Bubblerblåsfisk

Beskrivning av växten Puzyerplodnik kalinolistny - plantering och vård, sorter och reproduktion

Bland det stora antalet prydnadsväxter som för tillfället finns tillgängliga kan inte alla skryta med sin opretentiösitet. En av de mest anspråkslösa växten är en buske Physocarpus kalinolistny (lat. Smällspirea), plantering och odling av som innebar mycket tack vare sin spektakulär syn. Den sfäriska täta kronan, som består av att sprida lutande grenar och korrugerade blad, ser fluffig uppifrån och ner.

Vad är Blisterberries

Denna lövande buske hänvisar till släktet Puzireplodnik av den rosa familjen. Funnet bred tillämpning som en- och gruppplantningar, underväxt i tunna skogsställen, för höga häckar, längs järnvägar och vägar. Den snabbväxande växten tolererar skuggan, men färgen på lövverket med tidens gång i frånvaro av solljus börjar blekna. Till jorden i Physocarpus opulifolius är det bara två villkor: närvaro av dränering och frånvaro av kalk. Busk kan ta med en speciell charm och färgglada färger till platsen.

Grader med lila och gyllene färg odlas bara på solområden, eftersom i skuggan bleknar färgen på bladen. Stagnerande fuktbuske tolererar dåligt. Den har frukter av röd och rosa färg, som blir brun när de mognas. Höjden på buskarna är från 1,5 till 3 m. Grenarna tenderar att dra. Barken av vuxna buskar är brunaktig / brun, med ålder börjar det att exfoliera. Busken har konvexa corymbose rosa eller vita blommor med en mängd stamceller. Frukt och blomning börjar med 4 år. Kronans diameter kan nå 400 cm!

Denna dekorativa lövväxt har avlång-ovat knoppar av brun färg, vars längd är från 4 till 6 mm. Vesikelbuskar, som i stor utsträckning används för landskapskompositioner, tolererar helt urbana förhållanden. Bladens kanter är serrate-serrate. De har en grön färg på toppen (vissa är mörkgröna i vissa sorter) och en ljus en nedanifrån. Blåsans blomningstid är i juni-juli.

Unga blad Smällspirea har rundade-ovala eller rundade-elliptisk form, en längd av 3-5 cm. De karakteristiska gula blad av vissa sorter i slutet av sommaren blir grönaktig, och i början av hösten är gyllene. Grenar stiger över marken till 1,5 m långa, de skiljer sig i god styrka, som kan motstå ett stort antal blad. Från njurarna ner är de gröna skotten väl synliga revben. Bubbelfruktens frukter ändrar sitt färgschema på samma sätt som bladen.

Blåsan i landskapsdesignen - foto

När du planerar att odla snabbtväxande buskar, som kan användas för att designa trädgården eller lokalområdet, kolla in de populära sorterna. Kom ihåg att den här kompakta busken inte alltid tolererar torka och samtidigt inte gillar stagnation av vatten och kalkade jordar. Varianter skiljer sig från varandra med sina ljusa färger, höjd, lövfärg. Bladderfruit canola, som kan planteras på trädgårdsjorden, representeras av två grupper av spektakulära sorter: rödbladiga och gulbladiga. Populära är:

Sådan prydnad av trädgårdar, som spirea kalinolistnaya eller tavolga skiljer sig obetydligt, tät krona och skönhet. I naturen kan det växa längs floden i Nordamerika. I översättning från grekiska betyder namnet "spiral". Busken själv sprider sig och har en sfärisk krona med ett stort antal grenar. En sådan gulbladig vesikel av Kalinolivny skiljer sig från relativt små löv, som har små dentiklar. På vintern lämnar spirea skur.

Variety "Red Baron", som är en busk av Roses-familjen vid blomningstiden och mognadstiden gynnar rosenfärgade blommor och röda bär. På höjden når dessa växter 2 m. Bushens löv har ett korrugerat blad som sträcker sig upp till 8 cm. Denna sort växer som regel på alla typer av mark. Att plantera och ta hand om blåsan, som sticker ut med röda frukter, måste du gå ansvarsfullt - glöm inte att mata växten, skära av grenarna och vattnet i tid.

1

Denna typ av vesikel cannabis tolererar lugnt torrt väder, frost och är inte räddat för skugga, men den gula färgen på bladen är bevarad endast i solen. Växten växer tyst i stadsförhållanden, varför den inte är rädd för gasföroreningar - det låter dig använda den för att bygga en häck. Den här typen av prydnadsbuskar liknar en obelastad buske druvor, men den har mindre löv.

Sprawling bush förvärvar en grön nyans bara i slutet av sommaren. Den täta barken av kulturen kan avskalas med små band. Höjden av den breda bussn kan nå 3 m. De tre-flikiga blad har fyra hörn Liknande till bladet och en bredd på 5-7 cm. Physocarpus Lyuteus har filialer som tenderar uppåt, men den sista 10-15 cm kaskad ner. I allmänhet trivs växten med sitt utseende många trädgårdsmästare, även de mest krävande.

