Bakpulver, och det håller på att ersättas

business-hospitality.ru

Bakpulver: särskilt matlagning hemma

Bakpulver till salu kan hittas under namnet "bakpulver". Det ger bakverk glapp och ståt. Artificiell desintegrerande komposition bakpulverom kallas fortfarande, består den av olika kemiska föreningar, som gör degen jäsa, förbättra dess kvalitet och egenskaper. Bakpulver uppfanns på 20-talet och har blivit allmänt används i matlagning. Moderna tillverkare håller produktens sammansättning i hemlighet.

Referensböcker kan hitta sådan information om sammansättningen av denna produkt: den innehåller 125 g natriumbikarbonat, 250 gram kremor-tartar, 20 g kol Amon och 25 gram mjöl, ris eller någon annan, vilket förhindrar uppkomsten av reaktionen de grundläggande kemiska komponenter under lagring .

Vid användning bakpulvera lämpligt? När kommer baka en tårta, tårta, kakor, tårtor, etc.

Om, som en av ingredienserna fungerar starter, då bakpulver krävs inte, eftersom mycket surdeg akter i denna roll. Om du inte kan köpa bakpulver använde värdinna soda, släckt med vinäger, men det finns vissa nyanser.

Dragen av användningen av hydrerad soda

Soda bakpulver i sig är inte, så det krävs för att "släcka" vinäger till reaktionen att frigöra koldioxid och tillhandahålls bakverk och luft porositet. Om "för långt" med soda kan måltiden vara förstört, eftersom den karakteristiska smak och lukt kommer att märkas mycket tydligt och förstöra allt det roliga i att äta.

Och viktigast av allt - soda för att släcka i det fria är inte rimligt, eftersom koldioxiden kommer att avdunsta helt enkelt inte utrustade deg krävs egenskaper.

Erfaren kockar soda blandas med mjölet och ättiksyran eller essens tillsätts till varje flytande beståndsdel, till exempel ägg, yoghurt eller gräddfil.

I detta fall bör testet omedelbart sätta i ugnen, eftersom reaktionstiden är liten och saknar tid, kan du förneka alla ansträngningar.

1

Den enda fördelen med att använda bakpulver i är att vid dess utplåning är ofta möjligt att göra utan vinäger, eftersom mejeriprodukter och vissa sura bär och frukter kan ta på sin roll och se till lätthet och fluffighet muffins.

Ersättaren bakpulver

Bakpulver ofta ingår i listan över ingredienser som behövs för beredning av bakverk. Bakpulver - det är bakpulver, som består av komponenter som kan hittas i köket varje hemmafru.

Om du har en citronsyra, bakpulver, mjöl eller stärkelse, kan du förbereda dig och bakpulver. Således upplösas i dess flytande ej nödvändig: det blandas med mjölet och i denna form införes i degen.

Förväntad reaktion i detta fall endast inträffar när bakning, vilket innebär att du alltid har tid att avsluta ärendet inleddes, tills degen är på åskådarplats.

Blanda Recept bakpulver:

  • ta 12 delar mjöl. Du kan ta några, som en måltid, och vete, råg, etc. Blandas med 5 delar av soda;
  • citronsyra - 3 delar ingå i kompositionen. Även om den här funktionen, som redan nämnts, kan ersätta de sura bär, t ex svart, röda vinbär eller tranbär. Endast de måste vara torr och igen, i detta fall, beloppet bör höjas till 5 delar och även lite mer;
  • i absolut torr burk med ett tätt lock alla ingredienser placeras i ovanstående sekvens, varefter behållaren måste stängas och skaka väl.

En sådan bakpulver, beredd hemma, bara en nackdel - ömtåliga bristande efterlevnad av reglerna för lagring. Det är nödvändigt för att förhindra att fukt tränger in.

Volymen av bakpulver som tillsätts till degen

1 kg mjöl behövs 4-6 tsk bakpulver, och om vi talar om en hemmagjord produkt, är 2 teskedar bakpulver och samma mängd citronsyra. Allmänt att en timme. L. soda motsvarar 2-3 timmar. l. bakning bulkprodukt.

Om du har ett recept volymen av alla de komponenter som anges i gram, så ska du veta att en timme. L. med liten bild - är 10 gram bakpulver i pulverform. Fettet degen du behöver lägga till mer bakpulver och färskt kött är mycket mindre än den vanliga normen.

Nu vet du allt om funktionerna i butiken bakpulver och de produkter som är beredda hemma, och så lätt att få grepp om det begärda beloppet av bakning. Framgångsrika försök!

Bakpulver - vad är det korrekta sättet att tillämpa den

Begreppet bakpulver dök upp i 1903. Han uppfann sin berömda tyska apotekare augusti Otker. Många bakpulver och tecken för en annan titel - bakpulver. Vanligtvis ämne som används för beredning av osyrade bakverk.

Bakpulver - vad är det?

Typiskt innefattar moderna staplade bakning blandningen bakpulver, mjöl, ett stabiliseringsmedel, en stärkelse, och en aciditet regulator. Det är också möjligt att tillgodose olika typer av pulver, som tillsätts en mängd olika kryddor, såsom saffran, för att förläna bakning gyllene färg.

