Bröstdimensioner

Hur man väljer ett bytande bröst: dimensioner, konfiguration, tillverkare

Förberedelser för barnets födelse är ett avgörande skede, för framtida föräldrar behöver köpa allt de behöver, samtidigt som de inte överdriver och går utöver budgeten. Därför blir frågan om att köpa ett omklädningsrum ibland mycket akut: om du behöver det eller inte, om det behövs, vem du ska välja, eftersom det finns många alternativ på marknaden. Låt oss försöka klargöra hur och varför köpa ett byte av byte med lådor.

Fördelar och nackdelar med att köpa ett byte av bröstkorg

Många föräldrar tänker på vad de ska förklara barnet under de första månaderna av sitt liv. Självklart kan du göra alla nödvändiga procedurer direkt på förälderns säng, men det är för svårt att byta ditt barn många gånger om dagen. Du kan använda ett vanligt bord, men inte alla har det på lager, och ett barn som lär sig att vända sig kan glida ner. Därför köper du en speciell enhet för byte är ett rimligt val. I det avseendet är ett av de mest populära alternativen, som har många fördelar, en byrå:

 • Bröstens dimensioner gör det möjligt att passa in i vilket rum som helst. Du kan välja en smal byrå, som upptar en mindre yta, och kan vara bred, så även ett vuxet barn kommer att vara bekvämt på ett brett bord.
 • För att ändra barn- och hygienprocedurer, såväl som för massage, gymnastik och liggande på magen, behöver moderen inte böja, som om alla ovan använder en vuxenbädd. Mors hälsa och hennes rygg är väldigt viktigt!
 • Dresser har lådor, som kan vikas kläder barnblöjor och alla hygienartiklar, så allt du behöver finns till hands, och hennes mamma behövde inte springa till andra änden av rummet, om hon hade glömt att ta en blöja eller rena byxor.
 • Bröstkorgen har en fällbar eller infällbar bord för linda - när den inte behövs, viker den och byrå tar inte upp mycket plats och vid behov, kan det vara lätt att vika eller skjuta med en hand.
 • En byrå med lådor kan också användas när barnet växer upp och det kan ändras, sitter på sängen. Håll i det kläder eller leksaker av barnet, och om bröstet med neutral färg kan du lägga den inte bara i plantskolan.
 • De flesta modeller av lådor är utrustade med stötdämpare längs kanten av bänkskivan, det är säkert och bekvämt - barnet kommer inte att falla exakt.

Mot bakgrund av dessa fördelar finns det vissa brister. Det viktigaste är att det fortfarande tar mycket utrymme även den smalaste kommandot. Mått på små lägenheter lämnar mycket att önska, och utan överdrivna möbler i dem, så i det här fallet är det bättre att köpa ett blöjskydd på barnsängen eller en mjuk blöja på bordet.

Även bröstbordet är som regel från spånskivan, så du måste också köpa en mjuk skötmatta. Detta är onödigt slöseri, och med tanke på den stora kostnaden för bröstet, kan denna minus uppväga alla fördelar.

Mått, design, färg - det första som fångar ögat när du väljer en byrå. Viktigt och pris, men det är värt att överväga att dyra modeller kan kosta onödigt mycket, men det finns budgethemliga modeller som uppfyller alla krav. Så var uppmärksam på följande:

 1. material - De flesta moderna byråar är gjorda av spånskiva. Massiva trävaror är naturligtvis att föredra, men också betydligt dyrare. Välj ett material som inte är räddat för fukt och lätt att rengöra. Om bordet är utrustat med madrass eller oljekudde, måste det också vara lätt att rengöra.
 2. Beslag, styrningar, hjul - Allt detta bör vara av god kvalitet. Rackarna inuti lådorna måste enkelt rullas ut med en hand och lämnar inte spåren; handtag av byrå ska inte vara skarpa - ett vuxet barn kan slå dem medan de kryper Bordsskivan bör lätt lutas med en hand.
 3. Bröstkonfiguration - Det finns kistor där barnet ligger vertikalt (de brukar ha lock eller lock), men det finns de där barnet läggs horisontellt, det vill säga sidled mot sin mamma. Varje mamma måste själv bestämma vilken bröst som ska väljas.
 4. Bröstdimensioner är också mycket viktigt, särskilt om rummet är litet, överväga detta när du köper.

