blivit så hög framförallt tack vare de märkliga "protestmoods" som uttrycks av de unga avantgardeartisterna som senare blev kända.

Idag anses det att i ett sådant interiör finns vissa egenskaper som länge blivit det ursprungliga "visitkortet". Låt oss försöka lista ut vad som står på spel.

Så, vad är karaktäristiken för denna stil och dess huvuddrag. Här är huvudlistan:

 1. Illusionen av brist på inredning, grova väggar och skiljeväggar, ofta från vanliga tegelstenar.
 2. Takets höjd är från 3 meter eller mer.
 3. Windows är stora.
 4. En mängd olikade bärande konstruktioner av metall, balkar och rör.
 5. Enkel, funktionell, men elegant möbler.
 6. Fri rymdplanering och en känsla av ledigt utrymme.

Ibland blir det möjligt att göra det så kallade "öppna golvet", där sovrummet oftast är beläget. Det är också intressant att de flesta hushållsartiklar, kläder mm är vanligtvis gömda i välförklädda nischer eller helt enkelt i skåp och lådor.

Viktiga element som kännetecknar inredningen i loftets stil är sådana strukturer och delar av infrastrukturen som murverk, ventilationskanaler och rör, överlappar metallbalkar. Om det inte finns några tegelstenar kan keramiska klinkerplattor användas, vilket inte skiljer sig från det i utseende.

OBS! Alternativt kan zonindelning användas för mottagning, varvid väggpartiet har en imitation murverk eller under den, och den andra delen av väggarna eller partitioner att tillämpa slät gips eller volym med en ganska grov "uncouth" yta. Färger måste väljas inte ljusa, kan dämpas eller mörkare. Vit är också välkommen. Dessutom, ibland på väggen kan du se målning eller graffiti.

Användning av möbler

När det gäller användning av möbler i loftstilen är det också nödvändigt att ta hänsyn till vissa regler. Först och främst bör det inte vara vanlig och massproduktion, som kan köpas vid varje steg. Det är önskvärt att det är en sällsynthet, och ännu bättre, antika eller skräddarsydda designmöbler. Du kan använda de omvandlade "farmor" skåp och bordsskivor, förutsatt att de var nyinredda och ser ganska snygga och icke-standardiserade. Tänk på att de flesta av dessa saker görs individuellt och är designade, gjorda av sig själva.

Intressant, tillsammans med vintage eller designer saker, kommer ultramoderna möbler intressanta nog. Förresten, vissa veyi från en sådan känd tillverkare, som Ikea, kan ganska smidigt passa in i en sådan inredning. Detta är inte oavsiktligt, eftersom en enkel och lakonisk skandinavisk stil har mycket gemensamt med ett loft. De vanligaste materialen är metall, läder och plast.

Loftstil i kökets kök, sovrum och vardagsrum

Designprojekt som förser arrangemang av kök, sovrum och hallar, ger vissa dekorationssystem. Om du vill göra det själv kan du ta dessa principer som instruktioner. Så, låt oss räkna upp dem.

Kök och matplats är utbredda användningen av möbler och hushållsapparater, som påminner om början av 1960-talet, som en annan viktig del av en sådan inredningen är eklektisk, vilket bidrar till att kombinera de till synes oförenliga saker, och heminredning.

Samtidigt ser teknikerna i modern stil, speciellt täckt av metall och med den förkromade ytan, organiskt nog ut. Bordet, baren och stolarna (de kan vara tappning) måste vara tillräckligt kompakta. I alla fall, med sin storlek, bör köket inte vara stort.

En något kall situation är lätt att korrigera genom att använda mysiga och snygga möbler. Dessutom kan du också använda antika eller stiliserade föremål, till exempel soffor eller soffbord på stora hjul, vilket kommer att ge inredningen ytterligare en känsla av närvaro inom industribyggnaden.

Förresten är användningen av gardiner inte helt framgångsrik. Helst är det bäst att använda persienner, både av metall och tyg. Om du väljer att använda gardiner, är det önskvärt att de är enkla, monofoniska, gjorda av grovt material.

