Bostäder ugn kol lång bränning

Moderna lång brinnande kol pannor för värme

Vi beskriver principen om drift och design som påverkar prestandan hos moderna pannor som använder kol som bränsle.

Långa förbränning av kol pannor - dra nytta

För privata hushåll lång panna på kol skulle vara optimala förvärv på marknaden värmesystem. Med installationen av denna utrustning du bestämmer ett antal frågor som tidigare varit betydande hinder för användningen av konventionella koleldade pannor för uppvärmning villor.

 • Strömma avsevärd mängd bränsle. Förbränning från ugnen materialet är besläktad med korruption. I detta förbrända bränsle börjar med dess lägre skikten uppåt. den luft som krävs för förbränningen levereras strikt doseras. Automatiskt justerbar urladdningsprocessen underlättar nästan fullständig förbränning av kol - det finns bara en eller två procent av dess totala volym.
 • Till skillnad från konventionella modeller fastbränslepannor, behöver lång brinnande system kräver inte konstant underhåll. Kan rymma upp till fem hundra liter bränsletank ger en möjlighet att öka flera dagar innan brinntiden hos en känga. Sko förbränningspannor kräver betydligt mindre tid - kontrollerad förbränning minskar mängden sot bildas.
 • Temperaturförhållanden konventionell koleldad panna förbränningskontroll mottaglig för långvarig tillräckligt dåligt som kan orsaka överhettning av systemet. Ojämn förbränningsprocessen mycket svårare att kontrollera. Pannan förbränning av fasta bränslen kol lång förskonade från sådana nackdelar - fullt process kontrollerad förbränning av bränslematerialet och uppvärmning ger därmed stabilitet kylmedel initialt etablerat temperatur.

Koleldade värmepannor - funktionssätt

Nya modeller långa förbränning av kol pannor verka i enlighet med konventionella fysikens lagar bekanta till praktiskt taget varje person examen från high school.

Något föremål brännbar bränna snabbare när satte eld på det underifrån när förbrännings startar från den övre delen därav, är förbränningsprocessen mycket långsammare, om inte avslutas. Ett bra exempel kan vara en match: Grillad och vrid svavelsyra huvudet, det kommer att bränna långsamt nog.

Slå över den brinnande änden av det tvärtom, från topp till botten, kommer du att se hur aktiv lågan brinner trä och snabbare. Förbränningshastigheten kan ökas på mitten. Det är denna funktion och använda värmepannor på kol, baserat på det arbete som principen förbränning förlängs.

I arbetet själva systemet är som följer:

 • Förbränningskammarvolymen till femhundra liter loaded kol. Mängden bränsle som tillförs bestäms genom en modifiering av den specifika modellen.
 • Genom den övre tilluftkanalen utförs begränsade delar. På detta sätt, kan vi minska förbränningsprocessen av bränsle som faktiskt pyra.
 • Värmemediet upphettas vatten slinga som har en speciell apparat: en spole ligger inte i den övre delen av kammaren, som i traditionella system, och omsluter en förbränningskammare runt dess omkrets. Med sådana strukturella drag har förbättrad produktivitet och effektivitet till ett värde av 92-95%.
 • Finjustering av känsliga automatisering kan förbättra kontrollen av förbränningen av bränslet. Tvingas luft så att den strömmar penetrera alla lager i kol laddad kammare som tillhandahåller en likformig förbränning och reducerande oförbrända rester av materialet (läs: "Ansluta tt panna kontinuerlig brinnande sina händer"). På detta sätt möjligt att öka med 50-75% funktionen hos en utrustning, vilket gör lönsam kol uppvärmning.

1

värmepannor på kol - brister

Ett utmärkt alternativ till den vanliga för moderna människor bränslena kol har blivit ett antal skäl. För det första, ganska ofta många människor föredrar att välja bostad långt från större städer där gastillförseln är ännu inte tillgänglig. För det andra, tillgången på kol minskar ditt beroende på gasförsörjning i händelse av systemet för att förhindra eller avbrott i arbetet.

