Beskärning av unga äppelträd i höst videor för nybörjare

förortsområde

Site för Gardeners

Vill ta emot nya artiklar via e-post

sida

Franska sängar i vår trädgård.

De mest ovanliga dekorativa dammar i trädgården

Alla Weigel. Hur att plantera, ta hand om, propagera, betyg Weigel.

Lukovody utbyta erfarenheter. Odling av alla typer av lök.

Hur man ordentligt hand om vinbär

Plantering rödbetor och ta hand om henne ordentligt.

5 beprövade sätt utfodring gurkor.

Tomater är mycket skördar, de behöver bara växa ordentligt.

1
Odling av ätbara kaprifol

En kvist kaprifol är lätt att implantatet.

Hur effektivt bekämpa ogräs.
Det enklaste systemet för odling av lök från frö ser ut så här:

Beskär video äpple

Dela artiklar med dina vänner:

Beskärning äppelträd är alltid genomförs i en period av vila, är det en allmän regel för alla regioner. Träd beskäras under senhösten, sen vinter eller tidig vår. Emellertid podmerzshie beskärning äppelträd är bättre att skjuta fram till öppnandet av bladen, då är det bättre att se skadade grenar.

Crown of fruktbärande äppelträd kan vara tunn på sommaren i ett dåligt år. Hon höll efter utgången av rotskottsstadiet process, inte före mitten av augusti. Under sommaren beskärning skott avlägsnas, riktad brant uppåt eller inåt krona, skuggning frukt grenar.

Unga, nyplanterade träd inte skära på sommaren, med undantag av mycket starka konkurrenter inuti kronan.

Formativ beskärning unga äppelträd påbörjas omedelbart efter landningen. Att provocera fram en lateral förgrening i plantan skärs omedelbart av kronan. Om plantan är planterad på hösten, grödan måste överföras till våren. Under hösten de unga plantorna inte skärs.

Det är önskvärt att den första sommaren med äppelträd växte 3 - 4 sidoskott. De måste vara placerade på en höjd av 70 - 80 cm från marken .. Alla grenar som växer nedan måste tas bort. De återstående 3 - 4 grenar blir den första eller den nedre nivån av kronan på äpple.

Videolärdomar från en erfaren agronom:

Om dessa grenar växer i en spetsig vinkel till mittledaren, är att riktad väsentligen uppåt (och mer ofta är fallet) bör de omdirigeras. Sådana framtida skelettet grenar bör placeras i en vinkel på 60 ° i förhållande till bålen.

För dessa ändamål banderoller. Slå i marken några krokar och dra strängar via förgreningar till den önskade riktningen. I detta läge bör skotten stanna tills hösten. Inte bara binder skott för tätt med garn, eller kommer midjan.

Bildandet av en krona på plantan:

Den centrala ledaren (trunk) måste vara ett. Om han har en konkurrent, den gren växer i en spetsig vinkel, det måste tas bort. Ta bort alla grenar som växer för att vara en spetsig vinkel, om du inte kan dra dem upp till horisontellt läge.

Beskärning äppelträd på våren är den bästa tiden för att skapa ett träd. Naturligtvis är det möjligt att utföra beskärning och hösten, men där är en garanti för att den del av grenarna, lämnade oss i formation, fryser inte på vintern. I videon, de föreslagna videoklipp är mycket tydliga och visas i detalj hur man skär äpple:

Om du har en trädgård av träd i olika åldrar, och förhållningssätt till beskärning bör vara annorlunda. Så se till att tänka över vad grenar skärs och för att lämna. Det är din trädgård och beskärning äppelträd bör gynna dina träd. Här är en annan video om detta ämne:

Det är viktigt hur du använder trädgårdsredskap. Pruner måste vara vassa för att undvika krossa bark av träd vid beskärning. Liksom, bör du ha till hands trädgård såg, att skära tjocka grenar.

Steg för steg instruktion från en erfaren specialist:

Alla sektioner bör omedelbart täcka upp med ett tunt lager av trädgården var. Om var inte finns, kan den ersättas med oljefärg.

Enligt reglerna för höstens beskärning äppelträd ska börja efter att stoppa tillväxten av skott. Denna fas bestäms av bildandet av de apikala (ganska stora) knoppar per stjälk - i slutet av september, när den är helt avslutat utflöde av näringsämnen från bladen till rötter.

