Damm i landet med sina egna händer foto

Contents

Hur man gör en damm med sina egna händer: 100 foton med instruktioner

Oavsett om du gillar att simma eller bara koppla av vid vattnet, vila på vattnet - en av de finaste nöjen sommaren. Men inte varje torpare har möjlighet att bygga en stuga nära vattnet. Därför förr eller senare var och en av oss tänker på hur svårt att göra i området damm med händerna. Helst ser vi en damm i landet inte bara som ett dekorativt inslag i landskapsplanering, men också som en liten damm, där du kan vara glad att ta ett dopp på en varm dag.

Låt oss börja med grunderna - dammen är fundamentalt annorlunda från poolen så det är självreglerande system.

Vi kommer att förklara processen för att skapa en damm steg för steg, och du kan göra en trädgård damm med händerna - att bygga en sval oas i värmen på din sommarstuga, där varje ljus frisk luft, våra vardagliga bekymmer försvinner.

Damm - en levande organism.

En damm i landet simulerar en process som använder naturen för att bevara renheten av sjön. Allt - storleken och formen av dammen, växter och vattencirkulation konstruerats för att bibehålla damm i ett stabilt tillstånd av naturen.

Problemen av ägaren av dammen står inför - en balans mellan retentions- och vattenväxter - växterna antingen dör eller försena hela ytan av dammen. Endast dammen som är en balanserad ekosystem ger optimal transparens och vattenkvalitet, och den maximala blandningen av simning i en damm.

1

Vattnet i dammen bör cirkulera bland rötterna av växter för att rena. Växter berikar vattnet med syre, som stöder livsaktivitet av välgörande bakterier kontaminering och som utnyttjar potentiellt skadliga organismer och även ge livsmiljö för slända, grodor och andra vattenlevande varelser. Resultatet är en stabil, ekologiskt skiftande systemet. Naturen har öppnat för oss tekniken och vi måste använda den noga.

Hur man gör en damm. Principerna för drift av dammen.

Vatten är en levande biologiskt aktiva komponenten i hela behandlingen beror på arbetet med växter och nyttiga mikrober. För att göra detta i en damm som badplats och en filtreringsarea för växterna. filtreringszonen - det är faktiskt en del av vår träsk vatten zon, och även som i naturen, att den garanterar städningen av hela kroppen av vatten. Detta område bör uppta minst 50 procent av den totala arean av vattenytan i dammen. Om du märker något i naturen nästan aldrig förekommer små dammar med stabil ren vattenytan - de snabbt vuxit igen och slammade. Naturliga biologiska stabil jämvikt kan uppnås i dammar område på 100 kvm Mindre dammar kräver mer av vår uppmärksamhet, eftersom biologisk balans deras osäkra. Därför, för att upprätthålla renheten hos dessa dammar i sin medlemskap skimmern och UV autoklav, men ändå erbjuda bezhimicheskuyu badplats och stödja tillväxten av vattenväxter.

Det är nyttigt att regelbundet berika vattnet med syre i dammen för att lägga till ett litet vattenfall, ström eller fontän. Även för samma ändamål, kan du använda en luftare.

Hur är behandlingen av vatten i dammen.

Du kan se att vattnet i dammen filtreringsprocessen inte är komplicerat:

1. Vatten från simning zonen kommer in i regenereringszonen.

2. Vatten cirkulerar tillbaka i badet zonen.

Genom dräneringsröret enligt rötterna av växter i regenereringszonen och / eller skummaren efter det att vatten pumpas genom UV autoklav i ett vattenfall eller en ström till botten av området simning. Röret som lämnar botten av området simning, något upphöjda över botten för att låta vattnet strömma bildningen av slam vid botten.

Bowl Pond är mer som en soppa tallrik med större marginaler än badrummet. Skillnaden i höjd bör vara ca 30 cm per meter djup. Det är denna form av dammen av skålen säkerställer stabiliteten hos väggarna. Figuren visar ett tvärsnitt av en damm med växter och badplats:

Efter det att ytan markpackning i gropen är botten av dammen placeras och förseglas geotextil liner. I zonen av växter - dräneringsrör och grus. För att separera området simning från zonen av växter, bilda en liten kulle - under dess hörn vid 3 cm från vattenytan. Gör det möjligt från påsarna med sand eller grus. Kulle tillåter vatten att passera från navigationszonen in i zonen av växter där vattnet filtreras av växtrötterna, och på samma gång skyddar växterna från vattnet av oscillationerna simning området.

Denna damm konstruktion gör att du kan bekvämt rengöra badplatsen, utan att påverka fabriksområdet. Förutom vattenbehandling, värmer det grunda vattnet snabbt och fungerar som en livsmiljö för grodor och andra ryggradslösa djur, du kommer att uppskatta deras fördel när de börjar äta mygglarver.

För att efterlikna de naturliga konturerna av dammen, använda en kombination av olika profiler för dess banker. Om du har växter på terrasserna i dammen, är det bättre att göra det i krukor för att göra det bekvämt att ta bort vid rengöring av dammen.

Vad är storleken på dammen är lämplig för vårt område?

En av de första frågorna som uppstår när ordet "damm med sina händer" - och myggor? Myggor häckar bara stillastående vatten, kommer vattnet i dammen aldrig vara statisk, så myggor kommer att överväga det ointressant för deras livsmiljö. Även om någon gång de kommer - dammen ekosystem i form av grodor minska sin befolkning till ett minimum.

Människor som gör en damm med sina händer, fatta ett sådant beslut för att de vill se en vacker del av dammen landskapsplanering och ändå ha en ren attraktiv plats att simma på en varm dag.

Är det möjligt att ha en fisk i en swimming damm?

Tyvärr fisken å ena sidan, med glädje äter välgörande mikroflora å andra sidan, är en bärare av patogena bakterier, så det bör inte finnas någon fisk i simhallar.

Kan jag göra en sandstrand på dammen?

Den bästa lösningen för ingången till dammen det broar eller trappor. Beach ingången till vattnet måste vara tillräckligt med utrymme, eftersom ingångsvinkel till en liten vatten. Dessutom sanden silt upp snabbt - är de stränder som vi ser ofta bara nedtrampad till sand, mycket av stranden av dammen vanligtvis tätt bevuxna växter.

Ja, grodor fulla och viktiga invånarna i dammen. Dessutom, för behandling av vatten damm gärna börja tvåskaliga skal perlovitsy musslor eller vilket filtrerat vatten till 40 liter per dag. Det är också möjligt att ha sniglar (spolar, levandefödare) - de äter döda växter och väl klart damm.

Det är bättre att ordna en damm borta från träd, som fallande löv kommer att ruttna i dammen. Dessutom kan växande rötter skada tätskikt film eller luta den färdiga behållaren. Belysnings delen bör vara ca 5 timmar på morgonen, och vilotiden i Penumbra. behövs inte mer täckning av dammen eftersom Det leder till ökad bildning av alger och överhettning av vattnet i behållaren.

På vintern dammen, liksom naturliga vatten fryser. Det är inte nödvändigt att tömma den. måste avlägsnas för vintern från dammen all utrustning (pumpar, filter, skumslevar).

Gjorde typ av jord påverkar skapandet av en damm?

Nej, jorden påverkas inte. Det är en missuppfattning att bra när grundvattennivån är hög. Faktum är att grundvattennivån för frysning, snarare ett problem. Frysning, is kan spänne botten av dammen. Särskilt problematiskt om dammen är gjord baserat på den slutliga stela form.

