Dammsugare för laminat

Dammsugare för laminat - särskilt val och rengöring

Modern golv med presentabel utseende, motståndskraftig mot deformation, lätt att installera och ganska överkomligt - dessa är fördelarna med laminat. Dess svaga punkt är rädslan för vattnet, på grund av sammansättningen av pressade paneler. Kan jag tvätta golvet med laminat våt vakuum utan ytterligare knäck och skada utseendet? För att besvara denna fråga är det nödvändigt att känna till kvalitetsegenskaper hos laminatet och tekniska data på enheten för våtrengöring.

Kan jag använda tvätt dammsugaren för rengöring av laminat?

Tillverkande företag har slutat att göra hem laminat 21, 22 och 23 klasser, det är inte avsedd för tvätt. Vattenbeständiga laminerade paneler för kommersiella byggnader (31-34 klass) är högre, men det är möjligt att använda en dammsugare för rengöring av laminat av sådan kvalitet eller ännu säkrare att torka golvet manuellt?

Dammsugare avsedd för rengöring vattenbeständig eller vattentät laminat. I en sådan laminerad panel, har basplattan flera skyddsskikt, impregnering, och toppen är tapetserade fuktbeständiga skyddande beläggning. Rekommenderad varumärke laminat - Tarkett, Egger och Classen (fukt); Alloc, Pergo, Kaindl (vattentät), även om, naturligtvis, är ett sortiment av hög kvalitet laminat dessa märken inte begränsat.

För att göra det möjligt att laminera dammsugning våtvakuum pre förvissa vy av tillverkningsbeläggningsteknologin. För detta ändamål är förpackningen märkta därmed består av tre bokstäver.

 • DPL - direkt lamineringsteknik. Kontakt med vatten är inte tillåtet, beläggningen behandlas med en konventionell dammsugare eller speciell skum gnuggas. På samma typ av rengöring cachade laminat utformade.
 • DPR - direkt tryckmetod. Acceptabel handtvätt vatten var 5-7 dagar, följt av avtorkning med en torr trasa
 • HPL - högtrycksmetoden. Tillåtet att tvätta en gång i veckan.
 • CPL - Kontinuerlig tryckteknik. Material opåverkad av fukt vid skörd tillåtet att använda våt vakuum.

Vattenbeständighet är redan tak beläggningen testades genom experiment. Fukta en liten del av en av panelerna i en inconspicuous plats (t ex en sängbord). Om materialet inte är skev, är laminat och tvättning dammsugare ganska kompatibla.

vattentät laminat

fukt stabilitet beror till stor del på metoden att lägga på ytan: Det är viktigt att hålla vattnet från att komma i baren, annars raskisnut. Om vidhäftningsmetoden och installations plankor förening "tungan i spåret" kan visas över tidsluckor in i vilka fukt oundvikligen kommer att läcka. Kan jag tvätta ett laminat våtdammsugare? För att skydda beläggningen från att förstöras, rekommenderar vi speciella överskrivnings sömmar för vattenavvisande kitt laminat silikon. Castle Klicka alternativ typ möjliggör tätare för att åtgärda styrelsen och kanske redan har en extra tätning. Tillverkare ofta försedda med lås vattentåliga laminat gummilist som förhindrar inträngning av fukt genom beläggningen, eller vax impregnering. För extra skydd mot fukt kan också användas tätningsmedel.

Vilka krav bör en dammsugare för laminat

Kvalitet laminatgolv - bara en av de faktorer i sin säker biltvätt dammsugare. Det andra villkoret är specifikationer avverkningsenheterna. Finns det tvätt dammsugare för laminat och vilka är deras skillnader med andra modeller? Extrautrustning kännetecknas av följande parametrar.

 • Minimiflödeshastigheten för den sprutade vätskan, vilket ger ingen blötläggning och fuktgivande golvet.
 • Hög sugeffekt. Typiskt sträcker den sig från 20% av den nominella effekten och bör vara mindre än 450 watt.
 • Närvaron av torkningsläge efter rengöring (ej alla modeller).
 • Plocka fäste för en dammsugare speciell tvättnings laminerade beläggningar.

När man beslutar vilka dammsugare för att plocka laminat, är det bäst om hans pass är en indikation på tillverkare som är en dammsugare för rengöring av laminat och parkett. Multifunktionell enhet - vinnande alternativ, särskilt med användning av olika golvbeläggningar i rummen.

Tvättar tvättmedel laminat universell tillämpning av en dammsugare? För rengöring kan du använda en vanlig tvättmaskin, om du köper en särskild anknytning till laminatet. Men i detta fall är det viktigt att se till att efter dammsugaren på golvet hade inget vatten.