När det gäller sovrummet, trots att visionen om ett sådant interiör tar ett öppet utrymme, ska sängen trots allt vara inhägnad. Här kan du tillgripa med en liten partition, eller bara ett skåp som skulle separera utrymmet, vilket gör sovrumszonen mer privat.

Tabeller och en säng att vara gjord av trä. Samtidigt kan mycket lämpligt vara en mängd olika dekorativa föremål tillverkade av metall.

Olika föremål av dekoration och i många avseenden, bestämma status för inredning till loftet stil. Det spelar ingen roll vad din bostad: en liten lägenhet eller ett litet område av en tvåvånings hus på landet, kan du dekorera väggarna och utrymme för olika designdetaljer.

Så mycket trevligt skulle se olika ämnen, bland annat målningar och fotografier gjorda i samma stil som popkonst. Dessutom, om möjligt, installera en eldstad, denna eller en modern elektrisk. Det kommer också att vara ganska intressant att se snygg, golv vaser, lampor och ovanliga konstföremål.

Tips! Det bör noteras att loft stil är inte bara lämpar sig för lägenheter eller bostadshus. Det är också mycket lämpligt i områden kaféer, restauranger, kontor, skönhetssalonger, barer, kaféer.

Nu när den oro som tapeter i en vindsvåning stil. De har sina egna egenskaper. Sålunda, en ganska vanlig utföringsform med karakteristiska mönster och uttalad konsistens som bör simulera den traditionella för sådan invändig byggnad och efterbehandling material, såsom keramiskt tegel, gips, betong, och tyget liknar gamla styrelsen, med några gnidning. Dessutom ganska vanlig mottagning, fokus på en viss del av väggen med kontrasterande tapet kamrat med en ljus och väl fånga prydnad eller en bild.

De flesta av dessa tapeter är gjorda av amerikanska eller europeiska fabriker, varav en del var ursprungligen planerade att utveckla en speciell samling under loftet. Idag i Ryssland och OSS-länderna finns det inga begränsningar i försäljning av olika typer av tyger. Därför, om du väljer att köpa tapeten i en loftstil kök, vardagsrum eller sovrum i lägenheten eller ett hus på landet, kan du ansöka som bakgrund till en specialiserad salong, liksom i online-butiker som säljer liknande produkter. Professionella rådgivare kan hjälpa dig att välja den mest lämpliga alternativ, liksom följeslagare för kombinationer. Vi önskar er en lyckad val!

specialist hitta

tapetbutik kalkylator

Trendig inredning: tapet i stil med ett loft

Kan invånarna i halv övergiven lager och loft i gamla fabriker gång antas att deras hem kommer att sätta en grund för den nya trenden inom inredning som kallas stil loft! Efterfrågan på sådant utrymme är nu så stor att utvecklarna har blivit speciellt lämna stora "cherdaki9raquo; i nya byggnader utan efterbehandling och sälja dem som lyxlägenheter.

Dekorin redan förberett för dig att bli de viktigaste funktionerna loft konstruktion "Hur man ritar ett loft", men ser den växande populariteten för dessa interiörer, kunde vi inte motstå och beslutade att också berätta om de viktigaste dekorativt element som skiljer dem och som du kan använda i ditt hem för att skapa denna unika urban atmosfär - och denna bakgrundsbild i en vindsvåning stil.

Naturligtvis kommer detta loft i första hand tilldelas dess stort område, högt i tak, medgav möjligheten att skapa en andra våningen, det minsta antalet väggar mellan rummen och stora fönster. Men om du gillar stilen på ett loft och du lever i ett normalt hus eller lägenhet? Då det säkraste sättet för dig - ordentligt ordna väggar och tak. Därefter får du lära dig om vad en mängd olika tapeter är i en vindsvåning stil och hur man använder dem för att uppnå önskad effekt!

Har du någonsin gång strövade de övergivna eller ofärdiga byggnader? Om så är fallet, du vet, ska se ut innerväggar på loftet. Vad gjorde du först kommer att tänka på: bare betong eller tegel, kakel eller poluosypavshayasya shabby träskivor?