En av varianterna av omklädningsrummet är en modell med bad för badning. I denna modell, i stället för en genomsnittlig låda, rullas denna speciella badkar ut. Detta är mycket användbart i de första månaderna eftersom många barn rädd för att bada i ett stort badkar, förutom allt du behöver för att bada rymma en byrå. Måtten på den inbyggda bad är dock så liten att snart barnet kommer inte längre passar in i den, och den här funktionen kommer inte att användas hela tiden kvar, så väga för- och nackdelar innan du köper den här bröstet.

Mycket populär i senare tid och sådana multifunktionella föremål - Spjälsängen har en fortsättning i form av en byrå med en byta yta. Det här låter dig inte söka efter olika föremål och köper genast allt du behöver. Dessutom tar ett sådant kit upp mindre utrymme än en vanlig spjälsäng och bytesplatta. Storleken på bröstet i sådana modeller är väldigt liten, det vill säga att barnet snabbt slutar lägga på blöjan, och många saker passar inte in i lådorna på bröstet.

1

Standardstorleken på byten är som följer:

 • Höjden är ca 1 meter - det här är den optimala höjden för bekvämligheten att manipulera föräldrarna med olika tillväxt.
 • Bredden är vanligtvis ca 40-50 centimeter. Välja bredden, kom ihåg att detta är rutans djup - desto större är det, desto rymligare är lådorna.
 • Bröstets längd kan variera från 60 centimeter till 80. Bröstet och bordsskivan är bredare, ju längre barnet kommer att placeras på det.

Naturligtvis kan produktionen i möbler alltid producera kistor av individuella storlekar.

Populära tillverkare av lådor

Idag presenteras ett brett urval av byxor i alla butiker av barns varor. Bland inhemska tillverkare är brett representerade varumärken "Mozhga9rdquo ;," Fairy9rdquo ;, "Aton Furniture." "Mozhga9rdquo; är känd för dyrare modeller av naturligt trä, deras kistor är av klassiska former och passar bra in i den utsökta inredningen i plantskolan. "Feya9rdquo; och "Aton Furniture" - budgetmodeller från spånskivor, men de presenteras i en mängd olika nyanser av trä och i olika storlekar.

IKEA-lådor är också populära. De är gjorda av miljövänliga material, och deras lakoniska design vädjar till många köpare. Dessutom kan Ikea-kistor kompletteras med praktiska tillbehör - hängande behållare och fickor, delare för lådor och liknande. Det finns också modeller som omvandlas till ett skrivbord för ett vuxenbarn.

Monteringsritningar av lådor

På denna sida kan du se ett litet urval av ritningar med mått på vilka du kan montera en riktig byrå för saker.

För att frigöra så mycket utrymme som möjligt i rummet, gör det rymligt och städat, bör saker i lägenheten alltid vara på plats. Samtidigt vill jag ha snabb och bekväm tillgång till dessa saker.

Samtidigt är det inte alltid tillräckligt med ett fack för garderoben. Det finns trots allt saker som inte är mycket praktiska att hänga på axlarna eller bara lagras i en garderob. Sådana saker är underkläder, strumpor, näsdukar etc.

Utan en byrå kommer det också vara svårt för en familj med ett litet barn. Barnens saker borde i intet fall lagras tillsammans med andra.

För alla dessa saker är bröstet utformat.

Också, inte den sista platsen han tar och i det inre av rummet. Därför borde det harmoniskt passa in i rummets övergripande utformning och motsvarar helt till det skapade interiören.

Hur man använder dessa ritningar

Nedanstående ritningar på lådorna är gjorda i Compass 3D-programmet, filformatet är cdw. Därför behöver du Kompass 3D eller AutoCAD-program för att kunna arbeta med dem.

Det vill säga ladda ner någon favoritritning av byrået och öppna den med hjälp av något av ovanstående program.

Ritningarna visar huvuddimensionerna, för en allmän förståelse (om det passar dig eller inte).

