Beräkning Online trappor

Beräkning av trappan till andra våningen med hjälp av online-kalkylator program

När det gäller frågan om att skapa sin dröm hem bör närma sig på allvar, i hopp om sin styrka och kapacitet.

Trappan är en särskild del av inredningen i huset, vilket ger en unik stil med praktiska och kreativa riktning. Därför måste det vara pålitlig, funktionell och samtidigt vacker, så glad och inga problem att klättra upp till andra våningen och gå ner med honom. Innan du börjar göra sin installation, måste du välja material, design, och, naturligtvis, för att göra beräkningen.

Det är en ganska stor mängd utföranden:

Mycket beror på det utrymme som ursprungligen valdes av trappan.

Spiraltrappa konstruktion

Används för små utrymmen. Det ser imponerande, elegant, graciös, och även mystiska. Lämplig för varje interiör. Denna design består av en stödstång och steg, stiger i en spiral runt den.

Kombinerad trappa konstruktion

Oftast kombinerar delar av skruv framdrivning och stegar, stiger upp och böjda i olika vinklar. Valet beror på konstruktionsöverväganden husägaren. Sådana trappan till andra våningen är oftast den vackraste.

flytande design

Är det mest populära ergonomisk och består av en eller flera raka delar med stegen (odnomarshevaya och halv takt). Varje del måste vara lämpligt att 15-16 grader.

1

Odnomarshevaya (rak) stege är lämplig för små stora hus som stugor. Half-takt - korridoren eller fyrkantig rum. Det är P- och L-formade, beroende på strukturen av planen.

Vilket material gör trappan?

För uppbyggnad av in-stegar använda material såsom:

Allt material är bra på sitt sätt, har både fördelar och nackdelar.

De mest populära och eftertraktade material är trä: ek, tall, ask, bok. Det ser vacker trappa till andra våningen, består av flera träslag.

 1. tända en behandling;
 2. showy utseende;
 3. skapa en atmosfär av komfort och värme;
 4. lämplig för alla inre;
 5. hög styrka och hållbarhet;
 6. ökad motståndskraft mot externa chocker;
 7. bästa budgetval.
 • behovet av att uppdatera beläggningen och sviktande trappor.

Strukturen är gjord av betong, och sedan obkladyvaetsya konstgjorda eller natursten.

 1. mycket hög nötningsbeständighet;
 2. brandmotstånd;
 3. upprätthålla höga belastningar.
 1. svårigheten av tillverkningsprocessen, montering, installation;
 2. avsevärd vikt;
 3. gripande ett stort utrymme.

Det är en modern lösning. Det är på andra plats på efterfrågan och popularitet efter träet. Metall är mycket väl kombineras med andra material, såsom glas, sten, trä.

 1. hållbarhet, styrka, pålitlighet;
 2. mångsidighet;
 3. unik design;
 4. relativt låg kostnad;
 5. kort produktionstid.
 • periodisk målning kräver mycket arbete och tid.

Vid val av placering av trappan måste fokusera på sin relevans, syfte och bekvämlighet.

Hur man beräknar trappan till andra våningen?

För att kunna utföra beräkningar trappor på andra våningen måste bestämma:

 • höjd, bredd, utsprångs stadier;
 • staket storlekar;
 • pad storlek (mezhdumarshevoy);
 • vinkel.

Genom korrekt beräknade parametrar beror på enkel uppstigning och nedstigning från våning till våning. För detta ändamål finns det beräkningsformeln av: två höjdnivå djup = + 63 (± 3) cm Stegen måste vara lika i höjd, krökning och utan veck .. Deras ideala höjd - 25 (± 5) cm, djup - .. 28-32 cm, dvs bör helt passa benet av en vuxen. Bredden är ca 100-140 cm. Med utsprången kan ta bort djup nackdelar.

Den optimala höjden av staket - 91 cm (för de spiralformade strukturer - 110 cm). Avståndet mellan stavarna bör inte överstiga 12 cm för att undvika olyckor. Bredden på stängerna (Balustrar) spelar en viktig roll för att upprätthålla hållfastheten och styvheten hos hela stegen.

