Beräkning av ledararea av kraft

Beräkning av ledararea av effekten och längden

Lär delen av kabeln för kraft och längd på tråden. Effektiv användning online kalkylator tråddiameter. Kablar är huvudelement i DC överföring och distribution. De spelar en viktig roll när det gäller att ansluta el, vilket är varför du behöver för att noggrant och effektivt göra beräkningen delen av kabellängd och lastkapacitet den, i syfte att skapa gynnsamma förutsättningar för en smidig passage av el och undvika de negativa konsekvenserna av olyckan.

Om design och utveckling av ett elektriskt nätverk väljs diameter felkopplingar, möjligheten för överhettning och fel på olika elektronik. En kabelisolering störs också, vilket resulterar i förslutningen och brand. Det kommer att finnas en betydande kostnad för att återställa inte bara elektriska ledningar, men alla apparater i rummet. För att undvika detta måste du kompetent göra ett val av ledararea av kraft och längd.

Online kalkylator val av strömkabel

Varning! Calculator skriver en felaktig information kan ge felaktiga värden, för tydlighetens skull, använda tabellen med värden nedan.

På vår webbplats kan du fritt göra de nödvändiga beräkna diametern på tråden under några sekunder, med hjälp av ett färdigt program för att få fram data om den tvärsnitt av kabelkärnan.

För att göra detta, måste du ange i den färdiga tabellen flera enskilda parametrar:

 • kapaciteten hos det specifika objektet (summor belastning alla begagnade elektriska apparater);
 • välja den märkspänning (vanligen enfas, 220 V, men det finns också en tre-fas - 380 V);
 • ange antalet faser;
 • kärnmaterial (specifikationer tråd utsöndrar två föreningar - koppar och aluminium);
 • längd och typ av linje.

Var noga med att ange alla värden. Efter det, klicka på "beräkna" och få det färdiga resultatet.

Detta värde säkerställer att beräkningen av strömkabeln sektion längs linjen tråd inte kommer att överhettas när arbetsbelastningen. I slutändan är det viktigt att ta hänsyn till spänningsfallet över tråd vener, plocka upp parametrarna för en speciell linje.

Tabell rekrytera viraparti enligt den effekt (W)

1

Hur du gör din egen kabel tvärsnitt längs med beräkningen?

I hemmiljö behövs sådana uppgifter i produktionen av förlängare för en lång sträcka. Men även med exakta resultat som erhållits måste hållas i lager vid 10-15 cm trådar och omkopplingsförbindelse (genom svetsning, lödning eller falsning).

I industrin, är formeln för beräkning av tvärsnittet av kabellängd och effekt som appliceras i det skede att designa nätverk. Det är viktigt att exakt fastställa sådana uppgifter, om kabeln kommer att ha ytterligare och betydande belastning.

Exempel på beräkning i hemmet: I = P / U · cos, där

U - matningsspänningen (V);

cos - koefficienten är lika med ett.

Med hjälp av denna beräkningsformel kan du hitta rätt kabellängd och tvärsnittsparametrar kabel kan nås med hjälp av en online-kalkylator, eller manuellt. För att omvandla watt till ampere - använd online-omvandlare.

Program för att beräkna kabeln tvärsnitt av makt

Att veta kraften i utrustning eller enhet, måste du titta på etiketten, som visar deras huvudsakliga egenskaper. Efter veck data, exempelvis, av 20 000 watt, är 20 kW. Denna siffra visar hur mycket energi som förbrukas alla apparater. Om den procentuella skillnaden skulle användas på en gång, och sedan koefficienten är ca 80% lika med 0,8. kabeldelen effektberäkning: 20 x 0,8 = 16 kW. Detta avsnitt strängar av koppartråd till 10 mm. För trefaskrets - 2,5 mm vid en spänning av 380 V.

Bättre att välja det största trådtvärsnittet, i händelse av en oplanerad anslutningstekniker eller anordningar. Det är bättre att lägga pengar i dag och göra allt kvalitativt, än att ändra kabel i morgon och köpa en ny vattenkokare.

För en mer detaljerad kalkylator som tar hänsyn till olika faktorer här.

Standard lägenhet ledningar beräknas av den maximala strömförbrukningen under kontinuerlig belastning - 25 ampere (används koppartråd är 5 mm och 2,5 mm i diameter). Ju större mängd strömförbrukning planeras, desto större måste levas i kabeln. Om tråden 2 mm i diameter, kan dess tvärsnitt lätt bestämmas genom följande formel: 2 mm x 2 mm x 0785 = 3,14 mm 2. Om värdet på den runda, visar det sig - 3 mm i kvadrat.