I dagens värld av tapeter kommer du inte vara svårt att hitta ett omslag som efterliknar utseendet på dessa väggar. I nästa foto, kommer du att se exempel på deras tillämpning i elegant modern inredning.

Så vår första och mest uppenbara typen av tapeter i loftstil - det är ...

Bakgrund under "nakna väggar" (tegel, betong, trä och andra beläggningar)

Vi märkte det viktigaste? Vilken är den mest fördelaktiga inre loft ser ut när kombinerar flera olika typer av väggar, till exempel, varav en är utfärdat i enlighet betongen och den andra under en tegelsten, etc. Denna heterogenitet är en viktig del av loft och låter dig göra detta "promyshlennyy9raquo ..; stil är mer bekväm att greppa. Tänk om alla väggarna i ett litet rum kommer att täckas med tapeter under den röda tegelvägg! Hur länge de kommer att hålla, för att inte irritera dig?

Så när du väljer en tapet i ett loft stil, bör du överväga alternativ för att skapa en accent väggen (till exempel, under samma rött tegel) eller ett urval av olika typer av bakgrunder till olika områden i hemmet. Nästa serie foton kommer att kasta dig ytterligare idéer för inspiration. Vår andra slags loftstil tapeter - det är ...

Bakgrund under bokhyllan, graffiti och olika bakgrundsbilder

Håller med om att de svarta och vita bakgrunder fantastiska kombination med tegelväggar, betong och andra delar av stil loft! Det är också intressant att titta på tapeten med en bild serier med dem (trots allt, mode för dem var ungefär samtidigt med loft) och graffiti, som är ett obligatoriskt attribut av övergivna byggnader. Men det är inte allt tapeten på vinden, kan du använda! Loft - ett hem för den moderna människan, så med rätt kombination med resten av inredningen kan alla tapet med moderna mönster agera i önskad roll.

Nyckeln här är varierande utformning av väggar och tak (så att de kontrasterar med varandra), och tillade också behovet av val av lämpliga dekorationer som matchar färgen eller mönsterdesign tapet.

Nedan ser du ett bra exempel på när tapeten med en bild av träd i kombination med svart-vit matta på golvet och skapa en rolig kontrast med den varma trä tak. Ta en närmare titt som resten av bilden för att ta reda på hemligheten bakom en lyckad utformning av inredning på loftet.

Vid slutet av denna artikel, vi bara nämna enkla vanlig tapet, som överraskande, har även möjlighet att göra din loft intressant och unik. Skapa dem ljusa accent vägg eller kombinera dem med ovanliga strukturer i väggar, golv eller tak - här kan det inte finnas några gränser för din fantasi!

Kom ihåg att den första loft fungerade som en tillflyktsort för de fattiga konstnärer och andra bohemer, men eftersom de är bara i sig krävs för att uttrycka smaken och den kreativa visionen av deras respektive ägare. Lycka till!

En ny syn på mode: bilda raffinerade interiörer med traditionell tapet loftstil

Bland alla moderna trender design en av de mest ovanliga anses loft.

Genom en kombination av street style och andra ämnen interiörer ser lyxigt, men omfattas inte av jämförelse med andra lösningar i fantasifulla utformningen av huset.

Trots användningen av ett stort antal material utan ordentlig behandling denna stil ser mycket komplett, så även utan erfarenhet av sådant arbete för att skapa arkitektur hemma kommer inte vara svårt.

Vilka är de viktigaste funktionerna loftstil? den enkla färger, det finns ingen iögonfallande detaljer, bekväma och eleganta möbler - och, naturligtvis, harmoniska material för väggar, som utför rollen av en universell och kan vara en del av någon annan stil, om det behövs.

Vi erbjuder dig att ta reda på varför tapeten på loftet är i hög efterfrågan, och hur man väljer den framgångsrika versioner av sitt rum från ett brett spektrum.

Namnet på denna stil har sitt ursprung i 40: e året i USA. Faciliteter lediga när du flyttar växter, aktivt används som bostäder interiörer och platser för kreativa färdigheter.