Den viktigaste frågan när du skapar en damm: hur man gör den vattentät. Det finns flera typer av damm tätskikt - film, en lera slott, betong och installation av stela former.

Installera stela former - är en enkel och robust metod, men de är oftast tillverkas i små storlekar upp till 3, 5 sq. meter. Deras livslängd på 10-50 år.

Tätskikt betong - den dyraste, utöver skydd mot frystemperaturer den behöver ytterligare behandling innebär frostbeständigt och flytande glas.

Clay Castle - det billigaste material, men det mest tidskrävande. För att göra tätskikt utgrävning lerjord kompakt belagda aska eller sot. Appliceras därefter på väggarna av 15 cm skikt av lera deg pressas. När skiktet är torrt, sätta den andra 30 cm. När skiktet nästan torkat upp, hälls den på krossad sten, lätt att trycka in i skiktet.

Den optimala lösningen för att bygga dammar område mer än 5-6 kvadratmeter - film tätskikt.

filmlängd Damm = längd + 2 + • damm djup 50 cm marginal för fästelement.

filmbredd = Bredd av dammen + 2 + • damm djup 50 cm marginal för fästelement.

Filmen finns i bredder från 2 till 10 m, en längd av 10-50 m. Att känna dina behov kan du välja den optimala roll. Köp film innan gräva gropen, kommer detta att du kan lägga det rätt på beredskap gropen, förhindra spridande av dess kanter.

PVC-film för dammen är billigare, men så småningom förstöras av UV-ljus, dess livslängd på 8-10 år.

Butylgummi tyg dyrare, men skyddas från både ultrofiolet och kylan. Livslängden på en sådan film 50 år.

Damm med händerna foto konstruktion.

Damm med händerna börjar med märkning gropen. En böjd form kan markeras slang. Längs kusten bort sod och gräva på bajonett - det kommer att bli en rad av träskområde, och sedan fick inom gränserna för den mark tas ut nästa nivå och så vidare. Som ett resultat kommer vår terrass vara 50 cm bred med sluttningar 20 cm När gropen för dammen är klar, alla fasta föremål som kan skada filmen :. Stones, rötter, etc. , Clean. Dub och ramma väggen och botten av gropen.

Film innan arbetet läggs några timmar på en solig plats, att det progrevshis blir mer elastisk. film stapling göra i varmt väder. På hårt packad trail pit Lap geotextil trasa eller kände att de behövs för att skydda tätskikt från småningom utskjutande rötter och stenar.

På toppen av geotextil sprids vattentät film med en marginal på 50 cm längs kanterna av utgrävningen. Kanterna på tillfälligt fixerad med stenar. Filmen ger lite otvisnut, utjämning och utjämning det i form av utgrävningen.

Filmen inom badplatsen kan skyddas med stenar som på varandra för att torka.

I stället för stenar, kan du använda påsar med grus eller sand. Men tänk på att det är mer praktiskt att se bortom dammen där väggen i filmen. - det är lättare att rensa bort leran och slem.

Portioner vatten hälls grop, avlägsna luftbubblor från filmen.

När dammen är helt fylld med vatten säkert fästa ändarna av filmen i diket, som är gjord på ett avstånd av 15 cm från kanten av gropen. De kanaldjup 20 cm kanterna av filmen lindad rullen är fylld med stenar och grus.

Gör en damm med händerna. Att stranden.

När du har gjort dammen händerna innan du börjar utarbeta stranden måste rikligt vattnas med vatten och vänta i 2-3 dagar sedan möjlig krympning. Dessutom, under denna tid lägger sig och vattnet i dammen.

Filmen är på stranden av maskera spillrorna, stenar, drivved. Plantorna planteras på grunt vatten. Damm växter behöver, mätta vattnet med syre. Växter lämpliga mycket - vass, lobaznik, iris, klot blomma, ringblomma, pilspets. Varje växt som växer på stranden av en naturlig damm som lämpar sig för din damm. Glöm inte om alger som nålfruktsmossor, som bara flyter i vattnet. Lövfällande prydnadsbuskar är bättre att plantera för träsket gräs som planteras direkt på stranden.

Ytterligare charm tillägger damm ljus.

Det är frestande att titta på ytan av en damm flytande sängar.

Om en familj har mycket små barn, är det möjligt att byggandet av dammen bör skjutas upp tills de är äldre. Det är nödvändigt att överväga ett besök i en damm äldre och barn i skolåldern. Gör en lämplig stege att komma in i poolen, glöm inte att rengöra det så att det inte blir hala! Alla andra sidan av dammen, förutom entrén är bättre att stänga anläggningar.

Den nya dammen kommer att finna dess naturliga utseende under ett år - tills det kommer att utgöra dess ekosystem. Lilla värld av din damm är mycket sårbara. Dammen kan snabbt värma upp eller varmt vatten kan avdunsta eller damm spill efter regn. Detta skapar en belastning för vattenlevande organismer, som inte omedelbart kan gå till en säker, stabil miljö.

Därför din damm, precis som alla levande organism kräver omsorg. En varm dag är det nödvändigt att fylla på vatten för att samla en netto skräp som flyter på ytan, för att kontrollera om växterna inte odlas eller kanske något fastnat och måste irritera. Men en överraskande antal livsformer kolonisera nya damm de snabbt utforska nya vatten och kommer att förbli, om förutsättningarna passar dem.

Tyst skvätt vatten - mest förtrollande melodi varm sommar, vattenförtrollar lockar och förför oss lekfulla samspel av ljus, transparent djup och uppfriskande svalka. Pond, gjorda för hand, kommer att ge din stuga charm.

Byggandet av dammar i trädgården med sina egna händer

Många trädgårdsmästare stannar inte vid att utrusta klubb, rabatter och mixborders på privat mark. Tillverkad med sina egna händer dammen i trädgården - krona original- konstdesign. Det är viktigt att inte bara vet hur man gör i trädgården dammen, en prydnads träsk eller ström. Det är viktigt att föreställa sig hur man drar den till din damm inte blivit vardagsmat fristad för grodyngel, och var stolt över att rita.

Utformningen av konstgjorda dekorativa dammar i trädgården

Innan du gör en damm i trädgården med sina egna händer, avgöra vilken stil passar din enhet vatten trädgård mest. Om arkitekturen i huset och organisationen av den omgivande rymden kan spåras uttalad geometri och efterbehandling sten som används för beklädnad fasader, inredning av det och att organisera en formell damm. Detta kan vara en fontän damm, lämplig kanal, effektivt skära genom vacker beläggning, samt en vägg fontän typ mascarons.

Om huset ligger nära lantliga utformningen av trädgårdsdammar kan utformas som en lugn bäck eller damm, som en naturlig. Men dräkten och en liten behållare av enkla geometriska former.

Design trädgårdsdammen regelbunden geometrisk form kan inte bara vara en del av en komposition som gjorts i den klassiska sätt, men också ett fragment av landskaps idé. Den framgångsrika blandning av stilar ger ibland överraskande resultat, såsom frodig vegetation, mjuka strikt intryck av regelbunden geometrisk form av dammen. En vacker skulptur på stranden av en dekorativ damm i trädgården ge denna plats en speciell atmosfär.

Enhet och utformning av dammar i trädgården

När lösa damm i en trädgård ihåg att vatten kan agera i två kapaciteter - stående, bildar en horisontell yta, och skapar en atmosfär av avkoppling och vila, eller rör sig, bubblande, kanske till och med bullrigaste det strömmar, vattenfall, fontäner, ger inte bara visuellt, men också ljudeffekter.

