Belysning i köket under skåpen

Högkvalitativ belysning i köket under skåpen med sina händer: reglerna för val och installation

För att göra belysningen i köket med händerna under skåpen måste börja att avgöra exakt var det kommer att placeras, och vilken typ av belysning kommer att vara optimal för en viss zon.

Belysning av underskåp i köket

Köksskåp enligt belysning kan innebära både belysning av arbetsområdet under den ledade möbler, golv och upplyst under den nedre skåp. Till att börja överväga det andra alternativet belysning.

Mycket attraktiv och estetiskt tilltalande till det inre av köket såg så kallade "flytande skåp." Sådan ovanlig effekt uppnås lätt genom LED remsa placeras under botten av köksinredning.

För att installera sådan belysning behov:

 1. Noga överväga utformningen av elektriska ledningar, är trådarna inte sticker ut över hela köket, och var gömd i räckhåll för barn.
 2. Att arbeta LED strip transformator krävs måste därför isoleras och avskild plats för honom.
 3. För att belysa de lägre skåpen kan du använda LED remsan är i klartext, och i den form slutna armaturer. I det första fallet är det nödvändigt att välja ett band med en högre grad av fuktskydd IP 65 eller IP 68, eftersom sannolikheten för fukt på bandet huset är mycket hög i denna del av köket.
 4. Innan du handlar för LED-band, är det nödvändigt att bestämma området för färger glödlampor och nödvändig ljusstyrka. Proffs rekommenderar att ta den nedre bakgrundsbelysning LED SMD35h28. Deras kapacitet kommer att vara tillräcklig för detta ändamål.

Det finns en varning! Köks sex med en blank yta är bäst att välja armaturer stängda som öppna lysdioder, som återspeglas i den spegelgolvytan, kommer att slagen av dina ögon.

För att installera LED-belysning i köket under den nedre skåp med sina egna händer kommer att behöva följande verktyg:

 • LED-band (den önskade längden med 10% att gifta)
 • PVA-kabel med ett tvärsnitt av 0,5 eller 0,75 mm. sq.
 • Transformator 12 W
 • sax
 • lödning
 • lod
 • kolofonium
 • isoleringsband

Steg för installation av LED-band med händerna:

 1. U behöver tejp segmentet måste avslöja extrema kontakterna 1-1,5 cm.
 2. Löda dem två kablar och isolera dem med tejp.
 3. Innan du fäster bandet yta måste avfettas.
 4. Om bandet monteras utan en lampa, är det tillräckligt att bara ta bort skyddsfilmen och hålla sig till möbler. Om lysdioderna kommer att vara stängd för att starta bandet ska fästas på skyddsremsan eller profil. Och sedan till profilen tillsammans med ett band fäst i botten av inneslutningen med hjälp av dubbelhäftande tejp.
 5. Med lödning tejp måste anslutas till transformatorn, och det i sin tur till gaffeln.
 6. Alla lederna bör definitivt hantera bandet.
 7. Alla kablar tillsammans med strömförsörjningen gömd i en speciellt reserverad plats, för att inte förstöra bilden.

Det finns ett antal tips för att hjälpa dig att undvika de vanligaste misstagen:

1
 • Genom att köpa i butik LED-band, är det nödvändigt att plocka upp sin transformator korrekt.
 • När du köper bör uppmanas att kontrollera alla apparater.
 • Alla utsatta ställen kablar måste isoleras.
 • För bondtrådar i stället för kontakten är bättre att använda alla de välkända lödkolven och harts.
 • För att styra ljusintensiteten kan ställas in med strömförsörjning och ström dimmer.

Belysning av arbetsområdet i köket

Till skillnad från belysnings golv för belysning av arbetsområdet kan användas en hel rad av olika fixturer. Nästan alla av dem installeras helt enkelt och inte kräver speciella kunskaper och färdigheter.

Övre belysning under skåpen i köket med händerna kan utföras med följande belysning:

 • Ledande rum idag upptar givetvis samma LED bandet. Dess installation ovanför arbetsområdet är nästan omöjlig att skilja från montering under skåp under. Man behöver bara att vända sin uppmärksamhet mot egenskaperna hos lysdioderna. Eftersom arbetsområdet kräver en ganska ljus belysning, LED-band SMD50h50 lämpar sig för sin belysning. Det är värt att komma ihåg att om bandet kommer att användas i den klara - se till att ta hänsyn till dess tätskikt. Men för belysning av arbetsområdet inte rekommenderas att använda öppen LED-band, eftersom det kommer att bli svårt att slå ljuset i hans ögon.
 • Många föredrar gammaldags lysrör. Deras huvudsakliga fördelar:
 1. jämn ljus
 2. enkel installation
 3. ekonomi
 4. billighet

Denna typ av belysning är ganska lätt att installera. Lampor ska endast fästas med hjälp av en särskild anknytning till en vägg eller i ett på förhand tilldelade hål i möbler ovanför arbetsytan. Det är allt! Du kan slå lampan i nätverket.