Vissa nackdelar är inneboende i system för kontinuerlig förbränning arbetar på kol:

 • Den mest betydande nackdel för konsumenterna kommer att vara högre, jämfört med konventionella pannor, kostnaden för denna typ av utrustning. lång brinnande systemet kommer att kosta köparen i halv till två gånger dyrare - från ett till ett och ett halvt tusen dollar, för de boende, till exempel, kan gårdar vara dyr summa. Det är dock fullt berättigat under de första fem eller sex år av sitt arbete, som med tanke på tillförlitligheten hos sådana system detta pris prestanda och kostnad för utrustningen är tillräckligt liten period.
 • En andra nackdel anses pannor oförmåga att lägga bränsle från start av driften av systemet för att fullborda förbränning av kol introducerades tidigare.
 • Behovet att använda elektricitet kan vara obekväma med en möjlig strömavbrott: luft tvångsvis sprutas in i ugnen, rör sig på grund av drift av fläkten, vilket helt enkelt stannar på grund av strömavbrott i den process där den pyrande stopp.

Panna på kol - vi använda alla möjligheter till det maximala

 • Avbrottsfri strömförsörjning att förhindra arbetsnedläggelser koleldade pannor i händelse av ett strömavbrott.
 • Cirkulationspumpar kan avsevärt öka produktiviteten i utrustningen, eftersom den naturliga cirkulationen av kylvätskan är inte alltid möjligt.
 • Installera indirekt värmepannan kommer att ge dig möjlighet att använda kol panna för huset, för att ge byggnaden med varmvatten.

Exempel på kolförbränning pannan visas utvidgas till video:

Och slutligen - goda nyheter för dem som vill köpa sådan utrustning: avsikt tillverkarna inom en snar framtid att minska kostnaderna produktionen av fast bränsle koleldade pannor gör värmesystem för många mycket mer tillgängliga.

Kontinuerlig brinnande ugnen - en mycket effektiv och enkel anordning

De höga kostnaderna för gas och el tvingas leta efter alternativa uppvärmningsalternativ. Traditionell rysk spis på fast bränsle - inte den bästa vägen ut ur deras frosseri. Uppmärksamhet ägnas åt att utveckla, kan arbeta på ett litet antal av de billigaste bränslet med hög emissions.

Varför lång brinnande ugnen så ekonomiskt?

Genom värmeanordningar av detta slag erbjuder en lång brinnande ugnen. De bränsle faktiskt brinner och pyr gång knäppta delen kan värmas under cirka 18 timmar utan att kasta den. ADF krävs. Bränsleförbrukning och det minsta antalet mycket olika, bland annat skräp som flis, sågspån. Men enheten är också kapabel att arbeta med trä, kol med god värmepåverkan, konsumerar flera gånger mindre.

Fabrik ugn, känd som en borgerlig, snabbt brinnande bränsle, uppvärmning av utrymme för en kort tid, men också kyler snabbt. För att hålla varmt i rummet, vill du att ständigt kasta bränsle, vilket inte alltid är bekvämt, en hel del kostnader. Sålda artiklar i vilka förbränningsprocessen är fördröjda för ett längre intervall. Dock är deras kostnad ganska betydande, är de inte utan nackdelar: låg verkningsgrad, ofta måste manuellt lägga bränsle.

Bränslet i ugnen länge pyrande förbränningen av cirka 18 timmar utan tillsats av

Anledningen till den låga effektiviteten ligger i det direkt åtkomst av syrefri utsläpp av förbränningsprodukter. Det finns andra brännande frågor:

 1. 1. Burning är snabb, är det svårt att styra processen. I ugnen finns det en stark ökning av temperaturen, bränner metallen med tiden.
 2. 2. bränsle förbränns ofullständigt, speciellt hushållsavfall, avfallsfinan. I rummet lukten av rök, het metall.
 3. 3. Vi måste avsluta laddar spis med bränsle varje timme, eller gå ut och svalna snabbt.

Lång förbränningsugnen saknar dessa nackdelar, så dess effektivitet är mycket högre.

Hur lång brinnande ugnen?

Designs långa kaminer designat en hel del, men allt arbete på samma princip. Värmen erhålles inte i den öppna förbränning och pyrolys. Under påverkan av bränslet med hög temperatur pyr delas brännbara gaser. De antända och brinna, släppa en hel del värme. Långsam förbränning processen sker genom reglering av syretillförseln. När bränsle utflytning, överlappar varandra till ett minimum luftflöde.