De flesta av de utställningar, konserter, offentliga evenemang som genomförs i områden som utrymme var nog för möten och skapa rekreationsområden med bekväm design.

Med tiden har den här typen av lokaler blivit populär bland eliten representanter, så i "vinden" av interiören började dyka upp dyra möbler, spektakulära tillbehör, prylar och andra grejor.

Inslag av högteknologiska nu gränsar till klassiska urbanism eller retrostil och passform så perfekt att det inte finns något behov av att beröva utformningen av en av de dekorativa element.

Nu loft inte är förknippad med en påtvingad liv i atypiska förhållanden och med dyr och ovanlig design, som perfekt behärskar konsten att folkvalda domare.

Inget behov av att beskriva huvuddragen i designtrender: alla gamla och moderna material och möbler om så önskas kan kombineras i det inre av denna typ.

Mycket svårare att välja tapeter som exakt kan att förmedla andan i tid och stil huvudsak som sann loft inte innebär användning av tapeter på väggarna.

Det finns dock en lösning, och tapeter som produceras av moderna tillverkare, ibland inte bara idealiska för vinden tema, men också har förbättrade praktiska egenskaper som används för att öka hållbarheten hos den skapade design.

Innan du väljer en tapet för inre loft, notera följande funktioner:

 • Loft stil - en maximal ledigt utrymme, så även i små rum måste skapa en känsla av frihet och rymd. Bakgrund ljusa färger av väggarna kommer att hjälpa dig att uppnå detta mål;

 • Som regel, accent väggar i dessa interiörer Stå inte tillbehör. Men om du föredrar att ordna utrymme i samma ton, dekorera ytan av vissa målningar eller speglar. Bakgrunden beläggningen är bättre att använda ljus nyanser;

 • inomhus loftstil gör ofta flera åtgärder: det rymliga vardagsrummet kan fungera som ett sovrum, och som en matsal och kök som en arbetsplats. Trenden utrymme zonindelning bevarade idag: Nu loft interiörer är planlagd med olika nyanser av tapeter;

  Rum på vinden kommer att se mer elegant och harmonisk, om varje vägg i det inre kommer att vara dekorerad på sitt eget sätt.

  Var inte rädd för att kombinera tegel och enfärgade tapeter på väggarna, skapar införande i nischer och på partitioner, använda naturliga material - och försöker att undvika överdriven kontrast i de givna nyanser. Det är denna effekt bidrar till att skapa en bekväm hemmiljö i en stil som ursprungligen ansågs "industriell".

  Notera att i inredningen av Loft kan vara närvarande och tapet med mönster, och, oavsett vilket mönster avbildas på ytan därav. Men det är önskvärt att dessa tapeter inte är upptagna alla ytor i rummet, och färgen på golvet och taket inte blandas med utvalda för att dekorera en vägg.

  loftet acceptabelt och tapet med ett reliefmönster, uttryckt textur, metalliserad eller glansig yta hos glaselementen och andra material.

  Det bör ta hänsyn till färgschema på inredningen: Loft - en övervägande ljus och dämpad konstruktion, så ser pastell tapeter och svala toner. De traditionella färgerna av denna stil - vit, kräm, grå, ljusbrun, tegel.

  I interiörer med tillräckligt utrymme kan aktiveras ljus insättning, men bara i begränsade mängder. Till exempel ljusa tapeter med graffiti på väggarna och bli en elegant tillbehör, och dessutom till utomhus ämnen.

  dekorera vardagsrummet

  Huvud- och som regel, mest rymliga rum i ditt hus - denna sal. Så varför inte köpa inredning, med respekt för alla traditioner loft stil? I närvaro av tillräcklig belysning, inte upptas av möbler, utrymme och stiliserade möbler välja tapeter för en levande kommer att bli lätt.

  Eftersom detta utrymme bör råda en avkopplande och festlig stämning, är det inte nödvändigt att använda endast kalla nyanser. Vissa väggar är gjorda i ljusa och livliga färger.

  Bakgrund inte nödvändigtvis vara med en prydnad: även en vanlig lock med en touch av minimalism harmoniskt passar in i loft.

