Belysningen i en studio lägenhet

belysning studio

God dag. Hjälp med att planera belysningen i en studio. Rumsplanlagd partitioner kommer inte att vara i köket trevande planen har kastat i korridoren nästan till dörren till rummet är en garderob. Efter förhandlingar med installatörer spänning potolka- förvirrad ett stort antal föreslagna spotlights. Rekommendera eller dela dina erfarenheter, vänligen.

bästa svaret

Det är bättre att fördela planen i någon mycket enkelt program med tanke på storleken. Vissa Planner 5D. Och nu har du ett matbord 40x60 cm. Som ett resultat kan det hända att det blir alltför trånga och besvärliga passager.

Köket ska vara omgivande ljus: Ljuskrona eller tak fixtur. Om du har 2 områden, kan det vara för en lampa för varje zon.

måste vara arbetsbelysning ovanför arbets ytan av köksinredning.

Alternativt kan du lägga dekorativa ljus en skans över matbordet och vägglampor ovanför soffan.

I sovrummet densamma. Totala ljus (fixtur) sänglampor + + + ljus i skåpet på byrå bordslampa + y lampa stol.

I lavatory: + bra allmänbelysningsljuset på spegeln (eller en spegel med inbyggd belysning). I badrummet kan kopplas alla lampor på med en switch - det är bekvämt.

31 augusti, 2016

1

Det är bättre att fördela planen i någon mycket enkelt program med tanke på storleken. Vissa Planner 5D. Och nu har du ett matbord 40x60 cm. Som ett resultat kan det hända att det blir alltför trånga och besvärliga passager.

Köket ska vara omgivande ljus: Ljuskrona eller tak fixtur. Om du har 2 områden, kan det vara för en lampa för varje zon.

måste vara arbetsbelysning ovanför arbets ytan av köksinredning.

Alternativt kan du lägga dekorativa ljus en skans över matbordet och vägglampor ovanför soffan.

I sovrummet densamma. Totala ljus (fixtur) sänglampor + + + ljus i skåpet på byrå bordslampa + y lampa stol.

I lavatory: + bra allmänbelysningsljuset på spegeln (eller en spegel med inbyggd belysning). I badrummet kan kopplas alla lampor på med en switch - det är bekvämt.

I stället för att med tanke på en möjlighet att flytta dörren till rummet framför toaletten och sedan omklädningsrummet för att få ännu mer rymliga och rummet måste befrias från skåpet.

Ingången till omklädningsrummet kan ske genom skåpet (som lagrar används i dagliga användningsområden), som i den här bloggen: http://ideas.vdolevke.ru/posts/8032/

Andra frågor om detta ämne

Säg mig, snälla. Hur mörkt i termer av armatur ikeevskaya Ertofta http://www.ikea.com/ru/ru/catalog/products/90245569/#/90245569 generad över att endast en glödlampa. Jag tror att sätta den på köks (10 m), men jag är rädd. det kommer att bli mörkt.

På kort tid måste du dra i taket, så bör du omedelbart välja belysningen i lägenheten. Hjälp råd. Total yta 50 kvm Gostinna- 13 sovrum -11, -9 kök, badrum -2,7, -1,5 toalett, hall -11. I alla rum.

God dag! Säg mig, snälla, ST Luce kronor tillverkade i Kina eller Italien? Information på Internet varierar. Tydligen alla samma Kina, eftersom det inte finns någon)). Vilka är de på kvalitet? Intresserade lampor med kristall Pendel. Och kanske.

Som på bilden eller liknande plan. Tack

Jag såg någon i bloggen. Kan någon berätta för mig märke och modell. Tack.

 • Återförsäljning. Området 82 kvm

  En annan balkong. Denna typ av hus är utbredd, det är tegel och fast.

  Projektet görs i en stil som inte finns ofta i det inre.

  Det är minst lika intressant ibland utvecklar en kedja av händelser: köpa ett hus i Moskva.

