Chuck för sladdlös skruvdragare

Vad är ammunition för en borr och hur man väljer dem

Chuck för borr klassificeras som kläm hylsor. Spännhylsor används för fastsättning av borrstången eller kallt arbetsstycke av metall fastspänning från kallt tillstånd. Klassiska patron består av härdat spännhylsa och 3 identiska lober (cam).

Collet - en central hylsa av starkt, härdat stål. Magasinsanordningen är placerad centralt. Det skär i mängden 3, vilka bildar kläm absolut identisk stigning (kammar). Genom att minska delningsdiametern pressas mot varandra.

Första patroner för mekaniska borrar är en cylinder med en justeringshjul på ytan. Vidare, i anordningen redan lagt till ställhylsan.

Cylindern är fortfarande fast på axeln av borr eller skruvmejsel. På den omvända sidan redan "ge" munstycke.

Borrchucken är mest praktiskt att fastställa borrar, fräsar och kranar med små skaft. Detta verktyg inne spännchuck är ansluten trycker kammar inuti.

För käke chuck kännetecknas av följande alternativ:

Chuck för mekaniska och elektriska borrmaskiner kallas tråkigt. Den största fördelen med chucken är ett intervall av diametrar för munstycket.

Kvalitativ chuck tillåter användning av en borr av 1 - 2 mm till 20 - 25 mm. Denna del av borren andra inga betydande nackdelar än kostnaden av patronen.

För hushåll och yrkesmässigt bruk borrteknik snabbchuck för borrar, kör utan nyckel.

Med en sådan klämma i ett par sekunder, kan du ändra borren, utan hjälp av en improviserad nyckel. Förstärkt palm trycka försvaga den mekanism som tillåter frigörande av skärverktygshållaren. På samma sätt fixa borren för det fortsatta arbetet. Denna typ av patron drivs av en korrugerad metallhylsa och låsaxeln.

1

Genom nackdelar inkluderar snabbchuck kläm instabil. Redan slitna snabbchuck är inte kvalitativt fångar stora borrdiameter bitar, vilket leder till att veva. Det är typiskt för en runda skaft.

Key käke chuck måste lossa och spänna fast den speciella nyckeln, som över tiden är lätt att förlora i arbetssituationer. Det är intressant att mer erfarna användare borrverktyg ge företräde åt chucknyckel för att klämma borr eller kvarn kan vara "tätt", till exempel, även i ett skruvstäd.

Genom att köpa en borr, en skruvmejsel eller en hammare med en käftchucknyckel, omedelbart låsa nyckel från uppsättningen av tråden med eltejp eller binda på en stadig sladd. Problem med byte av borr aldrig kommer att inträffa.

Mycket populära bland radioamatörer mini patroner för borren. Sådana element är ibland sätta på en borr eller en mini borr. Den kan installeras på alla instrument som är anpassat för borrning. Till exempel kan de juvelerare inte göra detta arbete utan fästelement.

Oftast används minikassetter för enkel borr eller skruvmejsel hushåll. Optimala borrdiameter mini patron av 0,1 till 4,5 millimeter.

Det är mycket bekvämt att borra chip, mini modell och smycken.

Mini Patronen har en enkel struktur nyckelfri spännhylsa. Oftast gjorda av mässing.

Hur tar man bort och byta kassett med gänganslutning

Gängade borrchuck monteras på verktygsskaftet och fixeras på grund av den vänstra gänga. Ta den skadade patronen med ett behov av fixering, utan att ta hänsyn till icke-standardiserade gängad anslutning.

Den ovan nämnda skruven ligger i patronen, att logiken nödvändig skruva maximal kammar, med andra ord "sink" till det yttersta. Så denna åtgärd ser ut på bilden:

Hur man ytterligare isär borrchuck? Inuti kan ses samma skruv, flyttstjärnskruvmejsel. För att komma åt den, behöver du en bra skruvmejsel för att skruva strikt medurs. Det finns verktyg modell där skruven inte är installerad. I detta fall är kassetten helt vriden från axeln utan det förberedande arbetet.

Vänsterhänta skruv med tiden förlorar skärpa spåret på grund av slarviga förändring skärverktyg. För enkelhetens skull kan du slå skruven in genom skruvmejseln med en hammare. Denna åtgärd kommer att fördjupa spåret utan att skada verktyget.

När du lossar, kan du använda en nyckel 14 för enkelhetens skull.