Hur du gör din trädgård damm och olika arrangemang av alla dessa mini-garden av artärerna? Ur teknisk synvinkel, alla företag med rörliga vatten är slutna kretslopp där vattnet rör sig i en cirkel. De flesta av det lagras i en lagringstank, vars roll kan spela damm, fontän skål även grävde i jorden trum förtäckt stenar som på stängerna, och rörelsen den förlänar en pump som levererar den genom en slang till önskad plats på önskad höjd från vilken vattenflödet avlopp och återinträder uppsamlingstanken.

Fontänen i trädgården, gjort med sina egna händer - en del av regelbunden planering, inte fontäner i naturen inte hända, men fontänen i form av en nyckel eller smet klockor i en liten damm det ser charmigt. Ju mindre fontän, ju närmare hemmet eller till en plats för vila, bör han vara runt en stor fontän är inte nödvändigt att plantera växterna.

Vattenfall eller en bäck i trädgården med sina egna händer är logiskt att göra om det finns åtminstone en liten skillnad för höjder. Vattnets rörelse och kan vara anordnade på en helt plan tomt, organisera en liten lutning.

Konstgjorda dammar i trädgården, inte bara dekorera platsen, men också avse olika trädgårds kompositioner de kan liva upp något landskap, överraskande till den grad att de är om rekreationsområde.

Titta på bilder av trädgårdsbassänger: veyuschaya kyla slät yta av dammen, porlande bäck eller fontän, miscanthus prasslande nära dammen, trollsländor och vatten löpare spel, rörelse skock guldfisk - en vistelse på en plats som du kan koppla av, tänka lugnt, om än kortfattat glömma alla problem.

Den optimala storleken på dammen i trädgården

Finns det ideala storleken av dammen på platsen och formen av dammen? Definitivt - inte. Vattenväg, en underbar att titta i en trädgård kan se löjligt i en annan miljö, intill ett annat hus. Har du tillräckligt med utrymme för att passa en minimal damm storlek på 3 m2, eftersom endast i ett sådant område av dammen kan fastställas biodynamisk balans, det vill säga, kan vattnet i sig rena oss? När enheten i en trädgård damm dess placering och storlek bör tänka igenom noggrant. Var i trädgården av hans plan? Om du ordna en damm i den öppna solig plats, kommer det att blomstra alger. I en tråkig skugga kommer inte blommar nymfer, som bör omfattas solen under minst 5 timmar per dag. Det är viktigt att utforma en damm i ett estetiskt fördelaktiga läge. Hängande över vattnet grenarna i träden är mycket pittoreska, men på sommaren måste regelbundet rengöra fallande löv i dammen att hans kull, och på hösten att lägga behållaren finmaskigt.

Innan du gör en damm i trädgården av deras egna händer, bör tänka på vilken sida kommer att närma dammen, som för att ta hand om honom hela kustområde måste vara tillgänglig. Vid dammar i trädgården, vara medveten om att det är - Garden dekoration, ja, om den är synlig från huset. Nära en damm ska vara en plats att koppla av, åtminstone en bänk, sitter där du kan beundra livet förekommer i en damm, sländor, fisk, vattenväxter. Till bänk måste hålla reda på bänken måste vara den bästa utsikt över dammen.

Den optimala storleken på dammen i trädgården bör vara sådan att det var proportionell mot kvadraten område av trädgården och huset, inte för stort och inte för litet. Om gjort damm var för liten, det är en teknik med vilken du kan försöka åtgärda situationen - att fästa till dammen redan gjort ett, banar bron på gränsen mellan dem två dammar ser ut en. Det är mycket bekvämt i ett bad, och i ett annat exempel, växt nymfer.

När du ordnar konstgjord damm i landet i form av plast

Nybörjare tror att för att göra en damm färdig plast mögel lättare än en damm med en flexibel tätskikt. Det är en illusion. Inledningsvis produktformer verkar stor, men efter att de är installerade i marken de ser ut hälften och fylld med vatten ser ganska liten. Sådana behållare är bra för förhöjda reservoarer exakta geometriska former för installation i sluttningar.

De mest hållbara plast former för damm konstruktion är gjorda av glasfiber, är de inte sämre i styrka kapacitet armerad plast, men den senare kanterna kan deformeras om mönstret inte ger en tillförlitlig extern support på marken. Dessa former är importerat och är dyra. Behållare av konventionella plaster är billigare, men de är inte svårt, ofta deformerade kanter, och deras storlek är små. Lämplig för dammar bildas i endast svart.

Ofta plast formar för dammen i landet har fyllts med deformerade, detta på grund av felaktig fyllning av markfrigång mellan väggen av hålet och formväggen.

Ordentligt för att göra detta: på den horisontella basen av gropen pour sand 5-7 cm, tätt komprimeras det och installera en plastform, sedan fylla den i 10-15 cm vatten, därefter klyftan mellan poolväggen och utgrävningen på en höjd av ca 20 cm behöver fylla sand, spraya med vatten från en slang eller fylla en lucka i mäsken av jord, sand och vatten, och vänta tills den flytande massan hårdnar. Häll därefter 10-15 cm vatten, och i spalten - sanden med vatten eller talare, repetera så att fullständigt fylla bassängen med vatten, och slitsen - sand eller jord. Dessa åtgärder formulär kommer att stå stadigt i marken, och dess kust kommer att vara horisontellt.

Vattnet från plastformar för konstgjord damm på vintern kommer aldrig att slås samman, är det överflödigt och med skadlig drift under våren tom skål är präglad och pokorezhena.

Det bästa sättet att ordna en damm i trädgården, designad i form av plast - är att dekorera den stenpartier eller blomning av en stödmur. I moderna trädgårdar ofta arrangerade damm där vattenväxter växer, levande fisk och grodor. naturlig damm form bör vara så slät. Dammen mindre, desto mindre bör vara alla typer av vändningar, så det ser onaturliga dammar i en stel form "shore", som skärs alltför och liknar figur cookies än en naturlig struktur. Om det visade sig en kropp av vatten, för att förbättra situationen kunde genomtänkt plantera växter som kamouflage onaturliga stränder, i en plastform. Glöm inte att en överdriven mängd kustnära anläggningar, särskilt stora, visuellt avsevärt minskar storleken på reservoaren.

En annan utmaning - att utforma kust trädgårdsdammar: här rygg mot rygg kan vara lämpliga gräsmatta, i vissa områden i kustområdena kan planteras strand växter såsom fackelblomster, fackelblomster, iris kärr och sibirisk, dagliljor, etc. Valet av kustnära anläggningar är oändlig, din smak, välskötta. studiet av naturen och de bästa exemplen - här är din domare.

I processen för hur man kan inreda dammen i trädgården, kom ihåg att runt den geometriska formen av reservoaren inte vara en hel del växtlighet, en ganska stor anläggning arkitektoniska former, såsom Marsh iris klumpar eller stora värdar.

Titta på bilden som du ordna en damm i trädgården av normal stil: runt det är ganska logiskt beskärs buskar och växter i behållare, om inte fontänen, kan du plantera nymfer.

Hur man gör och dekorera en trädgård damm med en ö med sina egna händer

För att skapa en ö måste du först ta bort jorden, både när du skapar en konventionell behållare, men vid den avsedda destinationen platsen på ön är det nödvändigt att ta ut mindre eller inte alls tas bort. Kanterna på ön kan stärkas med stenar, om nödvändigt, kan en konkret lösning användas för att fixera dem.