Om han passar dig helt, är du välkommen att börja implementera den.

Hur man gör en detalj på grund av teckning av bröstet

För att göra detta måste vi öppna en ritning (jag kommer att använda Compass-programmet) och verktyget "Linje" för att definiera och spela in dimensionerna (längd och bredd) för alla delar som visas i ritningen.

Principen för att arbeta med detta program beskrivs i detalj här.

Med mushjulet kan du zooma in eller ut ur motivet. Med ESC-tangenten är Linjeverktyget inaktiverat.

 • Gapet mellan fasaderna - 3 mm minimum (dvs när kommer att mäta fasad storlek (både längd och bredd) omedelbart subtrahera dimensionerna (vilka erhålls i ritningen) av 3 mm i gapet, och till en mm vid varje ände för att kant (om det kommer kanten 1mm lim), och den resulterande längden och bredden av skivan i sprängskissen.
 • Kantavstånd, 1 mm tjock = 1 mm (2 mm = 2 mm etc.)
 • Styrets tjocklek är 13 mm (strecksatserna finns i ritningarna)
 • Fiberbräda (bakmur och botten av lådor) - 1 mm mindre på varje sida

Materialstrukturen ligger alltid längs delens längd.

Skriv bara genast, vilka fästelement och tillbehör vi behöver.

Mer detaljer om möbel detaljer kan läsas här och här.

Hur man bygger en byrå på grundval av ritningen

För att göra detta måste du veta placeringen av fästdelar och tillbehör (vad, på vilket avstånd och från vilket du behöver fästa). Om du, när du monterar, kommer att ligga bredvid datorn, kan du genast se avstånden på ritningen med samma verktyg "Cut" i Compass-programmet.

Avståndet mäts från kanten av delen och direkt till den centrala fästpunkten (mitten av plattan är 16 mm = 8 mm).

Om du inte kan använda datorn är det bättre att omedelbart sätta alla nödvändiga dimensioner på ritningen och skriva ut den.

På panelen Mått använder du verktyget Auto Size (som visas i bilden ovan).

Omedelbart efter att ha förestått hur du ska mäta avståndet med ett måttband på spånskivan, ange dessa avstånd i ritningen i programmet och skriv ut det.

Längden i ritningarna i programmet visas i centimeter, men vid dimensionering specificeras den i millimeter (10 cm = 100 mm :).

Det är faktiskt själva valet, jag kommer vara glad om de är användbara för dig.

  • Bredd-1000mm
  • Höjd-800mm
  • Djup-450mm
  • Living-400mm

nedladdning (33,7 KiB, 6,694 träffar)

  • Bredd-1200mm
  • Höjd-800mm
  • Djup-500mm
  • Living-450mm

nedladdning (37,3 KiB, 5,872 träffar)

  • Bredd-1000mm
  • Höjd-700mm
  • Djup-450mm
  • Living-400mm

nedladdning (22,1 KiB, 5,059 träffar)

  • Bredd-1000mm
  • Höjd-700mm
  • Djup-450mm
  • Living-400mm

nedladdning (26,7 KiB, 4,686 träffar)

  • Bredd-1000mm
  • Höjd-750mm
  • Djup-500mm
  • Living-450mm

nedladdning (41,2 KiB, 4,922 träffar)

  • Bredd-1100mm
  • Höjd-800mm
  • Djup-550mm
  • Living-500mm

nedladdning (11,3 KiB, 5,531 träffar)

Om du inte hittade det du letade efter kan du skicka din skiss, varigenom vi gärna gör monteringsritningar för dig.

Om du har några frågor, vänligen kontakta oss, vi hjälper dig.

Kopiering av material är endast tillåtet med angivande av källan.

Material publicerade utan upphovsrätt eller referens till källan

Hur man väljer en byrå i sovrummet?

Byrået är en hybrid av en garderob och en bröstkorg. Den första innebär att lagra saker på hängare på ett ordnat sätt. Den andra är placeringen av de vikta sakerna utan någon ordning. Byråen är fri från nackdelarna hos båda produkterna, men kombinerar deras dygder.

