Branddörrar GOST 31173 2003

State Standard för branddörrsystem

Enligt statistiken, 95% av människor som dör i en brand med en främsta orsaken - har inte tid att komma ut ur rummet där branden inträffade. Anledningarna till detta är många: ytterdörren i brand eller om det är varmt så att röra det och öppna låset är helt enkelt omöjligt, och etc.

Mot bakgrund av detta, i syfte att säkerheten rekommenderas att sätta eld block.

Dragen av brandkonstruktioner

till denna enhet ganska höga krav: de visas i den aktuella gästen. Således bör enligt denna standard webbdesign ha en yttre och inre skikten. Det inre skiktet är sammansatt av termiskt isolerande material, vanligtvis är det stenull. Det yttre skiktet kan vara tillverkat av metall eller annat material och belagd med färg brandskyddsmedel.

Vidare bestämmer GOST att omkretsen av dörrbladet rök-förhindrande insatsen bör vara närvarande. Under tandning det skummar och försegla alla luckor, vilket förhindrar inträngning av förbränningsprodukter till andra lokaler.

I detta fall, varje del av branddörrar påverka kvaliteten på hela strukturen:

 1. Lådan måste vara gjorda av stål eller impregnerad med brandskyddande medel trä. Sålunda enligt GOST nödvändigtvis närvaro tröskel.
 2. Dörrhandtag göra för brand banor av metall och polymer är belagd på topp (en sådan beläggning skyddar hårdvara från extrem värme).
 3. Låsmekanismer bör vara utrustade med bostäder brandhämmande och delar - tillverkad av högkvalitativt stål.

Om alla dessa villkor är uppfyllda, kan brandskydds enheter ger från 15 minuter till 2 timmar.

Brandsäkra metallblocken kan vara odnopolnye och dvupolnymi. GOST 31173-2003 odnopolnye dörr är en struktur bestående av en låda och den flikama ett tröskelvärde.

Dessutom, i detta fall, kan tröskeln vara olika för utförande:

 • upprepa profil av dörrkarmen;
 • vara diskret;
 • Switch eller vara stationära.

dvupolnym konstruktioner krav för höga. Denna branddörr har två dörrar, och de måste öppnas i en riktning. Beroende på bredden av banorna och särskilja ravnopolnye neravnopolnye metallblock. När det gäller glas, då det gäller endast en av dörrarna: insats, gjord av värmetåligt glas, tillåter en realistisk bedömning av hotet om brand incident.

1

Höga krav i fråga om montering, som är monterad på metallkonstruktionen. Enligt GOST 31173-2003, måste sådana enheter vara utrustade med stängare, bibehålla ett stängt tillstånd hos banan. Samtidigt välkomnade installation av ett komplext låsmekanism, som vid tiden för akut det kanske inte fungerar. Därför metalldörrar gjorde mannen "panik" system: utsidan av strukturen med en nyckel och inifrån - genom att klicka på en speciell penna.

Till utseendet behöver ved dörrar skiljer sig inte från den vanliga, så att de passar perfekt in i kupén. Emellertid, enligt GOST för tillverkning av ett skelett som skall användas stark trä och kartong - MDF, belagd med en svårantändlig komposition.

Som fyllmedel används mineralull: Denna tätning kännetecknas av höga isoleringsvärden. Och dessutom, i händelse av brand är det inte passerar lågan eller rök.

Dessutom måste sådana träprodukter nödvändigtvis vara utrustad med en dörrstängare och dörrhandtaget "panik" system.

Om trädörrar görs enligt reglerna för brandsäkerhet, de kan ge skydd från 15 till 30 minuter.

Besökare är tillåtna på installation och glas, men kraven på dem är höga. Dessa klaffar måste vara gjorda av värmebeständig och brandtåligt glas, eller vid upphettning i en brand glaset brista och sönderdelas till fragment. Som ett resultat av att vara i rummet människor kan skadas och för att skydda angränsande byggnader från lågorna och röken, och i detta fall uteslutet.

Dessutom måste glasblocken förses med en dörrstängare och en speciell låsmekanism. I själva verket de krav är desamma som för trä eller metall block.

Innan du köper någon av de andra modellerna, rekommenderas att noggrant läsa dess karakteristiska egenskaper (märkning innehåller all denna information) och se till att den valda produkten uppfyller alla normer. Även branddörren och kommer att kosta dyrare än vanligt, men det är värt det, eftersom de garanterar din säkerhet - och detta är viktigt!

Betygsätt den här artikeln: (Denna artikel har ingen uppskattat. Det är den första?)

metall dörrar, GOST 31173-2003 för brandanläggningar

Metal branddörrar kan variera i tjocklek, inredning och konstruktion entrédörrar kan vara av olika typer. Nämligen externa och interna vestibul. Innerdörrar, i sin tur, är input, lägenhet eller används som innerdörrar. Se nedan för mer information.