 • Spotlights har alltid varit populära, eftersom på grund av sin ringa storlek de kan placeras i någon del av möbler och belysning tilldelas endast en plats för dem. Det finns tre typer av spotlights:
 1. lådor - placeringen av dessa lampor måste planera för en annan kök skiss skede eftersom de kräver speciella spår och utrymmet inuti skåpet för sig själv och transformatorn.
 2. overhead - lätt att fästa direkt på ytan av skåpet, men arbetet i nätverket.
 3. modulära - kan användas i någon del av köket, och inte kräver elektrisk ström.

För jämn belysning av arbetsytan rekommenderas att placera spotlights på ett avstånd av 0,5 meter från varandra.

 • Nyligen i belysning under skåp tillsammans med LED-band började använda en så spännande och färgstarka tillbehör som neonrör och LED duralights.

neonrör - ett glas eller plast rör fyllt med inert gas. Ändarna av rören drivs med el. Sådan arbetsröret via transformatorn. Livslängden av röret - cirka 12 år, men transformatorn är mindre eftersom under installationen måste du lämna tillgång till elnätet för att ersätta den om det behövs.

Duralight - ett flexibelt silikonrör med glödlampor eller lysdioder inuti. Giltigheten av glödlampor - upp till ett år, men LED duralights varar mycket längre.

Som regel är sådana belysningsanordningar används mer som dekoration i köket, eftersom ljuskällan är svårt att namnge dem. För montering av neonrör och duralights skåpen i köket, kan du använda monteringsbandet.

Som framgår av artikeln, inget komplicerat att installera belysning för köksluckor enligt dina händer där. Vi behöver bara en önskan, tid och visuella hjälpmedel.

Bakgrundsbelysning för LED skåp i köket med händerna

Hur man bygger ett hus invändig belysning? Det är ingen hemlighet att ljuset sammansättningen hjälper till att ge rummet en obeskrivlig atmosfär och stämning. Dessutom är det med hjälp av ljus kan delas utrymmet i zoner, som var och en har sitt eget syfte. En framgångsrik belysningslösning för varje enskilt rum lägenheter väljs enligt den funktion som utför rummet, och enligt personliga önskemål hos den person som kommer att fortsätta att leva i denna lägenhet. Kanske några förändringar i ljus interiör en person vill göra, utan behov av större reparation zon. Belysning under köksskåp, speglar med särskild belysning i badrummet, LED band i utsmyckning sovrum och vardagsrum - här är några alternativ att en person lätt kan göras genom att ge en viss stämning och atmosfär av interiören.

Belysa vissa områden i köket kan bära bara ett dekorativt syfte, men det är mycket bättre att tänka i förväg om ytterligare belysning layout för att säkerställa dess funktionalitet. Det enklaste sättet att göra lampor under skåpen i köket med händerna. Det genomförs med hjälp av LED-band, och dess huvudsakliga funktionellt syfte - det belysning bänkskivor. Även LED tejp används för att tända en zon inuti lådan lådor och - för en bättre användning av rymden, och för att ge en viss karaktär kök, om ljus monterade nära golvnivå. Belysning enligt skåp i köket - en av de vanligaste lösningarna för utformning av lokalerna, och inte mindre än spektakulära utseende LED-belysning taklist i köket, med tonvikt på vissa nischer, imitation av baren i köket.

LED strip - en relativt ny och mycket prisvärd ersättning svårt att installera belysningssystem. Det är ett flexibelt band, på vilken halvledarelement är monterade i följd - lysdioder.

Med hjälp av LED-strip säker: det är sprött och inte innehåller farliga element är ganska enkel att installera och använda och dessutom ger den nödvändiga standarden för belysning och bakgrundsbelysning. Det är därför att använda det genomförs under lamporna för köksskåp. LED remsa existerar i olika former: den enfärgade eller flerfärgad, modifiering med skydd mot fukt och damm, arter med olika storlek och antal lysdioder, liksom varianter som kräver olika elektrisk spänning och köra direkt från elnätet.

