Bakgrund Rullstorsegel

tapeter storlekar

Om bredden av banorna

tapeter storlekar - storlek, i allmänhet, är relativt konstant. Men på senare år har antalet meter i en rulle varierar ofta kraftigt, men det är att tala om lite senare.

Så, vad är dimensionerna på tapeten. Låt oss tala först om bredden på duken, och sedan ska vi förstå och längd.

Baserat på det faktum att vi talar om vanliga produkter, de som säljs i butiker, men inte alla typer av exklusiva, handgjorda, forntida egyptiska, etc. är att ge två standardstorlekar - .. är 0,53 m och 1,06. m. (så kallad "meter").

Bakgrund bredd 0,53 m. Är de vanligaste i Ryssland, producerade de en mängd olika arter, mönster och strukturer. . Banbredd på 1,06 m används också ganska ofta på grund av dess bredd (lim "meter" tapeten är verkligen trevligt och enkelt - färre skarvar, snabbare och billigare, men principen bör vara klar).

När det gäller de icke-standardiserade storlekar, de är mycket mer. I grund och botten "uppförstorade" som tillverkas av olika europeiska länder: Italien, Belgien, Tyskland och andra. Dessa tapeter har en bredd av 70, 75, 90, 100 och 140 cm. Kanske det finns andra målningar och bredd, men för mig att dessa är fortfarande okänd.

Hur många rullar med tapeter i

Standard (återigen för Ryssland) har en rulle 10 centimeter och 5 meter wallpaper ± 3%, eller från ca 5,3 till ca 10,6 m ^ (med en bredd av 0,53 meter och 1,06 respektive).

1

Blanda inte ihop - rullängd är 10,50 meter, och är 10,05 meter! Vid användning av tapeter med rapport erhålls från en rulle av banorna 2 och 3 (beroende på takhöjd), men från en rulle av vanlig tapet - från 3 till 4 blad. Besparingar, som de säger, är uppenbart.

Emellertid, förutom standardrullar, det finns också icke-standard - de kan innehålla 15, 20, 25 och till och med 50 meter av tapeter. Oftast i sådana rullar är förpackade meter tapet för målning, "finteks" och andra liknande produkter.

Egentligen inget fel med det. Den enda frågan är hur mycket fasta material kan erhållas från en viss roll. Det mest obehagliga överraskningen är takhöjd 2,55 eller 2,60 meter (ofta i "skepp", det vill säga i husen av serie 600, 602 och 606). I det här fallet från rullen är fortfarande en hel del avfall, antingen på egen risk, måste vi hänga tapet med en stor lägre ersättning, som (om du miste om horisonten, eller om golvet / taket mycket kurva) kan vara ett resultat och inte att stänga en sockel.

I allmänhet, alla texter och mindre detaljer. Det är viktigt att komma ihåg följande: standard tapeter storlekar i Ryssland - är 0,53 x 10,05 x 1,06 meter och 10,05 meter. Andra storlekar enda produkt som är antingen utomlands eller i vårt land, men på utländska licenser.

Planerar tapetsering väggarna (bra, taket, och så vidare. P.), Det är nödvändigt att ta hänsyn till höjden på taket och antalet fasta målningar, vilka är härledda från en enda rulle. Det vill säga, om takhöjd på 2,7 meter, är en av rullen storlekar 1,06 x 15 meter för att få fem fasta tyger. Om tapeten har rumpa på rapport, kan antalet blad vara mindre (beroende på upprepade steg).

Beräkna antalet bakgrundsbilder för klistra rumsindelningen är det möjligt med den metod som beskrivs i artikeln "Beräkning av antalet tapeter på rummet"

Storleken på en rulle tapet: standarder, typer, funktioner

När denna mångfald som vi ser idag på hyllorna i möbelutställningslokaler, inte ens har drömt om. Idag Tillverkare oss av varor för alla smaker och plånböcker. Förutom det stora antalet färger och mönster, finns det flera standarder längd och bredd av rullen. Varför det? Varför är det viktigt att kunna välja storlek på en rulle tapet? Professionals säger att det bidrar till att minska kostnaderna, optimalt val av det önskade området, minimera mängden oanvändbar rest. Och egenskaperna av lokalerna diktera sina villkor: någonstans mer praktiskt att arbeta med en smal remsa, och någonstans med ett brett.

Under sovjettiden, arbetade alla tapetbranschen på standarden. Storleken på en rulle tapet i dessa dagar var densamma för hela landet. Valsbredden var 53 cm, längd - 10,05 m.

Idag, den inhemska tillverkare använder ofta samma standard. Tiden har visat att dessa dimensioner är lämpliga för målare, och antalet skarvar på väggar är inte så stor, det uppfattas ganska organiskt.

Tapeten butiken du kan hitta en mängd olika tapet med dessa dimensioner. I denna prisklass är mycket brett. Detta kan vara tapeten, priset per rulle som startar på bara en och en halv dollar. Men samma dimensioner har ofta tapeten elitklass som produceras i litet antal och följaktligen mycket dyra.

Storlek 0,53h10.05 ha följande typer av tapeter:

Mycket vanliga vinyl tapeter, rull dimensioner är något större än standard. Detta är den berömda "pyatnadtsatimetrovke9raquo, så älskad av professionella konstnärer och målare, amatörer. Det är dessa tapeter köper de oftast som gör reparationer på egen hand. De har flera fördelar.

Först den stora majoriteten av tapeten 15 meter lång och har en enhetlig färg utan lokala element. Detta - samma "utan matchande" den drömmen av alla som hade möjlighet minst en gång plågas med ett mönster. Inget behov av att kombinera mönster sparar mycket tid för kapning och limning, och mängden avfall minimeras. Och sömmarna perfekt kamouflerade.

