carport grill

Canopy polykarbonat grill

Med ankomsten av varma stadens gator är tomma - stadsborna gå till sina förortsområden. Nu kan du sitta i det fria, unna dig kebab med öl, och på kvällen för att dricka te med kakor i den mysiga trädgården. Ännu mer komfort och harmoni i området kommer att lägga emotionell ugn grill och sommar kök för värdinnan. Denna typ av sommarlovet med ett bord, bänkar och en kokzon kommer att medföra en hel del trevliga stunder och kommer att njuta av gäster och vänner till familjen.

Baldakin över grillen gjord av polykarbonat.

Till den efterlängtade familjen fester och sociala sammankomster inte stördes av dåligt väder, skulle den bästa lösningen vara att bygga en klok mästare av ljus och vacker canopy över grillen. Beroende på det material som väljs för grillen skjul kan variera från de mest enkla: sadeltak på stolpar till komplexa intrikata mönster som kommer att beundras och gäster och grannar. Ugn sommarkök under ett tak kommer att pågå mycket längre och kommer inte att misslyckas på grund av ogynnsamma effekter.

Normalt är sommarkök ligger nära huset, till värdinnan inte har all tid att köra till kylskåpet över hela webbplatsen. Därför trädkronorna, beroende på placeringen av ugnen kan göras direkt knuten till huset eller fristående. Beroende på den arkitektoniska stilen på huset och det omgivande landskapet är varierat material för tak. Stort urval presenteras i dagens marknad för byggmaterial takmaterial: metall, wellpapp och, naturligtvis, ljus, plast, vacker polykarbonat.

En canopy av polykarbonat med sin tilltalande utseende, lätt och elegant färgad eller tonad tak, gjorde den ursprungliga designen inte jämföra prestanda och dekorativa egenskaper med andra material. På grund av det stora utbudet av färger, nyanser och grader av ljustransmission det kommer att spara inte bara regn men också från den brännande middagssolen.

Ofta ugn grill och baldakin över det ligger i hörnet av stängslet för vindskydd.

På grund av det faktum att när matlagning rök fortfarande kommer att vara ur ugnen faller under tak färg materialet är bättre att ta en färgad eller tonat. På vintern, en carport, kan du lämna utan oroande att med det något händer, varken snö eller vind eller låga temperaturer kommer inte att ha en skadlig inverkan på denna unika plast.

Sot är knappast märkbar på färgad plast.

Har ett tak för grill

 • Sommaren köket skiljer sig från andra semesterorter genom närvaron av ugnen. Om ugnen nödvändigtvis lagrade kol och ved. I ugnen finns en skorsten. Baldakin över grillen måste skydda ugnen och bränsle, samtidigt som röken att gå ut fritt. Detta kan uppnås på grund av den lättare bearbetning och lätthet av skärmaterial. Baldakinen är uppbyggd kring ugnen och insidan polykarbonatskivan skares för skorstenssektionen.

Spis och ved är skyddade från väder och vind.

1
 • Naturligtvis inte alltid, men när den används, till exempel björk spis gnistor. Därför är det bättre och säkrare att utesluta utformning träelement: stöd, låda. Metallram bättre klara av uppgiften att skydda ugnen. Välskrivna modern rostfria material metallram kommer att stå upp till 50 år utan att förlora sitt utseende. Om alla samma du väljer ett träd, då det måste behandlas med flamskyddsmedel.

Metallramen är säkrare.

Metallramen för ugnen består av pelare, balkar, stöder bindande, bråck bågar beroende på lasten eller andra arbetsstycke i enlighet med formen av taket. Mycket populär är de välvda tak. De kan lätt framställas om det finns där Bender. Alla mallar - båge kan böjas en. Om du planerar en stor canopy, men regionen präglas av snörika vintrar bättre kock gård. De är starkare och hårdare slips ram och tak är inte rädda för någon belastning.

Att välja ett tak överhäng form är det nödvändigt att överväga många faktorer - polykarbonat tjocklek: bra böj tjocka skivor upp till 8 mm, vind- och snölaster. Taket bör ha en bra lutning snön glida ner det på vintern, och vattnet inte stagnera under sommaren. Med tanke på att under skärmen kommer att stå ugn, ja, ser gavel trädkronorna i nationell stil.