1

Populära märken av tvätt dammsugare

Valet av tvättutrustning för laminat beror på dess kapacitet och tillförlitlighet i drift. Detaljerad information om dammsugarmodeller ger säljkonsulter, och gå vidare för att studera beskrivningen av den aktuella hushållsapparater och dess egenskaper kan vara på tillverkarnas webbplatser.

Tips: Innan du köper en speciell dammsugare bör läsa recensioner på forum och lära sig ett yttrande från vänner, njuta av en liknande teknik. För att slutligen besluta om att ta bort laminatet våt vakuum är det bäst att se den i aktion och utvärdera resultatet.

Det är klokt att köpa en tvätt dammsugare från en betrodd tillverkare. Konsumenterna har auktoritet, först och främst, det tyska företaget Karcher, Thomas. Inte mindre efterfrågan från konsumenterna och på vilken modell av tvätt dammsugare från Electrolux, Samsung, Vax.

dammsugare Modell Thomas Parkett Style XT

Ganska populär dammsugare för rengöring laminat, recensioner som bekräftar sin höga kvalitet, tillverkad i Tyskland. Thomas Parkett Style XT - Universal enhet för rengöring av nästan alla golvbeläggningar och mattvätt. Att fylla i tvätt dammsugaren innefattar:

 • sluten vattenfilter THOMAS AQUA-BOX;
 • tvättbart finfilter HEPA frånluft;
 • filterpåsen (6 liter);
 • slang med en fjärrkontroll och inbyggd röret rengöringslösning tillgänglig;
 • munstycke för rengöring parkett och laminat buntas med den ursprungliga duk för att avlägsna överskott av fukt;
 • nebulisator för släta ytor med integrerad adapter.

Vidare modellen Thomas Parkett Style XT utrustad med munstycken för rengöring av mattan / golv, parkett kemtvätt (med naturborst och kände), rengöring av fåtöljer och soffor, dammupptagnings från slitsarna.

Speciellt våtrengöring laminat

Även förstå hur en dammsugare kan rengöras laminat, och se till att det finns tillräckligt fuktsäker pad, inte tvätta alltför ofta laminerad beläggning. Kommer att tvättas regelbundet, är det lämpligt att göra några rekommendationer.

 • Även vid förläggning bör oroa integritet fogarna mellan brädorna. Önskvärt årligen hantera grouting leder eller mastix på laminatet (i frånvaro av snäva lås).
 • Det rekommenderas inte att rengöra laminatgolv i ångproduktion läge (om sådan finns). Vid hantering av upphettad ånga blåses upp även de mest högkvalitativa laminat.

Det enda sättet hur man tvättar ångtvätt laminat - är att använda en speciell tjockt tyg

 • Om strukturen av rengöringsenheten inte är inkorporerad system av torkning efter tvättning rekommenderas att gnida den våta laminatet med en torr trasa - detta kommer att förlänga dess livslängd.
 • Är det möjligt att rengöra laminat våt vakuum av envis smuts? Experter rekommenderar att utföra denna procedur manuellt och sedan genomföra en normal tvätt.

  • För att ta bort fettfläckar på golvet torkas av med en trasa indränkt i flytande hushåll tvål.
  • Spår av sås eller juice eliminera användning av tvättmedel med en neutral indikator på PH, och torka sedan av med ett laminat.
  • Tuggummi eller vax, som ansluter sig till beläggningen, kyls först med is eller en speciell sprutlaminat. Efter att föroreningar lätt skrapas bort med en skrapa av plast.

  Kan jag tvätta laminat våtdammsugare?

  I många moderna hem som golvlaminat. Detta är ett billigt material med utmärkta konsument egenskaper. Men golvet bör rengöras regelbundet för att bibehålla sitt utseende. Våt rengöring är en av de mest effektiva, eftersom det tillåter dig att upprätthålla renlighet i hemmet. Kan jag tvätta våtvakuum laminat, som beskrivs i artikeln.

  Tillverkare producerar inte ett laminat 21: e, 22: e, 23: e kvaliteter, som inte är tillåtna att tvätta. Fuktmotståndsmaterial för kommersiella byggnader (31:e-34:e grade) är högre. Kan jag rengöra laminat eller våt vakuum ska hantera det manuellt?

  För att använda denna teknik kräver vattentät eller vattenavvisande laminat. Detta material har en skyddande skikt, impregnering, och den klistras in från ovan fuktbeständig belagd. Det är önskvärt att välja materialet för sådana varumärken som Tarkett, Egger och Classen, Alloc, Pergo, Kaindl. Även om det finns andra företags produkter av hög kvalitet.