När det gäller kvaliteten på beläggningen, i de flesta fall är det en vanlig tunga vinyl. Räkna antalet, tänk på att området med en rulle är exakt en halv gånger mer än standard. Om till exempel, i rummet du behöver 9 rullar tapeter konventionella, 15 meter behöver bara 6. Kostnaden beror på tillverkaren och börjar på omkring $ 4-5 per rulle. prisintervallet den övre gränsen är svårt att avgöra. Bland de inhemska produkterna är de typer av 10-15 dollar, medan importen kan kosta mycket mer.

Mycket populär storlek i en rulle tapet, dubbelt så stor som standard. Vid samma längd (10,05 m), är bandbredden 1,06 meter. Föreställ dig hur mycket mindre kommer sömmarna på väggarna! Och när limning rate, kommer de att vara osynlig alls.

Det är dyrare tapet. Pris per rulle börjar med $ 15. Men limma dem så mycket lättare! Saken är att det dekorativa vinylskiktet inte är placerad på baspapperet, och non-woven. Detta material är tunnare och impregnerade snabbare, så det behöver inte tillämpa lim. Det räcker med att smeta på väggen, fäster det ett ark av tapeter och försiktigt slät. Detta är en mycket förkortar den tid som behövs för att spenderas på reparationer.

Utomlands utvidgas bredd sådana tapeter som 0,7 meter. Från Tyskland, Holland och Frankrike för några år sedan började de att levereras i våra butiker. Under denna tid de gillade och köpare och konstnärer.

Eftersom det i vårt land är en sådan tapet ännu inte gjort, hela visade sortiment av blommor - det importerar. Priserna på dessa tapeter är höga. Men bland denna kategori är otroligt mönster. Förresten, är några av dem utformad för horisontella limnings remsor av registreringen av lokala enheter, målningar, paneler. De används för zonindelning utrymme och skapa unika designlösningar.

En utmärkt lösning för dem som vill byta, är inte rädd för att experimentera - övermålningsbar tapeter. De är vita och har oftast en mycket uttalad lättnad. Denna tapet, rulla längd och bredd som är mycket större än alla andra verkar vara extremt massiv. Meters höjd och diameter på 20-25 centimeter skapa illusionen av enorm vikt. I själva verket, de är lätta - och interlining, används som en bas, och anbringas därpå en skummad vinyl, väger mycket lite.

Crate dem lika lätt som alla non-woven. Helt enkelt applicera limmet på väggen, fästa remsan försiktigt jämna ut speciella spatel. Glöm inte att du behöver ett lim till markeringarna på förpackningen för nonwoven. Storlek tapeter roll: 1,06 x 25 meter. Genom området, är den enda roll fem vanliga!

Det finns många speciella tapeter som är gjord av bambu, vass pinnar och mer. Idag populära 3D-tapeter, färg, tapeter "syurprizom9raquo, där huvudmönstret är dold under särskild raderbart papper.

Tapeter har ett brett urval av storlekar. Information om dem finns på förpackningen. 3D Bakgrund bredd är typiskt mindre än en och en halv meter, annars kommer de att vara alltför svårt att transportera.

När du väljer tapet, ägna stor uppmärksamhet åt mätningar av rummet. Beräkna alla alternativ, kommer det att hjälpa dig att välja storlek på en sådan rulle som kommer att vara optimal för ditt rum.

Konstruktion och reparera sina egna händer

On-line kalkylator. Hur man beräknar den önskade mängden tapeter

längden på väggen (väggen) divideras med bredden av tapetrullen. Resultatet avrundas till närmast högre heltal. Således får vi antalet blad (stycken) av tapeter som behövs för klistra väggar.

Därefter beräkna längden av bladet tapeten. Med tanke på de eventuella oegentligheter till höjden av väggen lägger ett extra bidrag till inriktning och, om konstruktionen kräver markeringen (i de flesta fall är detta tillräckligt för korrekt inriktning) halva dess höjd.

Dividera längden av rullen på tyget längd (baserat på ersättning och val av figuren), kan du se hur mycket av hela banor som erhållits från en enda rulle tapet.

Den totala mängden banor delat med antalet av banorna för att en enda rulle, och vet hur mycket att köpa rullar (också resultatet av divisionen avrundas till ett heltal upp).

Säljare tenderar att ha klar bordet, där allt beräknas (baserat på dörrar, fönster, etc.). Men det är bättre när tapeten köper och de måste garanteras med en reserv.

[ De data som visas i tabellerna är endast för referens. ]

byggnad kalkylator

Livslängden glödlampor är starkt beroende av kvaliteten på nätspänningen. Med ökande spänningen ökar temperaturen hos en volframtråd, är volframatomer börjar att avdunsta, är det gallring av tråden, det finns en mörkfärgning av glödlampan och i slutändan, en volframfilamentbrott. Därför kan en högre spänning i nätverket och hoppar avsevärt minska livslängden för glödlampor. Det har konstaterats att en ökning av den nominella spänningen på endast en% minskar lampans livslängd med 14%.

Det finns ett originellt sätt att borra glas. Rengöra glaset från smuts och fett, alkohol, aceton eller bensin. På den rengjorda platsen strö fin våt sand och göra rätt diameter tratt ostrozatochennoy trollstav. Den kokta pour tratt lod (smält bly eller tenn). Efter 1-2 minuter, kan sanden tas bort och ta bort den koniska lod. Glasskivan formas slät genomgående hål.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

55 − 50 =