Men det är bättre att flytta grödan vid ett senare tillfälle - i oktober, när bladet inte kom, men färgläggning av löv har börjat. Före uppkomsten av ihållande kallt väder kommer att förbli under 2-3 månader, är vädret varmt, torrt, väl läkta sår.

Cutters bör omedelbart belägga tonhöjd eller oljefärg skivor trädgården på naturlig torkning olja. Kan inte skjutas upp till fullbordandet av gips putsning träd

Klippning frukt äppelträd i höst, försök att inte klippa stora skelettet grenar, t. Till. Kan bildas ihåliga. Applicera inte flera stora sår nära varandra. Detta kommer att försvaga skelettet grenar och den centrala ledaren. Running krona trimma gradvis inom 2-3 år, om du vill ta bort stora förtjockning grenar.

Vilka misstag tillåter odlare Om träden:

Torkades klippa grenar eller patienter med gripare 15-20 cm frisk del. Om du inte följer denna regel, har såret läkt och trimning kommer inte att gynna trädet.

Håll dig till reglerna: göra hård beskärning på våren, hösten och svag.

höst rekommenderas inte formativ beskärning unga äppelträd. Detta leder ofta till frysning av den årliga tillväxten av korta och grenar.

I bildandet av kronan av unga äppelträd, försöka undvika hård beskärning: inte beröva unga träd av näringsämnen, som är rikt på årliga ökningar. Detta kan försvaga tillväxtprocesser, försämra frukt set, framkalla deras utsöndring. Denna rekommendation gäller inte bara på hösten, men också till våren (pozdnezimney) beskärning äppelträd.

Om du är i landet växer ett gammalt äppelträd, med en halv torkad lövverk, och äppelsorter du är ganska nöjd, då är det inte nödvändigt att utrota och att plantera nya. Med hjälp av ett starkt rotsystem av ett gammalt träd, kan det vara relativt snabbt föryngra. Se hur det görs:

För att göra detta, genomföra en radikal, anti-aging beskärning äppelträd. Det skulle inte vara utan en gröda är sådan beskärning utförs i två steg. Inledningsvis klippa halv krona till en höjd av en och en halv meter på södra sidan av trädet. Av de återstående rester av tjocka grenar, under det första året kommer att börja växa unga skott, så kallade snurror. Det är från dessa toppar och kommer att bilda en ny krona äpple.

Men dess Naturligtvis kan denna process inte startar, du skjuter kommer sannolikt att vara en hel del, och om du lämnar dem alla, trädet snabbt läka, förutom dessa toppar tenderar att växa upp, inför varandra. Välj några av de mest kraftfulla skott. belägna i de mest lämpliga platser, och de utgör kronan på äpplet.

Föryngring beskärning av gamla äppelträd.

Först av allt, skar de toppar så de började förgrening. Unga grenar växer mot mitten av kronan omedelbart gröda, försöker rikta grenarna i olika riktningar. Konfigurera ungefär de skelett grenar, som och skär. Till en början kan det tyckas att trädet står naken och vill lämna gott om skott. men de kommer att växa snabbt, och då de måste skära.

Två år senare kommer det att vara möjligt att skära av den andra halvan av den gamla kronan och börja växa nya liknande sätt. Så jag var tvungen att föryngra inte bara äpplen, utan också aprikoser, plommon, körsbär plommon. Alla träden snabbt återställt sin krona och började att ge en fullständig skörd. På bilden kan man se en ode av dessa äppelträd.

Kära besökare "förortsområde" outtröttliga trädgårdsmästare, florister och trädgårdsmästare. Vi erbjuder dig att passera ett test av lämplighet och ta reda på om du kan lita på din spade och låt henne i trädgården.

Hur man skär äpplet i höst: systemet, reglerna och video instruktion

För att uppnå en hög nivå av produktivitet äppelträd, måste du göra en årlig speciella vårdverksamhet, som kommer att användas för att berika trädet med näring, stärka immunförsvaret av stammen, rötter och bildar god krona.

Allt detta bidrar till äppelträdet att överleva den kalla årstiden. Fall beskärning är en del av den nödvändiga manipulation, har en gynnsam effekt i vården av fruktträd.

De flesta nybörjare trädgårdsmästare vet inte hur förfarandet utförs beskärning och varför det behövs.