Hur ta bort chucken från borren? Helt enkelt genom att lossa en skruv eller en spindel med vänstergänga, spunnet handen själv runt för utbyte eller reparation.

Ytterligare ersättning borrchuck

Inget komplicerat - förvärva lämplig för en borrchuck och en liknande sekvens för att ställa in tråden.

Hur du snabbt bort chucken med borr visas i denna korta video:

Vid byte ta hänsyn till typen av anslutning. Två av dem:

En patron med en tråd är monterad på ett verktyg i ovanstående schema.

Det är viktigt att veta att tråden är markerad med två typer av patron:

1,5 - 13 - märkning av minsta och största diameter av skärverktyget installeras i patronen.

För ersättare, observera dessa markeringar. Om chuck din borrmaskin är inställd, till exempel, 1,5 -13 M12, är det nödvändigt att byta kassett med samma märkning.

Kon anslutningstypen är anordnad lite enklare. När du byter ut kassetten helt enkelt spett. Det finns följande sorter:

Det är intressant att varje beskyddare i butiken verktyg märkta "B" betyder exakt kon bas montering. Numren på etiketten (10 till 18) - är diametern för den nedre öppningen.

Hur tar man bort patronen ur avsmalnande samband med borren? Det enklaste sättet. Patronen nedmonteras användning av en standard hammare med pin prägling.

Vad man ska köpa en skruvmejsel

I vissa arbeten måste dra åt skruvarna mycket. Du kan säkert göra det manuellt med en skruvmejsel, men det kräver stora ansträngningar och tidskrävande. För att påskynda processen, är det nödvändigt att välja en skruvmejsel. Det finns mycket billiga modeller - Hushålls - som dock mycket enklare montering och demontering skruvar. Vissa kan arbeta i borrläge.

Som ni vet, professionell skruvmejslar har större värde, men det är ingen tillfällighet. De är gjorda med en stor säkerhetsmarginal, som används bättre och dyrare material. Dessutom, de har mer kraft, vilket gör det möjligt att skruva fast de längre skruvar och / eller arbeta med mer styva material.

Skillnaden mellan en professionell och hushåll skruvmejsel i resursen

För att lösa konsument eller professionell skruvmejsel du behöver uppskatta hur mycket arbete som måste utföras. Om du börjar konstruktion eller större reparationer förmodligen behöver en professionell eller halvprofessionell modell. Om du behöver ett verktyg kommer med jämna mellanrum - något skruva / dra från tid till annan, är mer än tillräckligt varje dag. Med detta verktyg proffsen resurs helt enkelt inte kommer att efterfrågas. Så välj en skruvmejsel för detta kriterium är inte särskilt svårt.

Efter att ha definierat klassen, kommer det att bli nödvändigt att bestämma den kraft du behöver en skruvmejsel eller ett batteri. Fördelar och nackdelar med båda är uppenbara: högre rörlighet och batteriet vid arbetet inte stör sladd, men det väger mer. Nätverket är inte beroende av batteridrift, men kraften har inte alls byggarbetsplatser. I allmänhet är valet svårt. Det kan vara ett avgörande ögonblick som den sladdlösa skruvdragare med ett bra batteri är värt väl dyrare än en liknande modell, som körs på nätet. Skillnaden bildas genom närvaron av batteriet - bra alternativ är dyra.

I Skruvdragare, kritisk längd sladden

Om du väljer att välja makt skruvmejsel uppmärksamma längden på kabeln. Ju längre det är, desto lättare kommer det att fungera - inte kommer att behöva bära mer och portabilitet.

Att välja rätt skruvmejseln på batterier, är det nödvändigt att uppmärksamma batteritypen. På detta beror varaktigheten av arbetet på en laddning, liksom förfarandet för inlagring.

 • Litium-jon (Li-lon). Långa har en laddning, snabbladdning, har ett stort antal laddningscykler, nästan ingen urladdning under lagring. I allmänhet ett bra alternativ, men dyrt. Eftersom kanske är det vanligare på professionella modeller, där varaktigheten av driften på en laddning är viktig. Nackdelen är kylan och rädslan för vad som är viktigt i vårt land.