Sadeltak för skydd.

 • Polykarbonat är fastsatt i ramen med skruvar eller special thermowasher. Hål för skruvar måste borras något större diameter än diametern av fästelement. Annars kan polykarbonat krympa lite vinter kommer att spricka och sitt fästen.

Fastställande thermowasher.

 • Mellan strukturen och polykarbonatskiktet måste existera gummi eller silikon.
 • Polykarbonatskivor är förbundna med varandra med hjälp av anslutningsprofiler, och de öppna ändarna av den slutna profil eller mekanisk perforerad aluminiumtape. På ett sadeltak övre ändar försluts hermetiskt, måste botten kunna fukt utflöde. Ark under installationen ska placeras så att vatten inte hålla kontakt med insidan och flöt ut. Komponenter för montering av polykarbonat tak.

  Du måste förbereda i förväg för skorstenen platsen. Polykarbonat tjocklek av 4 till 10 mm skärs med en skarp kniv. Sheer rökrör bör vara konstruerat av kompositmaterial, eventuellt kantad med tegel utanför. Kliva 5-10 cm från tegel röret är en metallgrind. Översta gate nödvändigt att komma under den slitsade delen polykarbonat (polykarbonat ark under montering bärs på toppen av röret). Skarven är smord av någon silikon.

  Carport grill dekorerad med smides.

  Det finns andra alternativ för att bygga skjul på ett förortsområde. Det enklaste alternativet - är att installera en baldakin bredvid spisen. I detta fall kommer ugnen vara öppen, och gästerna under en baldakin. Nackdelen med denna överhäng - ugnen måste köra i regn, men byggandet av en baldakin tar mindre tid.

  Någon ordnar skorstenen att röka härledd sida överhäng. Dock är detta utförande ännu mer arbetskrävande än den första.

  Skorstenen går inte utöver trädkronorna.

  Hur man gör en baldakin för grill vid stugan, grannarna avundsjuka?

  Ett tak över sina kaminer är gjorda av behandlat trä, sten, tegel, metall - ett material som väljs beroende på budgeten.

  Dessutom finns segling skjul grill i landet - det vill säga trasa valv; detta tak är lätt sträckt sina händer på en grill lusthus.

  Oftast konstruktionen är kombinerad - en bärare gjord av trä, murverk, metallrör; Tak användning polykarbonat, skiffer och järn; spjällåda är gjord av trä eller metall.

  Skjul finns i flera former: direkt eller lutande, Bifogat till ett bostadshus eller fristående. Konstruktioner gjort enkla - 4 poler och metallplåten som ett tak eller mer komplexa.

  Det enklaste sättet att installera öppen canopy - fäst upptill och skyddade takräcke. sluten konstruktion kompletterade väggar av lättviktsmaterial, exempelvis vars tak bildas: wellpapp, trä, polykarbonat.

  Fördelar och nackdelar med grillen med tak

  Placering taket av ugnen kommer att tillåta koppla av i naturen i tider av dåligt väder, men det finns andra fördelar och nackdelar med grill under ett tak, som redan har sett efter konstruktion och användning av ett sådant arrangemang.

  Foto 1. tegel grill under ett tak av den enklaste formen. Taket över grillen, som ni kan se på bilden, och täcker ganska rymlig tomt utrymme, där det kommer att bry kocken.

  Fördelar med grill under ett tak

  • Värmen från ugnen för att jämnt värma upp resten i en kall natt.
  • Alla som vill bekvämt observera lågan.
  • Utmärkt komplement till registrering av infield, och vacker ugn, skapas med sina egna händer - stolthet ägaren.
  • Under kommer att heta matlagning under slutna canopy människor, och för att undvika detta måste de eller gå ut under tillagning, eller för att ordna en tabell sedan 3 meter från ugnen.
  • Normalt arbetsområdet på ett avstånd av 1-1,5 m blir smutsigt och ren medan matlagning ingen vill. Därför måste vi placera platser på ett avstånd inte är mindre än 3 m från arbetsområdet.
  • Det går inte att bana golvet trä eller andra brännbara material, eftersom golvet spridda gnistor. Måste fylla i golvet konkreta lösningar eller sprida trottoarplatta.
  • För att undvika att fylla slutna tak av rök, måste du installera ugnen Rökfri konstruktion och plats för turister på ett avstånd större än 3 m från kokzonen.