Trimning - ökade utbyten

Intern biologi äpple - en permanent process av tyngdkraften för solljus genom skuggan av andra träd och minimiavkastningen.

När Apple är i trädgården, där det inte finns några andra högre träd, försöker hon genast att etablera sig sedvanliga villkor:

 • den mest tät krona;
 • skugga;
 • så lite som möjligt av solen under större delen av stammen.

Allt detta är inbyggd i genotyp fruktträd. Om du inte utför beskärning kommer trädkrona omedelbart tjocknat. Och Apple i sig är inte mycket villiga att ge en stor skörd, eftersom det inte är särskilt nödvändigt. För att få en god skörd, måste du göra ett äppelträd att börja bära frukt.

Frukt - detta är faktiskt den stress av Apple, som "tänker" att det snart kommer att dö, och därför försöker ge den maximala mängden frukt.

Det mest effektiva anses höst beskärning av fruktträd, men i själva verket beror på vilken typ av vald gröda:

 1. Sanitära beskärning. Denna typ av äpple bearbetning består av följande manipulationer: avlägsnande torr påverkas av skadedjur eller sjukdomar grenar och bruten, och gnugga korsande grenar. Sanitära beskärning kan utföras inte bara på hösten, men även året runt.
 2. Molding trim. Denna gröda, där alla manipulationer i syfte att skapa den nödvändiga utseende av trädet och den korrekta riktningen för de fruktbärande äpple trädgrenar. Denna typ av beskärning är bättre att göra på våren eller försommaren, särskilt under den första månaden av sommarsäsongen, som under denna period nedskärningar läka mycket snabbare.
 3. Djup chock eller föryngrande beskärning. Principen för denna beskärning är att Apple från att köra över en ung, livlig och fruktträdet med rätt kronan. Med denna typ av beskärning är ofta inte ett tillräckligt antal grenar och det finns ett behov i framväxten av nya kontor. Nya grenar i så fall kommer att gro från de så kallade vilande knoppar som är vakna under våren och början av SAP.

När den globala beskärning är nödvändigt att komma ihåg att det är bättre att skära av en eller två längre givande grenar, snarare än många små, är i stånd att frukt grenar.

förfarandet för behandlingen av unga plantor

Regelbundna rutiner beskärning unga plantor efter plantering i trädgården, stimulerar äppelträdet frukt och därmed leda till insamling av tidig skörd.

Unga plantor från utsäde måste initialt obelastad form skiktade formen på kronan, genom trimning.

För att göra detta på en ung planta bort alla grenar, förutom 3-5 skelettet grenar.

Intervallet mellan dem måste uppfyllas så att den inte är mindre än 25-30 cm.

Hur man skapar en unga plantor - visuell hjälp trim schemat som visas i bilden:

Dessutom har många trädgårdsmästare bilda Stam genomsnittliga kron äpplen och äpple för dvärg arter kan skapa en pyramidal form av den yttre kronan.

Varför beskärning unga äppelträd? Faktum är att när omplantering plantor totalt rotsystem försvagas.

Processer för avlägsnande av mark skott av fruktträd, i organisationen av en viss typ av framtida krona äpple, bidrar till den dynamiska tillväxt och intensiv utveckling, vilket leder till bildandet och tidig mognad av frukt.

Hur tar man bort onödiga delar av nyplanterade plantor, snabba video tutorials.

För plantor, som har ett litet antal sidoskott som de inte, putsning procedur utförs på samma sätt. Utgår huvudgren på en höjd av minst 80 cm, medan i shtambe bör vara minst fem njure.

Verhushechka bör vara på en höjd av 16-20 cm från de laterala grenar. Läge knoppar på stammen måste börja på en höjd av en halv meter från ytan av jorden. Om på bålen sidoskott ligger på en höjd av mindre än en halv meter, måste de också skäras.

När Apple når 3-4 års ålder, bör det vara möjligt att frigöra Bole extra sidogrenar för att säkerställa tillgången av solljus till trädets krona.

Från ytan sidoskott bör avlägsnas trådar, som är tydligt riktade vertikalt (uppåt eller nedåt). Sidogrenen även rengöras av små grenar, som i de flesta fall växer uppåt.

På hösten är det nödvändigt att förbereda mogna träd för den kommande vintern:

 • Viktade ta bort alla sidogrenar;
 • göra gallring kronan och rätten att bilda den;
 • grenar som också är inriktade upp, är det nödvändigt att ta bort, eftersom de ofta bryts av tyngden av snö och kraftiga kalla vindar, och detta påverkar tillståndet i trädet.

