Beskärning äppelträd i höst Video

Instruktioner och tips för hösten beskärning

Varje odlare skulle behöva veta vad som ger beskärning äppelträd. Äppelträd är mycket förtjust i, när intas en stor mängd ljus, vilket är anledningen till det är ibland nödvändigt att tunna ut trädkronan, till insidan av busken inte bildades stillastående luft och hade en bra anrikning av ljus. Beskära träd är viktigt att det är anti-aging, och skapa de bästa förutsättningarna för dess utveckling. Även när det finns en styckningsanläggning, du förbättra utseendet på kronan, och att leverera den från skadedjur.

För att trimma, behöver du dessa verktyg och utrustning:

Förmodligen varje trädgårdsmästare, och ännu mer så, en nykomling i denna fråga, undrar - vad för slags tid beskärning äppelträd den lämpligaste? Kan jag klippa äpplet i höst? När äpplet grödan i höst? Hur man skär äpplet i höst?

Körning beskärning ett träd, beroende på ålder

Det mest intressanta är att hösten och våren - de fördelaktigaste säsonger för beskärning äppelträd. På våren med detta förfarande är nödvändigt att ta bort grenar som podmerzli vintern, liksom för bildandet av kronan av trädet och ett gott utbyte. Det är bättre att göra det tills knopparna på träden, det vill säga tills saven flödet inte har startat.

Ibland är det nödvändigt att trimma trädet, och på sommaren, men det kommer till toppen, en tjock del av det, i syfte att förbättra ljuspenetrering till frukten. Dessutom är det möjligt att utföra beskärning på vintern periodens en lätt alternativ, medan träden är vilande. Men det kan göras i de södra, varmare regioner, eftersom frost bark blir skör och kan vara mycket skadligt.

Kan jag klippa äpplet i höst? Svaret är entydigt - ja. Vi måste göra detta under senhösten, när löven föll.

Det är nödvändigt att skära de gamla, trasiga, förstörda eller ruttna grenar. Så du ordentligt förbereda sig för vintersäsongen.

Har äpplehöst klippa och när man ska skära äpplet i höst? - senhösten, när löven har fallit från träden - den perfekta tiden för beskärning.

1

Cut behöver dessa grenar som är belägna "inuti" trädet. Även om det finns små skott som växer i en vinkel, och de som växer parallellt har växt ut gren - måste också tas bort. Du måste ta bort de grenar som vidrör varandra eller sammanflätade, trots att de kommer att vara i olika nivåer i trädet.

I det här fallet måste du välja den gamla, torr eller ont gren. Du kan till henne var redan knäckt bark. Det är nödvändigt att tunna ut toppen av trädet, speciellt om det är tjock. Det kan vara så tunna kvistar som redan är på väg bort från trädstammen, och alla typer av stora och gamla, ta bort allt som stör. Således beskärning krävs för alla små kvistar, brutna och spruckna, tik.

Körning beskärning fruktbärande växter beror på dess ålder. Det är viktigt att tänka på. Det börjar skära äpplen på hösten och fram saften börjar rörelsen.

Äppelträd, vars ålder i fem år, och anses vara utformade på det börjar dyka upp. Det är också viktigt att veta att frukten kommer att börja visas på äldre grenar i första hand. Under årens lopp grenarna ackumulera tillräcklig styrka för att stå emot frukterna, så när göra behandlingen av träd, måste man vara snyggt. Minst hälften av alla grenar av trädet - det gamla och mogna.

Den nedre delen av den unga träd, där de unga knoppar, behöver inte röra den, och beskära sax bara toppen av huvudstammen - särskilt för välformad krona trädet i framtiden. Beskärning av unga träd ska göra med sekatör, och när ett gammalt träd - använd väl slipad sågen.

Slöa verktyg kan inte användas eftersom de skadar träden, lämnar stora delar och timmerstugor, och de kommer att försenas mycket längre. Om du väljer att måla över måla sektioner använda färg, oljebaserade och andra typer av färger brända bark. Också, en del används för att "behandla" och desinficerande blandning av limeskivor med kopparsulfat i en takt av 00:50.