Har beslutat att göra en bubbla landning, var uppmärksam på Dart Gold. När det gäller beskrivningen ändrar bladen som förblir vesiklarna sin färg från sommar till höst: från ljusgul till citron / apelsin. Busken blommar med vita blommor, som samlas i en bunt, som alla andra blåsor. Växten kan nå en höjd på upp till en och en halv meter.

Diabolo är väldigt populär, det är resistent mot skadedjur och sjukdomar, det tolererar beskärning och skära bra. Denna patula och mäktig buske som bildar den sfäriska kronan tjock, kan nå en höjd av 3 m och en maximal bredd - till 1.2-2 m Den har mörk lila blad som är färgade likformigt .. På hösten ändras färgen på nappet av denna typ inte mycket, blir bara lite ljusare. Beskrivning av blommor: Rosa-vit, liten, uppsamlad i tät corymbose blomställning, som visas i början av juni.

Nugget-sorten, som ofta används för dekorativa ändamål, har ljusa lövverk, vars färg ändras från gult till grönt. Höjden på busken, som är kompakt, når 2 m. Kronan utan trimning blir vasformig. Gula löv på sommaren blir gröna, och på hösten - intensivt gul. Skotten är vertikala med en stratifierad bark av ljusbrun färg, blommorna är vita. Nuggget växer bättre på öppna ställen, men tolererar inte penumbra. Planterad och odlad i kompositioner med träd.

Tuilad (Lady in Red) har ljusa unga löv, mörkröd och rosa blommor. Höjden på växten når 1, 2 m. Bladen är något skrynkliga, men skina, färgen är från röd till vinröd. Tuilad har vertikala, röda skott. Varianternas egenskaper är vinterhårdhet, ljusstyrka, låg efterfrågan på mark. Växa bättre på våta och bördiga jordar som inte genomgår översvämningar. Under växtsäsongen krävs gödselmedel. För att bilda en buske behöver du beskärning.

Innan du odlar vesikel cannabis, välj den optimala växtsortet. En mycket populär lövträd med en tät krona och en höjd av 0,8-1 m av arten Little Devil. Den har små rosa vita blommor i corymbose, täta blomställningar som visas i juni. Frukt presenteras med uppblåsta broschyrer av röd färg. I skuggförhållanden börjar bladen bli gröna.

Växa bättre på våta, dränerade, fräscha, bördiga, lojala och sandiga, lummiga jordar. Tolererar fullständigt stadsförhållandena, det är önskvärt att växa på belyst terräng. Sorten tolererar väl beskärning, skjuvning och har motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur. Den används ofta för landskapsarkitektur av torg, på lekplatser, trädgårdar för medicinska institutioner etc. Lilla Djävulen har hög vinterhårdhet, men i svåra frost finns det möjlighet att frostspirar.

Blåsning - plantering och vård på det öppna marken

Plantor med öppna rötter bör planteras på hösten eller våren, även om plantering av buskar på hösten anses vara att föredra. För att plantera en vesikel av kanylerade frön är det inte lämpligt att använda den. Den ursprungliga färgen på bushens löv sänder endast till några av avkommorna. Det är föredraget att använda för initialt plantering av en växt som har ett slutet rotsystem, i. E. odlas i speciella behållare. Sådana buskar planteras när som helst på den vegetativa säsongen, vare sig det är vår, sommar eller höst.

Anläggningen kräver kompetent och noggrann vård. För plantering är det nödvändigt att utgräva en grop med en diameter och ett djup av ungefär en halv meter, till botten som det kommer att bli nödvändigt att lägga till en trädgårdsgrunder baserad på torv eller humus. Efter planteringen ska gropen fyllas med bördig jord och busken ska skäras till 5 cm. Då bör busken vattnas med mycket vatten eller en speciell lösning av Kornevin. Efter att vätskan absorberats, bör lagercirkeln vara mulchad. Tack vare detta tillvägagångssätt kan du göra din webbplats densamma som i bilden av landskapsdesigntidskrifter.

Ammonitalt cannabis som prolifereras av frön, sommarstik eller klyvning av en buske. Det är en sak att plantera en sådan magnifik och spektakulär växt, den andra är att odla den ordentligt. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt utfodring, som genomförs under våren eller hösten. På våren används gödselmedel som innehåller kväve för detta ändamål, och i höst - mineralföreningar. På våren kan du använda urea, mullein, ammoniumnitrat och hösten - nitroammophosco: 1 matchbox per 10 liter vatten. För vuxna växter (10-20 år) med toppdressing behöver du upp till 15 liter lösning.