  Laminatet har en flerskiktsstruktur. På övervåningen finns det en särskild vattenavvisande film. På grund av detta skydd - "laminirovaniya9raquo; - bildade produktnamn. Detta skikt tjänar som skydd mot yttre faktorer, mekanisk och kemisk. Det avgör kvaliteten på ytan och dess pris.

  För det översta lagret bör vara dekorativa, yta simulera olika material. laminat grunden är gjord av spånskiva eller fiberboard. Spis för detta material bör vara hållbara, för att hålla formen för att vara stabila för fukt.

  Det nedre skiktet innehåller den råa från impregnerat papper eller harts som skyddar fiberskiva eller spånskiva från fukt. Det tjänar också till att stabilisera hela plattan.

  Om att ta hänsyn till europeiska standarder, är laminatet uppdelad i inhemska och kommersiella. Den andra typen tål tunga laster. Klass №31 avser civil takläggning, hem den kan användas i 10-12 år. Klass №32 används för kontor med måttlig belastning, det används för kök och privata hem. Dess livslängd är 12-15 år.

  För att genomföra sig hållbara laminat 33: e klass, kan den användas upp till 20 år. Dess utseende bibehålls under driftsperioden. När du väljer ett laminat måste ta hänsyn till klassen och förmågan att utföra våtrengöring. Bortsett från kvaliteten på laminatet och renare, drift period av golvet beror på metoden för dess installation.

  För att ta reda på om du kan tvätta laminat våt vakuum, bör bestämma vilken typ av teknik av materialet. Förpackningen bör finna markeringar bestående av tre bokstäver. Det kan nämnas:

  1. DPL. I det här fallet, att använda vatten för vård kan inte vara. Beläggning renad standard dammsugare eller specialbehandlade skum. För denna typ av städning är cachad laminat.
  2. DPR. Den kan användas handtvätt efter 5-7 dagar, men då ska du torka av med en torr trasa.
  3. HPL. Beläggningen kan tvättas en gång per vecka.
  4. CPL. Materialet försämras inte av fukt, kan användas i rengöringsmedel renare.

  Kan jag tvätta laminat våtdammsugare om den har en säng? Vattenbeständigheten hos den lagda beläggningsmetoden kan bestämmas experimentellt. Det krävs för att fukta en liten tomt i diskret plats. Om beläggningen inte är skev, kan du använda tvätt dammsugaren.

  Fuktbeständighet bestäms av metoden för bana: vattnet får inte tränga in under panelen, annars kommer de att raskisanie. Med ett vidhäftande fästorgan och installations plankor "tunga i spår" under drift uppstår slits in i vilken fukt kommer att falla. Kan jag använda dammsugaren för rengöring av laminat av detta slag? För att skydda beläggningen från förstörelsen är det nödvändigt att skriva fogarna med vattenfast spackel, silikon.

  Vi låser alternativ Klicka typ av snäva fixering av styrelsen, så det kan presentera ytterligare tätning. Många tillverkare använder för lås fukt gummilist laminat som skyddar mot inträngning av fukt under beläggningen. Den kan tillämpas och vax impregnering. Ytterligare skydd ges mot fukt tätningsmedel.

  Om det är möjligt att tvätta den våta vakuum laminatet beror inte bara på materialet, utan också på utrustningen. Finns det någon särskild utrustning för denna täckning och hur det skiljer sig från andra enheter?

  Specialutrustning har följande parametrar:

  1. Fluidflödet är minimalt, så att inte kommer att bli blöt, och väta ytan.
  2. Ökad sugeffekt. Typiskt den är inställd från 450 watt.
  3. Närvaron av torkning efter diskfunktionen (kan vara var som helst).
  4. Närvaron av ett speciellt munstycke utformad för att laminera.

  Bestämma vilka dammsugare för att välja, är det lämpligt att se till att det är skrivet i passet för sin utnämning - för laminat och parkett. En multifunktionell enhet är en lämplig anordning, speciellt om det används för olika beläggningar.

  Kan jag tvätta laminat våtdammsugare universal typ? Rengöringslösning och en konventionell anordning, om du köper en särskild bilaga. Men i detta fall är det nödvändigt att kontrollera, så att efter rengöring av golvet hade inget vatten.

  Hur man hittar programledare, jag tvätta laminat våt vakuum kan vara? Recensioner tyder på att det är bättre att välja produkter med beprövade varumärken som efterfrågas bland konsumenterna. Valet av instrument bestäms av dess kapacitet och tillförlitlighet. Kan jag tvätta laminatrobotdammsugare? Det beror på om produkten är avsedd för det eller inte. För mer information om dammsugare kan hittas i försäljning konsulter, samt på de platser av tillverkare.