Genom ön kan inte bära bron och turbaserat väg stenar. På den plats där det är tänkt att bana djup bör inte överstiga 30 cm. Banan måste vara inte raka utan slingrande, men inte överdrivet, kommer det att vara släta och lätta, så det är vald stenar för stora och platta tjocklek av 10-15 cm. Stenar yta bör vara högre än vattennivån minst 10 cm, placeras de på stöd ( fundament) av betongblock eller tegel. För varje sten för att "bygga" sin egen individuella monter, till vilken den är fäst med en betongplatta bör inte vara märkbara, bör det se naturligt.

Ett bra exempel på att skapa en stor damm med en charmig ö, finns i förorterna. Konstgjord damm av Butylgummi upptar en stor del av trädgården, vattnet ytarea av ca 250 sq. m. Den är tillverkad på ca 15 tunnland i storlek område, som ligger i mitten av en tät björkskog, med en stor envånings trähus för permanent uppehållstillstånd. På ön kan nås genom att gå igenom en ganska bro. När enheten extra trädgårdsträd har tagits bort, fanns en hel del björk och al kvar.

Som kan ses i bilden, shore damm i trädgården, gjort med sina egna händer, täck platta stenar i vitt och olika nyanser av grått. Från samma stenar som gjorts blinda området hem. Med henne perfekt kombinerad bana av grå och grå-rosa gatstenar och inför hemmabas av kalksten.

Snett över platsen är i förhållande till huset levereras badet, byggd av samma material och i samma stil som huset. Ca bad konstruerat gångbanor för att kunna försätta i vattnet efter ångan i denna plats damm tillräckligt djupt (1,6 m). På grund av att pumpa vatten här aldrig fryser, även på den motsatta sidan av dammen på vintern skridskoåkning.

Runt dammen, kan du röra sig fritt, de kan beundra inte bara gå på spåret, men också överväger landskapet i slutna veranda hus och stora fönster salonger i badet.

Lägg märke till på bilden, hur man ordnar en damm i trädgården: lugn lugnande miljö kan betona få växter med bladverk av intressanta former och texturer, utom björkar. Dessutom kan det vara lövfällande buskar (Spiraea, barberry), barrträd, prydnads lövfällande perenner (värdar, ormbunkar). Vita björkstammar klar plats, gör det elegant. Vatten, gatstenar och upptar ett stort område, inklusive växter och buskar dominerade dekorativnolistvennye perenner, så ta hand om denna trädgård är inte komplicerat och inte kräver mycket tid. två pump tvingar vatten under sakta rullramper installeras, placeras nära skimmers samla fallande löv. Ungefär vartannat år, går vattnet ner i botten och stenar rengöras från slam och skräp deponeras.

Detta projekt är bra för dem som gillar att sitta tyst, njuta av intryck av trädgården eller några av dess delar.

Utformning av trädgårdsdammar med foto: Dekorativa träsk

Jorden i en sumpig plats ständigt fuktad. Dekorativa träsk kan vara oberoende företag, och kan samexistera med en damm landskapsformer. Everglade trädgård kräver inte kopiösa bevattning, dränering och små kommer att säkerställa tillgång på syre att plantera rötter. Gör Marsh växter ytliga rotsystem, så djup är liten.

När en plats för träsk valt bort jorden till ett djup av 30-40cm. Stänga den resulterande gropen stycket tålig polyeten dimensionerad så att kanterna på den vänds materialet. Prick botten av gaffeln polyeten bör hål inte vara för mycket, bör vattnet läcka ut och inte gå för fort. Ovan polyeten strö ett litet skikt av grus eller små stenar, låg på toppen slangen och ta bort den över jordytan. Upprepa flera hål genom varje 10-15 cm längs sin del belägen i gruset. Slutet av slangen, som är i marken, plug plugg. Häll grus ovanpå slang tjocklek 5-8 cm. Torkan du stänger slangen på veckobasis fram till det översta lagret av jorden är mättad med fukt.

lägga tillbaka på toppen av grus utgrävda jorden, avlägsna ogräs därur och tillsättning av kompost eller andra organiska gödselmedel. Efter detta, tamp och jämna ut jorden, skär de utskjutande kanterna hos filmen och börja plantera fukt-älskande växter. Efter plantering, häll dem ovanpå och sedan en begravd via slang mätta markfuktighet. När dekorera, använder våtmarker, inte bara stenar, grus, men också torrakor, mossbelupna stubbar, det finns ganska relevant lätta förvirring och vanvård.

Hur man gör en ström i trädgården med sina egna händer (med foton)

Stream i trädgården ser trevligt, men du behöver en hel del planering, anser inte bara placeringen av ån och dess banker form utan också dess utformning. Om du glömmer en stund om poesi, bäcken - ett vatten "band" som flödar mellan dess början och slut (källa och mun). Artificiell ström kan "läcka" ut ur ett stort stenblock eller en spricka i det, en hög med stenar, passform och vacker buske, kan källan vara ett vattenfall, tekniskt är det bara maskera slangen för att skapa intrycket av en naturlig källa. Slutet av strömmen tjänar ofta som en damm, kan den försvinna under en stor sten eller stenar grupp, under vilket finns en reservoar med en pump. Det kan vara en eller båda ändarna av ån att utfärda så att de "förlorat" i trädgården. Naturligtvis konstgjorda ström, men det är möjligt att göra det en "naturlig", naturligt utseende.

Hur man gör en ström med sina egna händer, och viktigast av allt - var du ska börja? Först av allt - projektet och sedan överföra det till naturen. Var noga med att dra gränsen av strömmen, dess början och dess slut på planet, och sedan gå vidare naturen med en slang, ändra dess konfiguration så länge som det inte verkar du en ideal av alla möjliga punkter. Om du inte vet eller inte gillar att arbeta med planer på papper, kan du använda pinnar och byggtejp omedelbart försöka "måla" den på marken. En ytterligare - gräva bäddström, kompakterad jord, beläggning geotextil (eller fyll sängen med ett tunt lager av sand), sedan att lägga den svarta dammen filmen stänga den grus eller småsten, häll försiktigt vattnet, sönder stenar på stranden, för att dölja kanten av filmen och på rätt ställen växt växter. Kommer naturligtvis att titta på stranden av ån värdar, sibiriska iris och kärr, fackelblomster, Astilbe, Globe, ringblomma, ormbunkar, halvgräs och andra.

Innan bäcken, får allt nödvändigt material:

 • PVC-filmtjocklek av 0,5 mm eller 0,8 mm svarta eller mycket mer robust och tillförlitlig, men dyrare gummi butylgummi (EPDM-membran), kan de limmas ihop och vid behov repareras med hjälp av speciella band och lim;
 • sand eller geotextil som en sängkläder och kudde material;
 • en dränkbar pump, som är placerad i den nedre reservoartank, desto längre strömmen, mer än den schemalagda högt ljud, behövs mer kraft pumpen;
 • slang;
 • stenar för att dekorera banker och kanalen;
 • växter för plantering nära bäcken och in i kanalen själv.

I konstruktioner baserade artificiell ström är alltid en och samma princip: pumpen pumpar vatten från en damm, en reservoar placerad vid den lägsta punkten i vatteninstallationer, till den högsta punkten, där vattnet i enlighet med lagen om allmän gravitation och flöden nedåtlutande del. För att pumpen ska fungera, måste du ta med honom El, är att för att göra gatan i närheten utlopp.