Men definitivt behöver veta att så fort du kan hantera bara en gammal stam, och om den unga planta - det är nödvändigt att vänta en dag. Släta över äppleklyftor att vara säker, är det nödvändigt att se till att den inte förlorar sin juice.

Unga grenar bör skäras så snart de planterade ett träd, eftersom rotsystemet inte utvecklas ännu och kommer inte att kunna leverera anläggningen mycket vätska.

Allmänna principer för beskärning av fruktträd

Beskär en gång efter plantering, under de kommande tre eller till och med fem år, det kan inte underskred. Inte tar hänsyn till de fall där grenarna började torka, skadade eller har blivit länge - då de bara behöver kortas.

Det är viktigt att klippa unga grenar. När trädet i två år, kan du göra skärningen av grenarna, lämnar två tredjedelar av sin längd. Njure, kvar på grenarna, ska se "utanför", men inte det inre av trädet. Det är också en viktig faktor i bildandet av den korrekta och vackra toppen.

Så har vi funnit det möjligt att skära äpplet i höst. Här är hur man gör det på rätt sätt.

Beskärning i höst är indelad i tre trim schema:

Scheman beskärning äppelträd i höst

Dessutom är en separat typ av beskärning äpplehöst betraktas som en separat art - avlägsnande av döda grenar.

För unga träd är perfekt svag gröda. I det här fallet måste du klippa nya skott, som växte på ett år. På dessa platser kommer våren har nya skott, som bildar en vacker krona med tillbörlig omsorg.

Träd vars fem års ålder - sju år, när hösten kom, att göra en genomsnittlig skörd i mogna branscher för att skapa ett större antal fruktbärande. Starka grenar behöver beskärning till en tredjedel av hela sin längd.

Borttagning av döda grenar. Skott som torkas, bör tas bort. I närheten, runt stammen och grenarna inte kan skäras, annars kan falla döda knut och bildar en ihålig, eftersom det skulle skada anläggningen. För att undvika detta, göra en sågad-off grenar till de första knopparna (från stammen av ett träd), och sedan fintandad såg behöver lämna bilda en "stump", mot toppen, med start från basen. Efter att processen "healing" lösning. Om det är blött och regnigt väder, är det värt att upprepa denna rutin.

Schema glest-tier system för formning äpple krona

När beskärning äppelträd i höst är stark, då det skärs av halva längden av grenarna. Detta görs för att gallring mellan grenarna till frukt mogna bättre.

Det finns många olika sorter av äpplen, beroende på den region där de odlas. Metoderna för odling och skötsel av träd kan också vara olika i regionerna.

Till exempel, för att växa i regionen i Uralbergen äpple, de måste vara frost och sena sorter, eftersom det är en lång och frostig vinter. Det rekommenderas att välja en rad lokala val för odling av frukt på orten. För det första, på grund av att de är anpassade för klimatet.

I Moskva på hösten beskärning utföres som vanligt, sedan bildandet av trädkronor. Det finns en dvärg form av äppelträd, som måste skära i höst, för att skapa en balans mellan den biologiska nivån trädkronor och rotsystem. Denna typ av egenskap hos små och mycket välsmakande. De är också mycket viktigt att övervaka bildandet av kronan och grenar.

Individuell uppmärksamhet columnar äppelträd. Runt sin trunk växer kolchatki, sidoskott är nästan inte behövs lite, så columnar äpple gröda.

Jag hoppas att dessa tips har hjälpt dig och du redan vet hur man skär ett äppelträd på hösten och under hösten äpple gröda.

Lektion beskärning av fruktträd från odlaren med erfarenhet av Nicholas Rabushka.