  Innan du köper, är det önskvärt att besöka forum, fråga om vänner som använder sådana enheter. Det är lämpligt att köpa utrustning pålitliga tillverkare. Köpare kräver varor Karcher, Thomas tyska företag. Stor efterfrågan observeras på varumärkena Electrolux produkter, Samsung, Vax.

  Denna typ av enhet är en av de mest populära, vilket framgår av de många recensioner. Kan jag tvätta tvättmedel Thomas laminat renare? Denna universella enhet som lämpar sig för olika golvbeläggningar och rengöringsmedel mattor. Enheten är utrustad med:

  1. Vattenfilter stängd.
  2. Tvättbart filter.
  3. Filterpåse.
  4. Slang med fjärrkontroll.
  5. Munstycke för rengöring parkett och laminat.
  6. Spray.

  I Thomas Parkett Style XT föreliggande munstycke för rengöring av mattor och golv, parkett torrbearbetning, rening av stolar och soffor, ta bort damm från facken. Kan jag tvätta laminat våt vakuum "Tomas9raquo;? Denna anordning är idealisk för denna yta.

  Även om du väljer rätt dammsugare, behöver inte ofta tvätta ytan.

  Innan regelbunden våtrengöring är nödvändigt att överväga vissa regler:

  1. Även under installationen är det nödvändigt att utföra tätning av fogar mellan skivor. Bäst av allt, varje år hantera fogarna med fogmassa eller kittet på laminatet.
  2. Du bör inte rengöra ytan i ångproduktion läge. På grund av den heta ångan försämras ens högkvalitativt material. Tvätta ångtvätt kan vara om de används speciella tjockt tyg.
  3. Om ingen torksystem efter tvättning i anordningens utformning, är det nödvändigt att torka av ytan med en torr trasa. Detta bidrar till att öka livslängden.

  Kan jag använda enheten från föroreningar? Experter rekommenderar att utföra detta arbete manuellt och sedan utföra en normal tvätt. I syfte att eliminera feta fläckar golvet bör torkas av med en trasa behandlas i flytande hushållstvål.

  Fläckar av sås eller juice, är det nödvändigt att eliminera detergenten med ett neutralt pH, och därefter torkas torr yta. Om du fastnat i golvet tuggummi eller vax, då de måste kylas med is eller en speciell spray. Då föroreningar kan skrapa med skrapan av plast.

  Innan du väljer ett tvättmedel renare ska lära sig att utföra vård laminat. Vatten är den främsta fiende till denna yta, som på grund av den skiktade strukturen med inträngning av fukt och exfolierar den sväller. Kemtvätt är lämplig för uppgifter beläggningar, men det är inte så hög kvalitet. Till exempel, efter den våta rengöring krävs.

  Du kan rengöra golvet med en fuktig trasa, men det bör vara kvalitet och inte så urvriden våt. När laminatet har fått en hel del vatten, bör den tas bort snabbt. Därefter skall ytan torkas av med en torr trasa.

  För tvätt, kan du välja normal tvättmedel utan slipande komponenter. Det finns också särskilda medel avsedda för laminatgolv. Det är lämpligt att ta en rengöringsduk eller en mjuk svamp, inte lämnar repor. Envisa fläckar bör tas bort med etanol eller aceton. Lösningen applicerades till en minut. Och därefter tvättning med vatten är nödvändigt.

  Med en torr nylonduk avlägsnar spår av färgpennor och markörer. Fläckar från bär, kaffe, te, är det önskvärt att avlägsna vatten och speciella medel. bättre att ta flytande tvål för fet smuts. Ytan blänkte, måste du använda särskild utrustning som gnuggas finish.

  Sålunda, för någon typ av laminat lämplig tvätt dammsugare. Han kan regelbundet utföra våtrengöring. En lämplig metod för rengöring kommer att öka livslängden hos beläggningen.

  Välja en dammsugare för rengöring av laminat

  De mest populära golv är laminat. För skonsam rengöringsmedel renare existerar för ett laminat. Men valet av renare bör vara en medveten och försiktig. Han borde torka av ytan utan att störa integriteten av beläggningen.