Gas från en kamin inte komma in i rummet, tack vare de förseglade dörrar och luckor

Ryska konventionell ugn används i denna version inte är möjligt, ett sådant försök skulle leda med all sannolikhet till katastrofala följder. Gaser kan tränga in i rummet, hotar förgiftnings människor. Spisar med förlängd förbränningsprocess utrustad med lufttäta dörrar, klaffar, justeringsanordningar, vilket eliminerar inträngning av gaser in i rummet. Uppvärmningsanordningar av detta slag är anmärkningsvärt av flera skäl:

 • kan arbeta på en enda flik obevakad 10-20 timmar;
 • låg vikt, kan installeras utan ett fundament;
 • vilken som helst lämplig typ av bränsle förbränns fullständigt, effektiviteten till 0%;
 • kan användas ibland, är det viktigt att ge;
 • ingen främmande lukter och rök;
 • möjlighet att ta dig ur billiga material.

De obestridliga fördelar gäller även en låg kostnad, eftersom materialet kräver lite. Om du gör dina egna händer, med användning av en metall fat, kommer gascylindern bli ännu billigare.

Användningsområde - från garaget till huset

Hur kan jag använda värmeugnen med lång brinnande? Val konstruktivt alternativ beror på den avsedda uppgiften. Om enheten krävs för hemmet eller trädgården, är det bättre att använda en ugn med vatten jacka. De kombinerar konventionell ugn värme och vatten. Vatten bär termisk energi genom systemet, uppvärmning av rummet. Samtidigt värmas ugnskropp, vilket ökar effektiviteten i värmeöverföringen.

Den kan användas i garaget, i badet eller i huset

Den långa panna vatten samtidigt stoppa förbränningsprocessen kyls snabbt, batterierna blir kall. Men ugn fryser långsammare, mer gradvis ge värme. Att ge ugnen i kombination med uppvärmning av vatten är att föredra framför fastbränslepannor. Den innefattar en spole i vilken vatten värms upp. Ibland monteras direkt in i ugnen, är det osäkert. Höga temperaturer som genereras under förbränningsgaserna kan resultera i kokande vatten och förstöra spolen.

Det är bättre att installera varmvatten värmeslingor i huven skorstenen. Denna lösning är lämplig för uppvärmning av småhus, öka värme ut. Byggenheten väljs med hänsyn till området av lokalerna. För en liten bad, garage, kan växthus använda ugnen utan vattenkretsen. Luftuppvärmningsugnen i badet bekvämt justerbart förbränningsintensitet. Det är väl värmer upp rummet för liten storlek, vilket är bra för ett bad, men inte lämpar sig för bostäder med permanent uppehållstillstånd.

Vi börjar tillverkning - som kommer att behöva

För att göra hemlagad ugn krävs för att välja en lämplig plats. Detta bör vara ett rum med el, tillräckligt med utrymme. Nu om materialen. Det är lättare för en lång brinnande ugnen för att tillämpa en ståltrumma på 200 liter. Däremot beloppet ingen roll, från det kommer bara att bero på värmeöverföringsanordningen. Använd gasflaskor och även brandsläckare.

Ugnen kan göras från en gammal gasflaska

Men återigen, volymen av billet: kan ballongen 27 tillverkas l ugn för uppvärmning av badet, eller från en mindre brandsläckare - för ett litet utrymme. Det viktiga är tjockleken av metall: den tjockare, ju längre ugnen. Om inget lämpligt inte är närvarande, använder vi tjockväggiga rör, stålplåtar. Metall bör vara fri från skador och rost. Andra material som krävs:

 • material för benen, om ugnen är en cirkulär form (pipe, armbåge, ventiler);
 • Stålplåt tjocklek 5 mm i storlek ändsida av artikeln;
 • Sealed dörr eller material till den,
 • 100-mm rör 15 cm lång anordning;
 • 5 m 150 mm rör för utmatning av rök.

Nödvändiga mätinstrument: måttband, plumb, nivå, och en hammare, mallet, spackel.

Apparater ugnar - en detaljerad analys av funktioner

Få tillverkning tidigare bekant med funktionerna i enhetens funktion. Vi gör ritningar för ugnen, baserat på det material som planerar att använda. Som basmaterial är mest lämplig stålrör 400 mm i diameter eller samma järn. Väggarna bör vara tjockare, bättre än 5 mm, då ugnen kommer att pågå en lång tid, särskilt järn. Tunn metall är kortlivade, snabbt bränna genom väggen.

Gjutjärn som material för en ugn är att föredra, men att arbeta med honom hårdare än stål. Det kräver speciella elektroder och en viss skicklighet svetsare.