  Det är önskvärt att ta hänsyn till dessa speciella konstruktion överhäng grill vid utarbetandet ritningen det. Att välja stilen på framtida projekt kommer att bidra till att göra stil andra byggnader på platsen. Tak lämpligen bildad av polykarbonat på grund av dess enkla installation och låg vikt, tack vare som kommer att minska den totala belastningen på lagret. Tänk på mängden nederbörd på vintern, som måste motstå design och noggrant planera taklutning. Kom ihåg proportionell ökning av vindlast med ökande lutning.

  Foto 2. en datormodell av ugnen grillen under ett tak: bilden visar den enklaste design. Tydligen är en liten tak ska göra av trä.

  Konstruktion skjul grillplats

  Du kanske inte frestas att självständigt bedriva byggnadsverk. Tja, om du inte vill att dina händer för att bygga ett skjul för grillning, köpa en färdig konstruktion är inte heller svårt. Vi noterar dock att byggandet av en baldakin - alltid en kostnadseffektiv lösning, eftersom det gör det möjligt att bortse från väderfaktorn vid matlagning. Och redan innan byggstart är nödvändigt att välja ett projekt.

  Val av BBQ för projektet med en takträdgård

  I avsaknad av konstruktion erfarenhet, att skapa ritning skicklig uppdrag. Han gör alla "gryaznuyu9raquo; jobb - att beräkna belastningsnivå, sektions pelare, deras tjocklek och material. Du behöver bara ange individuella preferenser med avseende på önskad typ av konstruktion.

  Var uppmärksam! Felbedömning kan vara dödlig - ett tak kollaps mot regn eller stark vind.

  Alternativt är det möjligt att använda färdiga ritningar från Internet som en mall. Det optimala vore ett projekt där taket kommer att hänga över spisen minst 1,5-2 m i olika riktningar. Stöder nödvändigtvis concreted med ett urtag ca 70 cm. Den föredragna höjden från marken till trädkronorna - 2-3m. Om du väljer en ritning från en lägre position av taket, kan det röra upp värmen och röken.

  Tips! Den ideala lutningen är en pent roof &9mdash;20, gavel - 20-45.

  Vid val av material för stöden och golv, är det önskvärt att bo på nybörjare träd - Detta är det enklaste sättet att hantera och monteringsmaterial.

  Konstruktionen skall vara tålig och brandsäkra. Val utförande canopy har höjd 2,3 m, så de yrkesverksamma tak skulle råda att välja polykarbonat.

  Skjul av polykarbonat grill byggs mycket snabbt, eftersom det är lätt att använda och tillgänglig till en kostnad av material.

  Har ett urval av kvalitet polykarbonat:

  • bikaka ribbor har en tjocklek av 6-12 mm och en plåttjocklek av 8 mm;
  • homogen struktur - upplysa ark, notera avsaknaden av inneslutningar;
  • flexibilitet - arket är flexibelt, när de böjs inte brister och inte producerar ovidkommande ljud (kritan, POP);
  • vikt - 1 m2 kvalitet polykarbonatskiva 1 cm tjock, väger minst 1,7 kg.

  Om du är intresserad av utseendet på polykarbonat kapell för grill, är bilder av många varianter av sådana tak presenteras i ett stort antal vår hemsida (inklusive, och på denna sida).

  Tips! Tänk på mängden ljus i stället för placeringen av trädkronorna. För skuggade områden valda transparenta ljusa nyanser, sol - tråkig och mörka.

  Även en sådan enkel konstruktion, som en baldakin över grillen, kräver användning av en mängd olika byggmaterial. Nedan följer en lista över det ungefärliga antalet byggmaterial.

  • Spillror - 35 kg.
  • Cement - 50 kg.
  • Sand - 10 kg.
  • polykarbonatskivor - 9 m2.
  • Rafters - 2 st.
  • Barer - 7 enheter.
  • Lim för polykarbonat - en hink.
  • Antiseptisk för trä - 1 st.
  • Bolts - 24 st.
  • Tape 25 mm i bredd för tätningar polykarbonat tak - 1 st.