Hur man skär äpplet i höst: systemet, reglerna och video instruktion

För att uppnå en hög nivå av produktivitet äppelträd, måste du göra en årlig speciella vårdverksamhet, som kommer att användas för att berika trädet med näring, stärka immunförsvaret av stammen, rötter och bildar god krona.

Allt detta bidrar till äppelträdet att överleva den kalla årstiden. Fall beskärning är en del av den nödvändiga manipulation, har en gynnsam effekt i vården av fruktträd.

De flesta nybörjare trädgårdsmästare vet inte hur förfarandet utförs beskärning och varför det behövs.

Trimning - ökade utbyten

Intern biologi äpple - en permanent process av tyngdkraften för solljus genom skuggan av andra träd och minimiavkastningen.

När Apple är i trädgården, där det inte finns några andra högre träd, försöker hon genast att etablera sig sedvanliga villkor:

 • den mest tät krona;
 • skugga;
 • så lite som möjligt av solen under större delen av stammen.

Allt detta är inbyggd i genotyp fruktträd. Om du inte utför beskärning kommer trädkrona omedelbart tjocknat. Och Apple i sig är inte mycket villiga att ge en stor skörd, eftersom det inte är särskilt nödvändigt. För att få en god skörd, måste du göra ett äppelträd att börja bära frukt.

Frukt - detta är faktiskt den stress av Apple, som "tänker" att det snart kommer att dö, och därför försöker ge den maximala mängden frukt.

Det mest effektiva anses höst beskärning av fruktträd, men i själva verket beror på vilken typ av vald gröda:

 1. Sanitära beskärning. Denna typ av äpple bearbetning består av följande manipulationer: avlägsnande torr påverkas av skadedjur eller sjukdomar grenar och bruten, och gnugga korsande grenar. Sanitära beskärning kan utföras inte bara på hösten, men även året runt.
 2. Molding trim. Denna gröda, där alla manipulationer i syfte att skapa den nödvändiga utseende av trädet och den korrekta riktningen för de fruktbärande äpple trädgrenar. Denna typ av beskärning är bättre att göra på våren eller försommaren, särskilt under den första månaden av sommarsäsongen, som under denna period nedskärningar läka mycket snabbare.
 3. Djup chock eller föryngrande beskärning. Principen för denna beskärning är att Apple från att köra över en ung, livlig och fruktträdet med rätt kronan. Med denna typ av beskärning är ofta inte ett tillräckligt antal grenar och det finns ett behov i framväxten av nya kontor. Nya grenar i så fall kommer att gro från de så kallade vilande knoppar som är vakna under våren och början av SAP.

När den globala beskärning är nödvändigt att komma ihåg att det är bättre att skära av en eller två längre givande grenar, snarare än många små, är i stånd att frukt grenar.

förfarandet för behandlingen av unga plantor

Regelbundna rutiner beskärning unga plantor efter plantering i trädgården, stimulerar äppelträdet frukt och därmed leda till insamling av tidig skörd.

Unga plantor från utsäde måste initialt obelastad form skiktade formen på kronan, genom trimning.

För att göra detta på en ung planta bort alla grenar, förutom 3-5 skelettet grenar.

Intervallet mellan dem måste uppfyllas så att den inte är mindre än 25-30 cm.

Hur man skapar en unga plantor - visuell hjälp trim schemat som visas i bilden:

Dessutom har många trädgårdsmästare bilda Stam genomsnittliga kron äpplen och äpple för dvärg arter kan skapa en pyramidal form av den yttre kronan.

Varför beskärning unga äppelträd? Faktum är att när omplantering plantor totalt rotsystem försvagas.

Processer för avlägsnande av mark skott av fruktträd, i organisationen av en viss typ av framtida krona äpple, bidrar till den dynamiska tillväxt och intensiv utveckling, vilket leder till bildandet och tidig mognad av frukt.

Hur tar man bort onödiga delar av nyplanterade plantor, snabba video tutorials.

För plantor, som har ett litet antal sidoskott som de inte, putsning procedur utförs på samma sätt. Utgår huvudgren på en höjd av minst 80 cm, medan i shtambe bör vara minst fem njure.