Litiumjonbatterier har en lång livslängd, är inte föremål för självurladdning, men är dyra

Nickel-metallhydrid-batterier bra alternativ, men inte har en mycket lång livslängd

Den billigaste typen av batteri - nickel-kadmiumbatterier, men de har en "ta ut minne"

Så om du väljer en skruvdragare fungerar bra för periodisk go och nickel-kadmium-batteri. Om du använder noga, det är en lång tid. Om du startar storskalig arbete är det bättre att använda andra batterier - kommer att bli färre driftstopp, kommer arbetet gå snabbare.

skruvmejsel chuck är av två typer: nyckel och nyckellösa. Bystrozazhmnoy (vanligtvis har tre lober) tillåter munstycket att ändra på några sekunder - patronen roteras lätt för hand, ändra munstycket, varefter den var åter något vev i den omvända riktningen. Dessutom finns det en positiv sak: att hållaren kan fält installeras fastsättning av någon tjocklek. Det viktigaste som fick skaftet i hållaren.

Olika typer av ammunition för skruvmejseln

Samma operation med nyckelchuck kräver en specialnyckel. Det sätts in i ett speciellt uttag, skruva fram inte gratis bilaga. Efter byte av nyckeln roteras i den motsatta riktningen. Nackdelen är uppenbar: det är nödvändigt att ha till hands nyckeln.

Enligt strukturen hos den snabbchuck kan ha en eller två kopplingar. Om de två kopplingar, en av dem fixerar patronen, den andra - axeln. Om kopplingen är en, då kroppen har en axel låsknappen.

Välj skruvmejsel för denna parameter är inte svårt - vanligtvis är överens på den snabbverkande. De tillåter dig att fixa munstycke stora, men det finns andra saker är lika lite dyrare.

När du har beslutat om vilken typ av skruvmejsel och kraft, måste fokusera på de tekniska specifikationerna. De bestämmer vad skruvar och vilket material du kommer att skruvas.

EXEMPEL Prestanda skruvmejsel

varvtal och vridmoment

Den kraft med vilken en skruvmejsel kan rotera skruven bestäms vridmoment. Det kan vara ganska små i hushålls modeller - 10-15 Nm och kan nå 130-140 Nm från professionella. Eftersom pro skruvmejslar enkelt och snabbt kan dra åt skruvarna och bra att arbeta med hårda material.

Men det höga moment som krävs är inte alltid och inte med allt material, eftersom i skruvmejseln kan justera den pålagda kraften. För detta ändamål finns limiter. Den är utformad som en rörlig ring, som är anordnad över chucken.

Ju större hastigheten är desto större är vridmomentet

På ringen finns ett märke, sätta den framför ett visst antal anger du den maximala kraft som kan utveckla verktyget. Vid ankomsten till detta värde, kommer patronen rullas i enkel - skruv twist kommer att vara borta. Att uppnå detta värde kan tydligt spåra - slås på Ratchet.

Många modeller kan drivas skruvdragare kan arbeta i två lägen: den verkliga åtdragningen av fästelement och borrning. En sådan modell kallas en skruvmejsel, borra, men nu majoriteten. För att växla till exponera ändläget (ersätter pre-tip) borr lägesomkopplaren. Detta gör det möjligt för maximal hastighet, vilket gör det möjligt att borra ännu ganska tuffa material.

Och kutya vridmoment och varvtal - en följd av kraften elmotorn. Därför är det nödvändigt att titta även på detta alternativ. Men här måste du hålla reda på bara tre värden: skruvmejseln till kraftledningen med en hög hastighet parametrar. Den kraftfulla modell med bra prestanda kan hittas i många producenter, men som Metabo (Metabo), Bosch (Bosch) och Makita (Makita), och andra välkända priset är verkligen för högt. Det finns andra märken med liknande egenskaper, men mer rimliga priser. Till exempel, RYOBI (Riobi). Medan en föga kända varumärke, men de betyg är inte värre än de ovan nämnda välkända varumärken. För att kunna jämföra de viktigaste specifikationer och prismodeller om en ström, men olika märken, minskar vi dem till bordet.

Det är värt ett par ord att säga om antalet hastigheter. Inte att förväxla med antalet hastigheter. Dessa är två driftlägen som används när man arbetar med olika storlekar av skruvar eller borrar. När man arbetar med små skruvar / drill kan välja en högre hastighet när skruva stora skruvar eller borrning stora hål - mindre.