Om tomten växa columnar äppelträd, är det nödvändigt för dem att utföra en sådan beskärning, vilket kommer att bidra till att forma huvudstammen, som kommer att ligga så kallade kolchatki - mycket kort frukt grenar.

Starka skott bör också tas bort för att undvika bildandet av oregelbundna krona kolumnär äpple och efterföljande blottläggning bålen.

Det händer en hel del i området är gamla äppelträd, som medför mycket dålig skörd, eller inte ta det alls.

I detta fall bör inte bråttom att ta bort trä från platsen. Du kan prova att föryngra den med hjälp av föryngrande beskärning.

Beskärning utförs om Bole av trädet är helt full och har ingen eventuella brister, förutom den ska placeras skelettet grenar.

Inledningsvis bort alla gamla och vissna grenar och grenar som växer inuti kronan och är ett uppenbart hinder för tillväxten av nya kontor.

Under förfarandet föryngra försummade och gamla äppelträd kan skäras även några skelett grenar som växer fel och utgör ett hinder för skörden.

Om äppelträd har nått en ålder av 20, då anti-åldrandeprocessen själv kan skäras Bole av trädet på en höjd av ca 3 meter över jordytan, ungefär som bilden ovan.

För att genomföra ett fruktträd beskärning förfaranden är det nödvändigt att fylla på följande verktyg:

 • mångsidig sekatör vars blad bör vara vassa, annars timmerstugor kommer att finnas kvar på fruktträd som läker mycket lång tid;
 • trappstege, vilket kan vara användbart för att nå höga grenar och skott anordnade att beskäras;
 • medel för behandling av sår, eftersom äppelträd beskärning förfarande. Detta kan vara en mångsidig trädgården beck eller färg. Om behandlingen material används färgen måste det nödvändigtvis vara olja. Färger som gjorts på en annan grund (emalj, etc.) kan helt enkelt bränna barken på ett träd.

Vid plantering plantor bör utföras beskärning av unga grenar, som den försvagade rotsystem kommer inte att kunna leverera dessa grenar mycket vätska och näringsämnen.

beskärning skadade och döda grenar bör omedelbart genomföras kommer det att ge ett starkt skydd för äppelträd allvarliga frost och sjukdomar som drabbar få en god skörd.

Titta på videon, där en erfaren trädgårdsmästare berättar hur man gör ett äppelträd beskärning på hösten:

Gillar du? Prenumerera på platsuppdatering via RSS eller håll ögonen öppna VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Korrekt beskärning unga äppelträd. Erfarenhet av ledande odlare

På grund av uppmärksamhet och omsorg måste ägnas åt var och en av trädgårdsträd, och de unga - två gånger.

Detta gäller även beskärning.

Regelbundet beskärning äppelträd gren, bildas inte bara krona rätt form.

Beskärning av unga äppelträd kommer stimulans för tillväxt och en garanti för ganska god skörd av frukt sin höga kvalitet.

Varför spendera beskärning unga äppelträd?

Svaret på den frågan kommer att fungera som argument:

 • Crohns träd kapas för att skapa vackra och rätt typ av komfort och skörden.
 • Ta bort konkurrenter främjar god tillväxt av unga grenar och stärka dem.
 • Skadade och döda grenar tas bort så att de inte hindrar utvecklingen av nya.
 • Apple Tree är redo för vintern.

Oavsett vad resultatet krävs, det beror på vilken tid på året då den unge äpplet grödan. Till exempel, speciellt beskärning unga äppelträd i höst. ändamål Schema presenteras nedan.

Mål och typer av äppelträd beskärning.

Som den årliga äppel grödan

Efter att släppa en ettårig planta i marken, det den övre delen är skuren så att höjden av den nedre delen var ca 1 m. Detta gör det möjligt för de laterala skott som bildats i det första året av tillväxt. Efter några år kommer de att vara en stor krona äpple.

Skjuter hög höjd, växande äppelträd till stammen i en spetsig vinkel, är det rekommenderat att fullständigt avlägsna.

Trådar som utgör pipan rät vinkel underskred så att på den återstående delen var från tre till fem njurarna.

Beskärning årliga äpple efter plantering.