Byråskåpet ingår inte i de tre första obligatoriska möblerna i sovrummet, men så snart som området visas, föredras det att det är bekvämt i alla avseenden.

Höjden, längden och djupet av möbelobjektet i ordets ordalydelse bestämmer sitt öde. Och här är varje centimeter viktig: bredden på öppningsbladet, lådans storlek, tjockleken på väggen, vilket inte låter dig installera en byrå i en nisch - allting är viktigt.

Den klassiska versionen ser ut som en rektangulär design med en rad lådor. De senare är anordnade på varandra och bildar en vertikal rad. Den minsta versionen innehåller 2 lådor.

De möjliga storlekarna på bröstkorgen bestäms av förhållandet mellan användbar volym och rummets yta.

 • Minsta höjd är 850 mm. Annars blir strukturen en skåp. Ett undantag är ett gångjärnsbröst: det är fixat på vilken som helst lämplig nivå, så dess höjd kan vara mindre.
 • längd - mer än 50 cm. Den mindre längden är inte berättigad, antingen från användarens synvinkel eller från den strukturella synvinkeln.
 • djup - 30 cm. På hyllor och i lådor med mindre djup finns det ingen möjlighet att lagra saker. Dessutom är det faktiska djupet sålunda mindre, eftersom bakväggen och fasaden tar 2 mer-3 cm.

För ett sovrum ändras inte sådana lilla byråer. Sovrummet kräver en plats för förvaring av sängkläder och filtar, och dessa saker är ganska skrymmande även i det vikta läget.

Fotokista av liten storlek

Optimal storlek beräknas utifrån den genomsnittliga personens tillväxt. I själva verket bör en byrå inspekteras i affären och vara säker på hur bekväm eller obekvämt den är att använda.

 • Optimal höjd lämnar 130 cm bröstet är inte en arbetsyta och kan inte ersätta ett bord med undantag av en speciell dressersekreterare.
 • djup - inte mer än 50 cm. Det är samma begränsning som med hyllorna på skåpet: vid ett djup som överstiger armens längd är det obekvämt att använda lådan.
 • längd kan fluktuera och mycket väsentligt. Optimal betraktas som två vertikala rader av lådor, den är ca 180 cm. Men som en inre detalj är det långa bröstet ett horisontellt element, så det kan ha en längre längd.

Lådor i den klassiska versionen har samma dimensioner, men deras storlek är också tillåtet.

Standard storlek modell

I princip är höjden och längden av produkten inte begränsad. Från sedvanlig synvinkel, byråskåpet, upp till den övre lådan som inte kan nås - tanken är misslyckad. Men konstruktörerna har mer än en gång antagit och erbjuder modeller som liknar ett arkivskåp i biblioteket, men samtidigt stilfulla och originella

 • Maximal höjd, som regel är begränsad till 120 cm, men det finns modeller med en höjd av upp till 160 cm. Några nackdelar med denna lösning är att diskbänken försvinner: det är helt enkelt omöjligt att använda den, ett maximalt - att installera en lampa eller lämna böcker där. Men det ökar användbar volym - många praktiska lådor.
 • längd - kan överstiga 2 m. Men vanligtvis uppnås storleken genom att vikta modeller med en rörlig bordsskiva eller möjligheten att blanda moduler.
 • djup - fortfarande högst 50 cm. Mycket djupa lådor är obekväma.

Storleksprodukt

I en byrå kan det finnas lådor av samma storlek och form, och kanske den mest mångsidiga. Samtidigt är de både en klassisk rektangulär design och en felaktig.

 • Små lådor - upp till lådans storlek från under te I sådana smycken lagras.
 • Hög och djup - Designad för att spara sängkläder, filtar och kuddar. Det borde finnas ett par sådana lådor i den sovande lådan. Här lagras varma stickade tröjor och klänningar är också mycket praktiska.
 • Lång och djup- för tunna kläder och sängkläder. Passar till stickat och slitstark.
 • Smal och lång - Tillbehör: halsdukar, halsdukar, slipsar och andra saker.

Mångfärgad byrå med lådor

Kanske, ingen av de typer av sovrumsmöbler kan skryta med så många alternativ. Och samtidigt och sätt för registrering: designers villigt använda en byrå som ett dekorativt element.