Att välja rätt skruvmejsel, batterier, med undantag för den typ av batteri du behöver för att välja sina driftsparametrar:

 • Kapacitet. Det återspeglar den mängd energi som kan fylla. Det är klart att ju mer denna parameter desto bättre (men dyrare).
 • Spänning. Batteri för sladdlös skruvdragare har en 10 V, 12 V, 14,4 V. Med dessa parametrar är vanligen hushålls modell. Allvarligare verktyg arbetar med en spänning på 18 V och 24 V.

Vilka egenskaper hos den valda skruvmejsel?

För att välja en skruvmejsel för hemmet eller professionell användning, och ångrar inte, är det nödvändigt att se dessa parametrar är nödvändig. Om du har plockat upp några modeller, jämföra dem med dessa egenskaper, eftersom det beror på dem hur länge är intervallet mellan laddningarna skruvmejsel batterier.

Som vanligt är denna funktion inte behövs, men de kraftigt öka användbarheten. Vissa priset om och lyft, det är inte mycket, och en del ganska märkbar. För att välja den billigaste skruvmejsel, kan du göra det minsta - och förekomsten av omvänd belysning på arbetsplatsen. Resten är naturligtvis bra, men mer lämpade för proffs.

Några ytterligare funktioner är mycket användbara

Med det här alternativet gör det möjligt att skruva skruven, eller fångas i borrmaterialet. Ändra rotationsriktningen som orsakas genom att variera den elektriska polariteten, vilket görs genom en specialnyckel. Det är oftast installeras nära manöverspak.

Exempel Flyback Skruvdragning Knappsanordning

Oftast en knapp för att växla färdriktningen har tre lägen: i genomsnitt är verktyget inaktiverad. Detta ökar säkerheten: Om du oavsiktligt råkat trycka på spaken, skruvmejsel bara stannar och börjar omedelbart att rotera i motsatt riktning.

En mycket bekvämt alternativ, som inte är verkligen påverka priset på skruvmejseln - belysa arbetsplatsen. Med goda ljusförhållanden är det mycket lättare att kontrollera verktyget.

Publicitet för arbetsområdet - en användbar ytterligare funktion skruvmejsel

Handtaget eller verktygskroppen nära kassetten integrerade LED som tänds när du trycker på startknappen. Om du vill välja en skruvmejsel, vilket är bekvämt att använda, se var höjdpunkten av sysselsättningen.

Om du bestämmer dig för att välja en skruvmejsel med ett batteri, skulle det vara trevligt att ha en batteriindikator. Denna lysdioder i olika färger - grönt, gult, rött, som ligger på kroppen. När den gröna - en full laddning om den röda - nästan tom.

batteri~~POS=TRUNC

Plats indikator beror på företaget, men vanligtvis är på förtjockning av handtaget på samma plats och LED-belysning, eller på toppen av huset.

Automatiska matningsskruvar

Dessa skruvmejslar kallas också butik. Det här alternativet är användbart för proffs, särskilt de som arbetar med gipsskivor, där armaturen bör sättas i små steg. Självgängande skruvar är monterade på en speciell bälte, instoppat i guiderna automatiskt matas till hållaren.

Skruvmejslar med automatisk matning av fästelement

Detta alternativ kan implementeras på två sätt: det finns snatteri skruvmejslar (bilden till vänster) packar en konventionell skruvmejsel. För hemmabruk det andra alternativet är att föredra, eftersom instrumentet kan användas som en borr eller bakåt. Shoplifter samma skruvmejsel - mycket specialiserad utrustning för professionell användning.

Hur tar man bort patronen skruvmejseln snabbt och enkelt med hjälp och utan hjälp av ytterligare verktyg.

I vårt land, skruvmejslar, både inhemska och industriverktyg verkade inte så länge sedan. För första gången de användes inom flygindustrin, och sedan skruvmejslar har använts i vanliga människors liv.

Bland de viktigaste delarna kan särskiljas mekanism för denna enhet, en ihålig form som består av en cylinder, ställhylsan och klämbackarna. Denna mekanism kallas - en patron.

patron anslutning med hjälp av gängor på verktygsaxeln och en passande gänga i patronen eller könen på samma delar.

Idag marknaden erbjuder två huvudtyper av ammunition:

Snabbchuck har en annan klassificering:

Denna typ av detaljer kan dra åt eller lossa de två händerna, eftersom en kopplings pinnar, och de andra roterar med avlägsnande en snäpp.

Arbetet med denna produkt innehåller samma steg, men de genomförs med en hand. Detta är möjligt eftersom utformningen av sådana produkter tillhandahåller en automatisk låsning axel när du tar bort verktyget.