Figuren visar den långsiktiga driften av ugnen förbränning.

Anordningen består av tre delar. Den nedre zonen innehåller fast bränsle är långsamt pyr. Ovanför förbränningszonen gaser och rök utlopp. Lastzon däremellan vilken successivt minskar när bränsle utbränning.

För någon krets krävs är luftregler, som bestämmer varaktigheten av förbränningen. Denna skiva av stål 5 mm tjock. Mitten svetsade rör genom vilket luft kommer in i kammaren. Som bränslet brinner dagliga krav bokmärken disk gradvis sänkas. För en smidig glidande den blir något mindre än de inre dimensionerna hos förbränningsrummet. Nedre fördel är en impeller höjd av 5 cm, med större storlekar accelererar förbränningsprocessen, vilket inte är önskvärt.

Rör för tillförsel av syre för produkt den 100 mm i diameter från pipan 60 och ballongen eller röret. Hålen i fördelaren 90, respektive, eller 50 mm, eller i förbränningskammaren kommer att få mycket av syre, kommer bränsle brinner snabbare. Ovanför inflödet röret installerade spjäll för styrning av dragkraft. Det finns två versioner: en luft förvärmningsugnen och pannan som värmer luft och vatten samtidigt att värma upp rummet. Vattnet värms i spolen och matas till radiatorerna. I en sådan konstruktion Schemat visas nedan.

Sätta dig själv - en sekvens av åtgärder

Det mest bekväma att använda pipan eller gasflaskan. De skär försiktigt toppen - materialet fortfarande användbart. Tanken pre skruva ventilen, hällde gas rester och lämna för ett par dagar tills du inte längre känner lukten av gas. Huset cut plats för montering av en förseglad dörr genom vilken askan avlägsnas. Av 5-mm metall skär en cirkel med något mindre diameter inre parti.

Mitten svetsar röret för tillförsel av syre. Den är i det nedre läget bör skjuta ut ovanför ytan av uppvärmningsanordningen på 15 cm. De undre svetsarna 6 blad 5 cm i vinkel. För modellen, baserat på gascylindern, använda den övre delen av huset där snittet plats i röret i pipan cap användning för dessa ändamål. Vozduhopodvodnaya rör måste röra sig fritt upp och ned. Bottenskrov svetsar ben för stabilitet. Sido övre del skärs cirkulärt hål och fäst röret 150 mm för att evakuera rök.

svårare att tillverka aggregatet av järnplåt. Krävs noggrannhet beräkningar och layout av alla detaljer, skära och svetsa. Enheten är en cirkulär form för att göra hemma utan speciella rullar för att böja metall är nästan omöjligt, naturligtvis, om du inte tillämpar rullade bleck som är irrationellt. Om det inte finns någon möjlighet för valsningsproduktion ark utbyte blir rektangulär ugn. En möjlig utföringsform representerad i en ritning.

Till utseendet liknar det känt att allt ugn burzhujku, men konstruktionsändringar som ökar effektiviteten. De viktigaste ändringarna avser fläkten. Den är tillverkad av 80 mm rör som bokstaven T, men för enkelhetens skull kan du direkt. På pipe gängade borrhålen 6-8 mm i diameter. Vi satt på tråden ett tomt rör, vilket vrida gäng justerbar förbränning med hög noggrannhet.

Definiera rätt syreflödet på hot spot på skorstenen - Först måste vara borta från ugnen med tiden gradvis förskjuts mot henne.

Kamin i processen är uppvärmd, så det används inte bara som uppvärmning, men också som matlagning. På vardera sidan utanför skärmen inställd på ett avstånd från väggarna i 50 mm. Revben koka det inte är nödvändigt - enheten fungerar effektivt med den heta inre. Skärmen rummet tjänar som skydd mot infraröda strålar för att förhindra överhettning av rummet. Deras det reflekterar åtminstone halv medan den optimala temperaturen hos uppvärmningsanordningen upprätthålla.

Varmvatten krets - alternativ för uppvärmning av bostäder

Burzhujku kan enkelt omvandlas till understödjande förbränning panna för varmvatten uppvärmning. Istället, ställ in skärmen U-formad metall varmvattenberedare, som också återspegla de IF strålar. Hennes inställd på samma avstånd som skärmen. Installation nära ugnen svalnar minskar dess effektivitet. Spis som i figuren, alstrar 15 kW, för att värma de därför 25 m 2 rum. Om behovet av uppvärmning av vatten är inte, kan du använda varmvattenberedaren för hemmabruk.

