Beräkning belastningen på balken kalkylatorn

HOUSEHAND.ru -

Beräkning av strålen på utböjningen (böjning) styrka och Online

Med räknaren kan du plocka upp strålen, som kommer att klara den nödvändiga belastningen på en av följande scheman.

Balk två gångjärnsstöden

Jämnt fördelad belastning

Koncentrerad last i mitten

Två koncentrerade laster på mitt

Ojämnt fördelad last

1

Punktlast i en godtycklig position av strålen

Jämnt fördelad last på ett begränsat segment av strålen

Jämnt fördelad last på en balkändarna

Jämnt fördelad last på ett godtyckligt intervall av strålen

Ojämnt fördelad last på ett begränsat segment av strålen (Schema 1)

Ojämnt fördelad last på ett begränsat segment av strålen (Schema 2)

Jämnt fördelad belastning

Ojämnt fördelad last (Schema 1)

Ojämnt fördelad last (Figur 2)

Ojämnt fördelade belastningen på ett begränsat intervall (Schema 1)

Ojämnt fördelade belastningen på ett begränsat intervall (Schema 2)

Balk med emission vid två svänglager

Jämnt fördelad belastning

Jämnt fördelad last på segmentet "avgång" balkar

Koncentrerad last på ändarna av balkens

Jämnt fördelad last över hela längden av balken

Beam med fast fastspänd på stöden

Jämnt fördelad belastning

Villkor för kopiering och användning av material från den här webbplatsen

Beräkning av trägolv balkar: en online-kalkylator, principer beräkningar

Träskivor för tak i privat byggande används ofta. Den lätthet, överkomliga priser och förmågan att kompensera för självmonteringskapaciteten i brand, svamp och röta. I vilket fall som helst att bygga en andra eller flera golv behöver bara beräkna träbjälkar. Online kalkylator, som vi presenterar i denna översyn för att klara denna uppgift snabbt och enkelt.

Träskivor för tak - hög kvalitet trä

Fördelar online-kalkylator för att beräkna trägolv

Oberoende beräkningar är tråkiga och förenat med risken att inte behandla alla viktig parameter. Till exempel måste träbjälkar för våningen har ett visst avsnitt, överväga möjligheten att ladda dem från möbler och utrustning i rummet av människor. I dessa beräkningar är det viktigt att veta eventuell omläggning av balken och maximal spänning i den farliga delen.

Andra timmer avsnitt

Fördelar med räknaren enligt följande:

  • Noggrannhet. Beräkningsformel tar hänsyn till många parametrar. I speciella fält är inställd: typ tvärsnitt (cirkulär eller rektangulär) balkens längd mellan stöden och stegparametrarna för den använda timmer, den förväntade konstant belastning.
  • Time. Redo att ange parametrar och få resultatet kommer att komma ut mycket snabbare än manuellt beräkna önskade värden.
  • Bekvämlighet. Online kalkylator för träbjälkar görs på ett sådant sätt att efter införandet av konstanter, måste du helt enkelt välja den del av strålen så länge tills önskad styrka har uppnåtts.

Beräkning av träbjälkar för tak: vad man ska leta efter

Innan du köper beräkningar och rekommenderade att uppmärksamma de typer av golv. Virke för säkra buntar av byggnadskonstruktioner, är av följande typer:

  • Balkar. En matris med kvadratiskt eller rektangulärt tvärsnitt, som läggs i steg om 60 cm till 1 m standardlängd -. 6 m, Skräddarsydda balkar till 15 m.
  • Revben. Balkar liknar bred (20 cm) tjock skiva (7 cm). . Steg om på kanten är inte mer än 60 cm standardlängd - 5 m, ordern - 12 m.

Ribs lappar för byggnader envånings

  • Kombinationen av de två typerna av timmer. De mest robusta golv som tjänar ett stöd för spännvidder upp till 15 m.

Först strålavböjning bestäms av den maximala påkänningen i den farliga delen och säkerhetsfaktorn. Om koefficienten värdet erhålles mindre än 1, betyder det att hållfastheten inte är säkerställd. I det här fallet måste du ändra beräkningsförhållanden (change-balkar, öka eller minska steget välja en annan typ av trä, etc.)

När det krävs önskat avsnitt av resultat för att beräkna sin cylindervolym. Det är produkten av längden, bredden och höjden. Därefter finner vi projekt antal golvbalkar och multiplicera det erhållna resultatet.

Viktigt! För uppbyggnad av höga byggnader är inte att rekommendera att förvärva en stråle av otillräcklig längd. Skarvning, jämn kvalitet, minskar tillförlitligheten av strukturer.

Sammanslagning av de två strålarna överlappar = minskad tillförlitlighet

För tydlighetens skull användaren beviljas beräkningen av trä video för golv.

Beräkning av träreglar

Om det i framtiden planerar du en hemapparat inter och vinden i trägolv, måste du veta avståndet mellan balkarna och optimal tvärsnitt. En särskild beräkning görs för detta. Utan den, riskerar du att vara på den underliggande golvet eller spenderas på inköp av material extra pengar.

Naturligtvis beräkningen av träbalkar - är det en mödosam och tidskrävande uppgift. Därför att påskynda processen och för en snabb undersökning av flera varianter av denna kalkylator skapades. Det kan användas för att kontrollera den lastbärande kapaciteten (hållfasthetsberäkning - jag bandbegränsande tillstånd) och styvhet (böjning beräkning - II bandbegränsande tillstånd) av följande strålar:

Beräknat balkböjning som en enkelt uppburen jämnt fördelad last i enlighet med SNP II-25-80 (SP 64.13330.2011) "Träkonstruktioner" [1], som finns här. För enkelhetens skull, att vissa tabeller som behövs beräkna avkunnats i en separat artikel [2].

Förutom den ovan listade aktiva kalkylator kapabel att beräkna den totala volymen av de balkar och deras kostnader.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

60 − 51 =