  Redan innan byggstart, se till att du har en komplett uppsättning av nödvändiga verktyg, annars kan det vara obehaglig situation när på grund av bristen på någon av dem arbetar på att bygga ett tak som ska skjutas upp.

  Kontrollera mot listan utarbetats av oss, om alla verktyg till hands i byggprocessen:

  • Hammer.
  • Bajonett spade.
  • Borra med paddel för att blanda betong.
  • Cirkelsåg för skärning polykarbonat.
  • Bågfil.
  • Ax.
  • Builder nivå för att kontrollera jämnhet ställa stöd.
  • Skruvmejsel.
  • Rep.
  • Roulette.
  • Kapacitet enligt lösning.

  Träkonstruktion är lätt, men det är nödvändigt att fastställa foundation:

  • Boende i hörnen av den framtida canopy grillplats gräva hål 4 djup 70 cm;
  • Fördjupning återfylles med grus tjockleken 5-10 cm;
  • grade i sin tur, är fyllda med förberedda konkreta lösningar;

  Tips! För korrekt installation av taket, följ jämnheten set stöd - kolla upp det med nivån före härdning lösning. Det är önskvärt att sträcka sladden över Barbecue omkrets zon före installationen av det första stödet - det kommer att förenkla processen.

  • vänster Motiv 3 dagar tills det är torrt, kommer plötsligt regn förlänga denna period.

  Tips! Medan torkning foundation är allt virke som behandlats med antiseptiska medel.

  Enligt figuren är den övre delen av polerna skära spelautomater, i vilken är monterad barer. Dessa skivor fungerar som de horisontella balkar och grunden för fastställande av takstolarna.

  Takstolarna ska installeras i taket med hjälp av långa skruvar. Notera att för styrkan av strukturen, avståndet mellan två taksparrar får inte överstiga 1 m.

  Foto 3. Trä takbjälkar canopy, som sätter polykarbonatskivor. Denna konstruktion gör täck grillar och andra material - skiffer, plywood, trä.

  Tips! Om du öka avståndet mellan takstolarna mer än 1 m - ökar risken för att kapellet inte klarar belastningen av snön lagret på vintern.

  För installation av taket är tillräckligt för att fylla takstolarna svarvning och bifoga takläggning - polykarbonat, plattor, ark metall. I det valda projektet utförandet polykarbonat används, måste den vara fäst vid metallprofilen eller polykarbonat.

  Varning! Gemensamma ark polykarbonat ligger i mitten av takstolarna.

  , Engångspolykarbonatskivor är fixerade med skruvar i steg om 30 cm, hopfällbar - en efter en, först den nedre delen, då polykarbonatskivan och den övre delen av profilen.

  Om elleveranser till grillplatsen, kan du fint komplement till ett tak över den glödande spisen girland gatan. Det kommer att klättra upp en öppen canopy stöd eller längs kanterna av det stängda området av taket.

  Bra lösning kommer också att vara liten gatan lyktor, hängande vid hörnen av skjulet.

  Om du vill använda området med en spis på vintern ta hand om närvaron av spadar, som skulle ha varit praktiskt att rensa bort snön från taket. Det är lämpligt att komma fram till en permanent stege för enkel rengöring av transparenta polykarbonatskivor.

  Positionen på den utskjutande delen, arrangemang grill zon byggd

  allt för vindrutor BBQ med kapell ligger nära väggen i byggnader eller staket. På läsidan av väggarna är stängda upp 1-3 trall eller behandlat virke.

  Trädgårdsmöbler och grill under ett tak: Brandsäkerhet

  Det är svårt att föreställa sig ett land portion utan barbeque ugn. Men om du var tvungen att göra markiser, metall grillar och bara från honom, sedan med tillkomsten av nya substanser för behandling och tillgängliga byggnadsmaterial, rekommenderar stål polymera material och trä. Alltid noggrant behandla trä som används för att bygga, så att det tål värmen om det behövs.

  Absolut! Stick ugn minsta avstånd från stöden av trä - 1,5 m utan insert canopy lägre än 2 m.