Det finns två typer av pulver för bakning:

  • biologiska substansen (det är baserat på en process för jäsning av bakterier, svampar och nyttiga mikroorganismer). Denna typ sönderdelnings används ofta för att baka bröd och bakverk;
  • kemiska (fermentationsprocess är baserad på kemiska reaktioner). De huvudsakliga kemiska element som orsakar reaktionen är bakpulver och ammoniak.

Snattare bakpulver som används är mycket enkel, du måste tydligt följa instruktionerna på förpackningen. Allt du behöver göra är att lägga rätt mängd av komponenten i degen.

Se till att följa de instruktioner och recept, eftersom kompositionen och metoden för användning i bakpulver från olika tillverkare kan variera signifikant.

Hur man lagar en saftig kyckling kotletter i ugnen, läs vår artikel.

Stew recept i multivarka - ett bra alternativ när du vill laga något otroligt läckra och samtidigt inte alltför kalori. Recept med steg för steg bilder.

Nu betyder det för bakning kan köpas på någon affär eller stormarknad, men om du plötsligt inte har denna ingrediens till hands, kan det vara lätt ersättas av en annan produkt.

Det enklaste sättet att ersätta den aktiva ingrediensen är att använda bakpulver, släcktes med ättika eller citronsyra. Dessa komponenter har varje familj.

Process släckning soda ättika ökar reaktions av koldioxidutsläpp som gör degen och luft frodig. Efter processen HISS passera, bör den resulterande blandningen sattes omedelbart till degen och blanda väl.

Till reaktionen var framgångsrik och dina kakor visade sig vara strikt proportioner. Vanligtvis är det 1 till 1. Om en otillräcklig mängd vinäger bakning inte fungerar, och kommer att lukta soda.

Om mejeriprodukter är närvarande i sammansättningen av testet, såsom yoghurt, gräddfil, vassle, då kan du lägga bakpulver utan vinäger. Mejeriprodukter är ett stort antal av nyttiga bakterier, genom vilken process sker och koldioxidgas. Även en sådan komponent till den lummiga och läckra bakverk du kan förbereda dig.

Hur att laga mat hemma?

Gör hemgjord bakpulver ensamt inte gör absolut inga svårigheter, och inte ta lång tid. Denna process är lätt att hantera även de mest oerfarna värdinna. För beredning i hemmet bakpulver vi behöver:

I syfte att erhålla bakpulver, är det tillräckligt att blanda alla ingredienserna i korrekta proportioner: 7 g soda, 13 g mjöl, och 2 g citronsyra.

Förresten, kan vetemjöl ersättas med en konventionell mat stärkelse, bakpulver då kommer att ha en längre hållbarhet, och resultatet kommer att vara lika bra. Typiskt 200 gram deg kräver 10 gram bakning av blandningen.

Lägg bakpulver bör endast vara i rätt proportioner, som anges i receptet. Håll bakpulver kan vara i en vanlig bank, men det bör endast lagras på en torr plats, annars reaktionen kommer att ske omedelbart.

Bakpulver är mycket skadligt för hälsan, det är en analog till soda. Detta ämne lanserar kraftfulla oxidativa processer i kroppen och därmed kan påverka matsmältningen eller till och med orsaka blodtryckstötar. Själv använder inte det och andra inte rekommenderar starkt!

Ersättaren bakpulver

Kännare ren bakning alltmer ifråga än ersätta bakpulver. Detta problem uppstod inte från början: efter en del av många bakpulver, inklusive bakpulver, som presenteras i ett brett intervall på hyllorna, är allt mer att finna modifierad stärkelse, och natriumbikarbonat och fosfat.

förutom stärkelse och mat soda, bakpulver komponenten är citronsyra. Hon, i motsats till de naturliga syror, som huvudsakligen används i hem bakning, är en syntetisk produkt, och även önskvärt för frekvent användning.

Svaret på frågan om hur man ska ersätta bakpulver, är uppenbar: naturligtvis det viktigaste och rikta hans ersättare, används i matlagning sedan urminnes tider - är mat soda. En påse bakpulver ersätta ungefär en tesked soda. Alternativt kan du lägga till den 1 tsk naturlig stärkelse (potatis eller majs), men askan rekommenderas inte att släcka.

Slag soda till degen kommer att vara mer effektiv om dess upplösning reaktion till koldioxid, vatten och salt sker direkt vid bakning under inverkan av hög temperatur och så kallade "syra" livsmedel, såsom kefir, vassle, grädde, keso, yoghurt, frukt och bär saft eller puréer et al.

Allmänhet, är bakpulver användes för att framställa en mängd olika kakor, kakor, muffins, pannkakor, d.v.s. bakning av osyrat deg. I enlighet därmed, pajer, pizza etc. bakning pulverprodukter är jäst.