Titta hur vackra utseende strömmar i trädgården, gjort med sina egna händer - här kan du visa all sin fantasi:

Hur man gör ett vattenfall i trädgården med sina egna händer (med foton)

Varje vattenfall i trädgården med sina egna händer arrangeras på bank-sump damm, som kommer att släppa vatten på botten av dammen är installerad dränkbar pump.

Innan ett vattenfall i trädgården, måste du utföra på samma nivå som 15-30 cm från vattennivån i kustzonen, som kommer att läggas stora stenar. De bör grundas på en mycket stabil om ingen murbruk inte erhålls, är det möjligt att befästa dem. Att öka styvheten hos anordningen kan förinställas murbruksskikt mellan det underliggande materialet och jord väggen, och sedan lade BK-gummilösning och sedan igen den faller grundstenarna.

Sedan igen delvis koppla det underliggande materialet och placera på toppen av grundstenar flat sten, från vilken vatten kommer att falla, så att dess ände skjuter ut ovanför dem, och vattnet hälls in i den nedre behållaren. Denna sten är nödvändigt för att befästa kontrollen med hjälp av en vattenkanna, om allt görs på rätt sätt.

Nu, i färd med hur man gör ett vattenfall i trädgården med sina egna händer, kan du bygga ett vattenfall miljö, sätta stenar runt sten fördämningen vid behov (för ökad stabilitet) fästa dem till fodermaterialet med murbruk. För att förhindra att vatten sipprar under stenarna, bör du lägga vecket av fodermaterialet till en höjd av avlopp rock och fixa det. Kanten av dammen, vattnet box dekorerad med stenar.

Efter vattenfall strukturer måste installera en dränkbar pump, begrava den flexibla slangen från pumpen, vid ett grunt djup inställning i slangventilen, om det är tänkt att reglera vattentrycket, och dekorera den. Då måste du slå på pumpen och uppleva vattenfall, om alla nöjda, kan du trimma överflödigt material och den underliggande mask kanterna av låga kustnära anläggningar eller stenar och grus.

Du kan bygga en "gråt" vattenfall på stödmuren av kalksten, vikt utan murbruk, vilket banar slangen bakom det, i slutet av slangströmmen från den är uppdelad i lika många delar som är vattenfall rännilar. Nedan stödmur tillverkad av en vattentank inställd liten film eller färdiga formen. Slå på pumpen, göra ett system som är Falls och tjänade.

För byggandet av vattenfallet kan användas färdiga former av glasfiber, vars utseende är nära natursten, är det viktigt att maskera kanterna inskrivna i en trädgård miljö.

Här är bilderna av vattenfall i trädgården, gjort med sina egna händer - vanliga och "gråt":

Att trädgårdsdammar med bilder: Hur man gör en fontän med sina egna händer

Fontän i trädgården med sina egna händer för att göra precis tillräckligt. Den består av en pump och en spolarm, genom vilken trycksatt vatten matas ut. Det enklaste ser ut som en sprinkler munstycke för vattning. Andra munstycken med förmåga att skapa en stråle av vatten, skum, sfärisk kupol och så vidare. Det är möjligt att ansluta en dränkbar pump och statyer, såsom metall häger med ett hål i näbben eller andra smycken typ kanna eller ett stenblock (naturlig eller naturligt) med ett borrat hål, passform och gamla kvarnsten. Det trycksatta vatten stänker eller tyst dräneras från dem in i tanken. Innan en fontän i trädgården, är det tillräckligt att gräva i marken en liten vattenreservoar och anslut den zadekorirovat pump "jaga" vatten i ett slutet kretslopp.

Det är intressant att titta på Mascaron trädgård dekorativa lättnad i form av ett mänskligt ansikte eller huvud av ett djur med ett hål för att släppa en vattenstråle. Vattenstrålen från mascarons faller i ett litet kärl och tillbaka via pumpen faller i "öppen mun". Vatten anläggning, inbyggd i väggen, effektivt använda utrymmet, attraktiv, avger lugnande sorl. De är ekologiska, inte bara för den italienska trädgårdar, men för trädgårdar av alla storlekar i alla länder.

Förutom rent dekorativ effekt, fontän berikande vatten med syre, och ökar också luftfuktigheten i omedelbar närhet, vilket gör det mer bekvämt vistas runt.

Oberoende pump som kommer att pumpa in vatten i fontänen inkluderar endast endast när det behövs, stänger av natten eller ut.

Som kan ses i bilden, till fontänen i trädgården med händerna bättre att pumpa lite upphöjd ovanför reservoaren botten, placera den på tegelstenar. Om dränkbar pump är inte helt i vattnet, kan den skadas. Vad som är viktigt är inte bara utseendet av fontänen och dess ljud. kan justeras vattentryck och därmed dess melodi.

Nu när du har en aning om hur man gör sina egna händer fontänen i trädgården, kan du försöka tillämpa sina kunskaper i praktiken.

SoderzhanieS vilka växter kombinerar rosor saduSochetanie rosor i färg: vissa färger kombineras med varje drugomGde växt rosor i trädgården.

 • För att välja en enhet som är idealisk speciellt för ditt land, måste du svara på dig själv för ett fåtal.

 • Ditt hus är redan byggt, allt hushållsarbete, och det verkar som du bara sätta sig och leva. Men i själva verket är det viktigt att ta hand om.

 • SoderzhanieRaboty att skapa vodoemaUstroystvo otmostki säkert många vet att den ursprungliga utformningen av ett förortsområde.

 • SoderzhanieKak ordentligt flerskiktade växt tuja häck Vad bättre lämpad att leva izgorodiKakaya är en häck och på vilka.

 • SoderzhanieChto är mixborders och hur man kan skapa sina rukamiDelaem mixborder: basic trebovaniyaKak korrekt skapa miksborderyRasteniya.

 • Blommor Eustoma - en sällsynt besökare i våra trädgårdar. Lite oftare denna anläggning finns på fönsterbrädorna. Även om det är orättvist undervärderad. .

  Hydrangea trädgård - inte en frekvent besökare på våra hemma trädgårdar. Och det är förgäves, eftersom hortensiablommor har ett brett färgpalett.

  Det finns olika typer av hem kaktusar, som skiljer sig i typ och storlek. Här är en lista på de vanligaste.

  Rose - den mest populära srezochnyh kultur, är det svårt att föreställa sig en festlig bukett utan den. Rose - de mest kända trädgårdsväxter. .

  De flesta krukväxter ficus (Ficus) är långlivade - lämna den vid anläggningen på fönsterblecket, kan du njuta av dem för länge.

  Bland pelargoner har mycket kravlös växt som inte kräver odlingsförhållanden, och inte skapar även en nybörjare problem.

  Husdjur orkidéer - är naturligtvis stolthet varje odlare. Även populärt på senare år Dendrobium och Phalaenopsis inte så nyckfull.

  Mångfalden av skogen zonen av växter att välja för din trädgårdslandet dessa blommor eller örter som passar perfekt.

  Blommande växter i huset - det är en stor möjlighet att skapa en god mysig atmosfär och fyller luften med underbara dofter. .

  Aubrieta blommor är också allmänt känd som aubretia. Det är ett släkte av tolv arter av blommande växter i familjen av kål (om dem.