För att ge busken önskad form och stimulera förgrening, är noggrann beskärning nödvändig. Under goda förhållanden, på bara ett år kan kanylerad vesikel lägga upp till 40 cm, både i bredd och höjd. Den aktiva tillväxten och utvecklingen av busken beror på hur korrekt beskärningen utfördes. Alla typer Physocarpus tolererades väl i denna process - det gör både sanitära och enkelt form trim. Praktiska tips:

 • När sanitära beskärning avlägsnar skadade, brutna grenar - det görs på våren eller vid behov.
 • Gjutning trimning utföras efter blomningsperioden. Skott förkortas till 1/2 eller 1/3 av värdet på kronan. I den andra och efterföljande skärning av kronan passerade strikt 2/3 värde.
 • Skapat från Physocarpus kalinolistnogo säkringar behöver trimning 1-2 gånger under växtsäsongen, men den utförs oftare om det behövs.
 • Den första klippningen sker i april och maj, medan njurarna inte ännu fullt blommat. Andra som behövs.
 • Ibland beskärning utförs för att föryngra växten. Old skjuter för detta bort till marken, och resten - till den punkt där vi börjar att flytta bort sido skjuta.

Omplantering Smällspirea

För att förbättra odlingsförhållanden Physocarpus kalinolistny transplanteras till en ny plats. Dessutom behovet kan uppstå, förutsatt att du har beslutat att ändra den ursprungliga landskapsområdet. Transplant vuxna plantor fungerar hösten efter bladfjäder eller njure uppvaknande. Denna process utförs med en stor klump av jorden med pre-trimning buskar. Det görs för att minska belastningen på rotsystem, annars blir det svårt att samtidigt mata vuxna anläggningen och anpassa sig till den nya platsen.

Vissa fans av landskapsplanering, en metod för uppdelning av busken, men ibland Physocarpus förökas genom sticklingar och frön. Varje metod har sina egna egenskaper. Hemma gripa vegetativ förökning via sticklingar, sticklingar, dela busken. Med frön av krångel att beställa mer - de behöver för att så på våren eller hösten, efter stratifiering genom att underkasta månad. Men plantor som odlas sällan har samma ljusa lövverk färg som moderplantan.

Ett bra alternativ är Physocarpus sticklingar falla. För att använda den måste du klippa före blomning busken gröna skott på ca 10-20 cm, med 2-3 inter. Ta sedan bort dem från botten av alla bladen. Bladen i den övre delen måste förkortas med 1/2. Efter detta blöt Kornevina sticklingar i lösning eller andra medel för att främja rotbildning och plantera dem i en blandning av sand och torv. Regelbundet vatten sticklingar och ventilerade, täck med plastfolie vid behov. Under våren transplanteras till en permanent plats.

Om du är intresserad av att använda Physocarpus kalinolistny för utformningen av din webbplats, sedan tillgripa använda busken avel stammar. Denna metod anses vara den enklaste. Under våren, välja en hälsosam och starka skott, ta bort från det alla blad utöver de som växer på toppen, sedan placera den i en i förväg gjort på grundval av diket bör djupet vara 12 cm. Prishpilte fly med hjälp av trä hängslen och fylla spåret. Under hösten sticklingar bör separeras från moder busken till skydd för vintern.

En annan enkel metod för reproduktion av de magnifika dekorativa växter är uppdelningen av busken. Gripa det kan vara på våren eller höstsäsongen. Om du har erfarenhet av gräv- och omplantering växter, sedan gå genom att dela busken kan vara, även på sommaren. I en sådan process är mycket viktigt hastigheten på utförande, på annat sätt extraherade från jorden växterna kan torka ut. Efter transplantationen, inte den nya platsen inte glömma att vattna blommorna, ta bort ogräs runt det, lös jord.

Plantering och skötsel av Physocarpus kalinolistnym makt även en nybörjare trädgårdsmästare / florist. Dessutom har denna växt god motståndskraft mot olika skadedjur, sjukdomar, vilket resulterar i en ljus blommande buske knappast påverkas av dem. Men i vissa fall, på grund av dålig kost av anläggningen kan verka kloros, som uttrycks i torknings apikala skott, gulfärgning av unga blad. Återställa hälsa genom att tillsätta järn till diet med hjälp av en bladspray / root vattning lösningar ferovita, ferrilena, antihloroza.

Physocarpus: typer och sorter, plantering och skötsel, fotot i trädgården

Physocarpus (Physocarpus) - Denna lövfällande buske. Det tillhör familjen rosa. Distribution - Nordamerika och Ostasien. Släktet har 14 arter. I naturen, Ryssland växer bara två arter.

Denna krävande växt har spektakulära dekorativa kvaliteter att det inte förlorar under växtperioden. tillväxttakten är snabb. Den används ofta i landskapsplanering.

Spridnings Physocarpus grenar bildar en sfärisk krona. Höjden inte överstiger 3 meter. Dess blad var visuellt liknar bladen av Viburnum. Enkla små vita blommor bildar blomställning, som skiljer sig riklig och många blomställning. Diametern hos blomställning kan nå 7 cm.