Verhushechka bör vara på en höjd av 16-20 cm från de laterala grenar. Läge knoppar på stammen måste börja på en höjd av en halv meter från ytan av jorden. Om på bålen sidoskott ligger på en höjd av mindre än en halv meter, måste de också skäras.

När Apple når 3-4 års ålder, bör det vara möjligt att frigöra Bole extra sidogrenar för att säkerställa tillgången av solljus till trädets krona.

Från ytan sidoskott bör avlägsnas trådar, som är tydligt riktade vertikalt (uppåt eller nedåt). Sidogrenen även rengöras av små grenar, som i de flesta fall växer uppåt.

På hösten är det nödvändigt att förbereda mogna träd för den kommande vintern:

 • Viktade ta bort alla sidogrenar;
 • göra gallring kronan och rätten att bilda den;
 • grenar som också är inriktade upp, är det nödvändigt att ta bort, eftersom de ofta bryts av tyngden av snö och kraftiga kalla vindar, och detta påverkar tillståndet i trädet.

Om tomten växa columnar äppelträd, är det nödvändigt för dem att utföra en sådan beskärning, vilket kommer att bidra till att forma huvudstammen, som kommer att ligga så kallade kolchatki - mycket kort frukt grenar.

Starka skott bör också tas bort för att undvika bildandet av oregelbundna krona kolumnär äpple och efterföljande blottläggning bålen.

Det händer en hel del i området är gamla äppelträd, som medför mycket dålig skörd, eller inte ta det alls.

I detta fall bör inte bråttom att ta bort trä från platsen. Du kan prova att föryngra den med hjälp av föryngrande beskärning.

Beskärning utförs om Bole av trädet är helt full och har ingen eventuella brister, förutom den ska placeras skelettet grenar.

Inledningsvis bort alla gamla och vissna grenar och grenar som växer inuti kronan och är ett uppenbart hinder för tillväxten av nya kontor.

Under förfarandet föryngra försummade och gamla äppelträd kan skäras även några skelett grenar som växer fel och utgör ett hinder för skörden.

Om äppelträd har nått en ålder av 20, då anti-åldrandeprocessen själv kan skäras Bole av trädet på en höjd av ca 3 meter över jordytan, ungefär som bilden ovan.

För att genomföra ett fruktträd beskärning förfaranden är det nödvändigt att fylla på följande verktyg:

 • mångsidig sekatör vars blad bör vara vassa, annars timmerstugor kommer att finnas kvar på fruktträd som läker mycket lång tid;
 • trappstege, vilket kan vara användbart för att nå höga grenar och skott anordnade att beskäras;
 • medel för behandling av sår, eftersom äppelträd beskärning förfarande. Detta kan vara en mångsidig trädgården beck eller färg. Om behandlingen material används färgen måste det nödvändigtvis vara olja. Färger som gjorts på en annan grund (emalj, etc.) kan helt enkelt bränna barken på ett träd.

Vid plantering plantor bör utföras beskärning av unga grenar, som den försvagade rotsystem kommer inte att kunna leverera dessa grenar mycket vätska och näringsämnen.

beskärning skadade och döda grenar bör omedelbart genomföras kommer det att ge ett starkt skydd för äppelträd allvarliga frost och sjukdomar som drabbar få en god skörd.

Titta på videon, där en erfaren trädgårdsmästare berättar hur man gör ett äppelträd beskärning på hösten:

Gillar du? Prenumerera på platsuppdatering via RSS eller håll ögonen öppna VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Beskärning gamla äppelträd i höst + video för nybörjare

Förmodligen är varje tomt växer minst ett äpple. Denna fruktträd ger generöst sin skörd till ägaren, kräver i gengäld bara lite uppmärksamhet. Minsta vård för anläggningen beskäras. Unga plantor skärs för att bilda kronan, men de gamla träden på ett sådant sätt att föryngra. För att kunna genomföra förfarandet för föryngring av de gamla äppelträd, måste du veta de principer och den optimala tidpunkten för dess genomförande.