När du väljer lysdioder för att belysa köksskåp bör också uppmärksamma egenskaper som färgen på basbandet, värmebeständigt och vattentät kvalitet på tejp. Normalt ger LED-band tillräcklig belysning för att ta bort skuggan av väggskåp.

Nyanserna av LED tejp

Vad som är viktigt att komma ihåg när man arbetar med LED band och dess installation, enligt under lamporna i köksskåp? Det första bandet kan klippas och löd endast i speciellt markerade områdena. På enradigt bälte, är dessa områden belägna var tredje diod till tvåradigt - varje sex. För att ansluta delar av belysningsanordningen kan kräva speciella kontakter för att installera vissa typer av band kan kräva speciella nätaggregat. De är nödvändiga eftersom det är låg spänning för LED strips, när bakgrundsbelysningen är inställd för köket. Under skåp med rosett gömma nätaggregat som senare kommer att anslutas till nätverket. Kraftenheten väljs enligt följande beräkningar:

Strömförsörjningshetsbanden = Längd * 1 meter strömband + 20% som en strömkälla.

När du ansluter armaturen till elnätet att komma ihåg om polaritet. Om du behöver installera flera stora stycken LED band, är det viktigt att förbereda sig för varje separat strömförsörjning eller makt segmentet det separat. Genom att ansluta dessa segment i serie med varandra, kan du stöter på en sådan situation, när den efterföljande segment kommer att ge alltför svagt ljus och snabbt går ner.

Flerfärgade LED Strip

Vid användning av flerfärgade LED strips kan också använda regulatorn med fjärrkontroll som låter dig konfigurera programmet belysning, färgförändring, lägga till olika effekter, såsom flimmer.

Belysning för köksluckor under: Foton

Det finns många designmöjligheter kök arbetsyta med sådan belysning. Hans händer kan ställas in i flera färgsystem, belysning som kan variera beroende på programvaran installerad på kontrollenheten eller manuellt. Även LED strängen kan diskret fastsatt under skåp, fyller en dekorativ funktion. Belysning för köksskåp under LED vinkel kan ställas in med hjälp av en speciell vinkelaluminiumprofil, som säljs i byggvaruhus och stormarknader.

Hur man installerar LED strips i köket: de nödvändiga förberedelserna

Att installera den erforderliga LED remsan (mest trevlig och avkopplande ett varmt vitt ljus), strömförsörjningen för lysdioderna, den anslutningstråd och nätsladden med en plugg. Även före förvärvet av en sådan belysningsanordning är viktigt att göra de lämpliga mätningar av det utrymme i vilket bandet är fäst, och avståndet till bordsskivan. Detta gör det möjligt att välja rätt längd och kapaciteten hos enheten. Den plats där ljuset installeras under skåpen i köket, är det önskvärt att torka med alkohol och vänta en kort tid för att avdunsta - detta enkla förfarande kommer att ta bort smuts och säkert limmade bandet i framtiden. Om föroreningen är för stark, kan strukturen förstärkas med hjälp av anslutningsklämmor eller så kan du installera dem på en speciell aluminiumprofil.

Hur man installerar LED strips i köket fäst

Belysning för köksskåp enligt - LED strip - är ansluten till dubbelhäftande tejp, måste du kontrollera tillförlitligheten hos fäst till tejpen och ytan på väggen eller skåp. Efter installationen av belysning du behöver för att ansluta den till elnätet. Remsor med polariteten är ansluten till elnätet, och sedan den är ansluten till nätverket. Det är viktigt att komma ihåg att efter detta arbete inte bör lämnas exponerade trådar och när den är ansluten till enheten får inte aktiveras. Efter den slutliga monteringsstruktur kan anslutas till nätverket. Om alla åtgärder gjordes på rätt sätt och polariteten återförs inte kommer bandet glöd.

Belysning i skåp i köket med händerna

Kvalitet belysning kan du skapa en effektiv utformning av alla rum. Köket är oerhört viktigt att lyfta fram detaljer på rätt sätt, göra lämpliga accenter. kan utföras ordentlig belysning av arbetsområdet under installationen av belysning under skåp.

Genomtänkt ljusfördelning för att göra processen för matlagning för ägarna av huset bekväm. Innan belysning i skåpen i köket ansågs dyrt. Nu skapa ett projekt och utföra installationen av utrustningen, kan alla äga. För detta passar de olika typer av belysning.