Som en tvåårig äpple gröda

Huvudstammen tvåårig äpple består av flera ökande sidoskott.

Lämna 3-5 av de starkaste skott, som utgör en vinkel med trunkledningen. Alla andra behöver inte vill ta bort.

Bildning av en fast krona beror på lutningsvinkeln för stammen Pagon. Den bredare det kommer styrkan att vara högre, desto snabbare kommer en period av fruktkroppen.

När det gäller beskärning och chefdirigent. Det bör vara högre än 4 - 5 njurar från andra skott.

För att bilda en korrekt kronform, bör de nedre grenarna av längden vara 30 cm större än de andra.

Således kan en rundad krona korrekt tvåårs äpple.

Beskärning äppelträd två år av reglerna.

Som en treårig äpple gröda

Early Spring - en idealisk tid för beskärning av träd tre års ålder.

Dess teknik är liknande den för två år.

Över 1 år gamla skott inte skära, resten kortas med en tredjedel av sin längd. Den övre njuren måste skickas från stammen centrum.

Det finns ingen enighet bland odlare om vad årstid mest lämpade för beskärning.

En del människor föredrar att göra det i början av våren, den andra - i höst, efter skörd. För vissa mer acceptabla sommaren beskärning trädgrenar tills det var höst fruktkroppen.

Efter att släppa plantan i jorden, en trädgårdsmästare i laddning för att korrigera dess krona bildas.

Tid att ta bort onödiga grenar kan skapa en magnifik krona med en stor och kvalitet skörd.

Ta bort onödiga grenar av unga äppelträd utförs under det första året efter plantering.

Spring för beskärning - den optimala tiden att gå. Proceduren utförs medan saven flödet inte har startat ännu, och inte upplösa njure. Dess huvuduppgift - tillförsel av näringsämnen, som har samlats i bagageluckan till rätt områden som kommer att bära frukt.

Så snart saven flödet, de också gå och skivor av Apple, som ger dem möjlighet att återhämta sig snabbare. Beroende på klimatförhållanden börjar grödan i mars och slutar i början av april.

Även om, när planterade äpple (höst eller vår), metoden för att skära densamma.

Eftersom rotsystemet efter att gräva blev mindre i storlek, men inte förhöjda stympade del kräver mer fukt och näringsämnen som krävs för att återställa balansen mellan dem.

Se detaljerad berättelse om en erfaren agronom beskärning unga äppelträd:

Lär dig att utföra beskärning unga äppelträd i våren: video och tips.

I detta syfte och höll den första skörden. Det bör ske på ett sådant sätt att omedelbart redogöra för de synpunkter framtidens kronan. Inte tillåta någon avvikelse i sin struktur för att utveckla, eller i tid för att rätta till, utan att vänta på Apple förvärvar allvarliga proportioner.

Unga äppelträd behöver beskärning på sommaren samt vattning och utfodring.

Ta bort grenar, formad trädkrona, som kommer att få en hel del av de bästa kvalitet på grödan.

Om du inte tillbringar en sommar beskärning unga äppelträd, hon vilt. Och frukterna blir små och smaklös.

För att säkerställa att blad och frukter av den nödvändiga mängden solljus, samt ytterligare bekvämligheter för en period av mognad, är det viktigt att veta exakt hur man skär en ung äppelträd.

Den viktigaste uppgiften under sommaren beskärning unga äppelträd är krona gallring för äppelträd fullständig ventilation och belysning. Detta är nödvändigt för att uppnå en hög kvalitet på en riklig skörd.

Summer beskärning.

Innan du börjar skärning, måste du bestämma vad som krävs i detta skede av processen. detta påverkar tidsfrister för genomförandet och systematiken i arbetet.

Inte alla trädgårdsmästare tillbringar en sommar beskärning. Men inte försumma det. Vid denna tid, kan alla träd i trädgården helt i bladen och omedelbart identifiera vad som är orsaken till att avlägsna skuggning. De bör antingen förkortas eller helt tas bort.

Många trädgårdsmästare öva bryta ut grenar, som hindrar utvecklingen.

Spendera en sommar beskärning är inte nödvändig användning av verktyg. Växande vertikalt top tjockna kronan, är det nödvändigt att bryta utan mycket synd.

Man bör komma ihåg, att ignorera sommarbeskärning och ta bort de unga skotten, några år har fulla skurna grenar, eftersom fruktbildningen beror tillräcklig luft och solljus.