  Hälsningar, kära läsare! Idag för att berätta om vårt nya genomföra.

  utställningar

  • Finns det någon mening med ombyggnaden?18
  • Är det möjligt att lagligt byta badrum med toalett?3
  • Kopek pjäs för en ung familj28
  • '' Trotsa vågorna.44
  • Dödläget: Hjälp Board57
  • Två olika berättelser: Barn pojke och flicka26
  • Nästa ändring eller möbler till våra vintage stugor16
  • Våningssäng utdrag3
  • Hallå Hjälp med ombyggnaden ett rum och kök.6
  • Svet_laya lägenhet. Nyårsafton.40

  Webbplatsen administration ansvarar inte för uttalanden och handlingar av användare av webbplatsen på alla sidor på webbplatsen, liksom riktigheten av den information som ges av dem.

  Framgångsrik belysning: 7 tips för dem som har en liten lägenhet

  Få till postkontoret en gång om dagen som är mest lästa artiklar. Följ med oss ​​på Facebook och VKontakte.

  Ljuskällor kan fungera som en zonindelning inslag i ett sovrum och studiolägenheter. Med några hängande matplats kan utses.

  Spotlights är också användbara för separation av utrymme, liksom för att skapa en annan stämning i det inre. Till exempel i vardagsrummet är ljusförhållandena kommer att bidra till en kammare, och ett litet kök kommer att bidra till att fylla extra ljus.

  Att visuellt göra ett litet kök mer måste fyllas med ljus. Det får inte bara vara en central ljuskrona eller tak inbyggda lampor. Tja, om köket är extra belysning, såsom belysning gömd i botten av hängande skåp. Det kommer att göra utrymmet luftigare, och värdinnan kommer att underlätta arbetet för kulinariska läckerheter.

  Sovrummet bör också överväga flera ljusscenarier. Detta kan vara den viktigaste lampa och några nattlampa. Men om du vill göra interiören mer varierad och intressant, är det nödvändigt att utrusta huvudet av sängen eller LED väggmonterad snygg BH.

  Golvlampor är viktiga heminredning i ett litet vardagsrum. De tar inte upp mycket plats, låt göra utrymmet intressant och ljusa och väl planlagd utrymme.

  Och, naturligtvis, en viktig roll i bildandet av interiören spela The ljuskrona. Den anger den övergripande stilen fungerar som accent och fungerar som den huvudsakliga ljuskällan. Genom att välja det, måste du överväga den övergripande stilen av rymd och färgskala till en ljuskrona fattat passar in i kupén.

  Det behöver inte alltid har möjlighet att placera i ett litet badrum mycket ljuskällor. Därför bör du betala din uppmärksamhet till spegeln, utrustad med extra belysning. De ser mycket originell och arbetar på den visuella expansionen rymden.

  Gillar du? Sedan stödja oss, TRYCK:

  Allt om belysning lägenheten - alternativ, design, foto, system, tekniker och regler i organisationen

  Ljus kan drastiskt förändra samma utrymme, skapar i honom den romantiska stämningen i de mjuka skymnings damer boudoir tills skarp som en kirurgs skalpell, drift bländande ljus. Detta fenomen används aktivt i teatervärlden av konstnärer som använder ljus för att förändra atmosfären i scenen, inte ett miljöombyte. Lägenhet väl belysning kan förvandla den till en saga slott, och hänsynslöst avslöja misslyckandet med sina tillkortakommanden. Så, som i berättelsen Zoshchenko kommunala boende på bara hålls elektriskt ljus fann elände i hans kloster, som alltid döljer mörka hörn. Borta är de dagar då valet av ljuskälla blir ensam ljuskrona i taket och en golvlampa upphörde i en stol och läslampa på skrivbordet, nu var och en med hjälp av ljus kan vända lägenheten till en underbar teater av ljus och skugga. Och om du tänker ställa in belysning i lägenheten med händerna, lära känna hemligheter design i detta område, för att skapa mirakel.

  Ljus: pragmatism och magic ↑

  För belysning i modern inredning av lokaler, följande belysning:

  • glödlampa;
  • lysrör;
  • halogen- och metallhalid ljuskällor;
  • lysdioder;
  • lätta sladdar "Rope";
  • optisk fiber.

