beräkning av förstärkning

Beräkning av armering för stiftelsen: hur man gör

Beräkningen för grundförstärkning sker redan på konstruktionsstadiet och är en viktig del av det. Den framställs genom att ta hänsyn SNIP 52-01 - 2003 valet av armerings klass, dess nummer och tvärsnitt. Armering monolitiska konstruktioner gjorts för att förbättra betongkonstruktionen av draghållfastheten. När allt kommer omkring kan icke-armerad betong förstöras när marken svullnad.

Beräkning av förstärkning för bottenplattan typ

Slab grunden används för byggandet av stugor och hus på landet, och andra byggnader utan källare. Denna bas är en monolitisk betongplatta, som är förstärkt med en stav i två vinkelräta riktningar. Tjockleken av en sådan grund för mer än 20 cm, och nätet är stickat från både över och under.

Pier stiftelse med sina egna händer: steg för steg instruktioner. Beräkning av kostnaden för verk. Melkozaglublenny brygga stiftelse, grunden ram hus, grunden under badet, foto och video.

Först avgör vilken typ av armeringsjärn. För monolitisk grundplatta som verkar på fast och tät nepuchinistyh marken med en mycket låg sannolikhet för det horisontella skift kan tillåta användning av den ribbade armeringsstången med en diameter på 10 mm, med en klass A-I. Om jorden är ganska svag, hävande eller en byggnad konstruerad på en sluttning - passning måste tas inte mindre än 14 mm tjocka. Vertikala anslutningar mellan övre och nedre intilliggande förstärkningsgaller kommer att vara smidig nog att använda en 6 mm stav klass A-I.

Foundation med förstärkning

En mycket allvarlig och viktig fråga för framtiden för att bygga väggar. När allt kommer omkring, är belastningen på fundamentet helt annorlunda från ramen, samt trähus och byggnader av tegel eller betongblock. I allmänhet, för lätta strukturer kan tillämpa armeringsjärn med en diameter på 10-12 mm och en vägg gjord av tegel eller block - inte är mindre än 14-16 mm.

Avståndet mellan armeringsstänger i rutnätet är vanligtvis cirka 20 cm i längsgående såväl som i tvärriktningen. Detta faktum antyder närvaron av 5 längsgående armeringselementen 1 meters längd av fundamentet väggen. En skärning mellan de vinkelräta stängerna associerade mjuk tråd med användning av sådana anordningar som en krok för stickning förstärkning.

1

Scheme förstärka grunden

Tips! Om volymen av konstruktionen är mycket stor, kan du köpa en speciell pistol för parning beslag. Det är möjligt att automatiskt koppla stavarna med en mycket hög hastighet.

Antag att vi vill utföra beräkningen av förstärkning för grundandet av ett privat hus luftade lung enheter. Utformade dess installation på plattan fundamentet, som har en tjocklek av 40 cm. Dessa geologiska undersökningar tyder på att marken under fundamentet lerjord med en genomsnittlig heaving. Dimensioner av huset - 9h6 m:

Ramen hos ankaret

 • som vi har tänkt en tillräckligt stor tjocklek grunden behöver vi att hälla i det två horisontella nätet. Blockstrukturen i srednepuchinistyh jordar kräver närvaro av horisontella stänger 16 mm i diameter och ribbstickning, och vertikala stängerna kan vara slät med en tjocklek av 6 mm;
 • att beräkna den erforderliga mängden av längsgående förstärkning tar längden av den längsta sidan av källarväggar och bära den på gitter delningssteget. I vårt exempel: 9 / 0,2 = 45 tjocka armeringsstänger, som har en standardlängd på 6 meter. Beräkna det totala antalet stavar är lika med: 45h6 = 270 m;

Varianter av grundförstärkning

 • på samma sätt finner vi mängden armeringsjärn för tvärgående ligament 6 / 0,2 = 30 bitar; 30h9 = 270 m;
 • multiplikation med 2 ger den erforderliga mängden av horisontella förstärknings i båda galler (270 + 270) x 2 = 1080 m;
 • vertikala buntar har en längd lika med hela höjden av fundamentet, dvs 40 cm beräkna deras antal i enlighet med antalet av vinkelräta skärningspunkter av längsgående stavar med tvärgående :. 45H30 = 1350 st. Multiplicera 1350h0,4 erhålla en total längd på 540 m;
 • det visar sig att grunden för byggandet av den nödvändiga behov: 1080 meter stav A-III D16; 540 m bar A-I D6.