Stationaritet eller rörlighet

 • initialt byrå eller basen och flyttas endast vid behov - flyttar till en annan lägenhet, ombyggnad av lokalerna och så vidare. Detta alternativ kallas stationärt.
 • Mobil byrå - modern version. I stället för ben har det rullar med ett lås: Lyftning av den sista bröstet kan enkelt flyttas till ett annat ställe och sänka spaken - fixa föremålet. Utöver sin traditionella funktion - för att lagra saker, utför modellen också rollen som mobila partitioner. En bekväm och användbar enhet för sovrum, i kombination med en plantskola eller studie.

Mobil byrå

 • Största delen av möblerna är gjorda i traditionell form - rektangulär konstruktion, och placeras längs väggen eller på väggen.
 • Hörnmodeller - uppta hörnet av rummet och ha många modifieringar: femväggiga, trapezformala, L-formade. Måtten är väldigt olika - från ett oberoende hörnelement, till en design som upptar en hel del utrymme.
 • radie - har böjda konturer som regel nära en halvcirkel eller en ellips, men för en lång förlängning kan bröstet innehålla både konvexa och konkava ytor. Möblerna ser väldigt original ut och passar perfekt inuti moderna eller högteknologiska inredningar.

En mycket original variant är en rund byrå. Lådorna är placerade inuti radieavsnittet, sektionerna roterar i förhållande till varandra. Två eller tre personer kan använda den, helt utan att störa varandra, helt enkelt genomföra sin del till sig själva.

 • Kombinerad - En ändring som kan ändra form om så önskas. Detta alternativ är implementerat på många sätt. Den vanligaste är den rörliga övre bordplattan, som placeras parallellt, vinkelrätt, bildar ett hörn eller överst, vrider bordet med lådor i en kompakt byrå.

Inte mindre intressant, men mindre vanligt är strukturer med moduler som rör sig i förhållande till ramen. Faktum är att utformningen av sådana modeller utförs endast i moderna stilar och med en klassisk inredning kombineras inte.

 • Designerform - En byrå, om så önskas, kan ges någon absolut fantastisk form. Både trä och plast, varifrån denna produkt är gjord - Materialet är flexibelt och hållbart, och låter dig belysa de mest förtrollande idéerna. Som ett resultat fanns det kistor gjorda i form av en bild av en naken kvinna, huvudet på Nefertiti, en träspole, en korsett på höga ben och en form som inte kan beskrivas med ord. Den användbara volymen är praktiskt taget inte reducerad.

Designer produktmodell

 • Utomhus byrå - Monteras på golvet, har en sula eller ben. Implicit läge nära väggen, så bakväggen är ofta tillverkad av fiberboard.
 • Väggmonterad - det här hänvisar till konstruktionen fast på väggen. Det är bekvämt eftersom det ligger på vilken som helst önskad nivå. Men det är helt obevekligt.
 • Mycket ofta väggmonterad byrå Rekommendera dessutom monteringen och till väggen. Vanligtvis gäller detta produkten i barnens sovrum, där sannolikheten för icke-standardiserad användning är hög: till exempel som klättringsimulator.
 • sida - ingår i alla möbler.
 • ö- - utför rollen och lagring och partitioner. För bekvämligheten är den utrustad med lådor som sträcker sig från båda sidor.

Ovanlig byrå "för tiger hud"

Byråen tillhör inte de första möblerna, och faller därför ofta in i sovrummet efter att interiören är vald. Hitta en produkt som matchar stilen, färgen och strukturen är inte alltid möjlig. Men du kan alltid ge byrået det önskade utseendet.

Grunden är den enklaste rektangulära konstruktionen med tre lådor av spånskiva.