Beskärning av unga äppelträd i höst: systemet

I augusti äppeljuice ännu cirkulerar helt. Men höstmånaderna (september, oktober, november) är helt lämplig för denna process. En mer om höstens beskärning äppelträd, se följande länk.

Håll dig till vissa regler, sker beskärning efter att stoppa tillväxten av skott. detta fasen kan bestämmas bildas av den apikala knoppen fly. Vid denna tid, de näringsämnen sluta helt utflödet från bladen till roten.

Den optimala månad för beskärning - oktober. Lämnar vid denna tidpunkt ännu inte falla, bara för att ändra deras färg. Tills det är köldtålig, håller torrt och varmt väder, såret läker snabbt på träd.

Skär av de skadade, torra kvistar. med användning av trädgården beck eller oljefärg, skymma snittet.

Beskärning rekommenderas inte för bildandet av kronan unga äppelträd. Förkortad årliga tillväxten och grenar kan frysa något.

Att bilda en krona, inte mycket bör beskärning. De årliga ökningar berikas med näring, och den unga äppelträd kan förlora dem. Detta kommer att försvaga tillväxtprocessen kommer äggstockarna förvärras, vilket kommer att leda till splittring av frukten.

Denna process bör utföras vid en torr molnigt väder, välja lämplig dag månkalendern.

Autumn beskärning unga äppelträd: videolektioner

Se hur man skär en ung äppelträd i höst: video och praktiska tips.

Beskärning av unga äppelträd i höst - videor för nybörjare. Se de grundläggande reglerna för fruktträd:

Beskärning unga columnar äppelträd

Den korrekta formen av kolumn äpple kvarstår under hela sin försörjning.

Beskärning för att rädda kronan för ett sådant träd har ingen effekt. Du kan helt enkelt ta bort skadade eller krympta grenar. En mer om beskärning kolonn äppelträd här.

Genom beskärning äppelträd, måste du komma ihåg Huvudregeln - inte skär många grenar på en gång. Försiktighet måste tids.

Radical beskärning för att vara den övre delen av trädet för hela kronan solljus.

Till en ung äppelträd var en vacker krona, och varje år gav en riklig skörd av frukt, måste du ta hand om det och regelbundet beskärning.

Jag vet inte ... min mormor i hennes trädgård (hon hade en äppelodling, ca 7 träd av olika sorter) ingenting alls att göra med dem bara spud och vattning och äpplen växer bra, välsmakande, saftigt och många inte någonsin skära någonting.

Alena, hej. Beskärning utförs för att växa upp friska träd. Om du inte tar bort de krympta och skadade grenar, är ny tillväxt hämmas. Och utan beskärning äppelträd för vintern inte är beredda.

Vi har i landet växer tre sorter av äppelträd, vet inte om någon av dem är columnar, men träden är mycket lika de i bilden. Vi beskär dem varje år, men få kvistar i den övre halvan av trädstammen till nästa år i ökad bredd - ju fler grenar, desto högre avkastning från ett äppelträd. Men beskärning är nödvändigt eftersom de gamla grenarna ta bort från stammen av juice, och färgerna på dem lite blir.

Det faktum att de gamla trädgårdarna är sådana sorter av äppelträd, som påminner mycket om vilda äppelträd. På grund av denna likhet är de mer motståndskraftiga mot sjukdomar, men de har låg produktivitet. Nya sorter av äpplen odlas i en inkubator i mer utsatta för olika sjukdomar. Med rätt skötsel de ger hög avkastning. De odlas i trädgårdar, på ny teknik.

Välkommen! Om din mormor gör beskärning äppelträd, gödsla, skörda det skulle vara mer och det skulle vara tillräckligt även för försäljning på marknaden (det gör min mormor). I vilket fall som helst, även om de så äpplena växer bra, mer "vård" om din trädgård gör inte ont, eftersom det kommer att höja kvaliteten på frukten ibland! Råda henne bra pengar för det.

Alena, hej. Beskärning kolumnära äppelträd är nödvändig för bildning av kronan av trädet och stabila utbyte. Beskär unga skott behöver varje år och det är bättre på våren innan saven flödet, och i slutet av hösten skär i slutet av den torra och sammanflätning skott. Och äppelträdet själv bör vara upp till 3 meter.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

37 − = 33