Burzhujku avsikt att göra en lång brinnande att värma en större yta, är meningslöst. Ökningen i storlek kommer att leda till en försämring av kvalitetsindikatorer. I en stor eldstad observerade trög cirkulation, är utsläpp av gaser otillräcklig, dåligt värmer rummet. Om du fyller eldstaden med träskiva, bara inget utrymme bilda en konvektiv virvel. Slutsatsen är entydig: kaminer storleken avgör egenskaperna hos pyrolysgas.

Ännu mer kraftfull lång panna för varmvatten uppvärmning utvecklades. Upprepa industriell formgivning är svår, men den struktur som visas på ritningen, kan monteras hemma.

Särskild uppmärksamhet förtjänar nämnda nod B med en teleskopisk stång för reglering av flödet av syre. Enheten har en effekt på 35 kW vid arbete på kol och Pellet förbränningen fortsätter 12 timmar. På trä effektiviteten är lägre, de bränns i 8 timmar.

Ugnen på sågspån - inget komplicerat, och är tillgänglig

En sådan anordning arbetar på det billigaste bränslet som brinner bra och ger en hel del värme. Ofta chips helt enkelt kasseras eller säljas för en symbolisk summa. Men de kan bara bränna i en speciellt anpassad, i andra typer av ugnar om förbränning är dåligt. Konstruktionsegenskaper ger en stark möjlighet att täta massan till mellan dess partiklar av ingen luft kvarstod. I detta tillstånd, kommer de inte brinner snabbt och pyra, vilket ger tillräckligt med värme för att värma en - två rum.

Kommer att installera på samma princip som andra torkar. Det är bättre att använda metallprodukter av cylindrisk form, men om detta inte är möjligt, kan du göra en rektangulär form. I motsats till de kaminer där trä laddningssidan, förutser belastning av sågspån ovanpå. De andra modellerna är detta kännetecknas av ett koniskt rör. Den är införd i mitten av luftregulator - en cirkel med ett hål inuti ugnen. Designen representerad i ritningen.

Insidan fylld med sågspån och ramming så hårt som möjligt för att förlänga förbränningsprocessen. Ta bort röret - det är lätt på grund av sin koniska form. Hål bildas i dess ställe, kommer att fungera som en skorsten och syretillförsel för att stödja pyrande sågspån. På sidan av fläkt tända sågspån - har processen inletts. Det är viktigt att ställa upp i skorstenen: överdriven törst dra värmen ut på gatan, med en svag brinnande i rummet kommer att tränga rök.

Förbränningen sker huvudsakligen i den centrala delen av ugnens separerande väggar värms något. Om rummet låg en lång stack, effektivitet av ökningen ordningen. Växthus är ett bra alternativ.

Montera värmaren - viktiga regler

Att plantera drivs på ett säkert sätt, är det nödvändigt att följa vissa regler:

 • på ett avstånd av uppvärmningen är förbjudet placering av brännbara och brännbara material;
 • skorsten gör hopfällbar med tvättbart;
 • innan du använder testanläggningen, för att välja det optimala läget.

Diametern av rökröret är ca 15 cm

Att använda en skorsten rördiameter på 150 mm och en längd av 5m. Med ett mindre tvärsnitt röken inte kommer att tas bort väl med en hel del - kommer att vara överdriven törst. Beläget på en justerbar skorstensspjäll. Samlar kondensatet måste avlägsnas periodiskt. Om rökkanalen inte kan demonteras, gör det dörren för rengöring. Riklig kondensbildning kan förebyggas genom att följa en skorsten på en smörgås. Mellan de två rören med olika diameter för värmeisolerande skikt som glas. Top skorsten lock med en deflektor, för att inte utsättas för regn, snö, blåste ingen vind.

Ugnen i huset där det finns barn, obkladyvayut tegel. Om runt fungerar som en skyddande skärm, inte bränner dig om du råkar röra skyddar föremål och väggar mot överhettning. Det fungerar också som en bra värmeackumulator. Bricks ackumuleras värme, kommer att ge honom en mycket långsammare järn bostäder. Foundation bosätta sig i om golvet under kaminen från brännbart material. Eventuellt det kraftigt fördjupas, vikten av en liten radiator.