Apple Okontrollerad tillväxt kan leda till det faktum att anläggningen är skuggad hela infield, och därmed upphör att producera grödor. De gamla äppelträd utan föryngring kan och dör. Samtidigt trimning kan du ersätta de gamla grenar unga fruktbärande skott och skapa en vacker kompakt krona av anläggningen. Föryngring av de gamla äppelträden kan öka avkastningen av kompetent omfördelning av näringsämnen. På ett korrekt formade träd får varje gren erforderlig mängd solljus, vilket bidrar till en enhetlig, full mognad frukt. Frånvaron av överskotts grönt ger god luftcirkulation, förhindra spridning av sjukdom och skadeinsekter.

Således beskärning gamla äppelträd ger en vacker, trimma träd på platsen och läckra "zdorovyy9raquo; Harvest mogen frukt.

När är bästa snittet fruktträd

Bland trädgårdsmästare inte tystnar kontrovers när det är bättre att klippa äppelträd: våren eller hösten? På detta konto varje trädgårdsmästare yttrande.

Proffs rekommenderar även:

 • Beskärning unga plantor på våren, före början av den aktiva fasen av rörelsen saft. Detta kommer att förhindra frysning fortfarande inte stark träd på vintern.
 • I nedgången av gamla äppelträd ska putsas. Med sjunkande temperatur, de faller in i ett tillstånd av vila och beskära dem orsakar minimal skada. Fram till våren kommer att läka alla sår och äppelträdet utan dvärgväxt börjar sin nya livscykel. Winter frost för växter i det här fallet, att inget oroa sig för.
 • På sommaren kan du beskära några grenar för en krona gallring på äpple.
 • I de södra regionerna skära plantor och vuxna Apple kan vara på vintern, men för att genomföra detta förfarande måste vara mycket noga med att inte skada den bräckliga frysta kronan.

Analysera de ovan föreslagna rekommendationerna, kan man säga att skär gamla äppelträd i höst är optimalt. Den tillåter dig att föryngra trädet utan att orsaka honom smärta. Redan med vårens ankomst är en växt som specialiserat sig på färska gröna och ge tid läcker stora frukter i stora mängder.

Trimma äppelträdet på hösten är nödvändig vid en tidpunkt när bladen har opal och förflyttning av SAP i kroppen av anläggningen stoppas, men vänta på frosten i detta fall är inte värt det. Tyvärr är det exakta datumet för händelsen inte är möjlig på grund av klimat egenskaperna hos varje region. Därför bör varje ägare oberoende övervaka väder och ca 3-4 veckor före uppkomsten av frost stabil gröda fruktträd.

Under hela växtperioden från dagen för plantering, måste trädgårdsmästaren beskära ett äppelträd årligen samtidigt som de grundläggande regler och principer. De beror till stor del på ålder av frukten från trädet: de första 5 åren är nödvändigt att bilda en krona, då omsorg är att ta bort fel grenar växer och patienter. Apple, som har uppnått en ålder av 20 år anses gammal och måste vara föryngras. Till skillnad från sanitära beskärning och gallring äpplehöst föryngring förfarande bör utföras under följande regler:

 • Du behöver bara föryngra friska äppelträd, som efter ingreppet kommer att kunna fullo utveckla och bära frukt. Träd som ska många torra och sjuka, nadlomannyh grenar helt ersättas av unga plantor. Skär dem är meningslöst.
 • När föryngrande behov av att ta bort stora grenar, så att minimera skadan händelsen bör genomföras vid en tidpunkt när växten är vilande.
 • I processen för föryngring bör ta hand om avlägsnande av grenar som det bästa sättet att förhindra inträngning av solljus djupt in i kronan.
 • Innan vi går vidare till föryngring, måste du förbereda motorsågen och sekatör. Verktyget ska vara skarp och desinficeras.
 • Föryngring rekommenderas att börja med att avlägsna de största grenarna. Använda princip: det är bättre att ta bort en stor gren, än många små.
 • Alla grenar måste tas bort nära stammen, vilket stubbar. Detta kommer att förhindra utvecklingen av sjukdomar på snittet.
 • Med förbehåll för obligatorisk avlägsnande av alla trasiga, torra och korrekt växande grenar.