Belysning under köksskåp skapade ganska enkelt. För att göra detta, göra en plan och välja det bästa alternativet instrument. Belysning spelar en viktig roll i den rätta utformningen av invändiga utrymmen. Förutom att ge vissa delar av inredningen, har en positiv effekt på en persons vision.

Om du arbetar kock i köket är inte tillräckligt med ljus, den ansträngda ögon. Man måste koncentrera sig på de saker som orsakar ögontrötthet. Trötthet kan leda till irritabilitet, dåligt humör. Högkvalitativ belysning ger komfort matlagning, upprätthålla ögonhälsa.

Förutom den positiva effekten på synen, kan belysning skapar en mängd olika dekorativa effekter. Idag i försäljningen är instrument som skapar en hel del nyanser av ljus. Detta gör det möjligt att inreda rummet, för att göra köket trevliga människor.

Belysning för köksluckor under (Foto nedan) kan skapas med hjälp av olika enheter. Främst detta inkluderar LED remsan.Denna enhet gör det möjligt att skapa högkvalitativa flerfärgade glöd. Driften av ett sådant band inte kräver stora utgifter för energi. Därför LED band erkänd som en av de bästa alternativen för att skapa belysning under skåpen i köket.

Vissa ägare är monterade lysrör långsträckt rörform. De har nyligen blivit föråldrade och används sällan. Inuti dessa enheter är gas. Om du av misstag bryta en lampa, innehållet i en negativ inverkan på hälsan. Därför är dessa balkar inte används idag.

Ett annat intressant alternativ är att använda spotlights. De ser ganska respektabel. Emellertid är en nackdel med ett sådant system bristen på hållbarhet hos sådana lampor. Som regel de inte har tillräckligt med isoleringsklass. Därför fel som tändare ut snabbt.

Ljus för köksluckor under lysdioden (bilden som visas nedan) har ett antal fördelar. Först och främst är det nödvändigt att notera en stor variation av sådana enheter. Det finns band med ljusa och dämpa ljuset. Deras skugga kan vara vit kall eller varm. Det finns kommersiellt tillgängliga och mångfärgade LED band. Valet beror på inredningsstil. För varje typ av design kan vara det bästa alternativet.

LED-lampor förbrukar minimalt med ström. Däremot kan deras livslängd nå flera tiotals år. De lyser genast upp när den är påslagen. Det behöver inte vänta tills lampan har värmts upp.

Kostnaden för LED-enheter är relativt stor. Men engångskostnader betalas fullt ut under operationen. Montera ett sådant system kan alla behärska, även utan tillräcklig erfarenhet av sådant arbete.

Specifika zonindelning kräver i utformningen köket. Belysning i överskåp kommer att belysa arbetsområdet. I det här fallet finns det flera alternativ där man kan placera LED remsan. Oftast är enheten monteras under skåp, där de kommer i kontakt med väggen. Detta gör det möjligt att skapa en tillräckligt ljus mark i rummet för matlagning.

Belyser också inne hängande skåp, där det finns glas. Det ser mycket imponerande. Dessutom kan du göra belysningen ovanför de övre skåpen. Det ökar visuellt rummet.

Du kan också ställa in LED remsan under bänkskivan. Det kommer att lyfta fram innehållet i lådorna i de nedre skåp. Alla lampor bör dolda. Märkbara måste vara bara deras ljusflöde.

Flera varianter av enheter accepterar ljus i köket under skåpen. LED-lampa kan vara en punkt eller linje. I handeln finns lampa likhet med lysrörs enheter. Men deras skillnad ligger i princip skapa ljus. Inuti dessa enheter är lysdioder. Med användning av speciella designmoduler kan bildas med önskad längd. Detta är mycket praktiskt när du skapar belysning av arbetsområdet.

kan slås på spotljus med hjälp av sensorn. Detta är en mycket praktisk funktion, särskilt när dina händer är upptagna. De kan skäras-och plåster. Valet beror på vilken typ av möbler och inredningskrav.

I de flesta fall i dag, är värdarna ut för att skapa arbetsområdet LED-bakgrundsbelysning tejp. Detta beror på enkelheten i dess anslutning och möjlighet att välja någon nyans av glöd.

Vad du behöver för installation?

Belysning i köket under skåp LED kräver goda förberedelser. Du måste köpa de nödvändiga elementen i systemet. måste också förbereda nödvändig utrustning.