I den kultur av bara två typer av kultur. Bland dem finns flera högkvalitativa sorter. De är mycket attraktiv för trädgårdsmästare och landskapsarkitekter på grund av dess dekorativa egenskaper och anspråkslöshet.

Bland de typer av Physocarpus utbredd i kulturen i Ryssland fanns två slag:

Amur Physocarpus (Physocarpus amurensis) - är en buske hemma i Östasien. Annan sfärisk krona. Dess höjd inte överstiger 3 meter. Släta skott är brun med en rödaktig nyans. Den gamla buskar bark skalas remsor av långsträckt form. Bladen är tre blad eller en fem-blad. Blad längd kan nå 10 cm av sin ovansida. - mörkgrön och botten täckta med filt hårstrån gråaktig färg.

15 små vita blommor bildar blomställningar. Blommande varar i upp till tre veckor. Denna art är resistent mot frost. Det domesticerade under andra halvan av 19-talet. Det brukade grupp och solo landningar samt distribueras till skapa häckar.

Kalinolistny (Smällspirea) - mycket populär i de ryska buske trädgårdar. Denna anspråkslösa och mycket dekorativ. Är särskilt på grund ståt spridnings grenar och bildar en krona i form av en kula. Korrugerat ark kännetecknas av stor storlek. Höjden på bush - ca 3 meter. Små blommor är rödaktig eller rosa ståndare. De bildar en blomställning. Bladen kan också vara tre-blad eller en fem-blad.

Denna typ Physocarpus används mycket allmänt i trädgårdsodling och landskapsplanering. Idealisk för att skapa häckar. Dess spridning i kulturen i Ryssland under andra halvan av 19-talet.

Sorter kalinolistnogo Physocarpus

Golden Nugget (Golden Nugget)- en populär variation i blomsterodling. En annan mycket attraktiv på grund av sin ljusa gyllene bladverk färg. Dess höjd är vanligtvis inte mer än 2,5 meter. Crohns - en bred och sfärisk. Blommorna är vita eller rosa. Början av blomning sker oftast i juni. Denna variant skiljer sort krävande till mark, frost och torka tolerans. Anläggningen tolererar inte överflödigt vatten och vatten stagnation. Golden Nugget är bra i en mängd olika blommor arrangemang, landskapsarkitektur och skapande av häckar.

Red Baron (Red Baron) karaktäriserade spektakulära dekorativa egenskaper. Sorten är mycket populär för sin djupröda färg på bladen. Höjd - cirka 2 meter. Den har en sfärisk krona. I skuggan av bladen är inte lika rött som solen, och brons finns på hösten perioden. Snabb tillväxt. Sorten är resistent mot marken, torktåliga och vinterhärdig. Han älskar solen. Det används i ljusa blommiga kompositioner samt att skapa häckar. Används ofta i landskapsarkitektur och trädgårdar i staden.

Diablo (diablo) - en annan röda sorten Physocarpus (att det är möjligt att se header image). Bladfärgen är mer intensiv än Red Baron. Höjd kan nå 3 meter. Tjock och tät krona har en halvsfärisk form. Rosa blommor samlas i corymbose blomställningar. Blommande börjar i mitten av juni. Bladen är röd med en lila nyans. Om buske växer i skuggan, är bladverket färgen inte så röd och rika. Sorten har dekorativa och anspråkslös. Diablo är idealisk i landskaps städer och trädgårdar, liksom fina när du skapar häckar, som skiljer sig i ljusstyrka och täthet.

Lady Ying Red (Lady In Red) - spektakulära dekorativa sort som var uppvuxna i England. Rödbruna skott växa upp. Lövverk färg - ljust rött. Små rosafärgad blommor klustrade i täta frodiga blomställningar, som börjar blomma i juni. Buske växer upp till 1,5 meter. Denna mångfald är inte rädd för vind och torka. Också resistenta mot frost. Lady Red John älskar solen. I skuggan av dess bladverk är inte så röd och rika.

Sommar Vine (Simmer Vin) - en två meter kompakt buske. Vivid röda blad är gröna på sommaren, särskilt om anläggningen växer i skuggan. Rosa och vita små blommor samlas i corymbose blomställningar. Summer Wine börjar blommar från slutet av våren. Variation är en dekorativ på grund av sin röda vin bladverk och rosa blomställningar. Detta opretentiös och HELIOFILISK klass används ofta i skapandet av häckar och kompositioner av barr- och lövträd och buskar och rabatter av perenna blommor.

Lyuteus idealisk för landskaps parker och trädgårdar. Golden lövverk av denna buske kan inte tas på allvar. Solar grade är mycket anspråkslös och inte noga jord. Busken kan användas i en mängd olika landskapskompositioner i utsmyckningen av byggnader och gator. Formen på kronan - halvsfärisk. Höjden inte överstiger 3 meter. Busken har många vita blommor, som utgör en sköldar.