Användningen av förstärkning i grunden konstruktion

Tips! För att beräkna den totala vikten av ventilerna, måste du använda standard 2590. Enligt detta dokument, ett rm förstärkningstänger D16 har en vikt av 1,58 kg, och D6 - 0,22 kg. På grundval av detta den totala vikten av hela strukturen: 1080h1,58 = 1706.4 kg; 540h0,222 = 119,9 kg.

För förstärkning strukturer behöver också bindande trådarna. Det är också möjligt att beräkna mängden. Om konventionell stickad crochet, kommer en nod lämnar ca 40 cm En rad innehåller 1350 föreningar, och två -. 2700. Därför är den totala konsumtionen av tråden för stickning vara 2700h0,4 = 1080 m I detta fall väger 1 m till 1 mm tråddiameter. sedan 6,12 g av dess fulla vikt beräknas på följande sätt: 1080h6,12 = 6610 g = 6,6 kg.

EXEMPEL förstärknings fundament

Hur man beräknar behovet av en förstärkning för band foundation

Egenskaper remsor fundament så att den är mest sannolikt att riva i den longitudinella riktningen. På grundval av detta och beräknas behovet av förstärkning av grunden. Beräkningen här är inte mycket annorlunda än den tidigare som gjordes för den typ av grundplattan. Därför kan stången tjockleken vara för longitudinell fastsättning av 12-16 mm, och den tvärgående och vertikal 6 - 10 mm. I fallet av remsan fundamentet väljs steg är inte mer än 10-15 cm i syfte att förhindra longitudinell bristning, som lasten i det mycket mer.

Till exempel beräknar vi ett bälte-typ fundament som appliceras på ett trähus. Antag att bredden på 40 cm och en höjd av 1 m geometriska dimensioner hos strukturen av 6x12 m Soil loamy böljande ..:

 • i fallet av remsan foundation är obligatorisk enhet gjord av två förstärkande nät. Lägre förhindrar fysiska gapet monolitisk tejp drawdown på marken, medan den övre vid jord heave;
 • bäst framgår galleravstånd av 20 cm därför att korrigera en sådan grund bandenheten behöver 0,4 / 0,2 = 2 stav i båda skikten av längsgående förstärkning .;
 • för ett trä armerings hus diameter ta 12 mm. För att utföra två-skiktet förstärkning av de längsta sidorna av basen behöver 2h12h2h2 = 96 mbar. Kortsidor kräver 2h6h2h2 = 48 m;

Förstärkningsband foundation

 • att ta tvärstängerna stav 10 mm. Steg nedläggnings- 50 cm.

Omkretsen av byggnaden :. (6 + 12) x 2 = 36 m delas det för steg: 36 / 0,5 = 72 tvärgående armeringsstänger. Eftersom deras längd är lika med bredden av fundamentet, då ett allmänt behov 72h0,4 = 28,2 m;

 • vertikala förhållanden gäller även stav D10. Eftersom höjden av den vertikala komponenten av armeringen är lika med den totala höjden av fundamentet (1 m), är den erforderliga mängden bestäms av det antal korsningar. För att göra detta, multiplicera antalet tvärgående stänger med antalet längs: 72h4 = 288 st. För en höjd av 1 m totala längden är 288 m;
 • dvs för att utföra fullständig förstärkning av vår tejpunderlaget kräver 144 m av staven A-III D12; 316,2 m bar A-I D10.
 • Tips! I enlighet med GOST 2590 kan bestämma massan av hela ventilen från beräkningen att 1 lm stav D16 har en vikt av 0,888 kg; D6 - 0,617 kg. Hence den totala vikten: 144h0,8 = 126,7 kg; 316,2h0,62 = 193,5 kg.

  Utförda exempel på beräkning av förstärkning för stiftelsen kommer att hjälpa dig att navigera de materiella behoven i alla fall. För att göra detta, behöver du bara ersättning i formeln för dina data.