I industriell bakning bakpulver ibland ersättas ammoniumkarbonat, vilket vid upphettning sönderdelas till koldioxid och ammoniak, skadliga för den mänskliga kroppen elementet emellertid användningen av en sådan icke önskvärd sönderdelningsmedel, även om det ger lever etc. original mild smak. Ibland, ammoniumkarbonat, tillsammans med soda, som redan ingår i bakpulver.

Hemma för att lossa degen att ersätta bakpulver används i vissa recept alkoholhaltiga drycker: I kexen lägga ofta konjak eller rom till degen för smördeg sätts till öl, etc. Alkohol som ingår däri, höjer degen, och olika tillsatser (smakämnen, eteriska oljor och liknande) ger bakning kryddig smak.

Göra utan bakpulver är möjlig om degen är ganska näringsrik, dvs. Den innehåller tillräckligt med fett (helst smält margarin), och ägg (inte mindre än 3-4 på moset) väl vispad med socker (3/4 cup).

Om du bestämmer dig för att ersätta bakpulver, strikt följa de rekommenderade proportioner, även som över naturlig ersättare påverka smaken av rätter.

Var noga med att lagra bakpulver i en glasbehållare på en torr, mörk plats: i ljuset och i synnerhet, i kontakt med sitt flytande testopodemnye kvalitet försvinna.

Bakpulver - vad är det korrekta sättet att tillämpa den

Begreppet bakpulver dök upp i 1903. Han uppfann sin berömda tyska apotekare augusti Otker. Många bakpulver och tecken för en annan titel - bakpulver. Vanligtvis ämne som används för beredning av osyrade bakverk.

Bakpulver - vad är det?

Typiskt innefattar moderna staplade bakning blandningen bakpulver, mjöl, ett stabiliseringsmedel, en stärkelse, och en aciditet regulator. Det är också möjligt att tillgodose olika typer av pulver, som tillsätts en mängd olika kryddor, såsom saffran, för att förläna bakning gyllene färg.

Det finns två typer av pulver för bakning:

  • biologiska substansen (det är baserat på en process för jäsning av bakterier, svampar och nyttiga mikroorganismer). Denna typ sönderdelnings används ofta för att baka bröd och bakverk;
  • kemiska (fermentationsprocess är baserad på kemiska reaktioner). De huvudsakliga kemiska element som orsakar reaktionen är bakpulver och ammoniak.

Snattare bakpulver som används är mycket enkel, du måste tydligt följa instruktionerna på förpackningen. Allt du behöver göra är att lägga rätt mängd av komponenten i degen.

Se till att följa de instruktioner och recept, eftersom kompositionen och metoden för användning i bakpulver från olika tillverkare kan variera signifikant.

Hur man lagar en saftig kyckling kotletter i ugnen, läs vår artikel.

Stew recept i multivarka - ett bra alternativ när du vill laga något otroligt läckra och samtidigt inte alltför kalori. Recept med steg för steg bilder.

Nu betyder det för bakning kan köpas på någon affär eller stormarknad, men om du plötsligt inte har denna ingrediens till hands, kan det vara lätt ersättas av en annan produkt.

Det enklaste sättet att ersätta den aktiva ingrediensen är att använda bakpulver, släcktes med ättika eller citronsyra. Dessa komponenter har varje familj.

Process släckning soda ättika ökar reaktions av koldioxidutsläpp som gör degen och luft frodig. Efter processen HISS passera, bör den resulterande blandningen sattes omedelbart till degen och blanda väl.

Till reaktionen var framgångsrik och dina kakor visade sig vara strikt proportioner. Vanligtvis är det 1 till 1. Om en otillräcklig mängd vinäger bakning inte fungerar, och kommer att lukta soda.

Om mejeriprodukter är närvarande i sammansättningen av testet, såsom yoghurt, gräddfil, vassle, då kan du lägga bakpulver utan vinäger. Mejeriprodukter är ett stort antal av nyttiga bakterier, genom vilken process sker och koldioxidgas. Även en sådan komponent till den lummiga och läckra bakverk du kan förbereda dig.

Hur att laga mat hemma?

Gör hemgjord bakpulver ensamt inte gör absolut inga svårigheter, och inte ta lång tid. Denna process är lätt att hantera även de mest oerfarna värdinna. För beredning i hemmet bakpulver vi behöver:

I syfte att erhålla bakpulver, är det tillräckligt att blanda alla ingredienserna i korrekta proportioner: 7 g soda, 13 g mjöl, och 2 g citronsyra.

Förresten, kan vetemjöl ersättas med en konventionell mat stärkelse, bakpulver då kommer att ha en längre hållbarhet, och resultatet kommer att vara lika bra. Typiskt 200 gram deg kräver 10 gram bakning av blandningen.

Lägg bakpulver bör endast vara i rätt proportioner, som anges i receptet. Håll bakpulver kan vara i en vanlig bank, men det bör endast lagras på en torr plats, annars reaktionen kommer att ske omedelbart.

Bakpulver är mycket skadligt för hälsan, det är en analog till soda. Detta ämne lanserar kraftfulla oxidativa processer i kroppen och därmed kan påverka matsmältningen eller till och med orsaka blodtryckstötar. Själv använder inte det och andra inte rekommenderar starkt!

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 1 =