Dart Gold (Dart`s Guld) Det är en avancerad form av Lyuteus sorter. Golden buske har många vita blommor, samlade i corymbose blomställningar. Blommande börjar i mitten av juni och varar i tre veckor. Den gula sort älskar solen, men växer i skuggiga områden, men den förlorar färgmättnad. Sorten är resistent mot torka och lätta frost, men kan inte tolerera vatten stagnation.

Aurea (aurea) - en vacker buske, som kan nå en höjd på 2,5 meter. Ljus gul blad vacker mot vita blommor och rödaktiga frukter. Början av blomningen sker i slutet av juni. Sorten är härdiga mot torka, härdiga och inte krävande jordar. Den kan växa i skuggan, men föredrar solljus. Används det i landskaps trädgårdar, vilket skapar en mängd olika kompositioner och häckar.

Little Devil (Little Devil) - en annan krasnolistnyh Physocarpus. Red Devil är annorlunda liten ökning (ca en meter). Skott växa upp och bildar halvsfärisk krona. Duscha är röda med en violett nyans. I skuggan av lövverket blir grön, så det är lämpligt att plantera den i en solig plats. Ett stort antal blommor är blekrosa färg och bildar knoppar som blommar i mitten av juni. Denna anspråkslösa och sol-grade används ofta i utsmyckningen av trädgårdar och stads gränder och byggnader. Den används också för att skapa gränser.

Andre - denna typ av kalinolistnogo Physocarpus bred sfärisk krona. Den växer upp till 2,5 meter. Bladen har en lila-röd färg. Under hösten blir bronsfärg. I början av juni de blommar sfäriska blomställningar av små vita eller rosa blommor. Sorten är resistent mot torka, vindar och stadstrafik. Andre föredrar fuktig jord och sol. Andre vackra landskap i trädgårdar och parker, används också i skapandet av Polycontrast kompositioner.

Anläggningen förökas sticklingar, skiktning och division av buskarna. För förökning genom sticklingar måste använda de gröna skott som vuxit under året. Skär dem på våren krävs tills kulturen börjar blomma. flyktlängden bör inte vara mer än 20 cm. Bladen avlägsnas till flykten. Topp bladen är kvar, men lite kortare.

Sticklingar måste först blötläggas i en lösning som främjar bildandet av rötter. "Kornevin" -metoden. Som används för plantering eller flodsand eller en blandning av sand och torv. Efter plantering sticklingar är önskvärt att täcka med plastfilm. Även lämplig för att täcka flaskor med hals snitt. Före uppkomsten av vinter sticklingar att regelbundet ventilera och fukta.

Också förökade växter genom skiktning. detta relativt enkel och effektiv metod. Som används skiktning starka och friska fly. Alla utom de översta bladen tas bort. Flykt passar i ett hål djup av ca 15 cm och prishpilivayut till marken. Detta bör göras tidigt på våren till vintern stammar kan slå rot i marken.

Den torra säsongen är mycket viktig markfuktighet. Under senhösten buskarna behöver skilja de unga från moder busken och tak över huvudet inför vintern.

Plantera frön av växter är inte önskvärt, det är mycket bättre att köpa unga plantor med slutna rotsystem. Detta beror på det faktum att när fröet plantering, den ursprungliga färgen på bladverket överförs inte hela avkomman.

Buskar kan planteras i sommar, höst eller våren. Yamka för plantering plantor bör vara ungefär en halv meter djup och samma diameter. På botten av hålet är det önskvärt att sätta en bit av humus eller torv substrat. Plantor ska inte begrava mer än 5 cm. Efter plantering, vatten behovet ymnigt. Det är också önskvärt att använda lösningen "Kornevina".

Landningsplatsen bör vara sol, eftersom skuggan eller partiell skugga färg blad blir mindre mättade och ljus. Marken kalk bör inte förekomma, och bör vara god dränering.

Physocarpus olika robusthet, men vissa regler för vård måste fortfarande följa. vattning regim beror på ålder av anläggningen, temperatur och klimat. Om sommaren är mycket varmt, måste den vattnas från slutet av våren och fram till hösten. Vattning är nödvändigt att genomföra minst en gång under de veckan. Vuxna träd kräver ca 40 liter vatten. Om jorden är tung lerjord, är att en stor risk för överfyllda anläggningar.

Under våren och hösten kultur behöver en dressing. På våren gödsling fungera som kväveinnehållande gödningsmedel och på hösten - mineral. På våren kan du använda gödselmedlet, som består av:

 1. 10 liter vatten;
 2. 0,5 liter kungsljus;
 3. 1 matsked ammoniumnitrat;
 4. 1 matsked urea.