Några tips - för att förbättra driften av ugnen

Dolgorabotayuschuyu vertikal ugn blåst, ansluter sig till följande regler. Att ta bort locket, ta bort justeringsanordningen - rör med klämintervall. Ugnenbränsle belastning, maximal höjd - upp till botten av skorstenen öppning. Något bränsle kan försöka sätta hårdare. Top center som små torra kvistar, då papper eller trasa indränkt i fotogen. Ställ klämman lock, kasta i röret brinnande papper eller tyg. Sätta eld på en tändsticka osannolikt - hon går ut i farten. När bränslet är väl flare stänger choke - arbetet fortsätter pyrande läge.

Self-made konstruktioner med hjälp av praktiskt taget vilken fast bränsle: trä, kol, sopor, träpellets. Men ändå måste ta hänsyn till egenskaperna hos varje modell för att välja den mest bränsleeffektiva. På sågspån, som redan nämnts, kan fungera effektivt med en konisk vertikal ugn rör. Vertikalt anordnade enheter fungerar bra på trä, kol, briketter. Artiklar med lång horisontellt anordnad förbränningsugn lämplig för användning träflis. Pellets används främst i industriella tillämpningar där bränsle matas automatiskt, men kan bränna och self-made installationer.

I ugnar av övergripande värmeöverföringsprestanda kan förbättras förbränningsanordning skottet. Av tjock metallplåt skärs tomma bredden på de inre dimensioner, och längden - ⅔ längd bränsleutrymmet. Ställ sin topp en skorstensröret. En sådan enkel anordning saktar ner gasen, är ytterligare värme ackumuleras.

En annan anordning för fullt utnyttjande av kontinuerlig brinnande effekt - injektor. Den här - två rör med hål som vetter mot ugnen. Väggarna i värmaren för att skära ett hål i deras diameter och svetsas in i injektorn. Den ligger på en höjd av skorstens centrum, men framför eldstaden. Injektorn används för att mata förbränningsluft, är den övre väggen bättre värmas. När enheten fortsätter till processen av förfall, fungerar det inte.

Många mönster alternativ, får vi veta endast vissa. Vi hoppas att genom att använda den information som erhållits, kommer du att kunna göra en enkel och tillförlitlig anordning som inte kräver ständig vård.

Helt eller delvis kopiering av information från webbplatsen utan en aktiv länk till det är förbjudet.

ugnens kol

Om du har möjlighet eller önskan att använda spisen med kol, kommer du inte låta bli att göra det. När allt kommer omkring, kol - bränsleeffektiva, mer ekonomiskt och teploobrazueschee. Men diskbänk, ugn endast kol, ved, är förenat med problem, som kan förstöra ugnen och lämnar dig utan värme vid rätt tidpunkt.

Designelement av pannor för kol

I en serie pannor är pannor Professor Butakov arbetar inte bara på trä, men också på kol. Koleldade pannor och ugnar skiljer sig något från sina motsvarigheter på trä. Det är känt att en högre temperatur än den brinnande trä, så Carbs pannor tillhandahålls en sköld av rostfritt stål 2 mm tjock och med krom minst 13% för pyrande kol. Denna sköld skyddar ugnen från förbränning och minska driftsperiod, och det är ett måste om du planerar att använda kol som bränsle.

Pannor kol Professor Butakov möjligt att värma både ved och kol, men ekonomiskt kontinuerlig brinnande läge. Principen för drift av värmeugnen och pannan på kol är enkel: efter läggning träet i eldstaden asklådan låst, grind som i ugnar Butakova inbäddade och inkluderade inledningsvis) omfattas. Krävs luft fortsätter att strömma genom speciella munstycken i den övre delen av ugnen på konvektionstuberna. Således blir ugnen lång brinnande läge. Att kasta ved eller kol - helt öppen grind, vänta ungefär tre minuter och försiktigt lyfter dörren delen av nästa bränsle.

Pannor kol Professor Butakov skiljer sig från varandra i tjocklek och den avsedda volymen av rummet. Student vid rumsvolym är 150 kubikmeter, Engineer - 250, Associate - 500, professor - 1000 och slutligen stående Academic - 1 200. Pannor enligt träkol är endast för långa förbränningssätt, som används i en intensiv glöd läge och ugnsytan förbjudet tillverkaren. Pannorna har en järndörr med ett litet glas, genom vilken du kan styra förfall processen. Den övre ytan av kroppen användning som en matlagning däck.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

93 − 91 =