Strukturella skillnader av metalldörrar i enlighet med GOST 31173 2003

Klassificering av dörren kan vara på antal målningar och exakt hur de kommer att öppna. Men det viktigaste inslaget i referensdokumentet är, vad strukturella funktioner i produkten har. Normalt är skillnaden en låda försedd med en dörr.

Branddörrar installeras ofta i byggnader där det finns en hög risk för brand

 • stängd;
 • I bokstaven P;
 • Utrustad med en tröskel, med andra ord, det ytterligare elementet.

Efterfrågan bedöms odnopolnye slags dörrar som är levootkryvayuschiesya och pravootkryvayuschiesya. Nästa är dvupolny typ dörrar i vilka banan kan vara samma eller olika typ av material eller bredd. Dörren till ett metallblock kan vara framsidan, dvs dekorerade särskild dekorativ insats, eller det kan vara en inre vy av dörren. Införing i dem är rektangulär, oval, halvcirkelformad.

GOST ansikte trim på en metalldörr

Ett annat inslag i klassificeringen av dörrar enligt GOST 31173 2003 - ett slags ansikte trim tyg.

Det finns trädörrar, som har en mycket enkel dekoration i form av en traditionell färg eller pulver. När det gäller kriteriet eget val, i första hand attraktionskraft och värde. På andra plats är dörrpanelerna, färdiga med ett material, såsom naturlig eller artificiell hud, såväl som isolering. Dekorera sina filmbeläggningar, trämaterial i plattor eller valsar.

Det är värt att notera att denna typ av finish kan tillämpas fullt ut av händerna.

Brandsäkra metalldörrar kan målas i valfri färg

Ståldörrar vid entrén och lägenheten är alltid skiljer sig, eftersom ytterdörren i ett privat hus kan dekoreras med spegelinlägg, vandalsäkert glas eller andra dekorativa element, men vid ingången utföra installationen av sådana målningar, som är isolerade, har hög klass hållbarhet och utmärkta tekniska egenskaper. Med andra ord, det tar hänsyn till kors ingång i ett hyreshus, och eftersom dörren måste praktiskt bepansrade, så att alla krav är uppfyllda.

SNIP standarden definierar en viss punkt och utnämning av dörrpaneler:

 1. Vad är höjden och bredden på dörrkarmen, och under vilka öppningar de kommer.
 2. Bredden av bladen.
 3. Bestämning av dess miljöprestanda.
 4. Ett möjligt sätt att dekorera.
 5. Vikt.
 6. Driftsförhållanden.
 7. Sedan vilka ytterligare objekt som du kan utföra installationen eller, med andra ord, vilka tillbehör kommer att passa bäst.

Enligt de termiska egenskaperna enligt GOST, metalldörrar, installeras utanför, kan värmeöverföringen delas upp i flera kategorier. Den minsta index anses hᵒS 0,4 m 2 / W. Den maximal värmeöverföring kommer hᵒS 1 m 2 / W. Lika viktigt, har en del ljudisolerade järndörrar. Om höjden av tröskeln för brus penetrationen är bara 20 dB, dessa målningar är inte föremål för någon klassificering. Den lägsta klassen akustiska permeabilitet är 25 dB, den andra till 31 dB, som i den första - större än 31 dB.

Markeringar på dörren säger i princip att om detta brandskyddsanläggningar. standardtyp dörrlås mekanismen utan lägre klass №3 (M3), och har Security Bolts. Det finns dörrar med förstärkta enheter. De skiljer sig från de tidigare kategorin förstärkt gångjärn och lås, som fann ett stort antal tvärstag. Sådana strukturer är låsta av principen om vestibulum, och motsvarar M2 hållfasthetsklass.

Varje branddörr är märkt

Det finns säkerhetsdörrblock. Dessa är samma dörr med förstärkta block, men med en mer allvarlig och starka lås, som motsvarar klassen M1.

Det är möjligt att avgöra på egen hand vilken typ av öppning i dörren är installerad eller är tillgänglig för betalning. För att göra detta, kan du bara uppmärksam på märkningen, som vanligtvis visas på dörren, på prislistan och se till att monterings- och driftsinstruktioner. Om det finns märken är frånvarande, det är en dörr som gjorts i hemlig produktion eller målning avfyras inte motstånd och anti-vandal skydd, respektive, kan det inte vara ett utmärkt försvar.

Varje självrespekt tillverkaren måste ange i databladet av dörrbladet:

 • Uppgifter om konstruktionslösningar;
 • Variant av hur fyllningen kan utföras banor vid den punkt där avståndet mellan den yttre insatsen;
 • parametrar;
 • Klass eller skyddsnivå för slottet.

Var noga med att fästa pass schema hur man öppnar en webbsida eller tyg, samt riktlinjer monterings. Det är värt att notera att på dörrarna finns det ytterligare märkning, som DSV, SDS, DTC, DPN, PPN, ITT, dechiffrering som också måste vara närvarande i databladet. I sin frånvaro, är det inte nödvändigt att förvärva duken, utan att specificera dess funktioner och tekniska data för att sedan inte få problem under operationen.