För att göra ett val delen av strömkabeln måste självständigt bestämma den totala strömmen av alla elektriska apparater, att kombinera och dela resultatet med 220.

Val för kabeln beror på dess form, en rund bättre ledningar dras genom väggar och inredning fungerar bäst passar flatkabel, som är lätt att installeras och inte skapar hinder för verksamheten. Deras tekniska egenskaper är desamma.

Andra användbara online räknare för beräkning av byggmaterial och naguzok.

Dela med dina vänner att rösta rekord

Dela din erfarenhet av reparation avbryta svar

 • 3D-projekt av lägenheter
 • video Repair
 • konstruktion lägenhet
 • All reparation
 • dörrar
 • fönster
 • tak
 • väggar
 • Gips och spackel
 • gipsskiva
 • möbler
 • Annan reparation av
 • Paul
 • Utjämning golvet
 • cement
 • Torr avjämningsmassa
 • Semi-torr avdragare
 • självnivellerande golv
 • Konstruktion av könen
 • golvvärme
 • elektrisk golvet
 • Vatten golvvärme
 • golv~~POS=TRUNC beläggningar~~POS=HEADCOMP
 • kakel
 • laminat
 • all VVS
 • VVS
 • Badkar, dusch
 • kranar
 • pan
 • uppvärmning
 • alla el
 • ledningar
 • LED i hemmet
 • ventilation
 • byggmaterial
 • instrument
 • material
 • byggRäknare
 • Reparation av fritidshus
 • Diverse artiklar
 • Top översyn
 • Frågor och svar
 • nyheter

vi VKontakte

Om du har hittat ett fel i texten, markera den och klicka på Skift + Enter eller klicka här och vi kommer att försöka att snabbt lösa problemet.

Tack för att du felmeddelande. Inom en snar framtid kommer vi att fixa det.

Bazis-prom organ. 8-495-725-2615

Tack för att du felmeddelande. Inom en snar framtid kommer vi att fixa det.

Beräkning av tvärsnittet av ledningar och kablar på strömförbrukning bord

I dagens teknologiska värld var el nästan på samma nivå om vikten av vatten och luft. Det används i praktiskt taget alla områden av mänsklig aktivitet. Det fanns en sådan sak som el tillbaka i 1600, innan vi visste om el är inte längre de gamla grekerna. Men med tiden började spridas i större utsträckning, och endast i 1920 det började tränga undan fotogenlampor med gatubelysning. Eftersom den elektriska strömmen började spridas snabbt, och nu är han även i de mest avlägsna by åtminstone för belysning i huset och kommunikation via telefon.

Elektricitet i sig representerar en flödesriktning av laddningen som rör sig genom en ledare. Ledaren är en substans i stånd att passera genom sig själv, dessa elektriska laddningar själva, men varje ledare det finns motstånd (Med undantag för så kallade supraledare, supraledare har motståndet lika med noll, är detta tillstånd som kan uppnås genom att minska temperaturen till -273.4 grader Celsius).

Men supraledare liv, naturligtvis, fortfarande inte har, och verkar i industriell skala mer snart. I vardagen, i allmänhet, den ström som passerar genom tråden, och som kärnan används främst koppar- eller aluminiumtrådar. Koppar och aluminium är populära främst på grund av dess ledningsegenskaper, vilket är omvänt elektriskt motstånd, och även på grund av dess billighet, jämfört t ex med guld eller silver.

Hur man förstå de delar av koppar- och aluminiumkabel för ledningar kuddar?

Denna artikel är avsedd att lära dig hur man beräknar ledararea. Det är som mer vatten du vill göra, diameter pipe större du behöver. Så här, desto större elektrisk strömförbrukningen, desto större tvärsnitt av kablar och ledningar. Beskriv kortfattat vad det är: om du biter en kabel eller tråd, och titta på det från slutet, du bara se dess avsnitt, det vill säga tjockleken på tråden, som bestämmer den kraft som tråden kan hoppa värma upp till en acceptabel temperatur.

För att finna den högra delen av kraftledningen till oss Vi måste ta hänsyn till det högsta värdet för strömförbrukning belastningen. Bestämma de aktuella värdena kan, i vetskap namnskylten effektförbrukare, bestäms genom följande formel: I = P / 220 där P - är kraften i en strömförbrukare, och 220 - antalet volt i ditt uttag. I enlighet därmed, om socket 110 eller 380 volt, då ersätta värdet.