  Om du gör en baldakin för grill med händerna, se till att skorsten Jag rörde inte taket direkt - hood över med tegel, och avståndet mellan den och taket försegla värmebeständigt material.

  Foto 4. grill ugn gjord av tegel med en baldakin. Foto etsas, och en rymlig sittgrupp. Under detta skydd ägarna till ett hus på landet och deras gäster kommer att vara bekväm och soligt väder, och i regnet.

  Skärmtak Grill: bilder av olika alternativ

  Du förstår redan från artikeln det trevligt grill under ett tak varierar kraftigt, både i sin design och det material som gjorts. Vi har sammanställt för dig några bilder, som visar kanske ser ut som en grillplats med tak.

  Foto 5. Enkel design men ändå robust grill tak. Foto tillåter oss att se att detta kapell fästes till och downspout att dränera regnvatten.

  Foto 6. En liten, kompakt spis grill med skydd: i bilden visar sten modellen, men under ett tak av plankor ser bra och tegel grillar.

  Bild 7. Hållbar, fast kapell för grill i landet. Bilden tagen i kvällen och det syns tydligt som väl integrerat i taket ljus.

  Foto 8. De små tegel grillar och relaxavdelning. Så ser segel skärmtak. Det är lätt att dra duken baldakin över en grill med händerna inte ens har bygg kompetens att hantera.

  Kolla in den här videon, som ger information om hur man bygger ett träskjul för grillning i landet med sina egna händer.

  Täckt grillplats klar nu tillbringa sommarkvällarna med vänner runt lägerelden för att äta läcker barbecue kommer att bli ännu trevligare. Glöm inte att lättvindigt nämna exakt vem som byggt ett skjul för en grill - det är en av anledningarna till stolthet för ägaren av förortsområde. Samla oftare.

  Mannen gjorde sig ett tak av järnbalkar och tegel, har det visat ganska snyggt. Även tänkt att göra det lättare - gjorda av trä och ett lusthus, men det första alternativet är mer hållbara och ser mer solid.

  • Victor - Komponenter, tillbehör 2
  • Victor - Gas cylinder som en grill - bygga egna händer 4
  • Victoria - Smokehouse 33
  • Andrew - Smokehouse 33
  • Andrew - BBQ 30

  Internet Journal of grillar, spisar, grillar, grillar och andra trädgård och hushållsapparater för matlagning.

  Täckt BBQ - valet av konstruktion och installation

  Carport grill kommer att göra din vistelse i landet särskilt bekväm.

  Landskapsförortsområde - ett löfte om tröst. Det är särskilt viktigt att utrusta en bekväm plats på gården, och den lämpligaste lösningen skulle vara en grillplats under en baldakin. Vi kommer att berätta om funktioner och stegen i trädkronorna montering av grillen.

  Funktioner och krav

  Mighty canopy - en garanti för din komfort.

  Täckt lounge områden med en öppen eld källa, som är grillen eller grill, kräver en särskild strategi. Ofta används i stället för utomhus grillar ugn utrustad skorstenar, och detta bidrar svårighet associerad med borttagningsröret genom taket huv.

  Skorsten behöver spendera genom taket på rätt sätt.

  Som regel under sommaren öppet kök sätta sådana konstruktioner:

  • Enligt reglerna för platsen för installation av grillar eller lägereldar väljs hemifrån, Byggd för att skydda huvudstaden från eld och rök. Detta innebär att canopy konstruktionen är tänkt att fristående på egna lager;
  • De mest använda kapital hopfällbara strukturer, eftersom modul tält och markiser inte är väl lämpade för skydd under källorna av eld och rök;
  • Dimensionerna på skydd bör vara tillräckligt för installation under matbordet för 8 - 10 personer, stolar, bord för matlagning, och andra hushållsmöbler, i själva verket, grillen eller ugnen. Vidare är det önskvärt att lämna ett fritt utrymme för passage mellan alla dessa objekt;
  • Det är lämpligt att komplettera canopy sidobarriärer på vilken typ av lusthus, de räddade från vinden och regnet sidan, nyfikna ögon, ger en känsla av säkerhet och komfort;
  • Under fötterna, kan du lämna marken, så känner nära till naturen, och det är möjligt att bygga en avdragare eller trägolv. Här bestämmer alla för sig själv att han är närmare;
  • överhäng stöd och andra detaljer i konstruktionen måste göras av icke-brännbart material. I fallet med trä, nödvändigtvis det innebär impregnerade komplex, som inkluderar flamskyddsmedel.