Beräknings mezhdumarshevoy site

pad längd bör vara lika med två steg av en vuxen, dvs ca 140 cm Bredd (inga höljen) -... från 80 till 140 cm, beroende på det tilldelade utrymmet. Det är viktigt att veta att mezhdumarshevoy pad bredd bör vara lika med bredden på en trappa.

En mycket viktig parameter för bekvämlighet och säkerhet. Den optimala lösningen skulle vara att göra lutningsvinkel 28-37 grader. Ju mer vinkel design, desto mindre utrymme den tar upp, och vice versa, men förlorade komfort.

Det bör vara en rimlig metod för beräkning beakta alla dörrar plats, valv, fönster och utrymme.

Med detta program online-kalkylator kan du räkna ut din egen stege. För att göra detta, måste du ange alla parametrar som beräknas tidigare i fälten, och programmet kommer att beräkna mycket snabbt. Du kan justera ingående storlek och så småningom hitta den mest bekväma alternativet.

Självständigt göra en online beräkning av trappan

Gör online stege beräkning är det möjligt att på kort tid för att skapa en komplett projekt och beräkna dess värde stege - detta är en viktig praktisk del, gör det möjligt att röra sig fritt mellan byggnivåer. På sluttningen, höjd, beror längden på stegen och stegen parametrar gångkomfort. Felaktigt konstruerade stegar kan leda till allvarliga skador och blåmärken. Därför bör modellering av trappan omfattar det inledande skedet av de exakta beräkningar. Hur man beräknar trapp parametrar själv - läs artikeln.

Vad är nödvändigt att göra beräkningen av trappan

Oavsett om det är en trappa vid ingången, eller ett privat hus - från dess säkerhet och komfort på hälsa promenader. Till exempel vid alltför branta trappor och breda steg kan vara hala, och när det inte finns tillräckligt höjd riser enkelt fånga skor för steg och tappa balansen.

För att undvika problem, parametrarna för steg och trappor måste noga beräkna

För oberoende uppgörelse, i dag, använda formler, datorprogram, online räknare. bör inriktas på statliga normer, "standarder och byggnormer", som visar de optimala värdena för byggandet av någon typ av bekväm och pålitlig konstruktion, möjligheten att installera ytterligare utrustning, paneler på gångarna vid varje storleks stegar.

Hur man beräknar stegen i ett privat hus

I syfte att utforma en trappa i huset är nödvändig för att noggrant mäta taket öppningen (bredd och längd), takhöjden.

När man planerar att bygga en konventionell stege, bör övervägas:

 • Måtten på rummet och typer av trappor (i småhus skulle vara logiskt att använda svängda trappor);
 • Det inre och det övergripande stil av rummet (till exempel komplettera klassisk interiör kommer att vara en trä trappa, och för en loftstil design - spiral);
 • Material, teknik, tillverkning och installation av trappor,
 • Operativ belastning;
 • Rörelseriktningen;
 • Nödvändigheten och möjligheten att installera stöden.

Beräkning av trappan i ett privat hem börjar med en mätrymden

Om huset är under reparation, bör beaktas storleken på rummet ändrats efter reparationer. Som ett exempel, kan taket och golvfinish påverka avståndet mellan våningarna. Dessutom i beräkningen, är det nödvändigt att ta hänsyn till tjockleken på taket. Om detta inte görs, är det sista steget för att skapa överlappande är för liten eller omvänt, alltför höga pigga som leder till knackar på steg slirning ledande ben och därmed skada. Dessutom bör man överväga den föreslagna höjden: låg höjd kommer att gå att böja sig ner under uppstigning och nedstigning i trappor, skapar obehag.

Beräkning Exempel stege längd, höjd och bredd av stegen

Det initiala steget av beräkning innefattar att beräkna antalet steg. Att göra detta, ta stege höjd (avstånd mellan skikten av ren sex två våningar) och dela upp den i de valda optimala värdena på höjden av sättsteget - från 12 till 20 cm och den resulterande avrundade värdet blir lika med antalet steg i marsch.

I en stege bör inte vara mindre än tre eller fler än arton steg.

Att veta höjden av stegen kan bestämmas och dess bredd. Att beräkna de värden bör användas i följande exempel: x = 47 - y, där x - bredd av scenen, och vid - höjd.