  Bakgrund i vardagsrummet av denna typ kan uppta en av väggarna eller separata nischer i vissa ytor. Som lämpliga material för brytning dekor används tapet med mönster (mestadels moderna), glänsande effekt, att reflektera ljus, en imitation av naturliga material.

  Om ditt vardagsrum har en öppen spis område, är i fokus från den traditionella tapeter bättre att skapa den. Annars gör ljusare tapetserade väggen med en TV eller yta, vilket är en soffa.

  Dragen av tapeter i sovrummet loft

  Sovrum loft-stil bör vara mjuk och diskret. Därför är tapeten som används i inredningen, Du bör vara enfärgad och inte alltför ljus. Att skapa accent är bättre att använda imiterar material eller tapet med strukturerad yta.

  Som regel handlar säng zon i en sådan inre kärna. Därför förut tänka över sin skugga: tapeter på väggen kommer att ställa bakgrunden hela utrymmet sovrummet.

  Barns loftstil dekorerade ganska ovanligt: Denna stil behöver inte tilltalar unga barn, eftersom de behöver en bekväm, varm och hemtrevlig atmosfär, inte en gata design med en gammal klassiker element.

  Därför tapeten i stil med ett loft lämpar sig endast för tonåring rum, vars invånare har redan beslutat om preferenser inom design och vet hur de kommer att bli mer bekväm.

  Av de alternativ som är lämpliga för dessa interiörer, kan du välja bakgrundsbild under sten eller tegel, tapeter med bilder på temat staden, liksom vanlig tapet djupa nyanser med matt eller blank struktur som passar perfekt med möbler gjorda av trä och andra material.

  Kök, loftstil kännetecknas av moderna möbler och utrustning, så tapeten bör väljas, med fokus på utrustning room.

  I kokningszonen inte alltid praktiskt att använda tapet med mättat mönster, eftersom det finns risk för förlust av färg. Och i matsalen felaktigt valt tapeter kan påverka aptiten hela familjen.

  Men vissa typer av tapeter används flitigt i denna design. Denna lättnad beläggningar, tapeter under sten, tegel eller trä, imitation stuck, liksom vanlig tapet, inredda i neutrala eller ljusa färger.

  Till kök ser rymliga även med massiva möbler och headsetet, använd en ljus eller mörk tapeter är inte på alla väggar i utrymmet. Design en yta skulle räcka, och ljusa tapeter på de andra väggarna kommer att skapa balans behövs.

  Trenden med inredning med hjälp av flera olika typer av tapeter på väggarna och behöll på kontoren. Den enda stora skillnaden i detta fall - behovet av att skapa en dämpad situation, som skulle kunna inrättas för att arbeta och koncentrera sig.

  Det är därför de ljusa flashiga bakgrunds eller pasta på en tom vägg i denna design inte kommer att uppfattas harmonisk.

  Massive skrivbord, glas soffbord och skinnmöbler kommer idealt titta på bakgrunden simulera material: tapeter i form av tegel, läderklädsel, gips.

  Till detta rum inte ser alltför trångt och mörkt, Ta hand om tillräcklig belysning. Förresten, på vinden kan användas stiliserade belysning runt omkretsen av rummet: integritet design, gör de inte sönder, men kommer att spela rollen av extra tillbehör (som vi redan har noterat att andra typer av dekorationer är inte alltid tillämpas i denna design).

  Om tidigare att skapa en spektakulär interiör på detta tema var svårt på grund av de begränsade möjligheterna för dekoration, men nu uppgiften är att hantera varje.

  Bakgrunds simulerar egenskaper, texturerat material, och många andra idéer av modern tillverkare har funnit sin plats på vinden, så du måste välja en harmonisk nyanser och placera rätt interiör.

  Se felaktig, ofullständig eller felaktig information? Du vet hur man gör en berättelse bättre?

  Vill du erbjuda att publicera bilder i ämnet?

  Hjälp oss att göra sajten bättre! Lämna ett meddelande och dina kontakter i kommentarerna - kontaktar vi dig och tillsammans kommer vi att göra publiceringen bättre!

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  − 4 = 4