  Det spektrum av glödlampor mest bekväma för att visa, men de är endast ca 10% av sin energiförbrukning för att skapa en lätt, och resten omvandlas till värmeenergi. Därför, i rummet med alltför många glödlampor kommer alltid att vara varmt och kvavt som i ett foto eller TV studio.

  Lysrör inte värma upp, men fram till nyligen, de motvilligt används för belysning av bostäder på grund av den obekväma blåaktigt vitt ljus, en obehaglig brum och behovet av ytterligare triggers för att ansluta. Den nuvarande generationen av energibesparande lysrör fria från dessa nackdelar och de kan användas i stället för glödlampor.

  Halogen- och metallhalogenlampor emittera en relativt smal riktad stråle av ljus, och därför mer lämpade för belysning av enskilda zoner eller markera de viktigaste delarna i det inre - målningar, skulptur grupper, kolonner, nischer, etc.

  Lysdioder är hållbara, inte värma upp deras mycket brett spektrum är inte skadligt för människors hälsa infraröda och ultravioletta strålningen. Hållbarheten lysdioder är 80 gånger högre än glödlampor resurs. Men ljusflödet lysdioder är inte så stor att använda dem som oberoende ljuskällor och därmed i det inre de används oftare för dekorativ belysning eller som en nattlampa. Ljus sladdar "Rope" - en miniatyr ljuskällor baserade på lysdioder används ofta för belysning utformningen av inredningen, eller i utomhus gatubelysning.

  Optiska fibrer avger ljus endast vid sina ändar, men ta bort dem långa sträckor från huvudljuskällan och med hjälp av en speciell munstycke kan skapa magiska fantastiska ljuseffekter.

  Regler och hemligheter ljusdesign ↑

  Arkitekter och designers har länge använt belysningen i det inre av en lägenhet eller hus som ett effektivt verktyg för den visuella korrigering av en misslyckad rymdgeometri.

  En av de viktigaste reglerna för utformning ligger i det faktum att ett starkt ljus expanderar visuellt utrymme för väggar och tak används reflekterande material. Om du vill visuellt minska alltför mycket utrymme ytan skugga.

  Lampor med riktnings upp reflektorer för att visuellt "lyfta" är för lågt i tak. För högt i tak verkar lägre om dess skugga med hjälp av nedåt lampskärmar ljuskällor.

  Kompetenta belysning designlägenheter måste iscensätta en källa till allmän belysning, till exempel huvudljuskrona i taket, och lampor lokala belysningspunkt. Det är mycket viktigt att belysningsstyrning i en lägenhet i det här fallet ger oberoende drift av varje art eller grupp av fixturer.

  General rumsbelysning kan vara lite dovt, eftersom dess mål är att ge fri orientering i rummet och enkel kommunikation invånare. Den roll som lokala ett starkt ljus - är belysning jobb, som inkluderar en sekreterare skrivbord, arbetsyta i köket, och ett matbord i matsalen eller vardagsrummet.

  Regler belysning organisationer rekommenderar också belysa väggen bakom TV: n eller datorskärmen för rymden: mottagning utan att bryta skärmen belysning, minskar stress och ögontrötthet.

  Sovrummet är bättre att göra den totala ljus som sprids, något sänka höjden på taket, och i spegeln och sängbord ger ljusare belysning eller lampor. Om det inre av det stora huset noterade regler för användning av ljus är rådgivande i naturen, är studioljus ofta det enda verktyg zonindelning är inte för mycket utrymme, som samtidigt fungerar som ett vardagsrum, studierum, sovrum och även mat.

  Badrummet är vanligtvis ytterligare lampor lyser upp sminkspegel, och omgivande belysning är den roll som punkten halogenlampor. Men korridoren belysningen i lägenheten så att du behöver för att planera ett sätt som alltid haft möjlighet att vända en starkt omgivande ljus, när det är nödvändigt att klä, sätta på skor, rätt makeup.