Som hösten gödselmedel utspätt nitroamoffosku (uppgå tändsticksask) per 10 liter vatten. Per vuxen växt kräver ca 15 liter övergödsling.

behövs beskärning kultur. Det finns två typer av beskärning: sanitära och formativa. Uruppfördes på våren, när podmerzshie och brutna grenar. En buske att växa efter behov, är det nödvändigt att utföra formativ beskärning. Det är nödvändigt både på våren och hösten. Beskärning stimulerar också en snabb tillväxt av skott och korrekt. Bush var bred, är skott skärs med en halv meter. En buske som var fontän bildar tunna skott skärs hela basen, och de återstående skotten förkortas.

Anläggningen transplanteras, om det finns ett behov. Innan transplantera det extra skott bort och sjuka. Ympning utförs under våren. Bush transplanteras tillsammans med ett stort KOKA jorden.

Efter transplantation buske kräver rikligt hälla vatten och "Kornevina" lösning. Det är också nödvändigt att behandla bladen. För detta passar "Appin".

Ansökan i landskapsplanering

Denna dekorativa kultur är mycket populär bland trädgårdsmästare och landskapsarkitekter. Dess rika färger och många blommande prick uppmärksamhet någon, även de mest erfarna älskare av blommor.

Physocarpus används i gruppen och individuella planteringar. Det används i utformningen av trädgården, stadsparker. De dekorera byggnaden.

Men de flesta av grödan odlas för att skapa häckar och gränser.

På bilden ovan en säkring av krasnolistnyh kalinolistnyh Physocarpus. Ett sådant staket, en tät, ljust och vackert.

Vad går Physocarpus?

Grade Lyuteus gyllene färg ser bra ut med sorter som Red Baron och Diablo rött. Darts Gold för ideal berberis och vitt hundkäx.

På bilden finns olika sorter av grönt Physocarpus helst i kombination med berberis och Spirea för grönområden och parker.

Kultur ser också bra i kombination med sådana kulturer:

För plantering i krukor och plantageägarna är väl lämpade dvärg sorter sort. Till dem, till exempel, hänvisar Nana (Nana). Det hör till Amur arter kulturen. Annan sort är undermåliga Little Devil (Little djävulen).

Dwarf zelenolistnyh och krasnolistnyh sorter i krukor.

Grade Summer Wine

Smällspirea Tiny Wine.

Physocarpus 'Summer Wine' och Spirea 'Ogon'

Physocarpus "Diabolo", pioner, Hydrangea macrophylla hortensia sorter och "Anna Bella".

Köp Physocarpus plantor kan vara i trädgårdsbutiker, plantskola. Du kan också beställa via e-post och genom nätbutiker.

Physocarpus kalinolistny: plantering och skötsel, beskrivning av sorter

Författare: Listeva Lily. 7 jul 2017 Kategori: trädgårdsarbete.

Physocarpus kalinolistny (lat. Smällspirea) - art av släktet Physocarpus Pink familj, med ursprung från Nordamerika. Det vetenskapliga namnet på anläggningen utgörs av en kombination av två ord - physo och carpos, vilket kan översättas som "bubblan" och "frukt". I den kultur av utsikten från mitten av artonhundratalet. Hos personer, är anläggningen ringt eller älggräs Spirea kalinolistnoy. Bland trädgårdsmästare, är denna växt välrenommerade opretentiös, men samtidigt ett original och attraktiva: buskar prydnadsväxter under hela säsongen, eftersom det inte bara vackra blomställningar, men också frukt och blad.

 • 1. Lyssna på artikeln (kommer snart)
 • 2. Physocarpus kalinolistny - Beskrivning
 • 3. Planterings Physocarpus kalinolistnogo
  • 3,1. När ska plantera Physocarpus kalinolistny
  • 3,2. Hur att plantera Physocarpus kalinolistny
 • 4. Care Physocarpus kalinolistnym
 • 5. Reproduktion Physocarpus kalinolistnogo
 • 6. Betyg Physocarpus kalinolistnogo
 • 7. Physocarpus kalinolistny i landskapsplanering

Physocarpus kalinolistny - Beskrivning

Physocarpus kalinolistny är en lövfällande buske grenar från hängande, brun eller brun bark som så småningom börjar flaga. Physocarpus kalinolistnogo höjd av 1,5 till 3 m. Bladen av växter oförblommerat elliptiska eller rundade-ovala, grön topp, botten lättare längd av 4 cm, med trubbiga blad i en mängd av 3 till 5 bitar. Kanterna på bladen tandade tandade. Under hösten bladen gulnar. Physocarpus kalinolistny blommar i juni och juli, rosa eller vita blommor, samlade i en konvex sköldar. Frukt är uppblåsta broschyrer samlats stjälkar. Blossom och bära frukt Physocarpus börjar med fyra år. Han bor bush omkring 30 år.

Plantering Physocarpus kalinolistnogo

När ska plantera Physocarpus kalinolistny.

Liksom alla trädgårds buskar, Physocarpus kalinolistny bättre planteras på våren eller hösten, men om du har köpt plantor med slutna rotsystem, kan landningen genomföras under växtsäsongen.