  Baldakin över grillen måste vara tillräckligt rymlig.

  Viktigt! Om byggandet av endast sommaren som ska användas, då kan du göra i stället för standard tak pergola - ett tak i form av en galler flätade vinrankor. Genom detta tak kommer att vara fria att lämna röken, men solen och duggregn kommer inte att vara rädd.

  Stålkonstruktioner är praktiska och brinner inte, men titta i trädgården, som visas i bilden, de är dåliga.

  För den framgångsrika konstruktionen av skjulet är det viktigt att välja rätt material. Här är en av de avgörande faktorerna är budgeten, eftersom priset på sina egna händer byggt en träkonstruktion ibland skiljer sig från kostnaden för professionella sten eller metall byggnader.

  Professionella strukturer - det är vackert, bekväma, men dyrt.

  Det mest praktiska, hållbar och tillförlitlig blir byggandet av en tegelsten: Detta material brinner inte under en lång tid och är inte rädd för att atmosfäriska effekter. Detta kräver dock designen en seriös inställning, beräkningar, schaktning, fundament och deltagande betonirovki murare, arbetare och designers.

  Stenhus är mest tillförlitliga och praktiska.

  Dessutom är den höga praktiska olika metallkonstruktioner, som är mycket billigare än sten det enklare att installera och inte heller bränna och frukta inte de öppna gatorna. Men här uppstår ett annat problem sådan utformning inte passar in i förortsområde landskapet.

  Trä är perfekt för den allmänna stämningen.

  Viktigt! Den mest lämpliga för individuell behandling är utformningen av virket. Emellertid komma ihåg att träet måste behandlas med hög kvalitet och komplexa tillgångar, som är sammansatt av flamskyddsmedel, antisvampmedel och hydrofob impregnering.

  Vi bygger ett skjul, en pergola över en grill.

  För dem som vill bygga sin egen, vår guide för byggandet av pergolor över grillen:

  1. Markera platsen. Vi kommer att bygga en liten pergola 3x3 meter, så det är enkelt: att bygga en kvadrat, jämföra och diagonalt i hörnen gräva 4 gropar djup 70 cm i diameter 30 - 35 cm;

  Vi märkning och gräva hål.

  1. Ta tre meter 4 bar 150x150 mm, med en ände vi avslöjar en bitumen mastix, införda i hålen, exponera vertikalt under plumb fixa tillfälliga stöd av plankorna, betong fylla en: 3: 5;

  1. Ta 4 skivor 150h50 mm lång och 350 cm med sina poler via gick samman. Bandnings utförs enligt följande: i jämnhöjd med den övre änden av mastfästet två brädor möbel bult, fäst brädor på båda sidor av kolonnen, associerade poler i par - två på ena sidan, två på den motsatta;

  Binder motsatta par av stolpar på båda sidor.

  1. Ta 7-8 skivor av samma sektion som selen och installera dem i steg om 40 - 45 cm på en kant vinkelrätt mot trim. På platser i kontakt med bandningskorten gör i takbjälkar grunda stansning, ungefär en fjärdedel av styrelsen;

  Montera tvär takbjälkar.

  1. klippa nu ut de 8 segmenten virkes 50x50 mm, prova dem vinkelrätt mot takstolarna och skärningspunkterna gör i staven stansning ett grunt, cirka 15-20 mm. Mount vinkelrätt mot överliggare korten på skruvar för trä;

  Montera latt stänger vinkelrätt mot takstolarna.

  Viktigt! Alla trädelar måste förbehandlas med eld, svampdödande och antibakteriella föreningar. Färgning kan utföras efter monteringen, men det är bättre att impregnera tyget fläck eller olje vax i förväg.

  Carport grill ökar väsentligt bekvämlighet och komfort i ett land semester. Enkla pergola av trä, kan du enkelt bygga din egen och video i den här artikeln kommer att hjälpa dig att undvika misstag och lyckas i sitt arbete.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 55 = 57