Det är viktigt att veta att de beräknade värdena för enfas och trefas nätverk varierar. För att ta reda på hur mycket du behöver nätet steg krävs för att beräkna den totala mängden strömförbrukning i ditt hem. Här är ett exempel på ett genomsnittligt antal tekniker som kan hemma.

Ett enkelt exempel på beräkning av tvärsnittet av strömförbrukning kabeln, vi nu beräkna mängden elektrisk strömkontakten. De viktigaste konsumenter i den genomsnittliga lägenheten är sådana enheter:

 • TV - 160 W
 • Kylskåp - 300W
 • Belysning - 500W
 • PC - 550 W
 • Dammsugare - 600 W
 • Mikrovågsugn - 700 W
 • Kettle - 1150 W
 • Järn - 1750 watt
 • Panna (varmvattenberedare) - 1950 W
 • Tvättmaskin - 2650 W
 • Totalt 10310 W = 10,3 kW.

När vi hittat den totala elförbrukningen, kan vi enligt formeln för att beräkna trådstorleken för den normala funktionen av ledningsdragningen. Det är viktigt att komma ihåg att för enstaka och tre trefasnät formler kommer att vara olika.

Beräkning av tråd tvärsnitt för enfas nätverk (enfas)

Beräkningssektion av tråden med hjälp av följande formel:

I = (P x K och) / (U x cos (φ))

Om det är nödvändigt att beräkna det aktuella är snabbare, är det möjligt att sänka värdet på cos (cp) och värdet på K och. Resultatet i detta fall är annorlunda i den nedre sidan av 15%, om vi tillämpar formeln:

När vi hittat den aktuella strömförbrukningen enligt formeln, kan du börja välja kabeln, som passar oss makt. Snarare, dess tvärsektionsarea. Nedan är en tabell i vilken specifik data görs tillgängliga, som jämför mängden ström kabelstorlek och effektförbrukning.

Dessa kan variera för kablar tillverkade av olika metaller. Idag, för användning i ett bostadsområde, som vanligtvis används koppar, styv kabel. nästan aldrig använt aluminiumkablar. Men i många äldre bostäder är aluminium kabel fortfarande närvarande.

Tabell beräkningskraft strömkabel. Välja kopparkabel tvärsnitt, i enlighet med följande parametrar:

Dessutom ger vi en tabell för att beräkna strömförbrukning aluminium kabel:

Om effektvärdet fick i genomsnitt mellan de två åtgärderna, är det nödvändigt att välja virapartiet i stor skala. Eftersom strömförsörjningen måste vara närvarande.

Beräkning av sektionstråd nätverk med tre faser (tre-fas)

Och nu undersöka avsnitt beräkningsformel ledningar för trefas nätverk.

Att beräkna tvärsnittet av anslutningskabel, använd följande formel:

I = P / (√3 × U × cos (φ))

 • jag - ström, vid vilken den valda kabeltvärsnittsarea
 • U - fasspänningen, 220V
 • Cos φ - vinkel eftersläpning
 • P - visar den totala förbrukningen av alla elektriska apparater

cos φ - i ovanstående formel är ytterst viktigt, eftersom personligen påverkas av styrkan av strömmen. Den skiljer sig för olika utrustning, med det här alternativet kan ofta hittas i den tekniska dokumentationen eller motsvarande markering på huset.

Den totala kapaciteten är mycket enkel, vi sammanfatta värdet av all den kraft indikatorer och använda den resulterande talet i beräkningen.

Det utmärkande för ett trefasnät, är att den tunnare tråd kan motstå en stor belastning. Vi valde den nödvändiga ledararea, med följande tabell.

Beräkning av tvärsnittet av tråden som används i den aktuella förbrukningen av trefasnätet, används med en sådan mängd som √3. Detta värde är nödvändigt att förenkla utseendet på mycket formel:

Linjära U = √3 × U fas

På detta sätt när behov uppstår utbytta produkten rot och fasspänningen för nätspänningen. Detta värde är lika med 380V (U linjär = 380V).

Dessutom är en inte mindre viktig aspekt när man väljer en kabel för trefas och enfas nätverk som det är nödvändigt att överväga en sådan sak, som låter som den tillåtna kontinuerliga strömmen. Denna parameter visar oss strömmen i kabel som tål tråd under obegränsad tid. Ego kan definiera en särskild tabell. Även för aluminium- och kopparledare är signifikant olika.