Physocarpus kalinolistny växa bättre i solen, eftersom skuggan färgen på bladen inte kommer att vara så intensiv. Till jorden av anläggningen bara två krav: tillgången på dränering och bristen på kalk. Naturligtvis i den bördiga lös jord anläggningen kommer att se mer elegant och mer genomarbetade, dock, och när den odlas i mager jord Physocarpus också vara vacker. Eftersom anläggningen är resistent mot gaskoncentrationen, kan det planteras längs vägen.

Hur att plantera Physocarpus kalinolistny.

Gräv pre grop djup på upp till en halv meter. Botten av brunnen belagd med ett skikt av torv eller humus, inställd till botten av plantan med en KOKA jorden så att efter fyllning av bördig jord gropar rot halsen dök upp på ytnivån. Efter plantering, vattna trädstammar ymnigt, och efter det absorberade vattnet, jorden runt plantan Zamulchiruyte torv, humus eller bara torra land.

Avståndet mellan buskar i grupp planteringar eller mellan Physocarpus och andra växter bör vara ca 1,5-2 m Om du planterade en säkring av Physocarpus kalinolistnogo, gräva hål i två rader, vilket lämnar ett gap mellan raderna av 35 cm, och mellan brunnar i en rad. - 45 cm.

Vård Physocarpus kalinolistnym

Plantering Physocarpus kalinolistnogo och omsorg för dem är enkla och inte tidskrävande. Du måste, vatten anläggningen, lossa jorden runt det, ta bort ogräs, som behövs för att bekämpa sjukdomar och skadedjur, vilket gör beskärning och göra dressing.

Nyplanterade växter behöver frekvent och riklig vattning. I allmänhet, regelbunden vattning och mängden vatten som förbrukas beror på väder, ålder av anläggningen och jordens sammansättning. När växande Physocarpus på loams i sommarvärmen måste du utföra vattna två gånger i veckan, spendera 4 hinkar med vatten på varje vuxen buske. Buske Physocarpus kalinolistny växer på lera tunga jordar, pereuvlazhnyat kan inte, eftersom det kan leda till döden av rotsystemet. Vatten måste försvaras och inte kallt, men efter vätning är önskvärt att luckra upp jorden runt buskarna och ta bort ogräs.

Physocarpus kalinolistny matas två gånger per säsong: fjäder mellan knopp, jorden gör kvävegödselmedel för tillväxt av vegetativa massan. Physocarpus väl svarar på en lösning av 1 matsked av ammoniumnitrat och samma mängd av urea i 10 liter vatten, som innehöll 0,5 liter kungsljus. Gödsel appliceras vid roten. Höst varje hylsa matas en lösning av 5 g (en tändsticksask) nitroammofoska i en hink med vatten, och standard i över 10 år buskar öka halv. Vuxna behöver buskar 10-15 liter näringslösning och 10 l unga nog. Fjäderträdstammar kompostmaterial organiska material, såsom torv eller humus.

Sanitära beskärning Physocarpus kalinolistnogo hålls på våren: från buskarna bort gamla, sjuka, podmerzshie och brutna grenar. Formativ beskärning är önskvärt att göra efter bush knopp. Naturlig krona Physocarpus kalinolistnogo har fontanoobraznuyu bildas, så att bilda en bred och kraftfull flera skaft buske anläggning ska klippas på en höjd av 50 cm, och om du vill ge anläggningen en mer luftig känsla, lämnar bara de 5 mest utvecklade skott, förkortning av upp till 1,5 m, och alla andra kapas till marken.

Buskar över 5 år gammal behov föryngring beskärning, som genomförs under hösten eller tidigt på våren, och det är att avlägsna gamla skott till basen och skär resten till den punkt där avgår sidogren.

Hedge skjuvning 1-2 gånger per säsong, även om det kan göras oftare vid behov. Den första klippning hölls i april, innan njuren kommer att avslöjas.

Physocarpus mycket motståndskraftiga mot sjukdomar och skadedjur, men på grund av brist på näringsämnen i jorden kan det vara sjuk kloros, tecken som är försämringen av löv: de gulnar, krymper, curl och faller ner, och ibland kan krympa och skjuta tips. Physocarpus bli av med problemet kan vara införandet av järn i jorden i den form som anläggningen kommer att kunna smälta det. De bästa förberedelserna kloros Agricola Ferrilen, Antihloroz, Ferovit och kelat järn.

Reproduktion Physocarpus kalinolistnogo

Physocarpus kalinolistny kan förökas genom skiktning, sticklingar och dela busken. Möjligt och nyskapande metod för reproduktion där fröna sås innan vintern till ett djup av 2-3 cm, men plantor sällan ärva föräldra symptom och problem med deras växande alltför mycket. Därför alltmer tillgripa vegetativ förökning.