snabbt föryngra trädet inte fungerar, så det är värt en hel del tålamod. För ett fullständigt genomförande av förfarandet kommer att ta 2-3 år beroende på försummelse av äpplet. Beskärning gamla och sjuka, liksom "lishnih9raquo; filialer i enlighet med ovanstående föreslagna föreskrifterna utföras i den första och andra året av föryngring. Beskärning ett stort antal kontor i ett år kan leda till döden av anläggningen.

Det sista steget i bildandet bör utföras försiktigt iaktta reglerna:

 • De massiva skelettet grenar behöver trimma, vilket lämnar 3,5 m lång sektion.
 • Ta bort gamla skott behöver, vilket hindrar utvecklingen av unga grenar.
 • Under de gamla grenarna aktivt utveckla unga skotten bör tas bort.

Helt enkelt generera mogna träd som finns i det inledande skedet av odlingen har en tydlig beskrivning av kronan och regelbundet utsätts för gallring. I detta fall kan föryngring utföras i 1-2 år utan större ansträngning och skador på anläggningen. Mycket svårare att exakt positionera kör gamla träd, som under årens lopp i en okontrollerad öka sin grönmassa. I det här fallet måste du styras av följande regler:

 • Korta de gamla äppelträd behöver tredjedel av den totala höjden.
 • Mest förtjockade områden av kronan som du behöver för att tunna ut.
 • Grenar som redan har slutat växa och under flera år inte växa, måste du ta bort.
 • På ett år, bör ta bort mer än 2-3 stora grenar 10-15 cm tjock.
 • Små frukt grenar måste trimmas några njure för att öka tillväxten och göra dem starkare.
 • Skivor på grenar med en diameter av 2 cm läker snabbt och smärtfritt.
 • De lägre grenar ett äppelträd bör inte skymma de övre skott.
 • Bildning av gamla äppelträd lättare att genomföra den valda systemet under flera år.

Efter att ha granskat de principer och regler, blir det tydligt hur att föryngra gamla äppelträd. Baserat endast om den föreslagna avhandlingen kan utveckla sin egen strategi och bildar en krona av äpple kompetent, vilket ger ett dekorativt utseende och åter vitalitet. Det föreslagna systemet är ytterligare beskärning kommer att bidra till att visuellt bedöma omfattningen av arbetet och teknik.

Forming krets gamla äppelträd

De gamla äppelträd kan bildas på måfå, med fokus på de grundläggande principer och regler, eller ansluta sig till en viss ordning. trimning system kan vara någon vikt varianter kan hittas i olika källor. Vi kommer att försöka beskriva de två systemen beskärning gamla äppelträd i höst. Ett alternativ skulle vara för sysselsättning och nybörjare trädgårdsmästare, och den andra versionen av hur man föryngra äpple, är avsedd främst för yrkesverksamma.

Enkel version av den föryngring av de gamla äppelträd

En enkel krets bildande äppelträd baserade på de grundläggande reglerna för föryngring. Dess princip är som följer:

 • Var noga med att ta bort de sjuka, nadlomannye och torra grenar.
 • Förkorta alla grenar av hälsosam 2 m.
 • När föryngring maximalt öppet varje kvist för solljus.