  Förutom den utilitaristiska rollen av hallen fortfarande utför funktionen hos en presentabel visitkort till lägenheten och inte en smal korridor liknade en fängelsehåla av ett medeltida slott, med ljus, är det möjligt att visuellt expandera och öka. Slutligen bör korridorbelysning harmonisera med angränsande utrymmen belysning, om upplysta vardagsrum, hall och inkluderar ljusa överljus och dämpa det, om i nästa rum dim. Alla dessa problem löses genom lokala fixturer.

  Universal recept arbetar med ljus inte alla väljer begreppet design och belysning sina hem, men för att undvika fel vill inte titta igenom illustrerade tidskrifter och se hur yrkesverksamma skapar belysning i lägenheten: foton, skisser, illustrationer av projekt.

  Utveckling av projekt av belysning i lägenheten ↑

  Projekterings lägenhet interiör ljusdesign utförs vanligen i ett separat avsnitt, med hänsyn till lokalernas utformning, tak konfiguration gränserna för golv och tak efterbehandling material, möbler och plats för stationära element.

  På grundval av de tak och golv planer på att utveckla en plan för att tända lägenheten, noterar det typer och belysning platser, butiker och switchar, både tak och vägg - de så kallade ljusscenarier.

  Normer för makt och antal lampor ↑

  Ett av de viktigaste villkoren för bekvämt boende belysning är korrekt effektförhållande, antalet lampor och belysta områden. inom belysning experter rekommenderar användning för varje 5 kvm belysningsanordningar med en total kapacitet på 60-75 kW.

  Således kan du självständigt beräkna den optimala mängden av belysning för att belysa varje rum i sin lägenhet eller använd följande riktlinjer:

  • för en studio lägenhet på 30-40 kvadratmeter kräver högst åtta matcher, till exempel tre taklampa, kristallkrona, två lampetter, golvlampa, bordslampa;
  • en tvårumslägenhet för bästa uppsättning nio armaturer kan representeras av följande enheter: två ljuskronor, tre taklampor, golvlampa, bordslampa och två lampor;
  • för en två-rumslägenhet kommer att kräva elva armaturer - till uppsättningen av anordningar för enrummaren kan lägga till en ljuskrona och lampetter;
  • för en lägenhet med tre sovrum behövde elva armaturer: Tidigare uppsättning kan kompletteras med en taklampa och en annan lampa.

  I enlighet med den plan som utvecklats detaljerad belysningsplan lägenhet, med beaktande av kopplingsscheman för varje instrument och deras team samt ljusstyrningsenheter.

  På ritningen, ta hänsyn till de olika omkopplare indikerar sifferknapparna och pilarna pekar på en belysningsanordning, eller enhetsgruppen den är avsedd. För mycket stora rum eller långa korridorer kan ge redundanta växlar för samma enhet, ställa dem på olika ställen i rummet. Alla väggar och tak belysning på systemet bör knytas lämpliga beteckningar på väggen eller närmaste dörren, en dörr eller ett fönster.

  På liknande sätt, med hänvisning till den närmaste vägg eller öppningar placerade på kretsutlopp placeringen av omkopplare och andra anordningar som är involverade i belysningssystemet.

  Med klar design i handen, är du redo för installation och inkoppling av belysningsarmaturer och genomföra slutligen materialet resultat av detta mödosamma arbete designern. Men belöningen är din lägenhet Cinderella till en vacker prinsessa och livet runt fantastiska gnistan med nya färger.

  Tack för tipsen !! väldigt cool look, golvlampor. särskilt originell design

  Korrigering för varje 5 kvadratmeter, är det nödvändigt att inte 60-75 kW och 60-75 watt. Artikeln är mycket bra och tydlig.

  Åh, för mig, belysning i huset - det är en separat saga. Det skapar en atmosfär av komfort och jag är försiktig inställning till denna fråga i lägenheten. Söker lyxvaror till ett rimligt pris, och i detta fall Avito helt enkelt inte jämföras med någonting. Massa av exklusiva nya produkter med rabatt.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  28 + = 30