  Försköna din trädgård utan alltför mycket besvär och oro för att hjälpa de många blommande växter som inte kräver särskild omsorg. Sådana arter innefattar.

  Bland en mängd olika växter att ordna sängar och blomsterrabatter intar en särskild plats de så kallade "klassiker i genren." Som det alltid.

  Konstgjord damm - en reservoarenhet i landet med sina egna händer

  Hur man förvandlar din semester land till ett paradis? Just. Vi måste skapa en vacker plats, tilltalande för ögat. Och där själen vilar där och stämningen förbättrar och ökar vitalitet.

  En av de ljusa linjer i landskapsplanering kan vara en dekorativ damm i landet, inbäddat bland grönskan.

  Trots att de flesta av förortsområden är begränsade i storlek till en standard sex tunnland, och ägarna inte har möjlighet att göra en stor damm som finns ingen anledning att förneka sig själv nöjet att få en konstgjord sjö på webbplatsen. Den tekniska sidan av frågan och inte bli ett hinder om det finns en önskan och kompetent guide som beskriver steg för steg hur man gör en damm med händerna.

  Hur man gör en pool i landet med sina egna händer

  Innan du börjar storskaliga byggnadsarbeten och bygga en hel sjö med sina händer behöver tänka på vad syftet med skapandet av reservoaren på webbplatsen.

  När det gäller funktionalitet (mål) är fyra typer kan urskiljas:

  Liten damm i landet liten damm.

  Denna damm är en del av landskapet sammansättning. Deras syfte är att dekorera trädgården och behaga ögat. Active Life nära denna damm förväntas inte.

  En djupare reservoar. Som regel är de dekorerade med broar, fontäner, monterad belysning. Detta utrustar dammen nära semester hem, trädgård eller lusthus, intill installera bänkar, stolar och parasoll (eller skjul). En damm blir centrum för rekreationsområdet av de privata hem invånare.

  Privat konstgjord sjö, där simning fisk - en dröm inte bara fiskare. Barn, katter och andra medlemmar av familjen skulle gärna titta på färgglada fiskar medan du njuter av naturen.

  De är också förorts dammar, som är utformade, förutom den estetisk funktion, ger en möjlighet att ta ett svalkande dopp eller simma, beroende på storlek.

  Baserat på de mål och kapacitet för sin egen, kommer att bestämmas av placeringen av dammen, dess parametrar och geometri.

  Damm kan göras i två utföringsformer med ett oändligt antal olika modifieringar:

  Regelbunden (damm) damm formell (vanlig) damm.

  Namn fångar framgångsrikt essensen av dammen, det är en design som har hårdkodade formen.

  Geometriskt korrekta formen av dammen är mer lämpade för områden utformade i klassisk stil eller Art Nouveau, minimalism eller hi-tech.

  I tillägg till den rektangulära formen, runda, fyrkantiga och polygonal (symmetriska eller asymmetriska) hör också till det formella dammen typ.

  Landskap (vatten) damm landskap damm på webbplatsen.

  En mer populär bland alternativet användare, eftersom en oregelbunden kustlinje, naturligt utseende, skapar effekten av närhet till naturen och begränsar inte flykt fantasi skapare.

  Tips: Konturen av dammen bestäms av preferenser ägarna, men desto svårare raden av kusten, tyngre pack film.

  En viktig aspekt som du måste vara uppmärksam på när man väljer stilen på reservoaren på webbplatsen - terrängen. Den släta ytan gör det möjligt att bygga dammen i vilken form som helst. Droppar och stötar kräver särskild uppmärksamhet, men låt dra en damm med ett vattenfall eller kaskad av dammar. På den här terrängen ser organiskt bro eller en konstgjord kulle.

  Hög (förhöjt) och damm Du kan oberoende höja dammen över marknivån. Den enda skillnaden i teknik för utförandet av arbetet kommer att vara grunden för en anordning som gör det möjligt att undvika snedställning betongskål konstgjord sjö.

  Tips: Om du planerar att göra en damm med en fontän, ge företräde åt hög damm.

  Steg 3 - Placera (plats) för dammen

  Skapa en damm på plats för dammen ockupationen ologiskt. Mycket trevligare om reservoaren bidrar smak, en dekorativ accent Liggande del smak. Så måste du placera den i ett bra läge. Det läge gör det möjligt att beundra den konstgjorda sjön från var som helst.

  Hur man väljer rätt plats för en damm i landet?

  För att göra detta måste du överväga ett antal faktorer:

  • tomtstorlek. En direkt inverkan på dammen storlek och konfiguration;
  • lättnad. bestämmer även formen av dammen och ger en möjlighet för att förenkla skapandet av fontäner, vattenfall, eller vice versa för att uppnå helt slät vattenyta;
  • jordsammansättning och grundvattennivåer. Har en direkt inverkan på dammen djup, komplexitet arbete och behovet av ytterligare material;
  • Belysning. Det är önskvärt att dammen var belägen i en skuggig plats. Exponeringstid för direkt solljus bör inte överstiga 5-6 timmar. Annars en del av vattnet från de risker damm avdunsta och biologisk aktivitet kommer att förneka alla skönheten i dammen. Rekommendation: att välja en plats för att titta på sol damm behandling under flera dagar.

  Damm avsedda för fisk, desto mer behovet av ljud rum, eftersom starkt uppvärmt vatten syrenivån minskar.

  • synlighet. Dammen är bättre placerad så att den är synlig från fönstren i huset eller ut ur bersån. Särskilt relevant är en god sikt för familjer med barn.
  • reflektion. Damm skulle gynnas om bara molnen eller de vackra byggnaderna kommer att återspeglas på ytan, men inte en toalett eller ett växthus.
  • graden av landskapsarkitektur. Träd och buskar som växer runt dammen, är det verkligen en mycket organisk tillägg. Men, det är också fallna löv och grenar, som, falla i vattnet kommer att förorena dess yta och slutligen sedimenterar till botten som slam. Dessutom kan trädrötter skada tätskikt av dammen.
  • el. För de ägare som planerar att bygga en fontän i en damm, belysning, etc. Vi måste överväga möjligheten att i förväg elektrifiering av delen och på gården.
  • möjligheten att utvidga de områden reservoarenhet eller rekreation. Du måste planera för framtiden. Och faktiskt, i båda fallen är det viktigt att åtminstone på ena sidan av dammen finns tillräckligt med utrymme för eventuella ändringar, lägga berså, grill zon inställning solstolar eller små vattenfall.
  • damm kompatibilitet med andra strukturer och allmänna utseende partiet.

  Steg 4 - Måtten på dammen på webbplatsen

  Det är omöjligt att säga säkert att den stora dammen - är en lyx, men lite - det är ett alternativ för budgeten, eller så kan du spara. En liten damm - gör det inte alltid betyda billig, ibland vice versa. Varje art har sina fördelar. Därför fokuserar vi på de viktigaste punkterna:

  • dimensioner. Det beror på placeringen av dammen vid datja. På platser uppstår rekommendationer om vilket område bör uppta damm - 3-10% av den totala ytan av webbplatsen. I själva verket kan tydliga rekommendationer inte vara;
  • bredd och längd. Bestämmer storleken på platsen och rörelsehindrade personer. Efter gropen grävde i dammen ofta manuellt;
  • djup. Det beror på dimensionerna av poolen, damm eller sjö och avveckling syfte.
  • zonindelning. Proffs rekommenderar att bryta den konstgjorda dammen i tre delar:
  • kustområden (100-400 mm). Avsedda för plantering växter och in i dammen,
  • grunt (400-1000 mm). För växter växer djupare. Tips: Nymphea eller Hardy näckros trivs just vid detta djup;
  • djup (över 1 m). Nödvändiga i de dammar där man planerar att föda upp fisk. Area djupzonen beror på vilken typ och mängd fisk, men bör vara minst 20% av ytan av dammen.
  • biodynamisk balans. Damm - en plats som befolkas av vilda djur, därför nödvändigt att ge balans till dammen kan själv ren. En speciell typ av klorering eller ozonisering av vattenrening tillhandahålls inte för en damm.
  • komplexiteten av innehållet. Paradoxalt nog, ju mer kroppen av vatten, desto lättare är det att rengöra.