Höjden och bredden av trappan måste vara exakt samma, annars olika storlek element kommer att tvinga ned steg, vilket kan leda till skador

Bredden av slitbanan i de krökta trappor, i den smalaste delen får inte vara mindre än 140 mm

Enligt antalet steg byggda grafisk projektion av den horisontella längden av stegen.

För att beräkna längden på marsch, måste du:

 • Projektionslängden av stegen i kvadrat och därtill sattes värde på avståndet mellan nivåerna av golv;
 • Från de resulterande värdena för kvadratroten.

Utföra beräkningar för trapporna till plattformen, bör du fundera på vad pad längden bör vara större än 14 cm och en bredd lika med bredden på marsch.

Formeln stege beräkning: definiera en lutningsvinkel

Beräkna optimal vinkel stege krökning kan enligt formeln: 2c + d = 580/660, där a - är höjden, och d - bredden av scenen. Vid beräkning av krökningen hos trappor med steg höjd mindre än 14 cm, lämplig formel: med a + d.

Lutningsvinkeln hos strukturen beror primärt på stegbredd och höjd av stigar

För typiska trappa existerar "Bords rekommenderade parametrar", som innehåller marsch lutningsvärden i enlighet med bredden och höjden hos steget, destinationen för trappan.

Vinkeln kröknings för specifika marscher beräknas baserat på antalet och höjden på trappan.

Hur man beräknar trapporna med händerna: råd om att utforma spiralstruktur

En spiraltrappa - här ergonomiska och praktiskt sätt att gå från våning till våning. Dessutom kan denna design fungera som ett dekorativt element för det inre av high-tech, minimalistisk och loft.

För att beräkna diametern av en spiraltrappa, måste bredden multipliceras med två och marsch vika det erhållna värdet med diametern av substratet. Att beräkna lyftradien bör delas upp i två marsch bredd och att det erhållna värdet för att lägga stödradien.

De viktigaste dimensions särdrag hos spiraltrappa är beräknade baserat på diametern på stödrören och bredden på marsch

Till stegen var bekväm, bör dess bredd inte vara mindre än 800 mm: detta kommer bekvämt navigera trappan två personer.

Antalet och höjden på stegen för spiralformade trappor beräknas enligt en spole design ger bekväm rörelse av människan tillräckligt högt (antalet steg i slingan är lika med längden av rörelsebanan dividerad med bredden av steget).

Att beräkna höjden av sättsteget, måste tillsättas för att öka den genomsnittliga vuxna människan (1 m 80 cm) genomsnittlig mönsterdjup (20 cm) och dividera den resulterande värdet med antalet steg i ett varv. På det resulterande värdet som skall delas och höjden av stegen. Detta värde kommer att vara lika med antalet steg i en spiraltrappa.

Vad krävs det för att få stegen till andra våningen

På andra våningen kan leda som en krökt (spiral, rak, etc.) trappa gjord av metall, och en rak linje (mars) av massivt trä. Oftast för stugor och privata hem använda trapporna med varv. Den främsta fördelen med sådana strukturer är att det sparar utrymme.

Beräkning av design, vilket leder till andra våningen i rummet beror på de egenskaper och stil dess inredningsdetaljer

För att beräkna interfloor stege följande värden behöver veta:

 • Höjden och längden av taket öppningen;
 • Bredden på trappan;
 • Det totala antalet steg;
 • Antal svarvning och lägre nivåer;
 • De önskade konfigurationssteg;
 • Location ytterdörr.

Dessutom kommer det att bli nödvändigt att bestämma positionen för det övre steget på andra våningen (våningen under eller spola det).

Beräkna stege i ett privat hem kan vara både självständigt och med hjälp av online-kalkylator.

Calculator - ett program som tillåter dig att beräkna de viktigaste värdena för utformningen av bekväma och säkra trappor.

Resultatet av arbetet med online-kalkylator är belysande ritning, som du kan sedan skriva ut

Idag är många platser i samband med konstruktionen, erbjuder sin version av online-kalkylator, som var och en har funktioner som främst relaterar till gränssnittet och metoden demonstrations resultat. Till exempel, vissa räknare, efter att ha gjort beräkningar ger färdiga stege diagram med alla nödvändiga mängder. Denna teckning kan lätt lagras på en dator och skriva ut. Det finns online-program som gör det möjligt att beräkna kostnaden för trappan rengöring (tvättsteg, stavar) för bostäder och kommersiella tillämpningar, beroende på deras inställningar. Du kan använda program på enheter med Android-plattformen, ios, fönster.