  Vatten - chefen fiende av laminatet, eftersom beläggningen består av trä och polymer beläggning som skyddar mot smuts och fukt. Utrymmet mellan lederna kan fyllas med vatten, vilket leder till svullnad av trä, kommer det att bli omöjligt att återhämta sig. Det finns särskilda kitt för laminerade skarvar. Innan du ansöker golvmopp speciell torkas för att avlägsna fukt och avfettas. Därefter mastixen är belägen i gapet och torka under 15 minuter. Det skyddande skiktet periodiskt uppdateras. Mastic skyddar golvet från oönskad fukt och inte sprider mikrober och damm ur spåren.

  För kemtvätt laminat passa alla typer av dammsugare.

  När du väljer golv, många undrar om laminatet kan tvättas. Sådan golvet torkas med en fuktig trasa och torkas torr.

  Vad du ska titta efter när du väljer en

  Kan jag tvätta laminat våtdammsugare? Denna fråga är av intresse för många.

  Först av allt, att välja en dammsugare, bör du titta på instruktionerna i maskinen. Där det bör påpekas att dammsugaren är lämplig för rengöring av golv är laminatet.

  Också uppmärksamma alternativ såsom:

  1. Ström absorptionsvätska sprej bör vara mindre än 450 CS. Detta är viktigt, eftersom kvarvarande fukt kommer så småningom att bygga upp och skada beläggningen.
  2. Den av strukturen storlek och vikt.
  3. filtreringssystem.
  4. Mängden tvättmedel vid rengöring.
  5. torkningsfunktion efter våtrengöring måste finnas.
  6. Volymen av vattenfiltret och närvaron av en kol-filter för luft renhet.
  7. Önskvärda gummerade hjul, så laminatet inte repas.
  8. Besprutning av vatten bör inte vara stark, annars vattnet hinner sippra in i skårorna och störa strukturen av laminatet, särskilt om städning är ganska vanligt.
  9. Försiktighet bör vidtas för att förhindra att vatten läcker från dammsugaren inte i händelse av läckage torka trasa. Annars kommer vattnet att samlas i laminatskikten och förstöra den.
  10. Det bör finnas en särskild munstycke för rengöring av petiga omslag

  För tillfället, är dammsugaren för rengöring laminatet den vanligaste skörd.

  Priset för rengöring av en dammsugare kan vara olika och beror på tillverkare, modell, funktioner, modifiering och integration.

  Den mest kända och populära av företagets tillverkare: Kärcher, LAVOR, Samsung, Phillips, Nilfisk, Soteco, Cleanfix, Delvir, Thomas, Electrolux.

  Om dammsugaren inte torkar funktion, är det nödvändigt att torka golvet med en torr trasa för att avlägsna överskott av fukt. Bli inte alltför ofta våtrengöring kan även de mest resistenta laminat inte upprätthålla denna mängd fukt.

  Ånga funktion är bäst för rengöring av kakel, klinker och mattor.

  Laminat tolererar inte höga temperaturer.

  Helst fogar måste bearbetas särskild vlagoottalkivayuschey injekteringsbruk i början av bana. Under de följande åren, bör fogarna behandlas med kitt årligen för att förlänga livslängden på golvet.

  Åsikter om populära Dammsugare är positiva.

  Bra recensioner har en dammsugare Thomas tyska firman. Denna enhet är för rengöring nästan alla ytor. Modellen har ett munstycke för rengöring av parkett och laminat inomhus filter, finfilter utloppsluft, ett munstycke för rengöring av mattor och stoppade möbler. Tvättar fina och väl absorberar det återstående vattnet med rätt munstycksarrangemang.

  Också bra recensioner från roboten dammsugare IRobot. Den här intellektuella assistenten är fylld med tvättmedel och börjar rengöra med en trasa och saknar en centimeter av det behandlade området.

  Utmärkt recensioner och modell av företaget Bissell. Detta är en två-i-ett-modell, i form av en demonterbar dammsugare. Denna enhet är utformad speciellt för smidiga golv. Om du minskar ångkraften kan du rengöra golvet och bli av med vissa bakterier utan att påverka beläggningen.

  Välj en dammsugare med hänsyn till kvalitet och typ av laminat. Det dyrare och högkvalitativa laminatet, desto mer pålitlig bör tvättenheten vara. Sådan täckning kommer att vara lite mer än fem år. Därför är det nödvändigt att försiktigt demontera i sådan utrustning och välja en anständig dammsugare.

  Nuvarande betyg på de bästa dammsugarna 2017: Tekniska egenskaper, funktionella egenskaper, torr / våt rengöring och filtertyp. Tio av högkvalitativa modeller av olika märken med en beskrivning av fördelarna och nackdelarna för varje, samt rekommendationer för att välja den mest lämpliga dammsugaren för huset.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  − 6 = 1