I det fall där denna parameter överskrider det tillåtna värdet börjar ledaren överhettas. Uppvärmningstemperaturen är omvänt proportionell mot strömmen.

i vissa områden temperaturen kan ökas inte bara på grund av fel-valda avsnitt av tråden, och en dålig kontakt. Till exempel i stället för tvinnade trådar. Detta sker ofta vid kontakt av kopparkablar och aluminium. I samband med denna metallyta underkastas oxidation, täckt med en oxidfilm, som är mycket försämras kontakten. På en sådan plats att kabeln kommer att upphettas över den tillåtna temperaturen.

När vi genomförde alla beräkningar och kontrolleras mot data i tabeller kan du säkert gå till en specialitet butik och köpa nödvändiga kablar för nätverket pad hemma eller på stugan. Din huvudsakliga fördel gentemot till exempel din granne kommer att vara att du är helt klarlagda i denna fråga med hjälp av den här artikeln, och spara en massa pengar, inte mycket för vad du ville sälja butiken. Och att veta hur man beräknar tvärsnitt ström för koppar- eller aluminiumtrådar kommer aldrig att bli överflödig, och vi är övertygade om att den kunskap som vunnits i vårt land, har upprepade gånger komma till hands på ditt liv väg.

Hur man väljer en del av kabeln för makt? exempel på beräkning

För att kunna beräkna tvärsnittet Dra kablarna måste först och främst en elektriker, för när du väljer fel sektion, nätet kommer inte att fungera länge. I hemmiljö kommer denna kunskap vara till nytta för alla som gör reparationer, byte av ledningar, får en ny elektrisk och samtidigt tänka på tillförlitligheten i elarbeten och sin egen säkerhet.

Exakt anpassade ledningar tvärsnitt kommer att ge följande:

 1. kommer att tillhandahålla lång, oavbruten drift av bilen.
 2. undantag möjligheten bränder.
 3. spara behovet av ledningsdragning.
 4. tillåta undvika extra kostnader för inköp av produkter med ett stort tvärsnitt.

Hur man väljer den del av kablarna till makten?

För korrekt beräkning bör:

 1. att räkna Antalet hushållsapparater i rummet (det är önskvärt att ta hänsyn till de enheter som du planerar att köpa i framtiden), deras totala kapacitet.
 2. alla enheter uppdelat i 2 grupper: som kommer att arbeta kontinuerligt, och de som används sällan och sedan sammanfatta sin makt och bestämma den ungefärliga tidpunkten för bokföring arbete vid full belastning.
 3. lägga till att erhålla värdet på 5% - "säkerhetsmarginal".
 4. Det slutliga värdet bör delas upp i nätverksprestanda koefficient, är resultatet en önskad komponent effekttrådar, varefter med hjälp av en särskild tabell definierar strömmar flödestvärsnitt för det resulterande värdet.
 5. Välj en produkt aluminium, koppar, eller alyumomedi vars sektion är lämplig för dina effektvärden, med tanke på betydelsen av matningsspänningen (220 V för hushålls elektriska, 380V - industriell).

Funktioner aluminiumkablar:

 1. Det är enklare och billigare, än koppar.
 2. har 1,73 gånger lägre ledningsförmåga än koppar.
 3. känsliga för oxidation, då förlora konduktivitet.
 4. Efter långvarig användning upphöra att hålla formen.
 5. Hemma, det är omöjligt att producera lod.

Speciellt kopparkabel:

 1. har hög elasticitet och mekanisk hållfasthet.
 2. skiljer en liten mängd av elektrisk resistans.
 3. utmärktge efter lödning och förtenning.
 4. är mycket mer än aluminium.

Alyumomedny kabel är en aluminiumtråd (mängden koppar är 10-30%) kopparklädda på utsidan termomekaniskt.

Funktioner alyumomednogo kabel:

 1. bättre ledningsförmåga, än den för aluminiumprodukter, men sämre än den för koppar.
 2. så småningom, produktens specifikationer inte försämras, i motsats till aluminiumtrådar.
 3. En mycket lägre kostnad, jämfört med koppar.
 4. Alyumomed, Till skillnad från koppar och aluminium, har inget intresse tjuvar eftersom järnmetaller acceptorer inte alyumomed acceptera - på grund av svårigheten att separations 2 metaller.

Effekt mäts i watt, kilowatt (Watt KW, w, kWt). Vid varje modern elektrisk utrustning (hushåll och industri) kapacitet som anges på etiketten, tillsammans med andra egenskaper hos produkten. Om detta alternativ är av någon anledning inte är tillgänglig, rekommenderar vi att du använder tabell 1.

Tabell 1 - medelvärdes värden av elektriska hushållsapparater kapaciteter:

Tillåten ström för kablar och ledningar:

Exempel 1. Beräkning för enfas växelspänning på 220V.