  Effektiv teknik foundation isolering Penoplex

  Hur mycket är grunden för en villa: beräkningen, kostnaden och förfarandet fungerar

  Tätskikt rulle material foundation

  Krok för parnings beslag: typer, metoder för tillverkning och användning

  Ebb sockel foundation: har val och installation

  Avloppssystemet runt huset: dräneringsanordningen för grundandet av ett bostadshus

  Tack för detta användbara material, designar huset under en längre tid, men med förväntningen inför i den första. mycket klart lätt.

  Online kalkylator för att beräkna storleken, beslag och antalet monolitisk betongremsan foundation.

  Information om syftet kalkylator

  Online kalkylator monolitisk band foundation för beräkningar av dimensioner, formsättning, förstärkningskvantiteter och diametern och volymen av betong krävs för att arrangera denna typ av fundament. För att bestämma lämplig typ av fundament som krävs för att hänvisa till tekniken.

  En entochny grunden är en monolitisk armerad betong stängt band som sträcker sig under varje stödväggstrukturen, för att därigenom fördela en last över hela längden av bandet. Förhindrar nedsjunkning och formförändringar på grund av konstruktionen av de krafter av jord buckling. Huvud belastningen är koncentrerad på hörnen. Är den mest populära bland andra stiftelser i byggandet av privata hus, eftersom det har den bästa balansen mellan kostnad och prestanda som krävs.

  T här finns flera typer av band stiftelser, såsom monolitisk och montering samt melkozaglublenny glubokozaglublenny. Valet beror på egenskaperna hos jord, den förväntade belastningen och andra parametrar som måste beaktas i varje enskilt fall. Den är lämplig för nästan alla typer av byggnader och kan användas i enheten marken golv och källare.

  P roektirovanie grunden krävs för att utföra noggrant som i fallet med deformation, kommer det att påverka hela byggnaden, och felkorrigering är mycket komplex och kostsam procedur.

  D Alley är en komplett lista över beräkningar utförda med en kort beskrivning av varje objekt. Du kan också ställa din fråga via formuläret till höger.

  Calculator beslag

  ankar Calculator 2

  Kalkylator armering 1

  Den kända diametern och längden av ventilen.

  Enligt en känd diameter och den totala vikten av armeringen.

  Beräkning av armatur för husbyggnad

  Beräkning av beslag för olika typer av fundament

  Beslag för platta foundation

  Betrakta fallet med beräkning av ventiler för spisar, är sidolängden av vilka 5 meter. Armeringsstänger är placerade på ett avstånd av 20 cm från varandra. Följaktligen är en hand som krävs för stavarna 25. Vid kanterna av plattstänger inte är placerade, sedan de återstående 23.

  Nu, i vetskap om antalet stavar kan du räkna ut sin längd. Det bör noteras att förstärkningsstängerna inte måste gå upp till 20 cm kanter, och därför, baserat på plattan längd, kommer längden för varje stav vara 460 cm. Tvär skikt, förutsatt att plattan har en kvadratisk form kommer att vara samma. vi måste också beräkna antalet beslag som krävs för att ansluta båda zonerna.

  Antag att avståndet mellan banden 23 cm. I detta fall är en bygel mellan dem kommer att ha en längd av 25 cm, eftersom två centimeter kommer att gå att montera beslag. Sådana broar i vårt fall kommer att vara 23 i en rad, som de gör i varje cell vid korsningen av armeringsband. Med dessa data kan vi gå vidare till beräkning med hjälp av programmet.

  Beslag för band Foundation

  Regler ankaret layout ungefär densamma som för plattan grunden. Endast stavarna måste sluta redan på 30-40 cm från hörnet. Och varje bygel bör agera för 2-4 cm för stången som den ligger. Beräkning av vertikala byglar som utförs på samma princip som vid beräkningen av den erforderliga förstärkningslängd för platt fundament.

  Notera att i både första och andra fall ventilerna måste tas med en marginal på minst 2-5 procent.

  Registrera dig eller logga som skulle kunna spara sina beräkningar och skicka dem per post.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  96 − 90 =