Hur stegen kalkylator på nätet

Använda räknaren på nätet är ganska enkelt: för en produkt av exakta beräkningar måste du välja vilken typ av trappor (raka, U-formade, L-formad, etc.) och ange ursprungliga egenskaper lokalerna.

För att beräkna behovet av att ange följande parametrar som krävs:

 • Höjden och längden av öppningen;
 • Antalet steg;
 • Den önskade konfigurationen av stegen (slitbanebredd, storleken av överhänget, stighöjd).

När de införs i online-kalkylator korrekta initialvärden, kommer du att få den exakta beräkningen av det önskade stege modell

Dessutom, beroende på typ av stege, och kan behöva ange ytterligare information. Till exempel, för en spiraltrappa betecknar rotationsvinkeln, den yttre och inre diametern av stegen, och för konstruktioner med en rotation på 180 grader - bredden av trappan, och det totala antalet lägre stadier. Vissa räknare kan beräkna värden överväger egenskaperna hos olika material (trä, sten, betong, etc.). Till exempel kan en konstruktion kalkylator Zhitova.

De flesta online räknare har visuella ledtrådar bilder med beteckningen värden som måste anges.

Beräkning av trappan: programmet för 3D-modellering

Den tekniska utvecklingen står inte stilla: idag har vi möjlighet att få två och en 3D-modell av något föremål.

Datorbaserad metod gör det möjligt att få en korrekt två- eller tredimensionell modell av den framtida trappan för att trappa sätt identifiera mount (SNIP systemet, svetsning, etc.), som lämpar sig för fördelning budgetar, kommer att hjälpa dig att förstå hur det kommer att se i det inre trappa. Metoder för beräkning av alla program bygger på efterlevnad av statliga standarder och normer.

Få två eller 3D-modeller av stegar kan vara med hjälp av specialiserad mjukvara för modellering

Program skiljer sig i gränssnittsspråk tillgängligheten av verktyg för datainmatning och trappkomponenter (vissa program kan inkludera en modell av den typ av stig, kosour, båge, räcke, stödpelare, etc.), möjligheten att modellering av trappor gjorda av olika material (trä, sten, betong, etc).

Vissa tjänster ger nätet simuleringskapacitet, till exempel Lesenka.ru.

Utforma trappor är viktigt för alla byggnad: både bostäder och kommersiella. Trappan av materialet, längden på trappa, storleken av stegen beror på komfort och säkerhet för sin verksamhet. Storleken på skeden, längd och graden av trapp dimensioner påverkar lokaler, trappor konstruktion. Korrekt lösa sina egna händer, i dag, kan absolut alla. Du kan använda dataprogram, internetresurser, bygg formler. Båda metoderna kommer att tillhandahålla korrekta data. Det är bara att välja den mest bekvämt! A "tabell över rekommenderade inställningar" kommer att hjälpa dig att jämföra de värden som erhålls med optimal och vid behov korrigera beräkningen.

© 2017, homeli.ru. Kopiering är tillåtet endast med en länk tillbaka till källan

Kopiering är tillåtet endast med en länk tillbaka till källan

Beräkning av trappan på strängen

Beräkning av storleken på trätrappor med withs

Ange de nödvändiga måtten i millimeter

T - tjockleken av strängen eller kosoura

H - show stigare

LR - riktning stege hiss

SP - ställning av det första steget i förhållande till golvet nivån för den andra våningen

Bestämning av mängden av material.

De exakta dimensioner alla detaljer.

Detaljerade ritningar och diagram av stegelement.

Rekommendationer för att underlätta för trappan.

Human stigningslängd varierar från 60 till 66 cm, i genomsnitt - 63 cm.

Bekväma trappor motsvarar formeln: 2 steghöjd + djupnivå = 63 ± 3 cm.

Djup trappa steg måste uppfylla storlek 45 skor - inte mindre än 28-30 cm.

En nackdel med djup kan kompenseras projektionssteget.

steghöjd bör vara upp till 20-25 cm.

Registrera dig eller logga som skulle kunna spara sina beräkningar och skicka dem per post.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 4 =