Metod är den minst arbetskrävande reproduktion skiktning. Spring med lågväxande friska fly ta bort alla blad, lämnar den bara på toppen, satte flykt i en pre-dug dike djup av 10-15 cm, fäst i hennes stift, lämnar spetsen på ytan och länka den till en träpinne. För att prikopalis del av skott gav rötter, är det nödvändigt att fukta hela säsongen över honom vägen, och följande vår unga buske kan vara att transplantera till en permanent plats.

För ympning Physocarpus skurna skott av innevarande år ca 20 cm lång, från vilken nedre bladen tas bort och den övre skärs till hälften. Den nedre delen av stickling kan lätt skrapas med en kniv, för att påskynda bildandet av kallus. Sticklingar ge en dag i en hink vatten, tillsats av en sked eller honung korneobrazovatel utfälles därefter på 45 ° till substrat av torv och sand och täcktes med ett transparent lock dem, plastpåse eller plastflaskor med en hals avskuren. Under vinter shelter sticklingar och under våren transplanteras till en permanent plats.

Sorter Physocarpus kalinolistnogo

Physocarpus kalinolistny har flera trädgårds former och många sorter. Dekorativa former olika färgning av bladen:

 • - Ljuta - växter med guldgula blad;
 • - Nana - Bilda en höjd ej mer än 1 m, med mörkgröna blad;
 • - Aureo-maiginata - Physocarpus och gyllengul kant runt kanten av den gröna blad.

Sorter Physocarpus också grupperade enligt sådana egenskaper som färg på bladen. Vi erbjuder dig en beskrivning av sorter Physocarpus kalinolistnogo som odlas oftare än andra:

 • - Physocarpus kalinolistny Aurea - en bussning i höjd och 2,5 m med vita blommor och ljust gult när uppflytande att under blomningen blir grön, sedan gul igen, vilket gör kontrasten i röda frukter;
 • - Physocarpus kalinolistny Purpurea, eller Physocarpus kalinolistny Diablo - patula buske till 3 m med hängande grenar bildar halvsfärisk krona, lämnar tre fem-blad med en lätt grön nyans, och lila talrika blekrosa blommor som samlats in i flikama. Frukt är lila-röd;
 • - Physocarpus kalinolistny Little Devil - buske från 80 till 100 cm, med mörka purpurfärgade blad, pinkish-vit blommor och röda frukter;
 • - Physocarpus kalinolistny Andre . - en bussning med en bred spridning krona, når en höjd av 2,5 m lämnar den vid blommande ros-röd, då de blir lila nyans med brons;
 • - Physocarpus kalinolistny Nugget - en bussning i höjd och 2 m vazoobraznoy krona och relativt små, gula löv på blomning som gradvis blir grön;
 • - Physocarpus kalinolistny Lyuteus - en snabbväxande buske upp till 3 m med vita blommor, gula och orange skugga blad, som på sommaren blir lite grönare;
 • - Physocarpus kalinolistny Dart Gold - förbättrade sorter Lyuteus: bred och tät buske och en halv meter hög med lysande gula hela säsongen blad som är en liten grön på sommaren. Blommorna är vita eller rosa;
 • - Physocarpus kalinolistny Lady Red John - busk höjder 120-180 cm rödaktiga blad och blekrosa blommor aggregerade till täta dynor;
 • - Physocarpus kalinolistny Red Baron - kompakt buske upp till 2 m med rosafärgad blommor och mörkröd glansigt, trebladig något skrynkliga blad med ljust rött ådring och blod-röd nyans.

Det enligt trädgårdsodling och Physocarpus kalinolistnogo sorter som Snoufoll, Summer Vine, nanus, Venus, Amber Jubilee Angel Gold, Mindia (Koppertina) och Senter Glow.

Physocarpus kalinolistny i landskapsplanering

För trädgård dekoration landskapsarkitekter använder ofta sådan mottagning som plantering två sorter Physocarpus, kontrasterande färg: bronzovato Maroon Red Baron och citrongul Darts Gold, till exempel. Eller lila Diablo d'Or och gyllen grön Nugget. De kan alternera med varandra i en rad eller två parallella linjer växa.

Inte bakgrunden mixborders och grupp planteringar ser mycket imponerande buske sorter Diablo & Mindy, som kombinerar perfekt med den kinesiska flyg Miscanthus, lavendel nyans perovskit och silver stahisom bysantinska. För att skilja mellan funktionella områden (som skiljer gården från trädgården eller för att skydda lekplatsen, till exempel) kan du använda trottoarkanter av den kompakta sorter Physocarpus: Amber Jubilee, Dart guld eller Summer Wine. Dessa kvaliteter är lämpliga för dekoration av trädgårdsgångar, gränser och gräsmatta kantframsidan av huset områden. Och, naturligtvis, ser det bra säkring av Physocarpus kalinolistnogo, som du kommer att behöva lång sort.

Salpiglossis: växer från frö, plantering och skötsel

Derain vitt: plantering och skötsel, beskrivning av sorter

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 − = 24