 • Klassisk inredning - Varianten på ben är mer föredragen och inte massiv. För att ge standardprodukten en konsistens med klassikerns anda, räcker det med att byta ut de runda handtagen med smidda - svart eller "under brons", och klistra in på lådorna en tunn formad formning. På sidorna limes formningen exakt längs gränserna, och på topp och botten med ett inslag av 5 mm.
 • Barock eller Empire stil - Moulding behöver mer bisarrt. Perfekt passande imitationguld. Handtag är också bättre att välja "förgyllda" och invecklade former. Bröstets yta bör behandlas med blank lack - transparent eller färgad.
 • Provence, Medelhavet, Land - innebär efterliknande av det förflutna Idealiskt, om lådorna på baskisten har en krökt form, men den vanliga. Färg- och lackskiktet avlägsnas från ytorna med en flush eller sandpapper, varefter produkten är belagd och täckt med fläckar av två olika färger: först mörk och sedan lättare med 2-3 toner. Det visar sig en vacker byrå i stil med "retro". Den färdiga produkten öppnas med lack.

Crack-tekniken används. I detta fall kommer effekten av antiken att vara mer levande.

 • modern - Lådor kan dekoreras med en spegel och kantas med en enkel baguette. Denna design är svårare att utföra, men resultatet är värt det. Ett annat inte mindre intressant alternativ - decoupage. Bild, blommiga ornament, stiliserade ritningar - valet är enormt.
 • loft - byrå limmade tidningar och öppnade lack. Denna lösning är lämplig för interiören i stil med Provence och modern.
 • Hi-Tech - du måste måla spånskiva färgen med hög gömma sig. Målet - att helt dölja trädet ritningen. Utmärkt idé - monterade LED-lampor under bordsskivan, och ännu bättre på sockeln.

Byrå - en bekväm och praktisk förvaring av saker. I det här fallet är föremål lätt att göra stilistisk eller färg accent i det inre, att välja lämplig konfiguration och design. Eller vara kreativ. Och för att hjälpa dig i detta Kupistol möbelaffären.

De olika stilar i produktionen av commodes

Empire Provence modern

Gillar du? Prenumerera på plats uppdateringar i VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus och Twitter.

Prenumerera på uppdateringar på e-post:

Berätta för dina vänner om den här artikeln till din favorit sociala nätverk med hjälp av knapparna nedan.

Vi valde en byrå med 4 lådor, olika höjder. Toppen är den minsta, mellersta och nedre samma djup. All halverats. Efter vår gamla, där alla rutor av samma storlek, i detta allt mer praktiskt och platsen används mycket mer effektivt. På benen inte ville ta, eftersom det är tungt och kan lämna ett märke på golvet. Genom bröstkorgen, för säkerhets skull bifogas, vi har barn, om alla rutorna lite förlängd.

I vårt sovrum finns en vanlig byrå med fyra lådor. För mig är det inte lämpligt. Lådor läggs fram är inte mycket, och falla sönder av någon anledning började vi snabbt, även om vi var säker på att en kvalitetsmodell. Här för första gången jag såg den mobila lådor på hjul. Det är ett sådant alternativ skulle vara mer ordnade för mig, eftersom det är mycket praktiskt vid rengöring, och eftersom vi är fans av permutationer kan det lätt göras även av en person.

Ja, vi var också en byrå. På grund av detta, breda lådor, de sag under tyngden av botten av saker, kan de inte vara normal öppen nära. Och då bestämde jag mig för att kombinera sminkbord med byrå. Länge sökt efter en byrå som kommer lådor (ej breda) och dörren. Till slut köpte en byrå, både på 1: a bilden, bara en tredjedel mindre, dvs. på ena sidan lådorna 5 och på den andra sidan av dörren, finns det två hyllor. En spegel hängde ovanför. Mycket praktiskt.

Jag gjorde antika sovrumslådor och beställt samma. Han är vackra metall ben, tillverkade av trä, med stora lådor. Mycket trevlig och bättre än han är inte och kan inte. Detta är möbel som kan överföras från generation till generation

Klicka här för att avbryta svar.

relaterad information

kök

plantskola

hall

arbetsplats

News och trender

vi Vkontakte

morfar Shura

Cool! Det är hyllan bredvid sängen för glasögon, smart telefon, bärbar musikspelare.

Och jag såg en annan sådan variant: en säng med ett podium, mycket.

Tack för den värdefulla och detaljerad information! Mycket användbart exempel.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 2 =