  Dammar - från små till stora

  Steg 5 - Material för dammen vid datja

  Flytta inom förorts reservoarer gradvis fick vi en av de viktigaste frågorna, hur man gör en damm med händerna. Varje konstruktion börjar med valet av material.

  Marknaden erbjuder en hel del av byggmaterial för att skapa en damm. En hantverkare uppmanas att göra dammen från material till hands, kommer det att bygga en liten damm i landet utan finansiell kostnad.

  Betrakta allt material som lämpar sig för att bygga en trädgård damm.

  Betong skål damm (damm) Pond av betong.

  Dyrt alternativ som låter dig styra dammen under en lång tid. Hälla betong damm (konstruktion betong skålar) - ett förfarande som är mer lämplig för anordningen poolen.

  Ett mer lämpligt alternativ. Tillverkad av PVC (polyvinylklorid) eller glasfiber, gör formuläret du snabbt utföra allt arbete på arrangemanget av dammen och drivs från 5 till 30 år, beroende på koppen kvalitet.

  Installera plastskålar damm

  Plastskål för dammen kännetecknas av enkel installation, hållbarhet och frostbeständighet.

  Deras nackdel är de höga kostnaderna, komplexiteten i transport (med en stor obe6me) och behovet av att ha grundläggande kunskaper för att installera. Annars är koppen mycket lätt att skada. Notera skålar av plast paus under inflytande av ultraviolett ljus.

  Skål Pond glasfiber I denna undergrupp, det bästa alternativet - en skål (form) för glasfiber damm, armerat gummi bas. En definitiv plus glasfiber tillförlitlighet och underhåll.

  Det erbjuder obegränsade möjligheter när det gäller valet av formen av dammen. De mest enkla och prisvärda material i denna kategori kan nämnas en film av polyeten. Det är tillgänglig och billig, men det kommer att pågå länge.

  De populäraste sätten att göra dammen från skrot

  Damm från den gamla dammen i badkaret

  Gamla badrum - perfekt kapacitet, särskilt utformade för att hålla vatten. Det kan målas i ljusa färger och ligger i en vacker hörn av trädgården. Och du kan gå djupt in i jorden och få en liten förorts damm även med en fontän.

  Ett annat enkelt sätt att göra en mini-damm i trädgården.

  Hur man gör dammen av däcket med händerna på bilden.

  Izgotovolenie damm av däck

  En damm av bassängen (skål) från dammen bassängen

  Metoden är så enkelt att dess enhet oftare av kvinnor eller till och med barn. Basin har lätt vatten. Som ett bad den kan installeras på marken eller fördjupas. Viktigt i förnyelse av dammen bassängen - denna inredning. Och sedan, är en mini-trädgård damm för att dekorera tomten är inte värre än den fulla behållaren.

  Lämplig för dem som vill kombinera de två i ett: att skapa en dekorativ damm och eliminera surrande myggor.

  Förberedd för www.moydomik.net site

  Tänk på valet av material för dammen har en direkt inverkan på förbättring, utseende och livslängd.

  Tips: välja material för dammen, titta för att det ska vara miljövänlig.

  Steg 6 - verktyg och utrustning för dammen

  För att göra en enkel damm i landet behöver för att förbereda en nivå linje (Mark), pinnar, en slang för vattning, en spade och en lastbil för att avlägsna smuts.

  För mer tech (kapital) i reservoaren kommer att krävas utrustning för damm:

  • ett filter för vattenrening. Särskilt relevant filterinställning i reservoarer där uppfödda fisk.
  • pump för dammen. Det gör det möjligt att organisera flödet av vatten under tryck. Används för att ladda upp / pumpning av vatten, vattna trädgården fontäner anordning nedgångar, filtren (rening);
  • Steriliserings för bassänger. Måste alger (kommer att göra vattnet klart);
  • kompressor (luftare) för dammen. Viktigt för fiskar och växter. luftning damm gör det möjligt att mätta vattnet med syre. På har mycket makt i förhållande till akvariet kompressorn.

  Steg 7 - Att bygga en damm i landet med sina egna händer

  Som ni kan se, material skapa en damm på egen hand, mer än tillräckligt. Vi kommer att fokusera på hur man gör en damm i det land där PVC-film. Val på grund av det faktum att filmen tar formen av bättre, är det ganska överkomligt, fungerar med den inte kräver någon särskild kompetens måste filmen repareras.

  Färg PVC-film:

  • svart - vrid sjöbotten i spegeln. I en mörk damm väl återspeglas moln, osv.
  • brun - perfekt härmar botten marken. För att skapa landskaps dammar;
  • blå eller grädde - ger dammen likhet med pool, men på en ljus bakgrund syns tydligt fisk.

  Att välja en film, uppmärksamma:

  • komposition. Polyeten är bräcklig, PVC - starkare;
  • tjocklek. Damm lämplig för filmtjocklek större än 0,5 mm. Den maximala tjocklek som är på den inhemska marknaden på 1,9 mm;
  • varumärke (varumärke). Enligt recensioner, samt från den praxis rekommenderas att använda filmen markerar Gardena, Heissner, OASE;
  • beständighet mot mekanisk skada;
  • UV-beständighet.
  • avsaknad av toxiska komponenterna i kompositionen av filmen.

  Beräkningen för filmen av dammen

  För att beräkna antalet film måste du använda formeln:

  • reservoar filmlängd = längd + 2 x + förrådsbehållaren djup (500-600 mm);
  • filmbredd = bredd av reservoaren 2 + x + förrådsbehållaren djup (500-600 mm).

  Hur och vad lim för PVC-film för dammen

  Bindning av filmen till reservoaren löper ett speciellt lim (t ex Tangit (tango) PVC-U) eller en vidhäftande tejp, t ex Quick Seam 3.

  Tips: det är bättre att justera geometrin av dammen under filmen storlek.

  7,2 Design och diagram över dammen vid Dacha

  Innan du börjar gräva grunden grop för dammen, måste du rita en skiss på papper och överföra den till jordytan. Är det önskvärt att ange djupet och bredden av hyllorna hos växten eller steg. Denna teknik kommer att undvika problem i dammen ordningen. Applicera markup bekväm trädgårdsslang (det är flexibelt, ljus, lätt att justera) eller sand.

  skiss av en damm

  Drivanordning av en konstgjord damm Drivanordning av en konstgjord damm pump

  schaktapparat innefattar:

  • avlägsnande turf (utgrävning);
  • gräva gropen. Gräva bekväm med kanten till centrum, så småningom bege sig in på rätt ställen. För dekoration, och fast gatsten eller torv att gräva utsprånget djup 600-700 mm;
  • avlägsnande av jord och konstruktion skräp, rötter, stenar och annat som kan skada filmen.