Oftast är flerbostadshus levereras från enfas till 220V. Antag att den totala effekten av hem elektriska apparater, inklusive ytterligare 5% - "säkerhetsfaktor" är 7,6 kW (genomsnitt elektrisk belastning komponenten i lägenheten) - kan nu gå vidare till valet av kabelmaterial.

Att hitta värdet för den närmaste lämpliga avsnitt av kabeln i de lämpliga "regler för elektriska anordningar" Publishing tabell (tabell 2), kommer det att vara i detta fall:

 • 4 mm i kvadrat. koppar (konstruerade för lång last av 8,3 kW);
 • 6 mm. sq. aluminium (beräknat på de kontinuerliga laster av 7,9 kW);
 • 6 mm. sq. för alyumomedi (se professionell rådgivning.);

Exempel 2: Beräkning av den trefasiga växelspänning på 380 V.

I detta fall, görs anslutningen till en av de 3 faserna och den totala "noll" - regeln avser uteslutande enfasiga anordningar, vilka i ett modernt hus den stora majoriteten.

Därför, vid anslutning av lasten till tre-fas nätverk, är den totala effektvärdet multiplicerat med en speciell faktor, varigenom tvärsnittet minskar. Till exempel, att fästa en belastning av 7,6 kW för en en-fas nätverk av erforderliga koppartråd - 4 mm i kvadrat för en 3-fas -. 1,5 mm i kvadrat.

Observera att beräkningarna för hemmiljö är mycket enklare än för industrianläggningar, eftersom i det senare fallet, är de parametrar som måste beaktas vid beräkningen läggas:

 • säsongs belastning;
 • samtidigkoefficient;
 • efterfrågan faktor;

För att underlätta beräkningen och korrekt val av önskad del av storleken vi har plockat upp arbets online räknare som snabbt och noggrant utför du beräkningen för att bestämma det önskade tvärsnittet:

Konsekvenserna av felaktiga val avsnitt

Valet avsnitt makt - en oerhört viktig process. Till exempel, om hemmet elektriska kabeldelen är utformad för att driva upp till 6 kW, vid en belastning av 7,5 kW (endast anslutning för att hysa elektriska bara en hushållsapparat, såsom en mikrovågsugn eller elektrisk kabel) kommer att överhettas.

När överhettning når ett kritiskt värde, kommer det att börja smälta först, och sedan tända kabelisolering:

 1. Det plockas upp fel trådstorleken Det är den vanligaste orsaken till bostadsbränder.
 2. Även när isoleringen förstörelse, krets kan förekomma, vilket kan resultera i felfunktion alla apparater.
 3. I vilket fall som helst,, restaurering och utbyte, åtminstone ledningarna hemma, måste du spendera avsevärt.
 4. I en industrianläggning felaktigt matchade kablar kan leda till mycket mer tragiska konsekvenser.

Det är därför, att denna fråga måste tas på största allvar.

 1. aluminium ledningar det är bäst att ersätta alyumomednoy - med samma diameter (denna regel gäller för tabell 2). Om du byter ut kopparkabel alyumomednym måste den del av den nya kabeln korrelerar med koppar som 5-6.
 2. När den trefasiga matnings anordningar är bäst indelade i grupper, så att belastningen på varje fas var liknande.
 3. när man köper, Du måste vara uppmärksam på etiketten, eftersom säljarna kan fuska - att ge alyumomednye för kopparkabel, vilket gör stora skador på din plånbok. För att undvika detta måste du:

 • Var uppmärksam på markeringarna (alyumomednye nationalprodukt märkt kombination av bokstäver AM).
 • Om det inte finns någon markering, eller kabeln tillverkas utomlands (utom OSS-länderna), tillräckligt för att skrapa bort det översta lagret - kopparledare är homogen, till skillnad alyumomedi.
 • nyligen Det blir allt vanligare kabelläggning med hjälp av korrugerade rör (korrugeringar). Följande är fördelarna med korrugeringar och funktionerna:

  • Minskad brandfarlighet korrugeringen för att minimera risken för brand för nedläggning av ledningar.
  • Korrugeringen skyddar ledningar från mekanisk påverkan och skador.
  • Passera tråden korrugeras i hårdare, desto större är dess längd; så dess första ände fäst vid en tunn tråd, som är mycket lättare att trä genom korrugering.
 • För banar elledningar hushållet rekommenderas att använda tvinnade trådar, eftersom de är mer flexibla.

 • Internet Journal of Alternative Energy © All rights reserved.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  40 + = 50