Första är längden mätas, från vilken LED-lampor som skall installeras. Därefter ska du köpa en armatur. I de flesta fall är en sådan anordning är monterad i en speciell aluminiumprofil. Det ökar ljusstyrkan på ljusflödet.

Infört en mängd olika enheter behöver anslutas till nätverket via strömförsörjningen. Detta är ett obligatoriskt krav. För detta ändamål i nästan samtliga fall, lämplig strömförsörjning på 12 V. Det finns band som går från 24, men de används för att skapa allmänbelysning.

Du måste också köpa en switch, tråd och krympslang. Kabeln kan få strandsatta, men bättre än koppar. Krympslang för att möjliggöra att isolera kontakter.

Det viktigaste kravet för val av LED-remsan är i en klass för dess isolering. Det måste vara resistenta mot inträngning av vatten, damm och sot. Den minsta tillåtna skyddsklass - IP44. Detta band tål inträngande av enskilda vattendroppar. Att produkten inte kunde motstå trålen en fullträff, att skyddsklass IP65 vara.

Det är bättre att ge företräde åt band med en naturlig skugga av ljus, vilket är så nära dagsljus solljus. Det är bäst lämpade för detta ändamål trippel olika enheter med mått 50x50 dioder. Deras koncentration är 1 m bandet är 30 st. Till detta ljus belysning hastighet kan nå 60 bitar. En meter. Ytterligare belysning bör inte vara alltför ljusa.

Valet av ett lämpligt effektmatningsenheten kräver de LED-lampor i köksskåpen under. Lampan kommer att fungera stabilt om kretselementet kommer att ha en effektmarginal på ca 20%. För att beräkna effekten LED strip, är det nödvändigt att veta hur många objekt på bältet, deras storlek. Till exempel meter tejp 30 50x50 LEDs förbrukar 7,2 watt. Om du vill ansluta 4m sådana artiklar är den totala effekten 28,8 watt. Om du behöver lägga till en strömkälla, måste strömförsörjningen vara klassad för 36 watt.

Denna designelement bör vara kompakt så att den enkelt kan döljas. Om du använder tejp typ RGB eller ägare vill bara att justera ljusstyrkan är det nödvändigt att inkludera dimmerkrets. Han gör det möjligt att ställa in alla luminiscens program.

Belysning i köket under skåpen, med sina händer monterade kräver befälhavaren vissa färdigheter. Han måste känna till grunderna för anslutning av elektriska apparater, samt ha ett lämpligt verktyg.

Befälhavaren måste kunna hantera en lödkolv. Det är också nödvändigt att förbereda lodet med harts. På jobbet kan du behöva borra. Förutom specialverktyget, kommer att behöva en sax eller en vass kniv, tejp och en dubbelhäftande tejp.

Spolen LED remsan ofta tillhandahålls av 5 m längd. Troligtvis befälhavaren behöver det mindre. Mät upp önskad längd av band, är det nödvändigt att skära av överskott, men i strikt anvisad plats. Kontakter måste separeras från silikonisolering med ca 1,5 cm.

Under ljus i köksluckor efter förberedande arbeten den kan monteras i en lämplig position. För att kontakta bandet måste löda två trådar. Anslutningar ska inte användas i detta fall.

Placera kontaktanslutning för att isolera värmekrympslangen. Cirka 2 cm skärs från den och sätta på lödtråd. Med hjälp av byggnaden torksystemet värms, ge henne en stram ligga på kontakterna.

dubbelsidig tejp monterad i aluminiumprofilen. Det monterade bandet. Bredvid bakgrundsbelysning behöver montera transformator (det är genomtänkt på planeringsstadiet). Skalade trådar av bandet lödda till det. Å andra sidan måste du montera kontakten och kabeln.

Belysning enligt skåp i köket oftast utförs i profilen. Bandet stänger speciella lådor, så att ljuset inte träffar i ögat. Det finns ett annat alternativ - du kan bädda in belysningsenheten direkt i kaviteten av skåpet. Det är dock ganska svårt att göra hemma. Det kräver malningsutrustning. Därför är de flesta av systemet är fäst på botten av skåpet, utan att gå in i den.

Om så önskas kan du installeras i dimmerkrets. Dess monteras tillsammans med strömförsörjningen. Denna enhet gör det möjligt att styra utsläppsläge för bandet.

Överväga hur man gör belysning enligt skåp i köket, kommer varje ägare att kunna göra allt på sina egna handlingar. Efter rekommendationerna från experter kommer att kunna utföra jobbet snabbt och effektivt.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 77 = 82