  Under grävarbeten alltid bör se till att bankerna var på samma linje. Om du planerar ett vattenfall, är det nödvändigt att bibehålla önskad höjd förändring.

  Utgrävning vid dammen

  Efter diket grävs, dess botten, och väggarna i brunn rammades (det är nödvändigt att forma) fortsätter till tätskikt. damm tätskikt är nödvändigt att vattnet inte gick i marken.

  Det finns flera sätt att bilda substrat:

  • låg packad grop med stenar, grus och fyll med sand. Men efter några år, denna tätskikt upphör utföra sina uppgifter;
  • sätta på botten av geotextil och täckt med sand. En mer tillförlitlig metod, men också dyrare;
  • sätta PVC-film. Det handlar om filmen, som den mest utbredda varianten i fråga i den här artikeln.

  Korrekt installation av filmen utesluter inte en enhet sand kudde i botten av framtiden för dammen. Enligt yrkesverksamma, ger detta kudde du att eliminera risken för skador på film rötter eller stenar.

  Med tanke på topografin av behållaren botten och banker av varje ansikte så att filmen kommer att staplas veck. I detta fall är användarna uppmanas att göra en stor gånger, snarare än många små. Faldigt bildas kan krossa stenar eller limmas till den huvudsakliga delen av filmen.

  Stapling av filmen under dammen är viktigt att filmen läggs på liggytan utgrävning fritt utan ansträngning. Annars efter fyllning dammen med vatten, det kan ännu mer ansträngda och tår.

  För att säkerställa att filmen nog att gräva ett dike extra. Att lägga filmen kan fästas på sina stavar och fylla diket med grus.

  Efter filmen läggs är gropen fylls med stenar.

  Tips: längst ner, välj en stor sten. Den platta botten av stenen kommer att förhindra risken för filmbrott. För väggarna bättre användning av rundade stenar så platt bild.

  Efter avslutad gropen fylls med vatten. Och den måste matas utan tryck i mitten av gropen.

  Först efter det att vattnet i diket kommer att stå i 1-2 dagar filmen kan trimmas.

  Self-made vattenförekomst i trädgården kommer att se välvårdade och pålitligt endast när de är vackra och karga kust.

  Beroende på vilken typ av jord stranden av dammen bör ha en lutning:

  • med svart jord eller lera - är det tillåtet att göra de vertikala väggarna;
  • med sandjord - benägen.

  Praktisk tycker användarna optimal bias för stranden av behållaren är 45 °. Denna vinkel kommer inte att flagna shore och kommer att förhindra utbuktning av is under frysning / upptining.

  Utföra finish och utformning av stränder dammen, ta hänsyn till de växter som kommer att planteras på dem. Eftersom de alla växa på olika djup, bör försiktighet iakttas för att landnings hyllorna bildas vid ett visst djup.

  I processen att gräva gropen, kommer varje värd oundvikligen inför frågan om hur man kan stärka stranden av dammen.

  För att stärka kusten är lämpliga tekniska metoder:

  För en mild strand:

  Material för att stärka kanten av dammen

  Hantverkare rekommenderas att använda en mer traditionell rutnät-nät, cellerna som täpper jorden med frön av klöver (eller andra perenna gräs) eller förstärker stranden av damm med växter och buskar.

  För den branta banken:

  Olika sätt att förstärka kanten av dammen

  Biologiska metoder kan stärka stranden lika bra. Bilden visar en anläggning kan inte bara stärka banken, men också för att dekorera den konstgjorda dammen.

  Anläggningar för att stärka kanten av dammen

  Rådet. För större tillförlitlighet, för att bättre kombinera teknik och biologiska metoder för att stärka stranden av reservoaren.

  Leg 8 - Att dammen i landet med sina egna händer

  Att göra en konstgjord damm Damm i landet kommer att bli en fullfjädrad designelement trädgård dekoration endast vid sin slutliga finish.

  För att göra semester en naturlig damm eller dekorativa tenn dekorera dammen kan användas:

  • växter planteras direkt på botten av dammen. För att göra detta, utbildade växter i särskilda behållare sätta på Curtin (stegen i dammen). Tips: inhemska växter bäst anpassade i dammen;
  • växter i baljor. För detta ändamål är alla växter planteras i ett badkar (trumma, hink, pot) och ligger på stranden av dammen. Fördelen med denna metod för att dekorera stranden som du kan använda alla, även exotiska växter och permanent ändra utseendet på kusten;
  • utrusta Island "dröm" i mitten av dammen. På ön för att installera dekorativa sten stenblock eller sätta anläggningen i en blomkruka,
  • kör på ljusa fisk;
  • sätta vackra stenar.
  • bana bekväma och vackra spår av natursten, grus, skära ner ett träd eller tegel;
  • att överbrygga över dammen;
  • komplettera med ett vattenfall;
  • Montera vacker staket gjorda av trä eller sten;
  • organisera nattliga belysning av dammen. Och du kan ställa in LED-lampor, eller placera på vattenspeglar i transparenta bollar av glas. De kan sänkas till botten med hjälp av last;
  • installera solstolar och lusthus på stranden av dammen.

  Dekorativa belysning av dammen damm staket

  9 scenen - Pond vård i landet

  • Damm skydd från blad ger en design av ett rutnät på en ljus ram.

  Skyddsnät för förorts damm

  • grumligt vatten, som kommer att hållas i dammen under 2-3 veckor avgör med tiden. Dessutom kommer den biologiska aktiviteten hos de yngsta invånarna snart göra det transparent.
  • att rensa dammen från blad användbar Sachek;
  • att höja vattennivån måste periodiskt återfylls det (hink eller slang utan tryck);
  • Vi måste övervaka utbredningshastighet av alger för att begränsa deras tillväxt kan planteras kaveldun eller nymfer (lilja);
  • damm växter planterade i skydd mot kyla eller sätta dem i huset,
  • Regelbunden rengöring av behållaren kommer att eliminera jorddamm;
  • algecider - en nödåtgärd för damm rengöring. Men på grund av den höga toxiciteten är inte nödvändigt att hänvisa till det om det inte är absolut nödvändigt.

  10 steg - framställning av damm för vintern

  Pond, baserad på en speciell plastmugg, kan tillbringa vintern, eftersom koppen tål betydande temperaturförändringar. Så att den inte deformeras av trycket som genereras av is, är det tillräckligt med plats i en behållare några tomma plastflaskor. Pre flaskor behöver tätt stänga locken. Att förhindra förstörelse av skålen en flaska räcker till en kvadratmeter av behållaren.

  Och hur de som filma dammen - inte om filmen kommer att spricka från kylan? Om dammen är djupare än djupet av jord frysning, oroa dig inte. För att skydda de mindre dammarna kan också användas tomma flaskor.

  Viktigt! All utrustning och anläggningar måste täcka upp för vintern.

  Korrekt underhåll av dammen under vintern kommer att hålla den tills våren utan skador.

  I den här artikeln, vi omfattade alla de viktigaste ögonblicken i skapandet av en damm med sina egna händer, från idé och slutar med vården. Vi hoppas att vi har skingrat de tvivel och gav självförtroende. Go for it! Och i början av säsongen kommer du att ha ett underbart litet hörn av vattnet i förortsområde.

  Kommentarer (0)

  Information projektet att bygga ett hus med sina egna händer. Helt eller delvis kopiering av material är endast möjligt i samförstånd med administratören

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  21 − 13 =