Snabbchuck kännetecknas av det faktum att de kan användas för att infoga verktyg för att arbeta med verktyget och det är inte nödvändigt att använda ytterligare ett verktyg såsom en nyckel.

Sådana patroner är tillverkade av två typer av material:

Användningen av plastprodukter - en bra möjlighet att reducera vikten på den utrustning som används, men detta material är inte tillräckligt tillförlitlig och inte resistent mot stötbelastningar. Snabbchuck kan användas för att utföra inhemska och yrkesmässiga uppgifter.

Cam patroner är mer tillförlitliga, robust och tål stor stötbelastning är inte oviktigt för skruvmejslar med att ha slagfunktion.

Det finns flera sätt att fästa patronen. Bland dem är:

 • tråd;
 • Morse avsmalning;
 • Låsskruven utöver vad som har sagts ovan;

Ett av de enklaste och mest tillförlitliga metoden är kon, som användes i den 19: e århundradet. Axeln är speciellt vässad av parametrarna för könen, som är tillgängliga i patronen. När de två elementen är sammanfogade, är fast förbindning erhålles.

Om vi ​​betraktar beslaget, då hela dess innebörd appliceras på gängorna på patronen och axeln. Enligt den teknik, som skulle ansluta delar helt enkelt skruvas produkt.

Ofta använt stål och en fästskruv, som tjänar som en ytterligare fastsättning. Vanligtvis huvudet den är utformad som en stjärnskruvmejsel, och tråden skärs till vänster. Skruv kan endast ses om du släpper loss den maximala spännbackarna.

Det är lätt att avgöra vilken metod för fastsättning används på skruvmejslar, för detta behöver du bara för att utforska den. Om detta Morsekona, medan på kassetten kommer att skrivas så här 1-6 B10.

Denna inskription står för diametern hos skaftet från en till sex millimeter, och B10 - kon dimensionen, som kan återfinnas i någon hänvisning mekaniker.

Det finns inget komplicerat om att vända skruvmejseln chuck, skulle detta kräva 10 insexnyckel

 • Nyckeln är fastspänt i chucken korta änden
 • Skruvmejsel ingår så länge tillräckligt för att, vrida nyckeln slog på bordet

Som ett resultat, vevtapp chuck bör den vänstra tråden, med hjälp av vilken det är fäst till axeln.

Detta är ett sätt, men det är inte den enda.

 1. Chuckbackar behöver för att helt släppa taget om skruven på undersidan av patronen, är det en extra bilaga till drivaxeln
 2. Gut skärande skruv medurs
 3. Håll hexagon, och försök att skruva upp kraftigt i moturs
 4. Patron ska flytta, men om detta inte sker, måste du ansöka i slutet av nyckeln är inte stark slag hammare

Det råkar vara så att ingen av dessa metoder inte fungerar, då det enda alternativet är att helt ta isär instrumentet och dra ur sin design med spindelchuck och redskap. Denna konstruktion ligger i ett skruvstäd, och först efter att patronen tas bort från nyckeln.

På vissa modeller finns särskilda skruvmejslar spår som bidrar till att förenkla uppgiften. Tyvärr är den moderna instrument en sällsynthet.

Problemet med patronen kan inträffa om verktyget överhettas mycket, så du måste ge en paus från tid till skruvmejslar.

Principerna för val av en ny produkt

Om en gammal patron behöver bytas ut, är det dags att välja en ny. Det är värt att komma ihåg att de kan användas i konstruktionen av olika typer av nyckelhållare, ett verktyg som är fastklämd av en nyckel och nyckellösa eller snabb.

Fördelen med de viktigaste produkterna är det faktum att klippet på det genomförs mer effektivt, men snabb också, är inte sämre i denna parameter, men de måste bytas ofta på grund av att bära klipp mekanism.

Om förändringen ofta verktyg, är det bäst att välja en snabb version av utförandet av uppgiften, som i hög grad kommer att spara tid. Men när man använder stor diameter verktygs företräde bör ges till nyckelhållare.

Patroner, som är monterade i skruvmejseln med hjälp av en kon kan göras och snabb nyckel är alltid upp till konsumenten att välja.

Om efter alla ovanstående har några frågor, föreslår vi att du tittar på video, det är i alla fall, bara lite tydligare.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 2 = 6