Tydligt detta system i bilden:

Beskärning de gamla äppelträd enligt detta system ska börja med att ta bort torra, sjuka och brutna grenar. Du behöver också en liten bit att tunna ut kronan, ligger nära stammen. Dessa åtgärder rekommenderas att utföras i det första året av formation. Nästa höst kommer det att bli nödvändigt att förkorta varje gren äpple på 1,5-2 meter. Under det tredje året av formation rekommenderas att ta bort en tredjedel av de unga skotten. Tunna ut grenar och genomföra sanitära beskärning är nödvändig varje år. Metoden kopierar de biologiska utvecklingslagar av anläggningen och är en av de mest godartade. Det var hans nybörjare trädgårdsmästare använder ofta i sin praktik.

För professionella och erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att du använder en koordinat sätt att föryngra den gamla äppelträd. Han utförde i 2 steg kan tidsintervallet mellan stegen vara flera år. För att förstå hur man korrekt trimma gamla äppelträd i höst i enlighet med denna moderna teknik, kommer vi att försöka ge en detaljerad beskrivning och dess visuella image:

 • Höst på en gammal äppelträd att göra en djup beskärning, ta bort det mesta av kronan på den södra sidan. Lämna en rekommenderad grön "shapku9raquo; höjd av 3 m och en bredd av 2 m.
 • Vid genomförande av djup skärning är nödvändigt att försöka göra så lite som möjligt Spila.
 • Allt sågsnitt som skall bearbetas trädgård tonhöjd. Sektioner tjocka grenar bör ytterligare svart polyeten wrap för att påskynda sårläkning.
 • När bildade södra sidan ger den första blomningen och frukt, kan du ta till skära den återstående delen av kronan. Denna andra fas av föryngring kan förekomma i 3-4 år. Motion det borde vara på hösten, omfattas av samma regler som användes vid trimning den södra sidan av trädet.

Du kan inte bara föryngra ovan jord delen av äppelträdet, men också sina rötter. Föryngring av rötterna bör utföras under våren. För att göra detta, gräva ett dike bredd på 4 m från stammen av växten och ett djup av 60-70 cm. I diket behöver hela området lite pull upp rötterna. Ovanpå den återstående rotsystemet strö närings jord med tillsats av fosfat och pottaska gödningsmedel.

Två föreslagna sätt att föryngring är tidskrävande och snabb resultat av sådana åtgärder som förväntas, tyvärr är inte nödvändigt. Kanske är det därför vissa trädgårdsmästare uppmanas att genomföra en radikal beskärning av äppelträd per år, vilket minskar trädkronan på en gång genom 3-5 gånger. Naturligtvis kan ett sådant beslut i vissa fall vara motiverat, men för beskärning av fruktträd så djup blir stress och chanserna är att Apple inte överlever sådana förändringar.

Lär dig några felaktiga stunder i föryngring av gamla äppelträd kan vara från videon:

För nybörjare odlare är svårt att omedelbart förstå och tillgodogöra sig all ovanstående information, så föreslår vi att du granskar videoklippet där en specialist på exemplet visar hur man skär ett gammalt äppelträd och ger några praktiska råd om genomförandet av föryngrande behandlingar:

Resultat föryngring trimmas äppelträd kan ses i videon:

En tydlig demonstration av behovet av att utvärdera genomförandet av detta förfarande: massan av färska, gröna skott och en frodig krona bidrag gammalt träd nytt liv, och om några år anläggningen kommer att tacka uppdateras kompetent värd välsmakande skörd för att visa omsorg och flit.

frågar bonden

2018/01/17

Alain Bertram Gödning tomater i växthuset polykarbonat: Hej! Humus preparat - humater.

2018/01/16

Sergey Feeding tomater i växthuset polykarbonat: Hej! Om vilka specifika humate sade.

2018/01/16

Yuri Centaur Traktor: T-15, T-18, T-224: Jag köpte mototraktor i december 2016g.Sam gick till Gomel beställt.

2018/01/10

Elena Kalugin Gurka Farmer f1: «Farmer" i vår trädgård cirka 10 år i det öppna fältet, köpt för.

2018/08/01

Alain Bertram Coop av polykarbonat växthus: Hej. För kycklingar är skadligt inte så varmt som.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

93 − 92 =