SNIP på trä innerdörrar

Det finns särskilda dokument klipp, som kan mer noggrant bekanta med vad det är att dörren kan användas för vilka särskilda villkor. Det kräver en hel del, men du bör vara uppmärksamma på några av de viktigaste.

Dokumenten detalj syftet klipp trä innerdörrar

Om vi ​​betraktar hittas en trä duk för invändiga utrymmen, den standard som:

 • Från vilket material görs design;
 • På trä fukt;
 • Och vad kan vara tillåtna variationer för en viss typ av trä.

Trä innerdörrar ska inte täckas med kvistar och andra defekter. Särskild försiktighet är nödvändig för att utforska platser beslag knutna till dem inga problem såsom maskhål eller håligheter av harts, vilket kommer att orsaka lossa fästelement. Nödvändigtvis specificeras installationsplatsen. Vid montering av dörren mellan kamrarna måste upprätthållas ett gap av 15 mm. Detta krävs för installationen av sådan teknik tyger.

Alla dörrar är installerade inuti lokaler måste vara utrustad med speciella lådor, vilken storlek överstiger parametrarna för blad 3 mm på varje sida.

De låsmekanismer kan vara olika, men synen av dem är att välja de relativa driftsförhållanden. Dessutom kan den här gången påverka hur gångjärnen är belägna och i vilken mängd.

yttre metalldörren kan inte bara vara isolerad och brand, men med olika strukturella egenskaper. Det är värt att notera att det finns många utförande av dörrar, som var och en är unik.

Dokument SNIP speciella dörrmodeller kan hittas på Internet eller be för dem hos tillverkaren

 1. Banan kan tillverkas på en profilram med slutna hålprofiler, som hålls svetsning av två stålplåtar. Fyllning av banan är i form av bikakor, genom wellpapp eller hårdpapp.
 2. Metalldörrar kan böjas i utseende för att påminna lådan, som är gjord på profiler med U-format tvärsnitt. Den inre fyllningen är polystyren.
 3. Det finns dörrar av ram, svetsade från profiler med en mer komplex avsnitt. Den inre fyllningen görs på bekostnad av mineralisolering. Utanför stänger alla fasta stålplåt och insidan tyg, såsom ett ark av fiberboard.

Oavsett vilken utformningen av dörren har, måste det vara med en genomsnittlig revben, som förstärker ramen. Ribborna kan vara av horisontell eller vertikal typ, och även lutande.

Nödvändigtvis närvaron av slingområden, samt säkerhet bultar.

Produktion av metall webs på standard inre foderinnehållande partiet tillåts inte integrerade stålplåtar, och skivad, längs profilen är sammansvetsade. Profil stärker leder och gör strukturen styvare, starka och hållbara. Det inre skiktet bör ha en slags dörr som krävs för reparation av lås eller spärr.

Designelement isolerade yttermetalldörrar, GOST

Om dörren görs och kraven inom de etablerade gränserna, som kräver ytterligare beräkningar och individuella tester för överensstämmelse med GOST. Installerar låsmekanismen eller spärr, genom vilka dörrar är vandalsäker och skyddande, utförs på speciella kuddar, skruvar och klämmor metall med tråden. Svetsning i detta fall krävs inte, eftersom det kan orsaka skador på låset under installationen. På dörren enligt GOST 31173 2003, framför allt på sina mått och vikt, finns det vissa begränsningar.

Isolerad yttermetalldörrar för att förhindra att kall luft från att komma in i rummet

Nämligen när det gäller får inte överskridas:

En öppning, in i vilken kommer att avsluta bulten eller bult lås, skall vara utrustade som en metallskyddslåda, är svetsade till ramprofilen. När man går in bulten, eller med andra ord, vid stängning låset, bör det finnas svårigheter eller hinder. Det är på grund av storleken av hålen som skall göras med ett stort tvärsnitt, i genomsnitt 2,2 cm.

Metalldörrar bör ha en viss nivå av ljudisolering, vilket kan uppnås genom att installera dubbla tätnings kontur. Packningen är placerad runt omkretsen av hela dörren, ingen minimiavstånd. Om dörren blocket kommer att installeras utanför rummet, måste tätningen vara närvarande i motståndskraft mot fukt och plötsliga förändringar i temperatur.

Metal branddörrar GOST 31173 2003 (video)

För att matcha dörren till verandan eller din privata hem är inte svårt, bara styrs av ovanstående standarder och köpa produkter där de kan garantera deras utmärkta kvalitet och ger all nödvändig information om strukturen.

Branddörrar GOST 31173 2003

3 månaders värd gratis!

 • Vill du ändra värd?

  Ge balansen balans

 • 50%

  på servrar och Xeon E3 Xeon E5 Start!

 • Placera din webbplats i timeweb

  Shared hosting

  dedikerad server

  dedikerad server

  Adress: 196.084, Ryssland, St. Petersburg,

  Str. Zastavskaya, d. 22, building 2, bokstav. A, 8: e våningen

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  − 1 = 4